Hirdetés

Olcsó, sallangmentes 4K médialejátszó

Teljesen a nyílt forráskódú Kodira alapoz az Eminent EM7680 névre hallgató, kompakt asztali lejátszója.

Eminent EM7680

A tévékbe, projektorokba épített smart platformok elterjedésével az asztali médialejátszók veszítettek jelentőségükből, de még mindig sok cég van, aki lát fantáziát a termékcsoportban. Közéjük tartozik az Eminent is: a közelmúltban léptek színre EM7680 típusjelzésű, Kodi médialejátszó szoftvert futtató eszközükkel.

Eminent EM7680
Eminent EM7680 [+]

Az előzetes információk alapján kifejezetten érdekesnek tűnt a masina, hiszen a termékkommunikációban 4K támogatást és korrekt kezelést ígért a cég kellemesen alacsony ár mellett.

Hirdetés

Puritán dizájn

A kompakt méretű, 15 centi széles, 2,7 centi magas és 11 centi mély készülék mindössze 165 grammot nyom, azaz egy táskába vagy akár egy nagyobb zsebbe is könnyedén elsüllyeszthető. A dizájnja teljesen átlagos, de ennek nincs is túl sok jelentősége ebben a termékkategóriában.


[+]

Az oldalán helyeztek el három USB 2.0 kaput, a hátulján pedig egy-egy HDMI 2.0, Ethernet és digitális optikai audió csatlakozót,  valamint microSD kártyaolvasót, emellett rendelkezik beépített n-es Wi-Fivel is. Belül AMLogic S905X SoC dolgozik (négy Cortex-A53 maggal) ötmagos Mali-T450 grafikus vezérlővel, 1 GB DDR3 RAM-mal, és 8 GB adattárolásra szolgáló flash memóriával. A dobozban a terméken kívül megtalálható egy távirányító, egy HDMI kábel és a használati utasítás.

Eminent EM7680

Kodi

A nyílt forráskódú Kodi, régebbi nevén XBMC, jelenleg az egyik legnépszerűbb médialejátszó alkalmazás. Egyrészt kényelmesen használható, másrészt mostanra egy komoly közösség alakult ki körülötte, amely segíti a fejlesztők munkáját, és olyan hasznos kiegészítők, úgynevezett addonok garmadájával állt elő, amelyek szabadon telepíthetőek. Ezek között megtalálhatóak a különféle skinek épp úgy, mint az adatbáziskezelők, torrentkliensek, képrendszerezők, videómegosztók vagy online stream szoftverek, hogy csak néhány példát említsünk. Ezáltal a felhasználók bizonyos korlátok között szabadon, személyes igényekhez alakítható saját rendszert hozhatnak létre, amelyben így azok a funkciók lesznek megtalálhatók, amelyekre szükségük van.

Eminent EM7680 - Kodi Eminent EM7680 - Kodi
Eminent EM7680 – Kodi [+]

Az Eminent EM7680 egy olyan asztali médialejátszó, amelyet a Kodi kedvéért hoztak létre. Itt tehát ez nem egy opció a sok más médialejátszó alkalmazás mellett, mint az androidos eszközökön, hanem ezen csak a Kodi van, és kész. Az operációs rendszer is a Kodi szolgája, hiszen az alkalmazott LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center) egy lecsupaszított, kifejezetten médialejátszókhoz kifejlesztett Linux, amely mentes minden sallangtól. Még külön szoftvereket sem lehet rá telepíteni, azonban gyors, semmilyen belassulást, akadozást nem tapasztaltunk, fagyást viszont egyszer-kétszer igen, mégpedig olyan videófájloknál, amelyek nem tetszettek neki.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés