Hirdetés
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revenge
tag
válasz
Grave_444 #56133 üzenetére
Köszönöm szépen.
Igen, 960... nos, most biztos valaki bolondnak fog nézni, és lehet, hogy hallucináltam, de pl a 660Ti elvileg 7870 szint körül van, talán picit feljebb is pl passmark-on, de minden játék magasabb fps számmal fut a 7870-essel, és arra gondoltam, hogy azért, mert a procival jobban kooperál.Vagy ez tök hülyeség? Jó darabig amúgy nvidiás voltam, vagyis HD4890-essel jópár évet lehúztam, aztán gtx 560Ti, 660Ti, és most ez a 7870 és a hajamat leteszem milyen erő van benne. Szóval most a radeon vonalon szeretnék maradni kicsit...
-
Giot
addikt
válasz
Grave_444 #55438 üzenetére
Jogos szívem szerint meg is tenném. De hogy tolom át a garancián hogy reprodukálja a hibát? Fél óra furmark alatt nem hanyatlott meg.
A 7870 nél még nem volt ez a tdp állítós bohóckodás igaz? Úgy emlékszem még ez a sima csúszkás megoldás volt a catalyst overdrive-ban.(#55436) bobalazs: Mostanában másnál is előfordult ehhez hasonló probléma az R9 270x ekkel?
-
Steve198310
őstag
válasz
Grave_444 #55095 üzenetére
Már meg bocsáss de nem analóg jel jön a VGA-ból hanem digitális. És nem szereti analóggá alakítani. Ettől jönnek a vízszintes csíkok.
DVI = HDMI . A HDMI & DVI az digitális jel a VGA = D-SUB az pedig analóg jel.
Ebből is következik ,hogy a DVI -ből elöálítótt jelet vissza kell bútitsa a VGA ami már nem megy hiba nélkülVolt HD 7850 em HD7870 em 270x ből 2 is most pedig egy 280x van.
(#55096) bobalazs
Hát valószínű teljesen mindegy milyen a D-SUB kábel . Analóg az analóg -
Weper
tag
válasz
Grave_444 #55084 üzenetére
2 hete még jó volt, csak átraktam másik pcie slotba a VGA-m (mert akkor jöttem rá, hogy gyári hibás a 3.0-ás), azóta 10 fokkal melegebb, mint volt (gondolom hely miatt, mert kb 2-3 cm hely van a gépház alja és a VGA ventije között. Ezzel a beállítással teszteltem Skyrimot és 70 fok helyett most már csak 60 fokos. Viszont így kicsit nagyobb zajt kelt.
Szerkesztve: Most rezonáló hangot ad ki a venti valamiért, pedig nem ér bele semmilyen kábel.
-
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #53740 üzenetére
A fogyasztás relatív..ráncbaszedve OC mellett is meglepően keveset kajálnak. Persze ez igaz kb. minden karira..a gyártók nem tehetik meg, hogy egyenként belövik őket optimálisan..ráhagyással adnak meg minden értéket, hogy minden oké legyen minddel a gyártási szórás ellenére is. Jópár 7950 Boost pl. olyan feszt kap gyárilag, amivel 1200on is megy..ezt lehet látni a 7870-LEk esetén is többnyire. Szóval nem kell megijedni a 7950ektől..az első boostmentes rev. TDPje pl. 50Wal kisebb volt hivatalosan (200W) és még azt is lejjebb lehetett vinni.
-
lowzor
veterán
válasz
Grave_444 #53576 üzenetére
Azért lennének kétségeim, pláne azt látva, hogy az OLX-en van meghirdetve.
Még ha valós is a kártya, akkor is lehet, hogy valami tákolt/kókányolt/javított cucc, ami jelen pillanatban még működik, de lehet hogy már nem sokáig.
Érdekes módon a garimatrica pont nem látszik a képeken
70-ért is nagy szerencse kell, hogy összetudjon valaki vadászni 1-et, nem hogy 55-ért... -
kispalya
tag
válasz
Grave_444 #52959 üzenetére
Semmi. Semmit nem latok, de a Windows-ig tuti nem jut el a gep, mert nincs bejelentkezo hang sem, es amikor megnyomom a bekapcsolo gombot egybol leall, tehat valahol az inditasi folyamat elejen akad meg a dolog.
A Bios beallitast igy csak a mostani kartyaval tudom/tudnam megcsinalni, egy probat meger, bar fogalmam sincs mi van jelenleg beallitva, mert meloban vagyok.
-
Steve198310
őstag
válasz
Grave_444 #52832 üzenetére
Ezt el írták.
(#52830) katt777 Ez most számodra nem egy értelmű és ne haragudj de az első fele így van viszont a második az nem egyértelmű. A feszből nem ad többet mint ami a gyárilag engedélyezett. Ha az én 270x vaporom 1263mV és adok neki 1200 mhz tuningot menten meg bukik mert 1263mV nem ad többet a ccc 3D-ben.
Itt nincs miről elbeszélni nem én beszéltem mellé a srác ccc ben akar tuningolni. attól mert emelni tud 50mhz attól nem emelkedik meg 20 fokot. -
CirrMee
addikt
válasz
Grave_444 #51672 üzenetére
Ment nálam a 'zázusz 1100 felett is, csak ott már érezhetően jobban fűt (fesz emelés nélkül is), az én igényeimnek ez pont megfelel télen-nyáron. Az Elpida chipeket viszont szigorúan 1500 -al hajtom, ha már egyszer erre képes az adatlapja szerint, ebből nem engedek.
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #51598 üzenetére
Éppen azt szoktam írtni, hogy ne általánosítsunk.
(User error és társaik.)
Véleményem szerint egy meghajtónak úgy kellene működnie, hogy:
1: Ne kelljen folyton az újabbat keresni és tesztelni, mert mindegyik hibás valamiben, ha meg éppen jó, akkor attól rettegni, melyik újabb játék alatt adja meg magát.
2: Feltelepítem v. éppen frissítem, és minden menjen gond nélkül.
AMD-nél egyik sem garantált, miközben egyetlen felhasználótól sem várható el, hogy értse, hogyan működik egy meghajtó, vagy már, hogy mire vigyázzon egy telepítésnél.Amúgy a "user error"-ok legtöbbje sem a userből fakad, aki azt hiszi, hogy ha vesz pl. egy bármilyen 270X-et, akkor az ugyanúgy fog működni, mint bármelyik másik. A gyártók gyakran módosítanak a referencia design-on, és vagy csak rosszabb hűtéssel, vagy egyenesen gyengébb minőségű alkatrészekkel gyártják a VGA-t (főleg az olcsóbb modelleket), ami 99%-os biztosíték arra, hogy a ref. meghajtóval bugokat produkáljon, és ez nem az AMD sara (ha csak annyiban nem, hogy nem korlátozza a design módosítását). Másik irányban is előfordul, amikor viszont extra feature-ökkel látják el a kártyákat (ASUS, MSI, GB, stb.), ami megint csak buktatja a ref drivert. Ezért szoktam javasolni hiba esetén mindig a gyártói meghajtó alkalmazását. Persze, ez akkor szívás, ha egy olcsóbb gyártó nem is veszi a fáradságot erre, viszont a komolyabbaknál mindig megvan a megfelelő, még ha nem is a legfrissebb (de persze a user rögtön frissebbet akar, nem megfelelőt). De, hangsúlyozom, egy "mezei" user ezekkel nincs tisztában, és nem is kell, hogy legyen.
Érdekes lenne egyébként kiszámolni, mennyi időt (az idő pénz) veszítenek userek azzal, hogy megoldást keresnek az akár saját forrású hibákra (amire nV-nél eleve kisebb az esély), vagy akár csak tesztelgetik, javult-e, gyorsult-e egy-egy újabb driver.
Az alábbiak nem nV hype, hanem tények, és nem akarok vitát indítani, csak leírom:
Ha összességében nézzük, nem adja drágábban (másképp nem venné senki). Nyugodtan lehet számolni magasabb tuningképességekkel, ráadásul eszerint te is hajlamos vagy elfelejteni a CUDA (ha kódoltál volna már videót AMD-vel, illetve CUDA+Intel kombóval, tudnád), de főleg a PX előnyeit. Akármit is csinál az AMD, minden PX-es alkalmazás hazavágja a grafika sebességét (hiába egy erős proci), míg nV kártyákon ezek a beállítások is vígan mennek, ergo magasabb szintű a grafikai élmény. Mindeközben míg az AMD Mantle 1-2 játékban és csak gyenge processzoroknál javítja a grafika sebességét, addig az nV mindenben 7-8%-ot javított a driverkódok optimalizálásával, ráadásul anélkül, hogy csak kiválasztott (gyenge, értsd: AMD) CPU-kkal működne a dolog. Emellett az nV meghajtókkal sosem volt problémám, össze-vissza cserélgethettem őket (nem kellett még csak gyárit sem) egymásra telepítve (és, hidd el, teszteltem ezeket is rendesen
), és még csak nem is lassult a megjelenítés több driver-telepítés után, ami AMD-re jellemző. Ahogy mondani szokták: a nyugalom megfizethetetlen.
A fentiektől függetlenül persze van, hogy az ár számít, hiszen 1xűbb lemondani a PX-ről, ha pont az a pár ezer Ft hiányzik, ami miatt csak gyengébb nV kártyát kapnánk (és a tuningban azért soha nem lehetünk 100% biztosak, leszámítva a tesztelt vételt, mint a jelenlegi VGA-mnál).Popes: + a hibás meghajtókból.
and1ao: Még mindig szoftverfüggő a dolog. 3870-ből 8 hónapig nem volt épkézláb meghajtó. A játékok persze futottak (bugok akadtak azzal is), de akkor hirtelen 20%-ot gyorsult a kari MINDENBEN, ami elég nyilvánvalóvá teszi, hogy az előző driverek szart sem értek.
4870-nél grafikai hibák kerültek elő több alkalmazásban (arra emléxem, hogy AvP3 egy időben folyton kidobált az aktuális meghajtókkal), legtöbbször OGL-ben, amit meg a legtöbben nem is feltétlenül használnak.
Az elmúlt havi meghajtókkal is szinte minden játék rendben futott (Thief Mantle volt gázos a legkisebb GPU-tuninggal is némelyikben, 1xűen darabokra hullott a képe), DE minden videó lejátszás akadozott, léptetésnél csak hang jött, aztán 10-30mp múlva ért oda a kép. Ha tehát nincs Thief, és nem léptetem a videókat, én is azt mondhatnám, hogy tök OK volt mindegyik driver.
ATi-ra kár hivatkozni, azokkal sosem volt probléma (nekem 1600Pro, 1950XT volt, ismerősnél 1950Pro).
Még valami, amit sokan elfelejtenek: az AMD meghajtó alapból sebességre van beállítva, ráadásul a legtöbb teszt is ezekkel készül (ezért nem is tartom sokra őket). A bugok gyakran csak akkor jönnek elő, ha fogod szépen a CCC-t, aztán beállítgatod minőségi megjelenítésre. Van, hogy laggolást kapsz, vagy csak indokolatlan mértékben csökken a sebesség (mert az adott beállításokra éppen nem gyúrtak), esetleg bugok jelentkeznek, ráadásul ez megint csak alkalmazásfüggő. Ez leginkább azért van, mert egy jó driver helyett egy rakás "optimalizálás" (értsd: csalás) a CCC-be van beépítve, és csak bizonyos beállításokkal működnek, vagy éppen nem. Persze, ezeket is javítgatják, de a "mezei user" csak feltelepíti a meghajtó-csomagot, és játszik (ha éppen sikerül).
Gyakran egyébként éppen eltűnnek a bugok, ha az ember kizárólag a drivert telepíti.huan: Nem tűnt fel, hogyan rohasztják tovább a Ft-ot, hogy legyen mit elkölteni a választásokra?
Raidon: Ezen az szerepel, hogy "nem javítható" vagy "a felhasználó nem ért egyet". Első esetben cserélniük kellene, 2.-ban kérdés, hogy mire vonatkozik. Nyilván nem arra, hogy kicseréljék-e.
Egy szakvéleményben indoklásnak is kellene szerepelnie mindegyik esetben. Nem hiszem, hogy az ASUS ezt megengedné magának, úgyhogy szerintem írj magad a supportnak (de nehogy a magyarországinak!!!), és jelezd a problémát. Nálam, amikor a nagyker ezzel szórakozott, a Sapphire--hoz küldve a kártyát kicserélték a magyarok szerint garvesztett VGA-t. Persze, hardveres sérülés esetemben nem volt, és, ha csak nem fényképezted le garba küldés előtt tanúkkal igazolva, hogy ép volt a kari, nem tudod bizonyítani, ezért ez már a gyártó jóindulatán működik. Vesztenivalód végül is nincs. Mindemellett a (OFF)fogy. véd. 6óságnak is jelezheted, hogy elégedetlen vagy a gar. elutasításának indoklásával.(/OFF)
ASUS-nál 2 Glaciator-os 4870-emből 3-nak hibásodott meg a ventije pár hónapon belül (az elsőre cserélt ugyanis egy ilyen hiba miatt javított volt), 1 hónapon belül cserélték mindegyik esetben, másodjára újat kaptam. Azt mondjuk a boltban kicseréltettem egy Sapphire-re, és azóta kerülöm az ASUS-t egészen addig, amíg ezekre akár csak hasonlító ventiket is látok a VGA-in. Lapoknál bevált, VGA-nál meg maradok GB-nál (nV), v. Sapphire-nál (AMD).Steve198310: Ott a pont a Sapphire-nál. Főleg, hogy fő gyártó, ezért a legkevesebb a driver-bug.
Nálam van 1 ilyen kártya...Sztem nem véletlen, hogy nehézséget okoz a beszerzése.
-
and1ao
őstag
válasz
Grave_444 #51601 üzenetére
Én is csk gyors azokat írtam le amit jelentősebb ideig használtam. Felső kategória sosem járt nálam sem :S de egyszer szívesen megnéznék valami "nagyot".
Ezt érted csak arra írtam hogy sok problémát vettek fel itt a srácok.és csak csatlakoztam melléd a nem problémás brigádba
-
and1ao
őstag
válasz
Grave_444 #51598 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Nekem az egyetlen problémám a BS-es 7870-em volt. pedig az AMD/ATI VGA-im így néztek ki.
9600 Pro/XT ->X1300-> 3850->4850-> 7870
meg sok csak ilyen 1-2 napra(4770 5850 hd 2600 ilyesmik)
így elmúlt nagyából 10 év ATI/AMD vga a mi nálam járt.
És 7870-en kívül semmi gondom nem volt driverrel sem igazán szenvedtem legalábbis nem nagyon emlékszem rá. -
belinho
senior tag
válasz
Grave_444 #51561 üzenetére
Jöhet oda is, bár ezen nem tudom mit nem lehet érteni, te is leírtad, hogy a memória tuning nem dob sokat, én is erről beszélek, meg amit mértem az is azt igazolja.
Azért a 0.3fps-ért, vagy átlag 1fps-ért felesleges a ramokat kínozni. Ha hozna +3-4 fps-t, mint a gpu tuning akkor oké. -
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #51555 üzenetére
Persze, hogy gyorsul, csak nem annyit. Esetemben 13% és 9% között a különbség 40%!!!
Mivel értelmes ember kizárólag akkor húzza a VGA-ját, ha ez kell a min FPS-hez v. Vsynchez, bizony 1-2FPS különbség is éppen azt jelentheti, hogy sikerül vagy sem. Persze, ha valaki antituning RAM-okat fog ki, annak nincs sok választása, csak aztán ne sírjon, hogy 50%-kal tuningolja a GPU-t, mégsincs ekkora teljesítmény-növekedés. Ha a RAM-ot is húzná ennyit, lenne.
Többit lejjebb.belinho: 3% különbség volt Heaven-ben csak a RAM órajelek miatt (az FPS-ből ítélve te ráadásul nem is maxon teszteltél), de nem is ez a lényeg, hanem az, amit a szinkronitás szétesése okozott: több tesztben is laggolt a progi, mint az állat. Mivel aszinkron módban soha nem tuningoltam, csak most értettem meg, miért kiabálnak egyesek, hogy 25FPS fölött is szaggatottnak látják a képet; hát, én is annak láttam (a lagot meg ezúttal sem mérte semmi számszerűen). Persze ez sem minden alkalmazásban lép fel feltétlenül, de én inkább az esélyét is kizárom.
Az, hogy 256-bites a memóriavezérlő, semmilyen módon nem befolyásolja a RAM-ok sebességét, vagy a gyorsításuk hatásfokát.
Már megint a félmondatok!
Tőlem sehol nem olvashattál nálam csíkozódásról tuning miatt, mert nem hajtom szét a kártyát. Olyan fordult elő (visszanézheted C topicban nemrég), hogy egy új driverrel, konkrétan most a 14.8-cal, telepítés után 2x is becsíkozott, de restart után rendben volt. No tuning, azt is soxor hangsúlyoztam, hogy ha bármiféle hibát tapasztalok, MINDIG friss és tiszta drivert nézek tuning nélkül.
A mostanii hibának sem túlhajtás volt az oka, hanem vsz. az, hogy az újabb VGA-k (és a velük tapasztalható bugok) miatt az AMD valamit mókolt a driverben, amely így hatott konkrétan az én régi kártyámra.
-
Zanik
addikt
válasz
Grave_444 #51497 üzenetére
Korrektek voltak az Aqua-nál (náluk rendeltem az alaplapot/procit, és az azóta törölt Sapphire kártyát is), és egy a rendelésazonosítót megadva egy sima e-mailes kérésre hozzácsapták a rendeléshez az Asus R9 280-at, így nem kell külön megrendelnem/kiszállítatnom. Le a kalappal.
-
Zanik
addikt
válasz
Grave_444 #51457 üzenetére
Na, megrendeltem az Sapphire R9 270X-et, erre ezt a választ kaptam:
"A megrendelt termék (Sapphire Radeon R9 270X 2GB GDDR5 OC PCIExpress /11217-01-20G/) jelenleg egyik üzletünkben sincs készleten, beszerzésünktől érkezett információ értelmében érkezése a későbbiekben sem várható, mivel a belföldi disztribútorok raktára is kifogyott, belátható határidőn belül nem tudjuk leszállítani a kért terméket."
Valami tuning nélküli alternatíva (most már) 50-54ezer környékén? Mondjuk ezek közül melyik ajánlott?
http://www.aqua.hu/gigabyte-r9-270x-gv-r927xoc-2gd-2gb-gddr5-pciexpress-253982.html
http://www.aqua.hu/asus-radeon-r9-270x-r9270x-dc2-2gd5-2gb-gddr5-pciexpress-254276.html
http://www.aqua.hu/asus-radeon-r9-270x-r9270x-dc2t-2gd5-2gb-gddr5-pciexpress-254258.html
Vagy legvégső esetben:
http://www.aqua.hu/asus-radeon-r9-280-r9280-dc2t-3gd5-3gb-gddr5-pciexpress-276897.html
-
Steve198310
őstag
válasz
Grave_444 #51236 üzenetére
Ez pontosan így van. Ugye ugyan az a GPU de kisebb órajel naná hogy húzni is lehet. De ezt kedves kolléga nem igen érti meg. Be robbant ide a fórumba hirtelen egy HD7850 el és mindjárt "én vagyok a BOSS"
(#51238) bozont (#51240) scampolo84 Itt gyünnek a Vapor-X ek
Oda baszós darabok lettek ezek a kis "ékszerek"
-
-
joysefke
veterán
válasz
Grave_444 #51128 üzenetére
Uhh, jah, hogy úgy
így sokkal nehezebb választani, azt hittem egy adott gyártón belül 2,5K valahol a különbség a kártyák között...
Az X-es Asusnak halk hűtése van, gondolom a non-X-et sem rontották el teljessen, a legolcsóbb saphire-val szemben azonban vannak fenntartásaim...
J.
-
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #50447 üzenetére
Hát, az elég gáz. Van pár kártya, amelyeknél a VRM-ek állítólag nem melegszenek sokkal jobban a GPU-nál (ez olyan ritka, hogy én inkább érzékelő-hibára gyanalszom), de általában, főleg tuningnál, akár 20+°C-kal is forróbbak lehetnek a GPU-nál. Nekem eddig MINDEN AMD kártyámon így volt, pedig akadt jó néhány. Persze, működhet rendben, a degradálódás csak idővel fog jelentkezni.
Apollo_21: Hát, legalább segített kizárni a lehetőségeket.
-
juve600
nagyúr
válasz
Grave_444 #50063 üzenetére
hát én ezt nem értem
elöbb beléptem 10perc-re egy szerverre,után nézem a hw info-ban az adatokat ,legmagasabb VENTI RPM 4144...
de nem hallom hangosnak,többször néztem játék közben is akkor 2000 körül volt,azt néztem egy tesztben hogy eléggé változó a RPM de ennyire ??? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Ingatlanos topic!
- Lexus, Toyota topik
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! HP 17 - Intel Core i5 - 10th Gen I 8GB I 512GB SSD I 17,3" I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512/12GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest