- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Truman
senior tag
Sziasztok. Transmission -t szeretnél telepíteni LE alá.
Felraktam az itt linkelt Transmission zip -et.Viszont SSH -n a következő hibaüzenetet kapom, mikor az itt lévő leírás alapján akarom konfigolni:
LibreELEC:~ # systemctl stop transmission.service
Failed to stop transmission.service: Unit transmission.service not loaded -
blakey
titán
válasz
e90lci #46094 üzenetére
Itt van, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy legyen adatbázisod. Ha ez megvan akkor jön az advanedsettings.xml, még annyit betehetsz a watchedstate alá, hogy
<importresumepoint>true</importresumepoint>
Ha ezek megvannak akkor a Kodiban "fel kell csatolnod" a tartalmakat, beállítod a "scrapert", stb, ahogy szoktad és ezek után elindul a szkennelés, a médiatárat meg szépen létrehozza a NAS-son, ha egy másik eszközt ua. a Kodi verzióval szeretnél használni akkor az advancedsettings.xml beállítása után automatikusan behozza a tartalmakat, tetszölegesen itt is felcsatolhatod a mappákat.viszont annak ellenére, hogy HDR ikont a TV-m nem mutatja akkor annak ellenére van azért ugye? - csak akkor van HDR ha a TV ki is írja, ha nem akkor HDR-SDR konverzió van.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #46092 üzenetére
Oks, köszi.
Whitelist részemről ok, ennek örülök is hogy nem kell állítgatom, viszont annak ellenére, hogy HDR ikont a TV-m nem mutatja akkor annak ellenére van azért ugye?
Hivatalos oldalon(Git) én is látom mit javítottak : added kernel fixes and improvements for HDR (OSMC)Olyan HDR-es filmeket néztem tesztre, amik már le vannak szedve és más CE nightly alatt voltak.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Legújabb CE-re(CE:8.95.4.2 ) frssítetem a boxom (S912 - Beelink GT 1), ezek után 2 dolog nem működik rajta sajnos.
1. Ha úl filmet szedek le a Filmek mappába, eddig automatiksuan érzékelte ha van új filmem
2. HDR nem működik => Whitelist-ben most nincs semmi beállítva, mert írtátok pár napja hogy most már nem kötelező. Esetleg próbáljam meg a TV-m által megjelenített felbontásokat whitelist-be betenni, hátha segít?Segítséget előre is köszönöm.
-
ztsoft
őstag
-
e90lci
senior tag
Azt nem írtam NFS megosztással megy Synonas->Coreelec.
-
e90lci
senior tag
válasz
blakey #46084 üzenetére
Szia
Synologyn:
1:feltelepítve : phpMyadmin,webstation,mariadb
2:portok engedélyezve a tűzfalon a nasban(kivülre nincs egy port sem engedélyezve kívülről nem használom ezeket)
3.Létrehoztam egy felhasználót a phpMyadminban felhasználó:kodi jelszó kodi
4.Lérehoztam notepad++ al:advancedsettings.xml-t
Ez van benne:
<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.10</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</videodatabase><musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.10</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</musicdatabase><videolibrary>
<importwatchedstate>true</importwatchedstate>
</videolibrary>
</advancedsettings>
A nas 192.168.1.10
5.bemásoltam a CE Userdata mappájába a advancedsettings.xml-t
6.kihúztam a boxot visszadugtam és felvettem a filmek mappát és keresés TMDB alpján.
Na most itt nem csinál semmit.
Nem értek hozzá ez az első próbálkozásom vele nem használtam még Mysql-t.Lehet ki maradt valami lépés nem tudom.Köszi előre ha tudsz benne segíteni. -
blakey
titán
válasz
blakey #46084 üzenetére
Egyébként Jarvison is szépen működik csak ugye ahány Kodi verzió annyi adatbázisod lesz, tehát nem lesz közös.
(#46083) Márton
Sorozatokat szoktam nézni egymás után de azok azonos kódolásúak, nem szokott gond lenni, szerintem eltérő kódolások miatt előfordulhat, hogy át kell állnia mindennek arra a beállításra és emaitt van a jelenség, de még ilyennel nem találkoztam. -
e90lci
senior tag
Sziasztok
Használ valaki synologynas-coreelec mysql párost.Próbálom ez alapján beállítani,de nem akar működni.A CE nél pontosan mi kell hogy benne legyen az advancedsettings.xml ben.Szerintem ott van valami gubanc vagy a jogosultságnál.CE:8.95.4.2 van mindkét boxon az egyik s912 a másik s905,van egy 3.is de szerintem azon nem fog menni együtt mert azon Libreelec van s802.
Köszi ha valaki tud segíteni. -
Spooky
tag
Sziasztok.
Kis segitségre lenne szükségem.
CE alatt a keymap editorban beállitott funkciók csak akkor működnek ha alul a kezelősáv aktiv azaz ha előtte nyomok egy ok gombot vagy a film előterében bármilyen aktiv "osd " van ,mondjuk a beállitások vagy bármi. Ha a film előterében nincs "osd "akkor az eredeti funkciója aktiv a távirányitónak.
Tehát ha a távirányitó 3-as gombjához a pause van rendelve akkor aktiv "osd" nél a pause müködik ha nincs osd de szeretném pause+zni akkor a 3-asokat irja a képernyő felső részére.
A régi LE vel nem volt ilyen bug ha valaki tudna segiteni a megoldásban megköszönném. -
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #46069 üzenetére
Nem szabványos megoldás, kínai találmány…
Ez így nem teljesen igaz, mert 3.5 jack szabványos.
Az, hogy RCA helyett alkalmaztak 3.5 jack-et, nem más mint alternatív csatlakozás hely hiány miatt.Akkor lenne nem szabványos, ha teljesen egyedi csatlakozást alkalmaznának.
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #46069 üzenetére
OK, rendben, értettem.
Akkor én itt feladom mert elég sok mindent mondanak és mást.
Emlékszem valami már volt erről de ott volt a kimeneten piros fény.
Jelenlegi boxaimon minden van toslink kimenet, így részemről ez a téma lezárt nem folyok bele és a kezemre csapok legközelebb ha kedvem támad ilyenbe belefolyni.
Ui: Az összefoglaló ezen része kimaradt vagy már nem emlékszek rá. -
Dr.NX
addikt
Itt van egy pár jó tipp hűtés modokról:
http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/701682-overheating-mecool-m8s-pro-l-and-pro-and-others-options
Tetőfúrás nélküli passzívra legjobb tipp egy 40x40x11mm hűtőborda a gyári 22x22x6mm helyett, minőségibb hővezető ragasztóval. -
dugesz77
őstag
válasz
-SeveN- #46066 üzenetére
Van akinél melegszik van akinél nem. Én is mérges voltam rá ,mert alap állapotban fogyogatott. Szerencsére megoldható a gondja. Ha már újra pasztázod az sokat segít. Én azóta nagyon megszerettem,mert stabil jó kis box. Azért nem rossz a Mecool-okban ,hogy telepítés után megy minden alapból nem kell sem a távval sem a wifivel variálni.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Beni2360 #46023 üzenetére
Sajnos tévedsz, korábban már többször is kitárgyaltuk, hogy ezeken a boxokon a 3.5mm-es SPDIF koax kimenetet jelent, nem optikait. Nem szabványos megoldás, kínai találmány, az összefoglalóban is benne van. Emlékeim szerint csak a Xiaomi Mi Box 3-nál van optikai jel a 3.5-es csatiban.
Törlöm a hsz-ed, hogy ne legyen félrevezető másoknak. -
dugesz77
őstag
válasz
Freerod #46064 üzenetére
Hát az enyém sem szépségdíjas az biztos
(előzmények)
Most venti nélkül 61-64 fokos nem dadog, megy szépen minden hiba nélkül.
Nem túl távlati tervek között szerepel egy 3D nyomtató kicsit belejövök, biztosan nyomtatok normálisan szellőző új tetőt a boxnak. Nem is értem miért nem lehetett legalább oldal/hátul függőlegesen berácsozni gyárilag. -
-
-
darvinya
titán
válasz
Beni2360 #46055 üzenetére
Kiragadott rész miatt nem figyelsz a lényegre, hogy digitális.
Digitálishoz csak 1 és 0 van, amihez elég 2db ér, mivel minimum 2db érintkezővel alapból Mono jack rendelkezik, így azt kell alkalmazni elsősorban, de lehet akár 5db érintkezős is, csak akkor helyes bekötés kell alkalmazni.Vagy talán (#46058) junkpod írása rávilágít.
-
Ispy
nagyúr
Na, akkor mégegyszer.
HDMI cecnek nem kéne bekapcsolnia a tvt, ha bekapcsolom a lejátszót?
-
Magicsee N5
Meguntam az Alexelecet, Corelec legújabb: van wifi, és a fő gombok (navigáció) alapból működnek a távon, többi nem érdekes annyira.
Display nem működik (érdekas ez meg ment az Alexelecen) -
darvinya
titán
válasz
kenand #46046 üzenetére
Nincs mit.
Berakot kép alapján, a fehér a Bal hang csatorna(jack hegye).
Az én T95N Mini M8S Pro box-omon AV port egyben SPDIF is, csak működtetéséhez kell a Mono jack különben AV port ként viselkedik.(#46047) Beni2360
Pont annyi hang csatornás, mint optikain lenne.
Nincs különbség, hogy optikai vagy elektro digitális. -
válasz
kenand #46046 üzenetére
Iyennel megy a fehéren
Kisebb gond de az Alexelec mintha nem látná a Wifi+BT chippet, sima 905x-es dtb-t tettem rá. (lehet nincs benn) A típust sem tudom sajnos...
Biztos hogy az Alexelec remote.conf-ot használ?
Betettem az androidról kimentettet a configfiles mappába samban, ujraindítottam, de továbbra sincs táv... -
válasz
darvinya #46006 üzenetére
Olyan nincs itthon, de sima 3.5 jack to RCA (sárga+piros+fehér) van, fehéren jön a digitális SPDIF hang. Köszönöm a segítséged. Macbook-omon 3.5 jack-on jön az optikai is...ilyen megoldást még nem láttam eddig.
(#46023) Beni2360
Olyat vettem, de nem megy, mert nem optikai hanem elektromos az SPDIF az Magicsee N5-ben (ahogy Davinya mondta). Amit linkeltél ott is megemlítik (e képen nem mutatják) ezt a megoldást is
-
ztsoft
őstag
válasz
darvinya #46040 üzenetére
És ez honnét veszed, hogy nem RAM-mal van a baj.
Például a top vagy csak simán kiolvasva a rendszerből (free, stb.).
Optimizálhatsz bármit, de mikor alaprendszer közel 1GB RAM-ot használ, akkor már semmi sem fog menni rendesen.
Ezeken a box-okon nem a full Android fut, mint a telefonokon (felesleges is lenne, meg a 1 - 1,5 GB-ba bele sem férne). Másik, a telefonomon 5.1.1 fut, 864 MB RAM-ból 325 MB szabad, mindez 136 napja megállás (újraindítás) nélkül. Nincs akadás, lagolás. Itt látszik a jó optimalizálás, nem fogy el a memória hosszú használat esetén sem.
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #46040 üzenetére
Van itt egy Strong 2400-as, 1/8Gb és 5.1 rendszer rajta, amit igencsak jól optimalizáltak mert villámgyors, lagmentes és kb hibátlan a lejátszók szintjén.
Nem kellene ide 7.1 meg hasonló nyalánkságok, itt nincs képhiba, nincs akadás, ez megy ahogy egy lejátszónak kell. Nyilván ezért kerül 4-5x annyiba mint a dzunkák. Az más kérdés hogy annyira zárt a rendszer hogy semmihez nem tudtam nyúlni, se root se semmi. -
junkpod
veterán
Ezt olvastam CE fórumon
Whitelist is a feature that cause you issue. If nothing choosed there than refresh rate doesn’t switch to correct one. This not correct implementation will be fixed in kodi beta5. This is not CE issue, this is Kodi new feature.
Ezek szerint ez az egész whitelist dolog Kodi találmány? -
darvinya
titán
válasz
ztsoft #46036 üzenetére
És ez honnét veszed, hogy nem RAM-mal van a baj.
Már 5.1-es droid követeli 2GB RAM-ot, hát még efölötti.
Optimizálhatsz bármit, de mikor alaprendszer közel 1GB RAM-ot használ, akkor már semmi sem fog menni rendesen.
Pont ilyen szemlélet miatt árulják még mindig szemétre való HW-es készüléket.
1GB RAM-ot használó rendszer 4.x volt, de utániak már biztosan csak szenvedés ennyi RAM-on. -
Ispy
nagyúr
Beüzemeltem a minix u9-et, CE, cec megy rendesen, ha kikapcsolom a boxot kikapcsolja a tévét is, olyat nem lehet, hogyha bekapcsolom a boxot bekapcsolja a tévét?
-
blakey
titán
válasz
Mezga Aladár #46030 üzenetére
Vero 4K+-t megnézem, hogy annak milyen, mert ua. a ház.
Jó hűtése a Minixeknek van és azoknak a boxoknak ahol ki lett cserélve normális hűtőbordára. X96-okban nincs hűtőborda csak egy fémlap ami elég nevetséges és a box is a legkisebbek egyike valamint nagyon zárt. -
-SeveN-
aktív tag
MECOOL K1 Pro - Tapasztalat
Múlt héten megjött. SD-karira CE telepítve. Minden hibátlanul megy. Clean telepítés volt.
Az elején a Kodi hasított mint buzi f@sza a termálvízben, majd huzamosabb menüben lépegetés után a gép elkezdett laggolni, a hőmérséklet felment 75 fokra.
Olvastam itt a fórumon ez a lagg lehet melegedés miatt is. Ránéztem a hűtőre, helyén van , nem is annyira apró.
Összerak - boot. Megy.Aztán: kifagy úgy mint amikor túlhúzod a grafikus kártyát PC-n. Képen zöld pöttyös csíkok. Olyan mintha memória gond lenne.
Bármilyen ötelt vagy van egy fasza téglám?
-
törölt tag
Ez a megoldás lesz..
-
ztsoft
őstag
válasz
darvinya #46011 üzenetére
A T6-os Android-ja használhatatlan, Öcsémnek van egy 1/8-as, 7.1.2-essel. Jelenleg LE van egy SD kártyán. A Wi-Fi is tűrhető rajta, 5 méterre a router-től egy falon keresztül simán mennek az SD stream tartalmak. Komolyabb terhelés esetén lehetnek melegedési problémák is, elég gyenge a hűtése.
-
darvinya
titán
A linkelt T6 és T95M mind jó, én eBay-ről vásárlok, s eddig ilyen box-okkal semmi gondom nem volt, azaz azt küldték amit vásároltam.(kb. 3 hét alatt itt van, ha magyar posta nem lóvasítja meg)
(#46023) Beni2360
Javaslod optikát, mikor coax aljazatja van.
De ezt már írta is, hogy nincs fény 3.5-ös aljzatban, akkor az csak coax lehet, amihez normál Mono 3.5 jack kell. -
mexel
veterán
válasz
darvinya #46011 üzenetére
A T95M-et már nézegettem, az tetszene, x96-ból a 2/16-os már ritka és nagyon drága, az lenne a legjobb a Droid 6 miatt, és a T95M sem kapható ahol szoktam venni. ( Ebayről évek óta nem vettem boxot, régi beidegződés miatt amikor sok "klón" volt a 805-ös és későbbi korszakban is)
Nem tudom most mi a helyzet, de szerintem még vannak dzsunka gyártmányok ott.
Nem nekem kell végül is, csak amiket látok nem túl jók. Sajnos a Mecool M8s Pro Plus eltűnt teljesen, pedig az egyik legjobb darab volt -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
dugesz77 #46020 üzenetére
és (#46021) darvinya
Be is húztam egyet. Anyósékhoz biztos jó lesz, a kábelt majd beszerzem, amíg ideér. Én is úgy gondolkodtam, hogy inkább fizetek érte egy kicsit többet, minthogy 10 napot várjak és még a posta sem lesz túl gyors. Ez mehet egyébként 720p-re is? Otthonra is bevállalnék egyet ennyiért. NAS-ról jelenleg MiniDLNA-val használjuk, de a dedikált jobb lenne. Mennyit várjak, hogy ne egyszerre adják fel (a 2 együtt már ÁFA határ felett lenne)
-
darvinya
titán
válasz
-ZeeZee- #46018 üzenetére
Akkor pár hsz-el feljebb linkeltem pár box-ot, csak 3.5 jack-RCA kábel kell hozzá.
Black Friday -t nem várnám meg, mert akkor eleve drágább árcímkét akciózzák, így max. 5% engedmény lesz.
Arról nem is szólva, sok csomag rendelés miatt kiszállítás sokat fog csúszni.(#46017) DoItYourself
Gondoltam, hogy hangzatosság miatt adják.
-
dugesz77
őstag
Sima X96 (s905x 1/8) van most is 28,42$-ért az jó lehet alap boxnak ,sokan vették. Bár én megvárnám már a 11.11-et lesznek jó akciók ( példa1, példa2)
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #46003 üzenetére
Igen, probléma lesz a wifi-vel, ezért még előtte tedd tartásba a vero3-wifi-osmc csomagot, így.
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Mit ajánlanátok egyszerű boxnak, ami egy régi TV-re lenne kötve (nem lapos), és más feladata nem lenne, mint az USB-re dugott pendrive/HDD tartalmát lejátsza? (A mostani DVD lejátszó nem ismeri fel az X264 kódolást, ezért gondoltam valami kiegészítő box vásárlására.) A mókólás belefér, legfeljebb majd utánanézek, viszont jó lenne minél hamarabb... Előre is köszönöm.
-
mexel
veterán
Végignéztem a box kínálatot ( nagyjából) de nem tudom ár/teljesítményben most milyen 905X-et érdemes venni?
-
Kenderice
senior tag
válasz
Keef_Lee #45982 üzenetére
Simple IPTV-vel is ugyanez volt a gond.
Végül feltettem coreelec-et, abban ki tudtam kapcsolni a noise-t és a deinterlace-t, így már jó.
A távot is megcsináltam hozzá.
Régen csináltam így raspberry-re, de nem volt kedvem most sz.rakodni. Aztán végül muszáj lett a képhiba miatt.
A coreelec-ben már fejlettebb az Enigma2 addon, a régi VU+/Enigma2-t nem frissítik. -
Beni2360
félisten
-
kovakovi77
tag
válasz
kovakovi77 #46003 üzenetére
Tárgytalan, működik minden.
-
-
kovakovi77
tag
Csicsokat kéerdezném, lessz bajom ha ez fel megy **mc-re:
...
osmc ~ # apt dist-upgrade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... Kész
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
psmisc
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
vero364-kernel-osmc:arm64
Az alábbi csomagok frissítve lesznek:
armv7-network-osmc base-files-osmc mediacenter-addon-osmc
mediacenter-skin-osmc vero3-mediacenter-osmc vero3-wifi-osmc
6 frissített, 1 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 1 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 55,9 MB.
A művelet után 605 kB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n] n
Megszakítva.
osmc ~ # -
válasz
blakey #46000 üzenetére
Pedig azért vettem meg mert jó áron (30 USD) volt 2GB RAM, SPDIF és 905X. (sőt BT és 5GHz Wifi is lenne)
Nem gondoltam én sem, hogy ennyire eltolták. Majd kicserélem és olyan helyre teszem ahol nem kell SPDIF.Alexelec elviekben bemásolja az SD-ről a remote.conf-ot?
#46001) darvinya
Tudsz mutatni dugót akkor ami jó hozzá? Olyat még nem láttam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest