Új hozzászólás Aktív témák
-
bajzal
őstag
Szerintetek Asus R9 270X TOP-nál nem sok terhelés alatt a 66°C? Amikor játszok akkor minden játékban megkapja a 99%-os terhelést. Csak azért kérdezem, mert még gondoltam egy kis tuningra is és 70°C fölé nem kéne menni.
-
123sylaar
aktív tag
Hali! MSI afterburner-el beállítottam, hogy mikor váltson magasabb fokozatba a venti (MSI r9 270 gaming) és megy is patentül. De ha kilépek a programból, akkor nem működik, csak ha fut a progi. Ez így normális,vagy akkor is meg kellene maradnia a beállításoknak, ha a program nem fut?
-
belinho
senior tag
14.7 RC-és semmi probléma, a verziószámot nem írta át, viszont a CCC profilt igen, szóval tökéletesen felment.
Egyedül a Grid autosport van fenn, az tökéletes, ahogy minden más, se fagyás, se kék halál se semmi. -
Clemi
veterán
Sziasztok.
Tervezek váltani egy (Asus) R9 270x kártyára. Mennyire gyakoriak a gondok ezekkel a kártyákkal, mert ahogy hallottam, a 260-ra nagyon panaszkodnak. -
Dany007
veterán
Üdv!
De régen jártam erre.
Olyan kérdésem van, van értelme (Mantle-n kívül) 14.4-es drivernek?
Tegnap raktam fel, mondom hátha dob valamit pár játékon (konkrétan NFS-Rivals-t és NFS MW(2012)-t próbáltam), de abszolút semmi különbséget nem éreztem a gyári 13.12 és az "új" 14.4 között.Ellenben most 14.4 alatt a ccc.exe windows indulásnál beakassza a rendszert pár másodpercre... nem tudom mért, de 13.12 alatt nem csinált ilyet. Tapasztalt még valaki hasonlót?
Nem tragédia persze, csak idegesít. -
bajzal
őstag
-
asturel
őstag
Valaki hasznalja problemamentesen a 14.7 beta (7/10/2014) legujabb drivert?
Mar az elozo is neha dobott 1-2 hetente kekhalalt, de ezzel ha megnyitok egy html5 videot rogton kekhalalt (system_service_exception) kapok :/ -
qpmex
tag
válasz
hackeeeee #50566 üzenetére
Akkor mindenképp venni fogok egy DVI kábelt, mert sajnos a HDMI kábellel (a laptopot hozzákötöttem), nem húzza szét teljesen a képet, (minden irányban van egy kis fekete sáv).
És nem tudnál ajánlani egy DVI kábelt hogy milyet vegyek a pcx-n? ha már úgyis itt rendelem majd meg a gépet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az alaplapi csatlakozóra hiába kötsz bármit, max akkor az IGP fog menni, vagy az sem. (beállítás kérdése)
A kártyán az Asus oldala szerint az egyik DVI csatlakozó DVI-I-s, vagyis azt át tudod alakítani DSUB-ra. Vagyis, kell egy átalakító.
De, szerintem jobban járnál, ha inkább DVI-DVI kábellel kötnéd össze.
Vagyis, ha már költeni kell, akkor ne átalakítót vegyél, hanem egy DVI kábelt. (A leírás szerint van a monitoron DVI csatlakozó is.)
-
F e Z o
veterán
Ha az alaplapi vga kimenetre dugod a monitort, akkor az alaplapi vga-t fogja használni a géped, a dedikáltat nem. Ne vga összekötő kábellal használd a vga-d ha már van digitális bemenete a monitorodnak, tessék venni egy dvi vagy egy hdmi összekötőkábelt.
(#50563) brown26 : Szerintem ott a VGA-val lesz valami gond. Az eladó vállalt rá póbagarit, vagy bolti gari esetleg van még r?
-
qpmex
tag
Sziasztok!
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5
Egy ilyen videókártyát fogok venni és azt szeretném megkérdezni hogy fogom e tudni csatlakoztatni a monitoromhoz ami egy Acer H226HQLBMID
A monitorhoz alapból adtak egy vga/d-sub kábelt ami jó is lenne de a kártyán ha jól tudom nincs ez a csatlakozó.
Ha az alaplapi vga/d-sub-hoz csatlakoztatom akkor kifogom tudni használni a grafikus kártyát?
Vagy kell hozzá vennem másik kábelt?
Alaplap típusa: Gigabyte B85M-D3H alaplapTudom hogy HDMI-vel és DVI-vel is lehetne csatlakoztatni de én most arra vagyok kíváncsi amit fentebb kérdeztem.
-
khes
tag
Lenne egy gyors kérdésem. Melyik hd 7850 változatoknak állítható a feszültsége?
-
brown26
tag
Ott sem jó sajna.
-
brown26
tag
Sziasztok.
Most szereztem be egy gigabyte 7850-es 2 gb-os kártyát, sajna nem ad képet.
Arra gondolok, hogy a lappal van a gond. http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p55-us3l_20/specs/ ebben a lapban szeretném használni.
Ahogy néztem ez csak pcie 2.0 tud, a vga-nak pedig 3.0 kell ha jól tudom.
Ez lehet gond? -
F e Z o
veterán
válasz
---Lasali--- #50549 üzenetére
Korrektül megcsinátad meg kell hagyni. A vrm-eknek lópikula a 66 fok, s szerintem a vramok alig termelnek hőt, így azok szerintem még ennyire sem melegszenek fel. Tapintásra meleg, de ha nem állja a kezed, akkor 60 fok fölött van, bár ezt kétlem.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
F e Z o #50547 üzenetére
Köszi. Tody tól vettem 1mm es fehér phobya -t. [link]
Volt még belőle nekem maradék, és a hátoldalon levő fekete borda alá is azt raktam első körben, mert gyárilag a sapphire feliratos lemez burkolathoz hozzá volt 4 darab kis fet szerű ic gap padezve. De gyárilag az a gap pad kb 3mm széles volt, az én bordám meg 17mm körül van, mert annyi még elfért a tekercsek meg a kondik átnyúló lábaitól, és teljes fedésben akartam alá tenni gap padet, mivelhogy a két borda egymáshoz van fogatva. Na ez a phobya val nem jött össze, mert volt ott egy zsák smd ellenállás, viszont elég nagyok ahhoz hogy annyira eltartotta a kemény phobya gap-et hogy hozzá sem ért ahhoz amihez kellett volna, szóval oda be kellett raknom a gyárilag a kártya tetején levő gapet, mert az nagyon puha, és az másfeles. Gyári gapeket azért akartam kidobni egyébként, mert valami furcsa olaj szerű kiválásuk van, amitől marha retkes lett több helyen a nyák, le kellett mosnom konkrétan alkoholllal..Tegnap nézegettem mennyire melegszik, ha rendesen volt terhelve akkor a bordában mértem 66 fokot, később visszahűlt 50 fokra, szobába 29 fok körül volt. Memóriákra lennék kíváncsi, azok szerintem melegebbek lehetnek kézzel tapintva, bár oldalról kap egy kis cugot az oldalsó venti miatt.
GPU az nulla, 39-45 fok.. majd még tesztelem de ritkán vagyok most itthon. -
F e Z o
veterán
válasz
---Lasali--- #50545 üzenetére
Milyen vastag gap-padokat tettél a vrm-ek és a bordák közé? 1-1,5mm? Egyébként szép munka.
-
SylverR
senior tag
válasz
---Lasali--- #50545 üzenetére
hámicsináltálteagyament
Bocsi, muszáj volt.
-
---Lasali---
Közösségépítő
No! Ráraktam a vizet a 270x toxicra.
Óriási hekkentésen esett át a kártya.
Lebontottam róla mindent amit csavar tartott..(Egyébként a gyári hűtés az általam eddig próbáltak közül a legjobb, szóval aki jó léghűtéses 270 est akar annak ajánlom ezt a toxicot, valóban elég halk, jól működik gyárilag is.)
Aztán elkészítettem a gyári bordákat bazi nagyban, hogy bírja a passzív üzemet. Memóriákra csak kis vackokat tudtam beszerezni, remélem elég lesz ez is. Előző kártyám (6870 flex) is hasonló átalakítással működött több mint 2 évig hibátlanul, és arra akkor nem kerültek ekkora bordák.
Végül kapott egy oldschool előlapi hőmérőből kibányászott kijelzőt is aminek az ntc jének fúrtam egy lyukat a nagy borda talpának közepébe..
Zern V2 es blokkról már elfelejtettem képet csinálni.. -
do3om
addikt
válasz
Nuada herceg #50485 üzenetére
Bajom eddig nem volt vele, egyszer történt 1 kék halál.
Huha ezt a komoly hibát azonnal ki kel deríteni, felrakni vagy 10 drivert amíg oránként nem lesz kékhalál.
-
Sundesz
addikt
Köszi a válaszokat! Az ár is döntő szempont persze, jelen helyzetben +8K lenne egy ASUS vagy Vapor-X verzió. De ahogy látom/olvasom, nem olyan rossz a Dual X sem.
-
Sundesz
addikt
Sziasztok!
Tervezek egy sima Sapphire R9 270 Dual-X OC Boost kártyát venni a régi Sapphire Xtreme HD 5850 örökébe. Nem tudom van-e valakinek tapasztalata a 2 kártyát illetően, illetve mennyire halk az R9 üresjáratban, illetve játék alatt? mert az 5850-et alig hallani, azt imádom. Elég kétes dolgokat hallok a Dual-X hűtésről.
-
bajzal
őstag
Egy Asus TOP-os R9 270X-et meddig lehetne húzni, hogy még 70°C alatt maradjon a gpu hőmérséklet? Mennyit bír egy ilyen kártya egészséges keretek között?
-
urbi73
senior tag
válasz
_-ORANGE-_ #50509 üzenetére
Nekem a Phenom x4 kihajtja , igaz 3600 Mhz van húzva a procim , meg nem 270 , hanem 7870 .
Gyorsan hozzáfűzném hogy a játékokra értem , Bf4, ,.Watch Dogs , stb , de nekem erre is kellet , nem mindenféle ˇˇstressz - tesztelgetés céljából . -
sloth400
csendes tag
Amúgy nem hiába kételkedem, mert a táp azért nem lehet MOST a felelős mivel több videókártyám is ment már vele. Hiba nélkül.
-
sloth400
csendes tag
válasz
Steve198310 #50520 üzenetére
Abból a tápból van fekete színben? Kövezzetek meg, de én azért a gép kinézetére is megyek.
-
Steve198310
őstag
válasz
sloth400 #50517 üzenetére
egy Delta DPS400 is meg felel és nem kerül több ezerbe. 2000-2500 körül már van.
Egy rohadt mód megbízható darab. AcBel,Delta ezeket használja a Lenovo,HP stb.
Tavaly cseréltem le a Delta DPS400 amikor CF-et próbáltam ki meg alkalmi volt a Tagan SuperRock. Bár nem fiatal de minden benne van ami kell. Pár éves. -
juve600
nagyúr
válasz
sloth400 #50517 üzenetére
és arra sincs garancia hogy a corsairmoduláris600-as jó lessz,azokból is van nem ajánlott széria
kérjél ismerőstől kölcsön egy MINŐSÉGI tápot vagy rakd bele egy olyan gépbe a te kártyád amiben jó táp van és kiderül hogy mi a problém,de egy 5000 ft-os táptól ne várj sok mindent
-
sloth400
csendes tag
Kételkedem bevallom, de ez szerintem érthető, hisz mindenki félti a pénzét és fölöslegesen nem is szeretne kiadni. Különben Tápból ha veszek legközelebb moduláris corsair lesz egy olyan 600Watt körüli.
-
sloth400
csendes tag
Oké akkor egy tápcsere lesz, de a Sapphire fórumon is tobben panaszkodtak rá CM táppal is. Gyakori kérdések-en pl azt írták, hogy instabil a kártya. Igaz, hogy tápot kell akkor cserélni, de a probléma le merem fogadni, hogy nem oldódik meg.
-
_-ORANGE-_
senior tag
Sziasztok! Egy Phenom II X6-hoz néztem egy MSI R9 270X Hawk-ot. Szerintetek kihajta nagyából? (Tudom, nem mai proci) A kártya kapna másik procit később...
-
törölt tag
válasz
sloth400 #50505 üzenetére
HKC 600W-os tápom én is megvédtem itt a fórumon, mert amikor 2 év! után megadta magát, a védelem megvédte a gépem alkatrészeit. Szerencsésnek érezhettem magam...
Kevés pénzből egy régi Delta belsővel rendelkező Chiefteket tudtam szerezni. Tudom a hatásfoka gyengébb, mert egy régi tipusról beszélünk, de megbizható tápegységet vettem. Az M-Tech tápok védelme sem mentené meg a géped alkatrészeit. Nagyon sokat láttam úgy elfüstölni, hogy alaplapot vagy akár CPU-t, VGA-t is vitte magával a Digitális Vadászmezőkre. Ennél még egy veszélyesebb dolog létezik, ha nem hozzáértő user vizhütést telepít a gépére és szivárgást, rövidzárlatot okoz vele. Akár lakástűzet is okozhat!
-
sloth400
csendes tag
válasz
Steve198310 #50504 üzenetére
HKC tábbal semmi probléma. Apámnak a gépében az megy 4 éve és ég adta a világon soha semmi probléma. Amúgy majd egy Corsair moduláris tápban gondolkozom majd egy új házikóval együtt, de minden esetre jó lenne ha ez a vdeókártya problémát megoldhatnám.
-
Apollo_21
addikt
válasz
sloth400 #50502 üzenetére
Az a táp..nem megbízható..mind1 h eddig mit tudott mit nem...csere javasolt, lehet 2évig hibamentes lesz, de azis h 2nap múlva visz mindent..nem az első eset volna.
Te döntésed,te pénzed..persze nemmindenki szüreteli a pénztCsak jótanács..
Egy superb 420as táp vagy egy ctg 500 is hulla jólenne, ha lesz rá lehetőség sztem nyugodtan mehet bele. -
sloth400
csendes tag
Ezzel a legnagyobb gond, hogy. Nicncs már ráa garancia és használtan vettem. Aztán nincsn csak egy pci slotom (Apropó alaplap: Asus P8B75M LX PLus). Miért vágná tönkre a gépet? full jó a táp. MÁr vagy fél éve megy a gépben és a régi videókártyámmal abszolút tökéletesen futott.. Sose volt túlfeszre panasz, hiszen az alaplapban beállítottam hogy kapcsolja le a túlfesz esetén az alaplapot. Tehát a táp már fél éve fut hiba és zökkenő mentesen, tehát kétlem hogy a táp lenne a probléma és még hardveresen is kétlem. arra viszont rá jöttem hogy egy picit, de tényleg PICIT kontaktos a tápcsati szal ha mozgatja az ember nincs kép...De azon kívül tényleg szép a kártya szép teljesítménnyel, csak megbízhatatlan és mi van, ha LiveStream közben csinálja, vagy valami. Értem, hogy segíteni szeretnétek, de egy árva fillérem nincs cserélni benne bármit is. Ja és a ram is vagy 1 éve szépen fut.
-
Zsohi
őstag
válasz
sloth400 #50500 üzenetére
Megértem, de az a tápegység idővel teljesen tönkre fogja tenni azt a gépet. A videokártyát, pedig próbáld meg garanciáztatni, ha ez nem megy akkor is van lehetőséget próbálkozni: Első körben távolíts el két RAM modult a gépből, a hiba könnyebb behatárolása végett, majd próbálkozzál azzal a játékkal amiben a hiba a leghamarabb jön elő. A videokártyát helyezzed át egy másik PCI-E sínbe, ha tudod és ismételd meg az előbbieket. A kártya órajelét csökkentsed 100Mhz-cel a CCC-ben a memória órajelével együtt és próba. Próbálkozzál a 13.9-es vagy a 13.12-es CCC kiadással. Végső soron meg ki kellene próbálni egy másik gépben a kártyát, ha eddigre se sikerült a hibára rábukkanni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged