- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joydrv
aktív tag
válasz
Suineg #76098 üzenetére
Az alapvető különbség, hogy az optikai mindig egyirányú, míg a HDMI kétirányú kapcsolatra épül. Az optikain mehet sztereó vagy max 5.1-es hang , a HDMI viszont un. hibrid, tehát mehet rajta egyszerre sokcsatornás hang és kép is, meg vezérlőjelek is (arc).
Az optikai esetében az is a gond, hogy kétszer kell kódolni. Egyszer valami előállítja a digitális jelet, majd a fogadó fél (DAC) visszaalakítja az erősítőnek, tv-nek analóg jellé. Nyilván itt mindig van valamilyen torzulás. Nem is beszélve arról, hogy ahány gyártó, annyiféle módon "színezi" a hangot a DAC.
-
Suineg
senior tag
Másik kérdésem: Ha egy új X96 Max+-om lett a régi helyett, az SD kártyán lévő CE-t lecseréljem egy új szűzen megírtra? Jobb az?
Ehhez kapcsolódóan, ha újraírnám és a CE verzió közben változott, ahhoz másik remote.conf meg a vfd.conf fájlokat is másikakat kell feltenni? Vagy az csak a procihoz létező egyféle van.
-
joydrv
aktív tag
válasz
kenand #76092 üzenetére
Ma már nagyon sok eszköz képes DLNA elérésre vagy samba megosztásra. Szinte minden hálózatképes eszközzel lehet így fájlmegosztást csinálni és bárki bármiről elérheti és le is tudja játszani pl. a megosztott filmeket. Boxok, PC, telefonok, tabletek, laptopok, tv... mind ilyenek. A NAS attól több egy kicsit, hogy több szoftverrel ki lehet egészíteni mindenféle dolgokkal. Elsődlegesen egyébként nem otthoni felhasználásra készült, hanem cégeknek, hogy dolgozók mindenhonnan elérjenek adatokat és fel is tudjanak tölteni, illetve RAID-tömbökben biztonságban legyenek a cég dolgai. Otthon pl. filmek vagy zenék esetén ezek azért nem életbevágó fontos dolgok, így nincs is általában szükség többszörös túlbiztosításra. Legfeljebb letöltöd még egyszer, ami elveszett egy HDD hiba vagy egyéb miatt. Egyszóval zenélni, filmezni, torrentezni bőven elég rádugni 1-2 HDD-t pl. egy boxra, nem kell komolyabb NAS-ban gondolkodni.
Az erősítőről csak annyit, hogy a komolyabb erősítőkben nincs semmilyen DAC, csak egy sor analóg bemenet (vagy ha van is, egy kapcsolóval az egész digitális forrás, plusz balansz, hangszín, egyék hangkiemelők lekapcsolhatóak). Ugyanis szép, tiszta hangot, csak így tudsz kinyerni az erősítődből. Most a házimozi erősítőket ne vegyük ide, azokon van mindenféle bemenet, de nem hasonlítható egy komolyabb sztereó rendszer zenei hangjához. Az mozis effektekre van kitalálva.
Tehát, ha pl. egy boxon van dedikált beépített DAC és hozzá analóg rca kimenet, az a legjobb párosítás az erősítő felé. Én ilyet eddig csak a Beelink GS King X-en láttam. (De biztos van más lejátszókon is csak szét kell jobban nézni.) -
válasz
hunaqua #76094 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem működik, szükségmegoldásként megfelelő, de mini pénzből lehet házi szervert készíteni. Jobb ha lejátszáskor nem kerreg a HDD...., meg nem terheli egy letöltés a boxot, amivel lejátszol.
Fiam lakásában nekem is egy box a mindenes, de egyedül van és ritkán tölt... -
-
blakey
titán
-
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #76086 üzenetére
Sajnos nincs valós összehasonlítási alapom, ezért természetesen elfogadom, amit mondasz.
Saját szememmel eddig - a saját s912-en kívül persze - csak egy GS King H-X-et volt alkalmam kipróbálni rövid ideig. Engem teljesen lenyűgözött. Nem is a képre, inkább a hangjára voltam kíváncsi. A dedikált hangchipekkel, ahogy megszólalt, azt sosem hittem volna. Az én otthoni rendszerem is lejátszik pl DSD fájlokat, de egész más az, amikor szoftveresen kódolja pl a CE és egész más, amikor tisztán megszólal. Ugyanez van a 7.1-es hanggal is.
HDR esetén nem tudom mire kell figyelni. Néztem rajta HDR-es filmet, nem vettem észre semmit. Pontosabban azt, hogy nekem a HDR annyira nem tetszik, a sokszor szinte valótlan fényviszonyok miatt.A NAS részre mit mondjak? Egy médialejátszóhoz az az elsődleges, hogy a benne lévő HDD-kről menjen a megosztás, másolás, zökkenés nélkül le tudja játszani a filmeket, zenéket. Belül sata portok vannak benne, ettől stabilabb nincs. Nincs hálózati ingadozás ezért vagy azért, hiszen közvetlen a kapcsolat. Mi kellene még?
De, ha mondasz egy mostani megbízható S905x3-at, akkor rákeresek és ha másra nem is, de kipróbálásra rendelek egyet.
-
joydrv
aktív tag
válasz
kenand #76084 üzenetére
Már raktam össze xpenós gépet. Ismerem valamelyest. Annyira nem voltam oda érte.
A legolcsóbb és persze teljesen legális megoldás, egy Tanix tx9s boxra egy omv-t tenni, ahogy
(#76082) hunaqua
kolléga említette is.
Mehet rá elosztókkal akár 4 normál méretű HDD is. (én csak ennyivel tudtam hirtelen kipróbálni) [link]
Felraktam pár napra tesztelgetni. 7 ezer x forintért gyakorlatilag kijön egy egész jó kis NAS. Filmezéshez, zenéléshez mindenképp elég.
Egy dolog, amire szerintem nem árt ügyelni, hogy legyen bekötve egy szünetmentes táp. Az omv esetében ez különösen ajánlott. -
blakey
titán
válasz
joydrv #76081 üzenetére
CE alatt gyakorlatilag semmit nem számít és az S905X3/S905D3 pontosabb, jobb képet ad HDR esetén valamint nem hibázik 4K AVC 50/60fps lejátszása közben, tehát összeségében gyengébb az S922X. Android alatt játékoknál lehet, hogy jobb egy S922X, de filmekhez nem. GS King a látszat ellenére nem NAS, egy egyszerű, HDD-k tárolására alkalmas eszköz, semmi több. Zidoo Z9X egy hasonló eszköz, mint a GT-King csak jobb szoftverrel és sokkal jobb gyártói támogatással, de rendszerszinten nem képes fps-váltásra, csak a saját lejátszója képes rá ellenben a Shield TV Pro ami már sokkal jobb választás, de a legjobb ár-érték arányú médialejátszó egy Amlogic S905X3+CE páros.
-
GS King X jópofa, de eltúlzott ára van ára.
Ha olcsó NAS-t akarok akkor szerzek egy HP T610 mini klienst 10 000FT-ért, bele tudok tenni egy 2GB-s meg kivezetve egy másik 2GBs 2.5" HDD-t. Teszek fel rá egy Xpenologyt. Annál jobb, egyszerűen kezelhető NAS, mint a Synology nincs. TV box-szal meg filmet nézek róla. Figyelhetek vele 2 kamerát profi szoftverrel, futhat rajta Home assistant Domoticz stb.
Csak ritkább, de ha t610 Plust tudok szerezni, annak a házába belefér 2db 2.5" HDD nem is kell kivezetni(#76083) daver88
Van az MSrepoban
-
daver88
aktív tag
Üdv!
Elnézését kérek a tudatlanságomért, használtam a keresést is, de Mindigo alkalmazás van coreelec-re? vagy csak én nem találtam meg....
köszi!
-
hunaqua
addikt
A TX9s cuccot használtam CE alatt is, OMV szerverként is. Szeretem, jó cucc,gyakorlatilag fillérekért.
-
joydrv
aktív tag
válasz
kokokka #76077 üzenetére
Bizony hogy jelent:
(#75949)
Nyilván a s912 már egy régi soc. Senki nem is vitatja. De ezért született meg a s922, amit linkeltem pl GS King X is olyan. Az nagyságrendekkel múlja felül a 905x3-asokat.
Még a Zidoot Z9x-et is, ami a másik kedvencem. [link] Szerintem ez a kettő és persze az a Shield [link] , ami most az etalon.Ebből a háromból a 2 fiókos NAS kiegészítés miatt tetszik nekem jobban a Beelink.
De nyilván ez merőben szubjektív... -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
korcsi #76079 üzenetére
Valamit biztos számít, de nem egyformák azok a magok:
"A nyolcmagos S912 SoC ARM big.LITTLE konfigurációjú, tehát 4 gyors mag mellett, 4 lassabb, energiatakarékosabb mag található"
Ebben a cnx cikkben elég sok teszteredmény van az aktuális chipekről. -
blakey
titán
válasz
joydrv #76075 üzenetére
Korábban második boxnak akartam venni egy S905x3-ast én is, de inkább letettem róla, - hiba volt, nekem van S905X3 és S905D3, S922X/A311D, vololt S912 és az újak sokkal jobbak, S905X3, S905D3 konkrétan sokkal jobban teljesít CE alatt,, a GT-Kinhez képest is jobb, droidot egyiken sem használom, mondjuk GT-Kingen még használható. egyébként miért nem olvastok vissza? Rengeteg írás született, konrét termékre is rá lehet keresni.
-
joydrv
aktív tag
válasz
DoItYourself #76073 üzenetére
Az S912 chip ugyan régebbi, de 8 magos. Az S905x3 csak 4. És gyengébb benne a gpu is.
Korábban második boxnak akartam venni egy S905x3-ast én is, de inkább letettem róla, olvasgatva itt mennyi probléma van velük. Azt hiszem alszom még rá, de szinte biztos, hogy maradok a 8 magos vonalon és egy Beelink King S922 X lesz [link]
-
joydrv
aktív tag
válasz
spileraaa #76072 üzenetére
Ha CE/Kodi párost akarod használni, akkor szerintem legjobb a telóra letölteni a Kore appot. Én mióta felraktam a távot nem is használom.
De rendeltem egy ilyen tapiegérpad valamicsodát is: [link]
Ha be kell írni valamit ezzel sokkal gyorsabb.Ezekkel mindent lehet, kivéve ki-be kapcsolni. De arra nem is igen van szükség. Nekem folyamatosan bekapcsolva megy mióta megvan.
-
spileraaa
senior tag
Augusztus 30 rendelt tv box Amlogic S912 TX9s ma érkezett meg (volt 20$ kuponom így 6$ került)
tudnátok segíteni miket érdemes beállítani rajta meg miket rakjak rá?
akár youtube videóvalés most jöttem rá jó lenne hozzá valami jobb kezelő egység a távirányító helyet mert azzal kin szenvedés a kezelése
-
joydrv
aktív tag
válasz
Pacee87 #76064 üzenetére
Horizon Go-t nem ismerem.
De minden másra, amit írtál teljesen megfelel.
Én kb. 1 hónapot használtam az android részét, majd azóta további kb. 1 hónapja a legújabb CE alatt (9.2.4.2). Wifi is LAN is megy jól.
Nekem a megosztás sambán megy LAN-on keresztül. Kipróbáltam NAS-ról, PC-ről, pendriv-ról
Mindegyik jó. Persze gigabites router és switch kell hozzá.kzkz: gigabites lan max sebessége kb. 90-120 Mb/s. Max ilyen bitrátával tudja lejátszani a filmeket. Próbaképpen megnéztem pár nagyobb sebességű samplét, 60-70-80 Mb/s simán ment. Még a hirhedt gemini man .ts fájl is.
Szerintem ez a kis box általános filmnézős lejátszásra tökéletes.
-
Suineg
senior tag
X96 max+ -nél CE-ből újraindítás után az android töltődne be. Ezaz, hogy csak töltődne, mert lefagy a betöltése. Táp ki és be utána már rendesen újraindítható, és be is jön a droid. Mit teszteljek még? Most vettem, Kínából jött aminek a tetején fel van szitázva a + jel is a Max feliratnál.
A wifi szórakozott benne egyszer , aztán az megjavult. Aida-t ráküldtem, a ram megvan, stb. minden szép. A hűtést még tesztelem, de egy 4K webripnél eddig nem ment 63 fölé, lehet, hogy mivel elég friss gyártás lehet ez, tán odafigyeltek kissé a hűtésre, nem tudom. Tesztelem. Mivel kell felidegesítenem még magam, mit teszteljek? -
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem egy ilyen csoda beszerzését. Végignyálaztam a topikot és arra a következtetésre jutottam, hogy a Tanix tx9s modell megfelelő lesz nekem.
Ami kell:
LAN
DLNA
Horizon Go
És ezekhez ne kelljen mókolni semmit sem lehetőlegKérlek erősítsetek vagy cáfoljatok meg. Köszi előre is!
-
cof
veterán
-
kokokka
addikt
80cm lassan már csak monitor kategória. Ha meg ekkora TV-t 3 méterről nézel naná, hogy igazad van :) onnan aztán még a TVPaprika is szép, pedig az a legratyibb adok egyike. A pixelvadász meg egy olyan fogalom amit azok találtak ki, akik telefonon is megnéznek egy Infinity War-t. Ne vedd magadra, mert nem szólom le őket/Titeket. De ha valaki egyszer legalább 65 colon megnézi a Bolygónk a Föld második évadát megfelelő távolságról (onnan, ahonnan kell, amiért a 4K-kitalalták) az hidd el nekem, az állát fogja szedegetni a padlóról.
-
cof
veterán
válasz
kokokka #76056 üzenetére
Jó, hát az átlagos TV szerintem valahol 80 cm körül van. Nincs nekem mozitermem a 2 méteres vászonnak.
Este is kb. 3 méter távolságra van tőlem a TV ágyból. Ekkora távolságból aztán meg nem mondod, hogy ez 720p vagy 1080p, még az SD is elfogadható. De amúgy sem vagyok az a pixelvadász típus, ha jó a tartalom akkor még telefonon is megnézem ami érdekel.
-
kokokka
addikt
Igaz, maradjunk egy tényleg jó 720p és egy tényleg jó 1080p mellett. Máris ott járunk, hogy blakey állítása abban a formában nem állja meg a helyét. Igaza van, ha hozzátesszük, hogy egy jó 720p egy kevésbé jó 1080p-vel veszi fel a versenyt. Meg azt is, hogy blakey állítása megjobban megállja a helyét, ha FHD TV-n nézzük őket. De egy nagyméretű 4K-n meg sem közelíti. Sőt, még a FHD-s projektoromon is zongorázni lehet a különbséget a két méter széles vetített képen. És akkor nem BD-ről beszélek....
-
cof
veterán
válasz
kokokka #76054 üzenetére
Azért ne hasonlítsuk a tömörített 720p-t a tömörítetlen BD-vel, persze, hogy mérföldekben mérhető a különbség.
De egy BD-ről készült 720p, 1080p rip között nincs olyan sok. A mérete is 5-6x akkora a BD-nek, kb. olyan mint az SD/720p összehasonlítás, látható a különbség.
-
-
mpo
veterán
Ma egy FHD film után egy 4K filmet néztem meg, az utóbbi jóval nagyobb élvezet volt a kép miatt. FHD alatt meg nem kell.
-
-
válasz
joydrv #76046 üzenetére
Bizonyos távolságtól már nem szembetűnő. Érdekes a 480p/720p között jobban feltűnik a különbség (legalább is nekem) Letöltött anyagoknál nem is szoktam csak 720p levenni, mert jóval nagyobb a fájl, de nem annyival jobb.
(#76043) gyűrű
VP9-et nem is kapcsoltam be a 912-n, mert időként voltak képhibák, de 720p egészen jó.
Van 4K TV-m is - sőt azon nézem, mint monitoron- de még is inkább a boxon meg a Netflix, mivel sokkal jobban szeretem az 5.1-es hangot, mint a az 1080p/4K képet + 2.0-ás hangot..(HDMI ARC nem akar menni, optikát meg lusta vagyok behúzni a falban, azaz a TV-ről nem tudom visszaküldeni a hangot az erősítőbe) Az erősítőm meg nem is 4K-s, régebbi darab úgy, hogy marad a720p/1080p -
joydrv
aktív tag
Ez a 720p vs. 1080p azért csalóka ám. Egyik barátommal egyszer kivágtunk filmrészletet ugyanazokból a filmekből mindkét felbontásban. 55"-os tv-n néztük és valóban nem tudtuk infó nélkül tutira eldönteni melyik-melyik.
-
kokokka
addikt
válasz
kenand #76042 üzenetére
Nem nagyon értem én ezt. PC-ről, böngészőből ráküldve azt írja helytelen a jelszó avagy a mail cím. CE felületén ugyan ez. Telóról meg txt-t ráküldve elsőre belépett. De mindegy is volt, mert én 720p-hen nem nézem, az 1080p meg mindegy mit állítok akad, megáll, nézhetetlen. Szóval szerintem elengedem ezen a boxon a Netflix-et. Cserébe a YT meg nagyon szép, mégha nem is HDR, ráadásul egyedül ezen az eszközön jön ki egyedül az 5.1 róla. Több nem, de az legalább igen.
-
gyűrű
addikt
válasz
kenand #76042 üzenetére
az egy Vp9 es agyontömörített "1080p" volt. A 720p h264-es stream is tömörített nyilván, de majdnem dupla annyi adatot küld, mint a vp9 HD...A h264-es 720p jobb képet ad , nem mosódik annyira... Lehet hogy egy sima HD tévén nem látszik, de egy 4K tv-n katasztrófa a vp9 netflix.
-
-
-
kokokka
addikt
Ha már felmerült. Jól értelmezem a mailboxde.com-ot, hogy csak Németországból lehet vásárolni?
-
headhunter
addikt
-
-
-
-
-
válasz
djnice #76020 üzenetére
Amazon rávágja az AFA különbözetet és mindig szórakozk azzal, hogy küld, vagy nem küld kis hazánkba..
tény időnként vannak jó akciók, de ki kell fogni... (Prime előfizetéssel lenne Cube is 68 EUR-ért, de csak Németország/Ausztria számára)
1080p Netflix/HBO Go-ra jó a MI Stick Global. (10E FT alatt küldéssel simán bevállalható erre acélra Mi Global)
Én CoreElec párti vagyok boxaim-on az fut, de Mi sticken/Mi boxon a HBO GO/Netflix probléma mentesebb (nem kell buherálni), akinek meg újabb 4K TV-je van, annak meg nem kell stick, tudja a TV is... -
Ha valaki MI sticket venne (Global 1080p 805L SOC) DHGaten 35 USD, de van -5 USD new user kupon. lengyel raktárból jön DPD hozza.
Ha valakinek Netflix és HBO GO fontos és nem akar bajlódni plugin állítgatással CoreElec alatt...
1 GB RAM, de ezek szépen mennekCoreElec nem megy, de Android TV-jén elmegyeget a KODI (McMC még jobb)
-
kokokka
addikt
Foglalkoztat a dolog, de csak egy kicsit. Persze minél hűvösebb a proci annál egészségesebb neki, de simán visz mindent órákon át. Ha meg is csinálnám, biztos nem ventilátorral, zavarna a hangja filmezéskor. Passzív hűtés van ezen is, a Dune-ön is az volt, megszoktam. Csak azt nem tudom, hogy csinálnám.....
-
Zsadi
őstag
-
Suineg
senior tag
Még olyan bajom volt vagy kétszer is, hogy CE-böl újraindítás Androidra opcióban az Android betöltése közben lefagyott a rendszer. Táp ki/be oldotta meg csak. Ezmiez?
-
Suineg
senior tag
válasz
kokokka #76008 üzenetére
Köszönöm. Amíg Te addig én is nyüstöltem egy gyári visszaállítás után. Meg még a kábeles részét is. Nos kábelen hozza a 8-900 Mbps-t Le és a 350-et Fel.
Az 5Ghz is elindult, és stabil maradt most. Nekem is ilyen 135 Mbps Le és 130 Fel irányokba.
Ha neked is ilyen értékek vannak akkor megnyugodtam. Droid mester írta, hogy ezekben mondjuk 833Mbps sebességű wifi van, ezért lehet, hogy ez kicsit azért kevés? Nem tudom, ennyire nem vágom ezt.
Köszi mégegyszer, hogy megnézted... -
kokokka
addikt
válasz
Suineg #75991 üzenetére
Nos. Már két és fél órája nyüstölöm wifi-n, hiba nélkül megy a Netflix és a YouTube is. Természetesen 5G-n tesztelem. Bár a speedtest addon nagyon kaotikus és megbízhatatlan (110-180 között már mindent mért) azért berakom ide az utolsó eredményét :
Bár ez röhögve elég mindenre, azért visszadugtam a kábelt :) Úgy azért mégiscsak 600 a legrosszabb letöltési adat. De a lényeg, hogy nekem hibátlan az 5G a boxban.
-
törölt tag
Sziasztok, van egy Beelink GT-KING lejátszóm. Ha veszek egy külső usb-s blu ray meghajtót, elboldogul vele?
-
ztsoft
őstag
Szerintem semmi nem történik, mivel a box-on lévő CE lekérdezi a szervert a frissítésről, elküldve a box adatait, így csak az ahhoz való frissítést szedi le. De, ha mégis valami hiba folytán olyan verzió jönne le, ami nem jó a box-hoz, akkor maga a frissítési folyamat fut hibára. Mondhatni, "Hülye biztosra" készítették.
Még a kernel verzió váltást (3.x -> 4.x) is csak teljes újra telepítéssel lehet megoldani.
Ezt a részét elég jól ismerem, köszönhetően Csicsókának.
-
mpo
veterán
Ha egy új stabil verzió, már nem támogat egy készüléket, akkor a boxon mi történik, ha automatikus frissítésre van állítva?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged