- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #53346 üzenetére
Mondjuk a karin nincs is már D-SUB, azért ez lehetne figyelmeztető jel.
Meg arra is kiváncsi vagyok miféle monitorok azok amiken csak ez van, és közbe meg ilyen vgat vesz hozzá.
Tudom voltak régen jó monitorok de gyanús hogy az esetek töbségében valami 1280x1024-es felbontáson használják.
Én jó pár éve 20e-ért vettem használtan monitort, minden van rajta. Nem hiszem hogy annyira szuper monitorok vannak akik még így jártak hogy átalakítózni kel, cserélni kel ha már többi alkatrészre meg van pénz, amit néz arra meg nem. -
do3om
addikt
válasz
HopeckoR #53233 üzenetére
A tuninghoz nem csak jó CPU kel, hanem alaplap- ez nálad elég gyenge, és procihűtés.
Nem csodálnám ha a vrm nem bírja a feszültség növelést mivel nincs hűtve az alaplapon.
Én is phenomot használok igaz x6-ot 4GHz-en, már új vga van 7970, ahogy nézem még mindig elég, jók ezek a phenom 2-ők ha megfelelő órajelen mennek.
Erősebb VGA viszont nem igen lesz már benne, ahhoz majd valami jobb kinfig. -
do3om
addikt
válasz
seederking #52994 üzenetére
-
do3om
addikt
válasz
papírzacsi #52058 üzenetére
csak neki nincs ott az X!
-
do3om
addikt
válasz
chesteramd #52031 üzenetére
szerintem igen.
Amúgy legalább CTG-s a táp? -
do3om
addikt
válasz
bozont #52021 üzenetére
Azért a 7970-et is lehet húzni, állandóan az van hogy a 7950-et jól fel lehet húzni és minek a 7970, de nbem csak órajel a különbség a két VGA között.
Szóval te felhúzod a 7950-et 1100/6000-re erre meg azt mondanám én felhúzom a 7970-em 1200/7000-re.
Az ár számít miből mit fog ki legjobban, na meg eleve 270x-ról váltani úgy hogy fizessen csak rá rendesen és hátha megtudja tningolni a 7950-et... megint csak kockázat.
Váltson 7970-re, vagy fölé, szerintem. -
do3om
addikt
válasz
CsIrKeRaToR #51450 üzenetére
A garanciához nem sok köze van a tuningnak.
-
do3om
addikt
válasz
Apóca12345 #51402 üzenetére
Nem vita hanem egy esetleges ügyes húzás, kibírja a gyártó hogy adjon majd valami jót neked nyugi
-
do3om
addikt
válasz
Apóca12345 #51399 üzenetére
Másra játszol Te:
Minél később küldöd vissza annál valószínűbb hogy nem tudják ugyan erre cserélni, ha meg mást adnának neked akkor valamilyen szinten figyelembe kel venni a vételárat, vagyis csak jobbat kaphatsz ha így nézzük. -
do3om
addikt
válasz
motown5l #51352 üzenetére
Hőfokokat figyeld ugy ne felejtsük el hogy:
Videokartya:XFX R7870 Tahiti 2Gb
Ez elég ok arra hogy valami melegedés legyen a dologban.
Tuning van, esetleg feszültséghez van nyúlva-csökkentve ha lehet?Az a csatlakozó azt hiszem inkább a CPU-nak szólna be de ha már rajta a lapon valamikor valóban vehetnél egy oda valót.
-
-
do3om
addikt
válasz
Nuada herceg #50934 üzenetére
már nem azért hogy rémisztgesselek de mióta zárja ki a hardveres hibát?
-
do3om
addikt
válasz
NorDezs #50849 üzenetére
Már írtam hogy a két vékony kiálló résznek kel felfeküdnie rá. Szóval hűtve van.
Amúgy megnézed nagyjából hol van a túloldalon és ott megtudd tapizni (kártya hátulján). Tiszta száraz legyen a kezed!!! , és csak éppen hogy hozzáérj, vagy terhelés után gyors kikapcs és tapicskolhatod bátrabban.
Amugy igen magas hőfokot is kibír szóval nem kel betojni ha melegnek érzed.
Lehet annyira hűti a víz hogy nem képes valós értéket mutatni, terhelve 70-80 fok is lehet, és ez is normális. -
do3om
addikt
Először nem találtam de hűtve van a vga-n a vrm is ahogy látom.
[link]
[link]
[link]3 van fent 2 meg lejjebb, a blokkon szintén ott az illeszkedő felület.
Nem egy nagy szám a tápellátása, komolyabb karikon erősebb van szépen sorba rakva hogy jobban lehessen kialakítani a hűtést.
[link]De a lényeg hogy neki is megvan oldva.
-
do3om
addikt
válasz
CirrMee #50793 üzenetére
Azért régen volt. De sokan mondják hogy fegyelmetlenségből károsodhat is. A fórumban is találkoztam olyannal aki órákra engedte rá aztán hibás lett a vaga. Végén kiderült hogy csak tesztelni akarta aztán ment vagy fél napot a furmark. Ki tudja milyen elzárt házban meg hány fokra főtt szerencsétlen vga.
-
do3om
addikt
válasz
profisher. #50785 üzenetére
De buzi egy program, elég ha játéknál megnézed, akkor durva még amikor valaki úgy írja hogy az ő vga-ja 2 óra furmark után ennyi meg ennyi fokos, na az kap rendesen.
-
do3om
addikt
válasz
profisher. #50783 üzenetére
Vannak páran ilyenek mint te, de ez mégis mi akar lenni?
Játék még nem volt de a fos furmak már megy rajta, aztán hátha jönnek a képhibák.
Én sosem indítottam rá, és nem is fogom. -
do3om
addikt
válasz
Nuada herceg #50485 üzenetére
Bajom eddig nem volt vele, egyszer történt 1 kék halál.
Huha ezt a komoly hibát azonnal ki kel deríteni, felrakni vagy 10 drivert amíg oránként nem lesz kékhalál.
-
do3om
addikt
Újratelepítés miatt cseréltem MSI Aftert és most nincs feszállításom.
Mi lelehet a baj?
[link] -
do3om
addikt
válasz
juve600 #50057 üzenetére
Ezt értem is, csak számomra meg sok más embernek nem annyira hasznos igy.
Persze abban hasznos hogy több vga fel van tüntetve benne de olyan fps számokkal ahol nekem nem összehasonlíthato, mert lehet magasabb beállításokkal változna a dolog. Na nem cserélödnének fel csak esetleg összéb mosódnának. -
do3om
addikt
VGA a gépben.
Ideiglenes hűtést kapott, egyenlőre 2x12-es venti tesztelés céljából!!
Természetesen nem ezek a ventik (Be Quiet lenne) és nem ez a gyorsan összedobott tartó lesz hanem sokkal faszább.
Már ha ez beválik és nem a gyári ventiket rakom rá egy hozzá gyártott burkolatba, aminél még mindig nagy érv nálam a vga szabályzása. -
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #48700 üzenetére
Ez már peter 2 pont akkora mint a nyák, a peter (1) vagy 3-4cm-el hosszabb.
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #48698 üzenetére
a ventiktől is füg, a peter nagyobb, de az marad a polcon. Nem tetszik hogy túllóg a vga-n a hossza. Ma lessz kipróbálva, 2x12 ventivel.
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #48692 üzenetére
Tudnám még növelni, a régi burkolat amit félbehagytam normál (2,5cm magas) 9-es ventikhez lett készítve de a gyári bordára ami ugye jóval kisebb mint ez a mostani.
Már azzal is elég robusztus volt a terv:
[link]
[link]
[link]Már működött de félbehagytam, a gyári borda alkalmatlan volt a csendes 9-es ventikhez, Hangosabban volt ugyan annyi hőfok mint a gyári hűtővel. Nem nyomta elég erővel a kis bordára a levegőt.
-
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #48642 üzenetére
Nem, nekem is 99% bár erősebb procim van (x6-4Ghz), de az amit ír elég kevés.
Készülget a kártya:
[link] -
do3om
addikt
Mivel volt egy rakat VGA bordám, hagytam saját részre is.
Egy peter 2 került a 7870-re de arra gondoltam a gyári ventit kéne használni mert azt szabályozza a VGA, meg a nagyobbaknak a jó része úgy is mellé fújna. Mit gondoltok? Csinálnék neki valami tartót a bordára és azon lenne. Most is úgy van csak az eredeti burkolattal ami majdnem jó rá de meg kéne vagdosni ezt meg nem szeretném mert később ezzel lesz eladva.
Ezért kicsavarnám belőle a ventit és egy külön lapon lenne rajta. Nem kéne kézzel szabályozgatni, a szabályzóm amúgy is képes lekapcsolni a ventiket szóval nem lenne jó ha valaki így használná.
Azt már néztem hogy jóval kevésbé viszi fel ezzel a fordulatot 40%-on marad (1600RMP) ami ezeknél a ventiknél még tűrhető. -
-
do3om
addikt
válasz
kaszas19 #43313 üzenetére
Szóval megbirkózik vele a VGA, Nem tudsz róla hogy ilyenkor hogyan működik venti szabályzás? Lát e fordulatszámot, tudja e szabályozni. Mert ugye a gyárit az kb. 1000-2800RMP között kel neki egy rendes venti meg nem igen ezeken a fordulatokon működik.
Csak azért érdekel mert ha nem lehet megoldani bele sem kezdek abba amit akarok a 7870-el. -
do3om
addikt
Valaki kötött már be a kártyára más ventit?
Két 9cm es lenne rajta és egyszerűbb lenne ha a vga tudná kezelni de nem tudom ez működik e. -
do3om
addikt
válasz
Dany007 #43241 üzenetére
Szerintem sem rossz, de ugye nem 20% meg 1100RMP.
1600 még nem vészes hangba, persze úgy hogy megy a játék, úgy sem fog közben feltűnni.Valaki aki tudja hogy lehet e normál méretű ventilátort kötni a gyári helyére? Gondolkozok azon hogy teljesen átmódolom a hűtést is, 2db 9cm-es ventilátort kapna, de van akadálya hogy a vga lássa el árammal? Elbírná így?
-
do3om
addikt
válasz
lukaszokni #43213 üzenetére
Meg DVI kel hozzá, HDMI-vel nem megy.
Hőfokot? Minek ettől még se hűvösebb se melegebb nem lesz. (ahhoz elég távol van, meg alumínium hogy melegebb ne legyen)
(tudom most hőfokmérés zajlik keményen)
-
do3om
addikt
válasz
Dany007 #43208 üzenetére
Be van süllyesztve, a fejét alkoholos filccel feketére színeztem. A festék spré lejön ha csavarozom, utólag nem tudom fújni mert most égetést használtam a festés után (hőálló) Arra meg nem fogok fújni ha már egyszer kikeményedett a sütőben.De ha valamikor fekete csavarokkal találkozok csak le kel cserélni.
-
do3om
addikt
válasz
Dany007 #43194 üzenetére
Ez mi akar lenni hogy teljes terhelésen 20%-ra megy fel a venti?
Elég érdekes, mégis mennyi akkor alapon? 5% meg vagy 400rmp?1100-as fordulat amúgy elég halk de kétlem hogy annyi lenne terhelés alatt, meg a 20% is, ne haragudj de nem igen hiszem el.
Na jó nem ismerem az asus ventiprofilját de ez túl jól hangzik. Már mit az hogy nem kapcsol értelmetlenül fel a venti magas fordulatra, meg mennyi az idle fordulat/%?
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #43168 üzenetére
Ha van thermal padod akkor biztos jót tesz ha beveted. Csak akkor vigyázni kel nehogy valami bezárlatozzon mivel elég közel kel lenni a nyákhoz, vannak rajta kiálló tüskék pont a vrm forrasztásoknál.
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #43155 üzenetére
2mm-es. Több miliméteres rés van a lap és a nyák között szóval a borda nekem felesleges, az csak akkor jó ha érintkezne a nyákkal de nem tudok róla hogy lenne bármit is indokolt hűteni a hátulján. Vannak kártyák amiknek van a hátulján is ram más egyéb dolgot nem kel hűteni hátul.
-
do3om
addikt
Félkész:
[link] -
do3om
addikt
Nekem is van zörgés a Sapphire-nál, egy bizonyos fordulaton hallani, (kb. 50-54%-nál) de nem a venti hanem a burkolat ezen a fordulaton rezonál be, már basztattam, szétszedtem de így is. Valamit be kéne ékelni a borda és a burkolat közé (gumidarab) ami kicsit feszítené és akkor nem lenne.
-
do3om
addikt
Azon gondolkozok hogy 2mm-es alulemezből készítenék a vga hátlapjára egy lapot.
Egyenlőre nem tervezek rá semmi kivágást, szépen letisztultan lenne az egész.Szerintem a hűtés miatt nem kéne aggódni mert fém, meg úgy is van ott egy kis rés amin kapna levegőt (első+oldalsó venti)
Hova lenne jó rögzíteni?
[link]
Mert ezek vannak szabadon, gondolom bőven elég is lenne. -
do3om
addikt
Nem érdekel senkit a gyártók a gyártók hibáztatása, attól még szar lesz. Vagy hogy kéne megvenni ha nem attól akik árulják? Az AMD-től személyesen?
Szóval mennyi a bénázás a másik oldalon? Most nem fogok ott is olvasgatni, hátha van aki azt is figyeli.
Nem csak ezzel a gyártóval van baj, a 7870-50-nél is rendesen voltak gondok és nem lehette bemenni a boltba csak ugy venni valamit ha biztos akartáll lenni a működésében. MSI, Giga, Sapphire, meg nem emlékszem még mik de voltak rossz karik rendesen (az ASUS megbízható volt)
Na de aki nem nézi a fórumot csak megveszi, szerintem a legtöbben így vannak, azokkal mi lesz? Mert megveszi, szar, és tuti nem kel neki többet AMD. De mondom nem tudom a másik oldalon mi a helyzetet Úgy emlékszek ott is voltak gondok különféle színes képernyős halálok, meg inkompatibilitás. De most mi van ezekkel? (66x, 7xx)Tudom nem itt kéne kérdezni hanem ott.
Meg nem érint a dolog csak érdeklődésképpen. -
do3om
addikt
válasz
BogyóBP #41723 üzenetére
Az nv topikot nem olvasom, de aki ide bejön az nem sok jót lát. Mondják hogy ebben a kategóriában az AMD karik igen jók, de ennyi szopást elviselni senki sem akar.
A másik oldalon vannak hasonlók?Tudom főleg a gyártók hibája, nem az AMD-é de ez kit érdekel. Amúgy is a Sapphire=AMD.
-
do3om
addikt
válasz
marquuard #40981 üzenetére
Más nem érti hogy lehet ennyire halk a vga-d aztán kiderül hogy a géped egy porszívó hangjával vetekszik így meg mindjárt más.
Bár márt tisztázódott kivel van a hiba (füleddel) de ilyen félrevezetőén írni...
Bár senki nem vesz be olyat hogy 2600RMP-s veni halk, alig hallani.Monya78: pontosan, ilyen esetben nem hogy jobb hanem rosszabb mert annyira hangos lesz miközben alig nyer valamit. A mérleg két nyelvének azért egyensúlyban kell lenni (hűtés-zajszint) A felhasználok nagy részének fontos.
-
do3om
addikt
válasz
Pancsermeste #40586 üzenetére
Nekem is kel méretezni.
-
do3om
addikt
Egy link lemaradt igy nem volt érthető amit írtam:
[link]Kipróbáltam mit írtam, de jobb lenne sokkalta ellenőrzöttebb körülmény között. Folyamatos fix hőmérsékletet biztosító fűtőtesten mert a gpu bizony pár fokokat ingadozik. Bár én nem furmarkal mértem hanem Heavennel, előbbi nincs fent és nem is szeretem, de most lehet hatásosabb lett volna.
Gép normál állapotban szellőzés maximumon. 58 fok, venti 42%, szellőzés levéve (csak cpu) 67 fok 52% venti.
Gép lefejel szellőzés maxon 58 fok 41% venti, szellőzés kikapcs 68 fok 54%.Ezek mind méréshatáron bőven belül vannak. Azt hittem lesz hatása ha a hőcsőnek felfelé kel szállítani a meleget, de úgy látom a belső kialakítása minden helyzetben működik.
Pedig azt akartam vitatni mért nem tesztnek bordázatot a kártya hátuljára így normál helyzetben ideálisan szállítaná a túloldalt alatta elhelyezkedő gpu-ról a hőt.
Meg így amit gondoltam is hiábavaló ötlet, egy gépház amit úgy forgatsz ahogy akarsz.
[link] Ilyen gépház kialakításnál ez gond nélkül megoldható lenne, a fülekre gondolok. Csak akkor értelme nem sok van -
do3om
addikt
Mire megtaláltam lejárt a szerkesztésidő:
Szóval itt is gond volt ha a csövek lejtettek a GPU-tól. Persze ezek szerintem nem olyan kialakításúak mint amiket a VGA hűtőkön használnak. Belső kialakításra gondolok ha elvágnánk.
Valaki el is vághatna egyet hogy mivel oldják meg a gravitáció legyőzését
-
do3om
addikt
válasz
BogyóBP #40447 üzenetére
Mit?
Ismered a hőcsövek működését nem?A legideálisabb a működése ha álló helyzetben helyezkedik el. A pocikon sem a legjobb mert ott oldalalal vannak de a VGA-n teljesen szembe kel dolgozni a gravitációval. Amire képesek, legalábbis amiket ráraknak biztos jó kapillaritással rendelkeznek a belső felépítésükben.
-
do3om
addikt
Ha már hűtéses téma van:
Valakinek nincs kedve kipróbálni valamit? (az én házamon elég sérülékeny festés van nem szeretem basztatni)
Arra gondoltam hogy a vga-kon ugye a hűtés a GPU alatt van normál elrendezésű házban, Vagyis a hőcsövek a legrosszabb helyzetben vannak. Mivel ahonnan szállítja a hőt annak pontjának kéne alul lenni, itt meg ugye fordított a helyzet.Szóval meg kéne csak fordítani a gépházat fejjel lefelé ekkor a VGA hűtése a legoptimálisabb helyzetbe kerülne mert a hőcsövek felfelé szállítanák a hőt. (ugye tudjuk hogy a benne lévő anyag melegre gáznemű hidegre folyékony)
A két változatot meg letesztelni van e eltérés közte. Mert ugye úgy van megcsinálva a hőcső hogy akár lefejel is működjön de kíváncsi lennek mennyit romlik a hatásfoka.
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #40278 üzenetére
Az ennyire zárt lőlapoknál nem nem hiszem hogy a mögötte lévő venti nagyon érezhető hatással lesz rá
Ha van hátul berakva egy 12-es az nagyon jó hatással van már egy gép hőmérsékletére magában is., mert kinyomja a meleget. -
do3om
addikt
válasz
tboy93 #39785 üzenetére
Lehet a CPU-VGA limit zavart be.
Csökkented a felbontást így a vga kevesebbet dolgozik, mivel a megjelenített képponttok száma csökken. Ezért nagyobb sebességre képes (persze mindig van egy határ) amit követnie kel a CPU-nak is ha bírja.
De hiába van pl. CPU limit, vagyis a VGA gyors lenne csak a proci lassabb mellette. Olyan nem fordulhat elő hogy kevesebb lesz az FPS ha felbontást csökkentesz. (esetleg programhiba). Hanem nem fog nőni, a cpu kihasználtság megugrik a vga leesik. A sebesség marad csak a CPU-VGA terhelés arány változik.
Ilyenkor van az hogy nem érdemes csökkenteni a felbontást mert az FPS szinte fix lesz.De ezzel lehet tisztában vagy és csak elnézted.
-
do3om
addikt
De mit kel ezen csodálkozni egyeseknek, meg hitetlenkedni?
Ha valami nincs terhelve akkor az elégé alacsony hőmérsékleten lesz. Egy vga-nak meg a netezés nem nagy kihívás, egy öt fokos eltérés a szobához nem hibás mérés meg hasonló. Egy jól szellőző házban meg szinte azonos is lehet a kettő.
Terhelve már mindjárt odaver a hőmérőnek, azt kéne nézni.
zserbox
hát ez az.
-
do3om
addikt
válasz
rayoliviero #39094 üzenetére
Annyira nem alap: 1100Mhz
Nem ez az elterjedt alap órajel! -
-
do3om
addikt
Véletlenül nem tud valaki 6-pines hosszabbítókábelt eladót ami nem horror áron van? Apróról is jó lenne ha lenne aki árul vagy készít ilyet. Ami boltban van az elég drága vagy molexröl alakítással van megoldva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged