Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz lowzor #50890 üzenetére

Hát, vannak, akiknek csak a GPU tuning számít, azzal nem foglalkoznak, mennyire keveset ér ez, ha a RAM-okat nem lehet gyorsítani. Konkrétan pl. sok XT-n nem lehet felvinni a RAM-ok sebességét, Sapphire-nél viszont 1700-at futnak, így a GPU-tuning 100%-ban kiaknázható (kb. 13% jön rá a már alapból OC-s sebességre gyári fesz megemelése nélkül, és így gyakorlatban meg is van a 13% gyorsulás), és ez bizony gyártófüggő, mert nem mindegy, milyen RAM-okkal szerelnek egy-egy kártyát.

Én egyébként számos nV és AMD kártya használata során azt vettem észre, hogy pont az OC-s kártyák húzhatóak jobban, és ez megint csak gyártófüggő, hiszen nem mindegy, hogy válogatott alkatrészek kerülnek a nyákra, vagy gyárilag tesztelik őket, és azokat adják el OC-snek, amelyek bírják. Utóbbiakra természetesen igaz, hogy már nem nagyon tuningolhatóak, de hát nem ilyet kell vásárolni. Ilyen szempontból HIS-t, Sapphire-t, ASUS-t és GB-ot mernék csak javasolni, ezekben mindig ott a potenciál. És akkor nem beszéltem arról, mennyire fontos a VRM-ek minősége, és itt jön képbe a megfelelő hűtés is.

A fentiekre mind figyelni kell VGA-vásárlás előtt, főleg, ha tuningolni akarunk, mert alapból ált. mindegyik kártya megfelelő, másképp nem is lennének a piacon.

A 3GB RAM parasztvakítás Full HD felbontásban és alatta. Még a 2GB-ot sem ette meg eddig egyik játékom sem, bár a Thief Mantle-lel határeset volt, 1975MB-ig is elment, Crysis 3 addig sem, pedig mindegyiket full grafikával toltam. Több monitoros konfigba, vagy nagyobb felbontásba (pl. 1900x1200) kell, de pl 4k-hoz azt is kidobhatod az ablakon. :DDD

• GAbre

veterán

válasz lowzor #50890 üzenetére

Saját tapasztalataim osztottam meg.(volt már több karim is,de mostanában húzok csak)
    Lehet,de aprón pár ezret kellett rádobnom,és lett 270x-em.
    Még a 280 vagy 280xre.Meg még 15ezret kb.
    Szval teljesítmény/ár arányban tökéletes választás sztem.

Új hozzászólás Aktív témák