Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
divan
őstag
WinSCP-vel szeretnék ttf betűtípust másolni a /usr/share/kodi/media/Fonts könyvtárba.
Gondolom valami jogosultság baja lehet, mert
Általános hiba.
Hibakód: 4
Hibaüzenet a szervertől: Failure
üzenetet kapok. Mit kell csinálnom ahhoz, hogy bemásolhassam oda? -
Kicsit tesztelgettem a rendszert így hogy végre működik az smb hat sokkal gyorsabb az egész rendszer mint az mx3g volt oe-vel a filmek is gyorsabban indulnak, egy pici röccenés se volt. Ha ez így marad akkor megérte a csere azt megy is fel a nandra.
Köszi a mai segítséget.
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #28688 üzenetére
Tényleg, ilyesmiről olvastam régebben mintha itt is írta volna talán valaki. ( lehet hogyTe) Így igaz hogy el sem jutna odáig hogy átgondolja mit is szeretne csinálni mert megvonják a delejt tőle
Talán valami ilyen miatt volt az amikor az openelechez konfigoltam régi dvd és egyéb távokat Wetekhez, és minden jó volt, csak éppen a bekapcsolás nem. Azt csak a gyárijával lehetett megcsinálni. De lehet annak más oka volt, de nem emlékszem micsoda így kb 2 év távlatából.Mindegy, ez a menü így is klassz
Még egykét funkciót belepakolsz és nem kikapcsoló menü lesz, hanem olyan mint az androidon az Amlogic Tool box
( csinálhatnál olyan addont is, leegyszerűsítene pár olyan beállítást amit kézzel kell matatni sokszor)
De akkor elvileg manuálisan át lehet esetleg boxonként írnom a távot úgy hogy a kikapcsoló gombra alvóba menjen, ha éppen olyan a box. De ez még a jövő zenéje, nem tudom megint mikor lesz időm ilyesmire
Pedig nagyon érdekelne, és akkor úgyis tanács kell majd ahhoz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
devil-k #28687 üzenetére
Azzal a kettővel is próbáltad, amit linkeltem? Eredetin a custom_code = ff00-t át kell írni factory_code = ff000001-re.
-
adi1234
tag
Sziasztok ,
H96 Pro + S912, 8 mag, 3 gb 16-64 gb
Nem tudom mennyi ilyen boxot vettünk már meg de kb a negyedik embernek írok akinek segítség kell .
Nem biztos , hogy jó vétel !
-
adi1234
tag
válasz
peterpeter #28689 üzenetére
Szia ,
Megpróbálok. Keress privátban.
-
peterpeter
újonc
Sziasztok!
H96 Pro boxom (S912, 8 magos, 3 ill. 16 gb) ma megadta magát. Betöltéskor az Amlogic logo (https://imgur.com/2nksxbN) megjelenik és onnan nincs tovább. Tehát már a felvillanó H96 logó sem jön elő.
Tudna valaki segíteni, mit lehet vele tenni?
Köszönöm előre is! -
Csicsóka
őstag
Ha jól emléxem, volt pár olyan box, amit lehetett altatni a kikapcsoló gombbal is. Valóban jó lenne ha egy ilyesmi menüt is rá lehetne programozni, de ez sem fog minden boxon működni. Nekem a T95m kikapcsoló gombja úgy működik, hogy nem szabályosan leállítja majd kikapcsolja a rendszert 5-10 másodperc alatt, hanem mint egy villanykapcsoló elveszi a powert a boxtól egy szemvillanás alatt. Ebbe alacsony szinten programozták le az IR jel vételét, nem oprendszer szinten. A droidot is lelőtte míg volt rajta. Így hiába is lenne bármilyen okos menű, el sem jutna a végrehajtásig. És ez a baromságot nem csak a T95m csinálja.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #28680 üzenetére
mkdir /tmp/mnt
mount /dev/data /tmp/mnt
cd /tmp/mnt
flash-bench -
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #28682 üzenetére
Értem. Nem is tudtam hogy így is újra lehet indítani, ezt ki is próbálom majd amint lesz boxom.
Ezt alapból bele kellene tenni a LE-be, ez lenne egy igazi kkikapcsoló menü
Az nem megoldható ha csak megnyomom röviden a kikapcsoló gombot akkor csak alvóba menjen automatikusan, menü nélkül és pl hosszan nyomva legyen ez a menü? Vagy az már valamilyen rendszerszintű beavatkozással működne? ( na jó nem akarjak túl sokat) -
Csicsóka
őstag
válasz
sugarforce #28675 üzenetére
Igen ez a lényeg. Van egy beépített kodi funkció, ami xml vagy Python alól hívható a RestartApp
Ezt még 1xerűbb használni mint a System.Exec(systemctl restart kodi) -
Csicsóka
őstag
Kodi újraindításakor nem az egész oprendszer indul újra csak a kodi, vagy is ez nem egy rebbot.
Nagyon sokszor ez is elég ha valami rosszalkodik, és ez csak 10 sec.
Alvó mód a régebbi verziókon volt, majd egy jó darabig nem volt, most megint van. Előfordulnak vele problémák, de sokan szeretnék használni, ezért bele tettem. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
junkpod #28619 üzenetére
4 GB-os SD kártya:
LibreELEC (community) Version: 7.0.3.012l
LibreELEC:~ # flash-bench
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 24.28s (21.09MB/s), CPU: user 0.14%, sys 2.69%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 41.23s (12.42MB/s), CPU: user 0.04%, sys 1.57%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
319.9MB processed in 18446744069474.66s (0.00MB/s), CPU: user 0.04%, sys 2.22%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
417.6MB processed in 167.24s (2.50MB/s), CPU: user 0.01%, sys 0.37%Mit kell az eMMC teszteléséhez bepötyögni?
-
mexel
veterán
válasz
devil-k #28676 üzenetére
Sejtettem, és mivel az androidot törölted ha jól olvasom, azért linkeltem is már a conf fájlt, fentebb megtalálod.
Az összefoglalóból kimásoltam, gyorsabb mint leírni:"62e. remote.conf
Ha minden jól megy, akkor működik a távirányítód is. Ha nem, akkor az Android-ból a /system/etc/remote.conf fájlt másold át a LE .config könyvtárba (Windows Intézőben így találod: Hálózat > LIBREELEC vagy \\boxipcime > Configfiles)."szabi__memo: Én sem kaptam semmit pedig elég nagy megrendeléseket mondtak le. Úgy látszik nem mindenkinek jár, vagy valakinek csak a szája
-
devil-k
nagyúr
Azt szeretném, hogy a hozzáadott távirányítóval tudjam a LE-t irányítani, semmi másra nem vágyom!
Bocsánat, de nem is tudom, hogy ezzel a conf. fájlal mit kell kezdeni. Teljesen új vagyok ebben a Gyufásdoboz témában. HTPC-m van, médialejátszóm volt, de ez még friss.
Bár már azt elértem, hogy az Androidot legyalultam és LE-t raktam fel.
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #28666 üzenetére
Mi a különbség a Kodi és a Libreelec újraindítása között?
Az alvó mód tetszik, azt eddig nem láttam LE-n. ( persze attól még lehet hogy volt)
Egyébként klassz.Esetleg ha a magyarban ugyanaz van hogy Kodi újraindítása és Libreelec újraindítása lehet hogy az angolban is ugyanannak kellene lenni, pl Restart Kodi-Restart- LE, vagy éppen itt van amit nem értek?
devil-k: Pontosan mit szeretnél? Áthangolni a távot, vagy a fenti gombokat a TV-hez behangolni ( ki-bekapcs, hangerő) vagy nincs meg LE-hez a conf fájl? Ha az kell akkor máris feltöltöttem neked, innen leszedheted ennek a távnak az androidos eredeti, érintetlen conf-ját.
-
junkpod
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz
devil-k #28661 üzenetére
Abszolút nem működik vagy funkciókat szeretnél a gombokhoz rendelni? Előzőre ez a 2 remote.conf fájl van, utóbbira a Keymap Editor.
Végül nem derült ki, de talán a bal oldali az eredeti, jobb oldali meg módosított kiosztás. -
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
MECOOL M8S PRO távirányítóját szeretném behangolni, de eddig nem jártam sikerrel. Az összefoglalót olvastam, de nem megy úgy, ahogy kellene. Van valakinek valami ötlete? Köszönöm!
-
junkpod
veterán
-
kokopo
aktív tag
válasz
junkpod #28652 üzenetére
Jo otlet volt, de nemjott ossze
Csak droid alatt allitottam a droid felbontasat 480-ra, ujrainditottam, es meg is maradt a felbontas
Ezekutan kikapcs, attettem a gyengeb tv-re, de ugyanugy semmi
Azert az furcsa, hogy a gyengebb tv eszleli hogy ravan kotve valami, mert ha kihuzom a kabelt kiirja hogy "nincs jel" eddig ha nem a megfelelo jelet kapta, akk kiirta hogy "forras nem megfelelo" (vagy ilyesmi) -
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #28644 üzenetére
Nálam egy hete cseréltek IPTV modemet és eltűnt a Windows smb.
Nem tudom betallózni a 912 boxon de még a zidoo x8 sem jön be csak egy üres mappa látható.
Milyen Windows smb server a hibás?
A gépemen is a mappa hálózat megnyitásánál csak a saját gépem jelenik meg, csak ha beírom az ip címet akkor jelenik meg a nas. -
kenand
veterán
Rossz vicc a Gearbest support, a törölt rendelés miatt 100 GB pontot adtak......
-
Így csináltam és Operation not permitted hibaüzenetet kapok ezért vagyok mérges.
Az username/jelszó párost fogalmam sincs hogy honnét kéne tudnom.
Milyen jelszó kell oda egyáltalán?
Pedig windowsba a worgroup alatt ott van a librelec is simán elérem gond nélkül, de már fordítva a libreelecen nem érem el a PC-t.
-
Csicsóka
őstag
Megoldottam az RPI fórumon felmerült Deluge torrent indítási problémáját. Javított addon Amlogic LE alatt is működik. Transmisson mellett, ez is egy alternatíva.
-
TCr
veterán
válasz
SzlobiG #28630 üzenetére
Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, higgadj le egy kicsit.
2 Adding Remote sources
Server name: megadod a forrás IP címét.
Browse: kihagyod
Shared folder: a megosztás (megosztott mappa) neveMajd OK gomb.
Szerk:
Hozzáteszem, hogy amíg egy korábbi 7.akárhányas verzióval nálam gond nélkül működött az SMB forrás kitallózása, úgy egy barátomnál ugyanezzel a verzióval, ugyanilyen kütyüvel (Beelink Mini MXIII) többszöri nekifutásra sem, csak a fenti manuális megoldással. -
t.zolka
aktív tag
Srácok! Lehet rosszat rendeltem? Napokban rendeleten egy ilyet, és most látom, hogy ez S905W és nem S905X
Régebben ez az X96 nem X-es volt?
És most látom az összefoglalóban, hogy a 905W-s nem javasolt!
Nem kell nekem rá android, csak LE, szerintetek menni fog? -
blakey
titán
válasz
Pelican #28616 üzenetére
Korábban olvastam, hogy azon dolgoznak, fél órája írt arról, hogy az S905-k LE támogatottak lesznek.
-
Celtis
veterán
válasz
salem007 #28609 üzenetére
Most én is ezt a skint használom és HDMI-CEC-et. Nem szoktam újraindítani a dobozt, de megnézem, hogy mit csinál.
Egyébként a teendő annyi, hogy újraindítod a boxot, és amikor jön a hiba (nem indul el az Élő TV) a Logs folderben belenézel a kodi-log-ba. Elég beszédes.
Amúgy mi történik csak bejön a Kodi főmenü és semmi egyéb? Milyen PVR klienst használsz, mi a forrás amihez csatlakoznia kell?
-
-
mexel
veterán
Én olyasmit olvastam hogy a kernelnek támogatnia kell a funkciót, de az openelecre vonatkozott azt hiszem. Lehet hogy droidnál is így van. Próbáltad a sort kiiktatni is a build.prop-ban?
Vagy a 812-esen próbáld meg az AFR-t megcsinálni, szerintem az egyszerűbb lesz. Akkor az forgat is és 24P-t is tud. ( Nem tudom az 5-ös androidban menni fog-e persze az AFR, de egy próbát még megérhet.) -
a2d2
addikt
Srácok valaki nem tudja mi foghatja az android 7-es boxon a képernyő forgatást?
A régi S812-es boxomon 4-es android volt és esze ágában sem volt forogni. azt olvastam hogy a 4-es androidnál ez lokkolva van ezért kerestem rá másik romot 5-ös androiddal és azóta csodálatosan forgatható a kijelző.
Az új S912-es boxon 7-es android van és ugyanolyan makacs mint a régi box a régi FW-el.
A build.prop-ban csak ennyit találtam a témában:
Persist.sys.app.rotation=middle_port
Ezt átírtam original-ra de nem történt semmi.
Elvileg ezt a 3 értéket veheti fel csak:
Screen rotation (middle port, force land, original)Esetleg egyéb ötlet?
Már csak ez az egy dolog hiányzik hogy teljes értékűen tudjam élvezni a 24p filmezést.
Köszi! -
Újabb gond.
Nem megy a megosztás hiába megyek rá az SMB-re nincsenek ott a PC-n megosztott mappáim egyszerűen semmit nem lát. PC-n ki van kapcsolva a jelszóval védett megosztás látom is a hálózatoknál a Libreelec lejátszót.
Merre induljak el? Kábelen van összekötve az MX3-al simán ment látta a mappákat.
-
krsanko
tag
válasz
gabka86 #28613 üzenetére
Igen,ahogy Pelican is írta ezen digitális a DVI,viszont a felbontás tényleg probléma lehet.
Még arra hívnám fel a figyelmedet,hogy ha analóg AV kimeneten akarod használni,akkor előtte húzd ki a HDMI-t,mert egyszerre nem működik a kettő,a HDMI az elsődleges prioritású,legalábbis az MXQ Pro-n így van.
AV kimenet használatánál viszont szerintem nem tudod állítani a HDMI felbontást,tehát marad a Pelican által javasolt módszer. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #28577 üzenetére
Na kíváncsi leszek a tesztre.
Igen én is annyiért vettem és még ilyen LibreElec se volt hozzáde az egy éve volt, azóta az arak bezuhantak, nem bukó csak volna olcsóbb.
Sőt előtte 100euroert is vettem andtoid-xbmc boxot, első fecskekent, na az drága volt (mai szemmel, akkor ok-s volt) -
Pelican
őstag
válasz
gabka86 #28613 üzenetére
Ez digitális dvi szóval működnie kell a hdmi adapternek, a kérdés, hogy tud-e valamit kezdeni a HD vagy Full HD jellel, mert a box biztos nem tud 1440x900-as felbontást adni neki.
Egy hdmi-s monitoron/tévén előbb átállítanám 720p-re és utána dugnám a monitorra az átalakítóval.. -
salem007
tag
válasz
SzlobiG #28610 üzenetére
1:lehet másik pendrive kellene
2:én a rufust használom ami működik nekem ugyanaz a boxom van
3: a device tree nem kell hozzá tudja alapból
Egy párat megcsináltam így biztos működik,
próbáld rufussal kiírni.
Én rögtön raktam utána belsőtárolóba mivel nálam már tesztelt és működik -
Ahogy sejtettem nem megy elsőre az X96 libreelecítése. 2gb/16
leszedtem a legújabb LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.1.2.img.gz file-t diskimagerrel felraktam egy pendrivera.
Device Tree S905X mappából gxl_p212_2g.dtb nevű filet, majd átneveztem és bemásoltam a pendrivera.Fogpiszkálós módszer és bejön a recovery, hogy nem tudja mountolni a pendriveot.
Mi a hiba?
-
hunaqua
addikt
válasz
likeaRAINBOW #28587 üzenetére
Nekem a HDMI és az Optikai kábelem is Ugreen, én elégedett vagyok vele. (Ali)
-
Celtis
veterán
válasz
salem007 #28599 üzenetére
Olyan nincs, hogy a skin miatt nem megy.Ez Kodi funkció. Egyéb hiba lehet. Vagy azt állítod, hogy a skinben nincs ilyen beállítási lehetőség?
Mondjuk olyan hibáról tudok, hogy hosszú ideje alvó állapotból ébresztve egy külső Tvheadend szerverre csatlakozva nem indul el a TV. De szerintem nálad nem ez a helyzet.
-
Lacko66
tag
válasz
Csicsóka #28371 üzenetére
Telepítettem de nálam nem így néz ki a menü ahogy ezen a képen van. Magyar szöveggel annyi van, hogy Újraindítás után az Andoid rendszer fog elindulni és Ok vagy Mégse. Jó ez így is csak azt kérdezném, hogy verziófüggő esetleg a kinézet ? Nekem 8.0.2e van. Vagy ez még nem a végleges verzió ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- ASUS routerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Háztartási gépek
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- SzoftverPremium.hu
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest