- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard #54484 üzenetére
A VBE7 csak az UEFI boot részt hagyja ki a mentésből (amire figyelmeztet is), minden mást érintetlenül hagy - kivéve amit magad állítasz át. Ennél misztikusabb átalakításokkal nem kellene rémíteni a népet...
Nem mellesleg túl vagyok egy jó adag ilyen kártya módosításon, még soha nem sikerült ilyenbe botlani, max ha rossz értékeket adtam meg (irreális feszültség, órajel érték, stb).
-
katt777
félisten
válasz
marquuard #53907 üzenetére
Ami pedig még fontosabb:a furmark agyonterheli a kártyát, és más benchmarkoknak is hasonló szerepük van, kiegyensúlyozottak. Egy játékban viszont folyamatosan változik a terhelés, hol lazul a VGA, hol egy rakás adatot és számítást kap a nyakába, egy instabil túlhajtás ezért utoljára benchmarkokban fog kivágni. Persze a korszerűbb, jobban terhelő játékokról van szó, egy régebbi eleve nem terheli re sem a GPU-t, sem a RAM-okat nem nyomja tele, tehát akár bugmentesen is végigjátszhatod őket. Ettől persze ez még nem tesz jót a VGA-nak, ezért sem célszerű határon járatni, még ha az stabil is.
Speed(R): Eladtam a remek kis XT-met, már hiába pályázik rá bárki.
Azt az állandó, irritáló érzést viszont, hogy végre olyan VGA-m van, amelynek a mindennapi normális működéséhez semmiféle 3rd party program nem kell, egyszerűen nem tudom megszokni, folyton állítgatni akarnék rajta valamit.
Hja, a 15 éves beidegződés...
-
Speed®
titán
válasz
marquuard #53907 üzenetére
Azt nem szabad elfelejteni, hogy ha pl. procit tesztel LinX/IBT/P95/stb.vel és mellette nem fut semmi 3D motyó, a VGA pihen. Ugyanez fordítva is igaz többnyire. És mivel ha együtt dolgozik mindkettő, a táp jobban kapja az ívet, a határra belőtt feszültségek be-beeshetnek. Sokan szívtak már emiatt..érdemes pici ráhagyással dolgozni, abból még nem volt gond.
-
-
Steve198310
őstag
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
marquuard #52776 üzenetére
Tudom, hogy nem sokat hoz az 1500, de feljebb emelve 3Dmarkok szerint is csökken már a teljesítmény.
Ennyit hozott a tuning:
graphics tesztek alatt átlag 10-13% fps-t hozott (6-16 fps tartományban)
975/1400
1125/1500
Heaven értékekAz miért lehet, hogy a physics pont kevesebb lett a húzott kari mellett?
Talán azért mert több cpu kellett a húzott vgahoz, így kevesebb maradt physicsre?
Minden sebességen 2x futtattam le(nem volt számottevő eltérés az azonosak között) -
katt777
félisten
válasz
marquuard #52581 üzenetére
Chrome-ot használsz? Csak mert nálam sem IE, sem Fox alatt nem hibázott egyik meghajtó sem böngészés közben évek óta (pedig én aztán szólnék róla, ha hibát látok
). És direkt megnéztem simán driverből, mert az AB aut. megoldja az ilyen hibákat azzal, hogy nem engedi ugrabugrálni az órajeleket és a feszt.
Steve198310: Fullban, PX nélkül. Egyébként tényleg optimalizáltabb, mint az eredetiek, de az azért durva, mennyivel gyorsabb a 2. rész (és még a videó felvétel sem lassította be). Sokan azt nem tudják, hogy az AMD HDAO-t csinált, nV pedig HBAO-t, és ha rosszat alkalmazol egy adott kártyán, az durván hazavágja a sebességet. Egyébként van, hogy éppen a sima SSAO is, de az sztem inkább driver.
Hát, a driver telepítésben nagyot tévedsz sztem. Egyrészt ha felülírod, törli a régebbi profilokat, beállítások maradnak, ez viszont bugokat okozhat, ráadásul szépen lassulni fog idővel minden játék.
bezbol: Ez tutira driver hiba lesz (BS error). Ha eltávolítottad, pucold a maradék fájlokat/reget, különben a másik meghajtóval is marad a hiba.
joysefke: 14.7 RC 3 ajánlott, nem WHQL egyik sem. Egyébként a 14.8 "APU" meghajtó nagyon jó még, csak BF4-ben gyakran laggolást okoz (viszont nem dob ki, mint a frissebbek).
-
GAbre
veterán
válasz
marquuard #50879 üzenetére
Igazából minden karim tuningoltam,alapfeszen.
De pl az asus 6970re csak 30Mhzet tudtam húzni,vagy annyit se!
De pl 5850em sapphire-ra 75Mhzet vagy többet tudtam rakni.
És az 5770re is anno sokat bírtam!
Többet bírtam a sapphire-ra rakni,mint az msi hawk feszeltre rakni. -
-
Steve198310
őstag
válasz
marquuard #50284 üzenetére
Vissza gyári vagy emelsz rá feszt mert nem bírja. Ez volt téma Decemberben. Az első darab volt ami el halálozott és kaptam helyette egy vaport.
Na de óvatosan vele mert a lényeg ezt párszor meg csinálja (10x 20x ) aztán hller béla.
Várj. A GTA IV ben van Tessalacio? Nem emlékszem. Nekem a Crysis 3 nyirta ki
-
r00r1
aktív tag
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard #48462 üzenetére
Na kipróba. Idáig működik, fagyni még nem fagyott. Illetve szundiba ugyanúgy beledöglik, szóval alvás továbbra is tiltólistás.
Aztán a fhd -s lapostv nem hajlandó elfogadni a 60Hz -et, csak 59 -en hajlandó menni, ez a driver idiótasága. Tud valaki valami "erőszakos" trükköt az ilyen szemétségre...?
-
belinho
senior tag
válasz
marquuard #48233 üzenetére
Miért a tápegységre kérdezel, mikor írja, hogy másik gépben sem megy a VGA, mi ebben a logika?
Egyértelmű, hogy a VGA megadta magát, esetleg egy bios flash-t meg lehet próbálni, az sérülhet áramszünet esetén, de ha nem akarsz vele kínlódni és még garis, akkor vissza kell küldeni. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard #48229 üzenetére
Nem is bántom, ha nem muszáj.
Plusz, ha nem kizárt, akkor a legutolsó verziós bios van a kártyámon, de fejből most nem tudom. Ezt megnézem majd. Mert ha a legutolsó bios van rajta, akkor felesleges bántani. Először még ki fogom próbálni, hogy ha UEFI-s bios-t használok, akkor esetlegesen azzal jelentkezik-e a hibám, vagy sem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard #48227 üzenetére
Akkor ezeket portonként nézi? Mármint 0-tól számolja, és ahányadik.
Gondolom ha nincs benne vga, akkor úgyis közli, hogy usererror van kialakulóban.
Nekem akkor ezek kellenek:
atiwinflash -f -p 0 romneve.rom - első pci-e foglalat
atiwinflash -f -p 1 romneve.rom - második pci-e foglalat
atiwinflash -f -p 2 romneve.rom - harmadik pci-e foglalat
atiwinflash -f -p 3 romneve.rom - negyedik pci-e foglalat...stb
Ezeknél vajon, hogy van, az 1-es a "sima", a 2-es az UEFI? Ha jól emlékszem, akkor az UEFI bios-t nem lehet flash-elni.. Vagy rosszul emlékszem?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard #48225 üzenetére
Főként arra gondoltam, hogy vajon verzióban, vagy bármiben van-e valami féle eltérés a 2 bios között?
Hmm.. Itt vajon a vaporX az ugyan az mint a vaporX OC with boost? Gondolom, az órajelből adódóan.
Ha hazaérek, megnézem GPU-Z-val a bios verziót a kártyákon.
Flash-elni mivel javasolt, Atiwinflash? Ha igen, akkor abban CF esetén ki tudom választani mind2 kártyát, külön-külön? És a másik kérdés, hogy a bios kapcsolót bekapcsolva, vagy kikapcsolva kell felpakolni a bios-t?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard #48178 üzenetére
Elvileg de. Amikor használtam, nem találkoztam vele.
Tegnap kíváncsiságból próbálkoztam, hogy mondjuk DVI-on jelentkezik-e a hiba, de sajnos igen.
Viszont, amit katt is említett, manapság direkt ránézek, hogy vajon áll-e a kártya, vagy sem, de nem áll, venti forog, de megmozgatom az egeret, fekete kép, és semmi. Kicsit idegesítő a dolog.
És, sokáig nem csinálta, egyszercsak rákezdte, és azóta...
-
Steve198310
őstag
válasz
marquuard #47885 üzenetére
nem 2 hónapos a 8 baszod. már 2012. október 26. adták ki és azóta sem stabil. akkor szerinted? hagyjuk ezt a baromságot majd rá jöttök .
Te is pár hete csak nyavjogtál igy a piros halál ugy a piros halál. Akkor most ki is beszél zagyvaságot? Mond már légyszi nem te nyavajogtál? Így van vagy nem?
Ennyi. Ne feledd a 8.1 egy frissítés nem új rendszer és nem 2 hónapos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest