- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
belinho #53527 üzenetére
Egyetértek, Full HD-ban ma már nem elég a 2 giga VRAM.
A jövőben meg aztán pláne nem lesz az.
Ezt ő sem fogja beismerni míg nem tapasztal meg egy 3-4 giga VRAM-al szerelt kártyát.
Mondjuk nem mondom, hogy pont a 270X lenne az a kártya, aminél már limitálhat ez a mennyiség, de simán előfordulhat.
BF4 Mantle-ben pl ezzel a kártyával is 100%, hogy limitál, méghozzá nem is kicsit. -
katt777
félisten
válasz
belinho #53527 üzenetére
Mondtam, hogy az rendszer RAM, a VRAM-ot meg tényleg nem láttam
, mi a francnak rakja a sor végére, amikor a többi meg felsorolásban van? Mobiltelón néztem full HD-ben 6"-on, a sorokat figyeltem...
Ha te is elismernéd, amikor tévedsz, az érdekesebb lenne.Ettől függetlenül igazam van, attól még nem kell a játéknak 2GB+ RAM, hogy többet zabál, ha talál még, mert ezzel csak a 2GB+ kártyákat akarják eladni (AMD-től amúgy sem idegenek az efféle bevételbővítő trükkök). Konkrétan néztem pont FC4 ikervideót is Ultra max grafikával 7870XT vs. 280X. Az elavult, ósdi, kidobni való, öreg kártyán is akadás nélkül futott ugyanolyan minőségben, csak 8%-kal kevesebb FPS-szel.
Steve198310: Az elnézés miatt bocs.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
belinho #53509 üzenetére
"Mi lenne ha megértenéd már, hogy nem lesz gyorsabb a 4GB-os verzió, viszont sok esetben profitál a plusz VRAM-ból, még ha felesleges is rá ennyi."
Megértettem teljesen, maximum nem jól fejeztem ki magam. Engem sem a 4 ezer forint különbség zavar hidd el, főleg, hogy nem az én gondom. Engem az zavar, hogy egy pár szélsőséges esetre alapozva gyakorlatilag tényként kezeled, hogy szinte fasz az AMD, hogy gyárilag nem 4 GB memóriát tesz a kártyára. Igen aláírom, hogy van olyan eset, amikor tud belőle profitálni a kártya, de tudod más számára vannak olyan tényleges grafikát javító beállítások, amiket sajnos a GPU limit miatt nem is tudsz használni érdemben. Nagyon sokat játszottam az általad felsorolt játékokkal a 270X-en és engem sokkal jobban idegesített a számomra alacsony FPS szám, mint az, hogy perverzségből megtudom e tömni a kártyám memóriáját textúrákkal. 45-60 FPS kell a sima élvezhető játékélményhez. Ha valaki beáldozza ezt, annak szíve joga, de engem sokkal jobban idegesít egy nagyobb FPS drop a GPU limit miatt, mintsem, hogy még 100 mega textúrát bele tudok tenni a memóriába ilyen meg olyan beállítással, ami egyébként összességében megpecsételi a játékélményt.
Remélem értetted, amit leírtam! Ha elvonatkoztatsz a szélsőséges álláspontodtól, akkor pontosan az a valós felállás 95%-ban amit én írtam. Kivételek meg mindig vannak, de ne az legyen az általános könyörgöm. Váltottam gtx 970-re, na ez a kártya tényleg tud profitálni a 4GB-ból. Ez tény
Pacsi.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
belinho #53493 üzenetére
Én is szeretem, amikor valaki a fórumos rangjára hivatkozik. Tudod ez olyan, mint az intelligencia, nem feltétlenül jár korral és erről kiváló tanúbizonyságot is tettél.
Csak, hogy tisztán láss. Arra próbáltam rávilágítani a Projectcars-al, ami egyébként mint két oldalról baromi jól optimalizált játék annak ellenére, hogy ez csak egy korai ellopott változat, ami a neten kering, hogy úgy is lehet minőségű, grafikailag gazdag játékot készíteni, hogy nem kell neki mindjárt 4 GB vram de még kettő, sőt 1.5 sem. Ettől még viszont ragyogóan megmutatja a szerinted "kis" 270X grafika képességeit és GPU limitáltságot pedig én nem is akasztottam rá ilyen képsimítást, mint a tesztben. További ha már ragaszkodsz ahhoz a teszthez azt is láthatod, hogy azért is kiválóan meg van írva a játék, mert a minimum FPS gyakorlatilag alig tér el az átlagostól, tehát se NV se AMD oldalon nincs szinte FPS drop. Nekem is vitte kétszeres élsimítással és maximális textúra részletességgel 40-50 FPS tájékán, ami szerintem becsületes.
A játékok 98%-ban high textúrák mellett már sakkozni kell az AO, AA értékekkel, hogy 1.3-1.5 GB VRAM használtság mellett tudja a kívánt FPS számot a kártya. Az, hogy te találkoztál olyan esettel, amikor éppen nem volt GPU limitáló tényező és szerinted megtudtál volna etetni több grafikus memóriát is 2 gigánál, az iszonyat ritkaságszámba megy. Ha úgy gondolod, hogy ez a kártya 4 GB memóriával többet tudna játék közben, akkor továbbra is azt mondom, hogy elvakultan és elfogultan gondolkozol. Nekem is volt ilyen kártyám, de tudod a cicomázom a szart gondolat jut az eszembe. Jó kártya volt, jó kártya most is, de be kell látni tisztán a korlátjait és az nem az, hogy mennyi memóriát szerkesztettek rá anno a gyárban.
Nem 270x, de a lényeg ugyan az, már ha hajlandó vagy elolvasni és belátni a dolgokat:
http://www.legitreviews.com/gigabyte-geforce-gtx-760-4gb-video-card-review-2gb-4gb_129062
Ott ahol meg tudsz két gigánál többet etetni, sajnos a gpu erejéből fakadóan egyszerűen élvezhetetlen lesz az FPS szám. Ez kész tény, ezért is nem akasztottak rá gyárilag több memóriát. A te észrevételednek egyedül talán Mante esetén tudnák érvényt adni, de mivel kb két játék támogatja úgy ahogy, azért légyszíves erre ne reagálj, mert körülbelül az anyja méhében meghalt már az a gondolat
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
belinho #53481 üzenetére
Esetleg arra a következtetésre még nem sikerült eljutnod, hogy 270x esetében nem a 2GB VRAM a korlátozó tényező, hanem a GPU? Hiába raksz rá 4GB ramot, nem lesz tőle gyorsabb a kártya. Ha pedig ezt elhiszed, akkor nagyon szépen be is csapod magad. Az meg, hogy a 290 4GB-ot hozod fel ellenpéldának, hogy de megoldotta a több VRAM a gondot egy nagyon markáns szembeköpésnek felel meg az irányodba.
Projectcars pl ultra beállításokkal volt, hogy akadt nekem r9 270x-en. (99%-os GPU használat, 1.3/2GB memória használat. Váltottam gtx 970 g1-re mert úgy adta a lehetőség, ultra beállításokon gyakorlatilag 1.5 GB alatt marad a memóriahasználat, mert nincs szükség több betöltött textúrára, az R9 270X-en se volt ilyen baj, mert nem épült a táj, szimplán a GPU volt a limitáló tényező. gtx 970 durván 45-50%-ot használ a GPU-ból ugyan azon beállítások mellett.
Ha akarod megérted, ha akarod nem. Egy középkategóriás kártyán csak marketing fogás játék esetén a több VRAM, mert akad a polcon. Ha videoznál, akkor még lehet, hogy lenne értelme, de játékra full fölösleges parasztvakítás. Köszöntem
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53481 üzenetére
LÁTNÁM, HA LENNE!!!
Így aztán nem is kell semmit levennem a játszhatóságért. Egy optimalizált játék megoldja a maximális grafikát 2Gb-on is. Nagyobb RAM-igény, mint írtam, azért kell, hogy eladják a 3-4GB-os kártyákat, így aztán persze meg is veszik őket. Láttam több játékról képmentést 3GB-os kártyán, nem volt más beállítás, mint 2GB-on, bár nyilván nem láttam mindet. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy egyik játékomnak sem kell, még a Thief és maxon elfutott Mantle-lel, BF 4 szintén.
Azt viszont, mint említettem, nem 1x láttam, hogy ha nem HDAO-t választ az ember, az nV-s HBAO hazavágja a grafikát, és gyakran a sima SSAO is gázos. De akkor emiatt kell több RAM, optimalizálás esetén ilyen nincs.
No de tényleg nincs értelme vitázni, ha valahol laggolást tapasztalok kevés RAM miatt, majd szólok.dre75: 14.11.b2
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53471 üzenetére
Mindenki szerint 1értelmű volt, mit írtam (és ki írta marhaságot, leszólva a monitorozó programokat), csak nem mindenki teszi ki magát a hozzád hasonlóak állandó támadásainak. De hogy megpróbáljam megértetni veled a lényeget (csak 1x, vagy megérted, vagy megint nem): Ha kevés a 2GB RAM, akkor laggolást v. sima belassulásokat tapasztalunk grafikailag igényesebb szakaszokon, az égadta világon semmiféle monitorozásra nincs szükség ezt látni. Én viszont eddig egyetlen játékban sem láttam ilyen jelenséget (legalábbis amit a "kevés" RAM okozott volna), és sztem mások sem 2GB-os VGA-val, legalábbis nem a VGA miatt. Szarul beállított tuningot (PC) persze láttam nem keveset (főleg hibajavítós működést), ami egy "kisebb" VGA-val nem feltétlenül jön ki. Kaptam jó pár segélykérést, a PC beállításainak optimalizálása, vagy a Catalyst profil felülírása MINDEN esetben eltüntette a VGA-nak tulajdonított hibákat.
Senkinek nem kellett az amúgy jó és erős VGA-ját lecserélnie.
csakdzsó. Elmletileg GPU Tweak, de valakinél pont az megy. AB valóban a legjobb (viszont sok lehetőség miatt nem feltétlenül fog elsőre rendben menni), de van, akinél meg azzal van probléma. Trixx, ált működik. Ha AB-hez bármi segítség kell, szólj nyugodtan.
RetepNyaraB: Ez csak a bölcsességedet bizonyítja.
Ha minden jól megy, nem kell változtatni. Viszont nem használsz olyan játékot, amelynek újabb kéne? Mert akkor hiába bevált a régi. 13-asok közül nekem is úgy rémlik, hogy a .4, a .7 és a .12 volt jó, 2014-ből a .1b2 (Mantle), .4, .8 és 11b (nálam install manager hibákat produlált eltávolítás után, de jó volt), .12. Persze sajna konfigonként változik. Nálam viszont mind közül máig a 13.12 leggyorsabb szinte mindenben, csak 14.8 közelítette meg.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53454 üzenetére
Tehát szerinted a 2gbos karin is 3gb a valós felhasználás.
Hwinfo, aida, meg minden más progi hülye. Codaw is tökéletesen fut maxigrafon.
Kerekfej: Ha a gpu a szűk keresztmetszet, tényleg 2gbnak sincs sok értelme, de ált. nem így van. Ramba textúrák, adatok kerülnek, gpu számol. Több ramba nagyobb textúrák stb fér, de fhdbe 2gb kb a határérték. Nálam az állítólag nagybb igényű progik is beleférnek ebbe a legnagyobb terheléssel, még mantle is. Az más kérdés, ha driverek olyan céllal készülnek, hogy kevésbé hozzáértőkkel elhitessék, mekkora szükségük lenne vga cserére.
Én fogok először szólni, ha azt látom, hogy full graffal még driverből is rátolva bármelyik játéknak kevés a 2gb ram.
-
Z10N
veterán
válasz
belinho #53414 üzenetére
1) Marmint neha manualisan kell visszaallitani a feszt, neha beragad az elozo erteken a videozastol fuggoen.
eyefinity-nel is 300/150/825 (aminek orulok is, 6850-nel trukkozni kellett). Viszont neha 2d-ben igy fagyott, sot egyszer, ketszer mar ujra is indult az alacsony fesz miatt. Amiota felvettem 900mV-ra igy stabil, csak ugye ha videozok felulirja es ujbol ugral a fesz. Eyefinity-nel a memoriat jaratja 3d orajeleken. Korabban a 6K szerianal pont az ellenkezo volt a gond, tul alacsonyan jaratta es ezert fagyott, itt nem fagy viszont kicsit felesleges fullon mennie (gondolom ugy voltak vele menjen maxon ugy nem lesz gond). Szerintem boven beerne a felevel itt is. Az 4-5°C-t biztos jelentene, feleslegesen fut es fogyaszt. Szoval mar csak finomhangolni akarnam a mar igy is prima fogyasztasat es ezt a fagyast akarnam kikuszobolni (ezt ugy kell elkepzelni, hogy a videolejatszo vagy a flash ablak a bongeszovel egyutt memoriahibara jellemzoen "zizis" lesz vagy fekete kepernyo, majd a driver helyre all, de akkor is kellemetlen, mert utana pl a bongeszoben tarka minden)
2) Azert forecoltam a 900-t, hogy ne ugraljon 825 es kozotte. A 2d es az uvd 825 - 900 valtas kozott szokott befagyni. Az uvd 1250-n akarnek faragni, mert felesleges. 6850-nel FHD videozas mellett eyefinitynel 600 (sima 2d-ben 250) stabil volt (500-550-nel neha osszeomlott a kep).Egy szoval se mondtam, hogy a 6850 profiljat akarom hasznalni, csupan kiindulasnak volt jo, illetve referencianak. Nem hw hiba, egyertelmuen power state, profil, driver eredetu.
Kozben meneztem a vbe-t. Megtudtam par uj infot. cpuz szerint 2, aida szerint 4, vbe szerint 5 power state level van. vbe alapjan:
boot: 1050/1250/1219 #0
2d: 300/150/825 #1
uvd: 450/1250/900 #2 es #3
3d: 1050/1250/1219 #02 es 3 ugyanaz nem tudom miert van, uvd-re #0 es #3 kozott ugral, gondolom attol fuggoen milyen terheles van. A tobbinek:
state0 boot #0
state1 perf #1, 2, 0
state2 uvd #3, 0
state3 (2d) #1Ami feltunt: ket fajta memoriat ir ki (hynix, elpida). PowerTune TDP 137W(?), a +/-50% 69W/206W.
-
Z10N
veterán
válasz
belinho #53388 üzenetére
Ez eleg elcsepelt valasz volt, mint az elozo (inkabb nem ideznek belole). Akkor fejtsd ki reszletesen. Sok mindent nincs mit erteni a valaszodon ugyanis nem sok uj infromaciot tartalmazott. Ujbol leirom kulon neked: az eyefinitynel videozas kozben kifagy neha mivel a gyari automata valtas rosszul kezeli az ertekeket (c/m/v).
kat777: Probaltam mar a kernel mode-t is, de lehet akkor tobbszor neki kell futni. Igazabol le akarom forceolni, hogy ne ugraljon. Ezt korabban meg tudtam tenni, most vmiert nem mukodik.
-
Z10N
veterán
válasz
belinho #53298 üzenetére
Latom nem figyeltel. Jobban tetted volna ha megegyszer atolvasod. Pontosan a gyari ertekekkel van a baj eyefinity-nel. A kartya BIOS-t inkabb nem irkalom at, az AB szoftveres megoldasa sem az igaz, pedig be van allitva minden es fel is van oldva. Az ertekeket mar korabban kitapasztaltam. A kifagyas pedig alapbol elojon, ez a problemam. Korabban mar masnak leirtam, hogy a 2d/3d/uvd/boot profil se ugy mukodik ahogy kene.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53309 üzenetére
Az is, igen, meg a hűtés is, csak én túl nagynak találom a különbséget.7870.ek mind GCN-esek, nem? Végül is nem fontos, nekem jó a nagyobb teljesítmény kisebb feszen. Megint?
artiny: FC4 vagy driver, vagy update probléma, 1.5 és régebbi meghajtóval nem laggolt, 1.6 és új driver laggol. A játék még tele van hibával. Ha a flickeringet nem látod, akkor talán az AMD driver így küszöböli ki.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #52761 üzenetére
Azt, ami a kártya gyári feszültsége, azaz nincs csökkentve semmiféle megtakarítással (tehát nem az, amit bárki szubjektíve annak tekint). Nálam NEM 1.2V. TöbbX is írtam
, hogy az első szériák 1.2V-tal jöttek ki, a későbbiek viszont 1.144V-tal, nekem ilyen van. Sosem megy fel 1.2V-ra, felülszabályozás nélkül sem.
Ha viszont PP-t rajta hagyom, akkor a csökkentett profilok is felmennek 1.144V-ra, ezért kell kézzel kapcsolni, de ezzel tudok élni.
HWInfo jól mér.PcCar: Nézd meg a profilját, vsz. úgy állították be, hogy csak magas hőmérsékleten pörögjön. 90-100°C-on még semmi baja nem lesz a karinak (mérnökök nyilván ezzel számolnak), csak ezt sokan nem szeretjük, mert akadnak a környékén más hardverelemek is. Az egyenes görbének nincs sok értelme, mert csak fölösleges zajt/fogyasztást okoz, és persze csökkenti a ventik élettartamát.
szivacs1987: Nézd meg másban is, mert 1600MHz-es RAM-okkal gyorsabbnak kellene lennie. Vidd fel a beállításokat maxra, mert lehet, hogy csak menet közben pihennek a RAM-ok.
Steve198310: Nyilván "gyárival", mert extrémben az XT sem tud ennyit. FullHD-ben éppen 30FPS fölé megy nálam.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #52053 üzenetére
Világosan értettem, hogy NEM Sapphire kártyával teszteltél.
Lám, még te is felfogtadaz említett hsz alapján, hogy működik, csak sajnos arra nem, jöttél rá, hogy újabb meghajtó kellett hozzá (pedig logikus).
(A régebbivel továbbra is ugyanaz a baja.)
Van már jó pár évnyi gyakorlatom (nyilvánvalóan több, mint neked), hogy tudjam, hogyan működnek ezek a programok, és képes legyek beállítani őket, a userek 90%-ával ellentétben.Még mindig nem volt érdemi hozzászólásod semmihez, de jól csinálod.
papírzacsi: Csak nV-nál kicsit több a szolgáltatás és kevesebb a bug. Amúgy kérdéses számomra, hogy újratesztelték-e a régebbi VGA-kat (nem hiszem, hogy mindet végiggyúrták volna), vagy csak beírták az újabb eredményeket az adatbázisba, azaz erősen megtévesztő a teszt (sanszos), mivel az nV nemrég (R-es kártyák megjelenése után) optimalizálta a DX kódot, így azóta minden játék 7-8%-kal gyorsabban fut azonos hardveren. Ennyit tehát érdemes rászámolni pl. a 660ti teljesítményére is.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #51738 üzenetére
Nem kell bizonygatnod, hogy nem emléxel más hsz-aimra, előre megmondtam.
hackeeeee: Most komolyan, ennyi ember van, akinek pár napos hsz-okat újra és újra be kellene linkelni?
Vagy hogy valaki legalább megnézze az adatlapot, mely kártyával tapasztaltam a jelzett hibát?
CirrMee: Ez most jogos
(nem is tiltakozom), de hát pont úgy nézel ki, mint belinho, magadra vess.
Szóval tényleg nem neked címeztem, ahogy sejtetted is. De megnéztem a tiédet is, és az sem 7870XT. Szóval sokat nem tévedtem.
Csak nekem tűnik úgy, hogy megint a szófosás megy tesztelés helyett? Komolyan mondom, ez csak AMD topicokra jellemző.
Zsébernardo:
Olyat még én sem pipáltam, hogy egy új kártyával régi meghajtó kelljen.
Próbáltad CSAK W7 SP1-gyel? Mert a későbbi frissítések gyakran okoznak hibát.
Tényleg, mondjuk az sem lenne nagy fáradság, hogy "bocs, nem találom, esetleg nem írtad a tesztkörnyezetet, írd már le +1x hogy leteszteljem". Na mindegy, nálam a b9 működik, többi meg nem érdekel, a 3-as verziókból is a béták voltak jók. Lehet, 1xűen a PCtrl-re érzékenyek.
Nálam 14.8-cal driverhiba egyetlen: restart után képernyőillesztő nem válaszol, és helyreállt. Előzőekkel hardveres videó lejátszás akadt, ha AMD acc. v. trc. szolg. telepítve volt, kivéve asszem 14.7RC1-et, egyelőre én ennek örülök, még ha C topicban kötik is az ebet a karóhoz, hogy ez csak APU-hoz való. Ahhoz képest remekül működik asztal AMD kártyákon, 7850K APU-n meg pont nem.
Az egyébként a 7870XT-t dicséri, hogy grafikai hibát, amióta csak megvan (1 év), kizárólag Mantle Thief-ben tapasztaltam, és az is csak tuninggal jött elő, és mindössze 3 meghajtóban (igaz, már nincs fent a játék). Hogy a drivert dicsérjem, attól azért - más kártyákkal tapasztaltakat ismerve - ódzkodom, de legalább jó karit sikerült választani. Amúgy meg gyűjtök 970GTX-re.
Szervizben volt, hogy egész nap teszteltünk egy gépet, hogy előhozzuk a hibát, de mindig megoldottuk, mert ha user error volt is, meg kellett tudnunk mondani, mi (bár "pohártartós" hiba nálunk nem volt
). Ehhez képest folyamatosan azt olvasom több topicban, hogyan szórják vissza a hibás cuccokat, még csak nem is az adott hardverkörnyezetben tesztelve.
-
Picturemaker
őstag
válasz
belinho #51638 üzenetére
A lényeg a lényeg, a ram frekvenciája is számít, de nem hoz megváltást, ahogy a GPU tuningja sem. Főleg, hogy ezek a közepes kártyák már alig húzhatók, ezt megtette a gyártó. AMD össze vissza ennyit "fejlesztett" az átnevezés alatt. Általában elmondható (kivétel a kivétel
), hogy 3-4 FPS-ért nem éri meg szénné húzni a kártyát.
Azt meg hagyjuk, hogy a 7850 azonos órajelen nem sokkal marad el. Az azonos órajellel nem lesz benne több végrehajtó. Ha a belét kitekered, akkor sem éri el a 7870-et. Ettől még a 7850 egy nagyon jó cucc.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #51558 üzenetére
Magad írtad a különbséget a RAM-ok függvényében!
Szerinted mi értelme van 17FPS-nél az egésznek? Vagy ennyire lusta vagy olvasni? Pár hsz-szal ezelőtt írtam, hogy akkor van értelme (bármilyen) tuningnak, ha azzal van meg a min FPS, vagy éppen a Vsync. Mondjuk egy 24FPS minimumra ha rá tudsz tenni 4%-ot (vagy éppen 24,5-re 3-at), pont megvan a 25, Vsync esetén pedig már 3-4FPS-ről van szó. Én erre nem állítanám hogy nincs jelentősége, te meg hajtogathatod, hogy nincs, csak teljesen fölöslegesen, mert közben megint éppen elismered az ellenkezőjét. Ki is írta, hogy "Ha hozna +3-4 fps-t, mint a gpu tuning akkor oké."?Csak egy kis számolási képesség szükséges hozzá.
Ez eseteken kívül továbbra sem látom értelmét semmilyen tuningnak.
Szét csak egy idióta hajt bármit. Az én GPU-m és RAM-jaim is vinnének többet, de éppen, hogy nem hajtom szét őket, hogy határértéken járjanak, aztán degradálódjanak, mert nem az az ember vagyok, aki szétcseszi a kártyáját, aztán eladja valakinek nyugodt szívvel. Erről volt szó az említett esetben is. Nem a RAM-ok voltak túlhúzva, hanem a játék hibája volt (optimalizálatlanság, mint mindig), amelyet későbbi meghajtóban orvosoltak, és a hiba eltűnt, miközben a kártya ugyanazokon a már rég betesztelt, stabil tuningértékeken futott.Mint arra magam rájöttem, mert más nem nézte meg, de ilyenkor persze elő lehet húzni egyébiránt téves hivatkozási alapnak.
Zsébernardo: Kérdés, hogy egyáltalán bírja-e a kari, amit elvárnál tőle.
Raidon: Hogyan tesztelted? AB-rel próbáltál 2D feszt emelni? (Azt kell, nem az órajelet.) Mivel 3D-ben OK, ami csak az órajelekben és a feszben tér el a 2D-től, elkezdheted feljebb vinni a feszt, és ahol megszűnik a vibrálást, azt elmenteni.
Bios-szerkesztővel is lehet módosítani 2D beállításokat, ha AB-t macerásnak találnád.
Valóban a gyártó küldte vissza a kártyádat, vagy esetleg az Expert a forgalmazó?J.Hetfield: Szerezz be olcsón egy 7870XT-t, azzal alig vannak driverhibák, a jelenleginél is csak telepítéskor lép fel. Ha nem indítom újra telepítés után, becsíkoz, ha újraindítom, elsőre "képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt" (viszont utána már minden rendben fut). Mindegyik esetet 2x is teszteltem (mielőtt valaki belekötne). De amúgy, ha olyan kártyát keresel, amellyel csak elvétve fordulnak elő ilyesféle hibák, akkor eleve rossz színt választottál.
Akinek "semmi baja nem volt" a VGA-jával: attól, hogy nektek nem volt, másnak még lehet!!! A driver jellegéből következően erősen hardver- (nem csak VGA) és szoftverfüggő is a dolog.
-
törölt tag
válasz
belinho #51564 üzenetére
A HD7850 leválltása nem volt problémamentes. A kártya adott képet ugyan, de a windows nem indult el vele, csak csökkentett módban. Felraktam egy friss win7-et és a Catalyst 14.8-at. BF4 még nincs fent, mert a Leadtek PVR2100 TV kártyával nyüglődöm, mert a drivert telepitve is felkiáltójeles marad... az eszkőzkezelőben sem sikerül rákényszerítenem.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #51542 üzenetére
FPS-ben is ennyi a gyorsulás, számold ki százalékban.
Egyébként, MINT ÍRTAM, éppen azért néztem Markkal is, merthogy itt semmi nem fogja közben a procit, semmi nem foglal a VGA elől memóriát, ráadásul 100% a GPU-kihasználtság. 100% GPU-kihasználtság mellett édesmindegy, milyen alkalmazással nézed.Grave444: Éppen előtte írtam, hogy a GPU tuning eredménye kizárólag akkor jelentkezik teljesítményben, ha a VRAM-ot ugyanilyen mértékben tudod gyorsítani. Nálam a 13% tuning megvan 13% órajel-növeléssel. Aki tehát 50%-kal húzza a GPU-t (ami eleve kizárt), de a RAM-ot nem, az távolról sem kap ekkora növekedést. Belinho szövegértését ismerem, ne idegesítsd magad miatta.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
belinho #51547 üzenetére
Képzeld én tudom, hogy nem egyenlő 50% FPS növekedéssel, nem is írtam ezt.
Te nem érted. 800MHz => 1200Mhz az oké, hogy +50%.
Na de akkor 30FPS x 1.5 => 45FPS. 60-nak semmiképp nem kéne lennie. Matek 1-es.Ezt írtam. "60FPS max 1600MHz-es GPU-val lenne nem tudom te mit számolsz."
60FPS-hez +100% órajel kéne nem gondolod?(jó persze nem teljesen arányos, de szövegértelmezés esetében most ez lényegtelen)
A 38 átlag FPS egész pontosan +26.666666667%-ot jelent. Erre írtam, hogy átlagba ha több játékot veszünk 1200MHz-es GPU-val szerintem ennél azért valamivel több, kb 30% körül lehet.
Legközelebb mielőtt mást nézel hülyének olvasd át még egyszer.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
belinho #51544 üzenetére
"A 7950-es topikban is el voltak ájulva, hogy 800mhz helyett megy 1200mhz-et és az 50% tuning, csak ahol a min fps 30volt 800mhz-en, ott 1200mhz-en nem lett 60, csak 38"
Te azt írtad, hogy 50% tuning esetén dupla FPS-nek kéne lennie. Ez így hülyeség.
38átlag FPS-el is nagyjából 25-30%-al nőtt az FPS.
Te is értelmezd amit írtam, fuss neki még egyszer.
blu79 Nem is írtam, hogy nem az a lényeg.
-
Steve198310
őstag
válasz
belinho #51505 üzenetére
Hát a teszteket elnézve nem akarok bombát robbantani de az FHD tesztek semmivel vagy éppen külömbözik akár a 7870XT-d től azt hiszem. A saját méréseket is próbáltam a és igen csak néhány FPS a külömbség.
Jelen esetben a WD elég szarul van optimalizálva de ha fel baszom ultrára akkor jobban megy mint high beállítás mellett. Nem értem na mindegy. A Bio az meg szépen el evickél átlag 80 körül itt meg 79 FPS viszont én még nem próbáltam FHD felett. Na de most ezek átlag vagy max vagy milyen FPS értékek? tudja valaki? -
válasz
belinho #51079 üzenetére
Ó, nagyon kedves vagy, köszönöm a burkolt véleményed, majd ha felnövök és komolyan tudom venni az ilyen fórum vitákat, akkor ígérem, ismét elolvasom a hozzászólásod.
Nos, csak mert nem tudod mit látsz, ott bizony gyönyőrűen látszik, hogy fizikai sérült a cucc. Azt hogy bele kívánja bárki magyarázni, hogy "Peti feje egyszerúen csak leesett" sajnos attól ez még garanciavesztes, így nem fogják javítani vagy cserélni még akkor sem, ha más a meghibásodás oka.
"A chip-ből kilökődött egy darab" igen, ott is van kilökődés, de nem a nyákból, hanem az IC-ből.
Egy nyák kb így fest ha az történik amit te gondolsz:
A képen egy Sapphire HD7870 látható. -
Pancsermeste
őstag
válasz
belinho #51075 üzenetére
Ez az alaplapos példa pont nem volt jó, mert itt egyértelműen látszik, hogy valami zárlat miatt az áram szétégette a vezetőpályát. A hő hatására egy darabon a lakk is leolvadt róla.
Raidon képén pedig egyértelmű a külső mechanikus behatás okozta fólia felválás, mind a 3 kivezetésnél meg van emelkedve a PAD, különösen a kollektor kivezetésnél, de az emitternél is jól látható.
Ezek a tranyók kb. 200mA-t bírnak csúcsban, így csúnyán szétégett volna az alkatrész teste is egy esetleges zárlat miatt. -
CirrMee
addikt
válasz
belinho #51071 üzenetére
>Szóval közel sem biztos, hogy oldalba lett taszítva, lehet jött egy kis túlfesz, aztán kilökte a lábat a forrasztásból, és elcsúszott.
>Ha oldalba lett taszítva és vitt magával mindent
Alkatrész láb, pad -ek, fólia.
Meg sem próbálom elmagyarázni, hogy mennyi ok állhatott a háttérben, hogy egy ideig működőképes maradhat. Ha valaki ismeri az ilyen sérülést, annak felesleges, aki meg ilyen ismeretek nélkül kötekedik, az meg ezután is le fogja sz*rni annak a véleményét, aki ilyen iparban szerzett tapasztalattal bír... -
Raidon
őstag
válasz
belinho #51062 üzenetére
Amikor vettem ilyen volt de mivel mukodott nem foglalkoztam vele. Lehet nem az az SMD tanyo a baja.... Csikoz de csak amikor nincs terheles alatt... Nem tudom... Elkudltem ezt kuldtek vissza.
Lehet ki se mertek semmi csak leszedtek meglestek ezt talaltak es rafogtak erre... Nem tudom nem vagyok annyira hozzaerto.Bar ha meg lenne piszaklva akinek nincs meg a hozzaertese es a kello miosegu muszere akkor tuti nem ilyen lenne a forrasztas ha meg meg van akkor nem igy forrasztja bele....
Hat akkor megint elfog telni egy honap jatek nelkul xD
-
törölt tag
válasz
belinho #50987 üzenetére
Használtad már a MANTLE-t BF4-ben? Tudod milyen hatással volt a játékmenetre? Nem kell hozzá ennél erősebb kártya, mert minnél erősebbet teszel a gépedbe, annál kevésbé érezheted a MANTLE gyorsitását. A TE géped erejéből jól futattja a játékot, amivel nálam már gondok lehetnek, mert visszavehetek néhány beállitást. Neked a MANTLE néhány FPS-t hozhat, nekem tőbbet... amit felhasználhatok néhány beállitás kijelőlésére, amivel szebben futatthatom a játékot sebességesés nélkül. Ezért LÁMA lennék...? Next Gen konzolok 900P 60fps értéke elérhető BF4-ben HD7770 teljesitményével?... de MANTLE-val biztosan. AMD nem fogja vissza a fejlesztést?! Olvastál mostanában, vagy csak a sértegetésre fútja tőled? Normálisan müködő MANTLE driver még nem érkezett (több mint fél év elteltével), főleg nem HD7000-es szériához. A többség rettenetes hibákról számol be, amiket a YouTube-on megtekinthettünk. A HD7850 két MANTLE drivert kapott: 14.1 WHQL és 14.4 WHQL (Március 27. kiadása). Ezek közel nem hibamentesek. Ezért nem fogok R270-et venni, amihez már az alaplapot és a CPU-t is cserélni kellene. AMD természetesen a hardverek cseréjének felgyorsitására törekszik. Nem nálam... nem most! Most is túlzásokba estél, mert nem érted meg mások véleményét. Nem fog a HD7850 többet kiadni magából mint amire képes, de a mostani AMD driverek minden hardverben nagyon sokat ott hagynak kihasználatlanul. NVidia képes a kártyákból minden FPS-t kisajtolni, mert sikerrel mindent megtesz a konkurencia háttérbe szóritásáért, ezért a felhasználó is jól járhat. AMD minket felhasználokat szórít háttérbe, amikor a HD7000-es szériára már nem fordit elég figyelmet.
-
törölt tag
válasz
belinho #50967 üzenetére
Látom szövegértelmezésből még mindig nem fejlödtél fel, ahogy az AMD driver sem tud MANTLE API-t hibamentesen használni. A teszteknél nem a CPU-k közötti eltérések érdekelnek minket, mert mindenki tudja hogy az Intel van a csúcson... Minket játékos szemszögből az érdekelne, hogy egy átlagos Phenom II X4 - HD7850 és egy kicsivel gyengébb (de még hatásos) Athlon II X4 - HD7770 (HD7790) használatával a Mantle mire menne. Ezek a tesztekben használt csúcs hardverek szerinted egy átlag gamer gépében megtalálhatóak? Vagy esetemben nálam (dejó is lenne!)... A példának felhozott gépeken tudna a MANTLE segiteni és nem is keveset! A Next Gen konzolok 900P 60 FPS értékeit egy HD7770 MANTLE megtámogatással túlszárnyalná (enélkül meg talán nem). Ez szerintem nem túlzás. A MANTLE pont azért kell nekünk mert nem akarunk i7-et rakni ilyen VGA-k mellé. Minek is?! Ezt honnan vetted? Ezek a tesztek készitőinek torz agyszüleménye, olyan mintha egy Suzuki Swift kaszniba Bugatti Veyron technikát préselnénk. AMD szeretné ha ezek a hardverek gyorsabban cserélődnének, de a MANTLE miatt ez nem történt meg. Most visszafogja a terjedést, de ezzel nem ér el semmit, csak vásárlórétegeket fog elvesziteni. Amúgy nem az AMD VGA-k a szük keresztmetszet most a képletben (még túl is vannak fejlesztve), hanem a driver készitői és a játékok optimalizálásra kevés figyelmet forditó kiadók.
-
juve600
nagyúr
válasz
belinho #50967 üzenetére
Ha gyenge a VGA, akkor azon a MANTLE sem segít. Ne várd már el, hogy egy 7770 és MANTLE használatával az új konzolokat megszégyenítő teljesítményt kapsz.
hát sztem pedig pont ez lenne a lényeg,a MANTLE nem a procihoz van hanem a vga-hoz,de amimt irtam sztem közben rájöttek hogy nem jó biznisz mer ha erösebb lessz tőle a vga akkor nem fognak az emberek új-erősebb-drágább vga -t venni,az pedig nem jó üzlet az amd-nek
-
törölt tag
válasz
belinho #50962 üzenetére
Minden az AMD jóindulatán múlhat... Egy átlagos gamer gépben még az AMD Athlon II X4 ereje is tombolhatna, 4GB RAM és egy HD7770 társaságában. Most nézelődhetnénk alább is, de egy Cod és BF4 elfogadható játékélményéhez közepes körüli beállitásokkal ez még elegendő teljesitményt nyújt. Itt jöhetne jól igazán a MANTLE sebességbeli előnye a DX11-el szemben. Játszható sebességet biztosithatna BF4-ben és Next Gen konzolokat megalázó teljesitményt, játékélményt adna aránylag kevés pénzből. Aminek az árát itthon azért nem könnyű megkeresni... A következő szintet a Phenom II X4-ek jelentik 8GB RAM és HD7850 VGA-val. Ezzel már DX11-ben is elfogadható lenne a teljesitmény, de ezért néhány beállitásról és effektről le kell mondanunk. Ezen a Mantle is tudna nem is kicsit lendíteni, mert néhány beállitás bekapcsolásával is elfogadható maradna a teljesitmény. Fentebb már nem részletezném, mert erős CPU és VGA erőből megoldja a helyzetet, ehez a MANTLE nem sokat ad hozzá (ami +1 hiba megint). Ez a tesz amit megosztottál velünk és még több másik semmitmondó eredményekkel és konkluzióval számunkra értékelhetetlen akár az AMD driverei. Kezdetnek Intel CPU-t használnak sok tesztben és R290 és GTX780 felső kategóriás VGA-t. Nem érteni... MANTLE nem ilyen gépekre van jótékonyan teljesitmény nővelő hatással. AMD talán rájött erre és most próbál kihátrálni vagy lassitani a terjedést, mert rájött hogy magának állitott csak konkurenciát. Emberek most maradnak a fent emlitett hardvereknél és kérdően néznek AMD-re... ezért vettem AMD GCN videókártyát?
-
törölt tag
válasz
belinho #50960 üzenetére
Hol húznád meg a gyenge kártya határát? HD7790-nél alacsonyabb tipusokat, vagy a HD7870-nél gyengébb kártyákra értendő. Az ilyen tesztek mondanivalója számunkra keveset jelent. A MANTLE-t minden GCN-t tartalmazó videókátyára (IGP-et is beleértve) fejlesztették. Akkor egy HD7770 és HD7790 is megelégedettséggel használhatná, akár egy R270X tulajdonos. A gyorsulás mértéke a CPU-tól függően változó. Gyakorlatban pedig alkalmatlan a napi használatra egy HD7000-es kártyával MANTLE-t játszani vágyó felhasználónak. Mondhatnám lassan a 14.4WHQL után megjelent driverek már alapban is alkalmatlanok játékra és egyéb megjelenitésre.
-
törölt tag
válasz
belinho #50953 üzenetére
Hat hónapja írtam ide a topikba, hogy a HD7850 megjelenő új változatánál (nem az R265-re gondoltam akkor sem) már 3GB VRAM lesz a VGA-n. Akkor leoltottak elég rendesen... Minek ilyen középkategóriás kártyára ennyi RAM és (előre félve, de azért leírom) netalán 384bit-es memórivezérlő. Akkor megnyugodtam, hogy a BF4, Witcher 3 játékokhoz is elég lesz a gépem. Hát nem... A HD7850 nem bir el ilyen effekteket és texturát Full HD-n magas beállitásokkal. Pont mint régen a HD3870 és HD4850 a Crysis játszása közben. A videókártyának még kell 15% (20%) + teljesitmény, hogy élmény legyen játszani. A HD7850 OC 920 MHz helyett 1000-1050 MHz körül kezd éledezni. Ez a játékok hibája is... és hogy nem volt pénzem ennél drágább kártyákra sosem. Mi a helyzet a zöldeknél?! Mindig jöttek a konkurens termékek valamikor egy kicsit megkésve, de néhány hónap elteltével szépen lehajráztak minket. Mivel? Kérem szépen a Driver írási képességgel... Az NVidia driver alig fél éven belül annyit gyorsitott a kártyákon, hogy a kezdeti előny körhátránnyal végzödött. Nekik sikerül akár 30%-ot meghaladó + teljesitményt is nyerni és egyre kevesebb panaszáradat érkezik. AMD-nél örülni kell a 10%-nak is, és ezt sem tudják próblémamentesen elérni. Gondok vannak, nem kicsit...!
-
-
szika87
aktív tag
válasz
belinho #50926 üzenetére
Értem köszi,és akkor a másik kérdésem az lenne hogy tényleg kitudná hajtani egy pentium G630-as cpu a kártyát?
Csak mert az msi afterburner jelzi játékok alatt hogy ugye a gpu használat eléri a 98%-ot?Azt gondoltam kb 30-50%-os lesz a gpu használat ilyen proci mellett. -
szika87
aktív tag
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
belinho #50667 üzenetére
Akkor mondom másképp a mondandóm lényegét.
Szerintem több értelme van 384bit-en 3GB vram-nak, mint 256bit-en 4GB-nek.
Nem nagyon szokott különbség lenne a 2 illetve 4GB-s modellek között a vram méretét kivéve.
Az igaz, hogy az nV-nél elérhető magasabb órajel, viszont 384biten alacsonyabb órajellel nagyobb a memória sávszélesség.
-
khes
tag
válasz
belinho #50667 üzenetére
Igen, de a GTX 770-nél pl. a 8 GHz is elérhető. Az r9 270x-nek meg alapból 5600-as a memóriája. Ég és föld a különbség, ugyan akkora bus-al.
A Mantle pedig még csak egy béta fázisban lévő API, ne várj tőle csodákat. És igen, nyilván később majd kelleni fognak a nagyobb és gyorsabb ramok a kártyákra, de feltehetőleg a GPU-k is jóval fejlettebbek lesznek már.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #50476 üzenetére
Én nem állítottam be magam semminek, nem én vagyok féltékeny.
Sajnálom azokat, akik akár magukat mindentudónak tartják, akár emiatt másokról gondolják azt, hogy annak hiszi magukat, csak mert sok éve számítástechnikával foglalkoznak.
OC-s kártyát linkeltem érdekes módon (ezt dobta elsőre a kereső), de tény, hogy van más is, de órajelben elhanyagolható a különbség boost módban a 280 javára. Szerencsére a másik topicban is akadnak, akik értenek egy kérdést és válaszolnak rá bármiféle kioktatás nélkül.A múltkor bugokról volt szó, most meg azt írtam, hogy nálam egyáltalán nem indulnak bizonyos játékok. Ráadásul nem állítottam, hogy a bugokért KIZÁRÓLAG a driver lehet felelős (de azért nagyrészt az). Annyit mondtam, hogy ÉN egyik driverrel sem tapasztaltam hiányosságot (tehát nem használhatatlanságot) egyik rendszeren sem. De ez téged ezúttal sem zavar, szerintem, csak az a pár szó érdekel, amit sikerül kiragadnod.
Cache-t bővíts.
Lassan írom a kedvedért, hátha megérted: Azt írtam: a frissített W7-en nem használhatóak egyes játékok. ez egy tény, nem szidtam az OS-t. Az egyik játék régi, a másik 2 pedig tényszerűen a játék miatt nem indul frissített Win7-en (8-on ezek is mennek). A driver avultatása az AMD részéről szintén nem a Windows sara. A MS szeretné, ha W8.1-et venne mindenki, ezért az ilyen hibákat a maga részéről nem orvosolja (a játékokét meg nem is tudná), az AMD-nek pedig hagyja, hogy avultassa a meghajtót. Ez nem jelenti azt, hogy a W7 rossz lenne, és a 8-asok sem emiatt azok.
123sylaar: Szerintem rosszul gondolod, de majd kiderül. Lásd: foylamats driver mizéria, amiről a topic 80%-a szól.
urbi73: AA miért nem?
Elég vacak a recés kép.
Mind2 játékban bírnia kell a kártyának.
-
-
123sylaar
aktív tag
válasz
belinho #50297 üzenetére
Hali. Vásároltam egy msi r9 270-et. Amikor a biosba (gigabyte b85m D3H) be akarok lépni és megnyomom a "del"-t , akkor nem lép tovább, csak sötét kép.(plusz ki is lóg a kép a képernyőről) Ez volt az előző kártyámmal is r9 280-al, ezért is küldtem vissza, de kizárt, hogy 2 kártya is hibás lenne. Ha az integráltról próbálom, akkor jó, ill. ha egy régebbi kisebb kártyát rakok bele, akkor is jó, szóval a pci-e foglalatnak sincs baja. Rákerestem neten, hogy valami uefi kapcsoló a megoldás, de én nem találom rajta sehol.
-
Steve198310
őstag
válasz
belinho #50273 üzenetére
Elég lenne ha jól müködne.
A Asrock P43DE3 + E8400 4.2Ghz + Asus HD6870 OC volt rá csurva amit vitt melegedés nélkül.
Egy másik táp próbát azért meg ér a dolog mert lehet a 12V stabilizátor haldoklik benneA táp ami a gépemben van 2Db 270X et vitt mind a rongyot erőlködés nélkül. Bár a két táp ég és föld
-
worxland
addikt
válasz
belinho #50254 üzenetére
"Tudom hogy leszedi a frissítéseket, csak leszedi a regisztrációs frissítést is, és akkor jön a fekete képernyő, és emiatt sokan tiltják le." - akkor rossz werziót töltöttek le. Maradjunk annyiban, hogy ikszpéből, hetesből, nyolcasból és nyolcegészegytizedesből is van tökéletesem futó, "aktívált", frissítéseket rendesen letöltő virágboltos példány.
-
kovsol
titán
válasz
belinho #50249 üzenetére
Egy normális warez win is leszedi a frissitéseket. Ezt csak zárójelben jegyzem meg.
Win8 bios csak a gyorsított boothoz kell, ha nincs fent a win még ugyan úgy müködik csak így picit lassabban tölt be, de a w7 nél igy is gyorsabb.Nekem egy eredeti w8.1 van a gépemen és egy darab buggal nem találkoztam.
-
CirrMee
addikt
válasz
belinho #50249 üzenetére
Nekem az a kedvenc 8(.1) -es bugom, amikor tökéletesen elmegy, heteskén meg pár hét után nekiáll lag tengert gyártani saját/gyári (realtek) meghajtóval is az ethernet vezérlő (CSGO alatt a legf*szább). Gyári óperenciás rencer ami itthon van. Ritka pocsék ez a 8.1, mert az asszony gépén is pontosan ugyanezt a lagmentes futást műveli, a tökéletes heteske meg neki is bugzik mint állat - bár az ő gépén nem pár hét, csak pár hónap után jelentkezik a hiba. Ennyit az eredeti OS -ekről, meg a rohattulszuper' heteskéről.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #50039 üzenetére
Ekkora mellébeszélési együtthatóval, gondolom, civilben politikai pályán mozogsz.
A teszt nem szar, hanem célirányos. Eleve kitűnik, ha elolvassa valaki, nem csak a grafikonokat nézi. Mint anno linkeltem is be eredményeket, 6800K és 4670K társaságában pont ugyanazt a teljesítményt produkálta a C3, és 30+FPS-szel futott mind2 esetben full HD-ben, maxi grafikával.
Ha azt hiszed, hogy a komp. futtatás megoldás minden problémára, tényleg nem értesz ahhoz, amiről hiszed, hogy beszélsz, de ezen végképp nem csodálkozom, hiszen azt sem értetted, mi ügyben beszéltünk a Cat-ről, a többiről már nem is szólva.
Végezz szövegértési gyakorlatokat, és ha már megy, akkor reagálj a hsz-aimra, légy szíves. -
törölt tag
válasz
belinho #50030 üzenetére
All right... Igazatok van, de ha már csak átcimkézés, akkor meg végképp nem értem a teljesitmény ingadozást. Catalyst 13.9-ig mindig konstans stabilan és hibák, fagyás nélkül vitte a folyamatosan gyorsuló HD7850-et. Catalyst 14.1 - 14.4 és a 14.6 beta driverekkel csak a gond van. Na jó hagyjuk, már nem is érdekel... mutogassatok ezért is rám. Az AMD drivere perfect és az átnevezett R200-as szérián is hibátlanul megy.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #50019 üzenetére
Ne ferdíts már megint! Nem kell idehozni más példákat, amelyeknek semmi közük az említett problémához. Konkrétan olyan játékokról beszéltünk, amelyek a frissebb driver miatt nem futnak. Még a legelején említettem, hogy vannak hibásan megírt programok (Unreal engine), és NEM azokról beszélek. Szintén szó nem volt semmiféle directX-ről, vagy 11-es kód XP-n futtatásáról (ezt megint te kombináltad bele, fölöslegesen), amire eleve értelmetlen már gondolni is, hiszen pont a régebbi játékok futtatásáról volt szó, nem DX11-esekről. Köszi, hogy javaslod az XP-s régi masinát, én is éppen ezt javasoltam napokkal ezelőtt.
A jelekből ítélve megint csak pár hsz némelyik részét olvastad az egészből.
#50030: Nem csak átnevezés volt (vagy a driverekkel machinálnak, amit ugye páran nem hisznek, mégis napról napra igazolódik), mivel, bár a teljesítmények hasonlóak, driverekkel távolról sem ugyanaz a helyzet. Csak itt a topicban egy rakás driver-hibáról olvastam, amelyek 78xx sorozattal nem léptek fel, az újabb kártyáknál meg rendszeresen.
Érdekes, hogy egy olyan vastagon GPU-limites játékkal, mint a C3, valaki nem tud GPU-limitet előállítani. Lehet persze rég elavult processzorokkal tesztelni butított grafikai beállításokkal, csak ennek vajmi kevés értelme, és egyedül a tesztelő limitjét igazolja.
A magam tapasztalata alapján tudok nyilatkozni, hogy a C3-ban a tuningolt 7870XT-t (a lá GTX760) 100%-ban kihajtotta egy alap órajeles A10-6800K, BF4 esetében még csak nem is dolgozott 100%-on a proci (és hagyjuk a netes CPU-limitet, azt nem a VGA okozza). A "4 játékból 3 CPU-limites" állítás önmagában egyszerűen marhaság, mivel bármelyik játékról bebizonyítható mind a VGA-, mind a CPU-limit, megfelelő hardver kiválasztásával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Palit Infinity RTX 5070 12GB GDDR7
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged