Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Mondjuk én hamarabb halnék meg, mint hogy érzekeljem a 60-70 vs 45-50 fps közötti különbséget.
Viszont mivel LED-LCD tv-n van csak FHD-m, így alapból nem tudnék játszani így, mert nagy az input lag is egy TFT monitorhoz képest. Ha plazma lenne, ilyenen nem problémáznék, viszont single-ben játszható. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #4092 üzenetére
Ez egy értelmetlen csere lenne.
-
seederking
őstag
Szerintetek mennyire fog esni még a 7850/70 ára.
Lenne vevőm a 7850-emre és nagyon elgondolkodtam,hogy eladjam és várjak a 7870 áresésére.Vagy hogy még "idejében" kevés minusszal el lehetne adni a vga-t.
Viszont /pill elég minden játékra,szóval elég nehéz döntés. -
ReKzZz
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy egy Asus HD7770-t mennyire fogna vissza egy AMD Phenom II x2 560? (nem húzott proci!) Játékra lenne a gép! (pl: BF3 med grafon, 1680*1050ben mennyi fps lenne kb.? )
Előre is köszönöm! -
Gippo
senior tag
Kell az a kettő gigabájtocskácska
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #4081 üzenetére
Nekem a BF3 sokszor másfél gigát megeszik.
-
papi20
tag
válasz
belinho #4073 üzenetére
Ahogy számolgattam jó lesz nekem egy 7850-es.
Le is foglaltattam ezt a kártyát -
belinho
senior tag
Minden attól függ mennyit nem sajnálsz érte!
A 7850-el sem jársz rosszul, főleg ha húzol rajta, így olcsón megúszod,és lesz egy 7870 teljesítményű kártyád, de ha nem számít a pénz akkor 7870, még erősebb viszont drágább is. Márkától és hűtési megoldástól függően a pénztárcád szab határt.
-
papi20
tag
Egy kis segítséget kérnék. Jövő héten adom el a régi kártyámat egy Xfx 5870-et és azon gondolkodtam hogy a 7850-et van a 7870-et vegyem-e meg. A cuccaim az aláírásomnál van. Nvidiát nem akarok Ati párti vagyok elég régen.
-
szasanyi
félisten
Az olcsó relatív, de ezek vannak.
-
Möhe
addikt
válasz
seederking #4067 üzenetére
az kicsi lesz DD-nek
Ez lehet már nem : ( o ) ( o )Iponban már lehetnek olcsósított 7850-ek?
-
Winne
nagyúr
válasz
viperabácsi #4063 üzenetére
A double d az jó, de csecsméretben inkább.
-
BullZeye
veterán
Most hogy kijött GW2, kártya aktívan van használva napi 8-10 órát
És bizony előjött néha a rezgés a ventik felől, de szerencsére könnyen orvosolható volt, a PCIE kábelt hozzákapcsoltam az alaplapba jövő táp kábelhez, így megszűnt.
-
torma1981
veterán
válasz
seederking #4060 üzenetére
Most már akkor tuti 7870 lesz. Nem ér meg nekem 17k-t a 7950. Jövőre úgy is csere szerintem.
-
szasanyi
félisten
Hehe... szerinted ezek a hivatalos, bruttó árak?
torma1981: sejtettem, de egyébként nem én kérdeztem.
Ami még fontos az árán kívül, hogy ilyen áron hova és mennyi időre szól a garancia. De ez a persze Te dolgod, csak hangosan gondolkodtam, mert én azt is ugyanolyan fontosnak tartom.
-
torma1981
veterán
ASUS HD7870-DC2-2GD5, DDR5 2GB 67k
SAPPHIRE HD7870 GHZ EDITION 2GB 64k
Szerintetek melyik éri meg jobban?
-
crazy33
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 7850 es VGAm, vettem hozzá egy Z77 es alaplapot elvileg mindkettő tudja a PCI-E 3.0 szabványt. De GPU-Z szerint a PCI-E csak 1.1 szabványon üzemel.
Nézegettem a 3DMarkos topicban a képeket és elég sok képen ugyan ez a helyzett de akad olyan ahol normálisan üzemel a VGA kártya.
Mit kell beállítani hogy jó legyen? -
seederking
őstag
válasz
tojaaji #4041 üzenetére
Persze,hogy jó.
De a helyedben én az élsimitást 4x-re venném és a tesselációt pedig normálra.
Jobb eredményt kapnál.Tudom most nem az a lényeg,hogy az eredmény jó legyen mert akkor minimum beállítások mellett lenne a legkiválóbb.Viszont általában úgy érdemes beállítani a tesztet /szerintem/ ahogyan pl játék közben használnád a grafikai beállításokat.Átláthatóbb lenne a vga/konfig teljesítmény.
És mivel a teszt alapján látszik,hogy ilyen beállítások mellett 8x-os élsimítás,extrém tesseláció használatával valószinű nem futna túl szépen egy játék.Így érdemes lenne egy átlag/normál általad használt beállításokkal lefuttatni.
De lehet csak nálam akadna pl a BF3 8x-os élsimitással ultrán.Szóval ha neked extrém beállítások mellett akadás nélkül min 30fps-el futnak a játékok akkor nem szóltam. -
tojaaji
aktív tag
válasz
seederking #4039 üzenetére
-
Dark KillerX
addikt
Érdeklődnék hogy a mostani Yorkommal,milyen szinten tudnám kiaknázni a későbbiekben vásárolt 7850 képességeit,mert eladom a 6850-met,és egy 7850-et tervezek venni!Tudom sokan fogják mondani,hogy kevés a rendszer,de kapok majd egy P45-ös lapot és + 4GB ramot,amivel még némi pluszt kitudok sajtolni a mostani rendszeremből,mert sajnos platformot nem tudok váltani( mindenképp (sandy v ivy vennék ha tudnék) ,így a mostanival kell majd beérnem egyenlőre!Full HD-n játszok magas szűrőkkel,ott már inkább a vga dominál,és nem játszok,max ritkán multi FPS-kel,szal keményebb proci sem kell emiatt!Köszi!
-
seederking
őstag
válasz
mrhitoshi #4035 üzenetére
Gyári Oc 920mhz-en.Tudom lehetne/kellene még neki a cpu de nem igazán értek a tuningjához.A mostani beállitásom is csak annyit takar,hogy a cpu órajelét 3.6-ra húztam.Semmi mást nem állitottam be.Próbálkoztam nem rég úgy hogy alulfeszeltem szorzót állitottam órajelet 3.8-ra.De játék közben "meghalt" a gép.Így 3.6-on pedig hiba nélkül megy.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
seederking #4032 üzenetére
Mennyin fut a GPU ?
Amúgy 3.8 GHz-en, ha futna a CPU, akkor azzal nem lenne gond. -
tick
aktív tag
válasz
viperabácsi #4031 üzenetére
EK oldala szerint az összes sapphire ref nyákos, hogy ez mennyire valós adat...azt nem tudom
-
=HG=
addikt
válasz
viperabácsi #4031 üzenetére
Nem annyira meleg az, hogy vizezni kéne..
-
Gerisz
addikt
válasz
szasanyi #4024 üzenetére
A legjobb az lenne amire jó a T-rad2 meg a VRM-R4 is, hogy a borda tenger megmaradjon
.
Vagy ha lenne valami szép borda valamelyikre nem is gondolkodnék tovább. A nap 90%-ban nincs is rá szükségem.sakal83: Ezzel gondolkodtam CF-be, egy év után vettem is de ami + hang jött vele a hűtés miatt annyit nekem nem ért, így ment a másik gépbe. Én nem gondolkodok többet sok kártyás rendszerben esetleg ha lesz egy fél millám vízre ami mindent lehűt és csendben is van.
-
seederking
őstag
válasz
szasanyi #4027 üzenetére
Tisztában vagyok vele,ha 30-40 lenne a minimum kiugranák a gatyámból.Főleg egy 7850-el
Azt pedig,hogy a vga-nak milyen köze van vagy nincs az fps meghatározásához azt egyetlen hsz-ben sem kommenteltem/véleményeztem.Inkább bele sem szóltam mert eléggé "elfajult" hsz-elések voltak ezzel kapcsolatban./nem rád értendő/
-
szasanyi
félisten
válasz
seederking #4025 üzenetére
Ez általában igaz de vannak játékok ahol olyan érzésed van, hogy mégis lassú ilyen framerate mellett. Meg hát az sem mind1, hogy a 30-40FPS közötti érték minimum vagy átlag FPS, mert biztosan csak az előbbinek lesz jó.
Ööööö... most ugrott be, hogy ez nyilván hülyeség. Ti. elfelejtettem, hogy a videókártyának semmi köze a minimum FPS-hoz. -
Apollo_21
addikt
válasz
seederking #4025 üzenetére
Ebben, egyetértünk
-
Apollo_21
addikt
válasz
seederking #4020 üzenetére
És..észreveszed a 60és a 80közti különbséget?
-
sakal83
addikt
válasz
seederking #4016 üzenetére
A hd7850-hez képest
Azon is jól futott. DE belöktem pár percre és 70-80 fps-t mutatott a FRAPS
a 7850-en 50-60-at
Apollo_21 Mert 10% többlet nem ér meg nekem 30% plusz költséget
-
sakal83
addikt
válasz
torma1981 #4009 üzenetére
Én most vettem egy hd7950-et. Ha tehetném, inkább a hd7870-et venném, csak még áresés előtt rendeltem.
Hd7950 akkor éri meg, ha 1-2 év múlva CF-be gondolkodsz. Egyébként az én 1150/1350-en futó hd7850-em 45%-al volt lassabb a 1100/1500-on futó HD7950-nél crysisben. (42 vs. 60 fps)
A haevennél 38% volt a különbség. Viszont a Crysis 2 fenomenálisan fut a hd7950-en a hd7850-hez képest. A Maffia 2-nél is 35-40% a különbség.
A HD7870 sztem most a bestbuy. Húzva kb 10% lehet a teljesítménykülönbség a húzott hd7950-hez képest és 20k-val olcsóbb.
-
Gerisz
addikt
válasz
szasanyi #4008 üzenetére
Azt is 70K-ért vettem mikor megjelent, arra nem várok ha venni akarok akkor nekiugrok, most már nagyon akarok
.
Ez az, hogy a táblázat szerint is annyival jobb "csak" mint amennyivel drágább.torma1981: Ebből a szempontból nekem igazából mindegy, mert családban marad mint a VGA-k általában. Ez is megy unokaöcsémhez, vagy a másik gépbe CF-be.
-
szasanyi
félisten
-
Gerisz
addikt
válasz
szasanyi #4005 üzenetére
Én csak a kinézet miatt is, meg azért negyede hanggal elhűt egy cserélt nagy borda.
Most a 7870 20k val olcsóbb mint a 7950. (már ha Asus-t nézzük) MSI-m is van 5850-ből, egy rakás hulladék, cicereg terhelve mint a fene, ráadásul nem is megy. Nekem megy 850-et az 5850 alap fesszel az meg 750-et.
Már én is néem mit kellene venni, de nem tudok dönteni. Ez most nem olyan jó idő mint mikor az 5850-et vettem 3 éve. -
szasanyi
félisten
DCII elég jó így nem hiszem, hogy szükség lenne a cseréjére. Ha mindenképp hűtőcserében gondolkodsz vegyél olcsóbban referencia kártyát.
A választás árfüggő, néz meg a különbségeket (az általad elérhető) árban és teljesítményben, és válaszd a jobb ár/teljesítményű VGA-t: 7850 -> 7870 -> 7950 Már nem vagyok naprakész, mert választottam így nem követem tovább az árakat, de sajna pont a 7870 volt a leggyengébb ár/teljesítményű a trióból én végül ezért is nem azt vettem. -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
7870-en ha lecserélem a hűtőt, mire tudom? A T-rad 2 jó lehet hozzá? Mit kell még rajta hűteni a GPU-n kívül? Van még amire lehet jó nagy bordát tenni?
-
seederking
őstag
Csoda történt
Föntebb irtam a driver problémámat.Teljesitmény beállitásokhoz való sikertelen belépésről.Aztán a kis hiba üzenetről amit a driver megnyitásakor dobott ki a win.Fölraktam a 12.8 és helyrehozta ezeket a dolgokat.Hiba nélkül megy a driver./eddig/
Viszont nekem is az a véleményem,hogy valami miatt beakad a heaven.Végigmegy a 26stage-ből jópár és egyikről való átlépéskor leesik 10alá az fps ami eme "hiba" után ismét meg sem közeliti ezt a csekély eredményt.Sokan szerintem emiatt kapunk ilyen rossz minimum fps eredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD STRIX GTX 1060 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest