Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
F e Z o #55812 üzenetére
Mutasd már meg hol van leírva hogy a pci-e 3.0 sín 150 wattot ad le a kártyának, nem látok én semmi ilyet!
Popes
Mivel a 150 watt az max amit fel tud venni.
Optimalizálták a fogyasztását valamelyest. Ha eléred a 150 watt határt és tovább emeled az órajelet ugyanazt vagy kevesebb teljesítményt kapod. -
Popes
őstag
válasz
F e Z o #55814 üzenetére
Igazad van, de itt 1280 vs 1280 a felállás.
"Ugyan az R9 270-re hivatalosan már a Curacao kódnevű cGPU került, de ez gyakorlatilag a Pitcairn lapka felújításának tekinthető, így a főbb paramétereket tekintve nincs eltérés a két megoldás között. Mindez 1280 darab aktív shader részelemet tarkar, 2-2 darab ACE, setup és raszter motor, 80 textúrázó csatorna és 32 blending egység mellett." LINK -
Mika1227
őstag
-
Giot
addikt
válasz
F e Z o #55459 üzenetére
Lehetséges.
Anno a 4870 es korszakban foglalkoztam többet a tuningal. Monitorozásnál gpu/memória/vrm hőmérsékletekre emlékszem, és lehet rosszul mivel a gpu vrm volt a kritkus terület a harmadik tényező nem.volt annyira forrófejű.
De vrm túlmelegedés miatt volt, hogy lekapcsolt a kártya. -
CirrMee
addikt
válasz
F e Z o #54796 üzenetére
Mondjuk ezen nem kell csodálkozni.
Azt a chipet a ~1100MHz -es körüli tartományra tervezték, és szándékosan fogták vissza az órajelét. Plusz a letiltott egységek miatt a hőtermelése is visszább lett fogva, ami szintén a tuningot segíti. Szóval nem valami csoda miatt lehet annyira huzigálni azokat. -
CirrMee
addikt
válasz
F e Z o #54709 üzenetére
tudtommal hang csak egy helyen lesz
Ez is egy szempont...
Hang csak azon az egy kimeneten lesz, ahova be van állítva. Teszem azt, hogy a lejátszóprogramok szép hányadánál be lehet állítani, hogy melyik kimenetre küldje a hangot. Ha egynél több zajkeltő található a fedélzeten, beállítod pl HDMI vagy DVI esetén a kijelzőhöz a kimenetet, a játék meg marad a windows default kimeneten, máris meg van oldva a dolog.Bár kifordíthatjuk a kijelentésedet, miszerint csak egy helyre fog menni ebben az esetben a játék hangja, meg (még) egy helyre a filmé...
-
Nuada herceg
őstag
válasz
F e Z o #54709 üzenetére
Ja értem. Szóval alapból kicsit jobban fog pörögni a kártya. Már az asztal alatt.
Had dolgozzon, azért van.
Hát igazából szerintem egy HD film nem sok erőforrást rabol el a géptől. De nem tudom a kettőt már hogy bírja, azért kérdeztem.
Hát most olyan monitort veszek, ami tv is egyben. Szóval hdmi - n megy a hang mondjuk a játékhoz, a hangkartya meg a másikhoz. Na majd kitapasztalom.
Csak kíváncsi voltam, h működne ez.
Köszönöm a választ. -
Z10N
veterán
válasz
F e Z o #54539 üzenetére
Ezt a mondatodat most nem ertem. Mit nem kellett volna kihagynom? Mind a ketto 7870, ennel pontosabban kell fogalmaznod. Ha a 7870-re gondolsz azt megvettem, a 7870LE pedig a gazdaja szerint is melegedett es hangos volt, arra meg kellet volna egy plusz dupla ventis huto, ami +5k (25k vs. 37k mar nem mindegy). A melegedest meg meg lehetett volna oldani finomhangolassal. Illetve a sima helyben volt, mig az LE meg +pk (+hutes pk). Inkabb DDR3-t es normalis hutot vettem az APU-s gepbe.
-
Tigi
őstag
válasz
F e Z o #54328 üzenetére
Köszi, lefuttattam.
Extrémre állítottam 1920x1080-ba lefutott, igaz, hogy nem volt végig folyamatos, de végigment hiba nélkül.
A kártya 64 fokig melegedett úgy, hogy nem halottam, hogy nőtt volna a venti fordulatszáma, mondjuk nálam ez nem jelent semmit mert félig sajnos süket vagyok. -
kovsol
titán
válasz
F e Z o #54318 üzenetére
Pont ugyan ezt akartam én is kérdezni. Amúgy 7870xt egy nagyon jó kártya, de közel se elég mindenre már. Ha szűrőket hanyagolja az ember, és esetleg néhol pár dolgot kicsit vissza vesz a részletességből akkor még egész jó fps értékeket tud produkálni, de maximális beállításokhoz már kevés tud lenni az ereje egyre több helyen. A 7970/280x pedig igen is erősebb kártya, azért mégis csak ott az a teljes erejű Tahiti GPU, és a 3GB 384bit Vram.
Egyébként meg a többlet sebességgel nem arányosan nő az ár, ezt már megtanulhatta volna mindenki. Ha egy lépcsőt akar lépni az ember feljebb jelen esetben az a 280x akkor nem lehet elvárni, hogy pont annyival legyen drágább, mint amivel gyorsabb.katt777 meg szerintem valami 7870xt fan klubbot alapíthatna, mert akármi van az a kártya az etalon, és mindent ahhoz kell mérni.
Egyébként én is 7870xt ről váltottam egy gtx 970-re.
-
Skimaster
senior tag
válasz
F e Z o #54181 üzenetére
Akkor hagyjuk a procit, szóval mire érdemes váltani a kártyáról, ami van most?
Majd a proci is le lesz cserélve, ha kell,egy erősebbre...az Intel vs Amd hagyjuk,igen mindenki tudja,hogy jobb a kék, de nekem akkor is Amd lesz,és nem azért, mert nem tudom megvenni az Intelt....
-
Hubba12
senior tag
válasz
F e Z o #54165 üzenetére
Köszönöm szépen valahogy sejtetem... De azért biztos ami biztos alapon úgy voltam vele rá kérdezek az igazi erejével nem vagyok tisztában még annyira ennek a kártyának
Mivel Nemrég vettem pottom áron és egy 2 magos Intel Pentium E6600 mellett pihent
A másik gondolatom egy i5 2400 volt ez már megfelelő?
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #53773 üzenetére
Nem érzékeny rá. Nálam hasít, mint az álom 1100/1700MHz-en, ami OC-re még 13% valós túlhajtás. Minden más is megy ezen, egyszerűen azért erre állítottam be, mert ez stabil.
Egy érdekes tapasztalattal gazdagodtam most, hogy másik kártya van a gépben. Sokkal gyorsabban indul a windows, az alaplap szoftvere gondolkodás helyett pikk-pakk bejön, stb.
Hát, erre nem számítottam. Pedig AMD-ből csak maga driver volt fent.
-
Speed®
titán
válasz
F e Z o #53717 üzenetére
Melyik régi 78x0re gondolsz? Az Auras Fridge, amit jelenleg is használok a 7870LEn, volt 7850en is (passzívan)
katt777
Szerintem ez az S3 nyugodtan lehetne S1 Rev.3., akkora rókabőr. Anno legalább olcsó volt az AC S1, most már ez sincs..10+k eléggé lol kategória ezért. -
katt777
félisten
válasz
F e Z o #53717 üzenetére
Én csak azt látom, ami a supporton ott van, beleértve a 78x0 kártyákat is. Egyébként hátrébb is elhelyezhető a hűtő. Mondjuk *-os jelölések vannak sok kártyánál, csak az nincs sehol, mint jelentenek ezek a *-ok. Ahogy nézem egyébként elég nagy az S3 talpa ahhoz, hogy lefedje a GPU-t.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #53452 üzenetére
De akkor ua. van, mint a single kártyáknál, nem kell a +2x2GB ugyanúgy, mint 1 kártyánál a +2GB. Oké, Mantle megzabál többet, de ennek semmi látható hatása nincs, az extra pénzt az ember költse procira, hogy Mantle-re szüksége se legyen. No meg ez 2-3 játékot jelent...
Witchert 2-nek, Crysis 3-nak sem kellett 2GB, és nem nagyon tudok durvább grafikát. No meg alapból tartanék a driver esetleges hiányosságaitól a nem dömpingméretű (1-2GB) RAM-okkal kapcsolatosan.
Lehet, tájékozatlan vagyok, de eddig csak Full HD felbontás felett láttam valóban értelmét a 2GB+ RAM-nak. DX-ben 1.8GB volt eddig a max grafikai igénybevételem maximum grafikára még driverből (CC) is ráerősítve, optimalizálásokat kikapcsolva.
-
Z10N
veterán
válasz
F e Z o #53426 üzenetére
Mindkettoben ugyan annyi van 20CU es sTream proc., nem steam
Amugy tovabbra se ertem mi kerul rajta 50k-ba, amikor egy feltupirozott 7870-rol van szo, aminek az AMD a vegen levitte az arat $169-ra.
Persze a rossz Forint miatt ez tenyleg annyi 169x250x1,27. Viszont korabban amikor $200 folott volt lehetett kapni 44k-tol, kulonos. -
G4RWIN
tag
válasz
F e Z o #53297 üzenetére
sorry, nem fértem bele a szerkesztési időbe.
A power limit ha minden igaz akkor 0% on van, érdemes kitolni? ha igen mennyire? (max 20% control centerben)
Amúgy a win reinstallt azért gondolom, mert tavasszal mikor játszottam akkor igaz, hogy nem írattam ki az fps -t, de mintha stabilabban vitte volna magasabb részletesség mellett.
-
G4RWIN
tag
válasz
F e Z o #53297 üzenetére
Nem igazán értek hozzá, úgyhogy most 15 perc játék után csináltam ezeket a képeket: gpu-z ; gpu-z sensors hátha ebből van valami info.
Túlmelegedni nem szokott a kártya szerintem, amit idáig láttam az max 65 fok volt, az soknak számít?
Powerlimitet hol találom?Köszi!
-
Steve198310
őstag
válasz
F e Z o #53288 üzenetére
generáció?
Tudtom szerint csak mókoltan léhet 1300mV(#53290) katt777 Attól nem fog úgy fűteni mint az XT-d. Bár nem is megy annyit de ahhoz elég , hogy a sima 7870 el érje 1150Mhz körül. A 1240mV használtam és 1240/1400Mhz ment. Sajnos nem ment 1225mV vel csak 1155-1160Mhz körül.
-
Barathrum
tag
válasz
F e Z o #52498 üzenetére
Köszönöm a tippet :-)
Néztem teszteket, ott azt írták, hogy az MSI R9 280 körülbelül 20%-kal gyorsabb, mint a 270X, viszont csak kb 13%-kal van lemaradva a 280X mögött.
PCX-ről fogom rendelni, ott 61 000. De lehet, hogy decemberig olcsóbb lesz.
Vagy ha valami csoda folytán megint leesik az Asus R9 280 DC2T ára 56-60 e köré, akkor azt veszem meg. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
F e Z o #51841 üzenetére
Én most a 14.7 bétát nyüstölöm épp. A mantle-val Nekem is akadt gondom, bár a steam-en lévő mantle-s tesztprogram alatt szépen dolgozik. Ez előtt sokáig a 14.3 bétát használtam, az volt az egyik legjobb.
Azért nem tértem vissza 13.12-re, mert zavart, hogy bármit csináltam, bárhogy próbáltam kitakarítani a drivert, 14.x után hiába telepítettem a 13.12-t, verziónál mindig az utoljára telepített 14.x-es driver verziószámát írta.
Ismerősömnél nV dolgozik, igaz egy régebbi darab, 560Ti, ahogy Tőle hallom, a zöldeknél is akad probléma driverek terén.
@zk: Ha van textura villogásom, legutolsó (2010. jún.) dx csomag fel, és probléma megoldva. De a legtöbb esetben nincs. Diablo 3 alatt vannak anomáliák, de általában alt-tab után jelentkeznek, és az után általában meg is oldódik.
-
Steve198310
őstag
válasz
F e Z o #51772 üzenetére
Na igen ez olyan 285-280-280x vagy ha jobban tetszik akkor 280-285-280x. Na majd az is bekerül oda aztán megy majd a lázadás
Bajzal: szerintem tekerd fel 50% majd keresd ki mit bír orajelben a kártya és ahhoz kell egy profil. Olyan 1150-1170 között lesz a vég ami 2fpst jelent de probalgathatsz feszt emelni akkor milyen de sok jót nem várok már én sem nincs bennük már kraft. Ja játékkal tesztelj mindig. Kevés a teszt progi hozzá
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #51684 üzenetére
Igen is meg nem is.
Fix fesszel dolgozom, és PL-et csak feltétlenül szükséges esetben húzom fel, azaz szinte soha, mert egy grafikailag terhelő alkalmazásnál úgysem esik vissza sem az órajel, sem a fesz (de a beállítottat Vdroop miatt nem éri el), kevésbé igényesekre meg ott a csökkentett órajeles 3D profil szintén 0%-kal.
HWInfo-ban szoktam követni, mert AB és társai csak a beállítottat jelzik, nem a valósat: a gyári órajelek 0,89-0,99V körül mennek (@1,019V), a tuningosak 1.089 (@1,119V) közelében, minimális változásokkal.
Auto fesz-beállításokkal a hülye driver még a csökkentett órajeles profilt is megküldi 1.144V-tal, hiába tiltom le elméletileg AB-ben, szóval az rögtön kilőve, mert a gyári hűtés (dupla ventis) "támogatásával" egy gyári órajeles sima játéktól máris 97°C-ra hevülnek a VRM-ek, de kánikulában néha még le is kapcsolt. Fesz szabályozás segítségével a VRM-ek tuning alatt sem melegszenek ennyire. A poén az, hogy ennek a kártyának az első generációja még 1,2V-os üzemi feszültséggel készült, annak a melegedésébe bele sem merek gondolni.
Szóval én a fentiek miatt vagyok a tuning, és nem a valóban értelmetlen túlhajtás mellett (értsd: 100 helyett 110FPS).
Megj: Alapból átskáláztam az AB-t, hogy a max beállítható érték 1100/1710 legyen, mert a francnak sincs szüksége 1800 meg 2600MHz-es órajelekre, így 2D-ben 305/470-re sikerült levinni az órajeleket a gyári 0,796V-on (gyári 300/150 helyett), tehát alapon is van egy kis tuningom, ami pont jó TV-zéshez, videó-lejátszáshoz v. böngészéshez (+ régi játékokhoz) anélkül, hogy az órajelek felugrálnának a gyár UVD 500/1500MHz-re értelemszerűen magasabb fogyasztással és nagyobb melegedéssel.Raidon: Felhívnám a figyelmedet, hogy az AMD is zöld.
(Csak csúnyább.
) De értem, mire gondolsz.
Remélem, végigmész a javasolt úton (FVH, ASUS kzp), és sikerül vmi megoldást találni.
Zsébernardo: 26°C-os VRM nincs.
Összehasonlításokat illetően javaslom a gpuboss.com-ot.
Andrewstarr: VRM vagy RAM-hibás az. Csere. Egy 2D-ben amúgy is halódó karin én sem kockáztatnék bios-frissítést.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
F e Z o #51486 üzenetére
Hát gyerekek nem tudom be merjem-e vállalni a 3 év gari helyett az 1-et.
Ugyanez a kártya az Aqua-ban, 1000 Ft-tal drágábban 3 év garanciával van.
A PCX levásárlást ajánlott fel, de ha jól tudom törvényileg a levásárlás nem létezik, akár a pénzt is visszakérhetném? -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
F e Z o #50547 üzenetére
Köszi. Tody tól vettem 1mm es fehér phobya -t. [link]
Volt még belőle nekem maradék, és a hátoldalon levő fekete borda alá is azt raktam első körben, mert gyárilag a sapphire feliratos lemez burkolathoz hozzá volt 4 darab kis fet szerű ic gap padezve. De gyárilag az a gap pad kb 3mm széles volt, az én bordám meg 17mm körül van, mert annyi még elfért a tekercsek meg a kondik átnyúló lábaitól, és teljes fedésben akartam alá tenni gap padet, mivelhogy a két borda egymáshoz van fogatva. Na ez a phobya val nem jött össze, mert volt ott egy zsák smd ellenállás, viszont elég nagyok ahhoz hogy annyira eltartotta a kemény phobya gap-et hogy hozzá sem ért ahhoz amihez kellett volna, szóval oda be kellett raknom a gyárilag a kártya tetején levő gapet, mert az nagyon puha, és az másfeles. Gyári gapeket azért akartam kidobni egyébként, mert valami furcsa olaj szerű kiválásuk van, amitől marha retkes lett több helyen a nyák, le kellett mosnom konkrétan alkoholllal..Tegnap nézegettem mennyire melegszik, ha rendesen volt terhelve akkor a bordában mértem 66 fokot, később visszahűlt 50 fokra, szobába 29 fok körül volt. Memóriákra lennék kíváncsi, azok szerintem melegebbek lehetnek kézzel tapintva, bár oldalról kap egy kis cugot az oldalsó venti miatt.
GPU az nulla, 39-45 fok.. majd még tesztelem de ritkán vagyok most itthon. -
belinho
senior tag
válasz
F e Z o #50274 üzenetére
Igen, tényleg kétfelé van osztva, gyártó oldalán volt még valami v3 és v4 ág, de a képeken most hogy jobban megnéztem csak v1 és v2 van, de mondjuk ez sem szerencsés, sosem szerettem az ilyen megosztott 12v-os ágat. Nálam Corsair HX 450W egybe van a 12V-os ág 396w teljesítménnyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus Rog Strix 3090 24gb makulátlan állapotban+ AJÁNDÉk
- ZOTAC RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X AMP HOLO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Eladó egy Asus Tuf Rtx 3070 Gaming OC 8GB videokártya
- XFX SWFT 319 RX6800 16GB VRAM 2027-ig ALZA gari
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest