- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
lowzor #50897 üzenetére
Hát, mivel én azt mértem, hogy RAM-okat nem húzva van, hogy csak 7-8% a 13%-os gpu-tuning eredménye, RAM-okkal együtt meg valóban 13%, én inkább a saját tapasztalatomnak hiszek, mint azok állításának, akik ezt nem tudják tesztelni.
Én meg ezen röhögök. Skyrim-et (Oblivion engine-nel, ne nevettess már!) és Wolfensteint (ha az újra gondolsz) is fullban toltam ultra grafikán.Meg minden mást is. És nem zabáltak 2GB-ot, még a BF4 sem Mantle-lel (bár az még az első Mantle-ös driver volt, azóta lehet, hogy "optimalizálták" az eladásokra.
Az egészen más tészta, ha egyes (1 favágó kezén megszámolható mennyiségű) programokat SZÁNDÉKOSAN úgy írnak meg, hogy 3GB-os kártya kelljen hozzájuk. Attól még elég a 2GB, hogy van a világon kereskedelmi mennyiséget elérő palimadár, akikkel meg lehet etetni, hogy mégsem.belinho: Sehol nem állítottam, ugyebár, hogy MINDENBEN így van.
Gratulálok, hogy akkor szerinted is függ a kártyára szerelt RAM-ok minőségétől, de én azért hülyeséget beszélek.Az a Sapphire elég gány példány lehetett (lehetett persze gyengébb alkatrészekkel szerelt széria), én olyat még nem is láttam, de mint ÍRTAM, saját tapasztalataimról beszélek (illetve pár ismerőséről). Attól, hogy van egy-két kivétel, ez még egyáltalán nem cáfolja az írt általános alapvetéseket.
A szándékosan RAM-zabálósra írt programokról lásd feljebb.
A butaságról meg annyit, hogy egészen nyilvánvaló, miszerint nem láthatok 2GB-nál nagyobb RAM-használatot, viszont még annyit sem látok, ráadásul egy minimálisan VGA-khoz értő ember számára is világos (már ha nem buta), hogy ha elfogyna a RAM, még ha nem is látja, hogy kellene több, de a játék belassulna, akadozna, ami nálam egyetlen programban sem fordult elő.
A BF4-et meg, főleg multiban és Mantle-lel inkább hagyjuk, az semmilyen szempontból nem mérvadó, főleg a Mantle miatt, amellyel állítólag 10000X annyi műveletet lehet elvégezni, mint DX-ben, valójában mégis csak a gyengébb processzorokat gyorsítja, ráadásul a szándékos RAM-zabáltatás miatt a palimadarak úgyis megveszik a 3GB-os VGA-kat (és ezzel persze nyilván rengeteget spóroltak).do3om: Amióta tudjuk, milyen szarok az AMD driverek, és pl. hogy másik driverrel nincs kék halál (mondjuk nálam egyikkel sem volt, de nem tartozom azok közé, akik szerint ez "user error". Nálam hónapok óta akadt a TV közvetítés és a videó lejátszás, ha fent volt az AMD gyorsított videó kódolás, aztán a 14.7 RC1 meghajtóval megint szalad minden, mint régen. Elég kicsi a hardveres hiba esélye.
A "hardveres hiba" (de nem meghibásodás) lehetősége olyan esetben állhat fenn, amikor gagyi alkatrészeket szereltek egy adott VGA-sorozatra (jellemzően az olcsó kártyáknál), ilyenkor a ref driverek pont ilyen kék halálokat okozhatnak, aztán persze majd jön a javítás, de minőségibb kártyákon nincsen probléma. Ilyen esetben célszerű a gyári meghajtót használni (ha van), hiszen az adott gyártó tudja, miben tér el saját hardvere a referenciától. Ilyen sajnos nV és AMD oldalán egyaránt előfordul, ám ezúttal nem az AMD vagy az nV hibája. De ellenkező esetben is előfordulhat, ha pl. komolyabb egy kártya felszereltsége, esetleg több fázissal (pl. ASUS, de asszem MSI-nél is megesik).
Új hozzászólás Aktív témák
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 3
- Nintendo Switch 2
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hegesztés topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged