- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
lowzor #50890 üzenetére
Hát, vannak, akiknek csak a GPU tuning számít, azzal nem foglalkoznak, mennyire keveset ér ez, ha a RAM-okat nem lehet gyorsítani. Konkrétan pl. sok XT-n nem lehet felvinni a RAM-ok sebességét, Sapphire-nél viszont 1700-at futnak, így a GPU-tuning 100%-ban kiaknázható (kb. 13% jön rá a már alapból OC-s sebességre gyári fesz megemelése nélkül, és így gyakorlatban meg is van a 13% gyorsulás), és ez bizony gyártófüggő, mert nem mindegy, milyen RAM-okkal szerelnek egy-egy kártyát.
Én egyébként számos nV és AMD kártya használata során azt vettem észre, hogy pont az OC-s kártyák húzhatóak jobban, és ez megint csak gyártófüggő, hiszen nem mindegy, hogy válogatott alkatrészek kerülnek a nyákra, vagy gyárilag tesztelik őket, és azokat adják el OC-snek, amelyek bírják. Utóbbiakra természetesen igaz, hogy már nem nagyon tuningolhatóak, de hát nem ilyet kell vásárolni. Ilyen szempontból HIS-t, Sapphire-t, ASUS-t és GB-ot mernék csak javasolni, ezekben mindig ott a potenciál. És akkor nem beszéltem arról, mennyire fontos a VRM-ek minősége, és itt jön képbe a megfelelő hűtés is.
A fentiekre mind figyelni kell VGA-vásárlás előtt, főleg, ha tuningolni akarunk, mert alapból ált. mindegyik kártya megfelelő, másképp nem is lennének a piacon.
A 3GB RAM parasztvakítás Full HD felbontásban és alatta. Még a 2GB-ot sem ette meg eddig egyik játékom sem, bár a Thief Mantle-lel határeset volt, 1975MB-ig is elment, Crysis 3 addig sem, pedig mindegyiket full grafikával toltam. Több monitoros konfigba, vagy nagyobb felbontásba (pl. 1900x1200) kell, de pl 4k-hoz azt is kidobhatod az ablakon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged