- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #10095 üzenetére
meg kb az is áll amivel nem bír majd el a 7850 azzal a 7870 se fog
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #10095 üzenetére
1350 mhz-es 7850? Olyat én is kérek
(#10097) csucsbicep:
Én megpróbáltam vele a GTA 4-et és a házból nem tudtam kimenni, olyan hibásak voltak a textúrák.
Viszont az MW3-at még Full HD-ban is vitte játszhatóan. Mondjuk azzal a grafikus motorral nem csoda. -
->Raizen<-
veterán
válasz
DeathAdder #10094 üzenetére
Ami egy 1,2 ghz-es 7850-en akadni fog az egy 1350 mhz-s 7850-en is fog.
-
DeathAdder
veterán
válasz
->Raizen<- #10085 üzenetére
Pontosan ez miatt
Én sem bántam meg (hideg és halk ami jó) igaz kevésbé húzható. Ezt ha lehet venni hátránynak akkor az, bár szerintem sokak az katában sem merik húzni a soktízezres kártyájukat, főleg a figyelmeztető üzenet hatására (már aki elolvassa
)
Én meg csak azzal nyugtatgatom magam, hogy azon a +100 MHz-n már nem fog múlni, hogy élvezhetően játszak le egy játékot vagy nem
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #10091 üzenetére
Megértelek
Nekem is az volt jó pár hétig, mielőtt megvettem a 7850-et. Még win alatt sem normális a képe/ legalábbis homályosabbnak tűnik, mint 1 diszkrét VGA-val.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #10091 üzenetére
És elégedett vagy vele? I7-es notiba a 2630qm hd 3000-es igpje nem volt olyan vészes szerintem. A Call of cthulhu szépen ment vele.
-
lowzor
veterán
válasz
DeathAdder #10082 üzenetére
Azért ajnározták, mert az Asus 7870-ből indult ki mindenki, hogy az milyen fasza
Arra nem gondolt senki, hogy a 7850 máshogy teljesít. Mondjuk ezt még így nem lehet kijelenteni, mert csak 3 példányról tudjuk, hogy nem kenyere a tuning. Még várunk csucsbicep-ére. -
S. Szabi
őstag
válasz
kockaharcos #10087 üzenetére
Most nézem az adatlapodat, hogy muzsikál a 7870 Cross Fire?
Az már durva
Szerk.:
Ahh, de hülye vagyok, valamiért úgy emlékeztem 7850 CF-t csináltál ezelőtt, aztán most olvastam vissza
Szóval tárgytalan
Legközelebb nem írogatok emlékezet alapján
-
kockaharcos
senior tag
válasz
->Raizen<- #10085 üzenetére
Erre nem tudok mit írni
igazából ha alapon nem elég akkor +20% OC-val sem lesz.
Fölötte úgy sem merik hajtani a kis 50-est, mert féltik. xd -
Chapel
addikt
válasz
Én amiatt vettem Asus-t mert hynix ram, meg oc stb. ehhez képest stabilan (NFS MW, C2dx11Ultra stb.) 1100, 1,26V, 5400Mhz-en fut a béta 6-os driverrel - a 7-essel még nem néztem - de az egyértelmű, hogy nem egy oc-s darab.
Ennek ellenére nem bántam meg, továbbra is ajánlom, mert a dc2-es hűtés hangtalan és 68 fok fölé semmivel sem sikerült vinnem, így húzva sem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #10083 üzenetére
Pár emberkének nem megy úgy az oc ahogy ő megálmodta a kis világában kb ennyi a történet.
-
miresz
veterán
válasz
Én továbbra is azt ajánlom.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Mi a probléma pontosan az asus kártyákkal?
-
DeathAdder
veterán
Érdekes pár napja még mindenki az Asust ajnározta mint No.1 , most meg hirtelen egy rakás szar lett amit senki kezébe nem ajánlanak
És ami miatt még szar az az, hogy több kártya esetében nem lehet tuningolni Twekben ugyanis fogalma, de még csak sejtelme nincs a programnak, hogy egy másik kártya is van a gépben (bár a tweak gpu-z látja).
Szóval be kell érni alapfeszen 1000/1500-on, vagy kivenni a másik kártyát, és hajtani tovább (de nem túl messzire,mindössze 15%-ot
)
-
seederking
őstag
Nem tudom mi a fsz van.Elindítottam a codot,kikapcsoltam a vsync-et.Aztán az fps leesett mint állat 20x.(Valsz amúgy is gond van mert folytatódott)Kiléptem vissza kapcsoltam és megint ugyan az.Még az átvezető videók is laggoltak rendesen.Ide tartozik,hogy tegnap beton 60fps volt.Game off,beléptem medal-ba és a tegnapi feszes 60fps után.Sima "szobai" harcjelenetnél leesett 18-20ra az fps.Na ez mi?
Nem raktam új drivert,nem húztam a kártyát.
Lövök egy win restart-ot... -
tasakos
tag
Sziasztok!
Az új béta 7-es driver sebességben akkor kicsit jobb lett, mint a 6-os? Illetve mik a tapasztalatok, a tuningot is jobban bírja?
-
Repsol600
addikt
Másnál is ilyen a GPU tweak hogy feszt nem lehet csökkenteni csak növelni?
A csúszka állítható lefele is, de hiába állítom be pl 1V-ra Gpu-z szerint akkor is 1,138V-ot kap. -
Pocok77
tag
válasz
Tomix24 #10072 üzenetére
Van még benne tartalék ahogy érzem. Futtattam még 1 tesztet újabb órajel emeléssel és már 8300 pont, de majd több idő kel kitesztelni, éjszakás műszak előtt nem érek erre rá. Viszont jó hír, hogy az új driver el érezhetően stabilabb az OC mert ugyanazon beállítást vitte szépen alapfeszen.
-
Zozi100
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem.Nemrég beépítettem egy HIS 7850-es VGA-t a HTPC-be,indulásnál mielőtt felfutna a Windows üdvözlőképernyője egy pillanatra rózsaszinné (világos lilává - nehéz eldönteni) válik a képernyő,aztán mikor előjön a Windows üdvözlőképernyője az is egy pillanatra szétpottyan.Mielőtt beépítettem a VGA-t csak a proci grafikáját használtam,akkor nem volt ez a jelenség.A VGA miatt keletkezhetett? Köszi
-
Pocok77
tag
Na újratettem a win7 et és most így állok.
12.11 Beta 7
8026 pont. -
Dealer95
őstag
válasz
seederking #10066 üzenetére
Esetleg tippek, hogy mivel teszteljem?
3D Mark11, Lost Planet 2, Mafia 2, Sniper V2, Heaven és még?
-
Prof
addikt
Van valakinek tapasztalata a VTX3D 7850-esével?
-
Dealer95
őstag
Na a Phenom X4 B50 helyett hamarosan egy FX8150 lesz. Majd meglátjuk lesz-e észrevehető külőnbség. Holnap mindennel ami csak a gépen van letesztelem, hogy kiderüljön miben volt eddig nagy procilimitem. Ha a gépben lesz az új proci, akkor is lefuttatom a teszteket és a végeredményt majd feltöltöm ide, ha rdekel valakit.
-
válasz
Sondi1986 #10049 üzenetére
én pontosan ilyen gigából 11.db ból csupán 8.at kellett gariba küldenem
Selejtes szarok a memóriák szarok rajta, és a GPU is csak akkor stabil ha meg emeled a GPU feszt, különben nem megy neki még a 950.MHz sem
És a hűtése is búcsúba illő bóvli műanyag gagyi, ami fél nap után össze vissza elkezd rezonálni-csörömpölnia Sapphire Dual-X 11200-14-20G vedd meg!
-
kovsol
titán
válasz
menyoronc #10055 üzenetére
Gyári órajelet nem érdemes nézni, úgyis magasabban fogod használni majd nagy valószínűséggel
Én azért mondom az MSI -t és nem a Sapphire -t mert előbbire 3 év garancia van.
Gigával tapasztalatom nincs, de nem túl jó a híre a neten, és ha csak a negyede igaz akkor se tűnik túl jó választásnak a hosszú garancia ellenére se.(#10054) asdxv COD-ban még a Quake 3 motor bugja vagy sajátossága miatt jó a több fps, picit vicces, hogy 2000 ben még jónak mondható motort foltozgatnak 12 évvel később is.
-
menyoronc
aktív tag
Köszönöm!
No még estig kigondolom
De asszem MSI lesz belőle.... -
lowzor
veterán
válasz
menyoronc #10046 üzenetére
Sapphire, vagy MSI. Asus-t nem ajánlok, mióta láttam a tuning eredményeit. Gagyibájtot nehogy vegyél. Annak a legnagyobb a gyári órajele, és? Elvégezték a user helyett a 2 kattintást...Mellesleg arra sem fogadnék, hogy bírja a gyári órajelet
(#10045) seederking:
COD-ban nem elég a 60FPS, hidd el. Sokkal jobb a játékélmény, ha több van.
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking #10048 üzenetére
Hát ahogy én észre vettem, ha 60-ról leesik akkor amúgy is leesne, mert nem tud 60-at. Pl. néztem BF3-ban, amikor lemegy 60 alá, akkor mindig felmegy 100-ra a GPU használat. De pl. DiRT3-ban 1920x1200 minden max, 8-os élsimítás, stb, teljesen fix 60 FPS, amúgy meg 90 körül megy, de nincs nagy különbség, csak ugye a már korábban említett "képtöréses" jelenség
-
menyoronc
aktív tag
Köszönöm!
Látom h a gigának a legnagyobb a gpu órajele, de gondolom a többit is simán fellehet ennyire húzni alpfeszen
Szóval az Asus nem ér meg 4k pluszt?Black screen előjön 7850 alatt?
-
seederking
őstag
válasz
S. Szabi #10047 üzenetére
Hát hogy a viharba ne lenne elég a 60 (nekem is) csak gondolom ha esik valamiért akkor az zavaró lehet.Vagy nem erre gondol asdxv kolega?
+1 a Sapphire-nak
Na ez mekkora (első 3 ajánlóba nincs benne az asus) mi történt?
asus fan-ok éberdjetek(#10050) menyoronc : Valaki szerint megéri,valaki szerint nem. + a márka/tipus nem jelenti a 100%-os tuningolhatóságot
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking #10045 üzenetére
Nálam is be van kapcsolva a Vsync mindig, nekem is elég a fix 60 FPS, meg kevésbé is terheli a cuccot. Ha te több FPS-t szeretnél kapcsold ki. Amúgy azért 60, mert a monitor 60Hz-en frisssít, és ezt szinkronizálja.
(#10046) menyoronc: +1 az msi-nek
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Ma fogom megrendelni a 7850-et
Ezek közül melyiket a legérdemesebb megvenni? A lényeg h halk, megbízható legyen és majd a későbbi tuningot is jól bírja[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Gondolom az Asust fogjátok ajánlani a legtöbben
Megéri azt a plusz 4k-t?
Az MSI-n gondolkodom legjobban, de a zafir sincs kizárva.Ugye a 7850-eket nem érinti a black screen probléma????
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Gábor
-
Sondi1986
addikt
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #10039 üzenetére
Lehet véglis használni, de emiatt van fix 60 FPS-ed, ami nem valami jó COD-ban.
-
rolixyz
tag
válasz
seederking #10039 üzenetére
Oks, köszönöm.
CPU az i7 2700k vagy i7 3820 lesz, szóval elégnek kell lennie -
rolixyz
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Előreláthatólag egy HD7870-es kari elég egy 1920x1080as monitorhoz a mai illetve 1-2 év távlatában megjelenő játékokhoz?
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #10034 üzenetére
Mert gondolom a Vsync be van kapcsolva
-
Petyyyyy
addikt
-
seederking
őstag
válasz
Pocok77 #10033 üzenetére
Ezek után én nem nagyon "merek" próbálkozni az új driver-el.Főleg,hogy még a cpu tuningom is "hadilábon" áll
(csak tegnap óta tesztelem)
Medal,7870-el nektek hogy alakul?Nekem most,hogy húztam cpu-t még inkább stabilizálódik a 60fps.Eddig sem ment túlzottan és sok ideig alá de most azt vettem észre,hogy még (dirr-durr) jelenetekben is 60 marad.
Az új Cod beton 60fps,meg sem mozdul.Mondjuk a grafikán sokat nem fejlesztettek (igaz még csak a második pályán tolom).
A kocsog' nfs viszont idegesít.Nem laggol tulzottan de azért néha észre vehető./jöhetne valami patch/ -
Pocok77
tag
válasz
seederking #10004 üzenetére
A régi drivert töröltem. IOBIT uninstaller el majd restatart és úgy telepítettem a kövit. (beta 6 nál is ez votl a menet és működött)
Valaki csinálhatna még rajtam kívül, 3d amrk 11 tesztet. Összehasonlításképp a régi és az új driverrel. Lehet csak én csináltam valamit rosszul.
-
seederking
őstag
válasz
DeathAdder #10026 üzenetére
Hoppá,erre nem is gondoltam..akkor átnézem mi van engedélyezve hw-ban.
-
DeathAdder
veterán
válasz
seederking #10010 üzenetére
Azt már csak te tudod, hogy mit pipáltál ki, vagy HWiNFO-ba mit engedélyeztél
-
gyuromoj
veterán
Mivel egy darabig nem lesz kártyám és lesz pár új alkatrészem, mindenképp újra fogom rakni a Windowst. Esetleg kipróbálnám a Win8-at. Valakinek van róla tapasztalata? Érdemes Win7 helyett feltenni? Teljesítmény javulás várható? Mennyire támogatják a játékok, egyéb szoftverek, driverek?
-
Chapel
addikt
Asus 7850 v2-vel mik a tapasztalatok 7-es béta driver esetén? Érdemes frissíteni rá?
-
RyanGiggs
őstag
Erre nem tud vki választ adni, hogy ezt hogy lehetne megoldani?
Már végigzongoráztam az összes eddig megjelent 12.xx drivert.
Egy idő után mindegyikkel elkezd akadni.(12.11Beta7-et is próbáltam,akad!)
-
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #10016 üzenetére
Holnap első dolgom lesz felrakni
-
Dealer95
őstag
Driver frissítés után most már nem fagy ki a gép, ha feszt is emelek! (beta4->beta6)
Eddig 1120Mhz@1,138V most pedig 1160Mhz@1,17V teszteltem és stabil
(biztosra akartam menni, ezért nem emeltem sokat)Majd holnap tesztelem le, mennyi is a vége a kis Dual-X-nek.
-
Repsol600
addikt
Hát sajnos alapfeszen nem viszi az 1200/1450-et, 1,155V kell neki. Így már gond nélkül lefut a Heaven és a BF 3 is stabil.
[link] -
seederking
őstag
második sor cpu kihasználtság/hőfok ok
de milyen hőfokot jelöl a harmadik sorban az az egy érték? -
lowzor
veterán
Azért a Sapphire 7850 még viszonylag megbízható tuning terén, hiába szidják sokan a Dual X-et. Ráadásult most elvileg gyorsult az Elpida ram és a GPU-t is valamivel tovább lehet húzni úgy átlagban.
-
->Raizen<-
veterán
1170 mhz a gpu vége alapfeszen 12.11 beta 7 driverrel. Crysis 1 extreme immersion moddal meg bf3-al kitesztelve stabil. Felette azonnal fagy vagy újraindúl a gép crysis EI-vel.
(#10006) kovsol: Cell shading? Are you mad?
A quake engine sokadszor módosított változata.
-
Chapel
addikt
válasz
->Raizen<- #10002 üzenetére
Nem rég raktam fel BO2-öt. Iszonyatos csalódás, botrányos ez a grafika, nem hogy nem 2012, de kb Crysis 1 max. Megy full maxon, de ez nem nagy erény ilyen külsővel...
CE3 földbe döngöli -
seederking
őstag
Úgy van a tuning ahogyan csucsbicep kollága mondja.Mekkorák az igényeid a mai game-ket illetően?Mert a 7850 alapon sem rossz kártya.Ha pedig kifogsz egy "tuningosabbat" akkor egyenesben vagy.De ha biztosra akarsz menni akkor 70.
Pocok77 : Az szép,mármint hogy hiába raktad vissza a régi drivert.Ápropó mi volt a reinstall menete?
-
Pocok77
tag
válasz
seederking #9996 üzenetére
Sajnos nem. Ami még inkább érdekes, hogy már "csak" 7500 pontot kapok. Visszatettem a Beta6 ost de ezzel is ugyan ennyi. Na ez mi ?
Mindenesetre lesz majd egy új win7 install és meglátjuk.
-
->Raizen<-
veterán
Hú most nagyon imádkozok! Az alapfeszes oc pontosan nem lett még kitesztelve nálam! Cél gpu órajel--> 1200 mhz!
Beta 7 black ops 2 optimalizációt is tartalmaz az elkél most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest