Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
USB-2re gondoltam, mivel, ugye az usb2 tempója ~20MB/s pl. külső vinyóval, míg a 10/100-as lan-é 10MB/s. Ergo, ha megy, akkor van egy kétszeres tempókülönbség még usb2-n is.
kacsa7: Thx! A TP-Link adaptere működik LE alatt? UE300-ra gondoltam egészen pontosan.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Csicsóka
őstag
válasz kacsa7 #29591 üzenetére
Baoxra kell a network-tools addon, a PC re az iperf3.
A mérés szerver/kliens módban történik, ezért a PC-n elindítod a szervert:
iperf3 -s
A boxon pedig a klienst:
iperf3 -c 10.1.1.100
Ahol az ip, a pc ip címe.
A mérés után a servert a Ctrl+c vel állítod le.
Ez a mérés az TX irány, vagy is azt látod hogy a mennyi a feltöltés max.A RX irányt, ami a lefelé irány is mérni kell, ekkor a box lesz a szerver, a pc a kliens.
A boxon indítod a szervert:
iperf3 -s
A pC-n a kliens-t:
iperf3 -c 10.1.1.101
Itt pedig a box ip kell.
ilyesmit fogsz látni:emerson@mint-deb ~ $ iperf3 -c kodi
Connecting to host kodi, port 5201
[ 4] local 10.1.1.10 port 46442 connected to 10.1.1.2 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr Cwnd
[ 4] 0.00-1.00 sec 96.2 MBytes 807 Mbits/sec 0 204 KBytes
[ 4] 1.00-2.00 sec 112 MBytes 940 Mbits/sec 0 205 KBytes
[ 4] 2.00-3.00 sec 112 MBytes 942 Mbits/sec 0 205 KBytes
[ 4] 3.00-4.00 sec 112 MBytes 940 Mbits/sec 0 212 KBytes
[ 4] 4.00-5.00 sec 112 MBytes 941 Mbits/sec 0 216 KBytes
[ 4] 5.00-6.00 sec 112 MBytes 941 Mbits/sec 0 218 KBytes
[ 4] 6.00-7.00 sec 112 MBytes 941 Mbits/sec 0 218 KBytes
[ 4] 7.00-8.00 sec 112 MBytes 940 Mbits/sec 0 218 KBytes
[ 4] 8.00-9.00 sec 112 MBytes 942 Mbits/sec 0 218 KBytes
[ 4] 9.00-10.00 sec 112 MBytes 942 Mbits/sec 0 218 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
[ 4] 0.00-10.00 sec 1.08 GBytes 928 Mbits/sec 0 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 1.08 GBytes 927 Mbits/sec receiverEz egy MEGOGO box, gigás LAN. Szépen megvan a gigabit.
Az USB nem lesz ilyen jó de biztosan több lesz mint 100 Mbits/sec.[ Szerkesztve ]
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Korábban volt itt már róla szó, csak azóta nem nagyon jártam erre.. Vagyis, kipróbálta valaki azóta, hogy usb2-es portban jobb-e a helyzet gigabites usb hálózati kártyával?
Véleményem szubjektív...
-
a2d2
addikt
válasz kacsa7 #29590 üzenetére
Nekem is a leggyorsabb tempo eddig a 30MB/sec volt, mégpedig FTP-vel.
PC->1000-es LAN->Android box FTP szerverrel->USB 2.0-án HDD.Már nem tudom mi volt az utolsó beállítás de legutóbb mikor próbáltam 3-4MB/sec-el tudtam másolni ezért gyorsan le is gyalultam.
Lehet megy akkor vissza az FTP, azzal volt nekem eddig a legkevesebb hibám.Bocs azt nem írtam hogy a fenti sebesség PC-ről a HDD-re történő íráskor volt, csak hogy ne legyen keveredés.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
blakey
titán
válasz Dolphine #29588 üzenetére
Addig amig nincs gond addig semmi, amint valamilyen anomália lép fel az adott hálózatban akkor ott az NFS. Van aki egyből azt használja és eszébe sincs SMB-t használni és van akinél jól működik az SMB. Nálam jó az SMB így egyelőre nem használok más hálózati kapcsolatot.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kacsa7
őstag
Valaki el tudná magyarázni, hogy kell az iperf parancsot használni? Próbáltam keresni a fórumban, de amit találtam azzal sokra nem jutottam. Le szeretném már mérni, hogy a box tulajdonképpen mekkora sávszéllel kommunikál a gigabites usb adapteren át.
-
kacsa7
őstag
Próbálgattam a jellyfish bitrátás videókat és mivel smb-n a 120mbps felett nálam mindegyik akad, ezért konfigoltam a synology-ban egy nfs-t, mert hogy az gyorsabb. Annyival gyorsabb, hogy nfs-en csak 90mbps-ig jó
Én az NTFS-re formázott vinyóra hálózaton 40mb/s-el tudok másolni asztali gépről, ha a vinyó a boxba van dugva. Ennél nem tudok gyorsabban másolni rá usb2-ről az asztali gépen sem. exFAT-en nem próbáltam. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz jézusom #29586 üzenetére
Az 1. hsz-ben nincs smb leírás csak a topik összefoglalóban van linkelve -szabi- logoutos cikke (34b), ami elég hosszúra sikerült.
A kérdésedre a megfelelő stílusú válasz itt található. Ejelhar elmagyarázza az okokat is, amiért szigorítottak a Windows-ban.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
a2d2
addikt
válasz jézusom #29586 üzenetére
Ez segítség?
[link]Én most inkább NFS-t szeretnék beállítani. De ezzel is totál csiga a tempo ha PC-ről másolok.
Hozzá kell tennem hogy a külső 1 terás HDD-t átformáztam NTFS-ről exFAT-ra mert sokkal jobban kezelik azóta az androidos boxok.
Okozhat ez sebességproblémát? Vagy ti mit használtok külső HDD-nél?[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
jézusom
addikt
válasz Márton #29584 üzenetére
aham, akkor nem tudom.
Nekem meg tovvábra is az a kérdésem, hogy a teliberakott tetves életben lehet ezt a tetves smb-t beállítani a kodin. Ne mondjátok, hogy 1. hsz, mert nincs ott! Ami ott van az egy otthoni csoportos hülyeség, nekem total nem úgy van.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz jézusom #29583 üzenetére
kérdésem továbbra is, merthogy nekem nem ez kell: "tudsz választani, hogy melyik gépet irányítsd."
mindkettőt, egyszerreEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
jézusom
addikt
válasz Márton #29567 üzenetére
Van egy kis dobozka amibe bele megy az egér/bill páros, egy kis gombbal tudsz választani, hogy melyik gépet irányítsd. Én nem használtam, csak van és utánanéztem mi ez.
[ Szerkesztve ]
-
Peugeot308
csendes tag
válasz Martin Eden #29573 üzenetére
Köszönöm a tippet,megpróbálok szerezni és kipróbálom!
-
Pelican
őstag
válasz DoItYourself #29577 üzenetére
A cache beállítást rendszeres linkelem, bár úgy tűnik nem sok ember olvasta, pedig már több visszajelzést kaptam (S912 tulajtól is) hogy ez segített a bufferelés megszüntetésében.
Első körben én ezzel kezdenék, utána jöhet a gigabit adapter ha tényleg fizikai korlátja van a lejátszásnak.
Nálam mindkettő van, nincs is gond semminek a lejátszásával.http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Márton
nagyúr
válasz cinemazealot #29578 üzenetére
fizetnék, ha vki ezt korrektül megcsinálná
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Csicsóka
őstag
-
cinemazealot
addikt
válasz Márton #29576 üzenetére
Kéne írni egy Kodi addon-t, aminek master-slave párjai hálózaton keresztül adott időközönként gondoskodnak a lejátszott videók szinkronban tartásáról. Így akár az indítás sem kéne hogy egyszerre, egy egérrel történjen, mert a két addon indítás után szinte azonnal (és utána folyamatosan) beleteker a "slave" folyamba, hogy felzárkózzon a "master"-hez.
Sőt, a "slave" addon a "master"-rel megdumálja, hogy melyik videót (vagy annak másik szemnek szánt párját) indítsa el és tartsa szinkronban, így csak a mestert kell bizgetni egérrel, a szolga hűen követné azt. Mekkora ötlet!
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz junkpod #29560 üzenetére
Ki kell még kristályosodni a 4K tudáshalmaznak, hogy biztosan kijelenthető legyen a tuti megoldás, mert még mindenféle anomáliák előfordulnak ez ügyben.
Puffereléssel kapcsolatban sincs még túl sok tapasztalat, lehet az is megoldás az átmeneti bitráta megugrásokra.FAQ: várom a kérdéseket!
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz cinemazealot #29575 üzenetére
LE van rajtuk.
Igen, a hálózat sok bizonytalanság forrása lehet.
Ezért gondoltam első körben az 1 egér -> 2 stick megoldásra.
Persze, ha valahol hiba van, vagy csak pár perc után már túl nagy a drift, bukik a szinkron, leáll a műsor.
De ha ezen múlna, bevásárolnék stickekből és kiválogatnám azt a kettőt, amik képesek 30 percig szinkronban futni egy play parancs után.Hisz 2018 - az álmok éve
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
cinemazealot
addikt
válasz Márton #29570 üzenetére
Android fut rajtuk? Mert szerintem meg lehetne oldani, hogy miután egymásra talált a két stick hálózaton keresztül, megbeszélik egymással a hálózati késleltetést, és a "mesteren" futó szolgáltatás is csak azután engedi lefutni a "mouse click" eseményt, ha a valódi klikk után eltelt a hálózati késleltetésnek megfelelő idő. Sosem csináltam még ilyet, de szerintem kivitelezhető. De még így is kérdéses, hogy WiFi-n (vagy akár vezetékes hálózaton) keresztül a két stick esetleg eltérő időtartamú kiszolgálása, így pedig a videók pufferelése nem szól-e bele a két videofolyam valódi kezdésébe.
Illetve arra gondoltál már, hogy mi van olyankor, ha az egyik stick valami anomáliának (pl. hálózati torlódásnak vagy csak egy bithibának) köszönhetően kihagy egy képkockát? Úgy elszállhat a szinkron a két szem között, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Martin Eden
tag
válasz Peugeot308 #29568 üzenetére
Nem csak a tápja halt meg esetleg? Nincs ugyanolyan Volt/Amper értékű másik táp a közelben, amivel ki tudnád próbálni?
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz szabi__memo #29571 üzenetére
topik zárható
-
szabi__memo
nagyúr
válasz nagycsabi80 #29562 üzenetére
De
-
Márton
nagyúr
válasz cinemazealot #29569 üzenetére
Coowell V5 stick-ek.
Bingóó, passzív vetítés
a hálózaton keresztüli delay mondjuk kérdéses, ami ugyan nem baj ha van, csak mindig fixnek kéne lenni..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
cinemazealot
addikt
válasz Márton #29567 üzenetére
Ez(ek) pontosan milyen stick(ek) és mi(k) fut(nak) rajta(uk)? Ha Android, akkor egy Java service/app párossal, ha LibreELEC, akkor meg valamilyen Python-ban írt addon-párral hálózaton keresztül "másolnám" az egyik egér műveleteit a másikon. Nem tudom, létezik-e már ilyet, de első blikkre nem látom az ilyennek elvi akadályát.
Fogadjunk, hogy valami 3D mókoláshoz kell belőlük 2, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Peugeot308
csendes tag
Sziasztok!
Lassan egy éve van meg a Beelink Mini MxIII II készülékem.Eddig semmi gond nem volt.Tegnap este még használtuk,ma már nem sikerült bekapcsolni.Nem reagál semmire,az össszes vezetéket kihúztam,újra visszadugtam.A távirányítóba elemet cseréltem.Reseteltem,bár valószínűleg az már semmit nem ért.Mi lehet a gond?Lehet,hogy ennyit bírt,kuka? -
Márton
nagyúr
-
hunaqua
addikt
válasz nagycsabi80 #29557 üzenetére
Nem,nincs android nekem a BeeLink-en.Folyamatosan írom Neked,hogy LE van a dobozon.Az LE-hez meg van tökéletes Transmission ,amit 'Csicsóka' készített.
dugesz77
Ezért is mondtam,simán megy az s912 alatt a 30MB/s
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Márton
nagyúr
válasz dreizwanzig #29563 üzenetére
el is árulod, hátha segít vkinek?
-
dreizwanzig
tag
válasz dreizwanzig #29550 üzenetére
közben már rájöttem.
-
nagycsabi80
csendes újonc
200 USD korul, van 5ik generacios Intel Nuc... nem jobb valasztas?
-
dugesz77
őstag
válasz Csicsóka #29454 üzenetére
Ma rákötöttem a a külső HDD-t a Minix U1-re. Azon ugye gigás csati van, tehát nem az volt most a szűk keresztmetszet. T-s optikai gigás nettel 34-36 MB/s valós sebességgel lehet torrentezni vele Gondolom itt már beleszólhat az usb2 csati átviteli határa is ,mert a négy magból kettő futott csak 50% körül a másik kettő szotyizott
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz mihione #29543 üzenetére
Na ezt a kérdést es a válaszokat így egy az egyben mentse el mindenki aki S905X-es lejatszoval akar 4k-t hálózaton lejátszani (igen, Dune tulajok is).
Lassan jó lenne az összefoglalóban egy max 10 kérdéses FAQ a legelejere, ezzel az első helyen. DIY?Box's don't touch!
-
Márton
nagyúr
Nemsokára megérkezik a második stickem is, és felvetődött bennem egy kérdés.
Speciális feladat miatt, megoldható-e vajon, hogy egy vezetékes egérrel vezéreljem a 2 ugyanolyan sticket, melyen természetesen ugyanolyan rendszer is van? Tehát működhet-e valamilyen usb Y kábeles megoldás? Ha nem megy, akkor wifis egér 2 wifis vevővel esetleg? Harmadik gondolatom, hogy az egyik stick veszi az egér jelét, és továbbítja a másik stickre a kurzort, gombnyomást, de ez sem hangzik egyszerűen..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
nagycsabi80
csendes újonc
válasz hunaqua #29439 üzenetére
milyen torrent klienset hasznalsz? Alap android fut a Beelinken, olyat keresek ami stabil, vezerelheto tavolrol, es tud tolteni a kulso USB HDD-re. Transmission fekudne nekema legjobban, de az nekem nem siekrult eletre keltenia beelinken. letoltom, de nem tudom elinditani.
-
jézusom
addikt
Valakinek megy a samba win10 minimx3-al?
Legújabb LE van fent de amúgy is fagy rendesen. Létezik olyan verziójú LE amivel megy az SMB? Vagy mit kell beállítani? Mindenképp másik LE kell, de az első hszben lévő leírás nem sokat mond az smb beállításokról. Tényleg be kell kapcsolni a munkacsoportot?
-
hunaqua
addikt
-
Csicsóka
őstag
válasz Márton #29549 üzenetére
Nem is neked szólt ez, aki ilyen fájlokat buherál, már tud vmit.
De hidd el, sok olyan egység sugarú user létezik, aki azt sem tudja mire való egy ilyen progi, de látta valahol, letölti, és el kezd kattintgatni össze vissza. Ezektől védi meg a rendszert ez, hogy még itt sem látszik a rejtett fájl. -
dreizwanzig
tag
Hello!
ERRE senki nem tud semmit mondani?
-
Márton
nagyúr
válasz Csicsóka #29547 üzenetére
Egy total commander-nél ok, de egy winscp-t nem használ minden egység sugarú user. Aki erre vetemedik, már mélyebben a rendszerbe akar látni - imho.
Ez az S905X stick is olyan vétel volt, aminél utólag derül ki, hogy mi mindenre jó még a kezdeti igényeken felül - szeretem az ilyet
-
Csicsóka
őstag
-
hunaqua
addikt
válasz anorche1 #29541 üzenetére
Teljesen rendben van abban a hardver környezetben az S905W, más sem lenne jobb.Amennyiben filmezésre,videó nézésre használnátok akkor szerintem az LE rendszer futtatása ajánlott,és megszűnnek az ilyen problémák.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
-
Csicsóka
őstag
válasz Márton #29529 üzenetére
Az LE kicsit más mint egy "valódi" Linux, tömörített squashfs fájlrendszer, ami csak olvasható. Így nem írhatja senki sem. Ez egyfajta "bolondbiztos" megoldás, így nem lehet a rendszert semmi módon avatatlan kezekkel tönkre tenni. Egy hard reset után az LE, és a kodi simán feláll.
-
mihione
őstag
Sziasztok!
X96-os boxom van 2 gb rammal és olyan problémám akadt hogy 4k hevc magas bitrátás filmet (76.8mb/s) nem tud folyamatosan lejátszani,egy darabig szépen fut aztán elkezd akadni a hang és a kép,pause után egy ideig megint megy aztán megáll,buffer jelző ilyenkor soha nem tölt be 100-ra.PC-ről megy a stream SMB fájlmegosztással kábelen keresztül,szolgáltatói routerrel.Legfrissebb libreelec és kodi megy a boxon sdről.Lehet valamit tweakelni rajta vagy ide már nem elég a 100mbs-es lan port?Advancedsettings.xml-ben nem lehetne belőni valahogy jól a pufferelést?[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Dadan01
senior tag
válasz baandii #29527 üzenetére
Nekem is wdr3600 van, kevés a 4k-hoz úgy, hogy mellette fut a transmission is. Lehet, hogy a kisebbeket elbírja. SMB másolás sem nagyon ment nálam 10MB/s fölé, az is csak magas loaddal. Váltottam D-Link 860L-re, ott az smb 90 felett hasított ugyanarról a hddről. LEDE alatt ott meg wifi gondok voltak, szóval hagytam az egészet és csináltam egy nast. A tvben mint kiderült 100as lan van, szóval rendeltem egy s905x-et és egy usb lan adaptert, addig meg az ac-s wifin megy a 4k....
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Szüleim kaptak karácsonyra egy Tanix TX3 Mini Amlogic S905W 2G RAM 16G ROM Android7.1 4K TV Box boxot. Igen, látom hogy az S905W nem ajánlott, de most már mind1.
Egy egyszerű hd ready tv -re van kötve, nem kell tudnia 4k -t, de még 1080p -t sem.
Eddig jól működött, de most találtak egyfilmetházi videót, ami kockásodik rajta. A fájl adatai:
Kodek: H264 - MPEG-4 AVC (part10)(avc1)
Felbontás: 720x322
Képkockasebesség: 23.976216semmi extra.
Próbáltam a gyári "tv center" -rel, (ő lenne a kodi?), meg play áruházból letöltött vlc -vel is. Próbáltam hálózaton, smb serverről, usb 3 -as penről, és usb3- as külső winyóról is.
Próbálgattam rajta egyéb tartalmakat is, és 4k -s anyagot vitte, de volt egy 1080p -s anyag, amin nem volt kép. Természetes gépen lejátszva minden oké.A tv center app jelzett, hogy a kodi frissíthető újabb verzióra (ha jól emlékszem 16.2 -ről 16.4 -re). Ez megoldaná a problémát? Ha igen, akkor ezt hogyan tudnám megtenni?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Márton
nagyúr
válasz headhunter #29539 üzenetére
Passzolnám másnak, talán a dialogseekbar-t nézd át, itt is van valami codec rész.
Én csak az egérgombokat programozom, és az osd-t tüntettem el eddig.
Most keresem az rss scroll sebességét.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
köszönöm, müxik!
végre nem jön fel osd beletekerésnél, pause-nál!
ez kellett nekemEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
blakey
titán
válasz baandii #29532 üzenetére
912-n stabiln fut az LE és van HDR?
Ahhoz képest, hogy 1 évvel ezelőtt az írták, hogy nem lesz jó, mindenképp stabil viszont még elmarad az S905/X/D-től, jócskán. Elég sok apró probléma van ami valójában nem is annyira apró, erős a banding, sok anyag esetében szaggat a kép, lejátszás közben az infósáv megjelenítése alatt szaggat a kép. A feliratok alatti röccenést már megoldották, a GUI már nagyon szép, folyamatosnak tűnik.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Márton
nagyúr
válasz blakey #29530 üzenetére
oh, köszi
közebn megtaláltam a winscp-ben is a rejtett fájlok mutatását.
hogy ez miért nem alap egy ilyen szintű progibanEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
blakey
titán
válasz Márton #29529 üzenetére
Kodiban kapcsold be a Rejtett fájlok mutatását és akkor a saját fájlkezelőjében látni fogod.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Márton
nagyúr
-
blakey
titán
válasz baandii #29527 üzenetére
Gyári firmware-rel használod? Érdemes CFW-t használni, nekem is azzal jobb volt ua- a router.
-
baandii
senior tag
#29524 jézusom, #29525 Csicsóka és #29526 blakey köszi a válaszokat, a router egy TL-WDR3600 csak mert ez kimaradt
-
blakey
titán
válasz baandii #29523 üzenetére
Attól függ mekkora az a 4K-s anyag, 60Mbps -ig általában jó, de ha magasabb bitrátás akkor bizony akadni fog, gigabites LAN-on jónak kell lennie.
(#29524) jézusom
SMB-t írt nem DLNA-t.[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
hellosztok!
létezik hogy routerre rádugott hdd-ről játszott filmek smb-n keresztül akadnak?
a 4k HDR már az elejétől se ment át akadás mentesen de most a remux-oknál is vannak kisebb akadások.
a box egy Beelink MINI MXIII IIezt a hibát egy Beelink GT1-el kilehetne küszöbölni? itt már gigabites lan van gondolom az akadás megszűnne. persze csak ha van rá stabil LE és HDR támogatás
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz Patice #29517 üzenetére
Megoldható persze, vagy OMV-re rárakni a router funkcióhoz szükséges csomagokat. Egyáltalán nem bonyolult jó router/tűzfal megoldást csinálni belőle. Én még OMV-t sem szoktam feltenni alapnak, csak egy sima Debian minimal telepítést, és mindent kézzel bekonfigolva, rá a többi funkciót. 7 évvel ezelőtt, még az egy magos Atom korszakban, az Atom klub-ban már reszelgettünk ilyen gépeket, még XBMC volt rajta a player, max. 720 HD-t tudott. Persze mellette vitte a teljes router/firewall, 2W-os wifi AP módot is. A szomszéd utcából már csatlakozott rá a teló. Szóval, sok mindenre képesek ezek a cuccok, aki szeret buherálni, a gyári routereknél jobbat hozhat össze.
-
Márton
nagyúr
Ezt a fájlt szeretném szerkeszteni:
/usr/share/kodi/addons/skin.estuary/xml/DialogFullScreenInfo.xmlPutty alól látom is, de nem vagyok járatos a parancsokban, és bonyolult is lenne mindig bepötyögni, ha vmit változtatni akarok.
Total commander alól ha a hálózatokra megyek, akkor rögtön a storage/.kodi/userdata/ mappába juttat és nem tudok feljebb lépni a rendszerbe. Van valami mód erre?[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
válasz Patice #29517 üzenetére
Szia
"Hálózatfejlesztéskor lehet majd elgondolkodom, hogy valami ilyesmit raknék be routernek, mert a gyáriakból kezd elegem lenni."
Akkor nincs mit tenni építened kell egy routert,pfSenset fel tenni rá és csókolom.De ha megcsinálod azért egy blogbejegyzést csinálj.(szeretem olvasgatni) -
Patice
nagyúr
válasz Csicsóka #29505 üzenetére
Ilyen célra természetesen kiváló lap.
Hálózatfejlesztéskor lehet majd elgondolkodom, hogy valami ilyesmit raknék be routernek, mert a gyáriakből kezd elegem lenni.
Asus AC68U-m van, még 50-ért vettem, de nem igazán vagyok elhasalva tőle.
Házfelújítás során tervben van több LAN kábel behúzása a falakba, így biztosan kell majd egyszer egy nagyobb (20+ gigabit csatis) switch. És akkor lehet jobb lenne árban egy ilyen gép routernek. A wifit meg inkább több AP-al oldanám meg, mert a kertben már nem elég a térerő.
Egy ilyen szerinted kivitelezhető lenne, pl. a gépre LEDE-t rakva?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
vettem egy A95x TV boxot és már az első használatnál lefagyott. Kihúztam a tápot, bedugtam és azóta csak a boot képernyőt mutatja... Mit tudok ezzel csinálni??
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz antikomcsi #29513 üzenetére
Általában a DVB-T tunerekkel lehet fogni a kábeles adásokat is. Keress rá a DVB-C-re a topikban, mert nem populáris téma, nem mindegy milyen szolgáltató jelét akarod vele fogni, stb.
Vezetékes hálózaton minden megosztást villámgyorsan olvasnak a boxok. Tedd fel PC-re a Kodit, ismerkedésnek nem rossz.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
M_AND_Ms
veterán
válasz antikomcsi #29513 üzenetére
Szerezz be egy jó boxot a tunert meg old meg egy külső usb-ssel.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
antikomcsi
veterán
válasz DoItYourself #29512 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, de nem látom, hogy lenne benn C tuner.
A legfontosabb a gyors és megbízható menü, és az egyszerű hálózati megosztás windowsos gépről, és amennyire lehet, gyors működés, ne kelljen hosszú perceket várni, míg egy hd anyagot elindít, vagy két menüpont között ne menjen le a nap.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz antikomcsi #29511 üzenetére
Nem biztos, hogy jó választás a H96 Pro+. Tegnap linkeltem egy boxot, az javasolható, ha tuner kell.
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
B.Ú.É.K. Mindenkinek!
A kérdésem az lenne, hogy a linken látható boxnál van e valami ár/érték arányban lényegesen jobb ajánlat,
illetve, hogy esetleg hasonló kategóriában és tudásban van e olyan, ami DVB-C tunerrel van szerelve?
És még annyi, hogy lehetséges e egyszerűen megosztani a számítógép bizonyos mappáit vezetékes hálózaton keresztül?Köszönöm!
-
hunaqua
addikt
válasz blakey #29507 üzenetére
Szerettem azt a kis Tanix mini-t......amíg az Asus táppal meg nem főztem. .....
-
74panzer
csendes tag
Sziasztok.
Létezik olyan 905-es box aminél LE alatt kikapcsolt állapotban mutatja az órát? Vagy androidos 912-es. -
blakey
titán
válasz hunaqua #29506 üzenetére
Van, mert elvileg működik a kijelző is.
-
hunaqua
addikt
Lehet,hogy csak nekem új,de van már külön dtb a Tanix TX3 mini géphez
http://libreelec.adamg.co.uk/releases/dtb/S905W/
-
Csicsóka
őstag
válasz Patice #29501 üzenetére
Én kicsit más szemmel nézek ezekre a vasakra. A 4K nem érdekel, nem is lesz egyhamar ilyen lánc nálam.
Majd ha lesz hozzá lejátszható tartalom bőven, akkor talán. Annál inkább kiváló egy ilyen kis vas, egy mindenes gépnek, ami firewal, router, server, wifi AP, full HD player egyben. Ehhez minden képességgel rendelkezik. A két HDMI +1 DP miatt sem kell félni hogy nem tudok mit hová dugni. Fogyasztása se rossz, és nem kapkod levegő után egy gigabiten keresztüli komoly terheléstől, egy 8 portos switch utána és már van is jó hálózat. -
Csicsóka
őstag
válasz MADAND51 #29503 üzenetére
BUÉK!
Oleg mester itt írja.
dtb.img-vel kellett mókolni valamit, vagy elindult egyből?[ Szerkesztve ]
-
MADAND51
csendes tag
válasz Csicsóka #29476 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam elindítani a felrakott rendszert SD kártyáról, rendben végig is futott, de a megjelenő ablakban bejelentkezési nevet és jelszót kér. A Yandex-en sehol nem találtam (2 rendszert is kipróbáltam). Honnan lehet ezt megtudni?Köszi, András
Ui: Boldog Új Évet mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest