- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kockaharcos
senior tag
miért ilyen kevés a grafika pontszám? A rendszer ma lett újratelepítve.
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #12093 üzenetére
valami autós, dirt/f1, bf3 ha van, fc3 esetleg, ilyesmi, amikkel a nép játszik mostanában.
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #12090 üzenetére
tudnál esetleg játékot is indítani ? Az jobban érdekel, hogy lassúl/gyorsabb/egyforma-e
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #12087 üzenetére
és a win8 akkor gyorsabb lenne ?
-
S. Szabi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12084 üzenetére
Graphics score-t kell nézni, a végleges pontba sokat számít a proci
A Graphics score-hoz viszont nincs sok köze a procinak.
-
kovsol
titán
válasz
GeneraL_XTX #12080 üzenetére
7850-el nem ?
-
Chapel
addikt
Nálam ez volt a max; 1150/1200-on: 8290 graphic score
szerk: Ez béta 6. Van javulás a legújabbal?
-
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor #12075 üzenetére
Nálam ennyin 7900 körül kap.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #12071 üzenetére
Ezt kapta 1100/1200-on:
Ezt, meg a játékokban lévő teljesítmény növekedést látva még 10k ráfizetést sem ér meg a 7870, ha van 1 1200-on menő 7850-ed.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #12071 üzenetére
Megnézem, hogy én mit kapok 7870-el 1100/1200-on.
(#12073) GeneraL_XTX:
Azt a gfx score-ra értettem
És elírtam, mert 8425.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
lowzor #12070 üzenetére
Ahogy nézem ezen az 1215/1350-en hozza kb. az 1100/1200-as 7870-et.
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12068 üzenetére
Én nem linkeltem múltkor. 7870-el még fel sem töltöttem eredményt.
(#12069) csucsbicep:
Sok embernek ugyanilyen órajellel, csak jobb ramokkal meg 8600 körüli graphics score-t ad a 7870. Tehát abban is bennevan rendesen.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #12065 üzenetére
Sokat: [link]
Szerintetek az Asus 7870 V2 a dobozával együtt több lehet, mint 2 kiló? Mert ettől függ a futár költsége és nem tudom lemérni, mert a gépben van. Rendelésnél meg meg kell adni a súlyát.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #12063 üzenetére
A ramok jótékony hatással vannak egy kicsit a Graphics score-ra is úgylátom. A Physics score-od is jóval több, mint az enyém.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
DeathAdder #12056 üzenetére
Az a gond hogy ezt alapfesz alatt viszi 1,15v-al, de feljebb 4ghz-hez már 1,24 se stabil és melegszik sajnos már túlságosan, és a fogyasztáson is akarok javítani azért akarok kiszállni az x58-ból.
lga 1155 felé kacsingatok. -
ADAM1337
nagyúr
gyűlölöm a kifejezést de mire érdemes váltani ami i7 920 3.8ghz-nél jobban kihajtja a vga-t, árban is megérje és ne zabálja ennyire a villanyórát ?
Bármilyen alternatíva jöhet, csak proci érdekel alaplapot úgyis találok hozzá ramom meg van. -
odorgg
addikt
válasz
kockaharcos #12052 üzenetére
Az nálam is bugos vólt CF-nél. Eszközkezelőben tíltsd le, a felesleges hangezközöket.
-
kockaharcos
senior tag
Nem tudja valaki,hogy HD7870 óta miért nem tudom használni a Logitech G510-en a fülhallgatót és a mikrofont? Egyszerűen úgy tesz,mintha nem is létezne.
Meg Vezérlőpultban is a "HANG" menüpont kb 2 perc után jön be.
Tud esetleg erre valaki megoldást?
Nyakam rámerném tenni,hogy a VGA miatt van -
miresz
veterán
válasz
->Raizen<- #12050 üzenetére
Remélem semmit,mert a videók alapján nekem bejön. A mesterségesen keltett gépigény az tényleg elég vicces volt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DeathAdder #12048 üzenetére
Azért amit az nv meg az ea csinált az kritikán aluli volt a crysis 2-ben többszörösen tesszalált járda szegélyek a térkép alatt a víz ami nem látható mindenhol tesszalálva volt.
És tudod az egészben mi a legnagyobb vicc? Pár leszakadt út peremfelületén tesszalációt használva ugyanúgy bugozott a textúra geforce 560ti-n mint most a 7870-el.
Crysis 3-ban milyen elvetemült dolgot találnak ki? -
miresz
veterán
válasz
->Raizen<- #12045 üzenetére
ÁÁÁ,nem hidd el az AMD kártyák is sz@rok,egy cég gyártja. Használd inkább a HD Graphics-et,az úgy is jó erős,jobban jársz.
kovsol: Természetesen Intel.
-
DeathAdder
veterán
válasz
->Raizen<- #12009 üzenetére
Ez mind szép és jó, de nem változtat a tényen, hogy FC3, AC3-ban messze felülmúlja innentől pedig nem érdekes, hogy hány biten mit hol és mikor csinál, mondom ezt 7850 tulajként.
mod: és szinte biztos vagyok benne, hogy a Cry3-nál is ezen megy majd a diskurancia.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
troland26 #12046 üzenetére
Throttingol 2d-ben?
Szerintem a zero core hülyül. Ne fusson semmi a háttérben weboldal stb sem. És akkor nem kellene állandóan bekapcsolnia a ventinek.
(#12048) DeathAdder: Jön majd a végleges catalyst és akkor meglátjuk mi lesz ezzel a két játékkal! Nagy gyorsulásra tippelek!
-
troland26
őstag
Szerintetek az mitől van , hogyha a gépet nem használom , de be van kapcsolva mert pl fel/letöltök a kártya (7850) hűtése néha felpörög... kb mint amikor az autónak adogatjuk a gázfröccsöt ...ez normális ?
-
Alpachino
veterán
válasz
belinho #12036 üzenetére
Most akkor meg végkép nem értelek....egy pár nappal ezelőtt még a 7870 ellen indítottad a sima 660-at
Annyit még hozzá teszek a dologhoz, hogy nekem többnyire NV. kariaim voltak és valószínűen ha lesz rá módom vissza is térek NV-áékhoz, de most ez a 6-os széria nem fogott meg egyáltalán
Valahogy időtállóbbnak, biztonságosabbnak érzem a 7-es szériát AMD oldalon
De ha te ezt másként érzed, az sem baj, vedd nyugodtan a 660-at.
miresz : ne bosszankodj, mindenkinek lehetnek/vannak rossz és hibás döntései
-
miresz
veterán
Gyerekek,most,hogy olvasom a topicot,én be is fejeztem!Összetörtem minden AMD-s cuccot,és kiszórtam az ablakon!Meggyőztetek. Ezek után már csak Inteles Cuccokkal fogok foglalkozni,mert minden AMD-s hardver egy hulladék.(Főleg a processzorok.) Nálam még a Super Marió is akad 640x480-ban is,biztos az AMD miatt van.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Alpachino #12034 üzenetére
+1 Itt is kínosan ügyeltek rá hogy ne nagyon legyen a vram 1500 mb felett kihasználva! Különben jön a 48 gb\s sávszél lassulás.
[link]
A dirt showdown-ban meg a gtx 680-at szorongatja a 7850.Az amd talicskával hordja a fejlesztőkhöz a pénzt hogy optimalizáljanak az ő termékeikre is és ez látszik azért!
-
belinho
senior tag
válasz
Alpachino #12031 üzenetére
Üdv!
Amint meglessz a zseton jön az új kártya!
Várok picit mit lép az AMD,hátha jön valami csoda, bár azt már a 12.11-el ellőtték szerintem.
Nem bizonygatom, csak az a baj, hogy elfogultként ajánlják a 7850-et a 660-al szemben, nekem is radeonom van mégis az nv-tt ajánlom mert a tesztek szerint jobb, és egy árban van a 7850 2GB-al!darky:
Hiába több ha még az AMD-s játékokban is jobb az nv, akkor miről beszélünk!
7870-et akartam én is venni, de valamiért elbizonytalanodtam, bízzál benne, hogy még fognak gyorsulni, bár az új nv driver is sokat gyorsított több játékon is, szóval szinte állandó lesz a különbség!Alpachino:
Ezzel csak az a baj, amit Abu-nak is írtam, ha mindent maxra teszel játszhatatlan lesz!oliba:
De 4-ből 3 az! -
Alpachino
veterán
válasz
belinho #12027 üzenetére
Én azt hittem, már rég megvetted az általad kiszemelt és az általad kiválasztott/eldöntött GTX660-at.....
Ennek ellenére off-olod a topicokat sorról sorra, hogy a 660 képességit bizonygasd....mire jó ez ?
Egyik karival sem jársz rosszul, 660, 7850, vagy drágábban( amennyivel gyorsabb) a 7870...AGTX660TI most hagyjuk, mert a teljesítményéhez képest aránytalanul drága, persze akciósan el lehet csípni 65K környékén is..
-
belinho
senior tag
válasz
->Raizen<- #12028 üzenetére
A legutolsó Catalyst már tartalmazta a Far Cry 3 rutinokat, sőt még gyorsított is rajta 5%-ot!
Nem az a lényeg, hogy 1fps van közte, hanem 5 új játékból 5-ben gyorsabb, és ti azt írjátok a tudatlannak, hogy mennyivel gyorsabb a 7850, holott a tesztek szerint nem így van.
Jön majd a Crysis 3 és az új Metro Last Light, az se radeonra lesz optimalizálva!
Szóval hiába erősebb a radeon hardveresen, ha a program tojik a GCN-re! -
Dealer95
őstag
válasz
seederking #12020 üzenetére
De nem lehet, hogy a beta8 miatt van?
Mert más játéknál (Crysis Warhead) volt már olyan, hogy villogott az árnyék és az driver miatt volt. -
-
belinho
senior tag
válasz
->Raizen<- #12024 üzenetére
Csak neked nézd meg az új játékok tesztjeit!
AC3-ról nem találok, de majd keresek!
A GTX 660-at is lehet húzni, az meg már közel 660TI szint! -
oliba
őstag
válasz
->Raizen<- #12024 üzenetére
Kicsit lépj túl a PH-n és meglátod.
-
Tomix24
addikt
-
Tomix24
addikt
Új Hitman Update: 7 GB. Reméljük kicsit optimalizáltabbá teszi a játékot.
-
belinho
senior tag
válasz
kockaharcos #12007 üzenetére
Hol gyorsabb a 7850-en mint a sima gtx660?
Most fogok kártyát venni, de kb 5 új játékból 5-ben gyorsabb a gtx660-an mint a 7850, sőt majdnem eléri a 7870 szintet. -
Dealer95
őstag
válasz
csucsbicep #12015 üzenetére
Egyébként FC3 témához:
MSAA-off: 1. torony tetejéről bárhova nézek 40+ FPS, tehát nincs vele gond.
A 8xMSAA lövi le a VGA-t, tehát a játékkal semmi gond szerintem.Egyébként nekem néhol előfordul villogó textúra, ez miért lehet?
(csak FC3-ban vettem észre ilyet)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #12015 üzenetére
Egy világ dőlt össze benned mi?
Mindenesetre jól döntöttem hogy nem gtx 660-at vettem. Directcompute teljesítményben gyenge a kepler lásd dirt showdown:
És a physx miatt nem igazán érdemes megvenni már a 7850 jobb tuningolva meg 7870 szint felett is lehet. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #12013 üzenetére
Csodalkoztam, hogy milyen okos vagy, amig nem jutottam el a vegere
-
seederking
őstag
válasz
mrhitoshi #12011 üzenetére
Hja eléggé lehúzza az embert a mostani pc kontra konzol helyzet.Úgy voltam vele mikor elkezdtem össze rakni a mostani vasat,hogy ha nem is 8x-os aa-val de "mindennek" mennie kellene.Ellenben amit vártam pl nfs,farcry nem úgy néz ki mint ami normálisan futtatható.Ac-ról nem akarok beszélni mivel nem próbáltam.Elég pl ha itt olvasgatok a "22-27" fps-ekről abban a bizonyos boston-os részben.
Akkor miért is ne lehetne rossz véleményt mondani ezekről.?
De még sem teszem,mert nem leszek azzal előrébb.
Viszont az dühít,hogy egy ps árából vesz az ember vga-t és mit kap érte egyes játékokban,,,ló..szt Mindíg is pc párti voltam,nem vetem meg a konzolokat szó se róla de valahogy mégsem azt adja.(nem is lehet össze hasonlítani szerintem)
Nem kell ezért senkinek "megköveznie" hogy mit akarsz azzal a géppel stb.Leírtam,hogy nem csodát vártam de azt is,hogy nem ezt egyes game-ekben. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #12010 üzenetére
"Inkább két kategória van. Amelyik játék eleve CPU-s fizikát használ, annak olyan mindegy, hogy mire van állítva a GPU-s PhysX. Egyszerűen nincsen meg a funkció a programban, hogy kihasználja.
A GPU-s gyorsítást engedő játékok pedig két nagy részre oszthatók. A régiek régi runtime-ot használnak, ahol a CPU-s PhysX egy szálra és x87-re van korlátozva. Ilyenkor a GPU-s gyorsítás a mesterségesen korlátozott CPU-s feldolgozás miatt előny, már maga a runtime is automatikusan többszálúra rakja a CPU-s feldolgozást. Ez a rigid body miatt fontos, mert az csak CPU-n futhat a régi PhysX-en. Zömében innen van a PhysX előnye, hiszen egy szálra korlátozni a rigid body-t hatalmas hülyeség, és óriási korlátozás. Tehát a GPU-s gyorsítás előnye valójában mindig is a CPU-s kód többszálú feldolgozásának engedélyezéséből jött.
Az új programok új runtime-ot használnak, ahol a CPU-s PhysX mellett is automatikus a többszálú végrehajtás, és SSE2-re van optimalizálva a rendszer. Ilyenkor egy négymagos proci mellett előnyösebb a PhysX-et a GPU-s gyorsításról levenni, mert a processzor egyrészt hatékonyabban dolgozik, másrészt a GPU sem kapja meg a sebességbüntetés a PhysX miatt, vagyis teljes erejével a grafika számítására koncentrálhat. Persze ebben a Kepler is benne van. A Fermi hatékonyabban dolgozott ezekben a szituációkban. GF100/110 mellett elképzelhető, hogy a GPU-s gyorsítás előnyösebb még ma is.
Mondom azért, mert ma a Kepleren a GPU-s gyorsítás inkább lassítás. Ha a tesztelők vették volna a fáradtságot, és a driverben rákényszerítették volna a játékot a CPU-s feldolgozásra a GeForce-on is, akkor a GTX 680 64-65 fps-re képes lenne.
Maga az architektúra változott meg. A Kepler letért a compute útról, egyrészt rosszabb hatásfokkal dolgozik a PhysX effekteken (talán a legrosszabbul az eddigi architektúrák közül), mint a Fermi, másrészt nagyobb büntetéssel jár a context switch, mert a Kepler SMX modulja sokkal több CUDA mag között osztja meg a regiszterfájlt, mint a GF100/110-es Fermi SM modulja.
Ugyanezért kerüli a DirectCompute-ot az NV a Kepler mellett, mert ott is nagy bünti a context switch. Főleg a GCN-hez képest, amelyik architektúrát meg csípőből erre tervezték.
Valószínű, hogy a későbbi driverekben már az automata beállítás nem lesz egyenlő a GPU-s fizikával, mert gondolom az NVIDIA is látja, hogy négymagos proci mellett jobban jár a felhasználó a GPU-s gyorsítás kikapcsolásával. Legalábbis a Keplert használó réteg mindenképpen.
By:Abu85" -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Meg ugye most AMD-nél lassítottak a driverek kiadásával, nincs havonta, mint régen.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
kovsol #11999 üzenetére
Kicsit mondjuk szíven ütött ez, hogy PC-re nem jelent meg normális változatban az AC3, mert meg akartam venni, de így lemondok róla, lehet megveszem ezek után PS3-ra.
Ezen kívül sajnos igazad van, csak nem szeretem, ha valaki egy rossz következtetés vesz le valamiről, ami lehet hogy nem is igaz, csak bizonyos esetekben.
Emellett ha a PC-s játékokkal foglalkozók kicsit jobban is kiállnának a véleményük mellett, akkor lehet változna a dolog, de szerintem ez fogja leborítani az asztalról a PC-t, mert egyszerűen kiadják konzolra a játékot, és még azok is konzolra veszik meg a játékot, akik amúgy megtehetnék, hogy PC-n játszhassanak vele.
Még az is felháborító, hogy egy AAA címet hogyan adhatnak így ki ? Minimum egy meghurcolás járna ezért.
Mindegy, túl bonyolítom ezt az egészet, ebben az esetben igen, jobb egy intel CPU, de attól még a játék ugyan úgy hulladék.(#12001) seederking : Én szeretném PC-re megvenni, mert iszonyatosan jó a történet, na de ezek után ?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
->Raizen<- #12009 üzenetére
Most,hogy így mondod már emlékszem én is.
Tehát a HD7850 jobb alternatíva.
Processzorral nem helyettesíthető az Nvidia féle physx, ezt tudni kell.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gtx 660-al 192 biten úgy oldották meg a 2 gb vramot hogy a vram sávszélesség teljes egészében 1,5 gb-ig használható ha a vram betelik akkor lecsökken a sávszélesség 48gb\s környékére.
"Két 64 bites csatornához két-két 2 gigabites, míg a maradék egy 64 bites csatornához négy 2 gigabites kapacitású chip tartozik. A rendszer tehát egyfajta flexibilis vezérléssel működik."
Kiterjesztett módban lecsökken a sávszélesség.Valóban nem sok minden szól a gtx 660 mellett. PL: A borderlands 2-ben a physx számításokat egy i5-ös procira is nyugodtan rá lehet bízni mind a 4 szál terhelve lesz.
-
kockaharcos
senior tag
Egy kis indoklás:
-Pro
Linux driver tud 30 bitet adagolni a monitornak.
Naprakészebb driverek.
Cuda
Nvidia 3D surround-Kontra
GTX 660
192 Bites memória vezérlő
A 2GB memória igazából csak 1,5(Pontosan már nem emlékszem hogy oldották meg, hogy 192Biten 2GB legyen, de turpisság van benne)
Lassabb mint a HD7850.HD 7850:
-Pro
Gyorsabb mint a GTX 660
Ha szerencséd van, akkor +20-30% plusz teljesítményt is kitudsz belőle hozni
Egyre több gaming evolved-es játék
Nagyon alacsony fogyasztásKontra:
Driverek nem annyira naprakészek,értem ezalatt, míg az Nvidia kiadja a játék előtt azt a drivert,ami gyorsít a játékon,addig AMD-nél lehet várni kell 1 hetet.Ha valamit tévesztettem,javítsatok ki.
-
seederking
őstag
válasz
->Raizen<- #12002 üzenetére
Uninstall,other version,win update,patch...
/mondjuk patch az elsőn is volt/ -
sb
veterán
válasz
Dark KillerX #11955 üzenetére
Én is megnéztem, de sokat nem állítgattam még.
Nálam 1680, 7850 1GB-on, 1000/1300-on (proci i5-2500 alapon):High, SSAO, AA off: 40-50 fps. 2xAA: 30-35fps, 4xAA: 15-20fps. Persze nálam a ram limitáló tényező jócskán. Mondjuk AA off mellett is olyan volt, mintha lenne rajta AA. Szépnek tűnt, pedig elég érzékeny vagyok rá.
Ahogy néztem High és Ultra között kb. semmi különbség fps-ben.
Viszont a látványtól nem vagyok elragadtatva. DX9-ben nem néztem a topicban lévő shotok alapján sok különbség nincs, csak fps-ben.
Meg önmagában sem volt annyira áll-leejtős az első pár képsor, ami alapján ennek így kéne futnia. De mondjuk rossznak se mondanám.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #12001 üzenetére
Milyen sz@rakodás árán?
-
seederking
őstag
válasz
mrhitoshi #11993 üzenetére
És a "poén" az egészbe,hogy (gondolom olvastad/láttad) sz@rakodás,kinlódás árán de sikerült helyre raknom annyira,hogy a játékmenet "fut rendesen".Csak a kib@szott menü/video sz@rakodik.
Ja és fps-ben "ugyan azt" hozza mint az über,ajnározott procik.
Kérdeztem is,hogy akkor most ez hogy is van.?.Mert ugyebár ha kevés a cpu akkor csodát nem lehet tenni.
De választ/reagálást nem kaptam./valahogy nem lep meg/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- MIUI / HyperOS topik
- Windows 11
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kerékpársportok
- 1”-es kameraszenzort mutatott be az OmniVision
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iPhone 16 Plus 128GB, Újszerű, Független, 100%, Töltővel, Garanciával!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest