- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos #8090 üzenetére
Nem lehet, hogy tpdlimitbe ütközik és azért dobja vissza?
@(#8091) Speed(R): 1250 MHz-en járatott 7850 és azonos órajelen futó 7870 között vajon mekkora különbség van?
-
Speed®
titán
Jelenleg az egykori vételár ~harmadáért tudok duplázni, ennyi. Tudom, 640kB mindenre elég, de azért csak felkészülök, ha idővel mégse lenne az ;p
A legkomolyabb RAMigényt bratyóm támasztja a filmes/CADes melóival, meg néha szórakozok vMware szinten is, oda is jól jön..szóval ja.
Az tény, ha csak játékról van szó, totál felesleges 8+, de általában 4 is elég. -
jozsi252
veterán
Nem húztuk semennyire sem a kártyát, teljesen alap órajelen megy. Amit linkeltem videót azt a hibát ismerősnél produkálta, nálam "csak" a sima képernyő elsötétedős jelenséget produkálta.
CJ3
Nálad mi lett végül a kártyával? Vitted gariztatni?
Illetve BSOD nálam nemvolt mert a Blue Screen view-ba nem hagyott nyomot maga után, szóval csak szimplán mintha a gépet kinyomtam volna, úgy villogott a készenléti led a monitoron.
-
-
CJ3
senior tag
válasz
jozsi252 #8089 üzenetére
Nekem ezt csinálta a 6970-em de nem tudtam rájönni miért van.....és csak amikor gondolt egyet.....jó, volt hogy játékokból kidobált de volt hogy 2D ben is elkezdte csinálni, aztán abbahagyta és minden jó volt.........Kíváncsi lennék mi ez ha megtalálod az okát......És nálam ugyan ez volt, most hogy belegondolok.....első nap megvettem a kártyát, teszteltem tuningolt proci minden, több teszt is lefutott ......Másnap meg mennék játszani és kidobott
Speed(R): Na a 16 Gb a felesleges
Én is azért vettem 8-at, mert 3 ezerért kaptam +4 gigát a 4 giga mellé, így megérte.....és ajánlott is a 8 giga szerintem de több az
-
kisza25
félisten
válasz
->Raizen<- #8088 üzenetére
BF3 alatt pl 4GB+ a RAM használat nálam, mivel nincs csak 4GB ezért persze nem használ annyit a rendszer kiírja a vinyóra/SSD-re ami már nem fér el
most fillérekért lehet kapni 8GB-ot
-
Speed®
titán
válasz
Malibutomi #8085 üzenetére
Hidd el, az ő rendszere fürgébb SSDvel 4GB mellett, mint a tiéd 8GBal..kivéve, ha esetleg RAMdriveban fut az OS, ami elég nehezen kivitelezhető ;p Szerintem nem kötelező ma még a 4+GB játékos szinten, az viszont tény, hogy olcsó, szóval most kell vásárolni, amíg van rá mód. Én is tervezem a bővítést, 16ra
-
~mennyire/milyen szituban limitál egy 7870et, ha a RAM kifullad 5200 körül?
Nemrég váltottam Hynix 7850ről, ment, mint állat, nem volt szükség 1300+ra.
Itt viszont mi a szitu, főleg 1200+ GPU tuning mellett? Elpidás a kincsem :S
1375ön lemegy a DM11, 1350en a Heaven/DM06/Vantage, és rövid benchek.
Játékok alatt 1300 volt eddig, ami totál stabilnak, bsod mentesnek bizonyult.
Szóval nagyon úgy tűnik, hogy ez is marad beállítva, ennyi + legyen alapon..
A GPU oldal már sokkal pozitívabb, jelenleg 1250@1.2Von használom, bírja.jozsi252
Nálam túlhúzott RAMnál volt párszor BSOD, viszont a hang nem zakatolt be.
Szerintem próbáljátok ref. órajelen vagy kicsit emelt fesszel, hátha megjavul.
Ettől függetlenül, ha több gépben is reprodukálható, szerintem irány garizni.. -
kockaharcos
senior tag
Tehát senki nem tudja,hogy miért nem lehet mindkét kártyának feszt adni??
előzmény
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van nálam egy Sapphire 7870-es kártya. Ismerősöm hozta mert ilyen gondja volt vele. Namost tegnap jó volt nekem a kártya, viszont ma előjött egy olyan gond amit az AMD fórumjaiba is lehet olvasni hogy black screen. És csak a power gombbal lehetett kikapcsolni a gépet, a resre se reagált.
Na most szerintetek akkor ezek szerint a VGA télleg hibás?
Vagy van még más dolog ami hirtelen képernyő elsötétedést okozhat játék közben? A monitor is "kikapcsolt" mert bal fent kiírta hogy analog - digital, mintha kereste volna a jelet. Szóval nagyon nem értem, de én a VGA-ra gondolok hogy az a hibás télleg.
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #8086 üzenetére
pedig van amikor ki tud fogyni az a 4GB, rendszer meg jó hogy gyors SSD vel, nálam is hasít a rendszer elhiheted
De van amikor benyelnek 5-6GB ramot az alkalmazások akkor a 4GB ran hiába az ssd azért lassabb lesz.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi #8085 üzenetére
2x2 gb van dual channel megvan ssd-n van a rendszer ugyan olyan gyors mint az egykori n55sf laptopom abba 8 gb ram volt+samsung 830 ssd. Eredeti win7 x64 home premium.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #8084 üzenetére
Nemtudom milyen az oprendszered, de pl. Win7 összehasonlíthatatlanul gyorsabb 8Gb-al.
-
=HG=
addikt
válasz
->Raizen<- #8081 üzenetére
Friss beszerzés ? Jó kis cucc, csak a memóriát eg.y kicsit keveslem...szerintem kéne a 8 GB oda!
-
->Raizen<-
veterán
Fantasztikus az adatlapomban levo gep terheleskor is nagyon halk. Moh Warfightert meg euro truck simulator 2-t probaltam meg csak es maxon aa-val is tukorsima volt a jatekelmeny. IPS monitorom se volt meg baromi jok a szinek!
-
lowzor
veterán
De ilyenkor ha jól tudom, akkor lehet mondani, hogy nem kéred azt, amit a nagyker adott cserének, hanem egy másik márkát/ típust kérsz ráfizetéssel. A lapom gariztatásánál én ugyanezt csináltam. Mondjuk így is jól jártál, de az 1 giga tényleg édeskevés, meg ugye Gigabyte...
Nekem meg az utolsó NV-m egy FX 5200 volt
De ha jól emlékszem az is hulladék ár-teljesítmény aránnyal büszkélkedett. Az ATI-k között volt jóval gyorsabb is annyi pénzért.
-
Peace
nagyúr
Csúnya lenne, ha tuningolni kellene egy ilyen hulladék játék miatt. Nem választottam. Nagyker 3,5 hét után feladta, mivel nem sikerült HD5850-est találniuk(ilyet adtam be garanciális ügyintézésre...), így ezt adták helyette, és mivel úgy 10-15%-al gyorsabb nála a tesztekben, így nem kötekedtem. Ez van.
Alpachino: Az szomorú, ha kevés már az 1 giga ram, mert ezidáig minden tükörsimán futott a kis HD5850-esemmel.....
Tomix24: Igen, csak reflection és motion blur is be van kapcsolva. Élsimítást kinyomtam, hogy változik-e valami, de semmi. Lehet aztán csak én érzékelem rosszul, de nagyon idegesítő, hogy nem tűnik folyamatosnak.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #8058 üzenetére
Gondolom a 7870-ek minőségét is érintette az olcsósítás Sapphire-éknál. Mikor még megjelent, akkor 1350-1400 mhz-es tuningokat lehetett olvasni. Most már nem nagyon látok ilyet.
-
CJ3
senior tag
válasz
csucsbicep #8058 üzenetére
Van igen.....a memóriákban tuti.....Asus-nál pl a Direct CU II V1 en Hynix ram, a V2-őn már Elpida ram.....
Meg akkor gondolom a többi dologban is hasonló eltérés (GPU).....első verzió meg második.....
Bár itt kockaharcosnak az egyik V2-es GPU-ja is megy 1350MHz-n pl -
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #8064 üzenetére
Az NV-t néha tényleg nem értem...
Procilimit tényleg nem nagyon lehet 1 4.4 GHZ-es 2500k-nál. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
DroiDMester #8066 üzenetére
Mester nem kritika, de használj már néha pontot a mondat végén felkiáltójel helyett, minden hozzászólásod olyan így olvasni mint a durcás kismalacét, mintha visszakiabálnál mindenkinek.
-
Attix82
addikt
válasz
DroiDMester #8066 üzenetére
Lehet benne valami, mivel ha alapra teszem a CPUt fps csökken , de kihasználtság nem nő. 4.4 Ghz FPS nő de a kihasználtság nem nő és nem is csökken....
-
válasz
Attix82 #8063 üzenetére
Nem tudom! megmondom őszintén én NEM játszom semilyen MULTI -val!
De 5870 nél ugye 256.bit a memó sávszél, és az fps -ed nem az miatt esett be 15.re hanem az 1g vRam végett! Szóval 5870 hez inkább ne hasonlítsd a gtx660 -at!
Valamint én azt tapasztaltam ha egy adott játék 70.% felett tekeri a CPU magjait akkor már nem képes a VGA -t 100.% on kihajtani! Azt nem tudom miért van ez így de szinte mindég így van, ha olyan beállításokkal tesztelek! pedig ugye ott van még a CPU nak +~30.% és mégse viszi 100.% on a GPU -t!
-
Attix82
addikt
válasz
kockaharcos #8064 üzenetére
Nem nagyon érezni: itt egy extrem felbontás és beállítás: [link]
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #8062 üzenetére
Pontosan nem tudom hogy van, de 1,5GB használható igazából a gtx660/660Ti videó kártyáknál, ugye? Tudom,hogy 2gb van rajta, de a 192bites vezérlő kavar valamit
-
Attix82
addikt
válasz
DroiDMester #8062 üzenetére
CPU ugye 60-70%
GPU 88%
Nem hiszem, hogy kifogyott volna....HD5870 1 Gb visszagondolva 99% csapta de az fps 15 volt amikor kifogyott.....
Amúgy meg 64 playernél van csak ilyen, 48 vagy az alatt már 60 fps.
Ergo? CPU limit? Vagy mégse? Inkább szarul van megírva valami
Edit: Csak ez a pálya csak ott
-
válasz
Attix82 #8061 üzenetére
Nem látom milyen VGA és a GPU órajelét sem sőtt a CPU kihasználtságot se monitorozod!
ha így csinálnál képernyőmentést ahogy én
Hogy látszódjon a CPU kihasználtság is(legalább) meg ha elárulnád milyen VGA(mivel az adatlapodon GTX660 szerepel, ha azzal készült a kép akkor nem tartom kizártnak hogy elfogyott a VGA -nak a 192.Bit es sávszéle)
-
Attix82
addikt
válasz
DroiDMester #8055 üzenetére
-
válasz
kockaharcos #8056 üzenetére
Aida64.el ne törődj az összevissza méricskél még a ~2.éves 5850 -esem se képes rendesen monitorozni!
Aida64 -nél a GPU mag az a ati driver -ből kiolvasott FALS(elvileg referencia fesz érték) a valós érték a GPU VRM az amit kap a GPU fesz nek!
De hogy lásd!
Én át írtam a 5850 -em bios át! Amint látod mind 2D mind 3D nél ALUL van feszelve a GPU, ha megnézed a felső képet ott GPU mag nak 0,95.v ot mutat az aida(mivel ennyi a referencia HD58xx 2D -s GPU fesz) de én le vettem 0,8438.V -ra és az aida GPU VRM és a GPUz is annyit mutat rá (és valóságban is annyit kap ha rámérek multiméterrel a GPU -ra) Load nál(2.ik kép) ott is a GPU mag ra referencia(1,088.v) értéket ír az aida ami az én kártyámnál eleve nem igaz mert az Xtreme karik 1,094.v ot kapnak gyárilag, de én le vettem ezt is a vga bios ában 1,0703.v ra amit szintén a VRM fesz -nél helyesen jelez mind az aida mind a GPUz annyit mutat!
De vissza térve a lényegre GPU-Z(VDDC) és aida64 nél a VRM feszt vedd alapul mert azt kapja a GPU!
-
válasz
DroiDMester #8052 üzenetére
pár további ok, amitől a GPU-kihasználtság < 99%:
- VRAM-elfogyás
- VRAM-adatbusz túlszaturáció (ld. GT 640)
- GPU-belső busz túlszaturáció (ezt nehéz tetten érni, és valószínűleg nem is gyakori, de lehet)
- PCIe buszon túl sok mindent akar a szoftver áttolni (ld. Rage)
- Rendszer-memória sávszélesség kevés (ld. GRID és F1 sorozat pre-Nehalem intel CPU-kkal)
- Szar a GPU-kihasználtság mérése -
csucsbicep
nagyúr
Sapphire 7870-ből is van többféle verzió, mint a 7850-ből?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
DroiDMester #8055 üzenetére
Egy valamire még nem reagáltam:
"Hidd el hogy lessz eltérés! "
Nem azt vitatom, hogy nem lesz, hanem azt, hogy szignifikáns különbség nem lesz. A kettő nem ugyan az.
Ha egy helyben állok, és nem történik körülöttem semmi, illetve abban a környezetben sem, amiben éppen állok, akkor nem fog menni 100%-on a GPU, hanem tegyük fel 97%-on. Ez 3% különbség, ami lehet FPS számban megmutatkozik, de nem fogja észre venni az emberke a különbséget szemmel, mert elenyésző.
De ez így hit vita. -
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #8049 üzenetére
-
válasz
mrhitoshi #8054 üzenetére
De minek menjen a GPU 100%-on, ha nem is igényli a program, hogy annyin fusson ?
Ez max akkor fordul elő ha vSync be van kapcsolva, és olyan játékkal játszol ami menne vSync nélkül 80-100.FPS -el ilyenkor érthető hogy vSync miatt 60.FPS -re korlátoz(vagy épp annyira ahány Hz -en megy a monitorod) és nem jár 100.% on a GPU de ha nincs vSync akkor a GPU végig 100.% on kell hogy járjon akkor is ha egy 4-5.éves játékkal játszol és van 250.FPS -ed!
-
mrhitoshi
veterán
válasz
De minek menjen a GPU 100%-on, ha nem is igényli a program, hogy annyin fusson ?
Ez már nagyon szőrszálhasogatás. Mondtam, valaki futtasson le teszteket, és akkor össze tudjuk hasonlítani. -
Gippo
senior tag
válasz
Biza... szerintem sem jelent feltétlen gpu limitet.
-
-
mrhitoshi
veterán
FHD-ben ugye sokkal jobb volt a GPU kihasználtság, és az 780 értéket végig néztem, amiket feljegyzett minden másodpercben a program, és sokszor ment a GPU 100%-on, szóval VGA limitem volt, mint sem CPU limit. Bár ha valaki csinál pár mérést az FPS számokat összehasonlíthatjuk, de túl nagy eltérés tuti nem lesz. Max 5-10FPS.
-
válasz
kockaharcos #8040 üzenetére
Olyan NINCS hogy VRM feszültség!
Maga a VRM az egy feszültség szabályzó ami a 12.V -ból alakítja át a GPU -nak és a memóriáknak a feszültséget!
Nálad 7870 DCU2 -nél a GPU 5.fázisú a memória pedig 2.fázisú az utóbbi FIX 1,60.v, a gpu meg ugye annyi amennyire állítod vagy ha épp nem babrálod a feszt akkor a VGA -bios ban tárolt érték!Ha a kártyád kijelzi a VRM hőfokot az pedig MOS FET(DrMOS) -ek hőfokát jelzi! Sajnos a legtöbb 78xx nél nincsenek hűtve de sz.tem a V2 -dnél sincs rajtuk borda!
-
mrhitoshi
veterán
Végeztem a mérésekkel. CPU: Phenom II X4 B55 ~3,8GHz-en, GPU: 7850 1100MHz/1300MHz. Minden mérést BF3-ben csináltam Ultra beállítások mellett FHD-ben, 64-es szerveren.
Full HD-ben itt van a CPU használat: CPU. FUll HD-ben sem csökkent drasztikusan a CPU használat. Átlagosan 83,51858777 %-on ment a processzorom, Ultra részletességgel BF3 alatt Full HD-ben, 64-es szerveren.
A GPU használat (GPU) nőtt úgy, hogy átlagosan 97,55936073 %-on ment a GPU. Szóval VGA limites volt itt már a játék. Gondolom a magas processzor használat a 64-es szerver miatt volt.
Full HD-ben Ultra beállítások mellett multiban így alakultak az FPS számok: FPS. Számszerűen:
Min, Max, Avg: 22, 85, 39.817
Nem olyan jó, de ez ugye a VGA limitnek tudható be.Kis összehasonlítás az 1440x900-as és FHD közötti tesztekről:
A GPU használat az 1440x900-as felbontáshoz képest 13,73628381 %-al nőtt.
A CPU használat az 1440x900-as felbontáshoz képest 0,908209615 %-al nőtt. Ez érdekes.
Az FPS pedig (az átlagot tekintve) az 1440x900 -as felbontáshoz képest 22,77 FPS-el csökkent.Azt hiszem ez a levezetés kielégítő, és az eredményt nézve elmondható, hogy BF3 alá FHD-ben mindegy milyen CPU megy, még ha multiban 64-es szerón megy az ember. Mondjuk ez csak egy játék.
Ja és egy kis érdekesség: Unigine Heaven bench. eredmény: [link] 1200/1300MHz-en ment a VGA.
-
CJ3
senior tag
válasz
kockaharcos #8045 üzenetére
Mért nem hagyod csórit nyugodtan
7870 CF-ed van, ne mond már hogy valami igényli
-
kockaharcos
senior tag
Nem tudja valaki,hogy CF esetén miért nem tudok a második kártyának feszültséget adni? 1219mV az alap, lefelé engedi módosítani, felfelé nem, ha beírom,hogy 1300mV, apply, visszaugrik 1219mV-ra. Az 1. kártyánál simán megy.
Próbáltam msi afterburnerrel is,de ott sem jó.
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #8042 üzenetére
12.11b
meg fogsz lepődni, ha előtte pl. felteszed a 12.8-at és lesz mihez viszonyítanod....
-
->Raizen<-
veterán
Sziasztok ma csatlakoztam hozzatok egy gigabyte 7870 2 gb oc 1100 mhz vga karival. Melyik a legjobb driver most hozza?
-
kockaharcos
senior tag
Lenne még egy kérdésem, a HD7870-nek mennyi a VRM feszültsége?
-
Tomix24
addikt
1180/1300 az alap használat, de nem is a Ram mennyiségével vitatkoznék, csak majd megnézem hogy 2GB-os karinál mennyiben változik a Ram foglalás, és az FPS Medal Of Honor és BF3 alatt. Természetes hogy necces, de főleg kevés az 1GB(ezeknél 100%), csak mégis mennyi az annyi. Illetve megnézem hogy más játéknál tesz e többet a VRAmba mint szükséges. Tehát ha nálam 700MB, akkor a 2GB-osba tesz -e 1100 körül. Nem lehetetlen így megírni a játékot, és talán kevesebbet is tölthet esetleg.
-
CJ3
senior tag
válasz
Tomix24 #8036 üzenetére
Mennyi difi volt az 1Gb-os és a 2 gb-os között? bár én ma már alapból a 2 gigásat nézem csak......
Ma már szükség van ráasdxv: Brutál a teljesítményük a 7850-eknek nagyon nézek én is rajta
hát jah 6970-et már rég odaverik
Ráadásul annak mennyi áram kellett meg ennek mennyi kell...van egy kis különbség.....
-
lowzor
veterán
válasz
Tomix24 #8024 üzenetére
Mi az, hogy többet csomagol ki?
Ilyen nincs. Több VRAM kell oda és kész. Ezért voltam én úgy VGA vásárlásnál, hogy mindegy mennyivel kerül többe, de a 2 gigás kell. Mondjuk akkor még csak 2 gigás volt
De többek között ezért nem vettem meg a durván leárazott 1 gigás 6950-et.Amúgy így monitorozd, hogy a képernyő sarkára írja ki játék közben:
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Malibutomi #8033 üzenetére
Én 12.10-el próbálkoztam most, játékok lassabban mennek, így marad a 12.11, gpu így is 30 fokos idle-ben, eddig mondjuk 25 körül volt, de mind1. Játékok lényegesen jobbak nekem 12.11beta4-el, és a min fps is jobb sokkal.
a gpu vrm 48 fokos alapból, az nem gáz? terhelés alatt a felső kártyáé 70 körül mozog,az alsóé meg 60 kb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
kockaharcos #8032 üzenetére
En is kiprobaltam megint a 12.11-et, most par napig ment jol, bar a cpu/gpu-nak most is tobb fesz kellett a stabil mukodeshez. Aztan tegnap megint full megkettyent, jatek inditaskor fekete kep, restartkor kelhalal, teljes kaosz. Ugyhogy rollback 12.8, es minden mukodik ujra. Mostmar ez is marad amig nem lesz vegleges.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Malibutomi #8031 üzenetére
Ok,köszi.
Feltettem a 12.10 whql-t, ha nincs mikrolagg akkor maradhat -
Malibutomi
nagyúr
válasz
kockaharcos #8030 üzenetére
Melegebb lesz a kartya, mas bajod nem lesz.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Malibutomi #8029 üzenetére
Ejnye, ezt most vettem észre, pedig így megy már pár napja.
Ebből lehet valami gubanc? Vagy érdemes visszatenni a 12.10Whql-t?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
kockaharcos #8028 üzenetére
De vissza kellene vennie. Csak a 3d feszt allitod, a 2d-t nem kellene befolyasolja. Ha 12.11b-t hasznalsz, az sokaknak okozza, hogy nem veszi vissza.
-
kockaharcos
senior tag
Az MSI afterburnerrel ha feszültséget állítunk, az nem veszi vissza 2d feszültségre magát?
Csak az órajelet?
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #8022 üzenetére
Ha elfogy, akkor lagol és képes akár folyamatos 60FPS-ről is lezuhanni kritikus játszhatatlan szintre...de ezen a beállításodon nem hiszem, hogy 1GB-nál kevesebb Vram-ot kér a gém
A 4xAA nagyon Vram zabáló, de BF3-ban is ennek az AA kikapcsolásával értem el a legnagyobb sebesség növekedést a GTX560 TI alatt és ekkor sikerült 1GB alá szorítanom a Vram használatot.
-
Tomix24
addikt
AB-bel monitorozok, ott látod kicsiben jobbra a képen. Ez BF3 single player motoros, itt 100%-on ment a GPU. 11.12-es driver.
Nem lehet hogy 1GB-ra is meg van írva a legtöbb játék, és ha esetleg 2GB VRAM van akkor többet csomagol ki mint amennyi ténylegesen akkor kell? Valaki 7850-el nem akar nézni egy AB-s képet ugyanezen beállítással a 3. pályán? 7850(2GB) 7870(2GB)-al?
FPS, Ram foglalás, hasonló adatokkal mint a képemen.
Vazze, 2GB-ra nem tudtam visszacserélni a karimat, még ráfizetéssel sem.. Azért a pár szituációban jól jönne.
-
Tomix24
addikt
-
Alpachino
veterán
Az 1GB Vram-ból rendre kifutsz...ezért lagol, eltérő időközönként...és ezen a tuning sem segít
MOH WF-ben nekem 1200-1400MB-ot bezabál...tehát az 1GB nem kicsit sovány. próbáld a graff. beállításokat lejebb tolni és monitorozd MSI AB-vel a Vram használatot. Nem pontos, de viszonyítási alapnak jól jöhet.
-
V.Dave
senior tag
Fractal Design Define R4 kuckót szerettem volna venni 23.000Ft-ért ~10k-val olcsóbban mint máshol
Sapphire 7870 1000mhz-et szerettem volna venni 52.000Ft-ért ~10k-val olcsóbbanhát szép ábrándok voltak
Egyébként nálam is ugyanez volt a termékek nem beszerezhetőek. Megnéztem újra az árakat és akkor egy csapásra megváltoztatták az összes ilyen "akcióst" normál árúra. Ez volt kb 23.00-kor. Az én véleményem az hogy nem biztos hogy csalók voltak lehet csak valamit csúnyán elnéztek az árakkal kapcsolatban.
-
Sondi1986
addikt
Az én alapfeszem 1.168mV és 1180MHZ-et bír!
De a kártyák többsége 1.218mV, azon a feszültségen 1200 talán 1210-is viszi.
Azért + 200MHz nem kevés és nem kevés teljesítmény hoz +-ban a konyhára!1150MHz-en járó HD7870-es behozza a 800MHz-en járó HD7950-es kártyát teljesítménybe!
[link] -
jozsi252
veterán
Ehh akkor a géped se fázik
Amúgy az sem jó ha a táp 20-30%-os terheltségen dolgozik mert szerintem akkor csökken a hatásfoka. Bár ez egyéni vélemény, nemtudom mennyire van így. De egy 1 GPU-s kártyához, és nem extrém módon húzott procihoz, bőven elég egy 450-es max 500-as táp. Természetesen újabb vga-ról beszelk amik nem esznek meg több száz wattot.
Amúgy durva mert most reggel hogy bekapcsoltam a gépet, 20 perce a kártya még mindig 19-20 fokos.
-
V.Dave
senior tag
Eddig akkor az a tapasztalat hogy a Sapphire 7870-ek kevésbé bírják a tuningot alapfeszültségen? Én is ilyen kártyát tervezgetek és eddig ez jött le a hsz-ekből
(#8010) CJ3
Nagyon jó az a táp nekem is olyan van csak kisebb szériából -
tasakos
tag
válasz
csucsbicep #8001 üzenetére
Szerintem is táp lesz, mostanában furi a gép, gondolom így tuning alatt főleg behal, meg ugye a sok kékhalál... A lényeg, hogy jó áron tudtam szerezni, egy 600W-os CWT beles moduláris Sharkoon tápot. Ezzel nem lesz gond szerintem
(szerdára jön meg)
A venti hangjára egy rossz szót nem tudok mondani, nekem nem rezonál sehogy sem. Fordulattól függetlenül egyenletes hangja van, max kicsi szélhang, de ez bőven belefér.
-
CJ3
senior tag
válasz
jozsi252 #8007 üzenetére
Öntött vas radiátorok....Műanyag nyílászárók, központi fűtés szerinted
Ha kint -30 van itt akkor is +25-30 ez garantált..
csucsbicep: Az én 700 as tápom nem csodálkozok ha elmacskásodik, mert nem nagyon van ami teljesen használja
Vagy akkor pont jó ha nagyobb a táp
azt veszem ki a szavadból akkor öregszik ha épp hogy elég a confignak?
-
jozsi252
veterán
28 fok ejj szaunáztok
Amúgy a vga-nál mindegy hogy egy BF3-al tesztelem le a kártyát, vagy pl Euro Truck Simulator 2-vel? Gondolom tökmindegy.. Mivel BF3-ba is megvan a 80-100%-os gpu load, meg Euro Truck Simulator 2-be is. Viszont vannak olyan játékok amik jobban proci igényesek, szóval ebbe lehet azért különbség?
Amúgy nekem egy Corsair VX450 van és tökéletesen viszi a 7870-et, meg sem kottyan neki.
-
CJ3
senior tag
válasz
jozsi252 #8002 üzenetére
Gondoltam is hogy valami jó házikód lehet....nekem is Cooler Master Advanced 690 van..... 6 venti+a procié
És nálam most 30 fokos a GPU idle-be de itt fűtenek is azért, van vagy 27-28 fok a lakásbankint meg 3
csucsbicep: Nekem is volt a 6970-nél ilyen lekapcsolás-os dolog meg stb....Szerintem az a kártya orbitális energiát volt képes felvenni.......pedig egy CM Silent Pro M700-as tápom van.....nálam lekapcsolta a képernyőt és csak reset gomb volt a megoldás. Húzni nem is húztam
Szóval neki a VGA- nagy, a táp meg kicsi
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Malibutomi #8004 üzenetére
De, akkor meg nem értem min csodálkozik.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
csucsbicep #8001 üzenetére
Nekem az rémlik, hogy már kiderült, hogy nem bírja a tápja, ha jól emlékszem szó volt róla hogy le is kapcsolt talán furmark alatt.
Szerk.:
Itt is van:
[7779]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest