Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
katt777 #50899 üzenetére
A ram általában legalább 100 mhz-el nagyobb órajelen megy, mint a GPU, ami már bőven jó. Hiába járatod te 1700-on a ramod, ha szart sem ér a memória tuning 1450-1500 mhz felett egy 256 bites kártyán. Szerintem még a trémárk sem nagyon mérné ki neked a különbséget, nem hogy játékokban meglátszana.
-
lowzor
veterán
válasz
katt777 #50896 üzenetére
Ezeknél a 256 bites memóriabuszú kártyáknál gyakorlatilag semmit nem ér, ha 1450-1500 mhz fölé húzod a ramot.
"A 3GB RAM parasztvakítás Full HD felbontásban és alatta."
Ezen jót röhögnének, ha beírnád a 280/ 290 topikba.
BF 4 Mantle-val simán elhasznál 3 gigát, vagy még többet. Több játéknál ultrára sem lehet rakni a grafikát, ha nincs legalább 3 giga vram-od. Watch Dogs, Skyrim, Wolfenstein, stb is simán bezabál annyit. És a jövőben egyre több ilyen lesz.(#50898) kona005:
Ezt régen még ebben a topikban teszteltük ki, hogy az 1300-as 7870 kb a 900 mhz-es 7950. Bár még ott sem nagyon érte el.
-
katt777
félisten
válasz
lowzor #50890 üzenetére
Hát, vannak, akiknek csak a GPU tuning számít, azzal nem foglalkoznak, mennyire keveset ér ez, ha a RAM-okat nem lehet gyorsítani. Konkrétan pl. sok XT-n nem lehet felvinni a RAM-ok sebességét, Sapphire-nél viszont 1700-at futnak, így a GPU-tuning 100%-ban kiaknázható (kb. 13% jön rá a már alapból OC-s sebességre gyári fesz megemelése nélkül, és így gyakorlatban meg is van a 13% gyorsulás), és ez bizony gyártófüggő, mert nem mindegy, milyen RAM-okkal szerelnek egy-egy kártyát.
Én egyébként számos nV és AMD kártya használata során azt vettem észre, hogy pont az OC-s kártyák húzhatóak jobban, és ez megint csak gyártófüggő, hiszen nem mindegy, hogy válogatott alkatrészek kerülnek a nyákra, vagy gyárilag tesztelik őket, és azokat adják el OC-snek, amelyek bírják. Utóbbiakra természetesen igaz, hogy már nem nagyon tuningolhatóak, de hát nem ilyet kell vásárolni. Ilyen szempontból HIS-t, Sapphire-t, ASUS-t és GB-ot mernék csak javasolni, ezekben mindig ott a potenciál. És akkor nem beszéltem arról, mennyire fontos a VRM-ek minősége, és itt jön képbe a megfelelő hűtés is.
A fentiekre mind figyelni kell VGA-vásárlás előtt, főleg, ha tuningolni akarunk, mert alapból ált. mindegyik kártya megfelelő, másképp nem is lennének a piacon.
A 3GB RAM parasztvakítás Full HD felbontásban és alatta. Még a 2GB-ot sem ette meg eddig egyik játékom sem, bár a Thief Mantle-lel határeset volt, 1975MB-ig is elment, Crysis 3 addig sem, pedig mindegyiket full grafikával toltam. Több monitoros konfigba, vagy nagyobb felbontásba (pl. 1900x1200) kell, de pl 4k-hoz azt is kidobhatod az ablakon.
-
lowzor
veterán
Röhögve megér annyi különbséget is. De ha körülnézel, találsz olyan helyet, ahol hasonló árban vannak. Sapphire 280 is most 58k, de volt nem rég 55k is a PCX-ben.
A 280kb 900 mhz-en van olyan szinten, mint a 270X 1300 mhz-en. És a 3 giga VRAM, meg a 384 bit még ott van bónusznak. -
Clemi
veterán
válasz
lowzor #50892 üzenetére
Újonnan kb 1 árban van a 270X-el a 280
Volt egy időszak nemrég, mikor ez valóban igaz volt! Akkor akartam pont kártyát venni, aztán egyik napról a másikra kb 10e Forinttal feljebb mentek a 280-as árai. Konkrétan amit akkor kinéztem és meg volt nyitva a webáruházban a 280-as kártya, reggel frissítettem és 52e helyett 61e lett az új ára.
Ahogy néztem, kicsit megint lejjebb ment az áruk, mert most egy ASUS gyártmányt már 58e-ért lehet találni. -
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #50889 üzenetére
Az eleg gaz akkor, az en 7870-nek 1285 a vege kb...
Alap fesszel 1200/1500 on vigan elketyeg. -
lowzor
veterán
4 kártya alapján nagyon meglehet ítélni, de amúgy sem igaz, hogy bizonyos gyártóknál jobb a tuningpotenciál
Ha Sapphire-t veszel, akkor minimum Vapor-X.
Amúgy nem sokkal drágábban van R9 280, amivel sokkal jobban járnál. +512 SP, 3GB, 384 bit
Főleg tuninggal úgy otthagyja a 270X-et, mint macskát sz@rni. 3 giga vram is egyre jobban fog kelleni Full HD-ban, tehát időtállóbb is. -
Steve198310
őstag
válasz
kona005 #50887 üzenetére
Sem alap sem fesz emeléssel nem raksz rá 100Mhz-t és nagyon nagyon ritka ha egyáltalán megy rendesen 1200Mhz-t. Na meg bele pofázik a tetves Driver is , hogy mennyit fog menni a végén.
Amint írtam igen csak ki vannak hegyezve ami már nagyon csekély tuningot fog magában rejteni. Be dobhatnának ismételten egy Tahitis GPU val felszerelt 270X et. Na de azt is jó lenne tudni mit,hogyan mennek milyen hőtermeléssel az XT 7870 ek. Kedvenc 7870XT amit vettem is volna ha lett volna a Sapphire gyártotta.A mostani Driver-ekkel nem is igen találok tesztet vagy ritkán.
Na de jó ez is ami most vanmeg felel teljes mértékig
-
Steve198310
őstag
Vapor az is igen. Ne a dual legyen ha sapphire. Meg a Toxic az is fasza.
Ezt a szériát már nagyon ki hegyezték így a nagy tuningolós ki zárt. A vaporom ment olyan 1230mhz amihez feszt kell emelni. De ennek a jelentősége nagyon kevés. A hd 7850 em 920 rol fel toltam 1225/1450 re. A vaporom a 270x 1150/1500 MHz megy. Mint a Toxic. -
belinho
senior tag
Az eleve OC-s kártyára nyilván kevesebb tuning fog menni, de ha jól emlékszek az Asus-nál talán jobb a VRM rész és annak jobban kéne bírnia a tuningot, de ha kifogsz egy gyenge GPU-t, akkor teljesen mindegy.
Az ilyen 30 és 75mhz, az meg szinte nem tuning, gyakorlatilag észrevehetetlen, talán pár pontot hoz benchmarkokban. Az Asus magasabb órajellel jön out of box, mint a Sapphire, és eleve már egy húzott 7870-nek felel meg a 270X, tehát nagy tuningra ne számíts! -
GAbre
veterán
válasz
marquuard #50879 üzenetére
Igazából minden karim tuningoltam,alapfeszen.
De pl az asus 6970re csak 30Mhzet tudtam húzni,vagy annyit se!
De pl 5850em sapphire-ra 75Mhzet vagy többet tudtam rakni.
És az 5770re is anno sokat bírtam!
Többet bírtam a sapphire-ra rakni,mint az msi hawk feszeltre rakni. -
haypro
senior tag
válasz
Steve198310 #50877 üzenetére
Linkeld be kerlek!!
-
Steve198310
őstag
Lehetséges ventilátor hiba lesz. Találtam egy leírást amiben emelték ennél a típusnál a fordulatszámot
-
GAbre
veterán
Sziasztok!
Melyik karinak nagyobb a tuningpotenciálja(alap feszen persze)
Asus 270x DirectCU
Vagy
SAPPHIRE DUAL-X R9 270XHa vkinek van tapasztalata!?
Nekem eddigi tp-aim más karikkal:a sapphireban több tartalék van... -
belinho
senior tag
válasz
isti101 #50862 üzenetére
Nekem is Powercolor kártyám van, csak Tahitis, én nagyon meg vagyok elégedve vele.
Semmi probléma nincs vele, többet lehet itt olvasni más márkákról és problémákról.
Ahogy nézem az meg elég jófajta 7870-es, gyárilag OC-s 1150mhez-es Gpu, a memória is kapott némi tuningot, a nyák-ot is lemez fedi, szóval a túlmelegedéstől sem kell tartani, a hűtés is jónak néz ki, és csendes is. Szerintem nem lesz probléma vele. -
haypro
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy PowerColor 7850 2GB OC-t bontatlanul 25.000Ft-ért.
Elégedett vagyok vele nagyon, alapfeszen megy 1200/1400Mhz-et, gond nélkül lefut a Heaven, a Valley és a Furmark. Egyébként alapon használom. (910/1200Mhz)
Az első probléma az, hogy bármit csinálok, a ventilátor 2030 RPM-el pörög. Ha leveszem 20%-ra, ha felviszem 100%-ra, vagy ha autóra rakom. Kiírja, hogy a venti éppen 30 vagy 60%-on pörög, de valójában végig 2030 RPM-en megy. Valami megoldás?
A másik az, hogy a YouTube videók 1-2 percenként, néha sűrűbben is beakadnak pár másodperce. Mit csináljak? Tényleg bontatlan volt, így az kizárt hogy az "előző tulaj" valamit elrontott a kártyán... Játék és benchmark közben nincs semmilyen probléma.
Most van nálam sok videókártya, (5870, 7790, 7950) és egyik se produkál ilyen hibákat. Kérlek segítsetek! -
katt777
félisten
válasz
NorDezs #50841 üzenetére
Az a hőérték nem OK, infra hőmérő javasolt. Ha érzékelő nem jó, tök mindegy, milyen szoft olvassa ki a hülyeséget.
Furmark nem fogja terhelni a VRM-eket. A legkeményebb tuningbeállításaimmal a VRM-ek 95°C-ig is hajlamosak elmenni, miközben a GPU 75°C alatt marad, Furmarkban 70-ig sem.
VRM-ekkel az gáz, hogy azok egyszerűen csak tönkremennek (volt már példa itt rá), nem lesz semmi előjele a meghibásodásnak, mint ahogy GPU/VRAN kockáz/csíkoz/lefagy.isti101: PC-nél gázos a RAM-ok és a VRM-ek hűtése
Clemi: ASUS driver.
-
isti101
tag
üdv
PowerColor HD 7870 Vortex II, gondolkodom egy ilyen videokártyán, van esetleg konkrét tapasztalata valakinek a kártyával kapcsolatban. tartós darab? vannak e vele széria problémák?használt kártyáról van szó, garancia nélkül.
köszönöm előre is. -
imroid
tag
válasz
Darth-anyán #50860 üzenetére
Úgy legyen
-
imroid
tag
Sziasztok!
1.5 éve van 1 Gigabyte 2Gb OC 7850 es VGA m fél éve elkezdett függőleges piros-fehér, fekete-fehér, zöld-fehér stb csíkokat tolni és csak úgy tudtam tovább lépni ha reseteltem a gépet és ezután volt hogy sokadjára nem töltött be a rendszer csak amikor jött volna a rendszerbetöltése akkor csak fekete kép és semmi. Sokadik reset után néha bejött a kép de akkor is csak vibrált és ugrált a kép majd szokásos csíkok. Próbáltam kábeleket cserélni HDMI , DVI, D-SUB átalakívóval de ugyan az. Majd próbáltam Win cserélvel 7, 8, 8.1 ugyan ez történt legfrisebb driver akkor kicsit régebbi még a legújabb bétával is próbálkoztam de az sem segített. Kérdés hogy ez így megérett 1 gari beküldésre? vagy van valakinek valami ötlete rá? Melélkelek 1 képet is hogyan néz ki a csíkok:
-
-
do3om
addikt
válasz
NorDezs #50849 üzenetére
Már írtam hogy a két vékony kiálló résznek kel felfeküdnie rá. Szóval hűtve van.
Amúgy megnézed nagyjából hol van a túloldalon és ott megtudd tapizni (kártya hátulján). Tiszta száraz legyen a kezed!!! , és csak éppen hogy hozzáérj, vagy terhelés után gyors kikapcs és tapicskolhatod bátrabban.
Amugy igen magas hőfokot is kibír szóval nem kel betojni ha melegnek érzed.
Lehet annyira hűti a víz hogy nem képes valós értéket mutatni, terhelve 70-80 fok is lehet, és ez is normális. -
NorDezs
senior tag
válasz
Steve198310 #50844 üzenetére
Kipróbáltam mindet, mindegyik stabil 23 fokot mutatott. GPU természetesen terhelten 40-45 fokos.
Mi a tünete a magas VRM hőnek? Szétesik a kép, kékhalál, simán újraindul, vagy csak fogja magát a kártya és megdöglik... -
Coolmat
őstag
válasz
Jeollam #50846 üzenetére
Szia!
A screenshotokon ha jól látom Mantle API-val megy a játék, valószínűleg az okozza. Nálam pl. mikrolagokat okoz, amit már a Mantle megjelenése óta ígérnek, hogy megcsinálják rendesen a régebbi GCN szériára, de eddig nem láttam előrelépést az ügyben. DirectX alatt semmi problémám nincs vele.
-
do3om
addikt
Először nem találtam de hűtve van a vga-n a vrm is ahogy látom.
[link]
[link]
[link]3 van fent 2 meg lejjebb, a blokkon szintén ott az illeszkedő felület.
Nem egy nagy szám a tápellátása, komolyabb karikon erősebb van szépen sorba rakva hogy jobban lehessen kialakítani a hűtést.
[link]De a lényeg hogy neki is megvan oldva.
-
Steve198310
őstag
válasz
NorDezs #50843 üzenetére
Nem hiszem hogy rossz csak a mérés lehetett hibás.
Mivel mérted?
Próbáld ki a HWinfot vagy a Aida64 mérésre. A GPU-Z néha nem mér pontosan vagy lesz benn egy tüske ami nem valós.Jut eszembe a GPU terhelten 40-45 fok?
A VRM-nek igazából közel kell állnia a GPU hőmérsékletéhez. Általában pár fokkal melegebb minden esetben. Alap és terhelten is
-
NorDezs
senior tag
válasz
Steve198310 #50842 üzenetére
A ket vrm sor, a memoriak es persze a gpu hutott.
Eloveszem akkor a farcry3-at. Honnan fogom tudni, hogy gaz van a vrm-el, ha a szenzor rossz? -
NorDezs
senior tag
válasz
Steve198310 #50837 üzenetére
De hutve van mind a ket sor vrm. Vizhuteses topicban van kep a blokkrol.
Mivel tudom letesztelni? 10 perc furmarkot ha birja akkor nincs gond? Van egyaltalan jele ha tul meleg a vrm? -
CirrMee
addikt
válasz
Nálam ugyan nincs VRM szenzor, de 23°C az mennyire reális nyáron...?
-
Steve198310
őstag
válasz
De hűtve van akkor mérési hiba
-
NorDezs
senior tag
Egy HIS 7870 videókártyára raktam egy full cover EK7870 blokkot. A GPU hőmérséklet 40-45 fok között van ami reális, viszont a VRM1 és VRM2 is eléggé érdekes. Általában 23 fokot mutat, egy-egy pillanatra felugrik 43-62 fokra. Ez normális? Terhelés alatt a 23 nagyon kevés. Szenzor hiba lehet, vagy tényleg ilyen rapszodikusan ingadozik a hőmérséklet?
-
katt777
félisten
válasz
kona005 #50682 üzenetére
Az a kérdés, AB mit ír ki, hiszen az MSI saját szoftvere. Ha "hülyeség", könnyen lehet, hogy szarrá volt hajtva a kártya, és a magas hőmérséklet miatt kiment a hőmérő, ezért is adták el. Így aztán bármikor tönkremehet a kártya, de lehet tuningolni, és nem foglalkozni vele.
kona005: Nagyobb felbontású monitortól eltűnik a CPU limit, és bizony könnyen lehet (egyáltalán nem ritka, persze attól függ, mekkora volt előtte a CPU-limit), hogy magasabb FPS-e is lesz egy rendesen kihajtott kártyával a nagyobb felbontás ellenére.
-
kona005
senior tag
válasz
marcellx #50828 üzenetére
Már írtam neked tegnap hogy jó lenne hozzá, de még így is maradna benne szvsz...
(#50830) djculture: Azért ez elég nagy baromság, hogy inkább monitort vegyen mint VGA-t elvégra attól több FSP-e lesz nem?
Egy FX 6300-al azért annyira nem malmozna a 270, nem egy húhha azért...
Nekem Phenom II X4 955 + HD 7870 , 1440*900-ban elég jól ment a kari Singel-ben, azért meg bírta hajtani de nem 100-on persze... Multi az más ott volt 30% is
-
Clemi
veterán
válasz
Steve198310 #50821 üzenetére
Próbáltam én már mindenféle billentyű kombinációt, ahogy a ctr+alt+del vagy a Win+Tab, az alt+Tab, de semmi. Olyankor csak a reset segít.
-
marcellx
csendes tag
Szaisztok egy Fx-6300 szerintetek ki tudna hajtani egy R9 270-et 1366x768-as felbontáson?
-
SutPet
aktív tag
Áh. Nekem eddig ctrl+alt+del -re se jött vissza a gép mindig csak restart lett a vége. megpróbálom akkor hátha valamelyik régebbi driverral nem csinálja.
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok, ide irányítottak hogy itt tegyem fel kérdésem! Lenne egy kissebb nagyobb problémám ami Win7 alatt nem volt. Adott HD7850 grafkártya meg DELL U2412M. A probléma abból adódik hogy mikor energiatakarékossági okokból lekapcsol a monitor akkor nem mindig hajlandó visszajönni a kép, csak restart hatására. Energiagazdálkodásnál kivan kapcsolva az alvó mód, a hibrid alvás is ki van kapcsolva. Találkozott már ezzel a problémával valaki? nagyon frusztráló...
-
Clemi
veterán
-
törölt tag
válasz
Apóca12345 #50813 üzenetére
A jelenséget a driver okozza. Mehet vissza valamelyik régebbi 14.4 vagy 13.12 Catalyst és a képhibák remélhetőleg megszünnek.
-
Apóca12345
újonc
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. MSI R9 270X-es kártya van a gépben,mely újabban??? furcsa dolgokat produkál.
ETS 2-nél vettem észre először-egy pontból kiindulva fekete háromszög be-be villan,majd eltűnik-
Tomb Raider 2013 -kb.5×5 cm-es területen zöld négyzet,fel-fel villan -Far Cry 3 ugyan ilyen négyzetek,
csak fekete pontokkal van tele. A jelenség nem állandó. FSP 500 ANP a táp, melynek a GPU VDDC 12 V-os
feszültség értéke terhelés nélkül 11,91 V terhelve 11,69 V Kevés lenne? Előtte egy MSI 6790-es kártyám volt,de azzal soha nem tapasztaltam ilyesmit. Előre is köszi a válaszokat! -
blu79
addikt
szia, hallottam, hogy másnak is van ilyen gondja evvel a kártyával, nekem is ez a kártyám van csak nem a sima, hanem az R9 270X DC2T, én nem tapasztaltam semmilyen problémát vele, nagyon jól működik, nekem is 10 percre van beállítva de visszajön mindig a képernyő egérmozgatásra, én is kíváncsi lennék mi áll a probléma hátterébe, lehet , hogy driver probléma???
-
Clemi
veterán
Hali
Van egy olyan idegölő bibi nálam, hogy időnként a képernyő nem akar visszakapcsolni. Nálam úgy van beállítva, hogy 10 perc tétlenség után lekapcsol, de mióta ez a kártyám van (Asus R9-270X) azóta szereti eljátszani, hogy nem kapcsolódik vissza a kijelző, hiába csinálok bármit. Azt hittem először, hogy az USB szelektív felfüggesztés miatt van, de miután azt kikapcsoltam és megint előjött a hiba, ráadásul ma a billentyűzetről vakon sikerült elindítnom a média playert, így tudom, hogy a kártya szórakozik.
Van másnak ilyen tapasztalata? Az előző GTX460-al soha nem csinálta ezt, viszont az azt megelőző Ati kártyámmal már előfordult arra emlékszem.
Van erre valami orvosság? -
marcellx
csendes tag
oké köszi szépen a segítséget
és még annyit hogy single-nél milyen lenne más játékoknál watch dogs meg az újabbak? -
marcellx
csendes tag
Hát nem tudom nekem 1-2 évig biztos így kellene játszanom mert addig nem nagyon tudnák újítani valamit azért szerinted megvegyem?
-
kona005
senior tag
válasz
marcellx #50801 üzenetére
Az qrva zavaró amúgy
A proci limitbe az a legnagyobb köcsögség hogy azt nem tudod orvosolni kisebb grafikai beállításokkal, ergó ha leveszed low-ra még nagyobb proci limited lesz...
Én azt mondom multi az fix 60fps, de én is játszottam úgy néhány hónapig, el lehet viselni, meg azért nagyrészt jó lesz, de nagyon mozgalmas szituációkban droppolni fog
-
marcellx
csendes tag
És szerinted az mennyire zavaró lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged