- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Steam Deck
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajzal
őstag
válasz
Apollo_21 #55047 üzenetére
Igen, tudom, hogy ezek már a végét járják. A ref 270X-nek 1050Mhz a gpu-ja, ennek 1120, az Asus alapból rápakolt 70-et meg én még 20-at, akkor csak 90Mhz tuningot bírt?
szerk.: Guru3D-n olvastam, hogy az MSI 270X-et felhúzták 1175-ig, a memóriát pedig 1550-re 1400-ról és ráhúztak +20% power limitet. A power limittel kitolom a TDP keretet, vagy mit csinálok?
-
dnightmare
csendes tag
válasz
Apollo_21 #54332 üzenetére
GPU-t levettem 800mhz-re 1000-ről és végigment a teszt. Akkor gondolom gari :S El akartam kerülni mert nagyon messze van pöst
. Még egy kérdés: Az gáz h nem kaptam driver cd-t a karihoz? Meg fogják említeni a gari érvényesítésénél? Azt hittem nem jár hozzá csak néztem egy unboxing videót és ott láttam, h igen -.-
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #53797 üzenetére
Mint soxor, ezúttal is leírtam fhdba elég 2 gb. Ha nem írtam volna sem kell nagy ész kitalálni, hogy akkor nem fhdbe vttem új vga-t.
SpeedR: Régebben is ezt mondtam, mert ez az igazság. A frametimeok is teljesen rendben vannak ab szépen lekövette. Mondjuk én is mondhatnám, hogy 3gb kártyákat akartok eladni, azért aknározzátok a 280-at, de az sem feltétlenül lenne igaz.
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #53757 üzenetére
Hát akkor ezt a linket küldd el priviben, légyszí! Ne offoljunk már ennyit.
Fizikailag kéne módosítani a kártyán.
imroid: Tégy fel egy Trixxet v. Afterburnert. Ahogy rendbe szeded a VGA vezérlését, minden flottul működni fog. A CCC-t nem a normális VGA-vezérlésre találták ki, pont ellenkezőleg. A sokat ugráló feszek és órajelek csökkentik a VGA élettartamát, elég alaposan, emellett különösen a böngészők érzékenyek rá (mert persze azoknak is qrwára kell grafikai gyorsítás).
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Apollo_21 #52992 üzenetére
R9 270 2GB GDDR5 Dual-X OC With Boost. A teljes megnevezése. Érdekes most bekapcsoltam mindent ugyanugy (fraps elindítva). 30 fölé nem akar menni az fps harcjelenetek pedig megeszik 5-10 re. o.O ( Shadow of mordor)
VGA memória fullon kihasználva. Húzva (1000mhz-re, sem lett jobb az fps.) Eddig pedig ment minden. Nem frissítettem drivert semmi csak elmentem és haza jöttem1.188V ot ad neki automatikusan mikor maxon pörgött és 56 fokig melegedett. 36% náljobban nem ment a venti. Jahm és húzva sem kezdett el csíkozni vagy szilánkozni meg ilyenek mint dotánál.
-
Jeollam
aktív tag
válasz
Apollo_21 #51860 üzenetére
Tisztázzunk mindent rendben ?
Először is röviden:
A tápegység van meg neki legrégebben.
Voltak különböző konfigurációi, de azt hiszem ez a hiba mindig megvolt neki.Én már rég mondtam neki, hogy a táp, de igazából sosem kapott eléggé sok prioritást a dolog, jöttek a jobb hardverek, i7 most már, és kicsit zavaró neki a dolog gondolom, főleg úgy, hogy nekem sosem jött elő ez a dolog.. Sokkal gyengébb gépem van, de nekem nem jött elő sosem, pedig tényleg szinte mindig ugyanazokkal a játékokkal nyomjuk..
( Nekem Chieftec 550AB-A tápegységem van )
Ezért szeretnénk rájönni mi is áll a dolog mögött, ő gondolom nem szeretne belerohanni a dologba, elsietni azért kért meg írjak ide be.
Ha már tápot vesz, akkor tudjuk meg tényleg az kell-e neki.Esetleg ha másnak is volt/van ilyen gondja leírná legyen szíves?
-
Steve198310
őstag
válasz
Apollo_21 #51668 üzenetére
Ez így van. Ami szarul van optimalizálva azon nem segít. Watch Dogs példának okáért. Vagy a gta 4. Ezek nem mennek normálisan. Lag meg mindenféle töltés hiba meg marad. Wd ki próbáltam CF el de sajnos hulla a támogatása. Olvastam a hd 7970 el sem megy. Vissza kellet venni high re
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
Apollo_21 #51187 üzenetére
Köszi srácok.
Meglátjuk mi lesz. Ha csere lesz és kell, akkor pótolok rá egy kicsit, hogy valami jobbat kapjak.
Csere esetén választhatok más márkájú kártyát is?Egyelőre várom a PCX visszajelzését, hogy mikor küldik a futárt.
Van egy olyan érzésem, hogy el fog tartani egy darabig a gariztatás. -
szika87
aktív tag
válasz
Apollo_21 #50920 üzenetére
De,eldugott zárt helyen van a gép,valamint belül a gépházban is meglehetősen szűkösen vannak a dolgok ezért nagyon is elképzelhető hogy emiatt van,csak nem gondolnám hogy ez dob rajta +15-20fokot.Majd ha hazaértem megnézem hogy lekapom a ház oldalát és mennyivel lesz alacsonyabb a hőmérséklet.
do3om: Egy Powercolor Myst,bár nem tudom mi jelentősége van hogy melyik Tahitis , mivel egyiknek se kéne ilyen magas hőfokon mennie gyártótól függetlenül.
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #50425 üzenetére
Én meg azt írtam többX, hogy hiába van egy 400W-os tápod (amiből egy jó simán elvisz egy ilyen konfigot), ha a 12V-os ágakon pl. csak 17A-t ad le, a kártyának meg 20 kéne.
HANDO88: 4500RPM?
Hát, tényleg nem csak a lapjai szarok az MSI-nek.
Afterburnernél az MSI beállítást kell választani (akár extended-et), kezelnie KELL az MSI kártyákat. Egyáltalán hány eres kábel van a kártyán? Mert, ha 2, akkor szívás, csak a potméter marad. Azt mondjuk amúgy is alkalmazhatsz (hőérzékelővel vagy kézit), kari és csatlakozó közé bekötöd, garvesztés sincs.
Grave444: Még mindig itt vagytok leragadva.
A GPU egy dolog, 80°C teljesen OK, de a kártyák a VRM-ek túlmelegegedésétől szoktak bekrepálni. Azt nézd. Ha 100°C alatt marad, OK, felette már gázos, 110°C-felé már képvesztés és fagyás (érdekes, hogy AMD szerint 120°C-ig vannak hitelesítve ezek a cuccok, mégsem bírják). Ha nem tuningolsz, nem melegszenek 100°C-ig. Nagy teljesítményű ÉS hűvös kártyák csak a zöld oldalon vannak. Sajna még mindig nem hoztak ki semmit, amire megérné váltanom, de nem sürgős, mert 1950XT óta ez a legmegbízhatóbb AMD kártyám. Igaz, előbbi még ATI volt, nem is volt vele probléma, sem hardveres, sem driver.
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #48847 üzenetére
Van, ahol ez azt jelenti, hogy beleteheted a 2 kártyát.
Csodálkoznék, ha AMD procival komoly SLI támogatása lenne. Én olyat is tapasztaltam, hogy már AMD VGA-val Intel lapban olyan hibák tűntek föl, amelyek AMD-ben nem, pedig egészen egyszerű dolgokról van szó.
hackeeeee: Munkahelyről netezek, nincs időm keresgélni, köszönöm az infókat.
- = Zk = -: Remélem, meg tudod majd nézni Intel kombóval is, mire képesek. Csodálkoznék, ha akár 100% kihajtással ugyanaz lenne az eredmény.
csucsbicep: Hát, ez érdekes. Honnan láttad?
juve600: Az "ua. beállítás" nem mond semmit. Ilyen FPS-értékek mellett nyilván nem feltétlenül mérvadó a mérés.
Leavemealone: Nem cserélted föl? Vagy valami elállítódott. Érdemes lehet a beállítás fájlokat törölni, és újra beállítani.
-
Steve198310
őstag
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Apollo_21 #45989 üzenetére
Én nem tapasztaltam az előbb említett hibát,szóval vmi nálad nem kerek.
Pedig folyamatosan megy a youtube a háttérben,mert zenét hallgatok.
Picturemaker Nálam jó minden tényleg,szóval lehet nem vagy szimpi a drivernak,
Tavaly ősszel úgy voltam pedig ,hogy én is átmegyek zöld oldalra,és láss csodát.
-
R3laX
addikt
válasz
Apollo_21 #45934 üzenetére
Innen olvass lefele. Gazsinak is ennyi volt a hőfok, már beszéltétek... 74 körül, ez normál .
Szerk.: Ha MSI AB-t használsz, akkor a Force Constant Voltage-et nyomd ki, mert az nem engedi nyugalmiba tenni a GPU feszt, folyamatosan maxon adja neki. <<Bár ez lehet hülyeség, majd javítanak. Lehet a Low-level hardware access interface oldja meg enableden.
-
marquuard
veterán
válasz
Apollo_21 #45829 üzenetére
14.1-es van fent, DirectX-ben használom a BF4 multit, de érdekes, tegnap 4 óráig folyamatosan multizam rajta, és semmi. Nem hinném, hogy videokártya probléma lenne, ezalatt a 4 óra alatt fixen 63fok volt, egyszer nem akadt meg. Ma 1,5 óra után egyszer jött az általad mondott "vöröshiba", többször nem.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Apollo_21 #45767 üzenetére
Na és ilyenkor mikor szétkapjátok a karit mert mondjuk újra kell pasztázni. A már korábban rajta lévő Gap-padokat használjátok tovább, vay cserélitek? Tehát mondjuk a memórián ha van, akkor azt ott hagyjátok tovább, vagy azt is cserlitek?
Szerintem a Gap-pad kibír több szétszedést-összerakást, vagy nem? -
-
emre
veterán
válasz
Apollo_21 #45630 üzenetére
Nálam a Sapphire 7870 Ghz editionnál így néz ki a dolog, ha ez segít valamennyit. Mondjuk nincs is panaszom a hűtésre.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz
Apollo_21 #45602 üzenetére
Látszik a kártya típusa az adatlapodon amúgy. VRM igen a kártya elején ami van függőleges vonalban szépen elrendezve.
Hátlapon mérve is 89°C, azért az nem hideg.
Én amúgy nem vagyok elájulva az asus hűtésétől.(#45603) Ed3r_X_ igen,gpu-z 7870 kártyáknál tud márni vrm hőfokot.
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #45597 üzenetére
Na jó, ha mondjuk lekapcsol furmark alatt akkor az már nem olyan jó jel.
De tény, hogy a furmark olyan terhelést ad, amit játék közben sose fog kapni a kártya... De már legalább egy jel arra, hogy tényleg jobban melegszik az átlagnál. Egyébként azt hittem 270x-ről van szó.Aztán most látom, hogy 7870 még a régi fajta dcu hűtéssel.
És látszólag tényleg nincs sok minden ramokon.szerk.:
A képen a GPU körül lévő kis csipek, összesen 8db, azok a ramok. 8x256MB így jön ki a 2GB vram.
-
kovsol
titán
válasz
Apollo_21 #45597 üzenetére
Ahogy nézem a VRM teljesen csupaszon van a kártyán. Esetleg ha valami alacsonyabb ramsönöket ragasztanál rá, akkor javulna a hőfok. Nem tudom mennyire férnének be a borda alá.[link]
Nem tudom az MSi és Sapphire féle fém borítás mennyit segít azokon a kártyákon: [link], de nekem volt még anno Sapphire 7870 kártyám amin volt, és ott nem volt túlzottan melegedős a vrm. [link]
-
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #45594 üzenetére
Tyú, hát nem tudom, de szvsz te magad megválaszoltad amit "kérdeztél". Túlreagálod.
Úgy emlékszem nálam is elment 70-77 fokig a vram GPU-z szerint átlagban.De nem igazán kell vele foglalkozni. Leégni nem fog tőle a kártya. Ha tényleg gond van, akkor úgyis lekapcsol. Na ha már lekapcsol valószínű túlmelegedés miatt, na akkor van gond!
Fix 55%-on a venti fordulat? :S Heh? Nekem 40% fölé alig megy max terhelés mellett... 1800-1900rpm maximum.
Szerk.:
@szasanyi:
Szvsz ha Throttling-olna játék közben akkor azt a vak is észrevenné és egyből kezdené keresni a hiba / probléma forrását.
De jelenleg ha jól veszem ki a kollega szavaiból, csupán a szemét zavarja a magas(nak tartott) hőfok. /70-80 fok vramnál nem vészes. Jó följebb ne menjen már, de még nem ok a throttling-ra/ -
szasanyi
félisten
válasz
Apollo_21 #45594 üzenetére
A VRM túlzott melegedésének eredménye a Thermal Throttling szóval nem alaptalan a dolog. Másrészt azt, hogy A. Peter miért hűtené jobban azt nem értem... mivel nem a GPU hőfok magas. És ez ennél a kártyánál szvsz nem egyedi, cimborám nemrég vett ui. és nála is ilyenek vannak, amire én is rákérdeztem pont mert sokalltam kicsit..
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #45592 üzenetére
Hehe, nekem egyszer a GPU-z azt írta ki vrm-re játék után, hogy 255 fok!
Na mondom ez igen, Asus, ezt is kibírja!
De amúgy nem igazán foglalkozom már a hőfokokkal. Az első pár napban figyelgettem aztán kész...Más.
Tegnap este felraktam a Grid 2-t. Nemtom mért, biztos ráuntam a sok hentelésre a black ops2-ben az MW1-MW3-ban BF3-ban GTA4-ben...
Na mindegy, a lényeg, hogy teljesen fullosan megy full beállítások mellett. Nyomattam benchmarkot, de 10fps-sel kevesebb lett, mint a tesztekben. Mire rájöttem, hogy azért, mert a tesztekben csak 4xMSAA-val teszteltek mindenhol! Én viszont az AA-t is fullra raktam, a 4xMSAA mellett még van vagy 4 szint amivel följebb lehet menni. Van 8X aztán jön valami 4f8AEQQA fa..om se tudja már mi... Na és abból is fel lehet menni 8x16x szintre is és én ott toltam benchmarkot. Ezért lett kevesebb 10 fps-sel az átlag. De még így is megvan a fix 60 bőven...Csak én azt hittem, hogy a tesztekben ahol azt írják hogy full, ott tényleg mindent fullra raknak... De ezek szerint nem egészen. Ja és a lényeg, hogy bizony elég szép az a játék. : ) Tetszik. Bár az irányítás bill-el kissé nehézkes még...
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Apollo_21 #45503 üzenetére
Momentán tényleg úgy tűnik, hogy az ASIC nem számít tuning szempontjából. Ano korábban azt olvastam itt, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb alap feszen megy a kártya, itt a forrás ni: [link]
Bár ennek fényében sem értem, mert 1,2V (amit kap az enyém) szerintem nem sok 1150-hez, sőt ezen megy 1200-on is 70,7 ASIC mellett... Szóval csalóka a táblázat, mert 80+ ASIC karik sem kapnak kevesebb feszkót szerintem, vagy valakinél igen?
Egyébként erről a kariról van szó :[link]
Köszönet a kariért Tailor74-nek, a szállításban is sokat segített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged