Új hozzászólás Aktív témák
-
Hubba12
senior tag
válasz
#00137984 #51197 üzenetére
öt vettem a napokban erről tudtok írni véleményt? 26 ezer volt. dobozosan garisan.
-
törölt tag
válasz
férfiállat #51193 üzenetére
Az állat... (nem sértésként mondom...)
A fórumozok ettől hangoskodnak, és most már te is jólértesült lehetsz a témában. Nem a legfrissebb drivert kell feltenni, hanem a 14.4 WHQL vagy a 13.12 WHQL valamelyikét a HD7000-es videókártyákhoz. A 14.7 RC (14.6 beta) Catalyst driver energiamenedzsmentje nem kiméletes a kártyáinkhoz, ezért én már a cserét fontolgatom R270-re vagy R265-re HD7850-ről.
-
castiels
addikt
Hali BF 4 multi közben kilép és ez jön fel. Mi lehet?
-
neilszab
őstag
válasz
neilszab #51183 üzenetére
Ami eszembe jutott, hogy ez az UEFI BIOS frissítés a VGA-án talán megoldhatná a dolgot, bár kicsit tartok ettől a dologtól.
Ha ezt meglépem, attól még fog működni a VGA karim régi BIOS-os gépekben és XP-én?
Előre is köszi...
-
férfiállat
tag
vettem egy új vinyót kb 2 hete (1 tb-s wd black) újra pakoltam a gépet leszedtem a legfrissebb drivert telepítettem, de valamiért ugrál a tálca, villog. nem tudjátok mi lehet a probléma?? van hogy elég sokáig nem jön elő, de vannak játékok mint pl a lol ahol végig csinálja a játék alatt és elég zavaró, valami megoldást tudtok esetleg? előre is köszönöm, hd 7870.em van asus gyártmány
-
Apollo_21
addikt
válasz
zsolti1902 #51191 üzenetére
Figyelj..persze h kevés..még talán a 7870hez is néha...de ha látod reményét a cserének, egy jobb fx vagy i5 személyében a közeljövőben (pár hónap)...akkor vállald be.
-
Steve198310
őstag
válasz
haypro #51186 üzenetére
Jelen esetekben teljesen mindegy ha mindegyiket alap orajelen (270x 1100@= 7870 975@) ugyan azt hozzák játékok alatt. Tesztekben nem tudom nem igen szoktam tesztelgetni.
Kicsit messze van az a 7970 tesó ott van némi rambéli különbség meg a közel +500 shader egység a többiről ne is beszéljünk. Köszönő viszony csak a gpu neve -
bozont
veterán
válasz
zsolti1902 #51184 üzenetére
Valószínűsítem, hogy inkább 270-re fogják cserélni, de a helyedben rákérdeznék hogy ráfizetéssel cserélik-e 280-ra. Ha nem kell túl sokat rádobni, akkor az lenne a legjobb helyette. De bármelyik verzió is legyen, MSI Gaming vagy Sapphire Vapor-X az ajánlott.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
Apollo_21 #51187 üzenetére
Köszi srácok.
Meglátjuk mi lesz. Ha csere lesz és kell, akkor pótolok rá egy kicsit, hogy valami jobbat kapjak.
Csere esetén választhatok más márkájú kártyát is?Egyelőre várom a PCX visszajelzését, hogy mikor küldik a futárt.
Van egy olyan érzésem, hogy el fog tartani egy darabig a gariztatás. -
Apollo_21
addikt
válasz
Ha van lehetőség inkább az "X" et
-
haypro
senior tag
válasz
Steve198310 #51185 üzenetére
R9 270 & R9 270X= 7870
A 7870XT-nek nincs párja, sokkal erősebb GPU-ja van, mint az R9 270X-nek. A 7970-et is beéri. -
Steve198310
őstag
válasz
Egészen döglődősnek néz ki
7850=265
7870 =270
7870xt=270xHát javítás nem valószínü de nem teszek rá pénzt
-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Van egy MSI 7870 OC 2GB videokártyám, ami tegnap este óta nem ad képet a HDMI-n, D.SUB-on meg csíkozza, pöttyözi a képet.
Garis így megy vissza a szervizbe. Memória hiba szerintem.Az lenne a kérdésem, hogy ezt a hibát javítják vagy kártyát szoktak cserélni?
Ha cserélnék, akkor a kártyámmal a 270 vagy 270x vagy azonos teljesítményben?Köszi.
-
neilszab
őstag
ASUS HD7870-DC2-2GD5-v2 és GigaByte GA-85M-D3H inkompatibilitás....
Sziasztok, a fenti alaplap és videókari kombóval rendelkezem, viszont az istennek sem bírom életre kelteni ezt a VGA karit az alaplapban. Kipróbáltam 3 másik VGA karival, mindegyik gond nélkül elindul, illetve a fenti VGA kártya is probléma nélkül elindul másik gépben. Tápellátás rendben van, alaplap BIOS frissítve, elvileg a BIOS beállításokkal sem lehet gond, elvégre a másik 3 kártya amit próbáltam (R9 260X, HD 4850, GTX 780) is pöcre rendben működik. Ja igen, ugyan ebből az alaplapból egy másikkal is kipróbáltam, azzal sem volt jó a 7870-es, a többi igen.
Ha letiltom a integrált VGA-t, akkor a 7870-nel az alaplap sípol párat, de nem tudom mi lehet a gond.
Esetleg van vkinek vmi ötlete?
Előre is köszi!
-
zoli121
aktív tag
Tisztába vagyok vele hogy egy erősebb procival még jobb lenne de arra most nem akarok költeni. Az én igényeimnek így is megfelelő lesz
-
joysefke
veterán
Hát.. rendes procival még jobb lenne...
J.
-
zoli121
aktív tag
Proci még éppen elmegy. Táp volt a kérdésés
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Egy Cooler Master RS-500-PSAP-J3 500W táp kiszolgálja az R9 270X-et? Phenom II X4 955 proci meg 4Gb ram van a gépbe. Válaszokat előre is köszönöm.
-
nesh_019
senior tag
Ti tapasztaltatok már olyant hogyha használjátok az Eyefinity-t [Nálam 2 monitor] Leesik a internet sávszélességet?
Mert nálam ez van. 1 monitorral maximális sebességgel tudok letölteni ha megvan kapcsolva a második monitor is akkor lemegy felére a sávszélesség. Ti már láttatok/hallottatok ilyent?
-
-
urbi73
senior tag
Köszöntem mindenkinek a segítséget
. Ez a fekete csíkozás , egyébként még a Crysis 2 - ben is megjelent , olyan mintha megnyúlnának az árnyékok . Nincs tuningolva , a gyári 1250 - es memória órajelen használom .
-
törölt tag
Mondjuk talán ezért használom relative alacsony 950/1250 MHz-en a HD7850-et és fontolgatom a leváltását. A 14.xx driverekben történt változtatások hatására a kártyámat nem szándékozom tönkrevágni, ezért is használom régóta a 13.9 WHQL drivert. Ilyen feltételekkel hibamentesen játszhatok és böngészhetek.
-
Apollo_21
addikt
-
törölt tag
válasz
urbi73 #51156 üzenetére
A BF4-ben a fekete sávok a drivertől vagy a tuningolt órajelek hatására jelentkező grafikai hibák. A 14.6 beta és 14.7 RC drivereket ne használd a HD7870-hez. Az órajeleket (főleg a VRAM-ét) vedd visszább ha magas, de ettől nem feltétlen fog megszünni a grafikai hiba, ha az driveres eredetű. Az Nvidia fehér (világos szinű) szöszmötölést okoz erős tuning esetén, az AMD kártyákon fekete texturahibák (flashing) jőn elő. Akármelyik játékban előjöhet (DX9 vagy DX11), mig közben több másikban nem találsz semmi hibát. MSI Afterburner jó a kártyádhoz ventillátorprofilt létrehozni (ez is Powered by Rivatuner).
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #51150 üzenetére
Asus GPU Tweak az Információ részen kijelőlve a GPU-Z Asus ROG Skin jelenik meg és ott leolvashatod a driver verziót. A VRAM órajelét ne emeld meg, mert nem birja a tuningolást és a teljesitményed sem fog emelkedni. A Pitcairn GPU-nak az 1100 MHz is egy jó eredmény 24/7 használatra, mert ebben a kártyában csak ennyi erő van.
-
urbi73
senior tag
Ez a MSI - Aterburner , működik Shappire 7870 - nél is ? A venti vezérlést akarom beállítani vele , mert azt gyanítom hogy túl melegszik a kártya , mert játék BF4 közben egy idő után érdekes" fekete vonalak jelennek meg eseménydúsabb jeleneteknél .
-
sloth400
csendes tag
Na. a vidókártyám 1100/1300-on megy, viszont pl ha már 1150-re húzom akkor kékhalálozik...
-
joysefke
veterán
Nah, most hogy írtam, hogy fölösleges a VRAM-ot húzni, mert úgysem okoz komoly teljesítménynövekedést,
ránéztem a CCC-re és látom, hogy 1500MHz-en áll a VRAM, vagyis effektíve 6000MHz-en megy (!!!)
Kicsit benéztem mert azt hittem, hogy csak minimáltunningot csináltam (4800->5000) ehhez képest nekem a gyári volt 5600 és azt raktam 6000-re, de valahogy mindig az volt bennem, hogy csak minimáltunning van rajta az érzés kedvéért, közben az erőteljes gyári tunningra dobtam rá még egy lapáttal... -
CsIrKeRaToR
tag
válasz
#00137984 #51148 üzenetére
Nekem ilyesmit nem írt ki. Nem tudom,annyira nem értek hozzá,igazából mindenki más programot mondt valaki trixx,gpu tweak,after fogalmam sincs melyik a legjobb engem az asus gpu tweak fogott meg. Annyit tudok szeretném húzni.
Na az imént BF3-alatt 1100/5080 1.148V feszültség alatt olyan kék halált kaptam kb 2 perc alatt mint az állat.
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #51142 üzenetére
GPU-Z-ben nézd meg a GDDR5 memória tipusát. Elpida-t nem érdemes emelni, mert 1250 MHz gyári értéket ajánlottak rá, de némelyik kártyán 1200 MHz-en használták. Nem sokat használ a VRAM-ok tuningolása ezen a HD7850-en. A GPU-t MSI Afterburner programmal használd és a TRIXX-et messziről kerüld el, mert beragadó órajelek és feszültségek jelentkezhetnek. A CCC overdive-ot sem minden tipusra ajánlott használni. A képen az egy szem profilom látható. Lent a kis jelzés legyen kijelőlve, mert rendszerinditás után együtt indul a windows 7-el.
-
Raidon
őstag
válasz
Pancsermeste #51145 üzenetére
Hat igazabol mar beszeltem a fogy.vedelemmel is mondta a srac kuldjem el megegyszer mmint a kiskernek ok elkuldik a nagykernek es a nagyker a gyartonak...
A kartya mukodik az mar mas tema hogy hibassan... 2D-s orajelnel hibazik toltokepernyokon csikos meg vibralnak a betuk jatek kozben semmi...Mondta a srac hogy ha a gyarto nem reagal semmit akkor majd kiverik a balhet a nagykernel... Mondtam hogy azert igen jo hogy gyakorlatilag szivatnak ket oldalrol is STOP....
Szoval orulnek ha legalabb levasarolhatnam mert max rafizetnek ha lenne ra mod azt mondta megoldjuk valahogy,..Erdekes kor lesz ez is ....
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Raidon #51143 üzenetére
Az alsó csoportos szerviz átadás/átvételi papírt nem igazán értem. Két számtek bolt egymásnak adta át a VGA-t? Nagyker a kiskernek?
Mindenesetre ezen nincs semmi, sőt, azt írja, hogy az esetleges károsodás rögzítésének a hiánya még nem zárja ki az átvételkori meglétét. Vagyis, ha ők nem tapasztaltak semmilyen szemmel látható károsodást az átadáskor, az még nem jelenti azt, hogy valóban nincs rajta semmilyen károsodás, magyarul nem vállalnak felelősséget azért, hogy a kártya az átvételkor valóban sérülés mentes volt. Nesze semmi...
A felső szakvélemény szintén nem a kártya teljes körű kivizsgálásáról szól, hanem csak arról, hogy a meghibásodás nem villámcsapás következménye. Utána meg odaírják, hogy a készülék üzemképes!?? Akkor meg milyen meghibásodásról beszélnek?
Nos, tehát ez a két papír nagyjából semmit sem ér, mert egyik se jelenti ki, hogy a kártyán nincs semmilyen szemmel látható alkatrész vagy PCB sérülés. Ellenben az Asus RMA papíron ott van a fizikai sérülés. Az ASUS tuti nem fog adni cserekártyát. A bolt ahol vetted esetleg cserélheti, ha ragaszkodsz hozzá, hogy azt a sérülést márpedig nem te okoztad. És ha az olyan volt az átadáskor, akkor miért nem vették észre! (mondjuk a hűtő alatt nem egyszerű..) -
Raidon
őstag
válasz
Pancsermeste #51096 üzenetére
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
CsIrKeRaToR #51141 üzenetére
Egyébiránt beállítom az 1100 MHz-s órajelet. Beállítom 20%-ra az áramfelvételi korlátozást. Rányomok hogy Alkalmazás és az áf. visszaáll a freki marad. Ez miért van? Rosszat állítottam be ?
-
joysefke
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #51139 üzenetére
De, ez az, csupán én régebbi képet találtam...
Ott tudod a GPU-t és a memóriát húzni. Első körben én megpróbálnám a 1100MHz-en a GPU-t...
(a beállított 20%-os power limit mellett)J.
-
joysefke
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #51137 üzenetére
Catalyst Control Centerben itt találod meg:
http://i0.wp.com/alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2011/10/CCC11.10-overdrive.jpgHa nem muszály nem eröltetném a 3rd party programok (még ha azok a VGA gyártójától is jönnek) használatát.
Kapcsold be a +20%-ot, és egyszerre csak egy dolgot emelj (GPU vagy Memória) hogy ha a teszt azt dobja ki hogy baj van, akkor tudd, hogy mit emeltél túl.
Másrészt pedig a 7850-nek a teljesítményéhez képest alapból elég komoly memória sávszélessége van,
a memória húzás nem fogja számottevően emelni a sebességét... Egy kicsit érdemes azt is tunningolni, hogy meglegyen az érzés, de nem fog sokat hozni, szvsz nem érdemes egy 5300MHz-es beállítással aláásni a stabilitást...Monitorozóprogrammal nézd meg hány fokos a VRM meg a memória fél óra intenzív játék után...
J.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CsIrKeRaToR #51135 üzenetére
Sapphire Trixx-ben megtalálod. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CsIrKeRaToR #51133 üzenetére
Memória nem bírta szerintem.
power limitet told ki +20%-ra, gpu 1100MHz, memória 5000MHz és úgy próbáld ki.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
sloth400 #51131 üzenetére
Hányszor mondjam még, hogy 150W a korlát?
Az a teljes rendszer fogyasztása egy 4,7GHz-es I7 3960X-el. Ha már linkelsz valamit igazán utánanézhetnél mi az.
Különben elég hülye egy teszt, a 7750 nem fogyaszthat ilyen sokat egyik procival sem.
Ha minőségi tápod lett volna elbírta volna a 7850-et. Én sokáig 350W-os táppal használtam, ami 300W-ot tud 12V-on ráadásul 1150MHz-en ment a kártya. -
-
joysefke
veterán
válasz
Grave_444 #51128 üzenetére
Uhh, jah, hogy úgy
így sokkal nehezebb választani, azt hittem egy adott gyártón belül 2,5K valahol a különbség a kártyák között...
Az X-es Asusnak halk hűtése van, gondolom a non-X-et sem rontották el teljessen, a legolcsóbb saphire-val szemben azonban vannak fenntartásaim...
J.
-
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #51122 üzenetére
A behalás pontosan miben nyilvánul meg? Melyik játéknál és drivernél történik? A VRM hűtése magában nem segit semmit (amúgy hőmérsékletek rendben?), ha a GPU-ból egy gyenge darabot fogtál ki és az nem bírja a 925 MHz-et sem. Használhatod 900 vagy 860 MHz-en és a Power Limitet emelheted 25%-ra. MSI Afterburnert ajánlanám és nem a Catalyst overdrive-ot tuningolás céljából (egyáltalán ne is engedélyezd!). Itt ventillátor vezérlő profilokat is megadhatsz.
-
CJ3
senior tag
Sziasztok gyors segítség kellene
270 vagy 270X
2500Ft a különbség a kettő között
Most nézem átlag 4-5 fps van a kettő kártya között, de van ahol több is.
Melyiket vegyem?
-
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok! Sapphire Radeon HD 7850 OC 2GB kártyámat szeretném kicsit fejleszteni. Tuningolni egyáltalán nem lehet egyből behal a cucc. Ezért apró bordákkal szeretném lehűteni a VRM részleget. Jó ötlet vagy felejtsem mert nem fog javulni a helyzet?
Választ előre köszönöm!
-
joysefke
veterán
válasz
sloth400 #51102 üzenetére
Sziasztok. Van egy Sapphire HD 7850 2GB-omn jelenleg felhúztam úgy hogy: powerlimitet:+10-el spékeltem meg a GPU frekit 925MHz-re memóriát 1250 MHz-re... így max 61 fokos macimális terhelés esetében
Azért ennyire nem kell félteni a cuccot...
7850-hez semennyire nem értek, de ha ez is hasonló a 7870/270X-hez, akkor a power limitet nyugodtan tedd fel +20%-ra, az az alap. Ne az legyen a baj, hogy nem tud elég kakaót felvenni...Első körben én kipróbálnám, hogy feszemelés nélkül +20% power limittel CCC-ből tunningolva hol a vége.
Az én kártyám mindenféle Afterburner meg ilyen 3rd party okosságok meg feszemelés nélkül, +20% power limittel viszi a GPU 1150/Mem 5000-et atomstabilan(följebb meg sem próbáltam
)
Mindenképpen monitorozd a hőmérsékleteket, ehhez olyan progit ajánlok, ami részletesen kiírja az összes hőszenzor értékeit, különös tekintettel a VRM-ekre és memóriára. A húzott kártyákon /legjobb tudomásom szerint/ leggyakrabban nem a GPU adja föl a szolgálatot, hanem a VRM vagy a memóriák, hiszen ezek gyakran nincsenek extra hűtve, csak ami levegőt kapnak, nem tudom a 7850-nél mi újság, de kötve hiszem, hogy rendes hűtés lenne a VRM-eken... A hőmérsékeletek egyébként feszemeléstől tudnak nagyon elszabadulni, ezért amíg az nem tiszta, hogy az alapfeszes tunningal hogy néznek ki a VRM/memó hőfokok, és nem próbálkoznék feszeléssel...
Én GPU-Z-t vagy AIDA-t használtam erre amikor még foglalkoztatott a dolog... Az adatokat logfile-ba irasd majd nézd vissza.
A másik amiért én nem tartom jó ötletnek a feszelést, az hogy a 7850 ha kihajtod a belét sem fog soha utolérni egy nála kicsit drágább kártyát (7870) nincs értelme...
J.
-
Steve198310
őstag
válasz
sloth400 #51114 üzenetére
Te úgy látom nem tisztai mi az a limit. Bf3 nem egy jól optimalizált játék. Annak nem hiszek. Valami értelmes játékod. Az előbb még limital a kártya most meg jó most akkor mi van?
Keress olyat mint pl a bioshock infiniti, Metro LL, Metro 2033. Igaz ezeket is később optimalizálták de a BF azt hagyjuk.Bocsánat de mobilról tolom mert wd nyomom a gépen
-
sloth400
csendes tag
Na nálam pont így megy.. a cpu alig megy a videókari meg mint a barom... ezért kéne majd egy maximus hero 4 extreme és egy cross fire...
-
sloth400
csendes tag
válasz
Steve198310 #51108 üzenetére
Próbáltam, de azért nem jött be, mert sose érzékelte a raptr a videókártyát...
-
sloth400
csendes tag
g engedi...
-
sloth400
csendes tag
Ja és sajnos az msi afterburner, és az amd overdrive csak 1050MHz-ig engedi...
-
sloth400
csendes tag
az alap órajel 860Mhz és megjegyezném hogy úgy 60 fokos hogy 60%-on pörög mind a 2 venti plussz még egy oldalt fújja alá a levegőt... de ha te azt mondod hogy szabad és nem omlik össze akkor kippróbálom. különben a tápom bírna az biztos.. mert 925mhz-en meg 1250 mhz-en fogyasz 350 wattot és 700 wattos ocz de elméletileg 860 wattal is lehet terhelni és 12V-on 600 akárhány wattot ad ki szóval a táp az bírná....
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=1472&lid=1 -
sloth400
csendes tag
Sziasztok. Van egy Sapphire HD 7850 2GB-omn jelenleg felhúztam úgy hogy: powerlimitet:+10-el spékeltem meg a GPU frekit 925MHz-re memóriát 1250 MHz-re... így max 61 fokos macimális terhelés esetében (bf 3 multi űberbrutál maxon config fájlal megspékelve) szerintetek 1Ghz-ig lehet húzni a gpu-t a memóriát meg 1300-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes egészében megtekinthető a Nothing Phone (3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged