Új hozzászólás Aktív témák
-
NyeTu
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdést szeretnék feltenni, hogy a Gigabyte GA-A55M-DS2 alaplapomhoz,
kompatibilis-e ez a videokártya.Választ előre is köszönöm.
~NyeTu -
-
HANDO88
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #50194 üzenetére
Nektek műxik? A Battlefieldel lehetetlen játszani ha aktiv. 2-3 fps. Pedig eleinte jól működött.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gyuribácsi88 #50194 üzenetére
Ha az itteni változat esetleg frissebb, akkor próbáld meg ezzel.
-
Sziasztok urak, pici OFF .
Van most a RAPTR programban ez a DVR funkció, és olyan gondom lenne hogy nem ismer fel egy pár új játékot a program, és betallózni sem tudom a programba a játékot, mert nincs benne a listába. Gondolok itt pl az új sniper elit-re, és az új grid-re. Van erre valami megoldás
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van ötlete arra, hogy miért ragad a VGA kártyám 450/1200-ba idle ( PowerColor HD 7870)?
Hardveres flash gyorsítást már kikapcsoltam, de az sem segített rajta.. (annó 6970-nél ez oldotta meg a problémát) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
J0shu4M1ll3r #50190 üzenetére
Játékokon belül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
J0shu4M1ll3r #50188 üzenetére
Arra a következtetésre jutottam, hogy Catalyst-ban hiába állítom be, hogy "mindig be", ettől függetlenül a legtöbbször külön be kell kapcsolni külön is, mert olyan, mintha nem lenne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
J0shu4M1ll3r #50186 üzenetére
Sokszor FPS függő is.
Nekem pl, ha nincs vsync akkor ciripel, ha van, akkor nem.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
CirrMee #50185 üzenetére
Nekem amikor konkrétan játszom. Megint csak a CS:GO-t tudom felhozni, néha kedvet kapok hozzá, és amint elindul az első kör, elkezd zizegni, de este a crysis 3-at mis kipróbáltam, ott is, de csak amikor játszom, a videók, animációk tökéletesen mentek.
Na mind1, azért már annak is örülök, hogy kipucoltam, tehát az nem lehet, és hogy ez nem befolyásolja a működést. Kicsit azért levert a víz, hogy el fog szállni a kártya. -
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50184 üzenetére
Tekercsek szoktak zenélni.
Nálam is van zene a kártyán, de csak ritkán találkozok vele, jellemzően akkor, amikor valami játék előre renderelt animot játszik le. -
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50182 üzenetére
Ha nem ventitől származik, akkor maradni fog.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
CirrMee #50181 üzenetére
Nem a venti, megnéztem. Egyértelműen a kártyából jön. Meg útközben áttúrtam a netet oda vissza, és sok helyen írják, hogy nem annyira para.
Mondjuk engem eléggé zavar, főleg, hogy tudom, hogy ilyen. Na mind1.
Afterburner-rel én is próbálkoztam, és amikor csak fel lett tolva a fordulatszám, akkor nem zizegett.
Amúgy van erre valami mód, hogy "eltüntessem" ezt a hangot, vagy ez már így marad amíg működik? -
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50180 üzenetére
Ha a venti adja a hangot, akkor az jellemzően mechanikai eredetű. Ellenőrizni könnyen tudod: mikor olyan fordulatszámmal megy, egy pillanatra próbáld meg kézzel megállítani, csak lehetőleg ne a lapátoknál...
Ha netán a venti lesz, akár meg is próbálhatod gariztatni, ha a hiba reprodukálható. Egyéb esetben lehet játszani pl Afterburner -el, készíteni egy másik hűtőprofilt. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50179 üzenetére
Közben még egy gyors kérdés:
Ha csak simán növelem a ventilátor fordulatszámát, akkor nem zizeg. Azért mert akkor nincs terhelve a kártya, és nem keletkezik mágneses tér...? -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50178 üzenetére
Na hát csak nem hagyott nyugodni, játszottam kicsit a crysis 3-mal, sima high beállításokkal.
Itt is zizeg, de akadás mentesen ment a játék, a hőmérséklet olyan 60 fokig ment fel, a ventilátor pedig automatán 20%-ról olyan 30%-ra ment fel, ami kb 1800-as fordulat volt.
Most akkor tényleg csak annyi a szitu, hogy ha nagyobb terhelés éri a kártyát (pl játék alatt felugrik ~90%-ra) akkor felgyorsul a ventilátor, és a több levegő zizegteti a bordákat?
Akkor lehet, hogy az a kondi hangot meg a villogást csak behaluztam, vagy véletlen egybeesés, mindenesetre kicsit zavaró. A kondikat azért megnéztem, de egyik se tűnik rossznak.Az iponos garanciatémához még annyi kérdésem lenne, hogyha a doboza nincs meg, akkor kb ne is tervezzem, hogy gariztatom a kártyát?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Ismét segítséget kérnék. Kipucoltam a kártyámat, azóta mondhatni teljesen (néha azért előfordul) megszűnt az akadozás régebbi játékoknál, de még mindig zajos a kártyám (Sapphire 7850).
Játék közben zizegő/cicergő hangot ad, viszont ha csak net megy, akkor nem. Illetve kicsit olyan, mintha erőlködne. De 2szer olyan is előfordult, hogy sima youtube videó nézése közben villant egyet a kép kb 1 másodpercre, aztán minden ment tovább, és egy eddig nem hallott hangot is sikerült észlelnem, ami olyan volt, mintha fólia olvadna vagy valami hasonló. Talán egyszer hallottam ilyet rossz kondenzátorból.
Elképzelhető, hogy haldoklik a kártya, mert pl egy éve Crysis 3 a 40 fokos melegben vígan ment, semmi hangot nem adott ki, de most meg kb minden bekapcsolásnál azt nézem, hogy működik-e még.
Kérdésem az lenne, hogy aug 10-ig van még rá gari. Érdemes visszavinni, vagy elhajtanak? Iponban vásároltam, de pl a doboza, csomagolása nem tudom hol van. Így is foglalkoznak velem? -
HSM
félisten
válasz
HANDO88 #50176 üzenetére
Elég sok cuccom gariztattam már náluk, és teljesen jók a tapasztalataim. Ugyan előfordul, hogy őket is szivatja pl. a nagyker/gyártó szervíze (pl. javítottként ugyanúgy visszajött többször egy cuccom úgy, hogy hozzá se nyúltak) de erről nyilván nem ők tehetnek.
Viszont sajnos tényleg ki vagy szolgáltatva a javító szervíz jóindulatának a gariztatásnál, ezzel nem lehet mit csinálni sajnos....
-
HSM
félisten
válasz
HANDO88 #50174 üzenetére
Nekem is volt ilyen 7870-em, de szerintem ez simán egy szériahibájuk volt. Egyszercsak minden jel nélkül nálam felcsapta hőfoktól függetlenül 4400-as fordulatra, teljesen véletlenszerűen, aztán egy idő után vissza. Ha jól emlékszem, a %-on sem látszott, csak a fordulatszámon. Én 3 napon belüli csere lehetőségével éltem.
-
CirrMee
addikt
válasz
HANDO88 #50171 üzenetére
Így elsőre passz, ismerni kellene a körülményeket is, pl hogy miért van rá gyanú, aztán ott van az a tény is, hogy gyakorlatilag ugyanarról a kártyáról van szó, ugyanazzal a hűtővel. Amúgy mi baja a vezérlésnek...? Illetve a GPU-z adat alapján azonosított BIOS (-hoz tartozó verzió) azonos e azzal, amit elviekben megvettél...?
-
GGenius
tag
Sziasztok!
Melyik vidikártyát válasszam?
MSI R9 270X GAMING 4G videokártya
Vagy
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Vapor-X 11217-00-20G
Hány %-al gyengébb a R9 270X?Én személy szerint MSI-t szeretnék de nem tudom hogy meg éri-e? Amúgy ki tudná használni a 4Giga VRAM-ot?
Melyik lenne jobb a játékokban?
(proci:I5-4440 ha ez számít) -
CirrMee
addikt
válasz
adamkaa777 #50167 üzenetére
Első körben próbáld ki másik kábellel, ha van a közelben. Ha nincs, próbáld meg a jelenlegit megfordítani, lehet csak kontaktos.
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok ma vettem egy új monitort illetve egy R9 270X-et elsőnek a régi videokártyával semmi gond nemvolt . Viszont amikor kipróbáltam a 270x-el full Hd ban csíkok vannak a monitor szélén illetve kicsit sötétebb (hdmi kábel ) tudtok erre valami megoldást ? Szerk. amíg nem volt vga driver minden oké volt tehát driver lehet a gond
-
HANDO88
senior tag
Van egy nagyon amatőr kérdésem, mentségemre szóljon hogy eddig sohasem érdekelt.
:
Hogy lehet megnézni hogy az eredeti gyári bios van-e a kártyán?
-
zrzrzr
csendes tag
Üdv, r9 270x kártyánál melyik a legjobb gyártó, ha a hűtés az elsődleges szempont?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Köszöntem!
-
Raidon
őstag
válasz
Steve198310 #50157 üzenetére
Nekem is van de jatek kozben semmi de masik VGA-val nincsen ilyen gond szal megy vissza garba....
inkabb rafizetnek es vennek masik tipust... -
Steve198310
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Azzal lehet valamit kezdeni, hogy van ami 59Hz-t ír a frissítésre, és van ami pedig 60-at? Mondjuk a képernyő tulajdonságai között 60 szerepel.
Vagy, ez normális jelenség HDMI-n keresztül?
-
gaborbol
őstag
válasz
Speed® #50154 üzenetére
Koszi!
Siofokon lakik, ott aztan semmi nincs van harom szamtech bolt semmit nem ertenek hozza, Amikor a gepet kapta tolem nem tudott tapot venni helyben, mert csak markatlan szar volt mindenhol a polcon. Pestre kellett menni tapert.
Ez is onnan lett megrendelve, egy jo fel nap-nap lenne busszal-vonattal felmenni aztan keresni valami boltot ahol ertenek is hozza, meg meg is csinalnak aznap. Csak a ram huto ragaszto szaradasra 60 percet ir a kezikionyv. Alap cucc annak aki ert hozza,meg havi szinten csinalja, de o meg sosem csinalta, aztan nem kene lesarkazni a gpu-t vagy egy zarlattal kinyirni a kartyat.
-
Speed®
titán
válasz
gaborbol #50153 üzenetére
Mi bonyolult van 4 csavar ki-betekerésében ill. a pasztázásban
Vigye be a boltba, ahol vette, felszerelik neki fillérekért szerintem..7850/2G garitól függően 30 körül. Kicsit erősebb..270X például
De ha felpakolja a TTt és meghúzza a karit, ugyanott van tempóra.
Érdemi váltás egy 280as lenne vagy 7950 kéz alól..arra is jó a TT.. -
gaborbol
őstag
Hello,
Beteszem ide is, hatha jon valasz, mert a vga hutes topikban semmi egyenlore.
Testverem vett egy Accelero Twin Turbo III keszletet a 7850-es kartyajara. Szerinte a kartya melegszik es a venti hangos rajta szoval a kit vasarlasa jol hangzott.
Megjott a kit es most nem tudja, hogy fel tudja-e rakni ra vagy sem, szerinte tul bonyolult es nem akarja elcseszni....
Erdemesebb lenne venni egy uj kartyat ezt meg eladni valakinek aki tudja,hogy mit csinal?
Mennyit er a jelenlegi 7850 2 Gb rammal- hangos ventivel? Ill mire lenne erdemes valtani ami kicsit erosebb, de nem kerul egy vagyonba?koszi!
-
katt777
félisten
-
juve600
nagyúr
az mért lehet hogy semilyen progival nem tudom megnézni a r9 270x toxic vrm hőfokát,egyik sem mutatja....
-
belinho
senior tag
válasz
Raidon #50132 üzenetére
Ez így tényleg hibásnak tűnik, még futtathatsz egy VMST-t, az egyből kilöki, hogy vram-hiba áll-e fent.
Nálam például ilyen hibák csak akkor jönnek elő, ha túl van húzva a vram,vagy mikor túlmelegszik szóval próbáldd meg csökkenteni a vram órajelét. Ha így megoldódik, attól függetlenül gar, mert nem bírja a gyári órajeleket. -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Csúnyán szívunk egy géppel, amelybe egy Asus R9 270 VGA-t tettünk. A gépen Win7 van és a legfrissebb két AMD driver-el is kipróbáltuk az eredmény mindig ugyan az. Játék közben 10- max 20 perc után az VGA driver elhal, vele együtt minden ami addig használta. Mi ennek az oka? Elég idegesítő.
A konfig:
GA-B85M-DS3H, Core i5-4460, CORSAIR 4GB, R9270-DC2OC-2GD5, CHIEFTEC GPS-550A8.Köszi!
( Még hogy már megoldottak az Ati / AMD driver problémái...
)
-
v0RD3N
csendes tag
válasz
Steve198310 #50091 üzenetére
játék és nettezés közben is csinált már ilyet, de olyan is volt ,h csak be volt kapcsolva a gép, semmi terhelést nem kapott és úgy is..
-
HSM
félisten
válasz
Raidon #50110 üzenetére
VGA-hiba gyanús, hogy csak egy perc után kezdi, ráadásul barátomnál nem csinálja 4850-el... Ettől függetlenül, amíg nem romlik a helyzet, addig jó lehetsz vele. (Ilyen pici hibával a garanciáztatás sem működik.) Én a hűtésén próbálnék kicsit javítani, hűvösebb PCB-vel jelentősen lehet csökkenteni a hibázásra való hajlamot.
-
-
Raidon
őstag
A video nem az enyem amugy tegnap vettem a jatekot Steamen osszes DLC-vel friss patch. minden.
Amugy tobben panaszkodtak lehet vmi szoftveres dolog lesz de mindenesetre eleg erdekes.
Mas jateknal semmi. Jatek kozben sem. Csak a Regiovalasztas meg a toltokepernyokon villog a felirat...Raadasul tuningnal sincsen mas anomalia.
-
belinho
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
Raidon #50102 üzenetére
Egyfelől ez egy ősrégi verziója a játéknak. Másfelől nálam is csinál egy ilyen villanást belépéskor, de utána se a menüben, se a töltőképernyőn nem.
Nálam ilyen a 290-el a friss verziója a játéknak, driver a 14.4, OS win7 64bit:[link].(#50104) belinho: Azt írta, máshol is gondok vannak: pl. LoL betűk...[link]. Meg hogy a Tomb Raider a menüben is csíkoz: [link].
Persze, lehet tényleg más a gond. -
Raidon
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
A másik véglet még az lehet, igaz, az még macerásabb, hogy vinni az egész gépet, és megmutatni Nekik, hogy ez a probléma. Mert sajnos benne van a pakliban, hogy nem fogják tudni, hogy mit is keressenek pontosan, hiába is mondja el nekik az ember. Jó persze amikor nyilvánvaló probléma van, az más. De amikor ilyen jellegű gond van, lehet ez a legegyszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Streaming vs kábeltévé: feldarabolják a Warner Bros Discoveryt
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sorozatok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- Napelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged