- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
A TechPowerup -on lévő vga bios kollekció a gyártók által kiadott hivatalos biosok vagy egyedi fejlesztések?
Ha letöltök egy bios fájlt, hogyan tudom alkalmazni, mit kell ahhoz tenni, hogy felülírjam az újjal a régi biost? -
janes1976
őstag
Kiportalanítottam a gépházat, idle 28 fok.
-
Tomix24
addikt
Srácok, van itt valaki aki tudna segíteni, déli pálya udvarról, erre a két címre eljutni?
1044 Budapest, IV.ker, Ipari park u. 8. Alpasonic.
1139 Budapest, Frangepán u. 46. RamirisNem tudom melyik buszokra/bármire érdemes felszállni
-
Rocky100
csendes tag
Sziasztok
Msi afterburner-el gyönyörű szépen ki tudom rakni játék közben a gpu terheltségét, hőfokát, ventik igénybevételét stb, de a screenshotokon én cpu-t is látok általában
A proci terheltségét hogy tudnám kiíratni a többi alá?Sehol nem találom afterburnerben
Vagy azt másik progival kell?Ha igen melyikkel és hogy?
-
Stan648
tag
Alapból 975-ön megy mert oc verzió, de azért vicces lenne, hogy nekem kell +feszt adnom, hogy bírja azt amit alapból bírnia kéne.
-
Stan648
tag
Sziasztok. Nekem van egy gondom, van egy Giga 7850 2gb oc-m ami néha kifagy, már biztos, cputól kezdve mindent vissza vettem, hogy nem-e más okozza és nem. Már megtaláltam, az esetet amikor elő tudom idézni a kékhalált. Ez battlefield 3-ban tank superiority játékmód bandar desert pályán van ahol biztosan kékhalál-t kapok, mindig 5-10 perc után máshol nem. Beállítások 1680*1050 minden maxon. Teszt progik is lefutnak gond nélkül. Ha leveszem az órajelet 860mhz-re akkor nem kapok kékhalál-t. Ez garanciás így? Csak mert, máshol nem csinálja igazából. Attól félek, hogy ha vissza viszem gariba ott náluk nem fog előjönni a gond. Mit tudnék tenni? Ezzel tényleg nagy gondban vagyok.
-
Solesz84
aktív tag
válasz
csucsbicep #20009 üzenetére
Értem.
Akkor mind1.
Köszönöm a választ. -
nubreed
veterán
válasz
nubreed #20081 üzenetére
Szerintem a videokártya hibát végülis kizárhatjuk: rákötöttem a gépet a tv-mre, ami egy Panasonic full hd plazma tv és megnéztem rajta a grádiens teszteket, tökéletesen jelennek meg rajta a gradiensek, az átmenteke gyönyörűek, nem sávosodnak, olyan, amilyennek lennie kell. Akkor vagy monitor vagy kábel hiba lesz, erre szűkült le a kör.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
vApollo #20084 üzenetére
Sajnos az idle nem olyan sokat jelent, mert akkor ugye nincs terhelés sem, ha rendesen mennek a ventillátorok, akkor lehet, hogy nem jól van rajta a hűtés.
Nekem ugyanilyen van, de jó tíz fokkal kevesebb a hőfok, játékok alatt 65-70 között, és nekem le is van szabályozva a venti hogy 48% (ami kb. 1850 fordulat)fölé ne menjen 75 fokig. -
vApollo
csendes tag
Msi HD7870 Hawk kartyam van es Battlefiled 3 High... multi kozbe fol megy 76-80 c kore ez normalis ijenkor a haz elege huvos es a kartya nincs huzva koszonom a valaszt elore !!!
-
Zsolti24e
csendes tag
Sziasztok van egy 7850 1gb oc-ém és az lenne a kérdésem,hogy eddig 6850essel játszottam a bf3 ultrán vonalsimitás nélkül simán ment most meg bele raktam az új karit (7850) és akadozik a játék 2Xres vonalsimitáson és utána lefagy a játék ugyan ez van 4xres vonalsimításnál csak ott előbb lefagy.
-
nubreed
veterán
válasz
nubreed #20058 üzenetére
Direkt néztem most tft monitor tesztet, pl szürke grádiens tesztet, aminek ugye az a lényege hogy a szürkétől fehérig való átmenetnek a képen teljesen simának és egyenletesnek kéne lennie, ezzel szemben nálam most sajnos nem sima az átmenet, hanem ilyen enyhén pirosas csíkok látszanak. Tegnap előtt még semmi gond nem volt a régebi videokártyával (hd5850) de tegnap még az újjal sem tűnt fel ez a jelenség, de lehet csak elkerülte a figyelmem. A monitorom kezd beszarni vagy simán lehet hogy rossz a kábel vagy (erre gondolni sem merek), a videokártya szar vagy a catalyst?
-
kittl1120
csendes tag
A 13.2 beta 5 drivert honnan tudom letölteni?
Az ati honlapján próbáltam ,de Chrome nem találta meg a www2.ati.com webhelyet üzenetet kapom -
zserbox
őstag
valaki próbált mostanság drivert letölteni az amd.com-ról?
semelyiket nem tudom letölteni mert rákattintok és nem találja az oldalt. -
XaraX
addikt
Mivel lehet egy 7850 esetén 1050 mhz fölé emelni a gpu órajelét?
Minden progi csak eddig engedi nekem, itt vége a csúszkának... -
Gabesz25
tag
Sziasztok,
ma vettem egy Asus HD7870 DC2-V2-t. A probléma az, hogy a tápegységen csak 1 PCI-E tápcsatlakozó van a kártyának meg kettő kell :S. Meg tudnátok mondani, hogy mi a neve az átalakítónak (és hogy hol tudom beszerezni), amivel tudok adni neki még kraftot?
köszi
-
nubreed
veterán
válasz
Speed® #20057 üzenetére
A kalibrálást nem én csináltam, hanem volt teszt a monitoromhoz még anno itt a prohardveren és azt a színprofilt használom évek óta, amit a tesztnél készítettek, és eddig mindig tökéletesen működött. De mindegy is mert közben uninstalltam a Catalystot és újraraktam, kipróbáltam a másik dvi kimenettel is, illetve most catalyst újra installálás után a fentebb említett színprofilt nem töltöttem vissza, direkt azért hogy nem e az a gond. De nem, a jelenség mindezek után is ugyanúgy fennáll. Nem tudom mit csináljak.
-
miresz
veterán
Alapórajeles teszt:
[link] -
nubreed
veterán
Valami gond van a színekkel, csak most vettem észre. Bizonyos tónosú képeknél, de akár mozgóképeknél is elég durva, amolyan sávosodást tapasztalok. Pl a szürke dolgoknál ez nagyon észrevehető, ahol egységes homogénnek kéne lennie a megjelenő képnek ott ilyen nagyon enyhén látható pirosas sávok vannak. De pl filmnél is, sötétebb részeken az emberi arcokon ez az elszinezpdés észrevehető, de olyan részes is ahol mondjuk fehér fal van, ott sem homogén az a fehér fal hanem ez a sávosodás vagy minek nevezzem látható. Az előző kártyámmal, a HD5850el nem volt ilyen gondom. Miért lehet ez? A monitoromhoz használom a kalibrált színprofilt, ez mindig alap nálam tehát ez sem lehet probléma. Van ötletetek?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
- = Zk = - #20053 üzenetére
1 hónapon belül meg leszel, akkor az már gyorsnak számít.
-
- = Zk = -
félisten
nyah, 2 hét kuss. vagy 1 hónap....meglátom, mit sikerül intéznie Udi Mesternek....
(#20054) csucsbicep
persze, sokkoltass még -
nubreed
veterán
Ha felteszem az MSI Afterburnert csak azzal a céllal, hogy írja ki az értékeket mondjuk játék közben és csak erre akarom használni, meg lehet azt csinálni, hogy a túlhajtásba ne piszáljon bele, mert azt továbbra is a Control Centerben szeretném megoldani?
-
Beretvás
veterán
feltettem az AB-t meg a HW-t és valamiért nem hajlandó mind két értéket kiírni, vagy csak a cpu vagy csak a gpu usaget írja.. miért van ez?
-
bombibmw
veterán
Erre valaki? (#20037)
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<- #20039 üzenetére
Legalább ezzel nem járunk úgy, mint a FarCry3......mire megjelenik lesz hozzá frankó driver!
-
nubreed
veterán
válasz
->Raizen<- #20039 üzenetére
Fasza. Az értékeket mivel iratod ki a képernyőre, mit használsz?
-
bombibmw
veterán
válasz
malacka87 #20034 üzenetére
Hol érdemesebb képbeállítást eszközölni Cata,vagy a TV-n(élesség,színbeállítások)?
Illetve mindenkitől kérdezném:
Régebben írtam,hogy a BIOSom képe felnagyult mióta 7870 bennt van.
Ajánlották,hogy próbáljam meg DVI-vel összekötni.
Van egy régi monitorom "beépített"DVI kábellel(nincs itthon kábelem),viszont az asszem csak 1650-et tud.
Jó lesz azzal is? -
nubreed
veterán
válasz
s.bala31 #20030 üzenetére
Egyébként a Sapphire -ra mennyi gari volt? Én nekem még jó régen, az 19xx sorozat idején volt Sapphire kártyám meg előtte is és emlékszem, hogy 1 év gari volt akkor ezekre mindig (utána váltottam Powercolor-ra és most legutóbb Asus). Szimpatikus, hogy az Asus-ra 3 év garit adnak.
-
malacka87
őstag
válasz
nubreed #20027 üzenetére
Igen! 3dmark az 1perc után fagy tőle crysis 3 multi meg 1 meccs alatt megadja magát! Starcraft 2,Hitman nem fagyott le! De ilyen magas tök felesleges most 1250/1400-on van bőven elég.
http://prohardver.hu/tema/amd_radeon_hd_7850_7870/hsz_18602-18602.html
Tök jó, lesz vagy 1 hónap mire ipon gariztatja a tápomat! Holnap jönnek érte... -
-
bitum3n
tag
Na, annyira megszerettem a céget, hogy küldtem vissza a második 7850et is a gariba.
Két gépben is ugyanazt a hibát produkálta de azért a szervízes hülyének nézett és megkért, hogy írjam le érthetőbben a hibát...
Valakinek van fogyasztóvédelemmel kapcsolatos tapasztalata? Mert lassan hozzájuk fordulhatok... -
Sondi1986
addikt
Nyilatkozott a Sapphire a Black Screen ügyben: [link]
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19970 üzenetére
Úgy van és azt is csinálom! Köszi a segítségeket!
-
HSM
félisten
-
nubreed
veterán
Az MSI Afterburner használható bármilyen kártyával vagy csak MSI cuccokkal?
Ennek ugye van olyan funkciója, hogy ki irathatom a képernyőre az fps-t? -
korcsi
veterán
-
nubreed
veterán
A 3D Mark 2013 mennyi idő alatt fut le kb?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Special Greg #20012 üzenetére
Ez így van kitalálva, úgy működik, ahogy kell. 65 fokon még nem is üzem meleg a legtöbb kártya.
70 foktól kezd kicsit feljebb kapcsolni.
-
miresz
veterán
válasz
Ez teljesen normális. Azért nem pörög jobban fel,mert felesleges. 65C' az lópikula.
-
nubreed
veterán
válasz
Nekem 7870-es van pár napja és én is azt tapasztalom, hogy a ventiket nem igazán hatja meg a hőmérséklet emelkedés, nem változik a fordulatszámuk, de cserébe legalább ultra halkan mennek. Szintén 60-63 fok van nálam is játék alatt. Gondolom ez a normális működése a ventiknek, nem hiba.
-
Special Greg
csendes tag
Hello, már lassan 2 hónapja tulajdonosa vagyok egy Asus 7850 DirectCU2 V2-es kártyának. Most nemrég találtam rá erre a fórumra, és látom hogy sok segítőkész ember van itt, úgyhogy én is kérdeznék:
Eddig játék közben max 65 fokra sikerült felhevíteni a kártyát, viszont a ventilátorok fordulatszáma sosem változik, mindig 10%on pörög(kb. 1000RPM). Ez hibát jelent vagy másnak is így működik? Nem kéne a fordulatszám nőjön a terheléssel? -
janes1976
őstag
A beírt összefoglalóm hatására
már nem elérhető a kártya az ipon-on. Kíváncsi vagyok lesz-e még.
Úgy látszik még épp időben rendeltem.
Nem csoda hogy 63-e-ért elkapkodják.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Elvileg holnap hozzák az ASUS HD 7870 DC2 v2-es karimat.
Azt szeretném kérdezni h ha mellé tennék egy Gigabyte HD 5750 1GB-os karit CF-be, akkor működne az Eyefinity és nem kellene hozzá Display Port?Vajon egy FSP Aurum Gold 500W-os táp elbírná a 2db kártyát? (a többi alkatrész lejjebb látható)
Előre is köszönöm a válaszokat. -
eldarin
tag
Nekem eddig az volt a bajom a kártyámmal (sapphire 7850) hogy sehogy nem tudtam a feszültséget állítani se trixx se asus gpu tweak se afterburner.... aztán tegnap láttam hogy van új verzió az asus pru tweakből és most avval végre tudom állítgatni a feszültséget 1,225 asszem a max és 1200-at megy a kártya
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest