- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
válasz
Grave_444 #51598 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Nekem az egyetlen problémám a BS-es 7870-em volt. pedig az AMD/ATI VGA-im így néztek ki.
9600 Pro/XT ->X1300-> 3850->4850-> 7870
meg sok csak ilyen 1-2 napra(4770 5850 hd 2600 ilyesmik)
így elmúlt nagyából 10 év ATI/AMD vga a mi nálam járt.
És 7870-en kívül semmi gondom nem volt driverrel sem igazán szenvedtem legalábbis nem nagyon emlékszem rá. -
Popes
őstag
válasz
J.Hetfield #51595 üzenetére
Nem akartam leszedni a fejed
de ami elromolhat el is romlik, és szinte nincs olyan eszköz amibe ne lenne hibás. De az R9 270 nem tartozik a nem ajánlott kategóriába. Legtöbb probléma a nem megfelelö driver telepítésből és egyéb user errorokból ál össze.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
katt777 #51596 üzenetére
Azért nem lehet általánosítani.. R7 260X-nél sok a hiba az oké. 7850-7870 BS, de javították. Több hibáról nem is tudok, esetleg márka miatt voltak gondok. Driver hiba szerintem user fail nagyon sok esetben. nV így meg úgy stabilabb.. nincs mikrolagg, mint az összes AMD kártyánál.. na persze
Úgy vettem észre NV általában drágábban adja ugyanazt a teljesítményt.
Gondolok itt GTX760 - R9 270X / GTX770 - R9 280X / GTX780 - R9 290 / GTX780Ti - R9 290X-re. -
katt777
félisten
válasz
J.Hetfield #51595 üzenetére
Én is, de a 7870XT nagyon jó vétel volt, és az utolsó, és hibátlan ATI (1950XT) kártyám óta ezzel van a legkevesebb problémám (és a problémák csak AMD-vé válásuk óta vannak). Ami lényegesen jobb, az még lényegesebben többe kerül, ezért amíg nem jön ki egy új nV széria jóval nagyobb teljesítménnyel és hasonló árban, addig marad, legalábbis terveim szerint. Szóval én AMD részéről ezt a kártyát merem jó szívvel ajánlani, bár, ha jól rémlik, a sima 7870-ekkel sincs sok gond, csak azok jóval gyengébbek.
Gyártóra meg mindkét fronton figyelni kell, vannak gagyik és minőségiek. -
katt777
félisten
válasz
J.Hetfield #51592 üzenetére
AMD-nél pont az a jó, ha a kártya legalább fél éves, mert akkor már nagy eséllyel van hozzá megfelelő meghajtó (de volt, hogy 8 hónap kellett pl. 3870-nél), viszont az avultatását csak jó 2 év múlva kezdik meg, tehát ezzel a legkisebb a szívási faktor.
760?Maradj sztem nV-nál, ott ilyesmitől nem kell tartani.
Popes: Semmi baj azzal szerintem, ha nem csak problémák kerülnek ide (nem is az a topic címe!), viszont az fontos lenne, hogy minden esetben tisztázva legyenek a hardveres körülmények (aláírás), illetve, hogy mely szoftverekkel problémamentes az adott driver.
-
Popes
őstag
válasz
J.Hetfield #51590 üzenetére
Megjegyezhetnétek végre hogy a fórumokra azok írnak többet akiknek problémájuk van, írjátok be a google-ba a kártya tipusát+problem és ha nincs találat akkor megvan a tuti vétel
-
katt777
félisten
válasz
belinho #51558 üzenetére
Magad írtad a különbséget a RAM-ok függvényében!
Szerinted mi értelme van 17FPS-nél az egésznek? Vagy ennyire lusta vagy olvasni? Pár hsz-szal ezelőtt írtam, hogy akkor van értelme (bármilyen) tuningnak, ha azzal van meg a min FPS, vagy éppen a Vsync. Mondjuk egy 24FPS minimumra ha rá tudsz tenni 4%-ot (vagy éppen 24,5-re 3-at), pont megvan a 25, Vsync esetén pedig már 3-4FPS-ről van szó. Én erre nem állítanám hogy nincs jelentősége, te meg hajtogathatod, hogy nincs, csak teljesen fölöslegesen, mert közben megint éppen elismered az ellenkezőjét. Ki is írta, hogy "Ha hozna +3-4 fps-t, mint a gpu tuning akkor oké."?Csak egy kis számolási képesség szükséges hozzá.
Ez eseteken kívül továbbra sem látom értelmét semmilyen tuningnak.
Szét csak egy idióta hajt bármit. Az én GPU-m és RAM-jaim is vinnének többet, de éppen, hogy nem hajtom szét őket, hogy határértéken járjanak, aztán degradálódjanak, mert nem az az ember vagyok, aki szétcseszi a kártyáját, aztán eladja valakinek nyugodt szívvel. Erről volt szó az említett esetben is. Nem a RAM-ok voltak túlhúzva, hanem a játék hibája volt (optimalizálatlanság, mint mindig), amelyet későbbi meghajtóban orvosoltak, és a hiba eltűnt, miközben a kártya ugyanazokon a már rég betesztelt, stabil tuningértékeken futott.Mint arra magam rájöttem, mert más nem nézte meg, de ilyenkor persze elő lehet húzni egyébiránt téves hivatkozási alapnak.
Zsébernardo: Kérdés, hogy egyáltalán bírja-e a kari, amit elvárnál tőle.
Raidon: Hogyan tesztelted? AB-rel próbáltál 2D feszt emelni? (Azt kell, nem az órajelet.) Mivel 3D-ben OK, ami csak az órajelekben és a feszben tér el a 2D-től, elkezdheted feljebb vinni a feszt, és ahol megszűnik a vibrálást, azt elmenteni.
Bios-szerkesztővel is lehet módosítani 2D beállításokat, ha AB-t macerásnak találnád.
Valóban a gyártó küldte vissza a kártyádat, vagy esetleg az Expert a forgalmazó?J.Hetfield: Szerezz be olcsón egy 7870XT-t, azzal alig vannak driverhibák, a jelenleginél is csak telepítéskor lép fel. Ha nem indítom újra telepítés után, becsíkoz, ha újraindítom, elsőre "képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt" (viszont utána már minden rendben fut). Mindegyik esetet 2x is teszteltem (mielőtt valaki belekötne). De amúgy, ha olyan kártyát keresel, amellyel csak elvétve fordulnak elő ilyesféle hibák, akkor eleve rossz színt választottál.
Akinek "semmi baja nem volt" a VGA-jával: attól, hogy nektek nem volt, másnak még lehet!!! A driver jellegéből következően erősen hardver- (nem csak VGA) és szoftverfüggő is a dolog.
-
huan
őstag
Be van téve a kosárba egyy weboldalon a kiszemelt Asus R9 270,de elgondolkodtatóak ezek a dolgok amiket olvasni, főleg egy Sapphire R7 260 garanciális visszatérítés után.
-
hepa
csendes tag
válasz
J.Hetfield #51583 üzenetére
Én is egy ASUS R9 270x-et használok már több mint 9 hónapja. Semmi hibát nem tapasztaltam még.
-
Zsohi
őstag
válasz
J.Hetfield #51572 üzenetére
Nincsen semmiféle különleges hibája a kártyának, csak hát tudod akiknek jól megy Ők nem fognak a fórumokon veszetten kiabálni.
-
blu79
addikt
A 270 és 270x kártyákhoz a 14.4 driver bizonyul a legstabilabbnak, nekem a béta driverek kisseb gondokat okoztak, de van akinek beválik, próbálgazni kell. A zöldeknél se minden driver tökéletes...
-
törölt tag
válasz
Az R9 270X az árát nekem megérte, és hogy megválltam a HD7850-től eddig egy jó döntésnek tartom. Megvárhattam volna a következő AMD széria középkategoriás példányait, de azok mire elérhető áron és megfelelő információkkal (tesztek és vélemények) beszerezhető lesz számomra... na addig nem érte meg kivárni. Az Nvidia-nál is találkozhatsz hibákról beszámolókat, de a driverek írása most az AMD-nél több gondot jelent a felhasználók számára... és ez akár meg is fordulhat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
J.Hetfield #51578 üzenetére
Írtam üzit.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
J.Hetfield #51576 üzenetére
Persze. Ha normális Windowsra teszed fel, előtte törlöd rendesen az előzőt + driver sweeper, ccleaner bármelyik WHQL. Ha van kedvem a bétákat is fel szoktam tenni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
J.Hetfield #51574 üzenetére
Legtöbbször driver gondok vannak a felhasználó miatt. Olvasom a topikot.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Milyen témát olvastál te?
Érdekes mód nekem egyik kártyámmal sem volt hiba. A mostani Asus R9 270-el sincs semmi.
Egyszer kockázott, amikor túlzottan húztam a memória órajelét.Nyugodtan veheted.
-
J.Hetfield
aktív tag
Üdv! R9 270-et szeretnék, venni, átolvastam ezt a témát és eléggé elment tőle a kedvem. Kb. használhatatlannak tűnik, annyi hiba van vele. Van már olyan driver ami működik normálisan és nem hemzseg a hibáktól? Nem is értem hogy nem megy csődbe ez a cég, ha ilyen szemetet gyárt.
Nem cserélgetem hetente a cuccaimat, olyan kártya kellene ami sokáig megy és minél kevesebb hibával. Lehet inkább zöldeknél kellene nézelődnöm.
-
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #51567 üzenetére
Beszeltem f27 kollegaval. O szokott BGA-zni.
Amiket linkeltem neki hogy miket produkalt a kartya neki az jott le hogy maghiba...
Elkuldom neki megnezni hatha segit.
Mint emlitettem a kartyan mar akkor is igy volt az alkatresz de mivel nem latok mikroszkopikusan es nem volt vele gond nem tulajdonitottam neki jelentoseget mivel mukodott.Nem ezzel a hibaval kuldtem el gariba. mindegy koszonom a segitseget majd lesz valami max decemberben veszek egyet.
-
CirrMee
addikt
válasz
Raidon #51566 üzenetére
Ahogy elnézem ismételnem kell, de akkor ugorjunk neki még egyszer:
-a kártyán fizikai sérülés történt, a nagyított képen gyönyörűen látható. Ismételve: oldalról kapott az alkatrész ütést (hogy hol, kinél, ne menjünk bele, mert innentől nem oszt, nem szoroz), valószínűleg fólia szakadás is történt, de ez a képen már nem látszik egyértelműen, ki kellene mérni - látszik hogy megindult a fólia, tehát elkezdte vinni (letépni) magával az alkatrész, mivel a forrasztás nem engedett
-fizikailag sérült kártyát a gyártó (vagy RMA megbízott cég) alapból visszadob, hiába próbál valaki balf*sz (kontár) szakvéleményt lobogtatni túlfeszről, villámról, ufóról, stb
-100% nem tudjuk megmondani neked, hogy a csere után megjavul e. Az ok egyszerű: nincs a kezünkben kapcsolási rajz, ez pedig egy többrétegű panel, így a huzalozás haladhat az egyes rétegek közt, onnantól szemmel nem követhető végig - illetve nem mondható el a képről egyértelműen, hogy fóliaszakadás történt e, pláne olyan jellegű, ami egy másik réteggel határos. Ha ez utóbbi fennáll, onnantól kapcsolási rajz nélkül nulla az esélye a javításnak, ha lenne rajz, max áthidaló huzalozással lehetne pótolni a sérült szakaszt, de akkor is lutri az egész (CUSL lapot javítottam már így sok évvel ezelőtt, csavarhúzóval végigszántották procihűtő leszedésnél, kimérve csak 3 fólia sérült a felső rétegben, jókora drótokkal az alaplap hátuljáról kapott "patkolást", legnagyobb meglepetésemre hibátlanul ment is a műtét után).
Anno azt írtam neked, hogy tippem szerint valamelyik BGA alkatrészhez saccolom (DRAM / GPU). Meg lehet próbálni a javítást, de az lehetőleg tartalmazza a fóliák kimérését is, amennyiben ez lehetséges. Ha az én tippem jó lenne, akkor van esély a "feltámasztására". Ennél többet itt senki nem fog tudni mondani, mivel mint említettem, nincs kapcsolási rajzunk, és a kép sem alkalmas arra, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni: javítható, vagy sem. Egy valamire jó: megállapítani, márpedig ez mechanikai sérülés.
-
Raidon
őstag
Skacok reg jartam erre masodjara is visszakuldte a gyarto a kartyamat...
Elsore mikor elkuldtem azzal az ervvel kuldtek vissza hogy serult egy alkatresz....
A kisker annyit mondott hogy tulfesz bevizsgaltattam a biztositom szervizevel ok azt mondjak hogy koze nincs a tulfeszhez....Szeretnem legalabb megjavittatni.
Problema a kartyaval a kovetkezo:
2D-s orajelnel hibazik. Tomb Raider toktokepernyon leginkabb a tipp szovege vibral illetve csikoz.
Terhelesnel nincs problema jatek kozben csak toltokepernyonel.League of Legend Launcherben valamint War Thunderben jatek kozben szoveg vibralasa illetve launcherben detto.
Probaltam megemelni a 2D-s orajelet a hiba csokkent de nem szunt meg, de idegesito.
Okozhat ilyen gondot egy ilyen?
Leejtve nem volt tulfeszt sem kapott... A gyarto megsem csinal semmit
kerlek ha tudtok segitsetek.
Lehet a hiba attol hogy esetleg a gpu alatt kontakthiba van?
Valaszaitokat koszonom.
-
törölt tag
válasz
belinho #51564 üzenetére
A HD7850 leválltása nem volt problémamentes. A kártya adott képet ugyan, de a windows nem indult el vele, csak csökkentett módban. Felraktam egy friss win7-et és a Catalyst 14.8-at. BF4 még nincs fent, mert a Leadtek PVR2100 TV kártyával nyüglődöm, mert a drivert telepitve is felkiáltójeles marad... az eszkőzkezelőben sem sikerül rákényszerítenem.
-
törölt tag
R270X GPU órajeleit szeretném fix 1000 MHz-re állitani. Afterburner-t néztem, de még nem sikerült megtalálnom a helyes beállitásokat.
-
belinho
senior tag
válasz
Grave_444 #51561 üzenetére
Jöhet oda is, bár ezen nem tudom mit nem lehet érteni, te is leírtad, hogy a memória tuning nem dob sokat, én is erről beszélek, meg amit mértem az is azt igazolja.
Azért a 0.3fps-ért, vagy átlag 1fps-ért felesleges a ramokat kínozni. Ha hozna +3-4 fps-t, mint a gpu tuning akkor oké. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51557 üzenetére
Nem maxon teszteltem, extreme mód kiválasztva,hogy egyformák legyenek az eredmények, így is a béka segge alatt a min fps, meg szinte végig 99% gpu használat, de látszott, hogy semmit nem hozott a ram tuning, ellentétben a gpu tuninggal.
Ezért írtam, hogy erősen programmfüggő, meg hogy ne az ősrégi 3dmark06-ot nézd, ha már 7870XT-d van, hanem valami DX11-es benchmark valley vagy heaven.
Az a 3% különbség meg mennyi fps-ben? Nálam 17,5 vs 17,8, ezért kár szét hajtani a ramokatPont az a lényeg, hogy 256bit-es és nem 192bit-es, mint a 660TI-nál, na ott sokat hoz a ram tuning, ezt gbors kollega meg is nézte anno. A sávszél a lényeg, a 256bit és a 6GHZ-es memók miatt, szinte semmit nem hoz a memória tuning.
Na akkor idézek tőled:
Program vagy driver hiba? Megmondom egyik sem, hanem túlhúztad a VRAM-ot, ami miatt túlmelegedett, és becsíkozódott, de te magad is rájöhettél volna, mert írtad is alapon rendben
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #51555 üzenetére
Persze, hogy gyorsul, csak nem annyit. Esetemben 13% és 9% között a különbség 40%!!!
Mivel értelmes ember kizárólag akkor húzza a VGA-ját, ha ez kell a min FPS-hez v. Vsynchez, bizony 1-2FPS különbség is éppen azt jelentheti, hogy sikerül vagy sem. Persze, ha valaki antituning RAM-okat fog ki, annak nincs sok választása, csak aztán ne sírjon, hogy 50%-kal tuningolja a GPU-t, mégsincs ekkora teljesítmény-növekedés. Ha a RAM-ot is húzná ennyit, lenne.
Többit lejjebb.belinho: 3% különbség volt Heaven-ben csak a RAM órajelek miatt (az FPS-ből ítélve te ráadásul nem is maxon teszteltél), de nem is ez a lényeg, hanem az, amit a szinkronitás szétesése okozott: több tesztben is laggolt a progi, mint az állat. Mivel aszinkron módban soha nem tuningoltam, csak most értettem meg, miért kiabálnak egyesek, hogy 25FPS fölött is szaggatottnak látják a képet; hát, én is annak láttam (a lagot meg ezúttal sem mérte semmi számszerűen). Persze ez sem minden alkalmazásban lép fel feltétlenül, de én inkább az esélyét is kizárom.
Az, hogy 256-bites a memóriavezérlő, semmilyen módon nem befolyásolja a RAM-ok sebességét, vagy a gyorsításuk hatásfokát.
Már megint a félmondatok!
Tőlem sehol nem olvashattál nálam csíkozódásról tuning miatt, mert nem hajtom szét a kártyát. Olyan fordult elő (visszanézheted C topicban nemrég), hogy egy új driverrel, konkrétan most a 14.8-cal, telepítés után 2x is becsíkozott, de restart után rendben volt. No tuning, azt is soxor hangsúlyoztam, hogy ha bármiféle hibát tapasztalok, MINDIG friss és tiszta drivert nézek tuning nélkül.
A mostanii hibának sem túlhajtás volt az oka, hanem vsz. az, hogy az újabb VGA-k (és a velük tapasztalható bugok) miatt az AMD valamit mókolt a driverben, amely így hatott konkrétan az én régi kártyámra.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51554 üzenetére
Nem a szövegértelmezéssel volt a probléma, hanem elnéztem, 45-öt kellett volna írnom a 60 helyett, most tiszta fejjel, még én is csodálkozom hogy nem tűnt fel, túl sok volt a meló aznap!
Én értem, hogy megvan a gyorsulás, meg mark-ban ez jelentkezik pár pötty formájában, de ez fps-ben szinte elhanyagolható sok esetben,.
Heaven, extreme beállítások 7870XT 1100/1400 vs 1100/1600 minfps(17,5 vs 17,8 )átlag fps (36,5 vs 37,8) Gyakorlatilag semmit nem hozott, mert elég a 256bit-es memóriavezérlő. De nálam még ferdít is az eredmény, mert a gyári 1500 alá mentem.
Ha meg túlhúzod a ramot, akkor meg jön a csíkozódás és az artifacts, tőled pl többször olvastam, hogy alap órajelen nincs probléma, míg tuningolva csíkoz és hibázik. -
katt777
félisten
válasz
belinho #51542 üzenetére
FPS-ben is ennyi a gyorsulás, számold ki százalékban.
Egyébként, MINT ÍRTAM, éppen azért néztem Markkal is, merthogy itt semmi nem fogja közben a procit, semmi nem foglal a VGA elől memóriát, ráadásul 100% a GPU-kihasználtság. 100% GPU-kihasználtság mellett édesmindegy, milyen alkalmazással nézed.Grave444: Éppen előtte írtam, hogy a GPU tuning eredménye kizárólag akkor jelentkezik teljesítményben, ha a VRAM-ot ugyanilyen mértékben tudod gyorsítani. Nálam a 13% tuning megvan 13% órajel-növeléssel. Aki tehát 50%-kal húzza a GPU-t (ami eleve kizárt), de a RAM-ot nem, az távolról sem kap ekkora növekedést. Belinho szövegértését ismerem, ne idegesítsd magad miatta.
-
parkr
őstag
válasz
Steve198310 #51552 üzenetére
Csak sima 270-est akarok, nem 270x-et. abból úgy látom nincs Vapor-os
-
parkr
őstag
Üdv mindekinek!
Ha van valakinek Sapphire R9 270 Dual-X kártyája, kérhetnék egy kis infót róla?
Driverekkel jól működik? Nincsenek vele problémák? Melegedés, stb? -
malacka87
őstag
Hali. Lehetséges az hogy az ujabb beta driver miatt életlen színtelen a kep? Windows 8.1 van fennt. Be is gyulladt a szemem 1 ora alatt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
belinho #51547 üzenetére
Képzeld én tudom, hogy nem egyenlő 50% FPS növekedéssel, nem is írtam ezt.
Te nem érted. 800MHz => 1200Mhz az oké, hogy +50%.
Na de akkor 30FPS x 1.5 => 45FPS. 60-nak semmiképp nem kéne lennie. Matek 1-es.Ezt írtam. "60FPS max 1600MHz-es GPU-val lenne nem tudom te mit számolsz."
60FPS-hez +100% órajel kéne nem gondolod?(jó persze nem teljesen arányos, de szövegértelmezés esetében most ez lényegtelen)
A 38 átlag FPS egész pontosan +26.666666667%-ot jelent. Erre írtam, hogy átlagba ha több játékot veszünk 1200MHz-es GPU-val szerintem ennél azért valamivel több, kb 30% körül lehet.
Legközelebb mielőtt mást nézel hülyének olvasd át még egyszer.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
belinho #51544 üzenetére
"A 7950-es topikban is el voltak ájulva, hogy 800mhz helyett megy 1200mhz-et és az 50% tuning, csak ahol a min fps 30volt 800mhz-en, ott 1200mhz-en nem lett 60, csak 38"
Te azt írtad, hogy 50% tuning esetén dupla FPS-nek kéne lennie. Ez így hülyeség.
38átlag FPS-el is nagyjából 25-30%-al nőtt az FPS.
Te is értelmezd amit írtam, fuss neki még egyszer.
blu79 Nem is írtam, hogy nem az a lényeg.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51541 üzenetére
Már a múltkor is ki lett tárgyalva, hogy erősen programfüggő a dolog!
Meg az ilyen ősrégi 3dm06-ból ne vonjunk már le nagy következtetéseket,miért nem már 3dm03?
Meg 7741-ből lett 8010 pont, meg az hány %, de az mennyi is fps-ben?????Az FPS a lényeg. Nézzél meg valami újabb DX11-es játékot- benchmarkot, Unigine Heaven, Valley, aztán lehet
A 7950-es topikban is el voltak ájulva, hogy 800mhz helyett megy 1200mhz-et és az 50% tuning, csak ahol a min fps 30volt 800mhz-en, ott 1200mhz-en nem lett 60, csak 38, szóval ezek a % értékek nagyon csalókák, hogy mi mennyit gyorsult.
A memória túlhúzásból eredő túlmelegedés-t és csíkozódást, valamint az ebből fakadó képhibákat, amiket aztán a driverre fogunk, hát mit is mondjak...
De várjuk a Heaven, Valley eredményeket, hogy mennyit gyorsult, én konkrétan az FPS-re vagyok kíváncsi? -
katt777
félisten
Magad írtad a megoldást: "a shapire trixxi és a MSI afterbourner". Majd, ha csak egy GPU-ba nyúlkáló 3rd party program lesz fent, akkor minden rendben fog menni. Vagy legalább arra vedd a fáradságot, hogy ne legyen aktív v. aut induló mindegyik, ill. ne indítsd az egyiket, miközben a másik fut. No és persze ha valami hibázik, akkor vissza kell venni a tuningból, mielőtt tönkremegy a kártya. Jelen esetben az AMD sem szoftveresen, sem hardveresen nem tehető felelőssé a nálad tapasztalt hibáért.
Zsohi: Nem, ez a tipikus USER ERROR.
(Pedig én aztán nem vagyok az a usererrorozó típus, ha lehetséges más hibaforrás.
) Ilyen, amikor vkinek nincs fogalma róla, hogyan működnek ezek a külső programok.
MÁS: Azoknak, akik előszeretettel tévesztenek meg másokat, vagy nyugtatják magukat téveszméikkel, megnéztem a különbséget 1500 és 1700MHz-es VRAM-sebességgel. Nem, mintha nem tudtam volna, hogy hülyeségeket beszélnek, amikor azt állítják, hogy nem számít a memória sebessége, de azért csináltam pár tesztet, és bizony 4-5%-kal lassabb
az alacsonyabb órajel (azaz a 13% GPU-tuning hatásfoka mindössze 9%-ra csökken
). Értelemszerűen kisebb, mint a számszerű emelés arány, hiszen közben a GPU órajele semmit nem változott. Így persze nincs meg a számszerű GPU-túlhajtásnak megfelelő gyorsulás.
Konkrétan egy nem túl rendszerigényes, de a GPU-t 100%-ban kihasználó Full HD max/prec/stb. teszt SM3.0/HDR 3DMark06: 8010 vs. 7741 pont (a gyengébb érték az alacsonyabb VRAM-órajelé, mielőtt valaki összekeverné).
Persze, minél többet használja egy program a RAM-ot a GPU-hoz képest, annál nagyobb az eltérés, de hogy nem zéró, az hót zicher.
Mindez azt jelenti, hogy a VRAM órajelek arányos emelése továbbra is szükséges ahhoz, hogy a GPU tuningja maradéktalanul érvényesüljön. -
CPUID
csendes tag
Hello lenne egy problémám a kártyámmal.
a kérdés az lenne hogy a probléma megoldható vagy mindenképp gariztatni kel?
Elöbb a konfigom:
OS win 8.1 64 bit full frissitve
Catalyst verzió 14.7
Lap asus m5a99FX Pro R2
Vga shappire HD7850 2GB bios kapcsolos
proci FX-8350
táp 600w
Tehát a lényeg a probléma 3 is van
1: a kártya beragad 150/150 MHz n a 150/300 helyett és nem megy föl semmivel se játékkal se tesztel se progival csak a restar segít.
2: probléma elvesziti a kártyát a shapire trixxi és a MSI afterbourner is nem lehet semmit állitani velük de restart után szintén álitható
3: probléma a kártya wow nál hibázik néha de más játéknál még nem vettem észre.
az eddig kiprobált megoldások semmi nem vált be
1:drivercserék 3-4 félét néztem mind ugyanaz
2:vga bios frissités kb az összeset néztem amit kiadtak rá
Előre is köszi -
Steve198310
őstag
válasz
papírzacsi #51534 üzenetére
Nálam a proci nem képes rá
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
Steve198310 #51533 üzenetére
akkor minden rendben van.
-
Steve198310
őstag
válasz
papírzacsi #51530 üzenetére
Sem a lapod sem a processzorod nem képes a 3.0 ra
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
-
CirrMee
addikt
válasz
Pl mert nem 3.0 -ás a vezérlő foglalati oldalról...?
-
CirrMee
addikt
válasz
papírzacsi #51528 üzenetére
Bőven elég, ha a mellette lévő ? jelre kattintva indítasz egy render test -et.
Amúgy nincs semmi gond, ha a vezérlő 2.0 -ás. -
papírzacsi
aktív tag
válasz
papírzacsi #51527 üzenetére
-
CirrMee
addikt
válasz
papírzacsi #51525 üzenetére
Nm.
Akkor van gond, ha terhelve is ennyi marad. -
CirrMee
addikt
válasz
papírzacsi #51523 üzenetére
Ja.
-
-
Sziasztok!
A HD7850-em olyat játszik, hogy 1-2s-re néha elmegy a kép, de játék alatt soha, csak alacsony órajelen csinálja, ez mitől lehet (linuxon és windowson is)? -
ncz
csendes tag
Sziasztok!
HD 7850-es kártyám van, HDMI 1.4a kimenettel. Ha rákötök egy UHD TV-t, aminek HDMI 2.0 bemente van, hogy fog működni a dolog? Van olyan videokártya, aminek HDMI 2.0 kimenete van? Köszi az ötleteket, beszámolókat, üdv: ncz
Shuttle SH67H3 - i5 2500 - 16GB RAM - WIN7 64
-
Balias
csendes tag
Hali!
Vettem egy gigabyte r9 270x kártyát. Minden nagyon zsír, működik rendesen, nagyobb teljesítményt igénylő játékoknál tökjó, csak az ut3-al szarakszik.Sokszor lesz zavaróan alacsony az fps minimum grafikán is.Amíg egy hd 5670 volt a gépben nem volt ilyen gond. Catalyst 14.4 van fönnt....Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? Régebbi drivert próbáljak?
(Egyébként i3-2100, 8 gb ram)Előre is köszi a segítséget.
-
Clemi
veterán
Bocsi nem trollkodni akarok, de valóban igaz, Intel cucchoz csak Nvidia. Mióta kicseréltem az R9-270X kártyámat egy GTX-760-ra azóta egyszer sem fordult elő, hogy a lekapcsolódott monitor ne adott volna képet mikor ébresztem. (Nem alvó módból gép ébresztés, csak a monitor van lekapcsolódva) Igaz buktam a bulin nem keveset, de az idegbaj megszűnése nekem megért ennyit!
-
belinho
senior tag
válasz
Steve198310 #51508 üzenetére
Kint van a TPU-s teszt, na itt már a helyén vannak a dolgok!
-
belinho
senior tag
válasz
Steve198310 #51506 üzenetére
Átlag fps-t mérnek ha jól emlékszem, de várjuk meg a TPU-s tesztet, mert a G3D-nél szeretik belerakni a régi eredményeket is, így kicsit csalóka a dolog.
-
Steve198310
őstag
válasz
belinho #51505 üzenetére
Hát a teszteket elnézve nem akarok bombát robbantani de az FHD tesztek semmivel vagy éppen külömbözik akár a 7870XT-d től azt hiszem. A saját méréseket is próbáltam a és igen csak néhány FPS a külömbség.
Jelen esetben a WD elég szarul van optimalizálva de ha fel baszom ultrára akkor jobban megy mint high beállítás mellett. Nem értem na mindegy. A Bio az meg szépen el evickél átlag 80 körül itt meg 79 FPS viszont én még nem próbáltam FHD felett. Na de most ezek átlag vagy max vagy milyen FPS értékek? tudja valaki? -
belinho
senior tag
válasz
Dark KillerX #51504 üzenetére
Többnyire az, amire számítani lehetett, a fogyasztásra gyúrtak, ez látszik az OC-n is.
Az ártól függően lehet majd jó választás. -
Dark KillerX
addikt
Elég jó lett,ez a 285-ös kari,a 2GB Vram ellenére [link]
-
emre
veterán
Emberek, PC Gear-ból származó Sapphire 7870-et hol tudok gariztatni?
Sürgős lenne a dolog. -
CirrMee
addikt
válasz
zsolti1902 #51501 üzenetére
Létezik...
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
F e Z o #51486 üzenetére
Hát gyerekek nem tudom be merjem-e vállalni a 3 év gari helyett az 1-et.
Ugyanez a kártya az Aqua-ban, 1000 Ft-tal drágábban 3 év garanciával van.
A PCX levásárlást ajánlott fel, de ha jól tudom törvényileg a levásárlás nem létezik, akár a pénzt is visszakérhetném?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Formula-1
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Peugeot, Citroën topik
- Energiaital topic
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest