Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Raspberry Pi
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Majkee84
aktív tag
válasz
huskydog17 #6096 üzenetére
Cooler Master Elite 430 a gyári első ventijével. Far Cry 2? Estére tudom megnézni neked, legkésőbb 8-ig. Mennyi ideig toljam?
-
Majkee84
aktív tag
válasz
huskydog17 #6093 üzenetére
Ha mondasz játékot megnézem neked. A sleeping dogsnál felment 72 fok környékére gyári venti vezérléssel. Ez volt a legtöbb, amit eddig mértem. A többi játéknál max 67 fok volt. Én egyelőre alapon használom (900/1200), nekem elég mindenre. A ventiknek 48-50%-on kezd megjönni a hangja és szerintem olyan 65%-on már elég zavaró tud lenni.
-
huskydog17
addikt
válasz
Majkee84 #6090 üzenetére
Gyári gyári, referencia vagy egyéni órajelen járatod? Milyen hatékony rajta a TFIII hűtő? Tudnál mondani hőfokokat esetleg hangerőt? Bár tudom, hogy ez utóbbi nagyon szubjektív, de minden féle vélemény számít nekem.
Érdekel a dolog, mert én is TFIII kártyát néztem ki magamnak. -
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Látom, hogy pár ember érdeklődött az MSI féle 7850 TFIII felől. Nekem ilyen van, 1.138 V alapfesz mellett 1150 MHz-en van a vége. Az enyém hynix ramos, de azt hozzátenném hogy májusi vétel. Remélem tudtam segíteni! -
Garsza
veterán
válasz
Alpachino #6088 üzenetére
Abban senki nem tud nekem segíteni hogy mért nem tudok feszt állítani GPU tweak -kel a videokártyámon? A beállításokban sincs olyan lehetőség, hogy bepipálhassam. De más progival lehetett. csak ezzel nem. De viszont eszt akarom használni mert játék közben kapcsolgat a kártyám a GPU 3D és 2D órajelei közt az asus progiával meg azt ki lehet kapcsolni.
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #6087 üzenetére
Az jó,
mert nekem mint feljebb is írtam 1.218-on ( alapfesz)
-
Alpachino
veterán
válasz
akela91 #6083 üzenetére
Simán belefér az 1280, ekkora fesszel 7/24-re is....
de itt már nagyon megy a 7870, szinte minden játékban +8-10FPS, az alaphoz képest
Dark KillerX :
asdxv : azért csodákat a power limit sem tesz, ha feszemelés elmarad, 1210MHz-en, már a power limit sem segített alapfeszen.....viszont arányosan tudom általa húzni az órajelet a növekvő fesszel...legalább is 1200 és 1280MHz között így működik, majd feljebb is kitesztelem.
-
-
Alpachino
veterán
Érdekes, mert nálam feszemelés nélkül 1200-on minden teszt, (beleértve a DMark 11-et is), és gém, BF3, Max P3, shift2....stb. hibátlanul lefutott, csak Crysis2-n hasalt el
ezen javított a power limit +20
1280MHz-nek, már 1.265mV kell, de még ez sem olyan vészes, az 1.218mv alapfeszét figyelembe véve....
-
aginor
veterán
Jobban végig gondolva a fele kb kukázható a listának kapásból, mert vagy közismerten optimalizálatlan, és/vagy a motorját nem használja csak az az egy játék, így az esetleges eredmények nem alkalmasak a komoly általánosításra. A részleteket megbeszéljük privátban este.
AT1S:
"The overclocking results listed in this section were achieved with the default fan and voltage settings as defined in the VGA BIOS." -
AT1S
tag
válasz
Alpachino #6077 üzenetére
Látom neked is 7870 DC2 V2 van. Nekem még csak tegnap jött meg, így még nem tapasztaltam ki a határait. Nem tudom a techpowerup-on adtak-e neki plusz feszt, sajnos a szövegből nem derül ki, de ott elég szép értékeket értek el vele. Én tegnap, csak 1100/1450-ig jutottam, azon stabil volt 3D Mark alatt. Közben néztem a fogyasztást, 293 Watt volt a teszt alatt...
-
AT1S
tag
Az MSI Afterburner-ben van egy olyan csúszka, hogy power limit. Ha jól olvastam, akkor a kártya által felvehető max áramot lehet vele kiterjeszteni? Szokta ezt valaki használni (nyilván tuningnál)? Van értelme? Csak azért, mivel az ASUS GPU tweak-ben nincs ilyen, vagy legalábbis én nem találtam...
-
aginor
veterán
Köszi!
AvP3, Metro 2033, Crisys WH, Drisys2, HL2, Fallout3, valami CoD, BadCompany2, BF3, Witcher2, valamelyik Batman, esetleg DoW2, Shogun2, Heaven 3.0, így elsőre ezek jutnak eszembe. Persze ezek közül nem kell mind, majd szelektálunk, hogy mik legyenek, az igazi az, ha az adott programban/hoz van benchmark, mert akkor tuti ugyanazokat kell kiszámolnia a gépnek és csökkenhet a szórás. -
vaakuum
addikt
7970-es Sapphire 100k alatt lehet jele némi árcsökkenésnek, vagy csak véletlenül alulárazták?
-
kovsol
titán
-
aginor
veterán
-
kovsol
titán
Azt nem tudja valaki a hangot hogyan gerjeszti hdmi -n keresztül a kártya? Az érdekelne milyen chip van rajta, meg ilyenkor a procit terheli-e még mellé, lassít-e esetleg ilyesmire gondolok.
-
szasanyi
félisten
Nem feltétlenül helyes álláspont, mert nem biztos, hogy megéri! Egyrészt ilyen áron minek egy kihasználatlan táp (amennyiben valóban indokolt az más téma), másrészt ~2 év alatt technológiailag az is avul annyit, hogy lesz olcsóbban ugyanolyan vagy akár jobb. Persze ezt mindenki maga döntse el, kinek mi (és persze mennyiért) számít.
-
AT1S
tag
Sziasztok,
Tegnap jött meg a 7870-em, egyből beraktam a gépbe tesztelgettem, majd estefelé nekiálltam egy kicsit BF3-azni. Természetesen mindent, feltoltam Ultrára, ahogy illik. Nagyobb pályákon (főleg helizés közben), azonban egy idő után kivágott az asztalra és azt írta, hogy megtelt a vram. Visszanézve az MSI afterburner szerint, olyan 1896 MB-ot evett folyamatosan... Tapasztalt már valaki ilyesmit?
Üdv,
-
kovsol
titán
válasz
Alpachino #6060 üzenetére
Nekem is pukkant el már tápom, egy chiftec, de az nem vitt el semmit magával, most egy fsp aurum 400 szolgál nálam, ez azért már vállalható kategória
384W -t elkezelget 12V on. Ehhez képest egy chiftec ctg500 csak +16W
Ki használ itt 3k -s tápot amúgy ? Megnéztem pár adatlapot nem találtam rá. -
Alpachino
veterán
Ezért is írtam, hogy szinte teljes terhelés alatt fog üzemelni, amivel nem biztos hogy megéri kockáztatni...
Nekem már durrant el tápom teljes terhelés alatt játék közben
Így én ovatosan kezelem ezt a "még talán elviszi" kérdést
De látom itt sokan kockáztatnának egy közel 70K-s VGA-t, egy 3K-s táppal
akkor legyen úgy.
-
Garsza
veterán
válasz
synthattik #6054 üzenetére
Én kb 1,5 hete vettem egy Sapphire HD7870 GHz Edition OC karit ujjonan és abban két darab átalakító van. A táp meg szerintem bírni fogja mert az én configom a konektorból 300W körül fogyaszt fogyasztás mérő szerint és abban benne van a monitor is ami kb 35 W + a procim húzva is van.
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #6056 üzenetére
Majd ha elszáll teljes terhelés alatt, akkor is ezt mond a tulajnak...
-
Alpachino
veterán
válasz
synthattik #6054 üzenetére
Az utóbbi időben minden VGA dobozomban "csak" egy db volt....
( GTX560TI, 6950...stb.)
-
synthattik
aktív tag
válasz
Alpachino #6051 üzenetére
Nem tudom ,de azt hittem ez alap a gyártóknál,ha 2x6 pin kell akkor annyit adnak, ha már ennyit rászánsz 1 kártyára.
Bár úgy is gondolhatják,hogy ha már iylen kártyát veszel ,és ahogy néztem 500w-os táp van megadva,azon meg ált. van már.
De jól tud az jönni,úgyhogy nem értem,hogy csak 1 et kaptál. -
Alpachino
veterán
válasz
synthattik #6049 üzenetére
Az enyémben 1db-volt, de lehet akkor, hogy a Sapphire nagylelkűbb....?
gyuromoj : igen fogsz kapni, de arra készülj, hogy az átalakított VGA 6pinesek, szinte az összes molex csatidat elfoglalják
-
Alpachino
veterán
válasz
gyuromoj #6047 üzenetére
Rosszul írták, a tápod teljes terhelés mellett fog működni, ami nem biztos, hogy hosszú, vagy akár rövid távon is bírni fogja. Én a helyedben egy tápcserén is gondolkodnék a közeljövőben
A kari mellett 1db 6pines csati van, a karidnak, vagyis a 7870-nek pedig 2db-ra van szüksége, tehát 1db-ot be kellene szerezned, mivel a tápodon nincs gyárilag ( legalábbis az én 350-es FSP-men nem volt)
-
gyuromoj
veterán
Már páran írták VGA-s topikban hogy bírni fogja. Engem az érdekel hogy kell-e valamilyen átalakító hozzá? Vagy minden lesz a dobozban a kártya mellett?
-
synthattik
aktív tag
-
gyuromoj
veterán
válasz
synthattik #6043 üzenetére
i5-2300 van, csak még nem szereltem be. Meg lesz +4GB ram is.
Táp pontos típusa:
FSP350-60APN -
gyuromoj
veterán
Ahogy néztem, a topicban akkor a legtöbbeteknek Sapphire vagy ASUS kártyátok van.
Nézegettem aprón Sapphire-t(HD7870) és már 60k-ért van garis új. Szerintem veszek egyet, de érdekelne hogy kell-e vennem külön hozzá valamit hogy működjön a gépemben?
FPS350 tápom van. -
Zirowe
nagyúr
válasz
DroiDMester #6014 üzenetére
Én frissítettem a flasht, de továbbra is csak egy fehér négyzet ha megnyitom. :S
-
-
Aino
tag
Sziasztok!
Egy Sapphire Hd 7870-t szeretnék húzni MSI Afterburner-el. Tudna nekem vki egy jó beállítást mondani?
Előre is köszi! -
lowzor
veterán
válasz
seederking #6028 üzenetére
mehet neki az 1,21V és próbáld meg 1150-el.
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #6027 üzenetére
12.9 beta install után mehet megint az 1200/5200 pl 1.8V-al?
Vagy kezdjem inkább lentről pl 1050-ről? -
válasz
seederking #6026 üzenetére
12.8 -as driver nagyon szar!
Tedd fel a 12.9 Beta -t! sokkal jobb mint a 12.8 végleges!
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #6024 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #6023 üzenetére
Akkor próbáld meg 1150mhz-en. Amúgy feszt is adhatsz neki még egy kicsit, ha mindenképp 1200-on szeretnéd használni.
-
válasz
zolika010 #6018 üzenetére
akkor neked is ez a problémád!
**********************************************************************************
igen véletlenaz utolsó tesztem linkeltem be ahol CCC -ben tiltva volt a Tessellation de itt van a normál eredmény is!
*********************************************************************************
seederking próbáld meg 1,185.v al és 1175.MHz en! és a Power -nak is adj mondjuk +30.% ot (mert némelyik DRIVER -al nem stabil nálam sem a Heaven csak 1180MHz -en!) -
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #6021 üzenetére
szerintem is....
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #6017 üzenetére
Igen ez a tessellation OFF eredménye.
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #6017 üzenetére
Test off-al van....
on-nal is szép, de igy "csak" ennyi : [link]
-
zolika010
tag
válasz
Nekem nem indul el semmi miután megnyitottam az exe-t. Kell vm speckó progi hozzá vagy vm?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Jesszus ez nagyon kemény eredmény!
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #6015 üzenetére
Szerintem igen. Ezen már szemmel láthatóan is komolyabb hőcsövek vannak,( 5db) mint az előző DC II-eimen voltak....
-
válasz
seederking #6006 üzenetére
Ilyen nincs és mégis van!
ETTŐL JOBBAN már nem tudom kiemelni és el magyarázni! Csak tudnám mi a retkes F@szé NEM HASZNÁLJÁTOK A KERESŐT a fórumban!
Amúgy az én karimnak is 1,075.v a gyári fesze és ~1080.at megy annyival a GPU!
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #6006 üzenetére
Igen, valószínűleg azért nem bírta az 1050-et, mert alacsony a gyári fesz.
1215mV-ig emelheted nyugodtan.Amúgy ezt csináld meg és utána a beállításokban a tuning fülnél az overclocking range enhancement-re pipa. És máris lehet majd 1050 fölé húzni.
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #6010 üzenetére
Igen, szerintem ez a legjobb hűtés mostanság....tudom ezt sokan cáfolni fogják, de én ezt tapasztalatból mondom, mivel az MSI TF, Giga WF....stb., és még sok egyedi hűtésű karival volt már dolgom. Ez zsinorban az 5. DCu/ DC II-es karim, de erre a V2-esre még rátetttek egy lapáttal, mert még jobbnak tűnik
2200-at pörgött max.Egyébként köszi....
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #6007 üzenetére
Tökéletes.
63 fok max. még feszemeléses tuningal is csak 65-ig láttam elmenni, és szinte alig lehet a hangját hallani. 60 fok fölött csak 50%-ot pörög a venti. ( így állítottam be MSI AB-ben) alapon pedig 20%-tól indít.
Pala : igen ott, és az azt követő csatajelenet végéig.
zolika010 : konkrétan milyen beállításokról is kellene ?
-
-
kucseranor
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata XFX 7870-ről? Régi tesztekben iszonyat meleg volt, de elvileg javították a bios-t. A napokban tervezem a beszerzését, vagy egy HAWK-nak, ha hozzájutok jó áron.
-
Alpachino
veterán
válasz
sakal83 #6000 üzenetére
Természetes nem
Ezért is teszteltem ezzel a gémmel első nekifutásra a tuningolt 7870-emet
Viszont 1.250mV-on, power limit +15, 1250MHz-es GPU-val már Crysis2-ben is stabil...igy viszont már nagyon megy ez a kari
BF3-ban (singlie) például alap 1000-es GPU-val 35FPS min. 1250-essel, pedig 48FPS min. azért ez már nagyon szép, természetesem full. ultra, 1080p, 4xAA.....stb.
Csak érdekesség képen a 6970, még 940MHz-en is, ugyanezen pályaszakaszon BF3-ban 32FPS min. tudott
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gitáros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest