- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
noby
aktív tag
kérdezném a sima 270 pl giga vgakat ez már 2 tápcsatis mennyire érdemes fesz piszkálás nékül cibálni?a sima catalyst 1050ig engedi a magot.és a power limitet érdemes kitolni?
-
katt777
félisten
válasz
Pityu. #48068 üzenetére
AMD kártyákon a PhysX szar. Metro LL is fullban fut gond nélkül fhd-ban, PX bekapcsolásával 5 FPS-re zuhan. nV-t kell venni (CUDA is van ott), ha majd lesz DX11.x-es kártyájuk, de jelenleg csak a gyöngus 750 van. Ráadásul a driverek is megbízhatóbbak, jobban tuningolhatóak, és hűvösebbek a karik. Egyelőre viszont teljes DX feature-eket (+ a semmire nem jó Mantle-t) csak AMD-vel kapod meg, az ezzel együtt járó hátrányokat meg el kell viselni.
-
Raidon
őstag
válasz
hackeeeee #48096 üzenetére
A monitor kulso tapja cicereg a minitor hatuljanal es egesz halhato ha a monitor mellett a fejem az nem tudom egeszseges e....
Hardver nem hiszem integralt vga-val is neztem... proci nem volt huzva hofokok rendbe vannak nem igen ment nalam ilyesmi tonkre az elmult tizen x ev alatt....
Most pl este ota nem csinalta ....
-
CirrMee
addikt
válasz
Leavemealone #48090 üzenetére
Kár hogy van az a köcsögség, amiért zöldikék letiltották ezt a lehetőséget az ATI/AMD kártyák tulajainak.
-
Leavemealone
tag
válasz
Steve198310 #48071 üzenetére
Én a DLC-ket kezdtem el kapásból első küldinél volt olyan rész ahol belasssult és ki is kapcsoltam. Úgy tűnik az én Intel procim kevés hozzá
Egyébként meg parasztvakítás az egész, Batman Arkham originsbe se azt nézem, hány újságpapír repked körülöttem, meg nem a törmelékek teszik realisztikusabbá a játékot...de akinek ez tetszik az vegyen ezért nvidia kártyát
-
Raidon
őstag
Nah sracok kivettem a VGA-t radugtam iGPU-ra es utanna kb 3 szor elment egymas utan a kep meg becsikozott vizsszintbe.... Ismerosom azt mondta hogy probaljam ki masik monitorral hatha gyengelkedik benne a panel. Meg annyit mondott hogy 99% hogy nem proci vagy alaplap.
Otletek?
-
Raidon
őstag
válasz
fasterware #48063 üzenetére
Meglestem... kivettem nem lattam rajt semmit. Driver le lepucoltam teljesen majd beraktam egy fekete hatteret es mar az elso 1 percben kijon igazabol allandoan csinalja vekony kis feher vizszintes ugralo csikok.
Amugy a kartya mikor nincs dolgoztatva is 29 fokos.
Szoval lehet valami forrasztas elengedett a VRAM-nal....Remelem akkor kis rafizetessel tudok intezni egy ASUS 270X-et.
-
Pityu.
nagyúr
Na utána olvastam ennek az apex physx nek itt ezen a fórumon [link] konkrétan írnak a mafia 2 ről is az elején,hogy milyen realisztikus a játék de nem tudom én eddig sosem figyeltem a játékokban a részleteket mert az élménnyel voltam elfoglalva,pont olyan ez mint hogy van aki full hd filmeket néz én meg online kiseb méretű filmeket de a sztori meg a film fog meg nem a kép minőség.
-
Martin094
csendes tag
Hali!
Tudja valaki, hogy a VTX3D gyártja még a 7870XT-t? Mert cserélik a kártyám, de tudtommal már nem gyártanak, és ha már raktáron sincs akkor milyen kártyát adhatnak?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Steve198310 #48079 üzenetére
Igen meg van a hangulata a játéknak,a mai játékok már egyre jobban nem tudnak ilyen hangulatot adni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
joysefke #48076 üzenetére
A játékbeli függőleges szinkron be volt anno kapcsolva és nem volt akkora gond csak most kikkapcsoltam,de akkor nem olyan lényeges opció?
#Steve198310
régebben játszottam vele csak félbe hagytam anno valami miatt most meg nincs egy normális játék megjelenés sem és ezzel kötöm le magam.
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48070 üzenetére
a játék beállításai között "függőleges szinkron"-ként szerepel és ki van kapcsolva.
A gépem most nins előttem, így nem tudom megmondani, hogy hol van az opció a CCC-ben..A képen amit linkeltél: "várakozás a függőleges ...." és igen, a megfelelő beállítás van itt is bekapcsolva.
J.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Steve198310 #48074 üzenetére
Értem,de lehet ati kártyához hülyeség bekapcsolni akkor
-
Steve198310
őstag
válasz
Pityu. #48072 üzenetére
A Phyx egy Nvidia által támogatott megjelinités. Ha pl a földet lödözöd a mafiában akkor a törmelék látszik és megmarad egy darabig. Ha futtatsz egy tesztet a maffiában bekapcsolt phyx mellet akkor látod a törmelékeket a földön meg az autók elött ahogy lövik a az utból kiszálló törmelékeket. Ha kikapcsolod ÚJRA INDÍTOD a játékot látni fogod a külömbséget
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Steve198310 #48071 üzenetére
De ez a Phyx konkrétan mit csinálna?Nekem eddig két helyen volt gond ott ahol egy kövér fickót kellet kinyírni és egy raktárban lövöldöztünk meg ahol egy rockendrolos tuning autós banda klub házát kellet szétlőni.
-
Steve198310
őstag
válasz
Pityu. #48046 üzenetére
Na szóval ha kikapcsolod a Phyx-et akkor maxon fog menni. De a játékot kilépéssel újra kell indítani. Az elején van egy igen elcseszett rész amikor gránátot kell dobni a többi közé ott van gond. De amúgy nagyon jó.
Kevés a processzor a Phyx-hez. Mivel AMD karinál az számolja
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48068 üzenetére
V-Sync nincs bekapcsolva (a játék menüjében és a CCC-ben is ellenőrizd)
Ha a V-Sync be lenne kapcsolva, próbáld meg nélküle...
A bekapcsolt V-Sync masszív laggot okozhat, ha a VGA nem bírja folyamatosan a monitorod képfrissítési rátáján (álltalában 60/sec) tartani az FPS-t...
J.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
katt777 #48067 üzenetére
Na most játszottam megint,futott a játék rendesen,bár a nyári utcákon a sok textúra véget volt egy pici mintha lassulás érzékelhető de aztán nem,most meg egy lövöldözős részhez értem,megint totál belassult mint egy lassított felvétel ki kapcsoltam pár dolgot kiléptem aztán vissza akkor nem szaggatott közben mindent maxra vissza raktam csak az Apex Physx et kapcsoltam ki,aztán ezen a részen továbbjutva ezt is bekapcsoltam vissza és most minden maxon és bekapcsolva egy gyártelepi lövöldözésnél vagyok sok ember épület füst de szaggatás semmi,nem értem én ezt.Drivert nem mertem még telepíteni másikat most a 13.9 van fent a 13.12 őt azt szidták a 14.3 bétát meg hol dicsérték hol szidták.
-
katt777
félisten
válasz
Pityu. #48066 üzenetére
Közben jutott eszembe: Lehet, hogy valamit eloptimalizáltak amd-nél. Próbáld meg eltávolítani az AMD meghajtókat (Catalyst uninstall), és utána kizárólag a drivert feltelepíteni eszközkezelőből, így a profilok nem fognak belesz.rni a képbe (ez gyakran segít). Másik driverrel is meg lehet próbálni ugyanezt, esetleg WHQL-lel.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
katt777 #48062 üzenetére
Mondom csak ennél az egy résznél csinálta eddig míg egy épületben lövöldözök,azt nem tudom hogy régen is csinálta e mert mikor meg jelent is játszottam vele de ki emlékszik már arra,de nem kizárt hogy volt ugyan ilyen lassulás.Mindegy játszok vele ha megszűnik ok ha nem akkor meg megy a játék a fenébe.
-
fasterware
aktív tag
válasz
Raidon #48061 üzenetére
Viszont ha előjön az zavaró, én visszaküldeném végülis nem működik mindig jól ahogyan az elvárható lenne. Persze rossz 2-3 hétig vga nélkül lenni, főképp ha nincs semmilyen alap vga, hogy legalább netezz stb ...
Egy jó tanács mivelhogy néha jön elő a hiba, vagy fényképezd le vagy csinálj róla videót és küld el a szervíznek, nehogy náluk ne jöjjön ki a hiba, mert akkor visszaküldik, hogy semmi hibája. -
katt777
félisten
válasz
Pityu. #48059 üzenetére
Tutira nincsa VGA-limited, még 7870 alá is elég egy 5800K full HD-be.
Eredeti játékról annyit, hogy érdekes dolgokat művelnek olykor a gyárilag mellékelt kémprogramok és vírujsok (értsd: másolásvédelem), bár alapból inkább meghajtókat szoktak hazavágni, de láttam Starforce által csutkára pörgetett gépet, amelyet csak konnektorból kihúzva lehetett megmenteni. -
Raidon
őstag
válasz
fasterware #48060 üzenetére
Jah bocsi elneztem...
Nem surun fordul elo a hiba szerintetek igy is erdemes szervizbe kuldeni?
Teljesen random jon elo valamikor napokig jo aztan csak csinalja parszor es megint jo....
Otletek?
Mert ha elkuldom akkor 2-3 hetig nem lesz vga-m... -
Pityu.
nagyúr
válasz
BogyóBP #48049 üzenetére
Azért elég fura lenne cpu vagy vga limit ilyen cuccal azért a 7870 annyival nem jobb kártya nekem ezek vannak Intel Core i5-2500 processzor ,Gigabyte 7850 OC 2GB GDDR5,és a hűtés is tökéletes múltkor prime 95 el teszteltem éppen 60 fok közelében voltak a dolgok,és eddig bármilyen keményebb játékkal játszottam furcsa mód semmi baj nem volt,pedig ilyeneket játszottam végig hogy maxpayne 3 meg ilyenek.Ha csak nem az a ludas hogy eredeti a játék.
-
csabi0805
senior tag
Okés köszönöm mindenkinek!
-
Raidon
őstag
válasz
fasterware #48054 üzenetére
Nekem volt a minap eppen ilyen gondom... Hirtelen elfeketedett a kep meg lattam ilyen apro kics feher vizszintes csikokat... de nem csak jateknal csinalja az asztalon is volt mar ilyen effekt...
Most kuldhetem Pestre vissza kivancsi vagyok ha ok elkuldik szervizbe az kb mennyi ido.... -
katt777
félisten
válasz
csabi0805 #48044 üzenetére
Saját példámról tudok beszélni: én 65°C-on pörgetem 100%-on a ventiket, mert ha nem teszem, a VRM-ek nagyon elszaladnának. Alap órajelen úgysem hevül fel ennyire, tuninggal viszont szükséges. Csökkentett órajeles profillal meg lényegében csöndben van a kártya. Ez persze egy jól melegedő Sapphire XT, viszont jó hardveres hűtéssel.
A VRM-ek sajna akár 20°C-kal is felülmúlhatják intenzív terhelés alatt a GPU-t, így a VRM-ek hőjét nem mérő kártyán egy 75-80°C-ig elérő GPU mellett könnyen degradálódhat a kari.radi8tor1: 37FPS nem okoz szaggatást, mást sem nagyon, mert az FPS csak a rendszerfolyamatok következménye. Ha valami szaggatást okoz, nincs 37FPS, legföljebb a mérőprogram nem méri, amikor lezuhan (főleg ha nem tart 1mp-ig, ami sanszos).
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Asus HD7870-DC2-2GD5-V2 típusú kártyánál találkozott már valaki black screen hibával, mint esetleg más gyártónál ?
Van esetleg pont ennek a kártyának bármiféle " betegsége " ? -
stork13
aktív tag
válasz
BogyóBP #48052 üzenetére
Nekem az #1 konfigban ugyanaz a VGA van, mint neked és mindent fullra téve fullHD-n 65-85 fps-t tud.
A #2 fullHD-n csicsákat visszábbvéve (árnyék, víz, post process stb. medium vagy high) 40-45 körül, bár 1680-ban sem lett több a másik monitoron.
A WoT 1 magon megy csak (Intel procik előnyben), szerintem a CPU lesz kevés neked. -
BogyóBP
addikt
[FélOFF] Tudom nem teljesen biztos hogy idevágó kérdés e, de nem tudjátok hogy a World of Tanks miért fut ilyen gyéren mostanság? A konfigom a leírásban van. Nemtudom hogy itt szokott e esetleg valaki játszani vele. Legtöbbször alig éri el a 30 fps-t [/FélOFF]
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pityu. #48048 üzenetére
Azt hiszem sejtem melyik rész az, nekem egy 7870 is lazán vitte a játékot. Nem igazán volt akadozás sehol sem. Nézd meg a CPU diagramot és a hőmérsékletet is nem melegszik e túl valami. Ha a CPU diagram nagyon a toppon van vagy tiszta egyenes felül akkor cpu limit ha nem akkor a VGA kevés.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Pityu.
nagyúr
Miért van az hogy a maffia 2 vel játszok most és van olyan rész ami épületben van és szaggat lassan mozog a fegyver a célzás aztán meg normális lesz,ok maximumon van minden de nem mostani játék és azért egy 7850 kártyának simán vinnie kéne.A kártyám egy gigabyte 7850 2gb oc és a 13.9 es driver van még fent rajta ez okozhat gondot?
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Ti nektek auton van a ventilátor szabályzás vagy csináltatok egy külön profilt hozzá?
Ha auton van akkor hány százalék alapon? -
Wikoo
aktív tag
7870 és a 7870 xt között mi a különbség ? Esetleg valaki tesztet tudna linkelni ?
-
katt777
félisten
Ahogy elolvasgatom a topicot, még ma is inkább megéri 7870-et venni, mint vmelyik új karit.
Amúgy a Zero Core-nak hogyan kellene működnie? Mert nekem már AMD-s gépben sem volt, ti. AB grafikonján látszott, hogy nem kapcsol le a kártya.
Trixx-ben és GPU Tweak-ban csak nekem nincs fesz. állítási lehetőségem?
No nem, mintha AB-vel baj lenne, csak a lejárati értesítései idegesítőek, amikor nem frissítik időben, ill. persze GPUT-ben jó a profilokhoz egyedi hűtést rendelni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Azóta többször is előjött a zerocore probléma. Most feltettem a 14.3 beta drivert, megnézem, hogy ezzel is csinálni fogja-e, vagy sem.
-
CirrMee
addikt
válasz
bandi0000 #48034 üzenetére
Alulfeszelés: számodra a Trixx lehet jó a gyártó részéről (hogy hajlandó e "hallgatni" rá, az egy másik történet, majd kiderül
).
Alulfeszeléssel tönkretenni nem lehet (az túlfesszel vagy durva tuninggal esélyes inkább).
Korlátozás: inkább tuningnál van értelme, lásd fogyasztási korlát feljebb tornászása max 20% -al. A korlát célja, hogy elviekben azt a keretet ne léphesse túl a kártya, amit szándékos "fékezéssel" ér el, ha odáig fajul el a dolog. -
bandi0000
nagyúr
hali
ilyen kártyám van, de mivel rég votlam AMD-s lenne 1-2 kérdés, egyrészt a catalystba találtam olyat hogy áramfelvétel korlátozás, ez mit takar pontosan?
Illetve hogy lehet alulfeszelni? LEsz e baja a kártyának, és egy benchmarkkal lehet e tesztelni hogy meddig mehetek le max?
És van értelme ennek a gaming evolved proginak?
-
Apollo_21
addikt
válasz
Steve198310 #48024 üzenetére
dulpa sorry
-
Apollo_21
addikt
válasz
Steve198310 #48024 üzenetére
És a Dual-x esek is
Tegnapi ajándék egy kedves fórumtárstól némi jómagyar forintért.. az új karim Sapphire HD7970 Dual-X
Persze a 7870 Top-os asus dcuII V2-m is megvan..de ha még1x vki aztmondja h a két kártya közül a dcuII jobb..mosolygok..ég és föld...ugyanolyan fordulaton, ugyanolyan beállítások mellett talán halkságra ua..de hűtésbe Sapphire veri..nincsenek gpu és vrm közti 15fokok mint asusomnál..stb..
Tehát én aztmondom Sapphire! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Steve198310 #48020 üzenetére
Diablo 3 alatt FullHD-ban ha nincs vsync (vagyis 1 kártya megy) akkor ~60 fok ~1600RPM-mel.
-
Stylerr
addikt
válasz
Steve198310 #48020 üzenetére
Nekem 1 óra BF4 után 57 fokos volt.
-
marco0007
aktív tag
válasz
Steve198310 #48017 üzenetére
Szia! Rosszul írtam: MMORPG típus. FX 6300 4GHZ a procim.
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem. van egy R 9 270X Vapor-os kártyám, de nem tudom, hogy jók e ezek az értékek amiket látni vélek játék és "pihenő" fokozaton. Ha nincs játék akkor 26fokos és 1500rpm körül mozog a venti, ugye GPU load nem igazán van és a Vmem is 4%.Ha játszok (pl mmo rpg) akkor a ventik ugyan úgy 1500 körül mozognak és nem igen akar 50fok fölé menni, a GPU load 35% és a Vmem 43%. Az lenne a kérdésem, hogy ezek az értékek jók lehetnek vagy mondjuk a ventilátornak a sebességét megérné esetleg manuálisan állítani vagy maradjon meg inkább így. Köszönöm a válaszokat! Hozzátenném én az AMD Catalyst 14.1 BETA 1.6 (13.350.1005.0 January 31) használom.
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Egy ASUS R9 270X TOP kártya vásárlását tervezem. Kérdésem az lenne, hogy ez a kártya milyen teljesítménnyel dolgozik az új Tomb Raider játék alatt?
Mert, ami teszteket találtam, ott meglepően jó volt Ultra grafikán (TressFX-et alig használták), YT videóknál pedig komolytalan volt a dolog (CPU limit + V-sync bekapcsolva).
Érdekelne, hogy mit tud a kártya FullHD-ban Ultimate grafikai beállításon.
Illetve milyen drivert érdemes telepíteni hozzá (gondolom, ami a mellékelt lemezen lesz, az kuka)?Eredetileg R9 280X TOP kártyát akartam volna venni (i7 proci mellé), de 90k-t nem akarok VGA-ra költeni. 270X kártyát (garanciával) pedig tudok szerezni viszonylag olcsón.
Köszönöm a választ!
-
-
jeni
félisten
Üdv
Tegnap ment egy Win7 frissítés,és mai napon 2x kifagyott a gép,újra indult(nem kék halál.csak lekapcsolt a gép)
MSi R270X Gaming kártyám van.
ezt a videót akartam megnézni a Firefox-n keresztül(Play Videos első felét) a korábbi bontás szintén hasonló webes videónál történt a gép újra indulás.
Valami Ati frissítés van a dologban,ezidáig még nem volt ilyen gond vele.(AMD Catalyst 14.1 BetaV1.6)?
megnézve utólag már van a AMD Catalyst™ 14.3 V1.0 Beta for Windows® driver fent -
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Megrendeltem Gigabyte GV-R927OC-2GD kártyám, ami jövő héten érkezik.
Értékelem a ZeroCore Power Technology-t, azonban elgondolkoztam, hogy vajon akkor is fogja érzékelni az esetemben monitor helyett használt LCD TV kikapcsolását, ha a HDMI kábel egy erősítőn (HDMI Passthrough) át megy a TV-be?Köszi!
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #48003 üzenetére
Még nem volt AMD kártyám, amelyiken 90°C alatt maradtak volna a VRM-ek komplett hűtőblokk alatt (Sapphire/HIS 3870, 4870 és 7870XT), nekem ez a tapasztalatom, valamint az, hogy mindig jóval inkább melegedtek, mint a GPU.
Hűtés terén jómagam a Gigabyte-ot választanám (TwinForce2), ASUS-szal szemben is.
-
F e Z o
veterán
válasz
katt777 #47991 üzenetére
FC blokkal nem mehet feladdig a vrm hőfoka. Akkor lehet a gap-pad vékonyabb, s nem érintkezik megfelelően. Volt a húzott 6950@70-emen fc és univerzális blokk nagy bordával is. Előbbi esetben 50-55 fokigment fel csak a vrm is, utóbbi esetben 70fok környékán stagnált teljes terhelés alatt. Sazért ott kicsit nagyobb a fogyasztás, mint jelen esetben.
(#48000) norbalia87 : Mire cseréled? Az egyik legjobb gyári hűtés a DCII.
-
Stylerr
addikt
válasz
norbalia87 #48000 üzenetére
WoW, LoL közben nekemis 40-50 fokos a kártya. 1 óra BF4 után is csak 57 fokos volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- MIUI / HyperOS topik
- Windows 11
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kerékpársportok
- 1”-es kameraszenzort mutatott be az OmniVision
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest