Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Vezetékes FEJhallgatók
- Plazma TV topic
- eGPU tapasztalatok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
-
marquuard
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Felraktam a 14.11 bétát, eddig oké.
-
marquuard
veterán
Üdv. A napokban vettem észre a problémát, BF4 multiban meghatározatlan időközönként előjön a hiba, az AMD driver nem válaszolt ezért helyreállt, majd megáll a játék és lefagy. Ezt párszor eljátszotta, viszont ma este egy óvatlan pillanatban megakadt a hang és csíkos képet adott a monitor, majd újraindult a gép. Lekopogom, semmi baja nem lett, viszont ez így nem maradhat, hogy kifagy a játék, vagy adott esetben a gép is megadja magát.
Driver hibára vagy hardver hibára érdemes gondolni? Hogyan tudnám kiszűrni, hogy mi a hiba?
Kártya nincs húzva, a driver Omega.
-
marquuard
veterán
-
marquuard
veterán
Üdv. Létezhet olyan, hogy Furmark alatt nem, de BF4 alatt elhasal a tuningolt VGA?
-
marquuard
veterán
Üdv. BF4 multi Ultrán alkalmas a tuning tesztelésére?
-
-
marquuard
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nem hagyott nyugodni a tudat, DDU-val letöröltem majd újratelepítettem a latest beta driver-t és azóta működik +20%-os limittel. Megmagyarázhatatlan.

-
marquuard
veterán
Üdv. Előfordulhat, hogy kevés a tápom? FX6300-am van jelenleg 4,8GHz-en és az R9 270X VGA. Ha tuningolok az órajeleken 50-100MHz-et, tökéletesen megy, azonban érezhető, hogy a helyzet nem változik semmit, mert TDP limit van. Megpróbáltam 20%-ra kitolni, de egy idő után kifagy a játék. Megpróbáltam 10%-on, ugyanez a helyzet. Nekem nem úgy rémlik, hogy ha a táp fogyna el, akkor kifagyna a játék, ezért szeretnék kérni egy megerősítést, hogy mi a ludas a tuningnál. Előre is köszönöm.
-
marquuard
veterán
Nem nagyon szokták ajánlani a Gigabyte-t. Hallottam olyanról is, hogy a ventillátor fogja magát és leesik, meg idővel kerreg, stb. Nekem Gigabyte van, eddig nem tapasztaltam ilyet, teszi a dolgát. Az első héten megvettem, mikor kijött az R9 270X széria. Viszont elég antituningos darabok, a gyári feszültség elég alacsony, 1150/1500-nál többet nem bír, BIOS-t meg nem érdemes ezért mókolni.
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Miben merül ki nálad a legjobb? Szerintem az ismertebb márkák mind megállják a helyüket a hardverpiacon, és tudtommal nincs szignifikáns különbség egyik gyártó terméke között sem, a 280X önmagában egy optimális teljesítménnyel ellátott GPU. A hűtések között sincs egetrengetően nagy eltérés, pár fok biztos, hogy van, de elenyésző.
-
marquuard
veterán
Enyhén szólva eszi a retek a videokártya ventillátorokat, és a GPU hőmérséklete is drasztikusan megemelkedett miatta. Mit ajánlotok a kitakarítására? Sose volt dolgom VGA tisztításra.
-
marquuard
veterán
válasz
szivacs1987
üzenetére
Nálam 1570-nél van vége a VRAM-oknak alap feszen. 1500MHz-re húzva nem váltja meg a világot, de néhol számított az a pár FPS.
-
marquuard
veterán
Mennyi abban az igazság, hogy a Unity-féle archiba az AMD driverben keresendő? Arra gondolok, amikor az NPC-nek csak szeme és fogsora van. Szerencsére én még nem találkoztam a hibával, bár nem is rég kezdtem.
-
marquuard
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Felraktam a 14.9-et, azzal semmi probléma. Ez elég érdekes.
-
marquuard
veterán
Most viszont előjött néhány probléma, valószínűleg driver hiba lesz. Egyes weboldalak szétesve töltenek be, és néhány játéknák a játékmenet közben csak a HUD-okat látom, minden más fekete. Legyalulom a 14.11-et és felrakok egy régebbit, hátha...
-
marquuard
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Én a 14.11 előtt ezt használtam huzamosabb ideig, és semmi probléma nem volt vele.
-
marquuard
veterán
Üdv. Használja valaki az új 14.11.1-es Beta drivert? Ha igen, mik róla a tapasztalatok? Mostanában meggyűlt a bajom a driverezgetéssel, hol feláll a rendszer, hol nem. Frissen telepített Windows 7-em van R9 270X-szel.
-
marquuard
veterán
válasz
papírzacsi
üzenetére
Mai nap raktam fel a 14.9-re. Szignifikáns változás nincs a két driver közt, ezért nem igazán vettem észre különbséget, viszont nem kellett törölnöm az előző drivert, gond nélkül felment.
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
És pont a GTA IV-nél jelent meg 44%-os kihasználtsággal.

-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Fesz gyári, egy ideje 1150/1500-on megy a VGA. Jelenleg is annyin van, újraindítás óta megszűnt a probléma.
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Ezt nem értem. Újraindítottam a gépet, és megszűnt... Most akkor mi a franc van?

-
marquuard
veterán
Sziasztok. Mehet szervizbe?
-
marquuard
veterán
válasz
kenyerpirito
üzenetére
AMD vonalon a legjobb ár/érték arányú CPU az FX 6300, ami alap órajelen kihajtja az R9 270X-et.
-
marquuard
veterán
válasz
hellboy0415
üzenetére
Vapor-X és MSI Gaming-et ajánlották jómúltkor a topikban.
-
marquuard
veterán
Üdv. Mekkora feszt adhatok max. a kártyának, ami még biztonságos? Jelenleg 1.206V
Valamint meddig normális a GPU és VRM hőmérséklet?
-
marquuard
veterán
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Nekem segített a 14.6-os driver annyiban, hogy a gyakori mikrolaggok megszűntek. Nálam High, MSAA, FHD, elmosódás nélkül kültéren 40-45FPS.
-
marquuard
veterán
Üdv. Tuningot Unigine-vel és Furmark-al lehet tesztelni?
-
marquuard
veterán
válasz
kucseranor
üzenetére
Firefox? Ha igen, akkor kapcsold ki a hardveres gyorsítást.
-
marquuard
veterán
3DMark Professional Edition; Firestrike; Extreme:

-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Azt gondoltam, hogy lesz differencia, mert az előző tré volt, de hogy ekkora, azt nem. Most 7 ventilátor van bent. Kereszthuzat megvan, a maradék meg exhaust lett.
-
marquuard
veterán
Ma jött meg a Storm Scout 2, és elég érdekesen alakultak a hőfokok. VGA eddig FurMark alatt 75 fokig ment el, most ebben a házban 67 foknál megáll.
(20-20 perc)Nem gondoltam volna, hogy egy gépház ennyit segíthet a szellőzésen.
-
marquuard
veterán
Dirt3 benchmark teszt alkalmas a GPU OC tesztelésére?
-
marquuard
veterán
Dirt3 benchmark alkalmas VGA OC teszteléséhez?
-
marquuard
veterán
[ Módosította: hackeeeee ]
-
marquuard
veterán
válasz
Anubis_9
üzenetére
Igen, normális, nálam is ez van X alatt. Én MSI AB-val leszabályoztam durván, mert hajlamos bepörögni és elszáll. Leszabályzással szinte semmit sem vesztettem, idle 40 fokig 202RPM-el forognak a ventik (középső áll) és hőmérséklet függvényében a fordulatszám is szép lassan megnő. 1970RPM-ig engedem. Amúgy monitor kikapcsolással nem fog lassabb lenni, csak ha aktiválódik a ZeroCore, ami jelenleg bugos.
MSI Afterburner-rel csinálj egy neked megfelelő profilt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(20-20 perc)