Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
123sylaar #50691 üzenetére
Azért nem ugrik le, mert nincs minden maxra húzva!
Itt tesztelték a játékot, láthatod, hogy 290X-el is befigyel bőven 60 alá nem is egyszer, maximum,ultra, de még high beállítások mellett is.
De nekem is megvolt a játék, és az 1150-re húzott 7870XT és a 4,2GHz-es 3570K-val is ez volt a helyzet!
-
hackeeeee
Jómunkásember
10% powertune-nal vajon mennyi tuningot enged meg egy vaporX OC?
Adtam neki 1150/6000-ret. Megnézem.
-
belinho
senior tag
válasz
123sylaar #50688 üzenetére
Akkor nincs minden maximumra állítva, ha el sem mozdul 60fps-ről!
Egyébként sem tudsz mindent bekapcsolni, mert csak 2GB Vram van neked is a kártyán.
Nekem sem volt meg a fix 60fps, pedig nekem azért erősebb masina van, de még a 290x-es topikban is voltak akik panaszkodtak az FPS esésekre.
Sajnos ilyen a játék, szívesen megnéztem volna i7-tel milyen, mert max-hoz állítólag az kell, nekem is sokszor jártak a 3570K-nál a magok 100%-on még tuningolva is. -
kona005
senior tag
Valaki tolja az új Wolfenstein-t? Az lehet hogy proci limitem van egy i5 3570k-val? Full HD-ben játszok, de ilyen 25-30FPS-em van általában full maxon de a kártya csak 40% körül megy...
Ha 60FPS-re felszalad néha akkor is csak ilyen 70%-on teker... Elég idegesítő.
-
Zsohi
őstag
-
kona005
senior tag
válasz
Picturemaker #50680 üzenetére
Igen arra
Volt már 7870-em de ott többre emlékeztem... Valamint az a VRM 255 fok?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
scampolo84 #50679 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni. Én még a 7770-nek próbáltam ki, ott sem azt írta, ami volt.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
hackeeeee #50677 üzenetére
Ez egy friss windows telepítés utáni állapot (8.1 64 bit).
Korábban a 14.6 beta volt fent. Autodetect szerint APU-m van azóta a 270x helyett.... 14.6 nem ment fel, az általa ajánlott viszont igen. Catalyst és GPU-z szerint minden ok (270x), de az autodetect nagyon ragaszkodik az APU-jához.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
scampolo84 #50676 üzenetére
Telepítetted volna win update-ről a drivert? Akkor valszeg az. Annak szokása kicsit elnézni, hogy milyen vga van a gépben.
Létezik ilyen, hogy AMD Autodetect.
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Vissza tértem hozzátok egy MSI R7870 OC-val...
Nem nagyon tuningoltam, az előző tulaj azt mondta elég jól bírja, mondom akkor egy 1200/1400-at adok is neki első nekifutásra...Le is futott minden szépen de arra lettem figyelmes hogy a VRM-nél 255 fokot ír a GPU-Z
Meg szerintem rohadt kevés fesszel megy a karim nem? -
belinho
senior tag
De itt most nem GTX770-ről volt szó, mert nem egy árban van a 270X-el
De ott az új Wolfenstein vagy a Watch Dogs, ami már alapból nem is enged bekapcsolni mindent, a gpu még lehet bírná, de kevés a Vram. De ott a BF4 is, ami szintén zabál, és a jövőben sem lesz jobb a helyzet.hackeee!
Ez így van, csak sajnos minimum r9 280-at kell venni, ha akarod a 384bit-et és a 3GB-ramot, ami már megint drágább.
Igen, de olcsóbban kijössz a magasabb órajelű ramokkal, mintha a magasabb órajelű memvezérlőt kell építeni minden gpu-ba.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
belinho #50667 üzenetére
Akkor mondom másképp a mondandóm lényegét.
Szerintem több értelme van 384bit-en 3GB vram-nak, mint 256bit-en 4GB-nek.
Nem nagyon szokott különbség lenne a 2 illetve 4GB-s modellek között a vram méretét kivéve.
Az igaz, hogy az nV-nél elérhető magasabb órajel, viszont 384biten alacsonyabb órajellel nagyobb a memória sávszélesség.
-
khes
tag
válasz
belinho #50667 üzenetére
Igen, de a GTX 770-nél pl. a 8 GHz is elérhető. Az r9 270x-nek meg alapból 5600-as a memóriája. Ég és föld a különbség, ugyan akkora bus-al.
A Mantle pedig még csak egy béta fázisban lévő API, ne várj tőle csodákat. És igen, nyilván később majd kelleni fognak a nagyobb és gyorsabb ramok a kártyákra, de feltehetőleg a GPU-k is jóval fejlettebbek lesznek már.
-
belinho
senior tag
válasz
hackeeeee #50665 üzenetére
Ez azért nem teljesen így van, ha gyors memóriákat raknak a kártyára akkor elég a 256bit is, NV előszeretettel alkalmazza ezt a módszert.
khes!
Ez teljesen játékfüggő, ott a BF4, ami elég jól fut, Mantle alatt mégis telerakhatja mind a 3GB Vramot.
Azt meg úgyse tudjuk, hogy hogyan fut, ha a játék érzékeli, hogy csak 2GB-Vram van, és be sem engedi kapcsolni az adott beállítást. -
khes
tag
válasz
haypro #50663 üzenetére
EZ az, amivel többet tudok nálad. Bár ha érdekel annyira a téma, hogy ne csak fikázz ide a fórumra, akkor el fogod olvasni és te is ugyan annyit fogsz tudni a DX12-ről, mint én.
#belinho
Igen, olyan kártyáknál van értelme a több ram-nak, ahol van egy elég combos GPU, ami ki is tudja használni. Egy akármennyire túlhajtott Pitcairn XT nem lesz képes azt a 4 GB-ot egészségesen kihasználni.
-
creedszl
senior tag
sziasztok
FX-6300+Gigabyte R9 270X 4Gb párosnál jelentkezhet valamelyik oldalon limit?Alap órajeleken...
-
brown26
tag
Köszönöm a segítséget.
Mindenképpen kérem vissza a pénzem. -
katt777
félisten
válasz
brown26 #50654 üzenetére
Egyetértek az előttem szólóval (bár, ha a paszta valahol valami érintkezést elzárt, okozhatott hibát az is, de ennek már a lehetősége is eleve hiba). Még bios mókolás is lehetett ott (a bios képhibából gondolom, hiszen ott nem játszik semmiféle driver). Ha rendszermentésed van, vissza vele, vagy reinstall, ha driver nélkül OK a kép.
Számomra erősen gyanús a RAM-ok (csíkozódás), illetve a VRM-ek (kép elmegy) degradálódása. Ha valamilyen driverrel (akár MS win update-ről) tudnád használni a kártyát, utánanézhetnél a bios-nak, vagy órajel levétellel lehet tesztelni a degradálódást. De leginkább vissza a biznisz, az eladó felelősséggel tartozik az eladott termékért a törvény szerint. Asszem ez most 3 hónap, bármiféle "próbagar" nélkül, olyan törvényileg nincs.
A legújabb driver a 14.6 RC2, 14.4-ben amúgy is voltak hibák (persze, ebben is vannak
).
Amúgy megvan a lejátszóhiba oka: az AMD gyorsított videokódolási technológia. Ahogy lepucoltam, pöccre megy minden. Ez van, ha olyan gyártó akar gyorsítani valamit, amelyik eleve nem tud valami trükkök nélkül gyorsat (procit amúgy sem) készíteni.
-
Clemi
veterán
válasz
brown26 #50654 üzenetére
Szétfolyt paszta nem, (a jó minőségűek nem vezetik az áramot) ellenben ha pasztázva volt, valószínű hajtva is ezerrel, ehhez nagy valószínűséggel párosul az időnkénti extra hőfokon járatás...... a többit gondold hozzá.
Persze ez csak az én véleményem. A helyedben én stornóznám az üzletet. -
brown26
tag
Sziasztok,
Korábban érdeklődtem a hibás 7850-el kapcsolatban.
Röviden annyi volt a gond, hogy vettem egy kártyát ami sehogy nem akart képet adni csak a ventik pörögtek de kép nem volt.
Levettem a hűtőt a kártyáról és láttam, hogy az illető kb. 30 kártyára elegendő pasztát nyomott a kártyára.
Letakarítottam, így rögtön lett kép.
A bios képernyőnél kicsit csíkos, de a rendszer betöltésénél nem volt gond.
Felraktam a legújabb driver 14.4 azt hiszem.
Újraindítás, de kékhalál azóta.
Okozhat problémát a szétfolyt paszta? -
katt777
félisten
Ha AMD driver fent van, akkor csatornák közötti váltáskor tuneren (HD) 10mp, mire kép jön a hanghoz, de videó lejátszó szoftvernél szintén. Hang ugrik, ahova húzom, kép nem. Ahogy eltávolítom a meghajtót, "ált. MS videokártyával" tökéletesen működik. Nem tudom, mit hagyott fent a 14.6RC2, de szabályos eltávval, majd 14.6b-tfeltéve ugyanez a jelenség, pedig amikor csak előbbi volt fent, nem jelentkezett a hiba.
+1 jó pont az AMD driver íróinak az újabb eltávolíthatatlan hibáért. 14.4-gyel még megpróbálom, aztán jön az ilyen esetekre tartogatott biztonsági mentés visszaállítása. AMD, mert megérdemlem.Ha már ilyet vettem.
Zsohi: Hát, ezt itt többen tagadják, de csak részben igaz. Van olyan játék, amelyet még a HD4600-hoz sem tudtam lebutítani, igaz a legjobb AMD APU-hoz sem. VGA így is, úgy is kell, a szünetet átvészelni, és kevésbé igényes játékokkal játszani viszont bármelyik gyártó jó, intel is, hiába sztárolják az AMD-t. Mielőtt szólnának érte megint, természetesen van néhány AMD-re optimalizált játék, amely erősen belassul Intelen, amit egyébként nem tenne egyik sem, ha Intelre is megtették volna.
-
Apollo_21
addikt
-
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #50646 üzenetére
Ertem koszi a segitseget! Ismerosom javit mindenfele cuccokat. TV,Hifi, egyebek.
Van eleg sok szerszama ki is tudna merni a cuccokat meg hasonlok.Bizom benne hogy sikeres lesz a dolog mert azert sokaig VGA-nelkul lenni eleg durca xD
Kepi hibam gyakorlatilag amit tapasztaltam az a Warframe login kepernyo csikozott. Jatekokon belul semmi a War Thunder launcher meg a betuk a toltokepernyon ugraltak,League of Legend szinten ugraltak a betuk nem mind csak par igy villogott.
Valamint tomb raider toltokepernyojen voltak ilyen feher harmoszogek de amugy egyik jatekban sem volt mmint jatekon belul hiba.Bizom a legjobbakban
-
CirrMee
addikt
válasz
Raidon #50645 üzenetére
Kémiailag nem fogják elemezni - hasonló színű kell, mint ami a gyári volt, és ennyi.
Csavarok: megfelelő szerszám, ésszel használni.Javítás: nincs kapcsolási rajz, de a fóliák eléggé a GPU alá futnak be arról a környékről, szóval esélyes, hogy (sikeres) javítás után jó lesz. Viszont oda olyan ember nyúljon, aki ért is hozzá, és rendelkezik a megfelelő szerszámokkal...
-
-
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #50640 üzenetére
Jah lehetseges... de mondom nem volt semmi nyoma hogy le lett volna szedve a burkolat mert azt a hutobel egyutt lehet csak... Gyarto kiszurta volna azert hogy mar le lett szedve amugy meg annyi hely ott nincs hogy marmivel meg lehessen utni... ugy....
Csak meg akkor nem tudom hogy ha ujraforrasztatom megszunik e a hiba.
Gyarilag meg nemhiszem hogy igy raktak ra.... mivel gep ulteti be.... Bar az is fel tudja venni rosszul ha a vakumpipetta elvan tomodve...
-
Raidon
őstag
válasz
CirrMee #50636 üzenetére
Es ilyenkor mivan? Fenyegessem meg oket?
En is hasznaltan vettem. Szetszedve nem volt mert a matricak mindenhol a helyukon voltak en sem szedtem szet...
Huzva volt az igaz de neztem a homersekletet. Max 65 fokos volt a kartya.
De mindig csak akkor volt huzva ha 1-2 jateknal az alap orajel nem volt eleg.... Nem allando szinten.Feszultseg emelessel meg nem hiszem hogy ilyen lehetne utanajartam megkerdeztem lehet e hiba milyen erteken teszteljem stb.
En mindenre ugy vigyazok mint az allat mert nem vagyok olyan helyzetben hogy hu ez elromlott akkor vegyunk masikat ....
Meg gyari dobozba jott, abba is kuldtem el....
-
CirrMee
addikt
válasz
Raidon #50635 üzenetére
Egy tipp a részemről: ha nagyjából ott a hűtő széle, akkor valaki marha leszerelés közben lökte odébb a hűtővel. Az ilyen helyeken megy a "darabszám darabszám darabszám" szlogen, ha nincs mennyiség, akkor jön a fenyegetés, a droid meg pörög mint állat. Ha nem Te voltál, simán előfordulhat, hogy a droid cseszte el, csak azt kamuzta, eleve így érkezett hozzá. Darabszám gyorsan megvan így, szóval van esélye a dolognak.
-
theBNC
csendes tag
sracok, gyors kerdes, haveromnak van egy msi r9 270x, nemreg vette, nemertjuk mi okozhatja azt, ha drivert teszunk fel, akkor ujrainditas utan kekhalal van amint felall a rendszer(login screen elott). idaig driverre gondoltunk de mar lassan 5-6 darabot kiprobaltunk, sehol semmi, fresh windowsra tesszuk, nem megy attol fuggetlenul. mar lassan tapegysegre gondolunk, talan az szivathat... LC-Power LC500h-12 500wos tapja van, nem tudjuk eleg-e egyaltalan a kartyanak. Elotte nvidia 630-as volt, az ment gond nelkul.. Olvastunk olyat is hogy lehet biost kene frissiteni, ezek mennyire igaz dolgok? nagyjabol sehol sincs ra megoldas, csak otletek, amik nagy resze driverre szol..(nem hinnem hogy az utobbi 5-6 driver release mind bugos lenne)
-
CirrMee
addikt
válasz
Raidon #50629 üzenetére
Jól oldalba lett taszajtva...
Sajna a képen nem látom, hogy az egymagában álló láb honnan kapta a vezetékelést. Ha oldalról, és nem egy alsó rétegből, akkor menthető - de csak megfelelő szakember, megfelelő szerszám kombinációjával. 12 évig dolgoztam egy elektronikai cégnél, javítottam ennél durvább hibákat is.
-
r00r1
aktív tag
Szijasztokk,
tegnap jácotam, és kék halálozot a gépem. mi lehet a baly? a vgam 7805 2 giggás, a táp eggy vargáné 400as.NE VÁLASZOLJATOK!!!
-
Clemi
veterán
Egyébként melyik Catalist amit ajánlott használni?
-
bajzal
őstag
Nekem eddig ez az R9 270X a második asus kártyám, előtte GTX 560 volt az is OC-s és nagyon jó kártyák. Nem volt velül semmi baj, hűtésnek semmi hangja nincsen, de még is lehűti a gpu-t. Meg a 3 év garancia miatt is az Asus-t ajánlom. Csak arra figyelj, hogy elférjen a kártya, mert ezek az Asus kártyák elég nagyok, nekem fél cm hely maradt a kártya vége és a hdd kerett között
-
bajzal
őstag
válasz
juve600 #50601 üzenetére
Nem inkább a kihasználtság miatt? Nekem egy i5 mellett megy a kártya és mindenhol megvan a 99%-os terhelés (kivéve pár régi játék pl: rfactor) és ilyenkor 66°C a max. Mindegy, hogy 3dmark 11 alatt vagy bf4 alatt van 99%-os terhelés nekem akkor is 66°C a max hőmérséklet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest