Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Elküdtem ma a kártyát 2-4 hetet ígértek mire kiderül hogy most csere lesz vagy megtudják csinálni.
Kiváncsi leszek rá,hogy most akkor mivan vele. -
válasz
Grave_444
üzenetére
Korrektek voltak az Aqua-nál (náluk rendeltem az alaplapot/procit, és az azóta törölt Sapphire kártyát is), és egy a rendelésazonosítót megadva egy sima e-mailes kérésre hozzácsapták a rendeléshez az Asus R9 280-at, így nem kell külön megrendelnem/kiszállítatnom. Le a kalappal.

-
Grave_444
nagyúr
Asus R9 280
Elvileg 3 évvel kéne adniuk.Igen.
-
válasz
Grave_444
üzenetére
Na, megrendeltem az Sapphire R9 270X-et, erre ezt a választ kaptam:
"A megrendelt termék (Sapphire Radeon R9 270X 2GB GDDR5 OC PCIExpress /11217-01-20G/) jelenleg egyik üzletünkben sincs készleten, beszerzésünktől érkezett információ értelmében érkezése a későbbiekben sem várható, mivel a belföldi disztribútorok raktára is kifogyott, belátható határidőn belül nem tudjuk leszállítani a kért terméket."
Valami tuning nélküli alternatíva (most már) 50-54ezer környékén? Mondjuk ezek közül melyik ajánlott?
http://www.aqua.hu/gigabyte-r9-270x-gv-r927xoc-2gd-2gb-gddr5-pciexpress-253982.html
http://www.aqua.hu/asus-radeon-r9-270x-r9270x-dc2-2gd5-2gb-gddr5-pciexpress-254276.html
http://www.aqua.hu/asus-radeon-r9-270x-r9270x-dc2t-2gd5-2gb-gddr5-pciexpress-254258.html
Vagy legvégső esetben:
http://www.aqua.hu/asus-radeon-r9-280-r9280-dc2t-3gd5-3gb-gddr5-pciexpress-276897.html
-
F e Z o
veterán
válasz
zsolti1902
üzenetére
R9 280 mellé azért illik egy 8320.

-
F e Z o
veterán
válasz
zsolti1902
üzenetére
Én a helyedben rápótolnék 9k-t a 280-ra.

-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
A meghibásodott 7870-em árát (46 900 Ft) levásárolhatom a PCX-nél.
Ennyiért R9 270-et kapok, 270X-re kb 5K-t kellene pótolnom.
Jól gondolom, hogy ár\érték arányban nem éri meg a többlet?A 280-ra 8,6K-t kellene pótolni. Érdemes lenne azt választani?
-
urbi73
senior tag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Igen mert aki kevés pénzből szeretne viszonylag nagyobb teljesítményt , az csak azt az eszközt cseréli le ,. amit nagyon muszáj .
Pl , én is így tettem , de nem is bántam meg hogy nem költöttem többet a gépemre , mert ilyen játék felhozatal mellet nem érte volna meg . Amivel meg jelenleg is játszok ( BF4 - Watch Dogs ) az meg tökéletesen fut rajta . -
DEV_NULL
őstag
Lassan fél éve jártam ebben a topikban, hihetetlen hogy még mindig a "kihajcsae" a téma.

-
-
Grave_444
nagyúr
-
aknaakna
tag
Sziasztok. Szerintetek egy fx 6100 egy R9 270-et mennyire hajtana ki? Tisztában vagyok vele, hogy ez a cpu közel sem nevezhető ma már erősnek, de tudni szeretném, hogy előbb procit, vagy vga-t kell-e újítanom. Jelenleg egy 7770 van a gépben, ami ma már sajnos egyáltalán nem elég játékra...
-
sloth400
csendes tag
Sziasztok. Az a problémám, mit múltkor, hogy a videókártyám van mikor úgy dönti el, hog yelsötétül a kép, vagy kifehéredik és beakad a hang, vag ymég az se de tuti le áll. Hosszan kell nyomni a kikapcs gombot hogy leálljon mikor indítom pedig +10másodperc míg képed ad. Van mikor a venti is felpörög. Hűtéssel gond nincs mert 33-tól 63 fokig mozok a kártya. alapórajelen fut jelenleg. Múltkor tápot cseréltem, Aztán egy ram hülyéskedett. Én már az alaplapra gyanakszom. Az adataimat lentebb írom le.
MOB: Asus P8B75M-LX PLUS
CPU: Intel® Core™ i5-3350P
RAM: 4GB Kingston HyperX Blu 4GB 1600MHz
VGA: Sapphire Radeon HD-7850 2GB
PSU: OCZ Fatal1ty Champion Series 700 watt mely 12+-on tud 56/53A-t tehát 600Watt felett van a terhelhetőség,de efelé is felugorhat, de ezzel a konfigurációval természetesen nem nagyon fog MÉG.
Más rammal is ezt csinálta. más Táppal. Azóta csinálja mióta megvan a VGA. Válaszotokat előre is köszönöm, további szép estét nektek!
-
CirrMee
addikt
válasz
bozont
üzenetére
Fogalmam sincs hogy miért, de nálam eltűnt ez a hiba akkor, amikor szerkesztővel belenyúltam (a sima 270 -es órajelét 1000 -re akartam pakolni), majd ezt írtam vissza a kártyára. Elviekben csak annyi történt, hogy most már nem UEFI képes, gyakorlatilag meg passz.
Azért nem tiltakozom...

-
nesh_019
senior tag
Eyefinity 2 monitor egyik FULL HD másik 1440x900 felbontású monitor. Hogyan tudom beállítani hogy ne ugyan az a háttér legyen mind két monitoron hanem különböző hátterek?
-
skyie
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyen konfigurációt:
ASROCK H97M Pro4
INTEL Core i5-4590
SAPPHIRE R9 270X
FSP Raider 550WA problémám az, hogy bármilyen kicsit is nagyobb GPU-igényű játéknál (akár 4-5 évvel ezelőttieknél is) előbb-utóbb azt tapasztalom, hogy rendszertelen időközönként, de viszonylag gyakran 1-2 másodpercre teljesen elsötétül a képernyő. A háttérben futnak tovább a programok, hang is van. Mivel ez csak akkor fordul elő, ha terhelve van a videókártya, nem hiszem hogy a monitor, vagy egy kábel lenne a hibás. A kártya hőmérséklete nem megy 70° fölé, így a túlmelegedés sem kéne gond legyen. Még bőven garanciális, de mielőtt visszaviszem, amennyire lehet, szeretnék megbizonyosodni róla, hogy tényleg hibás a kártya, milyen teszteket lenne érdemes lefuttatnom? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy multimonitoros megjelenítésnél a főmonitoron szétesik a kép, de viszont a kiegészítőn továbbra is jól működik? Több órás Metro LL után egy youtube videónál fosta össze magát. Nem ez az első eset.
Volt egy kevés OC alapfeszen.
Én driver problémára gondolnék, de kiváncsi vagyok más véleményére is.
Íme egy fotó:
Bocs a kupiért.

-
nevem.senki
tag
Természetesen nem így fut. Minden alapon van

-
haypro
senior tag
válasz
nevem.senki
üzenetére
Várj egy percet... 1400Mhz core clock...????

-
CirrMee
addikt
válasz
nevem.senki
üzenetére
Ha újraindítás után működik, akkor nem történt semmi.
Ha nekiállt írni, és nem indult el, belerakni második x16 -os csatiba (második kártyaként), és gyári verziót visszaírni. -
Grave_444
nagyúr
Asus R9 270 Jó eséllyel R9 270X szinte tudod húzni.
Ha nem akarsz tuningolni Sapphire R9 270X kicsit gyengébb hűtéssel és -1 év garival. -
Sziasztok!
Ez a kártya szerintetek jó vétel: Sapphire R9 270 2GB?
Ha nem, akkor milyen AMD-s kártyát ajánlanátok 45-48ezer Ft környékén (max. 50)?
Segítségért előre is köszi.

-
CsIrKeRaToR
tag
Tudtommal,ha tuningolsz elveszik a garancia.
(#51452) sephi: "A GPU Tweak programot használtam itt be lehet állítani olyat hogy "power target (%)" fórumon ajánlották rakjak rá vagy 20%-ot. tehát 120%-on van. "
(#51453) joysefke: Örülök,hogy meg tudtalak nevettetni.

Azt elhiszem, erősebb kártya kéne, vagy alacsonyabb grafikai beállítások. Nem a kártyával van a baj...
Igen,kéne,nem ártana,de ez van. Nem állítottam,hogy a kártyával van baj.
Ez elég kevésnek tűnik, de vígasztaljon a tudat, hogy 7850-nél nem a memória tunning fogja a kártya teljesítményét elsősorban meghatározni...
Próbálgattam,nem sok szerencsével sajnos. Mondtátok,hagyjam a memóriát,úgy is tettem. Vajon ennél a sorozatnál,vagy csak az enyémnél nem lehet húzni?
Tehát dúrván instabil volt. 1 kék halál is sok, nemhogy rendszeresen jelentkezzen...
Azért a +20% power limitet Catalyst Control Centerben rápakoltad? Ha nem, akkor ideje lenne megtenni, sőtt igazából úgy kellett volna kezdeni (akár van tunning akár nincs)...Evidens,hogy durván instabil. Azért írtam,mert volt már hogy az indulás pillanatában kaptam kékhalált. De szerencsére ezen a beállításon stabil. Írtam hogy a GPU Tweak programban +20%-ot adtam a power targetnek.
Még nem játszottam vele, de a korábbi TW játékok nagyon igényelték az egyszálas teljesítményt (gyenge programozói munka
) ami egy Bulldózer-FX-nek nem éppen erőssége, tehát nem vagyok róla meggyőződve, hogy azzal kéne tesztelned. Én inkább az Unigine benchmarkokat futtatnám leErről én is hallottam. Igazad lehet. Lefuttatom az Uniginet is.
Egyébiránt az FPS növekedésről nem tudok vitatkozni. Emeltem,futtattam,felírtam és így tovább.
-
joysefke
veterán
válasz
CsIrKeRaToR
üzenetére
Nem vagyok nagy szakértője a témának, de ez még nekem is vicces:
Tudni kell,hogy az alap GPU órajel 920 GHz. A BF4 és a Rome 2 Total War játékok alatt nem igazán éreztem azt a sebességet maximum grafikai beállításoknál.
Azt elhiszem, erősebb kártya kéne, vagy alacsonyabb grafikai beállítások. Nem a kártyával van a baj...
Ezért elhatároztam hogy önként megválok a videokártya garanciájától.
Nem ragoznám a szót,ugyanis nem nagyon értek a tuningoláshoz a témához,csak laikusként nekiálltam turbózni egyet.Ezzel még nem ugrott a garancia.
Effektív órajel tuningot szinte egyáltalán nem bírja(mármint az én kártyám),tehát 150MHz-t engedett emelni +200-nál már instabil a memória.
Ez elég kevésnek tűnik, de vígasztaljon a tudat, hogy 7850-nél nem a memória tunning fogja a kártya teljesítményét elsősorban meghatározni...
Minden emelésnél lefuttattam a Rome 2 Total War benchmarkját. Eljutottam 1080MHz-ig. Itt már csak kb 80%-ban volt stabil a GPU,
Tehát dúrván instabil volt. 1 kék halál is sok, nemhogy rendszeresen jelentkezzen...
Azért a +20% power limitet Catalyst Control Centerben rápakoltad? Ha nem, akkor ideje lenne megtenni, sőtt igazából úgy kellett volna kezdeni (akár van tunning akár nincs)...Rome 2 Total War
Még nem játszottam vele, de a korábbi TW játékok nagyon igényelték az egyszálas teljesítményt (gyenge programozói munka
) ami egy Bulldózer-FX-nek nem éppen erőssége, tehát nem vagyok róla meggyőződve, hogy azzal kéne tesztelned. Én inkább az Unigine benchmarkokat futtatnám leAz átlag FPS pedig valahogyan túl gyorsan nő a tunningal. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy nem csúszott valami hiba a mérésbe...
-
F e Z o
veterán
válasz
CsIrKeRaToR
üzenetére
Powerlimitet feltoltad +20%-ra?
-
do3om
addikt
válasz
CsIrKeRaToR
üzenetére
A garanciához nem sok köze van a tuningnak.
-
CsIrKeRaToR
tag
Srácok pár hete írtam a fórumba,hogy tuningolnék egy Sapphire Radeon HD 7850 OC kártyát.
Tudni kell,hogy az alap GPU órajel 920 GHz. A BF4 és a Rome 2 Total War játékok alatt nem igazán éreztem azt a sebességet maximum grafikai beállításoknál. Ezért elhatároztam hogy önként megválok a videokártya garanciájától.
Nem ragoznám a szót,ugyanis nem nagyon értek a tuningoláshoz a témához,csak laikusként nekiálltam turbózni egyet. Szóval az Effektív órajel tuningot szinte egyáltalán nem bírja(mármint az én kártyám),tehát 150MHz-t engedett emelni +200-nál már instabil a memória. Tehát azt békén hagytam. Egyszerű volt a technikám. 20MHz-ket emeltem. Minden emelésnél lefuttattam a Rome 2 Total War benchmarkját. Eljutottam 1080MHz-ig. Itt már csak kb 80%-ban volt stabil a GPU,magyarul kaptam kék halált csak nem egyből(lefuttattam 3x a R2TW benchmarkot és harmadik teszt végére kaptam egy kék halált). Tehát 1070/5100-ban használom alap feszültségen(1.138V), R2TW 3 órás folyamatos játék alatt 75 fokra ment fel maximum(csak és kizárólag a rossz paszta miatt) és stabil a VGA. A GPU Tweak programot használtam itt be lehet állítani olyat hogy "power target (%)" fórumon ajánlották rakjak rá vagy 20%-ot. tehát 120%-on van. Elvileg a CCC-ben is lehet ilyet ott azt hiszem power limit a neve.Spec.
-AMD FX-8120 4 modul/8 "mag" 4.0GHz
-Sapphire Radeon HD 7850 OC (1070/5000/1.138V) egyedi hűtési beállításokat alkalmaztam.
-WD HDD 7200RPM
-8 GB RAMBeáll.
Minden a maximumon. Élsimítás bekapcsolva,R2TW-nél az SSAO-is. 1080p.
Battlefield 4
Itt nem igazán részletezném az FPS növekedést mert 6-7 FPS-t kaptam 920(alap)->1070(OC).
R2TW:
Eredmények:
920MHz: MIN:17 AVG:39.4 MAX:50
960MHz: MIN:21.2 AVG:44.8 MAX:55
1000MHz: MIN:28.7 AVG:45.9 MAX:58
1050MHz: MIN:36 AVG:48.6 MAX:60(ez a max FPS)
1070MHz: MIN:43 AVG:54.7 MAX:60Az utolsó 20MHz-s emelés valahogy nagyot dobott az eredményeken. Tudni kell előtte újraindítottam a programot.
Ha valamire még kíváncsiak vagytok kérdezzetek nyugodtan. Annyi segítséget kaptam már a PH!-n hogy gondoltam segítek én is,ha valaki ugyanilyen kártyát "tuningolna",legyen mibe kapaszkodni. Tervezek réz bordákat rakni a memóriamodulra és a VRM-re(tápkezelő részleg),abban a reményben,hogy van még ebben a kártyában tuning potenciál. Ja,igen. A kártyába bitang erő lakozik,nagyon ajánlom mindenkinek,aki középkategóriás VGA-ban gondolkodik.
Ennyi lettem volna. Remélem segíthettem.

Jóéjt!
Üdv,
CsIrKeRaToR -
Apollo_21
addikt
A tuning szerintem vganál is jó 100-150mhz..és örülsz ha van valami változás...procinál úgyszintén..nem 3,3ról 3,4re lesz változás hanem jó 500-600mhz-nél vagy afelett...
Elég sokan hiszik hogy 2mhz is tuning...hát az minden más csak nem tuning.
És ez utóbbiból levonni h nincs értelme erőlködni elég gáz. -
Vieron
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, lehet volt már a téma, csak nem olvastam végig az egész topicot.
Szóval van egy Gigabyte Radeon R9 270 OC Windforce kártya.
A gondom az, hogy 25-55% ventilátor sebesség között jól hallható, magas, cirpelő hangot ad ki a kártya. 20% fordulaton és 55% felett megszűnik a hang. Ez normális ennél a fajta hűtésnél, vagy vigyem vissza gariban?
-
szudar90
csendes tag
nah, 1219 ről 1250-re emeltem a feszt és most nem kapcsol ki és nem is fagy ! Meddig merjem emelni a feszt ?
-
blu79
addikt
sziasztok , kipróbáltam a tuningot újra az Asus R9270XDC2T-mel és sikerült 1120-ról -1200-ra húzni a gpu-t stabilan
, egyszer sem hibázik játékok közben sem és csak 67 fok volt a hőmérséklet , viszont a memóriát nem nagyon tudom húzni csak 1400-ról 1450 re stabilan , ez fölött már csíkoz
, de az az igazság , hogy a WD -nél néztem és teszteltem hány fps lesz a javulás és igen csak meglepődtem
1 - 2 helyenként 3 fps volt a javulás, tehát egyáltalán nem éri meg nyúzni a kártyát mert nincs számottevő változás vagyis a különbséget nem is lehet észrevenni. -
BandiT85
aktív tag
válasz
szudar90
üzenetére
Szia, nekem simán ment 1200-on a mag, felette nem bírta a tápom, furmark alatt egyből ujraindult. Aztán vettem egy tápot és meghalt az alaplapom. De ahogy én csináltam: MSI Afterburnerben power limit maxra, és teszteld, egyre feljebb és feljebb. Ha hibázik, emelj feszültséget. Hőfokokra figyelj, nekem víz van rajt, azzal asszem az 50 fokot sem érte el még tuning alatt se, gyári hűtővel nem használtam. 1200-as maghoz biztos kell feszt emelni, 1100 - hoz is lehet, nem teljesen emlékszem. Jővö héten kapok új lapot, majd kitesztelem.
-
szudar90
csendes tag
Sziasztok !
Remélem jó helyen járok, ha nem elnézést kérek !
Tudna nekem valaki segíteni HD7870 HAWK tuningban ?
Egyáltalán lehetséges ezt még feljebb?
A válasz(oka)t előre is köszönöm ! -
joysefke
veterán
Nem elég. Én sem azért vettem drágább procit, hogy jól mutasson az adatlapomon, hanem mert saját tapasztalatomból tudom, hogy mennyit mikrolaggban jelent egy erősebb proci.
Ha adott keret áll rendelkezésre természetesen a VGA felé érdemes súlyozni és abből drágábbat venni, de ettől függetlenül ne ringassuk magunkat olyan tévképzetekben, hogy játékélményben nem jelentene egy masszív minőségi ugrást egy gyorsabb proci (ugyanazon a felbontáson meg beállításokon)
Én jelen pillanatban két olyan játékkal is játszom, amelyek nem lennének hálásak a Phenomnak:
-X-Com The Bureau (kúrva jó játék)
-SC2J.
-
haypro
senior tag
válasz
urbi73
üzenetére
Dehogy éri be a 750 Ti a 7850-et, az utóbbi 20-25%-kal erősebb.
Egy Phenom II mellé FullHD-ben mehet 7870/R9 270X, de nem fogja kihajtani teljesen. Kevesebb FPS-e lesz, mint egy i5 + 7850 kombóval. Sőt, a CPU-igényes játékok még LOW-on is laggolhatnak... (pl. Rome Total War 2) -
zoli121
aktív tag
Phenom II X4 965 proci mellett tesztelte a kártyát. Elég lesz még hozzá

-
urbi73
senior tag
válasz
zuzu000
üzenetére
A 750 TI , ÉP hogy beéri a 7850 - et , nemhogy a 7870 et . A procid elég lesz hozzá , én (Phenom x4) 3700 Mhz - re húzva használom , elég a kártyának . 7770 röl váltottam , az kb 6850 -es szint . A 7870 kb kétszer erősebb kártya a 6850 töl , én nem bántam meg a váltást .
-
zuzu000
őstag
válasz
haypro
üzenetére
Huh, még talán a zöld oldalon is szét kéne néznem akkor. Mit ajánlanál? AMD/Nvidia, minden közül. Proci, ár tekintetében (40k max). Elég jó 7870-ek is mennek ilyen áron. Annak a szintjét egy 750 Ti azért nem éri el, úgy láttam.
Tudom, kicsit már elkanyarodtunk a témától

-
haypro
senior tag
válasz
zuzu000
üzenetére
A fogyasztás összehasonlítására tökéletes...

Inkább az Andatech GPU 14-et használd! Ott a játékbeli teljesítmény van összehasonlítva.
Pl. 5870 vs GTX 750 Ti -
haypro
senior tag
válasz
zuzu000
üzenetére
Ez a Maxwell architektúra nagyon fejlett... Egyelőre még csak a 750/750 Ti van kint belőle, de majd jön a többi is. A 750 Ti szintén max. 60W-ot fogyaszt, és kb. 6950-6970 szinten van! (ezeknek 250W-os a TDP-jük!!)
Jajj, ne... a HWCOMPARE teljesen alkalmatlan a valós teljesítmény összehasonítására. Kit érdekel, hogy kevesebb a ROP vagy a Shader!? A játékbeli teljesítmény számít. Ez egy 3 generációval újabb kártya, sokkal fejlettebb.
GTX 750 Ti vs 6970 Kb. egyerősek a valóságban.
Ha csak hwcompare-es adatok számítanának, akkor az 5970 még ma is csúcskártya lenne, pedig egy GTX 760 lenyomja.
5970 vs GTX 760 -
zuzu000
őstag
válasz
haypro
üzenetére
60W, komolyan? Mindig is AMD/ATI-s voltam, soha nem néztem utána az nvidiáknak. Még talán nekem is jobban megérné egy olyan? Hogyhogy ilyen kevés a fogyasztása egy AMD-hez képest?
szerk.: hát azért nem hiszem, hogy erősebb, legalább egy gyors keresés alapján ezt találtam:
6850 vs 750 -
haypro
senior tag
válasz
zuzu000
üzenetére
Igen, annál erősebb... Szegény... Miért nem kérdez meg egy hozzáértő ismerőst, vagy nézelődik a neten..?? Netán ír a Milyen videókártyát vegyek? topikba... Egyből felvilágosítanánk...

Viszont a GTX 750 kb. 25-30%-kal erősebb, 60W-ot fogyaszt a 130 helyett, nem beszélve az extráiról... CUDA, Shadowplay, Physx, stabilabb driverek, jobb szoftveres támogatottság... És 30 újonnan, bontatlanul, a legmegbízhatóbb boltból, 36 hónap háztól-házig garanciával... Sokkal jobb vétel lenne. De ez végül is az ő hülyesége, az ő hibája, hogy nem néz vagy kérdez utána alaposan, mielőtt vásárol...
Ennyi erővel szólj már neki, eladom neki a 6950-em 50k-ért...
(27k-ért árulom, és csak kevesebbért fogom tudni eladni) -
haypro
senior tag
válasz
zuzu000
üzenetére
Kihasználod a tudatlanságát... Ennyiért újonnan jóval erősebb és modernebb kártyát kap, ami feleannyit fogyaszt. (GTX 750) Marhára nem szép dolog!
15-ért szoktak menni... Te mit éreznél, ha egy bármilyen más témában, amihez nem értesz kétszer annyit fizetnél a cuccért, mint amennyit ér?
Így, hogy ő írt rád így elfogadható, na de na...
-
zuzu000
őstag
válasz
haypro
üzenetére
6 magosítva van 3,2 Ghz-n. Ha nagyon kell, akkor 3,5-6-ig fel tudom húzni.
Grave444 : én is ettől félek, de ha idehozzuk, megnézem, leteszteljük, akkor mi baj lehet?

szerk.: haypro: nem nagyon szeretnék gépet fejleszteni már, ezt a cserét is csak azért vállaltam be, mert találtam vevőt a HD6850-re, aki ad érte szintén 30 ezret
tehát 0 forintos csere lenne egy 6850 -> 7870. -
zuzu000
őstag
30 ezerért HD7870 Sapphire, megéri, ugye? A reg 1 napos, semmi más hirdetése nincs. Ha elhozza hozzánk a kártyát, és leteszteljük, akkor mikre figyeljek oda? Küldött képeket is, és állítólag garancia is van rá.
-
Steve198310
őstag
Sapphire HD7850 Dual-x OC (HD7870 BIOS-al) 1235/1425 Mhz volt a max amit én próbáltam stabilan ment. 1250/1425 Mhz már 25-30 perc után meg kékellett. Itt már el érte a plafon fogyasztást nem tudtam feljebb tornázni. Hiába toltam ki a TDP limitet +50% -al nem ment mát stabilan

A RAM-ok nem mentek sajnos 1430 felett stabilan
-
válasz
Steve198310
üzenetére
Nálam is volt ilyen de csak Windows 7-el, 8.1-el már nem ...
Nem tudom mi változott de ...
-
Sundesz
addikt
Sziasztok!
Egy hónapja vettem egy Sapphire R9 270 BOOST kártyát, semmi gond nem volt vele. Aztán egyik nap egyszerűen nem adott képet egyáltalán, de a Windows betöltött, ventilátorok pörögtek. Tehát minden normális volt, csak képet nem láttam éppen.
VGA-t ki-, majd beraktam, aztán adott képet rendesen.
Ez lenne a hírhedt BS, vagy más hibára jellemző ez? Köszi.
-
emre
veterán
mégse...
-
do3om
addikt
válasz
Apóca12345
üzenetére
Nem vita hanem egy esetleges ügyes húzás, kibírja a gyártó hogy adjon majd valami jót neked nyugi

-
Apóca12345
újonc
Nem akartam vitát kiváltani ezzel a mondatommal,egyszerűen csak örülök, hogy tanácsaitokkal sikerült megtalálni a hiba forrását, mert nem kicsit b...zta a csőröm, hogy ennyi pénzért EZT kaptam. Az előző
kártyáimmal semmi probléma nem volt, igaz a legerősebb egy HD 6790 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Autós topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- 3D nyomtatás
- sziku69: Szólánc.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. + még nem tudom visszahozni ,ha bekapcsol a képernyőkímélő még Ctrl - Alt -Del kombinációval se.