Új hozzászólás Aktív témák
-
-
korcsi
veterán
válasz
gyuribácsi88 #26090 üzenetére
Attól csinálja a csíkozást.
( #26093 ) gyuribácsi88: Inkább kölcsön még rá, és a szerelésért is vállalja a felelőséget. -
zserbox
őstag
válasz
gyuribácsi88 #26093 üzenetére
a compabilitybe mi az az AMD radeon 8870?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Solesz84 #26058 üzenetére
ez nem lesz jó, mindenképpen aktív átalakító kell.
szerk: eyefinityhez mindenképp aktív kell, különben nem tudod egyszerre mindhármat használni. ha meg nincs ráírva, hogy aktív, akkor általában nem lesz az.
Steve198310: nem, két dvi és egy hdmi egyszerre nem fog meghajtani három monitort (kivéve pár sapphire kártya esetén de ott fel van tüntetve). ez biztosan igaz 6950 2GBre és 7850 2GBre is (mindkettőből HIS ICEQm volt/van).
kovsol: az összes kijelzőt CFnél elvileg az elsődleges monitorra kell kötni. dolgot egyébként kipróbálhatom (eyefinity + cfem van), de papíron nem működik.
-
-
korcsi
veterán
válasz
gyuribácsi88 #25620 üzenetére
72 vagy 75Hz-es monitor driver?
-
Gippo
senior tag
Sziasztok!
A gyári venti hibás (kerregő hang bizonyos fordulaton) shapphire 7850 karit gariztatta már valaki ezzel a problémával?
-
kovsol
titán
Nekem meló helyen amúgy egy DP-DVI átalakító kábellel van rákötve a laptop dokkolójára egy full hd monitor. Meg kaptam én DP-HDMI átalakítót is egy korábbi vga kártyámhoz. Szóval annyira azért nem kell félni ettől a DP porttól se.
-
Solesz84
aktív tag
Nekem ilyen kimenetek vannak a kártyámon:
D-Sub Output : Yes x 1 (via DVI to D-Sub adaptor x 1)
DVI Output : Yes x 1 (DVI-D), Yes x 1 (DVI-I)
HDMI Output : Yes x 1
Display Port : Yes x 1 (Regular DP)
HDCP Support : Yes -
Solesz84
aktív tag
válasz
viperabácsi #26076 üzenetére
Nekem is ez volt gyanús!
Lehet még az eladó sem tudja, csak rám akarta sózni!
-
kovsol
titán
válasz
viperabácsi #26074 üzenetére
van ahol 2 dvi port van és az egyik közöse bekötésen van a hdmi-vel és ilyenkor vagy két dvi vagy dvi+hdmi működik csak
viszont ha CF van akkor egy kártyára kell rádugni a monitorokat, vagy lehet vegyesen is ?
-
Steve198310
őstag
válasz
viperabácsi #26074 üzenetére
Ez a videó rendben is van.
Amint hallotad el hangzott az hogy DVI + HDMI 3 monitort szolgál ki mindenféle segég cucc nélkül.
A 7770 azon 1dvi dual van meg dp mini + egy hdmiViszont ez
http://www.asus.hu/Graphics_Cards/AMD_Series/HD7850DC22GD5V2/#overview
2 DVI + 1 hdmi is ki tol 3 monitort
-
Steve198310
őstag
válasz
viperabácsi #26070 üzenetére
Csak 3 nem 6. De el birják a 6 monitort.
-
Solesz84
aktív tag
Igen én is úgy tudom h az egyik monitornak a DP portba kell csatlakozni de a monitoron csak DVI van, ezért kérdeztem h jó lenne-e ez az átalakító amit linkeltem, mert az Iponnál azt mondták h aktív átalakító és h működnie kell vele, de nem vagyok benne biztos h tényleg működne is.DP nélkül ki tudnám próbálni, de még nem próbáltam csak 2 monitort, mert úgy tudom h kell hozzá a DP port, de majd holnap megpróbálom anélkül.
Köszönöm a válaszokat uraim.
-
kovsol
titán
válasz
viperabácsi #26070 üzenetére
Ezek vannak a kártyádon:
Dual-link DVI-I x 1
Mini DisplayPort x 2 (version 1.2)
HDMI x 1 (version 1.4a) -
viperabácsi
addikt
válasz
Steve198310 #26069 üzenetére
EZT (A DP + 2 monitor és a HDMI +1. így jön ki a 6 monitor.) most nem értem.Nekem msi kártyám van ami az adatlapomon szerepel, arra hogyan tudok dp port nélküli 3 db monitort kötni?
Én eddig úgy tudtam , hogy 3 monitort csak úgy lehet egybe fűzni , ha az egyik dp-portos vagy aktív átalakítóval van összekötve.Minden fórumon ezt lehet olvasni.
Állításod szerint te így játszottál displayportos monitor nélkül?
-
Steve198310
őstag
válasz
viperabácsi #26068 üzenetére
Ez a csak DP vel ellátott kártyákra vonatkozik. Ez mind mind csak átalakító DP-ből DVI-re stb.
Igen ha DP ből akar dolgoztatni DVI monitort persze kell. De ha csak a DVI használja akkor nem kell semmi.De amit irtam ki is próbáltam és játszottam is rajta. Nem a hasamra ütöttem és leirtam hanem meg is csináltam.
A DP + 2 monitor és a HDMI +1. így jön ki a 6 monitor. Mivel ez a tipushttp://www.asus.hu/Graphics_Cards/AMD_Series/HD7850DC22GD5V2/
képes rá
Próbáld csak ki. Ha ment HD6870-el akkor megy ezzel is de pár nap és kipróbálom én is
Mert nekem is érkezik az új kari -
viperabácsi
addikt
válasz
Steve198310 #26067 üzenetére
-
Steve198310
őstag
válasz
viperabácsi #26066 üzenetére
Ez bocsánatot kérek de tévedés. Nem kell DP hozzá. Tudom a néhai Asus HD6870 DC mel is hajtottam 2 illetve 3 monitort. És a DP nélkül hajtottam.
Van rajt egy Dual DVI és egy Single DVI csati. Az már 3 monitor
-
viperabácsi
addikt
válasz
Steve198310 #26064 üzenetére
Igen csak Eyefinity-hez kell a dp port is.Ha nincs dp-portos monitorja akkor egy aktív dvi to dp átalakító kell.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni h tudnátok nekem abban segíteni, h kipróbálnám az Eyefinity-t 3 monitorral és egy ASUS 7870 DC2 V2-vel.Szerintetek ezzel működne a dolog, jó lenne hozzá ez az átalakító?
http://ipon.hu/webshop/product/delock_61765_displayport___dvi_d_atalakito/207125
Előre is köszönöm a segítséget.
-
kungzi
veterán
nyomtam 50 perc BF3-t, mert ennyire volt most időm és a 7850-m eddig úgy néz ki stabil 1100/1500-n 1.21V-n
stabil 50-120fps között ugrált ultra-n, szerintem elég baráti
este majd csinálok egy hosszabb tesztet
mondjuk múltkor olyan volt, hogy bf3-t nyomtam 4 órán keresztül semmi fagyás, másnap 5 perc CS: Source után kékhalál
Monitorozni mivel érdemes hőmérsékletet?
-
kungzi
veterán
Ha a 3D Mark-ban a Fire Strike lefut hiba nélkül, akkor mondható stabilnak a tuning?
-
GergoHD
tag
válasz
Anaren91 #26042 üzenetére
Hát én is erre lennék kíváncsi. Nekem most egy kodegány házam van amibe jelenleg egy 8centis venti megy xD oldallap minden fent és BO2 (minden fullon 1920x1080) alatt is simán felmegy 75C-ig alapfeszen most alulfeszeltem most csak olyan 70-ig megy. Mindjárt megpróbálom leszedni a ház oldalát és úgy is megnézni mennyi lessz. Amúgy a venti 1400RPM-en megy kb és immáron alaplapról speedfannal szabályzom mivel msi xD.
-
törölt tag
válasz
Anaren91 #26038 üzenetére
" nem tudom hogy ti hogy csináljátok hogy 55 fok meg 40 fok "
Korábban (amikor még nem foglalkoztam annyira ezzel a témával) én is csak pislogtam amikor ehhez hasonló hőmérsékleti adatokat közölt valaki.(korábbi 6870-es karim alapon terhelés nélkül volt 40°C-os. Most meg terhelve alig megy fentebb
). Pedig lehetséges. Egy kis alulfeszelés és jól szellőző ház "csodákra" képes!
(#26042) Anaren91
Itt van pár kép Crysis 3-ból. Egyéb képet most nem találtam...
BF3 még ennyire sem melegszik, főleg ha nincs 27°C a szobában.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Apollo_21 #26039 üzenetére
Jaja
és az a hülye képernyő illesztő összeomlott hiba is eltűnt(koppkopp azért lekopogom
. Lehet nem tetszett neki a nagy meleg
Jah és akiknek 40 meg 50 fokos a kártyája az milyen felbontáson meg beállításokkal játszik? mert 1024 ben nekem is 30 fok a kártya csak azért kérdezem
Csak vicc volt de mégis nem hiszem el h full hd ba egy 7870 55 fok mikor öcsém 7750 e ami nem egy nagy szám 1280x1024 be megy 45 fokon és nem éppen egy kaliberű a 7870 teljesítményével az a kártya...
-
Anaren91
senior tag
Nem tudom ami most van 65 fok szerintem tök normális egy ilyen kártyánál én nem tudom hogy ti hogy csináljátok hogy 55 fok meg 40 fok. Tegnap a kábeleket is úgy elmenedzsmenteltem a házamb hogy ihaj
Most jön a kövi projekt hogy kivágom a ház tetejét, alját és oda is megy 1-1 venti. Crysis 3 alatt ma 66 fok volt a max ami az eddigi 96 fokos max hoz képes egencsak jó
-
GergoHD
tag
Képzeljétek az imént BFBC2 közben altaboztam a játékot és bs-hez hasonló dolgot tapasztaltam befagyott a kép feketére a hang pedig ugyanaz a hang ismétlődött és semmire nem reagált se alttab se altf4 se ctrlaltdel semmire. :S Ha ez most bs volt akkor ez mostantól előfordulhat simán játék közben is vagy csak ilyenkor? Magyarán attól hogy most volt 1 akkor mostantól már hajlamos lessz rá a kártyám vagy nem?
-
Algotis
addikt
Hogy tudok a giga 7850-re 2 monitort kotni? Mind2 monitor dvi-os. Kell eloszto?
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni h tudnátok nekem abban segíteni, h kipróbálnám az Eyefinity-t 3 monitorral és egy ASUS 7870 DC2 V2-vel.Szerintetek ezzel működne a dolog, jó lenne hozzá ez az átalakító?
http://ipon.hu/webshop/product/delock_61765_displayport___dvi_d_atalakito/207125Előre is köszönöm a segítséget.
-
raggg
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #26023 üzenetére
Ahogy írtam, hoszabb sessionök után néztem meg hány fokos.
-
Toxy
aktív tag
válasz
gyuribácsi88 #26023 üzenetére
Nekem 56 fok volt a maximum eddig. én monitorozom mindig.
igaz nekem nincs oldal a házon illetve a szobába sincs több 15 foknál
alapon 17 fok a kari.
-
Miért nem monitorozod ki hogy hány fokos a kártya? Hasra ütésszerűen meg tudod mondani hogy hány fokos? Nem is mondtad hogy uri gellerel állsz rokoni kapcsolatba
Nekem Bioshock alatt 60 fokos a kártya, ez a max, igaz húzva van, de akkor is 60fokos, és nem tartom valószínűnek hogy a házad jobban szellőzik az enyémnél.
-
raggg
senior tag
Én azt hittem ez elenyésző
Nem vagyok egy nagy tuning- és hardverguru. Bár ez azt hiszem lejött.
-
raggg
senior tag
válasz
zserbox #26017 üzenetére
Egy párszor néztem rá, amikor (számomra) hosszabb ideig játszottam. 55 fok felett nem volt. Az igazság az, hogy elsősorban hétvégén van hajtva, hétközben legfeljebb egy órát van időm játszani. A házam meg gyakorlatilag egy kalitka, lyukas minden oldalán, plusz a kábeleket is igyekeztem szépen elrendezni (ennek a Thermaltake háznak megvannak a hiányosságai, de nem is volt túl drága, a lényeg, hogy nem lehet eldugni a kábeleket az alaplap mögé, de azért megtettem mindent a szellőzés érdekében).
-
zserbox
őstag
Azért az hogy 50 fok felett nem volt soha az elég hihetetlen vagy csak még soha nem volt huzamosabb ideig maxon terhelve.vagy valami extra agressziv venti vezérlést használsz aminek semmi értelme.
-
Apollo_21
addikt
Elég sokmindentől függ. Ventiprofil stb stb...mondjuk "jókis" házad van, nálam ugyanez a kari terhelve olyan 55-60at azért meg-meg kapja 50%os venti profillal..gondolom majd nyáron befigyel a 70-75..ha azt vesszük alapul h kb 22van a lakásba. Kábelelrendezés sem utolsó..sajnos én trehányul hagytam pedig a haf-ba szépen ellehetne bújtatni őket
-
-
törölt tag
válasz
BomiBoogie #26012 üzenetére
Legközelebb akkor nem szedem le a fent lévőt, akkor gondolom a beállítások is megmaradnak.
Köszi! -
törölt tag
Hy!
Ha az MSI AB-t frissíteni,szeretném akkor az előzőt un installáljam és úgy mehet az újabb verzió, vagy csak "egyszerűen" elindítom az exe-t és felülírja a már meglévő verziót?!
Ne "kövezzetek" meg eme kérdésért,de olvastam már hogy a VGA drivert is van aki nem uninstalálja, hanem csak "rátelepíti" az új verziót. -
Algotis
addikt
válasz
ALONSO11 #25997 üzenetére
Én pl. Sapphire-nél kifogtam 2 db csíkozódós kártyát. Először 5770, majd a 6770-en is kijött. Akkoriban még nem mertem tuningolgatni. Kicserélték msi-re, azzal húztam 2 évet, semmi gond nem volt.
Aztán most jött a Giga, ami szintén remekül muzsikál, és lehet, hogy más kártyát nem, de ezeket jól gyártja.
Véletlen hiba folytán lehet, hogy rossz lett egy asus, vagy gigabyte, de attól még az nem rossz. Sapphireről már azért állítjuk, hogy ne vegyél, mert már sokan megszívták... -
Anaren91
senior tag
Na megoldódott a rejtély
Mégis csak a pasztázás volt a vacak....megint. Most újra pasztáztam a kártyát és jó lett
Bioshock alatt 65 fok max, LoL ba 52 a 80 helyett.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cingáriusz #26002 üzenetére
ha egyezik a 6950 bordájával és ventijével, akkor elfogadható hőfokok mellett csendes/nagyon halk lesz, tövig terhelve is. ha változtattak a profilon, akkor elég masszív a bordája, hogy low rpm mellett is olyan 80 fok alatt maradjon jól szellőző házban. az előző 6950emen azzal a hűtővel nagyon elégedett voltam, és egy Thermalright HR03GT, a maga korának legjobb aftermarket megoldása volt az előző kártyámon...
viszont, ez úgy néz ki már csak 2x8milis csővel van, mint a 7850eken használt megoldás. viszont a venti hubja lényegesen kisebb a 7850nél. keress tesztet, ha Adda ventivel szerelik, akkor még bőven jó lesz. a 7850esé se rossz, csak a turbónak alapból halksághoz szokott felhasználóknak nagyon agresszív a ventiszabályozása.
-
Mi a véleményetek a HIS 7870-ről? [link]
-
kungzi
veterán
na egy uccsó kérdés. A GPU Tweak miért csak 1050-ig engedi húzni a GPU-t? Beállítom 1100-re és visszaugrik 1050-re. Trixx-ben tudtam állítani tovább is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest