-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Alien! #31395 üzenetére
Milyen beállításokat használsz? Mert számomra sajnos kezd egyértelmű lenni, hogy a felhasználók nagy része hibásan használja az eszközeit, annak ellenére, hogy a leírásaik alapján minden tuti náluk aztán később derülnek ki az érdekességek.
(#31399) TCr
A router ami valójában HGW az nem feltétlenül egy minőségi eszköz és akkor sincs köze az 1000-es nethez a belső hálózati lejátszásnak, belső hálózatban kell keresni a problémát. Az S905-ös boxok amik neki voltak azok gigabitesek voltak, elmondása szerint. -
TCr
veterán
-
válasz
adi1234 #31371 üzenetére
Én már évek óta okosított routert (ASUS 500G-n kezdetm Oleg fw-vel), vagy feltámasztott TV boxot használok. Utóbbit már lecserélném ha megint lenne egy használható box natív SATA (esetleg USB 3.0) támogatással és Linux-szal. (Amlogic-ra sajna csak USB 2.0 hidas SATA van, Rochipre meg nincs rendes Linux)
-
blakey
titán
válasz
Alien! #31395 üzenetére
Próbáltam 2 különböző 100M-es boxot, mindkettő hibátlanul vitte a BD50-eket, nem volt gond, sőt, az UHD anyagokat is olyan 55-60Mbps-ig. Lehet, hogy valamelyik kábellel van a baj esetleg az érintkezések nem túl stabilak vagy a szolgáltatói eszköz nincs a helyzet magaslatán. Van advancedsetting.xml-ben beállítva puffer méret, cache, stb? Hátha az előtöltés segítene, esetleg NFS-t is kipróbálhatnád.
-
Alien!
senior tag
válasz
blakey #31394 üzenetére
Nyílván használnék sajátot, de eddig teljesen panaszmentes voltam. Mindkét itthoni Mini MX3-at tökéletesen kiszolgálta, a szgépre pedig áttolja az 1Gbitet. Most egy 100mbites dobozzal szenved?!? Van ebben ráció? Másik kábelt próbálok majd.
Viszont csavarok még egyet a helyzeten: a 23gb-os M2TS fájloknál nincs buffer, sem szaggatás, a 13-18Gb-os mkv-knál igen....
-
dugesz77
őstag
Régebben nézegettem az uhd filmek pillanatnyi bitrátáját. Volt olyan ami szinte végig 70-80 Mbps között (ez nem akadt) és volt olyan is ami 45-50 Mbps ment nagy részt de párszor 120 fölé is felment de volt rész 250 Mbps-en pedig méretük szinte megegyezett. Na azoknál a részeknél elhasaltak értelem szerűen a 100-as boxok.
-
Alien!
senior tag
nálam az a gond, hogy ezek 1080p-s filmek! Csináltam a haveroknak több Beelink Mini MX3 II-t, Mini M8SII-t és mind bufferelt és szaggatott a hálózatomon...Miközben mások vígan néznek rajta akár BD50-et is. Azt nézem, hogy olyan 720p-ig van rendben, ami biztos, hogy nem jó.
-
TCr
veterán
válasz
sugarforce #31379 üzenetére
Fórumtárs írta, amire válaszoltam:
SMB-n még a komolyabb filmek is elhasalnak (20-30gb-os mkv fájlok).
Ide a bökőt, hogy ezek még az általam nézett 44 Mbps bitrátát sem érik el.
Illetve, hogy magamat ismételjem:
Egyik fórumtárs letesztelgette nemrég, 90 Mbps-ig fel tudott menni akadás-, bufferelésmentesen tesztvideókkal. -
TCr
veterán
válasz
Alien! #31377 üzenetére
Többször olvastam már, hogy mivel az S905X-ben csak 100-as LAN van, így UHD filmekhez venni kell USB-s gigabit stick-et.
Nálam ZyXEL NAS van SMB megosztásokkal, Mini M8S II S905X, LE8.xyz.
Nálam is egy Beelink MiniMX III-at váltott.Tegnap gond nélkül megnéztem az alábbi filmet, nincs gigabit USB stick-em:
RUNTiME.......: 02h 23m
SiZE..........: 42.7 Gb
ViDEO.CODEC...: HEVC / Main 10@L5.1@High / HDR
BiTRATE.......: 44100 kbps
RESOLUTiON....: 3840x2160Egyik fórumtárs letesztelgette nemrég, 90 Mbps-ig fel tudott menni akadás-, bufferelésmentesen tesztvideókkal.
Nem lehetséges, hogy csak néhány márka / típusú box-szal vannak ilyen jellegű gondok?
Pl. az említett Mecool márka? -
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy beraktam egy Mecool M8S pro+ -t a régebbi Beelink mini MXIII helyére, és a 100-as Lanon, SMB-n még a komolyabb filmek is elhasalnak (20-30gb-os mkv fájlok). Bufferelnek, szaggatnak folyamatosan. Beelink 1gbiten semmi gond nem volt, de nálam lévő s905x gépekkel mindig így jártam. 1000 diginet van itthon a saját routerével. LE8 a megfelelő dtb-vel. Mi lehet a gond?
-
divan
őstag
válasz
Csicsóka #31329 üzenetére
Nem nagyon pörög senki, akkor kezdem én. Vontar Mini M8S+ Android 6.0.1
Működik, de a sima újraindításkor, amikor elvileg az androidnak kellene újraindulni, nekem a LibreELEC indul el.Visszavonom, első újraindítás után már jól működik. Reboot to LibreELEC esetén nem csinál semmit, ezt írtad is. Power OFF működik, akkor utána a droid indul el. Bootloaderre simán újraindul az android. Recovery-re bejön a Recovery, ahogy kell. -
-
-
kungzi
veterán
Na még annyi kérdésem lenne, mivel még sosem csináltam ilyet, hogy a notim folyamatosan megy napi 24 órában! (mint egy NAS nagyjából) Rá van kötve két külső vinyó. Ezekről szeretnék megosztani mappákat, amikből néznék Kodi-ban filmeket, sorozatokat! Win10 van a gépen.
Hogy tudnám ezt megoldani? Van erről valami leírás szájbarágósan? -
Csicsóka
őstag
válasz
tibi970307 #31360 üzenetére
Akkor lehet hogy a dózer elqrta.
LE alatt pár pillanat ext4-et létrehozni, és az tutira jó. -
dugesz77
őstag
Mindig SD-ről szeretne boot-olni először. Ha Nand-on van már egy rendszer akkor is először az SD-n található rendszerrel fog indulni(ha nincs sd akkor indul nand-ról) A nand-on lévő rendszert meg simán felül lehet írni az éppen bent lévő SD-kártyás rendszerrel ahogy az elején. Könnyű ugrálni a rendszerek között így.
-
kungzi
veterán
2GB-os dtb volt a jó: gxm_q200_2g.dtb
Most már csatlakozik! Ilyenkor nem lehet reklamálni a feladónál? Nem is 3gb-os, hanem csak 2!
-
tibi970307
tag
válasz
Csicsóka #31359 üzenetére
Libreelecem van.
Partition Wizard-dal lett EXT4-re formázva és Paragon ExtFS-sel másoltam rá mindent. Előtte sajnos üresen nem próbáltam ki.
#29329, hunaqua: "Szűz formázás,EXT4-re.
Amikor felismeri a szűz HDD-t ,akár 1 órát is tud szüttyögni vele (villog a led folyamatosan a házon)
Ezután ha abbahagyta, kész lehet használni, atom stabil."Tehát lehet, hogy jó lesz, csak sokáig kell várnom? Nekem nem is üres, közel tele van.
-
Csicsóka
őstag
válasz
tibi970307 #31357 üzenetére
Droid nem kezeli az ext4-et, csak az LE.
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Ma mivel van 2db külső HDD-m, ezért az egyiket leformáztam EXT4-re és átmásoltam rá Windows alatt segédprogrammal mindent. Azonban a box-ra rádugva nem látja, csak folyamatosan világít a HDD LED-je.
Első indításnál úgy láttam, hogy kiírta, a HDD-n lévő anyagok betöltését.Mit kell tennem, hogy jó legyen? Később megy majd a HDD kiszedve a házból OMV alá egy épített NAS-ba, gondoltam addig megcsinálom előre a fájlrendszert, úgy is voltak fagyások NTFS-el.
-
Ha eMMC-re költöztetem a LE-t, a fogpiszkálóval meg tudom csinálni, hogy egy SD-ről bootoljon? Pl. ha egy teljesen új verziót tennék fel és előtte SD-ről kipróbálnám.
-
Charx
senior tag
válasz
DoItYourself #31349 üzenetére
Ha kikapcsolom akkor bootol, ha alszik akkor rögtön visszajön, mondom android alatt minden ok. Le alatt csak kikapcsolni lehet, nincs alvás. De bekapcsolni már nem lehet.
-
A boxokkal érkező HDMI kábelen megy 4k video?
Vagy venni kell másikat? (Nekem nem kell csak egy barátomnak vennék boxot és beki 4k TV-je van) -
kungzi
veterán
Üdv
Beelink GT1 Ultimate-re felraktam a librelecc-t és a hozzá tartozó dbt fájlt. Wifi van, de az ethernet port nem megy. Szerintetek mi lehet a gond?
-
Charx
senior tag
Ha kikapcsolom a boxot, LE alatt nem lehet a távval bekapcsolni, androidnál nincs gond, egy h96+ nál jött elő ez a hiba. Mitől van ez, és mit lehet csinálni?
-
Upo
addikt
válasz
Csicsóka #31332 üzenetére
És nem lehetne a LE-t is a data-ra tenni? Akkor túléli a rom frissítést. A factory reset meg factory reset, ott meg tudná az ember hogy nem csak az adatok, hanem a LE is megy. Esetleg ha megvan az amlogicos twrp forrása, akkor poénból be lehetne tenni a backup/restore alá a LE mentés-visszaállítást.
Esetleg a magisk-hoz hasonlóan egy /data/libreelec.img ?? -
Csicsóka
őstag
A rom frissítés téma egyáltalán nem izgat, mert kivédhetetlen. Ez az ára annak hogy legyen egy ilyen rendszer NEM Tanix boxokon is. Semeddig sem tart újra húzni ismét. A box nem hiszem hogy kelleni fog, köszi a felajánlást! Az ő power menüjük sem érdekel már, kibővítettem már egy másikat. Az meg hogy nem fog menni a távirányító power gomb hosszú nyomásával, megint csak nem olyan probléma hogy sírva fakadjak miatta.
-
Csicsóka
őstag
Ezt per pill. még nem tudom. Elvileg nincs akadálya, de csak ezzel a power menüvel működhet a sajátjával nem. Az eredeti LE cuccokat amit a tanix belerakott, úgy is felül írja, legyalulni nem kell. Egyedül az ő reboot menüjüket nem lesz szabad használni többet.
De majd Te kipróbálhatod hogy így van e, vagy sem. Ha mégsem, akkor újra húzod a romot oszt annyi. -
Csicsóka
őstag
válasz
Csicsóka #31317 üzenetére
Előre látható problémák a dualboot rendszerben.
Android ROM frissítés esetén, mivel az a system-et is érinti, ugrik az egész rendszer.
SD-ről viszont hamar újra telepíthető. Ekkor nem kell engedni hogy a telepítő a belakott rendszert is másolja, mert az ott van a data-n. A data kimarad a ROM frissítésből.LE alatt, a hard reset legyalulja az egész data-t, vele együtt a belakott droid cuccait is.
Erre nagyon kell figyelni!!!!
Ez a Tanix-nál is így van, mert ott is a data a közös ló. -
-
Csicsóka
őstag
válasz
Csicsóka #31317 üzenetére
Legyetek szívesek kipróbálni a droidon ezt a Power Menu-t.
A reboot to LE menüpont persze még nem fog csinálni semmit, mert nincs a rendszerben még a reboottole parancs. Ez majd akkor lesz ha feltelepül az LE.Csupán az érdekel, hogy különféle droid verziókon működik e?
Engedni kell neki root jog szerzést, és rebootolni, vagy kikapcsolni a cuccot.A válaszban, doboz típus, droid verzió megjelölést kérek.
-
mexel
veterán
Nekem pár perc eltéréssel ( 20.29) ugyanez a bejegyzés GLS-nél, egy autóban utaznak a dobozaink
Egyébként azt hittem regel már lesz itthoni infó is és ma meg is kapom. Remélem nem biciklivel jönnek a németektől. A Geekbuying olasz raktárból amikor rendeltem mindig itt volt 2-3 napon belül az valóban gyorsabb, igaz drágább is kicsit néha de ha sürgős megérheti. -
Csicsóka
őstag
A Tanix dual boot ROM vallatása alatt nem sikerült olyan ötletet lenyúlni tőlük, ami alkalmazható lenne egy minden boxra érvényes megoldásban. Túlságosan csak a saját termékükre koncentrálva valósították meg, ráadásul úgy, hogy az LE későbbi frissítése nem megoldott benne.
Nekünk olyan megoldás kell, ami nincs fixen bedrótozva az android romba, de tudná ugyan azt amit a Tanix, vagy még többet.Agyalva a lehetőségeken, egy olyan megoldást választottam, ami alkalmazható lesz minden olyan boxon, amin a droid rootolt. (Szerintem ez a többség)
Új telepítési móddal, az LE úgy kerül fel az eMMC-re, hogy nem nyúl hozzá a droidhoz, nem formázza sem a system-et, sem a data-t. Az SD-n már letesztelt, belakott rendszer kerül majd be a belső tárba.
A Tanix-ban is egymás melett élnek, a különbség csak annyi, hogy azt már beépítik a ROM-ba.Elgondolásom szerint, az Le frissíthető lesz. Emlékezni fog az utoljára használt rendszderre, és addig ameddig nem botolunk a másikba, mindig az fog elindulni bekapcsolás, reboot után.
A működés lényege röviden, az hogy pld. droidból LE-be rebootoláskor, kernel, és dtb csere fog megtörténni, LE-ből droidba, szintén. Ezt a megfelelően módosított advanced power menü fogja elvégezni LE oldalon. Adunk neki valami új nevet, pld. Dualboot Menü, hogy ne lehessen összekeverni.
Droid oldalon pedig módosítottam ezt a power menüt, kiegészítettem egy Reboot To LibreELEC menüponttal. Ezt kell majd a droidra telepíteni. (Csak rootolt droidon megy)
LE oldalon az új telepítőt, dualboot menüt egy kodi addonba csomagolva lehet majd telepíteni.Jelenleg a rendszer már működik oda/vissza. A telepítő részben kész, az addon megírása még hátra van.
Vélemény?
-
junkpod
veterán
Úgy látom nem teljesen halott ötlet ezeket az SoC-okat másra használni, qnap az rt1296-ost használja és méregdrágán adja el (60eft...)
https://m.prohardver.hu/hir/qnap_frissult_beleposzintu_szeria.html -
GZoli7
senior tag
-
kmarci25
veterán
Továbbra sem frissít automatikusan az adamg féle LE 9. Hiába van az update mappában ott a tar fájl, hiába pakolok mellé dtb.img-t, meg sem mozdul... Ha bekapcsolom szól, hogy van frissítés, le is tölti minden bekapcsolásnál, mégsem frissít. Ha van még ötletetek, akkor ne tartsátok magatokban...
-
blakey
titán
Belefutottam az LE fórumán egy ilyenbe:
"There has been some discussion within LE circles of not supporting Chinese boxes/vendors and only supporting SBC's as the cheap Chinese box makers do not contribute anything to the community or try and help the community, kernel source and driver sources are constantly withheld from us making supporting these devices extremely difficult and troublesome, I'm not sure how kszaq or afl1 feel about this but I for 1 feel this would probably be for the best." [link] -
t.zolka
aktív tag
válasz
DoItYourself #31302 üzenetére
Nem sajnos.
hunaqua igen, nem kellett volna?
De most megpróbálom újra a nulláról, mert lassan már én sem tudom, mi ment rá.
-
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Megjött végre a 905W-s X96 box, ment is fel rá egyből az 905X-es LE, megy is vele hibátlanul!
De, gondoltam kipróbálom, hogy futna rajta a transmission. Letöltöttem a Csicsóka féle verziót, rámásoltam, telepítettem zip-ből, beállítottam, de a Futtatás fül inaktív marad. Több LE-t is próbáltam, és min a két transmission verziót, ami a leírásban szerepel, de a Futtatás minden esetben inaktív marad.
Segítsetek, mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged