- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dadan01
senior tag
Tudnak ezek a processzoros készülékek tudnak 1080p@120hz kimenetet generálni?
-
Patice
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #28591 üzenetére
Pesten tudom ajánlani a Kácsa Audio-t, vagy a Stream Audio-t, vagy a Home Movie-t. De vannak még többen is (Octogon Audio, Audiophile Szalon, stb.)
AudioQest HDMI kábelek a saját honlapjuk szerint MIND 4K képesek. De rövid távolságon (1-2m) szerintem mindegyik jobb nevű gyártó HDMI kábele jó lesz 4K-ra.
Szerk.:
(#28595) m_kovacs:
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Libreelec kodi-ban, hogylehet atallitani a felbontast kissebre mint 1920
Van 1 regebbi tv, hdmi to vga atalakitoval lenne osszekotve, de a tv nemtudja megjeleniteni, gondolom a felbontas miatt.
Az atalakito jo, kiprobalva monitoron plussz erositon, szoval az atalakito teszi a dolgat (kep, hang atmegy).
https://goo.gl/images/nviidu -
salem007
tag
X96-os boxom van LE belső tárolóban,olyan kérdésem volna,
lehetséges valahol beállítani azt,hogy bekapcsoláskor az
élőtv automatikusan elinduljon?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Patice
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #28587 üzenetére
HDMI kábelek esetén nem értelmezhető a HDMI csatlakozó verziószáma.
HDMI kábelekből eddig van/volt Standard, meg High Speed, és most már van Premium, Ultra, meg Ultra# minősítésű.
4K HDR-hez én egy Premium minősítésűt vadásznék.
-
Márton
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #28581 üzenetére
milyen hosszú? van toldva?
aktív elosztóval (splitter) is jó lehetsz, (ami másra is jó), ez nálam is megoldotta
de persze ha nem kell, a kábel olcsóbb -
likeaRAINBOW
senior tag
Köszönöm a megerősítést, én is kábelre gondoltam. Voltam ma aquaba, rákérdeztem hogy van-e kábelük, azt mondták nemvolt.
Milyen kábel ajánlott 4k HDR-hez? Gondolom kell a hdmi 2.0 kábel.
-
gabka86
csendes tag
Beszereztem egy S912-es boxot ami Hdmi-vel szépen működik (vagyis elindul mert csak azt néztem meg).
Egy régi monitor-tv-re kötném amin (mint kiderült) van DVI bemenet. Egy hdmi-dvi átalakítót tettem a monitor csatlakozójára és hdmi kábellel összekötöttem a boxal de nem ad képet ki. Mitől lehet ez és hogy orvosolható? -
Patice
nagyúr
válasz
Egyértelműen kábel. Kevés az átviteli sávszélessége a 4K anyaghoz.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
A korabban emlitett MECOOL M8S Pro+ keszulek ajanlott vetel akkor?
Visszakeresve jol olvasom, hogy LE alatt megoldodott a wifi problema es android tv rom is rakhato ra (megfeleloen mukodik)? -
dugesz77
őstag
válasz
Szinte biztos,hogy kábel. Pont így lehet kiszúrni a gyenge kábelt. Mintha pixelhibás lenne a panel úgy néz ki, fehér pixelek jelennek meg.
-
Celtis
veterán
válasz
Kábel és csatlakozások.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Srácok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy H96 pro+ dobozkám, és ha 4k-ra teszem a képet, akkor "szemetel" a kép, vagy inkább úgy mondom mintha esne a hó, egy csomó helyen fehér pöttyök jelennek meg. Ez csak 4k-ra igaz, bármilyen felbontáson, android és libreelec alatt is ez van, illetve néha gépről is előjön a dolog, ha épp úgy alakítom.
Merrefelé keressem a hibát? TV, kábel?
-
mexel
veterán
válasz
Celtis #28570 üzenetére
Sajnos nem tudom, de én mindig kipróbálok egy újraindítást. Van ami akkor működik csak. ( avan ami akkor nem
) De a kernelnek támogatnia kell a funkciót elvileg, lehet hogy régebbi verziókkal működik csak, ha a posta úgy döntene hogy mégis lesz boxom akkor próbálgatnám, bár nem egy sűrűn előforduló igény a kép forgatása
-
divan
őstag
válasz
DJGABI #28573 üzenetére
Elindítottam, kb 10 percet ment, kiprónáltam a qodit, de gyorsan lemondtam róla. Azóta Libreelec megy rajta, több dolgot is megnéztem, a tesztfájlokból gyakorlatilag mindent vitt, 1-2-őt akadozva, de csak 100-as a háló, és NAS-ról néztem.
Ja, és ami még kellemes meglepetés volt, hogy a távirányító teljes körűen működött, mindennemű konfig fájl másolgatás nélkül. Kikapcsolás, bekapcsolás, minden. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
junkpod #28565 üzenetére
Ez kb. annyi, amennyiért az MX64-et vetted.
Még az is lehet, hogy beválik, drukkolok neki.Juteszembe, most hogy 64 bitről 32-es LE-re álltam át, nincs akadálya, hogy lefuttassam a flash-bench-et az M18-on, és jól megtudjuk mennyire lassú ebben is a Foresee eMMC. A nyák ugye megegyezik a két boxban.
-
w.miki
veterán
MECOOL M8S Pro+ TV Box Amlogic S905X Android 7.1 - 2GB RAM + 16GB ROM EU PLUG
GBBF139
$28.99
Látom rizikós -
DJGABI
addikt
hmm nekem is ilyen van, én 8.2-t az istennek nem bírtam beüzemelni. aztán lehet valamit javítottak ebben a buildben, ezt még nem próbáltam. vagy az 1 meg a 2 gigás közt lehet valami különbség? esetleg: droidot te elindítottad? én felraktam az alól a frissítést, lehet az kavart be.... amúgy wow, így a karácsonyi hajrában elég gyors volt GB, nekem bőven 2+ hétig húzták, szintén eu raktárból
más, további W95 kalandok:
- jelentem töröltem a qodi-t, store-ból a rendes kodi fel, elsőre simán befagyott, újraindítás óta tökéletesen működik.
- android + kodi kérdés: 1080i release-es filmet töltöttem, pár perc után elkezdett ilyen csíkozott lenni, mint a vhs-eknél meg ilyen zöld szellemképes volt. az mitől lehetett? vasnak bírnia kéne, nem? csak nem túlmelegedés miatt volt... mx playerrel játszottam, de ott meg hw+-szal pár perc után blokkosodott, szoftveresen akadás nélkül vitte. általában 720p-ben nézek szal ez csak így egyszeri téma, annyira nem foglalkoztat
- elég megtetszett amúgy a kodi, a többféle release-ből töltögetett sorozat évadot gond nélkül behúzta, rendezte. tök meglepődtem.
- maga a box torrentezni is szuper, online tv-t is belőttem, multimédiához totál nem kell már pc \o/(#28572) beci [link] középtájt msrepo telepítése. friss kodiban picit más a felület, de kb ugyanezeket a menüket kell keresni
-
beci
őstag
Sziasztok.
Boxon megoldhato valami programmal mondjuk a sorozatbarát? Vagy csak bongeszon keresztul? -
Rick4
félisten
válasz
DoItYourself #28560 üzenetére
Köszönöm, olvasom végig, csak a spéci nyűgöm miatt hátha másnak is pont ez a pár apróság kell... Tehár ennyi erővel meghagyhatom a bfs-t is...
-
Norbika88
senior tag
válasz
DoItYourself #28560 üzenetére
Akkor nagy valószínűséggel elolvastam valamit.
Mindegy már berendeltem ezt Eu warehausból. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Norbika88 #28545 üzenetére
S912-es box nálunk még nincs az ajánlottak között, hol láttad? 4K-hoz S905D vagy S905X + USB gigabit ethernet adapter ajánlott jelenleg.
3 GB ramos boxoknál előfordul néha, hogy valójában csak 2 GB-osak, a kernel hamis adatokat ad meg a programoknak.(#28555) Rick4: az összes S9xx egyformán jeleníti meg a 3D-t LE alatt, ahogy le van írva az összefoglaló 3. pontjában. Egyszer talán lesz frame packed kimenet is LE alatt, de ez kb. a kutya vacsorája kategória.
Ajánlott gépezet pl. egy X96 (S905X), kb. kétnaponta linkeljük, biztos, ami biztos. S912-ről van jó, és rossz tapasztalat is, jelenleg még nem ajánlott. -
a2d2
addikt
Én megint órák óta szívok a boxokkal. Mondom mire jutottam:
S812-es boxon az amlogic tool nem csinál semmit, ugyanúgy 60Hz-en nyomja ki a képet. Viszont ennél a boxnál működnek a képernyőforgató programok.
S912-es boxon az amlogic tool működik!!! Nagyon szépen átvált 24Hz-re a film. Már vittem is a hálóba a boxot hogy rákössem a projektorra, erre itt meg a képernyő forgató appok nem működnek
Készen vagyok teljesen.
-
divan
őstag
Múlt héten hétfőn megrendeltem a Gearbestről [EZT], EU-5-ös raktárból. Bár a Gearbestes nyomkövetés szerint dec. 12-i az utolsó bejegyzés, ennek ellenére ma délelőtt megérkezett. Beüzemeléskor viszont jött egy negatív meglepetés, a rendelt 2/16-os helyett 1/8-ast küldtek. Írtam nekik, hogy legalább a kettő ára közötti különbséget adják vissza. Eddig még nem válaszoltak. Úgyhogy Androiddal nem is sokáig próbálkoztam, indult a Libreelec. 8.2.1.2. temp_sensor_disable.img-t tettem rá, S905x device_tree fájllal, (gxl_p212_1g.dtb). Eddig túl sokat nem volt időm tesztelni, leginkább a Filmek, és Sorozatok beállításával foglalkoztam, 1-2 filmbe belenéztem,. Eddig jó.
-
headhunter
addikt
LE alatt megoldható, hogy lássam FTP-n az USB kártyaolvasóba helyezett MicroSD-t és tudjak rá másolni?
1. Android Box (FTP, SFTP, SSH) ---> 2. LE Box + USB Kártyaolvasó MicroSD-vel.
-
hroli0423
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni. Van egy MXQ PRO S905 médiaboxom és szeretném, hogy ha bekapcsolom a Kodi jöjjön be rajta először, ne a box menüje. Megoldható ez? Köszönöm és várom választ.
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Van egy BFS 4KM-em, ami ugye ugyanaz, mint a Himedia Q5, bajom nincs vele, de gyorsabb gépet el tudnék képzelni, androidra sincs szükségem, egy LE simán megtenné. Kérdés az, erre a Hisilicon chipsetre van-e olyasmi okosság, mint a 905-ösökre, esetleg van-e értelmes vétel ami ismerten jobb választás, pl 912-esek 3GB RAM-mal? Annyira sokat nem nézem, hogy belátható időn belül ne férne bele egy új, jó fw, ha lesz, csak ne mellényúlás legyen. Szóval van tuti tipp? Köszi!
-
Norbika88
senior tag
Üdv!
Elég jó árnak tűnik, erről van valakinek tapasztalata. Olvastam ajánlottak között van. Csak még is a tapasztalat mivel garancia ugye itt nem játszik.
4K filmeket nas-ről szeretnék nézni vele. -
válasz
junkpod #28538 üzenetére
Én tegnap aktívkodtam projektor ügyben 24h-ás műszak után és egy oldalfalról lefele függesztős konzolt (projektor ilyenkor fejtetőre fordított) fordítva fúrtam fel, normál pozícióban tartja a projektort kb 1.5 m magasságban nem a plafon alatt, így már az ülők feje felett vetít. Szerencsére a kidobástól olcsó pénzen megvett/megmentett és felélesztett Epson EMP-Tw700-as nagy lencse shifttel rendelkezik így jobbra-balra fel és le is tudom tolni a képet (valamint nagy 2:0-ás optikai zoomja van így a kép méret is jól belőhető a vetítési távolság is jól variálható)
Ha nem lenne lencse shift nem működne így a dolog....Eredetileg normál módban akartam egy másik helyiségben, de így nem tudtam jól használni, így a polcra került, ahonnan most előástam...
-
mexel
veterán
Nem akarok hülyeséget mondani, nem is értek hozzá, ráadásul most nincs itt egy box sem hogy kipróbáljam ezért leírom. Ha ez nem létezik akkor sorry, felejtős az egész de egy próbát megérhet
Valami olyasmit olvastam, ha a kernel támogatja akkor a/sys/class/graphics/fb0/rotate
értékének a módosításával forgatható a kép. ( libreelecnél pláne nem tudom, ez openelecnél volt így azt hiszem, vagy xbmc-nél talán.)
0 > default
1 > vízszintesen tükrözött
a 2 meg nem tudom micsoda, talán 90 fok?Meg kell própálni megnézni létezik-e az a mappa, ha igen akkor meg átírni:
echo 1 > /sys/class/graphics/fb0/rotate
Ha lenne lehetőségem kipróbálnám előtte, így nem tudom megtenni, tehát lehet hogy nem jó az ötlet.
Ha baromság akkor bocs.
Ha gyorsan megnézi valaki akkor törlöm is a hsz-t amíg tudom szerkeszteni nehogy valaki készpénznek vegye. -
válasz
junkpod #28534 üzenetére
Szerintem nem nagy gáz a fejjel lefele telepítés, én nem vettem észre, hogy az enyém attól hangosabb lenne...
De megoldható nem fejjel lefelé is, de ahhoz elég nagy lencse shift kell, mivel felfelé vetít....azaz akkor ha a plafon közelébe függeszti az ember akkor lefelé kell tolni erősen a képet...Ilyen nagy shift max drágább projektorokban van... -
junkpod
veterán
válasz
pinnacle #28513 üzenetére
Az egyedi cím bevitel úgy is csak ideiglenes megoldás, csak szívás van vele, legközelebb újra szkenneleskor kezdheted előről.
Javaslom (én is így teszek), hogy keresd ki a filmedet az imdb-n és amit találsz ott eredeti (angol) filmcimet, arra nevezd át a fájlt és soha többet nem lesz vele gondod. -
SzlobiG
félisten
Ma megjött az X96 viszonylag elég gyorsan ~2hét.
Holnap beüzemelem aztán romolok egyet. Jó kicsi a gép.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Pelican #28521 üzenetére
A kérdező tévéjével én sem hinném, hogy gond lesz.
Hétvégén tettem egy próbát az adamg féle 9-es LE-el a régi XGA felbontású Pana plazmán. Eddig 7-es LE futott rajta, ill. korábban kipróbáltam a 8-ast is, de nem jött be. A lényeg: a LE boot logo még szépen látszott, de aztán egy olyan felbontásra/frissítésre kapcsolt, amitől erősen szellemképes lett a kép, olvashatatlan lett, szétcsúszott az egész. A tévé tudja 1080p60hz-ig a felbontásokat (a 7-es LE GUI is így fut rajta), újra is indítottam mindent, nem lett jobb.
-
blakey
titán
Van saját XBMC-je, így azon működik, SPMC-nél is működik, mást nem nagyon próbáltam. Egyébként nem csak emiatt kerülnek 2X annyiba, azért van mögötte/benne sokkal több is, jobb hőelvezetés, gyorsabb SD-kártya olvasó, jobb wifi, stb. LE fórumán is foglalkoznak a témával meg máshol is boncolgatva volt.
(#28519) Lamberd
Mit értesz azalatt, hogy tudja kezelni, mit kéne kezelni a plazmán? -
Lamberd
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a Minix neo U1, LG 60PZ250 plazmát kezeli -e rendessen.
Üdv: Feri
-
a2d2
addikt
válasz
DoItYourself #28515 üzenetére
Most megpróbálom első körben az android alatt életre kelteni a 24p-t, ha nem sikerül akkor megpróbálom lefizetni. Van libreelec alatt valami system settings, oda berakhatná
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #28494 üzenetére
Nincs valami ötletetek, hogy tudnék címet változtatni a Videók-Fájloknál? Az a gond, hogy mivel nincs találat, az Információ menüpont nem jelenik meg. Ez Film információ volt korábban. Itt a Frissítésnél volt a Kézi beviteli lehetőség. Lehet, hogy ezt már kivették a 17-es Kodi, 8-as LE-ből? Úgy emlékszem a 16-os Androidos Kodin sem tudtam megcsinálni csak a 7-es LE-n.
-
mexel
veterán
válasz
likeaRAINBOW #28508 üzenetére
Itt írtam a kedenciahelyes lejátszásról és a pixelesedésről. Sajnos azt hozzá kell tenni, hogy droid alatt a frekiváltáskor látszik ahogy a képernyő villan párat, nem olyan simán oldja meg mint a LE. Viszont a Tanix már beépítette pár beta romjába a menüből kapcsolható AFR kapcsolót, ott nem volt ilyen gond, sőt most jönnek ki egy új box-al, igaz az is 905W SOC ahol megemelik az órajelet a 950X szintjére ( ez vagy igaz vagy nem), de a 4K lejátszás max 30Fps-el megy a 60 helyet a 905W-nél, akinek ez fontos annak nem ajánlott nyilván.
Plusz előbb érdemes kipróbálni az új Amlogic TV Box tool-t is, már beletették az AFR-t ami nem csak kodi alatt működik, de nálam nem jegyezte meg a beállítást, viszont valakinél igen, egy tesztet megér mert egyszerűbb mint a másik megoldás amit leírtam. Sajna amikor írtam ez még nem volt benne a Tool-ban, nem kellett volna annyit körmölnöm.
Az új TX3 Max -nál egyúj droidos felület lesz, ami eléggé hasonlít az Android TV OS-re, úgy tűnik jól fog kinézni. Még nem kapható azt hiszem, kérdés mennyibe fog kerülni és Bluetooth is lesz benne. A TX3 mini-ben viszont már elérhető az AFR kapcsoló a menüben ( beta rom frissítéssel) és mintha itt írta volna valaki hogy kszaq megoldotta a kijelző problémát is LE alatt, nem tudom az a dolog hol tart. Sajnos most nincs itt már tanixom hogy kipróbáljam.
A képernyő villogásra volt olyan felvetés hogy az androidot nem 60 hanem 50Hz-re kell állítani akkor nem annyira látványos a váltás, de ez nekem mnem minden boxnál jött be. Fájlok cseréjével lehet javítani a dolgon, de az nem általánosan alkalmazható minden boxra így arról kár még beszélni, időm meg nincs most foglalkozni ezzel, januárig biztosan. -
Márton
nagyúr
köszi, ha jól értem akkor nincs lehetőség weblapot nézegetni Kodi alatt S905X-en.
-
junkpod
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest