- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
válasz
bluobluo75 #49099 üzenetére
BIOS-ban az IGP-t kapcsold ki egy próba erejéig
A Virtu kikapcsolása csak a szoftver használatát tiltja le, de a hardver még látszódik mert engedélyezve van és ezt látja a progi valszeg. -
regener
veterán
válasz
bluobluo75 #49094 üzenetére
Alaplapi vga 256mb osztott memóval? VirtuMVP miatt pl.
-
bluobluo75
őstag
válasz
- = Zk = - #49093 üzenetére
Azt én sem tudom miért nem írta be
Amúgy AMD RADEON HD 7870 Sapphire 2GB OC karival tesztelve -
- = Zk = -
félisten
válasz
bluobluo75 #49090 üzenetére
ismeretlen GPU?! na azt hogy?!
am meg 7870-hez képest jó.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
csucsbicep #49091 üzenetére
A 7870 is ugyanolyan erős min a 270X ha azonos órajelen van.
-
bluobluo75
őstag
válasz
- = Zk = - #49069 üzenetére
Üdv!
Ezek jó eredmények? -
Jocy
aktív tag
válasz
Grave_444 #49085 üzenetére
Ebben is van igazság,ha normálisan hűtve van a tápellátó rész,akkor nagy baj nem lehet.Bár az is hozzá tartozik,hogy ha maxon hajtod a gpu-t,akkor azért kap rendesen a vrm rész,és ki tudja,hogy hosszú távon ezt mennyire tolerálja majd.Annyira szerintem nincs túl méretezve,nem is az volt a céljuk vele,hogy a drágább modell tempóját hozzák olcsóbban.Alap órajelen bírja "ezer" évig,a tuningra meg nincs garancia.
-
Zsohi
őstag
A lényegi részét, vagyis a teljesítményét figyelembe véve igaz is ez az állítás. A kártya felépítését tekintve már nem igazán. A 270X-eken az energiaellátást végző komponensek nem elhanyagolható mértékben izmosabbak, minőségibbek amik a várható élettartamra igencsak jótékonyan hatnak. Szóval egy egy sima 270-es csutkán járatva tiszavirág életű lehet.
-
Jocy
aktív tag
válasz
Grave_444 #49080 üzenetére
Így van,csak órajelben különböznek,ha sikerül kifogni egy tuningosabb darabot,ugyan ott van mint egy x-es alapon.Persze ezek is húzhatók,az enyém 1230Mhz-en még stabil,de 1250-en már fagy.Nálam az overdrive limit gyárilag 1400/1625,de kétlem,hogy menne ennyit bármelyik is.
-
Gstyler
senior tag
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49075 üzenetére
Van ám.
[link]
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49071 üzenetére
1680x1050-ben kaptam 40.1 FPS-t Ha átszámolgatod a felbontás beli különbséget 33 FPS átlag körülre jön ki nekem is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49069 üzenetére
Nincs FullHD monitorom.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49067 üzenetére
Milyen beállításokon? Alapon ezt hozta.
-
Grave_444
nagyúr
Ma jött meg az Asus R9 270-em. 1100/1500-at simán viszi, futtattam 3DMark11-et is. Ahogy néztem így ugyanolyan erős, ugyanaz, mint a 270X.
Linkeltek pár 3Dmarkot ti is?
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #49064 üzenetére
Ez is hűti, csak nem eléggé. VRM-et mérő kari pedig erősen ajánlott, mert ált. sokkal jobban melegszik, mint a GPU, nálam ez már +30°C volt 1.2V-on.
Találtam végre képet.
-
F e Z o
veterán
válasz
katt777 #49061 üzenetére
Házilag nem lehet rá másik vrm bordát készíteni? Bár ha 1,1V-on használod, akkor nem is melegszik fel 100 fok fölé. Mivel nekem víz van rajta, így házilag megoldottam a vrm gondot, egy túlméretezett bordával.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #49038 üzenetére
Na, ezt frankón elírtam, 1300MHz jó lett volna.
Szóval 1.2V-on az 1200MHz OK, viszont max hűtéssel, jól szellőző házban is 103°C-ig hevültek a VRM-ek maxos full hd tesztekben, még ha GPU el is volt 75°C alatt, szóval Sapphire VRM hűtése továbbra is hátráltató tényező. A max, ami hőtanilag belefér az XT-be, 1150MHz@1.15V, csak akkor már maradok az 1100MHz@1.1V-on, mert határ közelébe inkább nem megyek, a VGA érdekében.
BogyóBP: X4 foglalattal amúgy sincs értelme. Lapvásárlás előtt kell megnézni, 8+8-as-e duálban (de már az is -3-5% sebesség ilyen kártyáknál)
-
BogyóBP
addikt
Van egy Radeon 6850 en, viszont a másik PCIE foglalatom csak 4x es, ha abba beteszem a crossfire működhet az r9 270 emmel?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49055 üzenetére
Akkor CF ügyben egyetértünk.
Azért nem pár FPS, ha a 7850-et vesszük és a 40%-al megemelt gpu órajelet jócskán ugrik a teljesítménye... Az a 40% órajelbeli különbség FPS-ben is kimutatható legalább 30%-ra átlagban.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49053 üzenetére
Nekem meg a CF-ről van meg a véleményem.
"az a baj, hogy... én sose értettem egyet az ilyen, "felhúzod és enny" dolgokkal"
Háháá mondod ezt tuningolt procival.
Na befejeztem. -
F e Z o
veterán
válasz
- = Zk = - #49047 üzenetére
Pedig egy 270x órajelre felhúzott 270 az pont ugyanaz.
(#49051) - = Zk = - : Kiadsz érte annyi felárat, holott azokban a karikban már nem sok tuningtartalék van.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49049 üzenetére
Mit mondtál?
A 270X pont hogy egy húzott 270 vagy ha jobban tetszik a 270 van lebutítva.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49047 üzenetére
Még ha kicsit igazad is lenne ebben az esetben nem, mivel csak órajelben térnek el.
Szóval vedd úgy hogy azért X az X, mert ~100MHz-el magasabb GPU órajelet kapott.
Ez 2 kattintás és még kevesebbet is fogyaszt a 270. [link] -
- = Zk = -
félisten
válasz
Grave_444 #49045 üzenetére
az a baj, hogy... én sose értettem egyet az ilyen, "felhúzod és enny" dolgokkal
a 270X nem véletlenül 270X, és nem egy húzott 270
mondom én
de ne legyen igazam.am meg 50K?! 270X?! hátigen, jó is az. boltból. de mire kihozza és a gépbe teszi, már csak ér 40-42ezer körül
tudom, mert most adtam el az enyémet.. épphogy. igaz, nem bolti garis volt, de... nézőpont kérdése -
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49044 üzenetére
De annyival nem jobb, amennyivel drágább. 20%-al kerül többe és max 5-10%-al ha erősebb.
Ráadásul egy húzott 270 utoléri a 270X-et max 150W-os fogyasztással. -
Crampus
csendes tag
Sziasztok! Egy rövid kérdés érdemes X-es 270et venni? Megéri az a kábé 10 rongy különbség? Olyan 50 körül szeretnék kártyát venni. Köszi!
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49032 üzenetére
Na, otthon megnéztem a karit +1x. 10MHz-et emelve RAM-okon, és vékony függőleges csíkokkal a képernyőn lefagy az egész rendszer. 1.2V-ra feltolva kb. 1.16V-ig megy el, 3DMark06 (extreme-re állítva full hd 96-98% GPU) első két tesztjére volt időm, 1300MHz-ig OK. Melegedés persze nem ezzel fog kijönni.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #49036 üzenetére
Megtaláltam ám! A 7870XT viszont a teljes listában sincs.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #49034 üzenetére
Nálam üres oldal jön be, keresőre meg ez. AMD-t nem nézem, mert rühellem a felbukkanó ablakokkal indító oldalakat.
Leírásokat néztem egyébként, nem régebbi cikkeket, de anyagilag a kártyák lecserélésében érdekeltek nem fogják azzal reklámozni az átnevezett cuccokat, hogy vegyék az olcsóbb régit, mert az ugyanazt tudja, ráadásul a driver bugok sem sújtják azokat annyira. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49031 üzenetére
A régebbi infókat biztosan nem fogják átírni az összes cikkben, így sok helyen marad a 11.1
De ha megnézed az AMD oldalát, ott már a 7xxx széria is hivatalos 11.2 támogatás! -
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49032 üzenetére
Sajnos feszt a RAM-oknak nem tudunk adni.
Az1700MHz nálam teljesen stabil, 1710 felett már elvétve jönnek a kisebb-nagyobb zöld foltocskák a képben, és bár teszteket lehetne nyomatni így is, nem nyírom ki a karit, hogy döngessem a mellem, +1FPS-t értem el 3DMarkban.
GPU menne, de a RAM-ok gyorsításának híján sokat nem érne, hiszen nem mennek feljebb a GPU órajelének mértékében.Steve198310: Powercolorok egyszerűen gagyi alkatrészekkel készülnek, hűtésük hasonló minőségű. Mostaniakat nem néztem, de régebben pl. nem voltak hűtőblokkok a műanyag borítás alatt.
-
F e Z o
veterán
válasz
katt777 #49022 üzenetére
Látom Te is megtaláltad az aranyközéputat, a teljesítmény és a fogyasztás/melegedés között. Én is így használom, viszont a memóknak 1600-on végük van, így marad az 1100/1600@1,1V-on. Néztem fogyimérővel, ha rátolom a powerlimitet, akkor játékok alatt ugrik kb 25-30W-ot a fogyasztás, illetve ekkor egy kis plusz teljesítmény jön elő a kariból.
(#49028) Steve198310 : Azok a Powercolor karik rendesen ki vannak hegyezve, gondolom nem kevés felráért cserébe.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #49028 üzenetére
/sze, tuningnak akkor van értelme, ha azzal van meg a min játszhatósági szint, v. vsync, azon kívül semmi.
Nálam 14.4 csak black screen-t dobott eddig, de ha AB-ből ULPS off, nincs gond. Ja, és persze a Mantle is szar (artifactelés), de az már az előző 2 bétával is az volt, 14.2b volt utoljára jó. Na de mindegy, Mantle-t úgysem használ az ember.belinho: Nem a dobozról beszélek, hanem a neten fellelhető infókról, de mindegy, a lényeget úgyis tudjuk.
juve600: Mert nem tudja, hogy átnevezték.
-
juve600
nagyúr
az is érdekes hogy a HD 7770-et a 13.12-es driver hd 7000-es nek látja a 14.4-es driver meg R7-200-as szériának
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49027 üzenetére
Amikor a 7xxx kijött,akkor még csak 11.1 volt, most meg már van 11.2 és az kerül a 270X dobozára is, pedig valójában az is 7xxx csak átcímkézve.
NV-nél DX 11.1 került a dobozra, de az sincs full támogatva, mint AMD-nél, a 750-nél már csak DX11, szóval lehet levették, de gyakorlatilag nem vesztenek semmit, mert nincs ami használja. A DX12-t meg ugyanúgy támogatja majd mindkettő -
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #49024 üzenetére
100-150Mhz köré tippelném amit max lehet rajtuk húzni. Persze azonos órajelen már erősebb az XT. Amíg alap órajeleken mennek addig egy a szint.
Vannak azok a PowerColor Devil R9 270x 1180 de azon megmozdítasz 5Mhz-t és kék halál 1300mV megy alapban ahogy itt írta egy fórumtárs
Személy szerint az enyém 1230/1600Mhz-t tud teszek alatt de örülök ha megy 1180-1200 játékok alatt. De nem igen húzom fel mert nincs értelme. Igaz + melegedés nem nagyon van 1-2 fokmeg néhány FPS de majd rá nézek mit megy így is meg úgy is. Bár ez a 14,4 elég instabilnak tünik nálam legalábbis gázos kicsit
-
katt777
félisten
válasz
belinho #49026 üzenetére
Nem a "látást" említettem, hanem, hogy a 7xxx karik hivatalosan DX11.1-esek, Rx-esek meg DX11.2-esek; lényegében mind2 kamu, mert 11-esek tudják a többit. nV-nál kíváncsi lennék hogy van, már rákérdeztem, mert nem kaptam választ, 750-et kivéve ugyanis mindegyik deklaráltan is csak 11.0 Csak mert laptopot nézegetek, és inkább nV-sat vennék, mint AMD-t.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49024 üzenetére
A Win8.1 támogatja a DX 11.2-t, a Win7 nem, szóval azért látja DX 11.1-nek.Felesleges ez a nagy felhajtás, mert minden DX11-es kártya támogatni fogja a DX12-t, meg jelenleg alig van játék ami támogatja a 11.1-et nemhogy a 11.2-t. Próbálnak reklámozni, mert nem fogy a cucc.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #49023 üzenetére
Hát, ha azonos... viszont olvasmányaim szerint (lásd nemrég), nem annyira húzhatóak a 270-ek.
Viszont a 7870XT még mindig jóval olcsóbb (még ha már kevesebbet is ér, mint amikor egyébként ár alatt vettem).
Amit érdekesnek találok, hogy a hivatalosan csak DX11.1 képes 7870XT W8 alatt simán DX11.2-es. Lényegében persze ez egyértelmű, hiszen csak szoftveres a különbség, csak nagyon durva marketinggel nyomatják a "11.2"-es kártyákat, cserélje már le az ember az elavult 1 éves kártyáját. -
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49009 üzenetére
1100/1700, de ez valóban mindenben stabil (pl. Blands sem dobja ki 30p játék után). Feljebb nem a fesz, hanem a hardver miatt nem megy, én legalábbis nem nagyon akarok további feszt emelni, bár a gyári 1.144. 1.1-re állítva a droop (és nem drop) miatt 1.09 körül teljesít. Lehet, hogy majd megnézem, mennyivel megy feljebb eredeti 1,21V-on, de akkor már erősen melegszik (persze még így is bírja), gyakorlati értelme meg zéró.
belinho: Eredetileg az XT is 1.21V-os volt, de kiderült, hogy azok jobbak. A rosszabb alkatrészeket meg kiszórják a lá 270X.
A GPU gyorsítása mellé a VRAM-oké sem ártana, máskülönben az órajelemelés lényegében optikai tuning (azaz nincs akkora hatásfoka, mint ránézésre).
BogyóBP: A Mantle arra jó, hogy lassítsa a grafikai megjelenítést. A 10-100x gyorsulás nem más, mint marketing, illetve elméleti lehetőség, amelyet soha nem fognak kihasználni, máskülönben senki nem venne dedikált VGA-t, vagy akár csak középkategóriásat.
Steve198310: Hát, ekkora fesszel nem tudom, hogyan ilyen hűvösek (ha valóban annyi), de a 7870X-eket az ide linkelt tesztekből láthatóan nem nagyon verik.
Lenne egy kérdésem: W8 alatt melyik segédprogi képes normálisan vezérelni a VGA-t? És az sem ártana, ha aut. képes lenne indulni, mert egyik sem teszi, hiába a reg bejegyzés.
GPU-Tweak: nincs fesz állítási lehetőség
Trixx: indításra nem állítja be az órajeleket, utána pedig nem szabályozza a feszt az egyes profilok között, hiába vált.
Afterburner: nem váltja a profilokat, és profil nélkül sem kapcsol vissza 2D-ben (vagy fel 3D-ben).Eddig kényszerből AB van kézi indítással és módváltással.
W7-en nem fut Dirt 1-2 (DX fix-szel és Live frissítéssel sem, neten ezeket írják), és nem lehet telepíteni NFS4-et (régen lehetett, de W7 update után már nem működik). Ja, és W7-en tudtommal nincs DX11.2 lehetőség.
-
Zigi
senior tag
válasz
BogyóBP #49016 üzenetére
A wot-hoz nem a kártya gyenge hanem az fx-ed. Valóban egy magot használ és egy szálon harmatgyenge a 4100, de még a 6xxx is alapon. Ha a wot a főjátékod akkor intel-re váltasz, de még az i7-en sincs meg fullon fhd-ban a 60 fix fps. Majd ha az oroszok úgy gondolják átírják többszálasra csakhogy ezt ígérgetik már évek óta és semmi nem történik.....
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #49007 üzenetére
Szia
1300mV az a maximumot takarja. A kártyám 1100Mhz gyári fesze 1263mV de nagy ritkán ugrik fel 1263mV re viszont megy a BOOST orajelen simán. Ha jól emlékszem de meg lesem 1153mV teker. De lehet a hűtésnek köszönhető hogy 1230Mhz mellett igen csak minimális a hő emelkedés. Tehát az alap Sapphire R9 270X és társairól beszéltem , hogy egy szintet hoz az alap XT vel. Alíg 5% al erősebb az alap itt ott a HD7950 az R9 270X ektől
(#49013) belinho : Na az ASIC az igen. A kinti oldalak és tesztek alapján és a leírások alapján a gyenge ASIC nagy tuningot takar. De a tunind nem csak ezek miatt lutri. A használt anyagok miatt is lehet nagy vagy kicsi. A 74,9% HD7850 em ment 1230Mhz-t .
Meg nem akarom az Asus karijait le hordani de az új hűtője semmiben nem külömbözik a régitől. -
BogyóBP
addikt
Ez a MANTLE amit annyira hangoztatnak tulajdonképpen mire jó? Mert ha a játék nem támogatja akkor ugyanott vagyok teljesitményben mint egy 6970 el. World of Tanks nál pl brutálisan gyenge a kártya teljesitménye és nem ez az egyetlen játék ahol ezt tapasztalom. Még ha ki is cserélném a CPU-t egy erősebbre akkor se hiszem hogy előrébb lennék. Valahol meglehet nézni hogy a kártyát kibirja e hajtani a GPU? van erre valami program?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Balazs_ #49014 üzenetére
A 280-as szériának külön topic-ja van.
Segáz.
-
Sapphire R9 280 3GB GDDR5 Dual-X mennyire jó hűtésű kártya? Elég olcsónak tűnik.
Kicsit benéztem a topikot bocsánat.
-
belinho
senior tag
válasz
SaGaIn #49011 üzenetére
Ilyet biztosan nem fogsz találni, mert minden kártya más és más tuning tekintetében. Van amelyik jól bírja, van amelyik kevésbé. A hőtermelés is teljesen relatív, mert függ a külső hőmérséklettől, meg hogy milyen házad van, jól szellőzik-e, a kártyád hűtésétől, a ventiprofiltól stb, és ezek befolyásolják a tuningot is. Az is befolyásolja milyen a kártyád ASIC-ja, mekkora a gyári alapfesz, milyen memóriákat tettek rá, szóval van bőven tényező.
A beállítások is teljesen szubjektívek, mert van aki itt full-full grafikán 30fps-el nyomul, de van aki mint én szereti a 60fps-t.
Egy szó mint száz mindent magadnak kell kitapasztalni a saját konfigoddal, mert hiába állítasz be valamit, ha a te kártyád gyengébb példány, és nem bírja azokat az órajeleket. -
SaGaIn
senior tag
válasz
belinho #49010 üzenetére
Én valami ehhez hasonló cikkre/leírásra lettem volna kiváncsi [link]
Nem csak anniyra mint a legtöbb külföldi tesztnél hogy ennyire sikerült felhúzni ennyi FPS-t nyertünk viszlát...
Hanem pontosan milyen beállítások mellett mekkora teljesítményfelvételnél és hőtermelésnél lett az a stabil órajel az eremény illteve milyen progikat használtak közben.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #49007 üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy 1.3mV-ig lehet általában feszt emelni, de ebből is bőven drop-ol lefelé, szóval ez csak a max beállítható érték.
A 270X Top 1120mhz-re van belőve 1.21V mellé, így teljesítményben annyit megy, mint kb egy 7870XT alap órajeleken. A 270X valójában egy 7870, amiknek 1.21v mellett 1000mhz a referencia órajele, de valószínűleg, még ezt is lehetne bőven alulfeszelni, szóval nem gagyik azok a 270-ek, csak az AMD úgy állítja az órajeleket, hogy meglegyen a megfelelő teljesítménykülönbség a kártyák között.
Azt se felejtsd el, hogy ezek a 270(X) még pitcarin magosak, a 7870XT meg Tahiti, kisebb a chip, a melegedés, és a fogyasztás is. -
F e Z o
veterán
válasz
katt777 #49007 üzenetére
Mennyit megy 1,1V-on a Tahiti-LE GPU-d? 1100-1150MHz-et?
(#49005) SaGaIn : Érdemes ránézni is a fogyaztásra, mert 1,3V-nál már azért rendesen harap a kártya, ezáltal rendesen megnő a hőtermelés és a vrm melegedés. Lehet nem ér annyit az a 50-75MHz, hogy agyon legyen feszelve a kártya.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #49006 üzenetére
1300mV?
7870XT-m kemény tuningot visz 1,1V-on, azaz gyári fesz alatt. Ennyire gagyira válogatták a 270-eket?
-
Steve198310
őstag
válasz
SaGaIn #49005 üzenetére
Minden kártyánál más a vége. Nem szeretném elvenni a kedved a dologtól de itt a légtöbb ember ha jól emlékszem nem igen tud feszt emelni az Asus gyártotta 270x eken. És az a 1275Mhz is sokkalom mert így is ki vannak hegyezve ezek a GPU-k. Bár nem vitatom ha ad neki 1350-1370mV akkor esetleg de ott már a veszély igen csak fenn áll ,hogy a VRM-ek megsülnek a nagy melegben.
A kártyák többsége az 1300mV határt támogatják. Alap órajelen tehát azon az 1120Mhz-n annyit mennek mint az XT-k. Szerintem elég minden hova ahova nem oda úgy is másik kari kell. Az enyém szerény 1230/1600Mhz-t megy tesztek alatt de az 1180-1200Mhz játékok alatt a stabil. Nem hajtom ennyin felesleges. 2-4 FPS miatt játékok alatt nem érdemesHa meg akarsz tuningolni akkor az első dolgod megnézed lehet e feszt állítan. Ha nem akkor ennyi. Vagy gyártasz neki saját BIOS-t
-
SaGaIn
senior tag
Sziasztok
Most sikerült szert tennem egy Asus R9 270X DirectCU II Top ra egy PH-s kollegától és érdeklődnék hogy milyen tuning potenciál van a kártyába mert amiket találtam elég vegyes eredmények voltak és nem volt pontosan leírva hogy milyen beállításokkal érték el és mennyit nött a hőmérséklete illetve a teljesítmény felvétele a kártyának.
volt akinél az 1200MHz GPU 1500 MHz memória volt a max
és volt akinél a 1275MHz GPU 1625MHz memória volt a max ami azért elég angy különbség..Szóval egy kis útmutatásra lenne szükségem mert természetesen nem akarom megsütni szegénykét.
annyit tudok hogy ez egy 2013 as decemberi kártya ha esetleg azóta lett volna valami revízó váltás vagy valami kis módosítás...
-
joysefke
veterán
Tele van a tököm a kibaszott Hitman Absolution-nal
Ez eddig az egyetlen gém ami fagy, ráadásul rendszeresen. (fekete képernyő utánna bluescreen majd minidump, de néha csak az alkalmazást dobja ki)
Utoljára egy ilyet dobott:
The game has encountered a DirectX error and needs to close
Error description: Hardware device removed
Utánnanéztem neten, az Nvidia userek szoptak ezzel, a steam fórum tele volt a panaszkodásukkal. Ezért nem gondolom, hogy a kártyámnak baja lenne. (BF3 SP/Multi, Crysis 2 SP gyönyörűen mennek alapfeszes húzással, pedig éhesebb játékok)
Találkozott valaki már ezzel a hibábal, lett megoldása?
A játék (Steam copy) és a Windows is eredeti.
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest