Új hozzászólás Aktív témák
-
scampolo84
aktív tag
Lehet csak én vagyok fordítva összerakva, de miért kéne gyakrabban friss driver? Persze ha valami specifikus oka van megértem. Én ha friss os-t húzok felteszem az éppen aktuálisat aztán hadd szóljon, megjegyzem gondom még soha nem volt vele. Vagy boldogok a lelki szegények?
-
scampolo84
aktív tag
válasz
Steve198310 #54272 üzenetére
Nem tudtad, hogy ez a Jolly Joker válasz minden kérdésre ebben a topicban?
-
scampolo84
aktív tag
Tényleg köszi mindenkinek a meglátásokat, ötleteket.
Igaz, tényleg írtam olyat, hogy Nvidia nem jönne szóba, bár ennek csak prózai oka van, nevezetesen két év alatt soha nem volt sem hardveres sem driveres problémám AMD oldalon, így ha lehet hű maradnék a márkához, igaz se CF se multimonitor nem játszik az én esetemben, ami galibát okozhatna.
katt777: szemmel követem a 970-980 topicot is, a 970 baromi jó kártya, minden elismerésem, de félek a sokat hangoztatott coil whine-tól
Vicces amúgy, hogy elértem oda, hogy a házam fog limitálni, mert 270mm-es VGA-t fogad legfeljebb... a 270X 264mm
szóval az ujjam már így sem igen fér be a kártya tápcsatis részéhez.
970-ből ez pl bemenne:Palit GeForce GTX 970 Jetstream csak ahogy nézegettem teszteket szeret melegedni a kicsike
pedig árban még bele is férne.
LG G2 az a szifon
-
scampolo84
aktív tag
válasz
zozoz1 #53532 üzenetére
Tényleg nagyon jól megy vele minden, amúgy sem vagyok vérpisti csak gondolnék a jövőre....
7850-el kezdtem másfél éve, egy kis ráfizetéssel lett belőle 270X és szeretnék egyszer belekóstolni a felső kategóriába.... mármint ez a terv. Anyagilag azért be vagyok határolva, ezért is jött képbe most a 290, mind erő, mind vram mennyiség tekintetében hozná azt, amire szükségem lenne. Értsd: nem rokkannék bele 5 fps eltérésbe az új széria javára, bár gondolom nem annyit fog hozni, ha igaz a csíkszélesség csökkentés és egyéb finomságok...
Emellett azért nem lenne elhanyagolható dolog, ha jó áron elmenne a kártya, mert nem mindegy mennyivel kell kipótolni majd, viszont ha berobbannak az újak, kinek kell majd a 270x, vagy milyen áron.
Ez zavar a legjobban....
-
scampolo84
aktív tag
Üdv fórumlakók!
Szeretnék idén meglépni egy nagyobb upgrade-et a VGA-ra értve. Jelenleg egy 270X Vapor-X csühög a gépben, ahogy nézegettem 40k fele mennek ezek kb. az aprón (a saját még másfél év garos) a tervezett csere 2-3 hónap múlva lenne esedékes.
Tudom, hogy jön az új széria, csak mégis tanácstalan vagyok, mert nézegettem pl őt:
ASUS R9290-DC2OC-4GD5 R9 290 4GB GDDR5 PCIE
Nem tudom mennyire érné meg beleugrani ebbe, mert a plafon amit a kártyára áldoznék nagyjából 90k lenne, természetesen a meglévőt eladva előbb, szóval ez is meghatározó tényező...
Főként a 4GB vram motivál, illetve jó lenne egy 30-40%-al erősebb kártya ami kiszolgál 2-3 évig még 1080p.
Ennyiért (~90k) vajon fogok kapni ennél jobb kártyát a vörös oldalon az új szériából? Nvidia kizárva. (Tudom, tudom.. kérném a lottószámokat is
)
-
scampolo84
aktív tag
válasz
Richie0116 #52678 üzenetére
60hz-es monitoron 60FPS alatt nem kell Vsync (persze használhatsz bármikor) ha zavar a "törés"... az igazi probléma 60FPS felett van, mert azt a 60hz-es monitorod soha nem fogja rendesen megjeleníteni, na oda kell a Vsync, hogy ne törjön és sima, fix 60 legyen. Így ok?
-
scampolo84
aktív tag
válasz
bozont #51238 üzenetére
Látom "kártyatesók" vagyunk
Maximálisan igazat kell, hogy adjak amúgy, én Sapphire 7850-ről váltottam idén, bár az enyémnek 1150-nél vége volt mikor próbáltam, és ott is csak fesz emeléssel volt stabil, az Elpida ramok miatt meg a memória lényegében húzhatatlan volt, mert azonnal jött a kékhalál.... De azért 860-ról az 1150 tényleg sokat hozott. A 270X meg tényleg kb. maxra van járatva, nem is piszkáltam, nem is fogom...
-
scampolo84
aktív tag
válasz
Steve198310 #50727 üzenetére
Hasonló értékeket kapok. Am megy az kontrollerrel de csak boxossal.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
hackeeeee #50677 üzenetére
Ez egy friss windows telepítés utáni állapot (8.1 64 bit).
Korábban a 14.6 beta volt fent. Autodetect szerint APU-m van azóta a 270x helyett.... 14.6 nem ment fel, az általa ajánlott viszont igen. Catalyst és GPU-z szerint minden ok (270x), de az autodetect nagyon ragaszkodik az APU-jához.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50216 üzenetére
Ha nincs vele probléma nem is kell! Én sem terveztem a cserét, csak pórul jártam.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50213 üzenetére
Nincs mit! Nem tudom mióta van meg a kártya, de lehet te is jobban jársz ha elpasszolod időben bukta nélkül.
Én is Steve198310 fórumtárssal való egyeztetés után döntöttem a Vapor mellett másodjára!
-
scampolo84
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #50210 üzenetére
Én koptattam egy Sapphire 7850-et másfél évig (Dual-X), BS soha nem volt, nem is cicergett, ellenben a hűtő felfogatás szó szerint önmagától DARABJAIRA hullott! Nagyon jó kártya volt imádtam, de anyagminőségre sajnos egy nulla volt.
Így lett nekem is Vapor a 270x és nem Dual, az egy életre való lecke volt!
Szerencsére el tudtam adni így is, persze bukóval....
-
scampolo84
aktív tag
válasz
Steve198310 #49612 üzenetére
úgy látszik a 270x ből a dual-x-ek hullanak mint a legyek
vapor 4ever
-
scampolo84
aktív tag
Mennyire számít jónak vagy rossznak a 75,8% ASIC quality? A kártya egy sapphire R9 270X vapor-x.
-
scampolo84
aktív tag
Ma megérkezett az új drágaságom egy Sapphire r9 270X vapor-x személyében. AB és Trixx telepítés után nem látok fesz értékeket. Unlock voltage control is kipipálva. Hol a bibi? Vagy ennél a típusnál nem lehet? Húzva nem lesz, mert feleslegesnek tartom, csak érdekelne.
-
scampolo84
aktív tag
Sziasztok!
Másfél éves, 1GB-os 7850-em (Sapphire Dual-X) eladásán töröm a fejem, az utód megfizethető árban egy szintén Sapphire r9 270x OC lenne.
Teszteket nézegetve ez egy húzott 7870 kb, ha jól látom, kérdésem az volna, hogy lenne-e érezhető javulás játékok alatt?
Nem vagyok bencsmárk huszár, vagy grafika megszállott, ami fontos, hogy egy újabb két évig kiszolgáljon fHD-ban ésszerű kompromisszumokkal 60fps környékén (nyilván ahol ez megoldható).
Előre is köszi az okosságot!
-
scampolo84
aktív tag
(#36481) zserbox
Kiszaladtam a szerkesztésből, szóval csak annyit fűznék még hozzá, hogy részemről téma lezárva, és eszem ágában sem volt személyeskedni.
Csak a kissé fellengzős visszakérdezés helyett azt hiszem Te is reagálhattál volna máshogyan a kolléga által feltett kérdésre/kérésre.
-
scampolo84
aktív tag
Természetesen vannak szélsőségek, ebben igazad van és nem is vitatom!
Mondjuk az "abban az időben" egy grid 2-nél, vagy metro LL-nél viccesen hangzik.off.: és azt a 26,8 fps-t sikerült a 7950-el kiizzadni?! Vagy a szemem csal?
(#36313) HSM :a GRID 2-t a legújabb, ránc felvarrt EGO hajta
-
scampolo84
aktív tag
Azért enyhén szólva is erős, "az 1Gb semmire sem elég fHD-ban"
f1 2012 ultra preset fHD 60+ fps
grid 2 high preset fHD 60+ fps
metro LL high preset fHD 50-60 fpsés hozzátenném, hogy 850-900 Mb felett nem járt a vram kihasználtság, szal nem tudom miért kell ennyire ferdíteni..?!
-
scampolo84
aktív tag
válasz
kisza25 #36261 üzenetére
No mindegy is, én nem ilyen eredményekre bukkantam, de ez más tészta. Ellenben úgy rémlik egy kedves fórumtársnak volt dolga 7850 CF-el, és ha jól rémlik nem volt túl jó véleménnyel róla, pontosabban inkább az egy GPU-s megoldásokat preferálta. Ha netán magára ismer, érdekelne a véleménye.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
DEV_NULL #36253 üzenetére
Engem is éppen ez ejtett gondolkozóba. Jelenleg egy Sapphire HD7850 1Gb tulaj vagyok 1080p-ben az igényemnek megfelelően egyelőre szépen teszi a kártya a dolgát. Most néztem az árát IPON-on 42K. Nem nézegettem mostanában a használt piacot, de hamarosan valamit lépnem kell. Két dolog ugrott be elsőre, csak nem tudom melyik lenne a jobb alternatíva.
1. ha 30k körül meg tudnék szabadulni a karitól az áresés után egy 7950 jó csere alternatíva lenne, kérdés a 11 hónapos garis kártyámért reális-e ez az összeg?! (sapp. 7950 most 65k)
2. megtartani a kártyát és az "olcsósodás" után venni még egy 7850-et és összedobni egy CF-et (teszteket nézegettem, kb 7950 szint, van ahol gyorsabb is)
Szakik véleménye érdekelne, melyik, miért lenne jobb/rosszabb +oldás!
-
scampolo84
aktív tag
Sapphire 7850 esetében mennyire számít jónak vagy nem jónak ha alapórajelről (860mhz) alapfeszen (1.14) 1075mhz-ig húzható stabilan (3 óra Grid2) után max hőfok 66C, venti 52%-on átlagban.
Feszemeléses tuning nem érdekel ez a +25% teljesítmény nekem több mint elég, kérdés jónak tekinthetőek-e ezek az értékek.
-
scampolo84
aktív tag
http://ipon.hu/webshop/product/xfx_fx_787a_cdfc_hd7870_2gb_gddr5_pcie/427232
Erről van valakinek infója?
Egy 1GB-os Sapphire HD7850-et váltana. Pontosabban egyelőre csak szemezek vele. Árban jónak tűnik, utána olvastam nem is szidták és a hűtése sem rossz.
Valaki okosabb írhatna valamit.
Előre is köszi.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
Milgram1 #31502 üzenetére
Nekem ugyanez a kártya dobog a gépemben tavaly október óta hiba nélkül
Remélem hasonló tapasztalataid lesznek, mint nekem, én nem bántam meg a vételt. Korábban is Sapphire-m volt, egy gyengécske 4670 személyében és hű maradtam a márkához. 7770 gyenge lett volna FullHD-ra, ennél drágább kártyához meg a tárcám lett volna kicsi.
De sok szép percet szerzett nekem a kicsike, szóval hajrá!
-
scampolo84
aktív tag
válasz
scampolo84 #31268 üzenetére
Upsz, azt nem néztem, de a kari 10,8 inch ami pontosan 27,432cm. Szal akkor tényleg koppos.
-
scampolo84
aktív tag
Mondjuk ha jobban utánaszámolok lehet csak a fülem kényes
Mert 20%-on megy alapból, ami AIDA szerint egy cirka 1200-es fordulatot jelent, így viszont akkor a 100% lenne kb. 6000rpm, így pedig 3000 környéke tényleg 50%.
-
scampolo84
aktív tag
Sziasztok!
Nos annyira jutottam, hogy a kis Sapphire hd 7850-em alapfeszen (1,14V) hozza az 1050mhz-et. 860mhz az alap clock.
Próbálkoztam a határok feszegetésével, 1200mhz már 1,225V-on sem megy neki.
Ellenben 1,2V-on elmegy tartósan 1150mhz-en. Grid 2-vel két óra játék után 67 fokos volt és a ventit eléggé ki lehetett hallani a házból (3000rpm környékén volt).
Na most azon megy az agyalás, hogy menjen 1050-en alapfeszen cirka 62-63 fokosan, vagy tekerjem 1150-re és vállaljam be a plusz melegedést és hangot. 24/7-re akarom belőni, csak nem tudok dönteni.
Minden vélemény érdekel !
-
scampolo84
aktív tag
válasz
zserbox #30420 üzenetére
Köszi. Eddig csak Catalystban állítgattam, meg MSI afterburnert használok.
Amúgy ennyi plusz teljesítményért nem nagyon éri meg 24/7 1050-en menetni a GPU-t?! Jól látom?
FHD-ban játszom mindent, és ahogy észrevettem ha itt ott lecsavarok egy kis élsimítást, vagy szimplán ultra helyett highon játszok, szinte mindenhol hozom a sima 60fps-t, kivéve persze egy két (FC3, MLL) kivételtől.
-
scampolo84
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok mindennemű tuningban, csak szórakoztam egy kicsit a kártyámmal ami egy Sapphire HD 7850 1GB GDDR5 alapból 860mhz GPU és 1200Mhz memória órajelekkel. Nos a helyzet az, hogy a GPU egészen 1050Mhz-ig húzható gond nélkül, ez a max, így METRO LL bencsel kb 5-6 fps pluszt (+10%) nyerek. Azonban a memória 1200-ről max 1280Mhz-ig húzható, különben instant kékhalál. Így van kb 15% tuningpotenciál a kariban.
Normális az, hogy még 10% memória tuning sem fér bele, ellenben a GPU-t meghúzhatom több mint 20%-al minden gond nélkül?
Előre is köszi egy hozzáértő kedves válaszát
Új hozzászólás Aktív témák
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Akku 100% // Számla + Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest