- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
A legtöbb 7950 még 1200Mhz-t is bírja(jobbak 1300-1350Mhz), de ilyenkor a feszültség függvényében a 300 wattot nyaldoshatja már amit meg már nem egyszerű lehűteni.

-
Zsohi
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
FSP táp az.
-
Zsohi
őstag

A jóból sose elég, meg amúgy is régen jártam erre.

-
Zsohi
őstag
Biztosan nem esett baja annak a kártyának, nem kell ez miatt aggódni. Az Accelero Twin Turbo III, pedig papíron teljesen kompatibilis azzal a kártyával, szóval egyszerűen barom volt aki felrakta rá, szedd szét és rakjad fel te helyesen. Útmutató a helyes felszereléshez.
-
Zsohi
őstag
válasz
J.Hetfield
üzenetére
Nincsen semmiféle különleges hibája a kártyának, csak hát tudod akiknek jól megy Ők nem fognak a fórumokon veszetten kiabálni.
-
Zsohi
őstag
-
Zsohi
őstag
válasz
sloth400
üzenetére
Megértem, de az a tápegység idővel teljesen tönkre fogja tenni azt a gépet. A videokártyát, pedig próbáld meg garanciáztatni, ha ez nem megy akkor is van lehetőséget próbálkozni: Első körben távolíts el két RAM modult a gépből, a hiba könnyebb behatárolása végett, majd próbálkozzál azzal a játékkal amiben a hiba a leghamarabb jön elő. A videokártyát helyezzed át egy másik PCI-E sínbe, ha tudod és ismételd meg az előbbieket. A kártya órajelét csökkentsed 100Mhz-cel a CCC-ben a memória órajelével együtt és próba. Próbálkozzál a 13.9-es vagy a 13.12-es CCC kiadással. Végső soron meg ki kellene próbálni egy másik gépben a kártyát, ha eddigre se sikerült a hibára rábukkanni.
-
Zsohi
őstag
válasz
sloth400
üzenetére
A tápegységet amilyen hamar tudod cseréljed le(Chieftec CTG széria, FSP, XFX 450, vagy az ipon-nál éppen kapható a Seasonic SS-400ET). A videokártya, pedig valószínűleg hardveres hibával küszködik. Ilyen hibajelenség a rosszul behangolt uning esetén szokott előjönni, elképzelhetőnek tartom a táp lehet felelős a hibáért: magas vagy alacsony feszültség, extrém magas fodrozódás, stb...
-
Zsohi
őstag
válasz
bjergerking
üzenetére
Ne rakjad bele abba a gépbe azt a kártyát! Nem lesznek jóban azzal a hitvány táppal.
-
Zsohi
őstag
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Nálam kifejezetten jól fut, az ambient occlusion alacsony beállításon és az FXAA bekapcsolva, a többi mind a legmagasabb értéken, 1080p felbontás. Néha-néha beesik 30FPS alá, de mikrolaggoknak még a nyomát se véltem felfedezni a játékban, így vállalható. Átlagban ~40FPS, FRAPS-sal mérve.
-
Zsohi
őstag
válasz
joysefke
üzenetére
A 7xxx széria nagyon jól tuningolható, az extrém magas gyári órajelek se ritkák e miatt. A jelenlegi kártyám is 1180Mhz-es órajelen teker a dobozból. A régi 7950-esem, pedig egy szerény 50%-os órajel emelésben részesült, 24/7-re.
Rövid tesztek erejére még az 1300Mhz-et is elviselte. -
Zsohi
őstag
válasz
hulp01
üzenetére
Ne kiterjesztett módot használd mikor játszol, egyszerűen másold a tartalmát, így nincsen kihatással a sebességre és mintha csak egy kijelződ lenne.A hangot mindenféle konfiguráció mellett ki kellene tolnia magából, bár AMD... Amit megpróbálhatsz: Kapcsold ki a gépet, erősítőt és a TV-t is, majd ebben a sorrendbe kapcsold is vissza őket. Ha ez nem megy, akkor használd az alaplapi hangkimenetet és optikai kábelen kössed össze az erősítővel, ha ez lehetséges. -
Zsohi
őstag
-
Zsohi
őstag
-
Zsohi
őstag
A lényegi részét, vagyis a teljesítményét figyelembe véve igaz is ez az állítás. A kártya felépítését tekintve már nem igazán. A 270X-eken az energiaellátást végző komponensek nem elhanyagolható mértékben izmosabbak, minőségibbek amik a várható élettartamra igencsak jótékonyan hatnak. Szóval egy egy sima 270-es csutkán járatva tiszavirág életű lehet.
-
Zsohi
őstag
-
-
Zsohi
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
...és te voltál úgy kb az egyetlen akinek nem vált be a CF.

-
Zsohi
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Nálam a Far Cry 3 gyári órajeleken közel játszhatatlan, a játékot brutálisan gyötrik a "mikróakadások". A rendszer stabil, nincsen WHEA log, se különféle geometriai alakzatok, se túlmelegedés, se hupilila halál win 8-on, stb...
Viszont most gyorsan lefuttatok egy tesztet az igazam állításáról.

-
-
Zsohi
őstag
válasz
Cythyel
üzenetére
Nyugodtan megveheted a 270X-et mellé, nem fog leégni tőle a processzor... Attól, hogy nem fogja minden körülmény között teljes gőzön dolgoztatni a kártyát, még sokkal jobb eredményeket fog felmutatni a 270X a 260-nal szemben.
(#48342) bozont
Hatalmas a szórás, köszönhetően a förtelmes Elpida memóriáknak. Nem véletlen, hogy egyik kártyán se a specifikációknak megfelelő órajelen járnak, de ettől függetlenül azért a nagy többségben képesek a rájuk írt 1,5V 1500Mhz-re.
-
Zsohi
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
Szerintem meg komolyan stagnál a piac, a több mint két évvel ezelőtt piacra került 7xxx-es széria még a mai napig(280x) is csúcskategóriásnak számít és könnyedén elboldogul minden játékkal. A mobiltelefonok és egy távoli példával élve a kerékpárok piaca, ma az ami igazán a fogyasztó megfejéséről szól.
-
Zsohi
őstag
Korábban volt egy elfekvőben lévő 9800GT-m amit bedobtam a gépbe physx-et számolni a 7950 mellé. Nem érte meg... Összepároztatni a kettőt nem volt fél perc, szinte beleőszültem és akkor még a hatása se nyűgözött le. A Borderlands 2-ben amiben a leginkább mutatkozik meg a physx, a 4,2Ghz-en járó 3570k könnyedén kezelte, az olyan kivételtől eltekintve mikor egy gigantikus horda támadott rám, ahol is 10-15FPS-t produkált a gép, de ugyan ez a 9800GT-vel nem volt több 20-25-nál...
-
Zsohi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Ilyen problémákkal én mindösszesen az első hetekben találkoztam és azokról az esetekről is kiderült, hogy júzer hibái voltak. A Windows 8.1 számomra, aki nem ajtóstul ront be a házban egy nagyszerű rendszer, mint a Windows 7 is amilyen volt. A start menü hiányán nehézkes volt átlépni, de mára már még hatékonyabban dolgozok nélküle a gépen. Egész egyszerűen elkezdtem felfedezni a billentyűzetet és 2 gomb megnyomásával oda tudok kerülni, ahova eddig 5-6 egérkattintással a start menün keresztül. "Hibák" persze vannak, de ezek engem egyszerűen nem érintenek, hiszem a Microsoft nem erőlteti rá az emberekre a metro felület használatát már a 8.1-ben. A Windows 8.1 jött, látott és győzött. A Microsoft jött, elvakult és vesztett. Az a fejetlenség ami az elmúlt években jelen van a cégnél idővel tönkre fogja tenni őket...
-
Zsohi
őstag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Talán a Gigabyte 270x-re tudnál a legkönnyebben barkácsolni bordát. pcb
A Toxic, Hawk és Gaming amire még szerelhető nagyobb borda.
-
Zsohi
őstag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Tök fölösleges a 270X-re a víz, de ha ezt te még se így gondolod akkor már valami költséghatékonyabb kártyát vennék, viszont ha ezzel se értesz egyet akkor hát megveheted, hiszen az egyik legörültebb kártya a szériában.
-
Zsohi
őstag
-
Zsohi
őstag
válasz
RichiE24
üzenetére
Minden kártyánál más és más a stabil végleges magórajel és magfeszültség, ilyen módon az interneten kiindulópontnak lehet jó. Szóval ami mondhatok: 1,3V fölé a mag feszültségét nem állítsad már. A tuningot azzal kezdjük, hogy eldöntjük mit akarunk. Az első eshetőség a maximális teljesítménye elérése, ilyenkor első lépésként a feszültséget feltoljuk jelen esetben 1,3V-ig és mivel az elején még mindenki reménykedik a szerencsében ezért odadurrantjuk neki az 1300Mhz-et és teszteljük a kártyát játékokban(!), ha a beállított érték nem stabil az jól fog látszódni és csökkented az órajelet 50Mhz-es léptékekben amíg el nem éred a megfelelő értéket, majd finomhangolod. A második lehetséges tuning módszer az átlagos magórajel megcélzása, amikor még nem tiporjuk meg, mert a hosszú élet titka a békességben rejlik. Na már most egy 270X esetében az 1150Mhz tekinthető átlagosnak, szerintem... A feszültséget állítsad be 1,3-ra és a GPU órajelét 1150Mhz-re, de most a feszültséget fogod csökkenteni, addig amíg meg nem találod a legalacsonyabb stabil értéket. A 3. lehetőség az undervolting, underclocking, ilyenkor semmi más nem jár a júzer fejében, mint a fogyasztás mérsékelése ami megfelel az adott helyzetnek.
-
Zsohi
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ne reszeljél belőle semmi. Próbáld meg valamivel melegíteni a bordát ott ahol a GPU-val érintkezik, serpenyő, vasaló vagy akármi, de a hajszárító is jó lehet(de szétégetni nem kell
) A hővezető cső körkényékén a lamellánál érezned kell ahogy átmelegszik az egész, ha nem akkor a rézcső lesz a probléma. Ha minden jó, akkor a dióda lesz a probléma forrása. -
Zsohi
őstag
válasz
üzenetére
A Gigabyte kártyákat egytől egyig meg lehet bontani, nincsen matrica és a garanciális feltételek között se láttam a hűtőcseréjének tiltását, egyedül a kiskerek. kukacoskodnak ilyenek miatt, hiszen ha esetleg valami kifogásolnivalót talál a gyártó akkor több tízezres kárt kénytelen benyelni. A te helyezettedet, pedig abszolút megértem, én is szívnám a fogam, ha az új tulaj hülyesége miatt én szívnák. A hűtés, pedig csak abban az esetben képes ellátni a feladatát, ha szorosan és egyenletesen fekszik fel a gpu-ra. Már tizedmilliméterekben mérhető hézag is sokat képes rontani a hűtés teljesítményén és a hővezetőpaszta még véletlenül se ilyen hézagok betömésére lett kitalálva.
-
Zsohi
őstag
A kolléga dobjon inkább egy képet a leszedett hűtőről, ha már amúgy is újra kente. Azon jól látszódna mi a helyzet.
-
Zsohi
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Akkor ebbe belenyúltál. Küld vissza és raknak rá új bordát.
-
Zsohi
őstag
válasz
Osynho
üzenetére
Szerintem egyszerre nem lehet aktív az analóg és a digitális hangkimenet. A CCC-ben meg azt hiszem el lehet valamilyen módon menteni a beállításokat és akkor végérvényesen a monitorod lesz a főmegjelenítő, emlékezni fog a TV-re, vagy egyszerűen letiltod a TV-t és mikor szükséged van rá újra engedélyezed.
Hasonlóval már én is próbálkoztam. A célom az volt, hogy míg a gépen valaki netezik, addig a másik tudjon filmet nézni rajta, de annyira macerás volt állandóan összehangolni, hogy éppen hol legyen a hang és ha nem volt szükség éppen a Tv-re letiltani a kijelzőt, mert a kártya különben elég sokat fogyasztott abban a felállásban . A vége röviden egy új alacsony fogyasztású HTPC lett...
-
Zsohi
őstag
-
Zsohi
őstag
Valakit érdekel a Euro Truck Simulator, vagy a Trainz Simulator 12? Korábbról már meg van mind a kettő, de most megvettem a jelenlegi Humble Bundel csomagot amik szintén tartalmazták a fenti két játékot. Szóval akit érdekli valamelyik viheti.
-
-
Zsohi
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
A gigával nekem még a 7950-el voltak problémáim dögivel. Először is a gyári tuningot nem bírta, csere után ez végülis megoldódott és azt még most meg is jegyezném, hogy nagyon gyors és zavartalan menet volt. A következő gondot a hűtő konstrukciója okozta, nincs még egy olyan kártya ami ennyire képes befűteni a házat és ez tuning hatására csak még jobban felerősödik. Kártya hűvös, de mit ér ez, ha körülötte lévő összes komponenst izzasztja... Akkor még a rev1-es kártyák VRM része nem kapott bordát!
Végső soron, pedig a NYÁK annyira flexibilis volt, hogy ki kellett támasztanom a kártyát. Az nap mikor ez a kártya lekerült a tervezőasztalról, sarokba voltak a állítva az agysejtek... Szóval ez alapján részemről én egy ideig kerülöm a Gigabyte márkát, de az árai és az átlagon felüli garanciális ügyintézésük végett lehet... 
-
Zsohi
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Bányászni próbáltál valaha a gépen?
Driver újratelepítés esetleg vírus. -
Zsohi
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
2db 270X-ről van szó jelen esetben. Amik már egészen figyelemreméltó teljesítményre képesek és ilyen párosításban a 2 giga vram előbb fog elfogyni, mint hogy az fps 30 alá csökkenne.
-
Zsohi
őstag
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Gpu-z
-
Zsohi
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
Lényegében tekintve a tuningpotenciál a különbség. Az Elpida-val 1550+Mhz már egy jó értéknek számít, Hynix-xel szerencsés esetekben a 1700+Mhz is elérhető feszültségemelés nélkül. Ráadásnak egy kis érdekesség, a 270X kártyákon többségben használt Elpida memóriák 1500Mhz-re vannak hitelesítve, de 1400Mhz-en járnak.
-
Zsohi
őstag
válasz
Kolev33
üzenetére
Egyértelműen a Vapor-X. Kimagasló tuning potenciál van abban a kártyában, ami ezen a listán nálam egyértelműen kiemeli, de ha esetleg a zöldeket is kipróbálnád a 4 gigás Giga GTX770 is jó választás.
(#44773) EnterR 1,3V, ha a VRM nem melegszik játékok alatt 75-80 fok fölé.
-
Zsohi
őstag
válasz
F e Z o
üzenetére
Mert? Én az átlag eredményekre gondoltam és nem ilyen Hitman ahol a 7950 messze jobb, vagy a Far Cry 3 ahol az R270X egy jó 10%-al nagy sebességre képes, mint a 7950.
R270X: 1050Mhz
7870XT: 975Mhz
7950: 800MhzA nagy átlagban, pedig mind a 3 kártya valahol 1200-1250Mhz között áll meg tuningban és itt a 7950 már kimagaslik a mezőnyből.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Rövid tesztek erejére még az 1300Mhz-et is elviselte.

Végső soron, pedig a NYÁK annyira flexibilis volt, hogy ki kellett támasztanom a kártyát. Az nap mikor ez a kártya lekerült a tervezőasztalról, sarokba voltak a állítva az agysejtek... Szóval ez alapján részemről én egy ideig kerülöm a Gigabyte márkát, de az árai és az átlagon felüli garanciális ügyintézésük végett lehet...