- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
danika0670
tag
válasz
juve600 #52366 üzenetére
Hmm köszönöm szépen a válaszokat. A 280-ból énis az ASUS-t néztem mivel ugye AKCIÓ van...Időtállóság meg megéri azt az 5000ft-ot. A proci nem sokáig lesz már az a VGA utáni lépcső lesz...de i5-nél feljebb számomra felesleges a csere úgyhogy i5 lesz de az meg bőségesen elegendő a kártyának.
-
Drachande
tag
válasz
juve600 #52275 üzenetére
Szia!
Igen, át lett kötve természetesen a 270x-re a VGA csatlakozó, amikor azzal lett próbálva. Bár valamit magyarázott ott is a spanom, hogy kint mintha másik szabvány lenne, mert valami "+"os DVI csatlakozás van, nem "-"os. Mintha vett is volna hozzá más kábelt, vagy valami ilyesmi volt, nem emlékszem.
Megmondom neki először akkor ezt, hogy a primary graphics adaptert állítsa PCI expressre. Valami ilyesmit kéne látnia, ugye? : [link] Persze gondolom, modernebb változatban az új alaplap biosa miatt. -
katt777
félisten
válasz
juve600 #52258 üzenetére
Single player, felbontás, grafikai beállítás???
Szívesen megnézném, de nincs meg a progi.
Abu85: Jaj, ne már! Tudom, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, nem is állítottam az ellenkezőjét. 8GB-tal még sosem fogytam ki a helyből, a lapozófájlról meg úgy beszélsz, mintha abban a vinyón nem 1000 helyen lenne széttöredezve minden, csak sokkal lassabb hozzáféréssel, mint a RAM-ban, tehát lassulást okoz, nem gyorsulást. Nálam legalábbis mindig lassulást okozott, ezért sem használom, és mindegyik Win remekül elszaladgál nélküle, pedig egy rakat rezidens program aktív. És VGA-lagom sincs.
De aki beéri az "elmélettel", lassítsa a rendszerét nyugodtan.Legalábbis ha nem direkt erre kihegyezett szoftvert használ, amelyhez muszáj.
-
katt777
félisten
válasz
juve600 #52215 üzenetére
Ott volt, hogy "gondolom".
Tehát ez csak egy feltételezés a tapasztaltak alapján, egy vélemény, nem állítottam semmit.
papírzacsi: VGA tuning? Nálam 14.9.1-gyel nincs lag, újabbat meg nem teszek fel, mert már az ismert hibáknál is megint ott van a BF4.
sepsi0: Nem használok virtuális memóriát, gond nélkül fut a program.
Miért hiszed el, hogy a Mantle bármennyit is gyorsít úgy abszolúte? Egy közepes teljesítményű proci mellett már lassítani fog, nálam -2-4% a sebesség "növekedése".proci985: Hogy a francba fogyna el a VRAM 1680-as felbontásban?
Full HD-ben maxi grafikával sem fogy el a 2GB-om!
Szerintem ott egy rossz VGA-tuning a hunyó.
-
sepsi0
őstag
válasz
juve600 #52215 üzenetére
Szia!
Köszi a linket, de az a Never Settle. Az más promó.
Azzal nincs baj, hogy vetted, én azért céloztam erre, hogy lehetnél együttérzőbb
A BF4 promóció szerződési feltételeiben az van, hogy minden viszonteledónak biztosítják a kuponokat.
Múltkor pont a CHS-t linkeltem be a PCX-nek és egyből küldték a Never Settle kódot (R7 260x). Amúgy tagadtak mindent....
Bocs ha félreértettél, nem akartalak támadni.
Itt az a gusztustalan, hogy meg merik ezt csinálni.
Kíváncsi leszek, hogy az AMD milyen választ ad, mennyire lesz nagylelkű.Amúgy, hogy a témánál maradjak, nagyon jó kis (nagy) kártya. Én most 14.9 driverrel használom hiba nélkül.
Nem tudom érdemes e felraknom majd a 14.4-et Bf4 mantle miatt.hackeeeee
Ebben os igazad van, de fehéren feketén ott van, hogy minden nagykernek biztosítva van a promó ideje alatt a kupon. A FQ-ban pedig az van, ha a eladó azt állítja, hogy ő nem kapott kupont, az nem létezik, mert az amd biztosította....
-
sepsi0
őstag
válasz
juve600 #52211 üzenetére
A gyári szám alapján az Asus support meg tudja mondani melyik nagykernél érkezett be az országba.
Hol látod a magyar nagykerek listáját? Mutasd meg légy szíves, mert ha igazad van akkor nekem nincs igazam...Amúgy olvastam az Origin topikban, hogy Te is így jutottál a BF4-hez, mármint kuponnal...
Ennyit az üzleti titokról.....
-
törölt tag
válasz
juve600 #52168 üzenetére
A Windows 7 Professional rendes kiadásból és nem virágbolti változatból származik. A drivernek nem kéne különbséget tennie Ultimate és egyéb kiadások között. A Service Pack 1 is telepítve volt nekem, és mégsem voltam elégedett a rendszer összképével. A változások nem placebo hatással érezhetőek, hanem ez engem is meglepett, ezért megosztottam ezt az észrevételt. Amúgy elképzelhető, hogy egy rendesen megnyirbált OS, amit néhányan szakértő módszerekkel létrehoznak nem úgy müködhet ahogyan tervezték. Én ilyenekkel nem foglalkozom és én sem támogatom. Igaz néhány dolgot letiltva (Media Center és Windows Media Player és más egyéb sosem használt programősszetevők) fürgébb szoftverkörnyezet érhető el.
-
CirrMee
addikt
válasz
juve600 #52152 üzenetére
Itthon van is egy 7790 üzemben, de "csak" egy X3 -as jutott neki (negyedik mag döglött). 1200/1600, illetve CPU fronton 3.9Ghz van pakolva, fhd felbontás van általában használva. Éppen egálban vannak, azt kell mondjam...
Viszont rohadtul nem jellemzők rá a mikrolaggok, mondom ezt úgy, hogy az én gépemben egy 4GHz -re felpakolt i5 dolgozik. A Phenom esetében az érezhető a leginkább, hogy az egy szálas teljesítménye érezhetően gyengébb, de több magot kihasználni képes programok esetében jól kiegészítik egymást a kártyával.
Az nem lehet amúgy, hogy a kérdező gépén a lap miatt van némi drop?
-
belinho
senior tag
válasz
juve600 #50968 üzenetére
Az a baj, hogy túl nagy volt a Hype a M körül, erre rátettek itt a ph-n az AMD fanok, hogy majd 2x-er annyi FPS lesz AMD kártyával, szar az NV és hasonlók, holott még alig volt információ az M-ről.
Sokan annyira lámák a témában, egy ökör elmond valami hülyeséget, a többi meg átveszi.
Az te sem gondolod komolyan, hogy veszel egy 7850-et, aztán majd jön hozzá az M, és akkor GTX680 körüli FPS-t kapsz BF4-ben. Azt a plusz ROP/ALU/TEX többletet az M nem tudja ellensúlyozni, nem erről szól a dolog.
Óvodás nyelven leírva az lenne a lényeg, hogy egy közép kategóriás proci is képes az M segítségével kihajtani egy high-end VGA-t, ergo a CPU limitet hivatott enyhíteni. De ezt mutogatta az AMD is a prezentációkon, hogy mekkora a gyorsulás,erről szól a MANTLE! -
belinho
senior tag
válasz
juve600 #50955 üzenetére
Rengeteg tesztet végignéztem, a MANTLE-val kapcsolatban.
Amit én idáig el tudok mondani a saját és olvasott tapasztalatok alapján, hogy elsősorban a gyenge AMD processzor tulajdonosoknak, valamint a Crossfire rendszereknél jelent valamit, szóval inkább a CPU limitet hivatott enyhíteni.
A tesztek alapján a gyenge kártyákon nem hoz szinte semmit, mert ott eleve a GPU a szűk keresztmetszet nem a CPU.
Nálam az i5 3570K-val csak 2-3fps-t hozott a MANTLE, de egy ilyen procival eddig se nagyon volt CPU limitem. Viszont zabálja a VRAM-ot, s pl BF4 esetén hiába volt magasabb az FPS, mert elfogyott a 2GB VRAM s szépen előjöttek a mikroakadások.
De itt egy THEF teszt, ez elárul mindent: -
törölt tag
válasz
juve600 #50955 üzenetére
A Mantle driver ami a CPU erőforrásokat jobban beütemezi, de a videókártyán nem történik semmi teljesitmény kiugrás... az megvolt. Kipróbálhattam, de nem volt egy jó stabillnak mondható verzió sem kiadva. Az R200-as széria felhasznállói alig panaszkodnak a driverre. HD7000-eket meg AMD már nem érdekli szerintem.
Nem tévedtél, legfőképpen én nagyobbat amikor a MANTLE reményében HD7850-re váltottam.
-
Apollo_21
addikt
válasz
juve600 #50919 üzenetére
Sztem allulról jobb a dolog....közvetlen ráirányul a hűvös levegő a vga ventikre meg az egészre.
szika87
Újrapasztázás, esetleg csavarok meghúzása hűtő helyes felfekvésének ellenőrzése, bár ezt kétlem h rosszul vanDe 1et megér.
Kellő huzat megléte a házban, ház nincs eldugott megrekedt levegős helyen ahol csak meleget szívhat...stb, stb... -
bajzal
őstag
válasz
juve600 #50601 üzenetére
Nem inkább a kihasználtság miatt? Nekem egy i5 mellett megy a kártya és mindenhol megvan a 99%-os terhelés (kivéve pár régi játék pl: rfactor) és ilyenkor 66°C a max. Mindegy, hogy 3dmark 11 alatt vagy bf4 alatt van 99%-os terhelés nekem akkor is 66°C a max hőmérséklet.
-
RichiE24
csendes tag
válasz
juve600 #50429 üzenetére
Nem kevés csak foglalkoztat a dolog. Addig amíg szépen elfutnak a játékok nem érdemes ? A másik dolog a hűtés. Automatán 30 %on pörgeti a ventiket viszont monitorozva felkúszik a hőfok 60ig onnantól tekeri feljebb egészen 80ig 40 %ra. Érdemes manuális hűtésvezérlést beállítani ?
-
Raidon
őstag
válasz
juve600 #50096 üzenetére
Mar kezd elegem lenni az ATI-bol... nemhogy driverekkel szivas van de meg johogy nem kell minden jatekhoz mas driver vagy vga.... Mivel nem volt meg Nvidiam lehet hogy decemberbe beujitok egy 770-re....
Tomb raiderben is csak a menuben meg a toltokepernyon villog meg csikoz.... de olvastam hogy jatek bug....
de ennyinel? -
Raidon
őstag
-
katt777
félisten
válasz
juve600 #50072 üzenetére
Az elég macerás. Mondjuk az első javíthatatlan ATI (!) driver (sima telepítés, semmi belenyúlkálás) hibám (ill. rendszerhiba) még 1950XT-s koromban volt (akkor is egy frissíthetetlenség), azóta mindig VGA-meghajtó nélkül telepítek mindent, aztán rendszermentés. Bármi probléma, rendszer 5p alatt vissza, driver fel, és minden OK. Hozzáteszem, mielőtt megint félremagyarázná valaki: 7870XT-vel, és az azóta használt driverekkel (tavaly szept. óta) nem volt telepítő hibám, driver bug is csak 1-2, pl. Thief-ben Mantle artifact tömeg VGA tuninggal, de az újabb meghajtóval ez már rendben van (ahogy az első 2 Mantle-össel is OK volt). Persze a túlhajtással előbukkanó hibákért nyilván nem vállal felelősséget az AMD, egyszerűen csak (ezúton is) látszott, hogy valóban nem voltak túl "kerekek" a más okból is többször szidott, 14.3 körüli meghajtók.
csabi0805: Rossz meghajtót töltöttél le?
Nálam bármelyik meghajtó gond nélkül felment W8.1-re. Hiány nem lehet, mert ami kell, bele van építve a telepítőcsomagba. Mondjuk én sosem frissítek rendszert csak azért, mert van elérhető frissítés, tehát nincs kizárva, hogy MS-nál a bug forrása.
Halkan kérdem: nem valami gányolt wint telepítettél? Mert ezeket gyakran kiherélik, vagy csak rosszul rakják össze, és bár ált. települnek, de hibák tömkelegével ajándékoznak meg a későbbiekben. -
do3om
addikt
válasz
juve600 #50057 üzenetére
Ezt értem is, csak számomra meg sok más embernek nem annyira hasznos igy.
Persze abban hasznos hogy több vga fel van tüntetve benne de olyan fps számokkal ahol nekem nem összehasonlíthato, mert lehet magasabb beállításokkal változna a dolog. Na nem cserélödnének fel csak esetleg összéb mosódnának. -
-
Rakeem
aktív tag
válasz
juve600 #49148 üzenetére
Annyiból láttam értelmét, hogy:
1. Nem egy évre veszem. A mostani HD4850-em sem egy tavalyi kártya.
2. A monitorom natív felbontása 2048x1152. Ergo eleve FHD felett használom, és ahogy mondani szokták, 2GB FHD-ig elég, onnan már jobb a 3+ GB.
3. A több jobb, és már meg nem mondom hol olvastam, hogy a Mante szereti ha van memória bőségesenEzt a proci húzós dolgot még lehet meggondolom. Most is egy bika hűtő van rajta, nem OEM.
-
Oneill90
csendes tag
-
Oneill90
csendes tag
válasz
juve600 #48957 üzenetére
Az i5 biztos erősebb, mint a Fx-6300 viszont az i5-höz sem tennék be egy 13-16.000 Ft-os deszkát.
Amik kicsit szimpibb lapok Asus H87-Plus, Asus H87M Pro már rögtön 25-29.000 Ft. Így i5-el egy jobb deszka már simán a 67-73.000 Ft-ot karcolgatja. Az FX-6300 51.000 Ft lappal (Asus M5A97 EVO)
Szóval van közte inkább 16-20.000 Ft difi.Intellel nincs nekem bajom, csak nem ismerem annyira a chipkészleteket és prockókat, mint AMD oldalon.
Nekem az jött le, hogy a B széria elég fapados a H a vehetőbb a Z a komolyabb...
Intelből a P45-nél lemaradtam -
Dark KillerX
addikt
válasz
juve600 #48964 üzenetére
Ki mondta hogy nem jobb?sztem senki,és lehet még ár-értékben is jobb,de azért a 15-20% pluszért nem kell annyira oda-lenni.Egyébként pedig még annyit,hogy aki vesz mondjuk egy i5 4670k-t,az már nem mondja,hogy pont egy 10k lapba teszi bele,hogy ezzel kompenzálja a drága procit,és azt se hogy gyári hűtővel fogja hűteni
Fx6300 vs i5 3570k azonos órajelen Firestrike alatt
FX6300~ 4,5Ghz-en [link] , 3570k ~ 4,5Ghz-en [link]
Sztem elég szépen álja a sarat a 6300 szóval azért annyira nem kell leírni őket,de egyébként ha nem lenne konkurenciája az Intelnek proci téren,akkor úgy szabná az árakat ahogy akarná,szóval örüljetek hogy vki konkurens terméket vesz,addig az Intel és kénytelen a piachoz igazodni.
És én a részemről zárom is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest