Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #30195 üzenetére
Vmit félre értettél: "sugarforce:én a pléjerről indítom a filmeket nem a Nas-ról és így egyszerűbb "menedzselni" őket mintha külön fellépek a Nas-ra még a laptopról..
"
Tehát filmnézés pléjerről indítva és a törlés is ha nem kell később,a letöltést a Nas-al végzem természetesen...
-
fcbarca
őstag
sziasztok,melyik a legolcsóbb ajánlott tv box képcsöves orion t2125a tv-hez?
-
hunaqua
addikt
Az S905W az 4K@30fps.
A gyakorlatban van olyan 'virágbolti' UHD tartalom amihez ez kevés? -
Dolphine
addikt
válasz
sugarforce #30187 üzenetére
sugarforce és Beni2360
Most őszinte leszek, nem tudom, hogy ez negatív megállapítás felém, vagy csak tényközlés.
Ha hülyeséget írtam, akkor bocs. -
tobias40
veterán
válasz
junkpod #30190 üzenetére
Én adtam,milyen hátrányok származhatnak belőle?
Csak arra a mappára adom természetesen ahol a filmek vannak,a fontos adatokra,családi fotókra stb nem!sugarforce:én a pléjerről indítom a filmeket nem a Nas-ról és így egyszerűbb "menedzselni" őket mintha külön fellépek a Nas-ra még a laptopról..
-
junkpod
veterán
válasz
sugarforce #30189 üzenetére
Ja, meg egy mp-nek nem adok írási jogot a NAS-ra ahol fontos fájlok is vannak
-
tobias40
veterán
válasz
Dolphine #30182 üzenetére
Általában én is 3-4 hsz-ből szedem össze az info-kat,nem tart semeddig pár hsz-t visszaolvasni!De nem ezért nem írtam le az egész történetet hanem mert úgy láttam nem használják itt sokan ezt a lehetőséget és csak visszaigazoltam hogy jó úgy a beállítás ahogyan javasolták csak én nem vittem végig a törlési folyamatot!
Ha a Bt-t bekapcsolom akkor tudok Bt fülessel kapcsolódni és zenét hallgatni a fülessel vagy ehhez is kel egy dongle?Tv-mhez venni kellett de még csak most töltöm a fülest és addig megkérdezem!
-
MCs88
aktív tag
Megjött az amazontól ez az S912es box. Azon kívül, hogy framedropp van amikor megjelenik a videón a Kodi UI overlay-e eddig semmi problémát nem vettem észre. Az itt emlegetett bondigot sem, persze lehet, hogy csak még nem jött szembe olyan encode aminél ez jelentkezne.
Illetve megjött az UGreen USB3-as gigabit adapter. Úgy tűnik ezzel is minden ok az S905X-es boxon, nem szaggat a 4K.
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A távirányító power gombjára szeretném rátenni az “Advanced Power Menu”-t.
Estuary skin alatt ezt hogyan tudom megtenni?Köszönöm!
-
Beni2360
félisten
válasz
Dolphine #30180 üzenetére
Engedélyezted a KODI-ban a törlést?
Beállítások-Média-Általános és ott jobb oldalon-fájlok 4.sor.- Fájlok átnevezése és törlése.Film nézés után amikor kilépsz akkor törölni kívánt filmen - menügomb - kezelés ok - alul eltávolítás a média tárból - ott IGEN- majd kérdezi, hogy a tárolóról is el akarod-e távolítani és ott IGEN vagy NEM. Ha igen marad akkor legközelebb ismét beolvassa és beteszi a média tárba.
De ez KODI topikba való kérdés ezért OFF. -
fcbarca
őstag
Megjött az MX plus a GB-ről 20 dollárba, azt írják a Tronsmart S95 Pro FW-je rámegy és jobb. Valakinek vannak tapasztalatai?
-
Pelican
őstag
Announcement: Krypton builds are now discontinued.
kszaq:
Help Adamg, Afl1, Raybuntu and Codesnake with upstreaming for the best Leia builds possible.A 8.2.2.3-as verzióval véget ért a 8-as (community) LE fejlesztése, mostantól az LE 9 csiszolgatásával foglalkozik kszaq is.
Lehet örülni, a Leia borítékolhatóan jobb lesz mint a Krypton. -
Minstrel
senior tag
válasz
DoItYourself #30164 üzenetére
Majd kipróbálom, amúgy egy sima egyszerű raidsonic icybox usb2.0 hdd házam van, nem megy alvó módba meg semmi ilyesmi.
-
tobias40
veterán
Az Airplay arra szolgál hogy pl. a telóról tükrözzük a képet a box-on át a tv képernyőre?
Mint a miracast és tsai?
Ha igen hogyan kell beüzemelni egy uanazon a belső hálózaton lévő androidos telóról tudjak tükrözni?Vagy nem erre való?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Ejelhar #30159 üzenetére
Csak mobilnet van otthon...
Miért kérdezném meg többször, ha kapok értelmes választ? ?Más:
Yatse vajon miért nem működik most?
Elvittem máshová a kütyüt, wifire csatlakozott. Telefonon a Yatse elindul, de offline van. "Hálózat ébresztése - a kiszolgálónak el kell indulnia", de nem történik semmi. Kodi elvileg be van állítva, otthon működik Yatse-val. -
Minstrel
senior tag
Mitől lehet az, hogy egyes filmek véletlenszerűen lefagynak? Néha 10 perc után, néha később. A kép megáll, a felirat megy tovább, kép is elindul fél perc múlva gyorsítva és pár másodperc után megy tovább normálisan. HDD-ről megy, és van, hogy több órán át nem fagy le. Sunvell T95m box és LE Kodi17 van fent.
-
zeon.hu
nagyúr
Ha megszakad a wifi kapcsolat, utána csak manuálisan tudok visszacsatlakozni.
Ez normális?
A wifi rejtett, de ez nem kéne, hogy gond legyen, simán látja, mikor visszakapcsolódok. -
pinnacle
nagyúr
MECOOL M8S PRO Plus-t kipróbáltam egy Panasonic G20 LCD TV-n. Kodin volt hang, Androidon meg semmi. Kiderült, hogy SPDIF RAW kell neki. Panasonic G10 LCD-n PCM, HDMI-n is volt hang. SPDIF-et nem is próbáltam, azt hittem az optikai kimenet.
-
jojoker08
tag
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem. Vettem egy [Mecool M8S Pro Plus] tv boxot, azonnal ment is rá a Libreelec, mint az előzőre, kártyáról futtatva. Egy Zyxel NAS-on vannak tárolva a fájlok, eleinte SMB, majd a problémám miatt átraktam NFS megosztásra, de a dilemma továbbra is fennáll, miszerint Full HD filmeknél (akár ISO, akár mkv) semmi probléma, de amint 4K HDR tartalmat szeretnék megnézni, rögtön az első pár percben megakad, szaggat, pufferel végeláthatatlanul. USB-s lejátszásnál nincs ilyen gond, de nyilvánvaló, hogy miért NAS-t használok, nem akarom állandóan hordozni a vinyót. Találtam részmegoldást angol fórumokon, miszerint létre kell hozni egy advancedsettings.xml-t, játszadoztam azzal is, kicsit javult a helyzet, de ugyanúgy előjön ez a probléma, maximum kicsit később. Mivel csak 2.0-s USB van a készüléken így nem játszik a gigabites adapter sem, gondoltam hátha ott lenne a megoldás. Van valami protippetek, hogy mit alkossak vele, hogy a nagy terjedelmű fájlok se kapják szét a dobozt? -
junkpod
veterán
na, sikerült a NASomra iperf3-at telepíteni (thx Mr.Dini!), lefuttattam oda-vissza és 910-940 között teljesít gigabit switch-en kersztül, a kabel viszont nem tuti cat 5e, bontott cucc
így elégedett vagyok.
-
zeon.hu
nagyúr
Kodiban youtube kiegészítő (vagy a boxon lévő yt) beállítható valahogy, hogy a zenéket háttérben is lejátssza?
Akkor, ha kilépek a kodiból/yt alkalmazásból. -
Ejelhar
senior tag
Én voltam aszem, nekem is utána kellett keresnem, itten van (ez csak tapasztalat, nincs ez kőbe vésve, lehet más SN-el rendelkező kiadás is, amivel én éppen nem találkoztam):
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_22465-22465.htmlps. amúgy azért kedvenc nálam a Venz, mert sokgombos a távja, szinte minden funkciót rá lehet programozni ami kell.
-
Valaki már írta, de most nincs idő a cca 30000 hozzászólást átolvasni...VENZ V10-ebből két fajta verzió van, S905 és S905X (mindkettő VENZ 10, tudom hogy van egy hivatalos VENZ S905X-es lejátszó is, ami a VENZ 10PRO..) A S/N számából lehet tudni, hogy melyik a sima, melyik az X-es...Melyik verzió hogy kezdődik? A V10B-vel kezdődő sorozatszámúak az X-esek?
Köszi előre is!
-
blakey
titán
-
tobias40
veterán
válasz
Beni2360 #30138 üzenetére
Igen,ott engedélyeztem,Neked működik kipróbáltad?
Ejelhar:ha ezt feltelepítem akkor úgy tudok törölni a médiatárolóból ahogyan korábban leírtam?
Közben kerestem de nekem nincs ott ilyen,keresem máshol...Medere-ben nagyon megszoktam ezt a funkciót és kényelmes számomra...
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz
tobias40 #30129 üzenetére
Tehát nem csak az ikont akarom médiatárból,így is jó amit leírtál?
Nem, amit én javasoltam az csak a kodi médiátárból tünteti el, de a többiek már hozták a megoldást.
A médiatár frissítés csak a Kodi adatbázisára van hatással, file rendszer szinten ellenőriz és a nem talált rekordokat törli belőle. -
beci
őstag
Sziasztok.
MECOOL M8S PRO Plus-ra hogy tudom feltenni a facebookot,messengert es a google fotokat?
Play aruhalzban egyiket sem talalom. -
adi1234
tag
válasz
tobias40 #30129 üzenetére
Két félképpen is megoldható :
1, Média-Beállítások-Általános nál Fájltörlés és ..... engedélyezése . Utána már a hosszú OK -al törölheted
2, Rendszer-Fájlkezelő az adott mappán vagy fájlon szintén hosszú Ok -al törölhető+ természetesen hálózaton bármivel .
Érdemes /inkább kell/ a Média-Beállítások - Médiatár -nál A Médiatár tisztítását elvégezni utána.
-
tobias40
veterán
válasz
Ejelhar #30119 üzenetére
Én azt szeretném hogy a médiatárból megnézett filmet ha nem akarom későbbre megtartani akkor onnan törölhessem ne kelljen ezért fellépnem a laptopról a nas-ra és manuálisan törölni!
Tehát nem csak az ikont akarom médiatárból,így is jó amit leírtál?Bocs de én még nagyon kezdő vagyok a Kodi-ban ezért kérdezek ennyire részletesen...
DoItYourself: a beállításokban hol kell engedélyezni?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
SunMount3r #30120 üzenetére
Igen, nem scannel csak ellenőriz, hogy még a bejegyzett útvonalon vagy név alatt tényleg elérhető e a régebben bescannelt anyag.
Akkor is jól jön, ha elmozgatva vagy átnevezve volt a film vagy az azt tartalmazó könyvtár.
Mondjuk azoknak nem jó ez, akik ki/be dugdossák az USB diskeket, mert ha éppen nem látja, akkor törli a tartalmat. -
Ejelhar
senior tag
válasz
tobias40 #30111 üzenetére
A Keymap editorral rávághatod az egyik gombra, mondjuk a "FullscreenVideo" állapot alatt.
Nekem például van több egy gombos felirat kezelő is definiálva, ami -szvsz- érdekes lehet:
"ActivateWindow(osdaudiosettings)" - ez a komplett audio beállítást [feliratot is ide értve) előhozza.
A többi meg beszélő direktíva:
ShowSubtitles -felirat be/ki
NextSubtitle
SubtitleDelayMinus
SubtitleDelayPlus -
Ejelhar
senior tag
-
Lacko66
tag
válasz
zeon.hu #30094 üzenetére
A screenshotot Keymap Editorral oldottam meg. Indítás után Edit - Global - Other - Take screenshot. A Take screenshot kiválasztása után Edit key és megnyomni a kívánt gombot. Ezután visszalépkedés míg az Edit, Reset to Default és Save-et mutatja. Itt Save és kész. Én még újraindítottam a boxot de ez nem biztos hogy feltétlenül szükséges.
-
digikábeles
aktív tag
Üdv mindenkinek! Az megoldható, hogy az MXQ PRO gyári távjának egérkurzora, és a légegér kurzora kb. egyforma sebességgel mozogjanak? Az a gondom, hogy a gyári távé nagyon lassú, a légegéré meg nagyon gyors.
-
Celtis
veterán
válasz
muranyig #30106 üzenetére
Igen, nekem is ilyen Tplink van, és hibátlanul működik.
Ami a hibát okozhatta nálad az vagy
- egy kontakhibás LAN kábel (nem tud a gigás link feljönni, csak 100M-án) A minap pont ilyennel szívtam itthon.
- a lassulást a média kiszolgáló okozhatta (NAS?) esetleg egy másik művelet pl. letöltés miatt. -
tobias40
veterán
Erre vki?
Mederer-ben volt egy felirat gomb és arra előhozta az összes feliratot és ott lehetett választani hogy melyiket használja. -
TCr
veterán
Srácok, a Bluray fájlstruktúrájú (almappák, összesen több száz fájllal) filmeket hogyan kell elindítani KODI-ban?
(UHD HEVC) -
pinnacle
nagyúr
Lehet ez a LightHome Launcher csak a Beelinkhez jó.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Igen ezt láttam itt. Jó ötlet, hogy összehajtott gemkapoccsal nyomja. Nekem nincs ott semmi.
Lehet tényleg lebutították a rendszert. Háttérkép mappában egy pillanatra bevillan a beállított kép, de nem jelenik meg a képernyőn. Korábban szép képek voltak itt.Lauchert is lehet cserélni, de én inkább nem nyúlok hozzá, örülök, hogy megjött 1 hónap után végre, meg amúgy is LE-n lesz használva. Egyébként, hogy lehetne visszaállítani a gyári launchert? Mondjuk nekem ez tettszik a legjobban. Ilyen van a Beelinken is.
-
Upo
addikt
válasz
pinnacle #30104 üzenetére
Szerintem a gagyi gyári launcher miatt nem megy a háttérkép.
Reset gomb az enyémben még van, de nem alul, hanem az elején a led-től jobbra kell benyúlni a rácson. [link]
De ha nem lenne benne, már rég raktam volna bele. Szerintem most is van a fiókomban ilyen gomb, kb. 30 forint az elektronikai boltban. De van aki simán összezárja darab dróttal a forrpontokat amikor kell.
Egyébként van olyan box amin nincs reset gomb, ott viszont olyan a bootloader hogy gombnyomás nélkül is indítja kártyáról/pendrive-ról az akciót ha a megfelelő fájlok ott vannak.[link]
Bal felül a fehér téglalap a gomb a másik oldalról. A panel széléhez közelebbi, kisebb pontokat kell összezárni, nem a távolabbi nagyobbakat. -
Beni2360
félisten
válasz
pinnacle #30104 üzenetére
Lehet, hogy letiltották mert akkor nem működnének, a rendszer ikonok. Sajna igen sok megbuherált droid van és írják is hogy gari vesztés van ha cserélsz valamit. Arra a háttérképre van optimalizálva és annyi. Azt a jó isten tudja mit lehet és mit nem. Addig míg ugyan ilyen tulaj nem jelentkezik, hogy neki sikerült.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Beni2360 #30098 üzenetére
Szerintem ez valami ROM hiba lehet, hogy nem tudok háttérképet beállítani. Persze jó lenne tudni, hogy egyáltalán működik-e a gyári MECOOL M8S PRO Plus-on.
Amit néztem, az a Reset gomb helye a MECOOL M8S PRO-n. Nem is értem, hogy a Pluson miért nincs. Egyáltalán van más Android box Reset gomb nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AM5 FULL GARIS gamer gép
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest