Új hozzászólás Aktív témák
-
rdavid921011
újonc
Üdvözlet MSI R9 270x 2GB ott szeretnék venni ezzel az Alaplapal MSI 970A-G43 alaplap Az alaplap pci ex 2.0 a videó kártya pedig 3.0 ebből milyen hátrány ér vagy okoz e valamilyen gondot?)
-
urbi73
senior tag
Közben kérdeztem más fórumokon is , de ott sem kaptam egyértelmű vállaszt hogy elég lesz a procim a 7870 - hez .
Hát akkor nagyon úgy néz ki hogy procit is váltanom kel , lappal együtt . Lehet nem jó helyen kérdezem , de mivel nem vagyok képben . Milyen proci lenne ennek a kártyának megfelelő ? Maradnék az AMD vonalon . -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #50387 üzenetére
Azt is írtam, hogy az sincs. Mindegyik drivert próbáltam, egyikkel sem jött elő ilyen hiba. Ezért kétlem, hogy a win lenne a ludas. Inkább valamilyen "rendszer-optimalizáló" program, esetleg egymásra telepítés.
haypro: Egy szakértő nem ír olyat, hogy "droppol az FPS".
Egyáltalán nem kell Intel (mondom Intelesként), egy FX, A10 is elég.
Zsébernardo: Nem a BF4 CPU-limites, hanem a hálózat (úgyis a leggyengébb géphez fog lassulni). 6800K fél gőzzel kihajtotta a 7870XT-t, miközben Crysis 3 alatt 80%-ra is felment. Na, az CPU-igényes.
Raidon: Nem. Gyárba küldik, helyette kapsz gyárilag javítottat vagy újat.
-
Raidon
őstag
Udv Urak! Kerdes a kovetkezo lenne szerintetek szerviz javit hibas VRM-es VGA-t?
-
törölt tag
válasz
haypro #50391 üzenetére
Én kevesebb cserélgetéssel inkább Full HD-s monitort vettem. Ezzel nálam még több lett a FPS a játékok közben, de ezt is leirtam fentebb. Tesztoldalak is Intel CPU-t, lehetőleg 4GHz felett használnak a CPU limit elkerülésére. Nekem az FPS értékem nem növekszik 4GHz-es órajelen sem, csak ha a GPU-t is tuningolom vele együtt. Ebböl indultam ki ahogy nálam müködik és ez úgy látszik hiba volt.
-
haypro
senior tag
válasz
#00137984 #50385 üzenetére
Ember, miért jössz ide segítségért, ha úgyis sokkal jobban tudsz mindent nálunk hozzáértőknél?!
Amit leírtam, az tény. Tapasztalom. Már 9 videókártyám volt a Phenom II X4 965-tel, és a 6870-nel mentek a legjobban a játékok.
Erősebb kártyákkal össze-vissza droppol az FPS, a min. FPS-ek is sokkal alacsonyabbak.
Ilyen felbontásban nagyon erős, lehetőleg intel (sandy/ivy/haswell) processzor kell, hogy ne legyen óriási a CPU limit. Ez szintén tény, nincs rajta mit vitatnod. FullHD-ben már +60%-nyi pixelt kell megjelenítenie a VGA-nak, így gyengébb CPU mellett hamarabb ütközhet VGA limitbe az ember, mint CPU-ba. Ez nem jelenti azt, hogy több lesz az FPS-ed, mert a VGA-nak sokkal nehezebb dolga lesz. De kb. ugyan azt az eredményt kapod 1920x1080-ban egy 7850-nel és egy X4 965-tel, mint 1440x900-ban, míg egy i5-tel FHD-ban akár 60%-kal kevesebb FPS-ed lenne. (a kisebb felbontáshoz képest, persze még így is sokkal több, mint a Phenommal)
Hogy megértsd, pl. egy R9 290-nek kis felbontásban kell az i5 4Ghz+-on, míg FullHD-ban a stock órajelen is kihajtja. (de attól FHD-ban kevesebb az FPS, a nagyobb VGA-terhelés miatt)
Ha ezt nem érted meg, már nem tudunk mit csinálni neked. Csináld, amit akarsz, csak épp baromság. -
csabi0805
senior tag
Így működik tökéletesen a kártya.
Eddig játszottam a Griddel.
Tehát csak melegedett,hiába van levéve a ház oldala. -
csabi0805
senior tag
Na gyerekek megkezdem,a kártyámnak a kipróbálását úgy,hogy odatettem egy ventilátort aztán azzal még hűteni fogom plusszban.
Már kinomban ezt találtam ki.
A 14.4-et használom.
Ha ez sem segít akkor felrakom a Windows 7-et,már csak kiváncsiságból is.
Na majd írok.
Lassan csak az én hozzászólásaimból áll a topic. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #50350 üzenetére
Mi baj van a Windows-zal? 8.1 rendben működik minden driverrel, driver-hiba meg a driveré.
CirrMee: 120°C-ra vannak hitelesítve. Gyári hűtéssel és némi tuningal GPU elmegy 80-85°C-ig, VRM-ek akár 110°C-ig is, működésben semmi probléma, csak meleg van. Ettől függetlenül jobb hűtés nem árt, simán 95°C alatt lehet tartani a VRM-eket is, akár túlfeszeléssel. Persze ajánlott legalább egy közepesen jól szellőző ház.
Zsébernardo: Minél nagyobb a felbontás és az összetettség, annál gyengébb proci elég. A Phenom ettől függetlenül vaskos CPU-limitet fog okozni mindegyikben (csak kisebb felbontásban kevésbé érezni). Nem ilyen kártyák alá való.
-
törölt tag
válasz
haypro #50381 üzenetére
HD6850-et használtam 1280x1024-es felbontásban ameddig nem volt FHD monitorom. Amikor megvettem a HD7850-et még mindig a CRT monitort használtam ebben a felbontásban. Akkor is mértem gyorsulást, nem is keveset, majd Full HD felbontásban kaptam meg azt a teljesitmény ami elvárható. Ne állitsunk már olyanokat, mert nem hiszem el hogy 1440x900-ban kevés egy Phenom II X4 és hogy olymindegy hogy egy HD7850-et vagy egy HD6870 használunk a gépben.
-
kovsol
titán
válasz
#00137984 #50382 üzenetére
Full HD ban nem lesz nagyobb a CPU igény, mert fizikát/ai/stb -t ugyan úgy fog számolni kisebb felbontáson is, de mivel kevesebb képkockát tud feldolgozni a vga a magasabb felbontás miatt, így a vga kiszolgáláshoz szükséges cpu igény csökken. Szóval azt kifogásoltam, hogy te azt írod kisebb felbontáson elég, de full hd esetén meg tuningolni kell majd a cpu-t. Ez nem igaz. Ha növeled a felbontást úgy billen a mérleg a VGA limit irányába.
-
törölt tag
Még kerestem az elöző hsz-ben a kifogásolt részt. Az első mondatban a monitora felbontására utaltam és helyeseltem a HD7870-es kártyára. Rendben... Megelőlegezve a bizalmat, hogy FHD monitornak is szükségét érzi majd idővel, a CPU órajelemelésre hivtam fel a figyelmét, mert ezen a felbontáson és ehez a kártyához kevés lehet a Phenom II X4 ereje. Kiegészitésre nem kivántam ennyit hozzáfüzni, de megint olyanért kell magyarázkodnom, ami nem volt az olvasatomban és félre értelmezni sem lehetett volna.
-
haypro
senior tag
válasz
#00137984 #50380 üzenetére
Figyelj. Nekem Phenom II X4 965-öm van 3.8Ghz-n. 1440x900-as a monitorom. Ez a CPU még ilyen órajelen is max. egy 7790-et hajt ki ebben a felbontásban.
A 6870-emmel ugyan annyi FPS-sem volt, mint most 7850-nel(1200/1450Mhz), vagy a korábbi GTX660/7870-emmel. Ez tény.
Óriási a CPU-limit ezen a felbontáson. FullHD-ben már mehetne mellé 7850/GTX660/7870. -
törölt tag
válasz
kovsol #50375 üzenetére
Ezért irtam a végére a vegyes limitre utaló megjegyzésem. A tesztek szerint ilyen CPU limit kikényszeritéséhez egész alacsony felbontásban kell használnod a programokat (800x600 vagy 1024x768). Ennél nagyobb felbontásban nem okozhat akkora gondot. Intel CPU-ra nem tudom ez mennyire érvényes, mert AMD-s rendszert használtam mindig és jelen esetben is erről kértek infót, ezért gondoltam rövidebbre fogom. Full HD-n High vagy Ultra beállitást használva kevés lehet a Phenom II X4 3600 MHz-en, ezért ajánlottam erre az esetre CPU órajelemelést.
-
Popes
őstag
Topiklakók, volna egy kérdésem.
Asusus R9 270 OC játékok alatt 65C de a venti még csak az alap 1000RPM-en megy, ez így rendben van vagy kellene valamit állítanom?
-
urbi73
senior tag
Köszönöm a válaszokat
. Főként BF4 multira , Watch -Dogs , meg ha megjelenik a GTA5 ( ezt nagyon várom ) elég gépigényes játékokra kel majd .
Sajnos a 7770 - már elég kevésnek bizonyult még 1440 x 900 - as Fb - ban is ezekhez a játékokhoz , legalábbis már elégé le kellett " butítani a játékot . -
törölt tag
válasz
urbi73 #50372 üzenetére
A Phenom II X4 955 az 1440x900-as felbontásban megbirkozik a HD7870-es kártyáddal. Monitor csere esetén FHD-n már a CPU-t 4GHz-re kéne húznod. Videókártya tuning esetén lehet már kevés lenne a Phenom II. Én is Phenom II X4-et használok alap 3500 MHz-en a HD7850 950/1250 órajelekre. A GPU-t 1050 MHz-ig húzva is gyorsulás van, ezfelett már nekem is a CPU-t kell tuningolnom 3800 MHz-re. A játékokban is vegyesen van CPU-GPU limit, ezért szerintem még jó lesz a Phenom II X4.
-
urbi73
senior tag
Üdv .
7770 - röl ilyenre váltok , /SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition . A kérdésem az lenne hogy egy Phenom x4 , kifog hajtani egy ilyen kártyát ?
Jelenleg 3600 Mhz hajtom a procit , remélem elég lesz neki , lapot meg procit nem akarok most cserélni . -
törölt tag
válasz
csabi0805 #50369 üzenetére
Catalystból a 14.4 amit érdemes használnod, ami a böngészőkben okozhat hibát. A játékról fentebb véleményeztem. A kártyát nem nyúzni, használni kell.
HD7850-et 950/1250 órajelekkel, Power Limit 25%-on használom. Igen ám, mehetne 1000 MHz-en a GPU, de ilyen játékoknál nem ez a 5-6 FPS fog hiányozni, hanem egy jó driver a kártyád alá. Ha érkezne egy jó driver a 13.9 helyett amit most használok, akkor gond nélkül megy a tuningos órajelem felfelé. Egy közepes tuningot ajánlok a 14.4 driverrel kipróbálásra.
-
-
csabi0805
senior tag
Valakinek valami Tipp,lehet hogy a játék rossz?
De akkor a többit hibát miért produkálja?
Holnap még megnyúzom,de szerintem a kártya bibis... -
bozont
veterán
válasz
Steve198310 #50361 üzenetére
Kicsit le kellene már állni ezzel a windows témával. Nincs semmi baj a 8-cal, nagyon jól működik, stabil és gyors (a metro ui az egy dolog). A 8.1-ről nem tudok nyilatkozni, de öcsém azt használja és nem panaszkodik rá. Ha valaki nem ért hozzá, ne a windows-t szidja. Az meg hogy a 9 milyen lesz? Majd kiderül. Úgy tűnik sok médium van itt a fórumon, hogy ennyire dicsérnek valamit amiről még semmit sem lehet tudni.
-
Steve198310
őstag
válasz
CirrMee #50352 üzenetére
Persze logikus. miért is? Mert a driverek nem csak a Windows 7 gyatra de a Windows 8 8.1 még szarabb. A tapasztalatok beszélnek. Van eredeti Windows 7 fillérekért hozzá lehet jutni. De majd a Windows 9 jóval jobban alakul majd mint a 8 és társa. Na de tegyük hozzá nem a PC re készült elsősorban hanem a tábla gépekre érintő meg a fos dolgokra.
A lényeg driverek hibák miatt okozza majd el halalozik mint az enyém. És mindegyik kártyával élő lehet hozni nem kell kifejezett márka. Nem márka függő. -
haypro
senior tag
válasz
harusakura1 #50359 üzenetére
Nagyon jó vétel, ha új kártyát akarsz, és használt nem játszik akkor gyorsan rendeld meg!
Semmi baj nincs vele, megbízható modell. -
harusakura1
tag
Hali
https://www.pcx.hu/termek/sapphire-hd7850-2gb-ddr5-11200-24-20g-videokartya-30672
Ez a kártya miert ilyen olcsó? Neztem a tobbit es mind kb egy tizessel dragabb... Egyebkent jo vetel? Fx6300as melle menne. -
törölt tag
válasz
csabi0805 #50354 üzenetére
Ezt a képet a Grid Autosport játékban mentetted el, akkor nincs is több kérdésem. Ütközéseknél és falnak csapodások után (lezúztak és kilöktek), szines sávban áttetszős képhiba keletkezett nálam is. Ez más Codemasters játékban is látható volt másoknál, de eddig nálam nem... Ez a játékmotor hibája is lehet, amit a következő driverban vagy egy patch formájában javitani fognak (optimista egy megközelités részemről). Amúgy ez a játék irányitás és belső nézet szempontjából nem egy jól sikerült alkotás, mert már törlésre van kijelőlve. TERMINATED
-
csabi0805
senior tag
Na ezt csinálta 1100 és 1400-on.
Szerintem ebből csere lesz. -
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #50350 üzenetére
Visszavette az órajelet, abbahagyta a hibát, erre aszondod' neki, tuti a vindóz az. Logikus...
-
CirrMee
addikt
válasz
csabi0805 #50348 üzenetére
Azt azért majd próbáld ki, hogy egyszerre csak az egyik órajelet húzod le az általad említett szintig, melyikre fog lépni valamit. Ha csak a memóriákra, akkor ott az történhetett, hogy csak 1400 -ig stabil chipeket sikerült felpakolni, és azt húzták túl gyárilag.
Azzal csak az a gond, hogy ha a chip gyárilag (valószínűleg) 1400 -as, akkor azt hibátlanul teljesítve technikailag nincs is baja. Másrészt meg gyárilag OC -s a kártya, azt viszont nem teljesíti, bár a chip meg maga jó.
Ha csak a memóriát kell 1400 -ig visszahúzni (azon viszont megnyúzva is stabil), és nem szívesen válnék meg a kártyától a gariztatásos hercehurcára, akkor használnám ezen a frekin, aztán ha azon lenne baja, vinném vissza.A döntés viszont a tiéd, ha visszaviszed, akkor kész tényekkel célszerű vinni, tudd reprodukálni a hibát előttük.
-
csabi0805
senior tag
válasz
CirrMee #50345 üzenetére
Levettem a ház oldalát a biztonság kedvéért,plussz a procihûtôm egy 12 centis Cooler Master szóval az is mozgatja a levegôt.Néztem a hômérsékletet is 65 foknál talán vagy kétszer volt több mióta megvan.
Ha felveszem 45-50%-ra a ventit és úgy játszok vele akkor meg 50 valamennyi fokos. -
rudii
tag
Hali! Egy gigabyte r9 270x 4gb van és azt szeretném kérdezni mi az a hőfok ami felé nem kéne essek? Játék közbe hangosnak találom ventiket rajta így kézi szabályzást nézegettem.
-
csabi0805
senior tag
Levettem 1050-re meg 1400-ra az órajeleket és így egyenlőre működik.
A drivereket én is prógálgattam,nekem például a 14.6 fel sem megy,de már ezt a múltkor beszéltük itt.
Mindíg kifagy a telepítés közben.
Na majd még prógálgatom aztán ha így menni fog normálisan akkor szólni fogok,hogy nem bírja a gyári órajeleket. -
törölt tag
Azoknak akiknél képhibák fordulnak elő, erősen ajánlott valamelyik régebbi 13.9 vagy 13.12 driver használata. AMD Catalyst 14.x-es driver HD7000 és R200 szériára sem ajánlott, mert fagyást és képhibákat okoz. Én már az összeset átnéztem 13.35-14.6 RC2-ig és eddig egyet sem tudok ajánlott kategóriába sorolni. Tudom egyeseknél elfogadhatóan müködhet... vagy nem okoz olyan látható és könnyen azonositható hibát. Egy ismerősnek egy driver tette használhatatlanná a HD4870-es kártyáját, mert az mondta nála minden rendben és nem érti nálunk miért nem jó. Egy bekapcsolás után nem adott képet a VGA...A driver csendben is képes egy hardvert kikésziteni, az árulkodó jelekre pedig érdemes időben odafigyelni. A HD4850-en nálam hibákat okozó driverét az elözőre visszacseréltem és vártam egy jó drivert. Az a kártya még egy év múlva is használható maradt és eladtam cserélve a HD6850-re.
-
Raidon
őstag
válasz
csabi0805 #50334 üzenetére
AZ en 7850 em is ilyeneket csinalt ha bevolt kapcsolva a hardveres gyorsitas ha nem... toltokepernoknel meg launchereknel villogott a betu meg a szoveg... jatek kozben semmi en visszakuldtem gariba.
Mivel se az iGPU-val se masik karival nem csinalta raadasul kiprobaltam az osszes drivert.... -
csabi0805
senior tag
Ilyet is szokott csinálni bár ezt nekem csak játékok alatt csinálta.Ezt a 260X topicjából láttam meg.Ott is van gondd bőven bakker.Ott van a kockásodás.
-
csabi0805
senior tag
Nem volt húzva,az oprendszer 8.1 update 1,az a fúrcsa,hogy szokott olyat is csinálni,hogy így az egész képen ilyen bevillanások vannak.Ezt megcsinálja utánna visszalépek a játékba aztán semmi egy darabig.
Most legutóbb a Grid Autosporttal csinálta. -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Visszaolvastam,és nekem is csinált már olyat a kártyám mint amit Enterrnek.Utánna egy pát napig semmi aztán megint előjön.Most játszottam a géppel,és ilyen kis kockák jelentek meg a képernyő alján.Le printscreeneltem,de a képen meg nem látszik bakker.
Na most mit csináljak? -
Steve198310
őstag
válasz
freestailo #50323 üzenetére
Meg szokták engedni ,hogy nagyobb karajt válassz némi különbözettel. Ajánlom a Toxic-ot és Vapor-x et
-
katt777
félisten
válasz
freestailo #50323 üzenetére
Akkor GB 270X, esetleg Sapphire.
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Jó ideje nem frissítettem a VGA drivert , most megtettem a legújabbra a 14.6-os Catalystre.Eléggé szaggat Bf3-on, mondhatni játszhatatlan. Nálatok, akik AMD-sek tapasztalt valaki ilyet?
-
Steve198310
őstag
válasz
freestailo #50321 üzenetére
Egy jó Vapor-X vagy Toxic a Sapphire oldalonJa ,hogy sima 270 akkor fingom sincs de ahozz jó a Dual-X is
-
freestailo
őstag
-
katt777
félisten
válasz
CirrMee #50279 üzenetére
1. Mert évek óta nem képes pontosan olvasni a VRAM órajeleket. egyébként +1 bibi: a dragon skinek sincsenek ben a bétában. Egyébként nem ez a "poén", hanem, hogy külön jelezték: "stable beta".
2. ok: Sokaknak segíthet, ha valaki teszteli, mert nem mindenki keni-vágja a témát, és volt itt jó pár driverszidás ilyen segédprogramok miatt. Ez nem kell, a drivereket anélkül is elég okkal lehet szidni.
freestailo: Szerintem egy betesztelt, használt 7870-nel sem jársz rosszabbul, ráadásul kevesebb a driverhiba is velük. Én használt XT-t vettem, elégedetten használom több mint fél éve. Az erős melegedés miatt én egyébként a Gigabyte twinforce-os verzióit ajánlanám, Sapphire-nél hűvösebbek.
szika87: Én egy CM Silent Power 600-ast vettem, tökéletesen megfelel (C7 mód nincs, ez kb. egyáltalán nem érdekel).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
freestailo #50319 üzenetére
Sapphire-ből melyik? Mert elég nagy a választék..
-
freestailo
őstag
Sziasztok, nézegetek 2 fajta 270-et, XFX és Sapphire, a gariidőn kívül melyik a jobb/ajánlottabb?
-
szika87
aktív tag
Eladtam az 500-as Chieftec-em, mit gondoltok egy 400-as Corsair visszalépés lenne? Kihajtana az egy 7870-et?
-
Steve198310
őstag
válasz
fasterware #50308 üzenetére
Nem rossz de inkább vapor-x vagy toxic
-
juve600
nagyúr
amd driver-ből melyik most a legstabilabb 14.4 WHQL vagy a 14.6 BETA ??
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy Sapphire R9 270 ( http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?pid=2039 ) mennyire megbízható működésileg, fekete képernyő gond van e vele, hűtése megfelelő e ? -
belinho
senior tag
válasz
123sylaar #50301 üzenetére
Szerintem ez valami beállítás hiba lesz, nem a hardvernek van baja. Először a CCC-ben kellene szétnézni, talán van valami opció erre. Vagy a TV-n valami auto-detect, ami beállítja. Talán a képfrissítéssel van valami, amiért nincs teljes kép, próbálgatni kell, de nem hardverhiba lesz. Amúgy AMD-nél gyakran belefutni valamibe TV-s összekötés esetén, NV-sek nem szoktak panaszkodni erre, szóval ha semmiképp nem oldódik meg akkor NV kártya kéne, de biztosan meg lehet oldani, de így látatlanba én sem nagyon tudom mi lehet a baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Teljes egészében megtekinthető a Nothing Phone (3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged