- Samsung LCD és LED TV-k
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz
papírzacsi #51991 üzenetére
Most rákerestem amit írtál, de itt nincs frissítések keresése: [link]
Pedig rá is kerestem
Neten megnéztem a drájverét de mind "kínai" -
katt777
félisten
válasz
Frozzy #51995 üzenetére
Tesztelés kell neki. Persze vsz. rögtön nem lesz benne Mantle, és kérdéses az újabb játékok támogatása is. Igazából GB drivert nem nagyon szoktam próbálni, mert minden GB kártyám nVidia volt, azokhoz meg, ugye, minden reg meghajtó vígan felment és rendben működött.
makoss: A probléma az, hogy ami másnál bevált, nem fog nálad is feltétlenül. A Tahiti-s Xt-mmel pl. egy rakat hiba nem jön elő, ami 270-ekkel igen (no meg AB is besegít
), és bár ezek mégiscsak leporolt 7870-ek, 7870-nel nem nagyon panaszkodik senki. Nálam mindenesetre a 14.1b2 (vagy b3, nem emléxem, a 2. Mantle-ös), a 14.7 RC3, 14.8 voltak az elfogadhatóak. A sokat dicsért 14.4 szintén videó kódolós hibát nyomott, mint az összes, fent nem jelzett, vagy éppen Mantle artifactelt. DX-bencsak a régi progis hibákat dobálja, de azt sztem mindegyik. Azért majd feltolok egy Sam 2-t, és kijátszom, ha lesz időm, melyik beállítástól hal be (XIII-mal, Rep Com-val, KotOR-ral stb. nem is érdemes már próbálkozni). És akkor nem is beszéltem az alaplap-érzékenységről, mert az enyémmel pl. nincsenek BS hibák, de már egy másik ASUS lappal is dobja egy 270.
-
makoss
veterán
válasz
papírzacsi #51993 üzenetére
okés köszi!
(#51994) katt777: Engem voltaképp frissítés érdekel új verzióra, de nem szükséges a legújabb, helyette az ami már bevált több felhasználónál!
1-2 verzióval visszább van az nem érdekes, csak jó volna! -
katt777
félisten
válasz
makoss #51985 üzenetére
Hát én kerülnék minden külső progit frissítést illetően. Catalyst uninstall, aztán sztem a 14.8-at megpróbálhatod, nálam OK volt, 14.9 már kevésbé, 14.9b1 még nincs tesztelve, de az videó kodekek már kavarnak valamit, szóval azt mellőzd (AMS Accelerated video).
papírzacsi : Sam 2 nálam behalt 14.9-cel, de le is szedtem, mert AMD-t ismerve ilyen hibát tutira nem javítanak.
-
makoss
veterán
válasz
papírzacsi #51991 üzenetére
Köszi szépen, utánnanézek!
A régit telepítés előtt ez leszedi, vagy nekem kell a vezérlőpultban a programok és szolgáltatásokban? -
papírzacsi
aktív tag
válasz
makoss #51990 üzenetére
Szia.megnyitod a catalystot.megkeresed az információ menüpontot(a legalsó),ezután frissítések keresésére rákattintasz,megnyomod a letöltést,majd telepíted. Telepítésnél,az expressz telepítést választod és mindent megcsinál magától,majd ha ez kész,újraindítás. Remélem segítettem.
-
makoss
veterán
-
noby
aktív tag
Egyébként valaki volt már hasonlo cipőben mint én hogy a venti megadta magát gondolom erre is vonatkozik a garancia?nagyon hangos és nehezen lehet kézzel is tekerni akad szorul amugy a vga hibátlan működik de így nem akarom használni.
-
Aakisan
senior tag
Srácok!BIOS-t a videókártyákhoz honnan lehet letölteni és hogyan kell telepíteni?
-
makoss
veterán
válasz
katt777 #51982 üzenetére
Amikor legutóbb errejártam (kb június) akkor a 13.12 verziót mondták itt a legstabilabbnak AMD Radeon HD 7870 OC 2GB Sapphire-ra, nem tudom jelenleg melyik az ajánlott a legújabból, és mivel én marhára nem értek ehhez, nincs valami progi ami kicseréli a mostani drájverem újra?
Fent van a Driver Booster Pro, de ennek a régi is megfelelő.
Az a bajom ezekkel a drájverekkel, ha manuálisan állnék az egészhez, olyan oldalra visz amiből csak kilépni tudok
Drájverfrissítésben inkább szakértő ismerősöm szoktam nyaggatni -
bozont
veterán
Mi a baj a vaporral? Ami lényeges különbség a kettő között, hogy a toxic hűtése valamivel hangosabb és hogy tuningra van kihegyezve a kártya. Ezen belül a Hynix ramok amiket érdemes kiemelni, akár 1700MHz körül mehetnek, ami az elterjedtebb Elpidákról nem mondható el (többnyire 1500MHz körül a végük).
-
katt777
félisten
Pont az AB-re (és társaira) értettem a user errort.
"Mezei user"-rel kapcsolatban csak egyetérteni tudok, tényleg úgy kellene működnie, hogy feltelepíted, aztán no problemo. De az nV kategória.
ATT-hoz volt saját topicom a saját cikkemhez, amely alapján kismillióan belőtték a VGA-jukat, de persze az sem rossz, ha magad kísérletezed ki, csak hosszabb.Ha AB nálad nem működne rendben, te lennél az első, és akkor is arra tippelnék, hogy a sok segédprogram vagy több beállítás miatt vmi megkeveredett a rendszerben, és mindenképpen célszerű lenne egy tiszta (friss OS és csak driver) teszt.
Gondolom, ha ennyire utánajártál, azzal azért tisztában vagy, hogy ha beállítottál mindent AB-ben, akkor utána CCC-ben már ne piszkálj semmiféle 3D beállítást.
Mondjuk, régi AMD-sként annyit csak megtanult már az ember, hogy kerülő utakra lehet szükség az optimális működéshez, én legalábbis HD3870 óta csak ezt látom.
CCC-ből hogy a f.szban állítottál feszt?Na, talán tudok segíteni, nálam ezek a beállítások biztosítják a zökkenő- és ugrálásmentes, stabil működést:
A rendszer MINDIG (net, hardveres videó lejátszás stb.) ezzel az alap profillal működik gyári min. feszen, kiküszöbölve bármiféle ingadozást (órajel, fesz), ért. szerűen auto betöltéssel:
Amiről beszéltem, a kézi vezérlés szükségszerű, de előnyös. Régebbi v. kevésbé igényes alkalmazásokhoz van low3d profilom (takarékos és hűvös):
Gyári órajel-beállítások -0.144V-tal gyári fesz alatt:
És ez az ésszerű (GPU ÉS RAM) túlhajtás (még mindig 0.04V-tal gyári alapfesz alatt), ha éppen szükséges lenne magasabb min FPS-hez:
Az adott játékhoz szükségeset aktiválom (vagy hagyom "2D"-ben, amelyben szükségtelen több).
Értelemszerűen neked a saját feszekhez és órajelekhez kell alkalmaznod, a teljesség kedvéért írtam le így összetetten a megoldást.
aginor: Support, vagy a fenti megoldást tesztelheted. Azért nagy gáznak kell lenni, ha XT-n rendben működik, egy szimpla 270X-en meg nem.
frozzyZTE: Gyártó oldaláról driver, de reffel is elsősorban csak drivert telepíteni eszközkezelőből, semmi CCC és egyéb. Ha valamit eloptimalizáltak CCC-ből (profilok, csalások), akkor driverrel jó lesz. Vagy legalább kiderül, hogy tényleg a driver szar. Esetleg Mantle-ben sincs meg a támogatásod, ha ennyire a procihoz lassul a cucc, mert nálam még úgy sem nagyon esik 40 alá, mmiközben a VGA-d alig gyengébb az enyémnél.
Jut eszembe a 120FPS-ről: gondolom, nem maxigrafikával tolod. Ha relatíve gyenge a proci, és magasabbra teszed az összetettséget, könnyen nőhet az FPS-szám.makoss: Most akkor melyik? 14.9 zűrös, 14.8-as "APU" elég jó volt, 14.9b1-et még csak most próbálgatom.
noby: Egy használt 7870(XT).
Olvass vissza, mennyi probléma van bármelyik 270(X)-szel, és mennyi az előbbivel.
-
noby
aktív tag
amd r9 270x be jelenleg mi lenne a legjobb választás amivel nincs probléma?hüttésileg teljesítmény stb lehet lesz egy cserém vapor x és még egyszer nem szeretnék ilyet a toxikon gondolkodom jobb választás lenne szerintetek?Sapphire R9 270X 2G DDR5 Toxic
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
Frozzy #51971 üzenetére
Nem lehet hogy hogy egyezerre több dolog is okozhatja a problémádat? Vga driver frissítés,a bf4 frissítése,2 hardver is határeset (cpu,memória).van hogy új játék pachel rosszabb lehet a helyzet.
A pachel az a gond,ha multizni akar az ember akkor kötelező!
Amugy nálam nem tudom mi a helyzet,mert sajnos még nincs meg a Bf4,ezért csak feltételezni tudok.
Alaplap,cpu csere minimum biztos segítene valamennyit,aztán memória. -
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy AMD Radeon HD 7870-re melyik a legstabilabb, legújabb drájver?
Illetve, be lehet állítani a win 7 64 bites oprendszert arra, hogy automatikusan frissítsen?
Köszönöm előre is! -
aginor
veterán
válasz
katt777 #51972 üzenetére
Akkor nem tudom, hogy hogyan tudnám reprezentálni a jelenséget. Olyan mintha a tálcát folyamatosan le-fel csukogatná, de leginkább böngésző futása közben jön elő (Crome) ill. videózáskor (időnként némi memóriahibára utaló függőleges csíkozódással/sávozódással). Kipróbálok valami másik böngészőt, hátha.. Flash a legújabb, hardveres gyorsítás volt anno az első amit kilőttem amikor a hiba jelentkezett, driverben minden videó gyorsítással kapcsolatos feature kikapcsolva, ha minden igaz. Ugyanakkor a Sapphire honlapján tegnap nem találtam biost a kártyához, van ötleted, hogy merre lehet, vagy írjak a supportnak?
-
törölt tag
Telepitésre került a 14.4 WHQL Március 27-i kiadása. Az órajelkilengések megszüntek. Amikor megnyitok vagy bezárok egy programot akkor van, de ez normális mert ilyenkor frissiti az asztalt és a programok kiusztatása is aktivitást jelent a VGA-ra. Hát akkor erről ennyit... DRIVER!
-
sb
veterán
válasz
katt777 #51972 üzenetére
Nem igazán értem miért user errorozol, mert bár nem vitatom, hogy biztos értesz hozzá, de ZC témában nem tudtál újat mondani. Egyedül a PCI-E energiagazdálkodás kikapcsolására nem emlékeztem, de azon is túl voltam már jópár évvel ezelőtt.
Sőt, igazából ha visszagondolok és visszalapozok az egész ZC problémakört az elsők között kezdtem itt feszegetni a topicban és én írtam le jópár nyűgjét itt először. A windows tray-re csukódó progikat, popup-okat, folyamatosan újrainduló ventiket, stb...
De ha mondod a (kerülő AB-s) megoldást akkor meghajolok és elismerem a user errort. (Bár akkor sem szívesen, mert nem hiszem, hogy ha mezei user lennék és egy driver installban kimerülne a tudásom akkor ne várhatnám el az AMD-től, hogy ne haljon le napi 25x a monitor standby-ban. Ez elég alap lenne akkor is, ha vmi AB-s vagy egyéb trükkel kiküszöbölhető az egész.)
Na a lényeg: figyelek, hogy állítsam be az AB-t. Bár - ezt is írtam - én is csak kínomban kapcsoltam ki AB-ben a low level hw controlt az utóbbi 2-3 hétben, előtte évekig azzal használtam. Szóval nem biztos, hogy olyat írsz, amit ne használtam volna előtte.
(Előtte meg Rivatuner, unlocked módban, jóval előtte meg Ati Tray Tools amivel szintén a driveres 2D/3D kontrolt kerültem meg, mivel - szintén írtam - szar volt az AMD multimonitoros frekiállítós megoldása. Most, hogy beugrott, az is olyan téma volt amit magam oldottam meg mert itt a fórumon csak nézett mindenki. (HTPC vonalon más topicból a 24p mizériákat már inkább nem is említem
)
szerk: Egy pontosítás: a pár verzióval ezelőtti AB nem tudott feszt állítani a kártyán ezért CCC-ből oldottam meg. Aztán viszont végül is feszemelés nélkül használtam, szóval maradt az AB használat végül.
Na de elég a nosztalgiázásból. Sok hülyeség eszembe jutott, ami nagyon nem mezei user kategória és többnyire egyedül sikerült megoldani.
Tényleg várom az AB-s pontos howto-t, hátha mégis kimaradt valami az életemből.Örök hálám fog üldözni, ha ezt a szart sikerül megjavítani.
-
katt777
félisten
válasz
Frozzy #51959 üzenetére
DX-ben mi a helyzet? Mert nálam úgy teljesen OK volt, Mantlevel szaggatás, RAM-zabálás (nyilván emiatt is, noha 2GB-ot nem evett meg), itt-ott artifact-ek, és persze jóval lassabb. Régebbi meghajtóval lehetett választani, de most tutira csak Mantle-lel megy AMD kártyákon, mert ugyane hibákat produkálja (50FPS és 40 alá zuhanások), miközben anno DX-ben 50-60-nal szaladt röcc nélkül.
Driver-hiba esetén én elsőre mindig a gyári meghajtót ajánlom, nagyon sokaknak segít, bármit mond is Abu arról, hogy ezek csak az aláírásban különböznek a referenciától. A gyakorlat nem ezt igazolja, ezt én legfőképpen ASUS-okon tapasztaltam. Viszont tény, hogy a gyári meghajtók régebbiek, talán éppen azért, mert tesztelik őket. ASUS néha több hónapos elmaradásban van, GB-nál meg ennél is több volt, amikor ilyen kártyákat használtam. Ez elméletileg azzal járna, hogy az újabb játékoknál előfordulhatnának bugok, viszont ilyet sosem tapasztaltam, ami azt támasztja alá, hogy nem feltétlenül rossz önmagában egy meghajtó, amíg AMD-nél nem "optimalizálják".
Amúgy kizárólag a driverrel teszteltél, vagy mindig nyomod a cumót is hozzá? Mert a CCC-be épített profilok (utócsalás
) is bele tudnak cseszni a dolgokba.
Zsébernardo: Amit hetekkel ezelőtt javasoltam, ti. hogy az ASUS honlapjáról töltsd le a legfrissebb saját drivert, megvolt?
sb: Most én "user error"-oznék, ha megbocsátod. Elég komolyan foglalkoztam ezekkel a progikkal (15k fölötti olvasottság csak jelent valamit, saját topicról és privát segítségnyújtásról nem is szólva), és sem nV, sem AMD kártyán nem fordult elől, hogy ne lehetett volna velük optimalizálni a VGA-k vezérlését. Anno még RivaTuner-be is keményen belemásztam, amikor nem nagyon szerette az AMD kártyákat, és azt is be lehetett bizony lőni. A legtöbb user viszont még az egyszerűbb beállításokkal sincs tisztában, aztán persze, hogy jönnek a problémák, főleg, ha több ilyen progit is feltelepítenek, amelyek aztán nemcsak a drivernek tesznek keresztbe, hanem még egymásnak is.
Jelenleg elégedetten használom az AB-t, 13%-os energiamegtakarítással gyári beállításhoz képest, természetesen halkabb és hűvösebb kártyával, és nem b.sztatja a meghajtó sem a VRM-eket, sem a GPU-t v. a RAM-okat az idióta órajel-ugráltatással (?X is olvastuk itt?
). Annyi a hátulütője, hogy kézzel kell profilt váltani, de ezzel tudok élni, Tahiti-s kártyákon nincs más lehetőség. Ráadásul így megfelelő profilt tudok alkalmazni (pl. -20% tuningot, ha nem kell a teljes kraft). Mindemellett a 2D alap feszen a kártyám magasabb RAM-órajellel és teljes sávszélességgel képes dolgozni, mint azt a driver hagyná. Ha majd az AMD biztosítja ezeket a lehetőségeket, el lehet dobni az ilyen progikat, addig viszont szerfölött hasznosak.
aginor: Nem videózok mobilnettel.
-
Frozzy
őstag
De egyebkent az nem lenne jobb driver ha a gigabyte oldalarol toltenem le es azt hasznalnam ??
Tehat rendesen a gyartotol ajanlott drivert hasznalni mert gondolom azt leteszteltek es jó
-
proci985
MODERÁTOR
tobbmonitoros hasznalatnal teljesen normalis a memoriak maxon porgetese. nekem 6+megapixeles desktopom van ami eleg magas vramterhelest jelent uresben is.
ez a fast startup felvetese erdekes, elvileg ha hibernalasbol nem jon vissza a kartya akkor ez megmagyarazza. mondjuk sleeppel nincs ilyen baj.
--
btw, 3rd party cuccok siman tudnak vicces dolgokat osszehozni. foleg, ha az user tuningol meg nekiall esz nelkul feszt optimalizalni. "dehat furmark alatt stabil", ja csak orajelvaltaskor / terhelesvaltaskor meg eldobja magat.
-
sb
veterán
válasz
katt777 #51958 üzenetére
Persze, Abunak nem mindig van igaza, de szvsz itt azért tényleg van anomália a 3rd party cuccok és az AMD driverei között. Vannak érdekes dolgok.. ahogy maga a ZC is egy fos megvalósítás sw-sen.
Az elején kb soha nem működött. Emlékszem kb. 2 éve volt, hogy Win7 alatt mp másodpercenként állt le és indult el a kártya: órajelek ugráltak, venti leállt, elindult. Azt hittem ott leheli ki a lelkét a kártya amikor észrevettem, hogy ezt játssza.Aztán valamelyest normalizálódott. Kivágva a tray-en lévő progikat, amire allergiás volt el lehetett érni, hogy kb 1-2 percenként indult csak el.
Később valamit faragtak az sw-s részen is meg Win8 alatt is változott, mert most már alig kapcsol be, jöhet kb bármi. De a standby bug megmaradt.A bios-t végignéztem, tudom, hol szokott lenni, nem először csinálom.
De nincs.
Többi gyártónál is inkább a finomságokkal volt bajom mindig, nem nagy hibákkal. NV-n 24p bugok, De az AMD-n is volt. Intelen is volt standby bug (ott nem kapcsolt ki a monitor), DXVA problémák, meg a kedvencem, a 16-235, "limited range" kimenet videóknál. Arra is rákeres az ember neten, kb. 3 generáció óta visszatérő probléma.
AMD-n a ram órajel mizéria fogott meg régen, a többmonitoros használatnál is feltolta maxra, ill. váltogatott le-fel. Régebbi kártyákon meg ráadásul a képernyő is berándult a ram órajel váltásoknál.Most "fast startup" kikapcsolva a Win8.1-ben, azóta (2 napja) nincs standy bug-om, mindig visszatér a kép.
Lehet, hogy ez lesz a kulcs? -
törölt tag
válasz
CirrMee #51964 üzenetére
Ez nem user kérdés, hanema driver és az AMD energiagazdálkodása közti együttmüködés hibája. A HD7850-nél is ezt nevezték az okoknak itt jópáran, hangosztatva a driverek korszerűsitésének velejáró következményét (fejlesztés). Videókártyát kellett cserélnem és ez megtörtént. Hozzáigazodtam a driverekhez és a hibamentes müködéshez részemről mindent megtettem. Várom az eredményt... egy drivert ami megfelelően igy müködik: Next-next-újraindit és használd egészséggel!
-
törölt tag
válasz
CirrMee #51962 üzenetére
A legtöbb menüpont teljesen hiányzott a Catalyst Control Centerben (13.9 és 13.12). A driver felment, de én nem teszteltem ki a müködését, mert a telepitést hibásnak itéltem. Az Asus drivere és a 14.8, 14.9 hibátlanul felment. Az Asus féle 13.20 driver után friss windows telepitést kapott, hogy ne zavarjon be máskor a WHQL drivereknek.
-
CirrMee
addikt
válasz
#00137984 #51960 üzenetére
Gyakorlatilag a megvásárlása óta tolom fel az összes új meghajtót, a nevem alatt fellelhető (szintén Asus 270 -es) kártyához. Volt amit csak késéssel, de végül mindegyik sorra került. Olyannal még soha nem találkoztam, hogy az AMD oldaláról letöltött meghajtó megtagadta volna a telepítést. Az egyetlen konkrét hiba, ami hol előfordult, hol nem, az a "nem lehet 60Hz -re beállítani valamelyik kijelzőt, mert visszaáll 59Hz -re", de jó ideje ezt sem tapasztalom. Ha nem lehet feltelepíteni egy hivatalos drivert, annak valami oka kell hogy legyen, (windows/egyéb hardver/kártya BIOS).
14.8 WHQL meg tudtommal nem is létezik (14.8 -ast nem is adott ki, még bétát sem).
-
törölt tag
válasz
Frozzy #51959 üzenetére
Ezeket e kérdéseket itt jópáran feltettük... Én is szeretném megtudni bárkitől, hogy melyik drivert használhatom gond nélkül ehez az Asus R9 R270X TOP videókártyához. 13.12 WHQL és ezelőtt a HD7850 mellé használt 13.9 WHQL nem is települ fel ehez a kártyához! A lemezen adott 13.20 driver az ASUS mühelyéből AODDriver hibát okozott. A 14.9 WHQL-nél jelentősen a felére visszaesett a 3D-s teljesitmény. A 14.8 WHQL-nél most ezek az órajel kiugrás ingadozások zavarnak. Megnézem a Guru3D-s 14.4 WHQL-t ezzel a videókártyával is, mert ott legalább volt MANTLE BF4-ben. Ha ott is hibás marad, akkor teljes a tanácstalanság.
-
Frozzy
őstag
válasz
katt777 #51958 üzenetére
ne haragudj, hogy linkelek csak sok lenne egybe leírni
probléma: Link1,
Link2 a videó, hogyan futott,
Illetve ebben a csopiban is össze szedtem, hogy miújságAzóta Win8.1 PRO van fent 64bites és egy 14.1-es driver mantleban futtatom de most sem lett jobb..
-
katt777
félisten
Abu, minden tiszteletem ellenére, a hsz-aiból ítélve szart sem ért a "3rd party" programokhoz, szajkózni viszont tudja, milyen jó a driver. Pplayjel az van, ami írtam: vagy van, de viszi a feszt, vagy kézzel kell váltani. Semmi egyéb gondot nem láttam (leszámítva némelyik verzió használhatatlanságát legalábbis tahitis kártyákon). Ha valamelyikkel nem működne, vannak alternatívák is, az viszont több topicban is simán lejön, hogy az órajel- és fesz. ugrálás garantáltan pár hónap alatt hazavágja legalább a VRM-eket. De használjon mindenki csak AMD drivert!
AB-ben nem letiltani kell, hanem engedélyezni, ezt már annyiX írtam!!! Low-level driver vezérlés, meg minden egyéb, végezze az AB, és rendben lesz.
Biosban alaplapi (onboard) beállításoknál, esetleg CPU-settings-nél szokott lenni.
nV-val anno BS hiba volt sokaknak, nálam még ez sem jött elő, mert nem a driver okozta, hanem a "zóccsó" alkatrészekkel szerelt kártyák (kevés volt nekik a ref. fesz.). Azért nV (nem sokkal) később driverből javította. Mantle ellen meg optimalizálták a DX kódot mindenben 7-8% sebességnövekedést elérve, szóval azért sok minden nem szól az AMD mellett (PhysX és CUDA sem
). A baromerős energiatakarékos új kártyáikat meg nem is említem. Ja, késő, már említettem.
Bőven megérik az AMD-fan tesztekben kierőlködött "felárat".
frozzyZTE: Mi is a konkrét problémád BF4-gyel?
Nekem annyi, hogy látszólag (választhatatlanul) Mantle-ben fut az új driverekkel, mert pont olyan hibákat csinál, anno pedig DX-ben tökéletesen szaladt.
Minden szoftver "as is", röviden fordítva "kapd be". Sem a gyártónál, sem a driverírónál, sem a hardverkészítőnél nem reklamálhatsz. Vagyis hát reklamálhatsz, csak nem érdekli őket, a pénzedet meg már megkapták (próbáld meg visszakérni a BF4 árát
). Nézd meg, hány éve szórakozik az AMD a vásárlóival, és még mindig veszik a kártyáit, mert elég balekot győznek meg a marketingeseik.
AMD-vel ez van. Én csak a rendkívül kedvező ár/érték arány, illetve a beteszteltség miatt vettem ezt a karit (használtan), és az összes eddigi AMD kártyám közül ezzel tapasztaltam a legkevesebb hibát. Mivel írtam soxor, ezzel mennyit és mit, elképzelheted a régebbieket.
-
Frozzy
őstag
válasz
katt777 #51954 üzenetére
hát a BF4-es problémáim még mindig nem oldódtak meg.. pedig már 14.1-es drivert is vissza raktam.. ennyi gondom még egy vidi karival sem volt.. 2. AMD-m de lehet az utolsó, ennyit szívni vele :@
gariba meg hiába vissza küldöm iponhoz vissza küldik, hogy működik azt csá
-
sb
veterán
válasz
katt777 #51944 üzenetére
Régebben én is AB-vel nyomtam, de mióta problémák vannak és Abu is szajkózza, hogy a PowerPlay-be csak bezavarhat 3rd party cucc azóta próbáltam minimalizálni.
Egyébként elképzelhető, hogy a ZC probléma előfordulására hatással van, de a fene se tudja. most pl. minden szart letiltottam az AB-ben mégis 10-ből 8-szor nem jön vissza a kép.
szerk: BIOS-ban nem látok PCI-E energiagazdálkodást. Win8.1 power options-ben letiltottam, de nem használ.
Ritkán mondok ilyet és nem is vagyok egyik oldal felé sem függő. Mindig az volt ami jobb, ill. mindkét oldalon vannak driver hibák is. De azért ez k* régóta fennálló és igencsak bosszantó hiba. A végén tényleg eladom a p*csába az összes GCN-t minden gépből a családban.
-
katt777
félisten
válasz
aginor #51953 üzenetére
14.9 (már javított)
Known Issues:
[404829]: Horizontal flashing lines on second screen in a clone mode with V-Sync on using AMD Mobility Graphics with Switchable Intel Graphics
[404508]: Display takes a long time to redraw the screen after an S4 cycle
[405432]: Mantle driver will TDR when running Star Swarm on the loading screen
[404660]: GPU gets stuck in a low power state after it was previously stressed to max power
[403032]: Severe flickering observed on default launch of SimCity 4
[403449]: Playing any media sample in full screen in the 2x1/1x2 Fill SLS configuration leads to TDR
[400573]: Intermittent application hang observed while launching Aliens vs. Predator
[400693]: While running performance test, crash is observed with fault module atidxx32.dll
[401386]: Severe corruption and flashing light observed with specific game settings in Grid 2
[401289]: Flashing lights in Batman Arkham Origins game main menu
[xxxxxx]: Driver installation randomly crashes or hangs
[xxxxxx]: Intermittent black screen or BSOD on reboot after driver installation
[406933]: AMD Catalyst™ Control Center intermittently crashes or fails to loadHajrá, AMD!!!
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #51947 üzenetére
Hát képtelen vagy megérteni, hogy az AMD driverek jók, és minden hiba "user error"?
Nem minden oldal használ 3D gyorsítást, pl. én sem alkalmazok ilyent.
Valamiért csak kiadtak frissített biost.Azt viszont mindenképpen nézd meg, milyen kártyákra szabad rátenni, pl. széria/sorozatszám alapján, stb. Ilyet meg szoktak jelölni. Anno pont ASUS HD4870-hez adtak ki olyat, amely az enyémre pont nem volt jó.
Ha nem is látsz hibát, attól a VRM-eket még kicsinálhatja. Sztem GPU-Tweakkel is megoldható a probléma áthidalása, nem csak AB-rel, ha már ASUS-ról van szó. Én GPU-T-t azért nem használom, mert a Sapphire karin éppen a feszt nem lehet állítani vele.aginor: Sztem nálad is valami VRM-gond lehet a grafikus gyorsítás használata miatt. Próbáld ki letiltani böngészőben és lejátszóban, vagy fix profilt használni.
Gyári biost feltehetsz garvesztés nélkül, mi több, akkor sem veszítesz gart, ha magad modolod a biost, de nem ez okoz meghibásodást. Saphire-nél pedig garantáltan.
szivacs1987: Célszerűbb Cat. uninstallt használni, mint bármi mást. egyébként én driverre gyanakodnék. Ha a GPU végre ki van hajtva, a teljesítmény meg emellett csökkent, akkor jó eséllyel magasabb összetettséget használ a program. Játék profilokban érdemes lehet kísérletezni, illetve a grafikus beállításoknál körülnézni. Lehet, aktivált pl. egy SSAO-t, amely nV-s cucc, és AMD kártyán pontosan ilyen hatása jelentkezik, még Oblivionban is, ha driverből megküldöd (teszteltem: 40-50FPS, SSAO-t rátéve 10-15
). Ha jól rémlik, HBAO a vegyes, és HDAO az AMD-s verzió.
Szóval játékot nem kell retelepíteni. -
aginor
veterán
válasz
Steve198310 #51951 üzenetére
Csinálta 14.4-el, és a mostani 14.9-el is.
Monitorhoz DVI kábellel van csatlakoztatva, hibáról pedig csinálok este videót, hogy jobban érthető legyen.
Addig is köszi a választ!Kabalabula: ezt nem tudom, de este megnézem a kártya bios verzióját is. Az új bios a sapphire weboldalán fent van? Felhasználó telepítheti garivesztés nélkül, vagy szervizbe kell vinni?
-
Tournament
aktív tag
Vaporhoz nem jőtt új bios ? mert [ 270 ] karikhoz dobáltak mert glich / flash bugos sapphire adot ki hozzá bios javitást
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Tudom nem biztos, hogy ez a legjobb topic a problémámra, de nem jut eszembe másik.
Történt veletek hasonló?
Olyan gondom lenne, hogy 14.2-es driver volt fent ment is a játék(Archeage) szépen a vga teljesítményének megfelelően(50-58fps, vga kihasználtság 85-90%). Uninstalláltam(majd restart) a 14.2-t DDU-val is(megint restart), majd feltettem a 14.9-et(megint restart). Minden ok, de az fps leesett 10-re és a vga 99%-on teker (gpu clock és a mem clock is megemelkedett 975 és 1400-ra).
A többi játék(Vindictus, Tera, BF4-SP, Oblivion) gond nélkül megy(1-2 fps javulás).A játékot nem telepítettem újra, mert a netemmel fél nap lenne. De ha nincs valami tippetek, akkor újrateszem.
Előre is köszi.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Sapphire 270X vapor-x videokártyával lenne egy olyan problémám, hogy villog/vibrál a tálca. Legtöbbször videózás és/vagy böngészés közben.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megszüntetni? -
törölt tag
Neten ezt találtam a témában ( VGA clock fluctuating) és ez alapján a Power Tune energigazdálkodás és a driver okolható a hibáért. Mikor lesz már nyugodt, problémamentes használhatóság...! Meghibásodás előfordulhat ezzel, és ez garanciális hiba? Vagy most használhatom, és ne is figyelgessem? Ez igy nagyon idegesitő egy néhány hónapos VGA-tól.
-
törölt tag
válasz
katt777 #51946 üzenetére
Most nem használom az Afterburner-t, mert nem merem elinditani. És az adott probléma már csak netezés közben jelentkezik, de nem minden oldalon. Most is mikor ezeket a sorokat írom, az órajelek 300->450 és 150->1400 MHz-en ingadoznak. Feszültséget sosem piszkáltam el, csak az órajelet 1050/1400 Mhz-re állitottam és a ventiknek adtam saját profilt. ASUS R9 R270X TOP-hoz van frissebb BIOS... érdemes ezt rátenni a VGA-ra? Ilyet nálam egyik videókártya sem csinált, vagy nem ennyire láthatóan.
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #51945 üzenetére
AB problémák:
Ha bios alapján váltja a 2D/3D módokat a kártya, akkor hiába állítasz be egy max feszt, azt is bios alapján fogja adagolni, azaz csak az órajel-ugrálás szűnik meg, nem kíméled a VRM-eket. Nálam pl. még a -20%-os profilnak is 1.144V-ot adott, hiába tettem fix (és alacsonyabb) feszre.
Ha teljes AB vezérlést állítasz be és megadsz profilokat, akkor automatikusan 3D-be kapcsol win miatt és ott is marad, hiába 2D-t töltöd be induláskor (éppen csak megjelenik egy pillanatra, és már át is vált).
Ha nem adsz meg 3D profilt, akkor marad ugyan 2D-ben, viszont felkapcsolni sem fog, kézzel kell.
Értelemszerűen a 3. megoldás az ideális, én ezt használom. Nyugodtan mehet minden alkalmazás hardveres gyorsítással (hadd örüljenek
), mert egyik sem lesz képes b.sztatni a VGA-t (VRM, GPU, RAM, stb), az alap órajel meg mindenre elég. Ha viszont játékot indít az ember, nyomni kell egy gyorsbillentyűt a megfelelő profillal (AB úgysem tudná, melyik játékhoz melyik gyorsítás kell), játék végén meg vissza. Maxitakarékosság, minifogyasztás, minimelegedés, maxiélettartam, és csak pár gombnyomás.
-
törölt tag
-
katt777
félisten
Hát én pont AB-re teszek minden vezérlést.
proci985: Hol szarna be a CF, ha nem AMD lapon?
Anno úgy gondolták, így majd cserélnek a felhasználók újabbra. Én is ezt tettem, csak az már természetesen Intel volt. Senki ne mondja, hogy engem nem lehet meggyőzni.
Zsébernardo: AB-rel v. GPU tweakkel fixálva a profilokatnincsenek ilyen ugrálások (mert persze a szar böngészőknek kell ám az órajel-emelés). Egyébként ezek az állandó órajelb.sztatások elég szépen ki tudják nyírni a kártyát, de főleg a VRM-eket (nem egy ilyenről olvashattunk már), már csak ezért is inkább a fix, vagy letiltod a gyorsítást (de még a hülye Office is használja). Egyébként roppant érdekes, hogy amikor "2D"-be fixálom a GPU órajelet, és azzal fut böngészőben a "gyorsított" megjelenés, nincsen semmiféle akadás (de még a TV-tunernek sem engedem az UVD-s gyári profilt
), azaz semmi szükség rá azon kívül, hogy hamarabb használódjon el a VGA és kelljen cserélni.
argentin27: Nálam az AMD Accelerated Video Transcoding telepítése okozott nem pontosan ilyen, de hasonló hibát hónapokon keresztül, csak a 14.8-as meghajtó oldotta meg.
-
törölt tag
Megnéztem miket frissitettem mostanában és történtek néhány változások, amiket gyorsan visszaállitottam. Böngészőben a hardveres gyorsitást bekapcsoltam, mert ez előtte is be volt jelőlve (most valamiért nem volt). Viszont némelyik Flash animációra vagy ablakra most is megindul. Az ffdshow lett frissitve és most visszatettem egy régebbit és a videólejátszás közben most 450/1400 MHz megint. A VRAM órajelét egy hete 1350MHz-en használtam és most megint alapbeállitáson megy. Egyéb dolgot nem változtattam meg az elmúlt hónapban.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #51939 üzenetére
Én csak azt akartam megtudni, hogy ezek az órajel kiugrások ez igy normális müködési funkció vagy meghibásodást jelent. A driver vagy a VGA miatt ilyen, mert 2D-3D váltás közben a HD7850-nél ilyet nem tapasztaltam (vagy nem volt ennyire szembetünő). Videónézés és böngészés közben találkoztam ezzel a dologgal, benchmarkban és játékban még nem, mert ott rendesen felvált 3D órajelekre.
-
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #51939 üzenetére
Konkrétan egy minden kártyán egyformán működő, (GPU)
gyártótervező által lehetővé tett alapfunkciót (órajelek csesztetése) összehasonlítani a gyártók által alapból tiltott idegen BIOS ráhegesztéssel, hát kell ehhez azért az ész. -
Steve198310
őstag
válasz
#00137984 #51938 üzenetére
Miért nem használod a gpu tweak ot. Gyakorlatilag az való az Asus kártyához. És mielőtt valaki azzal jön hogy tökmindegy annak azt mondom próbálja meg félteni a msi kártya biosat mondjuk sapphire-a..... Nem ment mi? Nekem ment de a kártya nem működött. Na ez épp olyan. Ab a msi mellé tweak Asus mellé trixx a sapphire mellé stb. Azokkal rendesen lehet állogatn. Monitorozasra használj alternatív megoldást aida64, hw infó,
-
törölt tag
Erre valakinek van magyarázata? [link]
-
argentin27
senior tag
válasz
Tournament #51935 üzenetére
Bocs, lehet hogy láma vagyok de nem tudom mi az és mit kell vele csinálni???
-
Tournament
aktív tag
válasz
argentin27 #51934 üzenetére
VSYNC játék alatt
-
argentin27
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom hogy van egy Asus Radeon r9 270 DC2OC VGA-m és rá van dugva HDMI-ven egy Samsung LCD TV és DVI-al egy led monitor!
Az a baj hogy amikor elindítok egy filmet vagy akár játszok akkor a TV képernyőjén nem középen hanem egy kicsivel alatta egy vizszintes csík jelenik meg de csak akkor ha képen gyors mozgás van, ha csak mondjuk beszélgetnek a filmben akkor nem, mert akkor nincs mozgás a képben!De ha közben bekapcsolom a monitort és ugyan azt nézem rajta vagy játszok akkor ott nem jelentkezik ez!
Valakinek ötlete esetleg???
Ja azt elfelejtettem hogy ha TV műsort nézek akkor nincs ilyen gond!
[ Szerkesztve ]
-
Steve198310
őstag
Ez elég keszekusza. Na akkor végül is nem emlékszem de biztos volt sőt 100% volt olyan akinek nem ment R9 el sem.
A HD szériával nálam is voltak gondok. Meg állt és kb. 45-50 másodperc múlva újra be indult a venti és ment vagy 20 másodpercig. Legutóbb volt valami gondom a 14.7 el. A 14.8 van fent de ez faxa repeszt rendesen. Főleg ki lett küszöbölve ez a winfos 7 kék halálos baromsága azóta heppy van -
sb
veterán
válasz
Steve198310 #51928 üzenetére
Hát ezzel nem nagyon vagyok előrébb.
Főleg, ha a venti se áll le, vagyis gyk a ZC sem megy akkor nálad. PEdig MSI-n is láttam, hogy voltak problémák. Bár lehet, hogy 7xxx-el, nem 270-el.katt777, AB-t is szedtem már le én is próbaképp. Ill. futott úgy, hogy minden hw control/monitor-t kikapcsoltam. Nem segített.
-
katt777
félisten
válasz
Pityu. #51923 üzenetére
Na, Sam 2-vel akartam játszani, hiba volt. Hogy én mindig megtalálom!
Elindítom a játékot, már az intro-nál fél p-enként 1 kép bevillanás. Sebaj, régi beállítások törölve, játék indul, szépen bemegyek a menübe, semmi gond. Ahogy alkalmazom a magas grafikai beállításokat, máris újra a bug!! Ahogy menti a beállításokat, odaragad a kép a betöltő csíkkal, szép kékben, se tovább.
Úgy fest, tényleg nem avultatnak semmit.
Kompatibilitási beállítások sem segítenek.
proci985: Gondolom, nem 580X chipsetes alaplapod van, és csak tréfából írtál mást az adatlapodra... Mintha kb. 50x említettem volna, hogy az alaplapi CF támogatás tűnt el.
sb: Eddig mindenkinek bejött Inteles lappal. Szerencsére nálam már nincs ilyen probléma. Vagy az AB miatt?
Amíg feltelepítettem, legalábbis nem jött elő, csak mindig elég hamar feltelepítem.
Én is gondolkodom, várjak-e 960-ra, de a 970 elég imponáló. XT árának duplája, teljesítménye szintén, kvázi megérné, csak egyelőre egyik játékomnak sem kell, én legalábbis elvagyok 30FPS-szel és full grafikával. Azért ez a BF4 FPS-visszaesés kicsit idegesítő játék közben, főleg, ha éppen célzás közben történik. Vagy tényleg Mantle fut kérdés nélkül, vagy valamit lqrtak DX-ben is. -
sb
veterán
válasz
proci985 #51918 üzenetére
Win7 alatt is megvolt, csak ritkábban.
Ott egy ideig - kb. 2-3 hétig - a driver install után nem volt gond. Majd előjött. Ilyenkor újraraktam a drivert (akár ugyanazt) és megint jó volt. Plussz csak néha jött elő.
Win8.1 alatt van, hogy 20-ból 19-szer ezt csinálja. És pl. a tegnapi 14.9 install után azonnal kezdte.
Steve198310, ??
katt777, Köszi a jó tanácsot.
Már gondolkodom rajta. Ha lesz 960 vagy vmi használható alternatíva lehet, hogy az lesz belőle.
A PCI-E energiagazdálkodást jó, hogy mondod. Kipróbálom. Anno régebben Win alól és bios-ból is próbáltam tiltani, de nem működött. Viszont azóta lapot cseréltem Intel DH67GD-ről Asrock Z77 Pro4-M-re. Megnézem, hátha...hackeeeee, Ezt is olvastam, HDMI-n is kipróbáltam. Kb. 2 napig jó volt, utána ugyanaz.
Igaz csak úgy próbáltam, hogy HDMI->DVI átalakító+DVI kábel a monitorig, de ez gondolom mindegy mivel a vga-n a HDMI csatit használom.Ezt a Win8 fast startup kikapcsolást még kipróbálom, mert úgy tűnt mintha ezzel 2-3 napig hibátlan lett volna, ma kapcsoltam újra vissza. Lehet, hogy jót tesz neki a service restart.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #51924 üzenetére
Nekem eddig csak akkor jött elő, ha DVI-ra volt kötve a monitor. Egy ideig használtam a zero core disabler progit, de végül leszoktam róla. HDMI-n úgy néz ki nem csinálja. Vagyis, valszeg igen, mert duplán villan a monitor, amikor visszajön a kép, amikor megmozgatom az egeret.
Én nem használok sleep-et, alaphelyzetben is csinálta, amikor kikapcsolta a monitort.
CF... 14.7 rc3-mal is működik. 14.9-et még nem volt időm tesztelni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee #51921 üzenetére
fura, nalam 7 alatt nincs vele baj, elozo konfiggal se volt. "8.1 nehezen kel fel"nel meg platformcsere gyanakodtam.
pedig elvileg erintett lennek, csak sleepelek es a masodik kartya normal esetben desktopon "lekapcsol"
katt777: 14.4el megy a CF. ha nem menne azt eszrevennem. 14.9et nem probaltam, az csak utanna jott ki (nem betazok).
mondjuk az jol mutatja mennyi idom volt, hogy most vettem eszre nincs fent az afterburner + iCool paros felulvezerelni a videokarik ventijeit.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #51916 üzenetére
8.5-tel MINDENben gyorsult 20%-ot, viszont "eltűnt" a CF-támogatás az alaplapból
Pityu.: Azon tűnődöm, hogy nem elképzelhető-e, hogy BF4-ben választhatóság nélkül működik a Mantle? Csak mert feltettem tesztelni, erre mit látok? VGA-tuninggal nekiáll artifactelni itt-ott, pont mint anno a Thief, és ezt csak Mantle-lel csinálta (és nem mindegyik meghajtóval). Mindemellett 1800MB fölött zabálja a RAM-ot, néhol belassul, és az 50FPS sincs meg mindenütt, éppen, mint Mantle-lel, mert DX-ben ilyen hibák sem voltak. Választási lehetőség viszont nincs.
sb: Zero Core hibára van végleges megoldás, a varázsige: nVidia. Amúgy alaplapi beállításoknál tilthatod a PCI-E en. gazdálkodást, de nálad nem tudom, cuccaid nincsenek kitöltve normálisan. Ha hirdetés lenne, az lenne odaírva.
Steve198310: Ez annyira tipikus AMD-hiba, hogy egyik hardveren egyik hardverkörnyezetben egyik meghajtóval van, a csomagból valamit cserélve meg nincs.
-
sb
veterán
válasz
jety91 #49879 üzenetére
A leírt zero core hibától kezdek megőrülni.
Van valami normális és végleges megoldás erre? esetleg úgy is, hogy normálisan működjön?1. A korábban tray tool-t nem próbáltam, de amennyire észrevettem Win8 alatt már jóval érzéketlenebb a ZC és nem jön vissza minden tray-en történő változásra. Nem is biztos, hogy működne.
2. Driver csere nekem nem oldja meg a problémát, egy ideig nincs gond, majd 1-2 hét után visszatér a probléma.
3. Azt vettem észre, mintha a normál restart javítaná a helyzetet. Ha kikapcsolom a Win8 "fast boot" öszvér indítású opcióját akkor kevésbé jön elő. Lehet, hogy az amd external events szervíz ilyen jellegű újra nem indulása okozhatja?Sapphire 7850 1GB-ot ill. Sapphire 7750 1GB-on is előjön a probléma.
Egyéb ötlet? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #51914 üzenetére
nem tudom, 3870 nalam szepen ment 2011ig, es 8.3nal hasznaltam bovebben ujabb drivereket is.
de majd ha nem megy jobban ugyis eszrevesszuk (mondja az, aki kepes volt fel eves driverrel eyefinity + cf kombot hasznalni). ilyen 5% kulonbseg nekem meg nem tunik fel, nagyobb kilenges meg altalaban nem nagyon van.
-
katt777
félisten
válasz
Pityu. #51912 üzenetére
AMD-nél régi, ami helyett már adtak ki újat, 78x0 sorozat tehát elavult. Kész szerencse, hogy a driver-támogatás még ezekhez jó, az újakhoz kevésbé, de jön még egy széria, és ezek is esni-kelni fognak. (Tapasztalat HD3870 óta.)
lukaszokni: Vak végzet.
Mit mondott Obi-Van Kenobi: Ne higgy a szemednek, az megcsalhat. (Én eszerint közlekedek az utakon.
) Használd az erőt!
Az én szemem szerencsére ennyire nem rossz, de így értelek. Csak akkor megint minek ilyen kaliberű kártya CPU-limittel?
Tipp: Bármerre mész, mindig tüzelj. Én még jó szemmel is ezt szoktam, akinek van esze, úgysem áll a tűzvonalba, aki meg igen, azt úgyis kihalásra ítélte az evolúció. -
lukaszokni
aktív tag
válasz
katt777 #51899 üzenetére
Ezért (is) vettem ezt a kártyát, mert úgy éreztem, hogy ez illik a gépházamba.
Ez fétis és hobby.
"Ha tartasz tőle, hogy az ellenfél elbújik az effekt mögött, akkor legalább valld be ezt..." Abszolút ez az indokom, nem tagadtam sehol sem.Csíterség ide, vagy oda, a szemem miatt alapból kétszerese a reakció időm egy normális gémerének, ezért hagy csaljak már ennyit, kéremszépen.
-
Pityu.
nagyúr
Most olvasgattam a 14.9 ről van aki azt mondja szar mert problémája volt vele,van aki azt írja nem gyorsul inkább lassult tőle egy két dolog,pl teszt programokban meg ilyenek,így kicsit parázok meg éri e 14.4 et cserélni rá.
Nekem ilyen kártyám van : Gigabyte 7850 OC 2GB GDDR5 GV-R785OC-2GD
Voltaki azt írta régebbi kártyákon inkább lassul,kérdés mit nevezünk régebbi kártyának,pl az enyémhez képest régebbi vagy mondjuk az újabb szériához mérten.
-
-
Pityu.
nagyúr
uninsatllálni csak simán a vezérlőpult programok eltávolításából uninsatalláljam?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Varon Oxygen generator újszerű, 6 hó jótállással/számlával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest