- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Chromecast topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popes
őstag
válasz
bajzal #56756 üzenetére
Igazából 1190/1500-on sem fagyott játékok alatt de most megelégszem azzal amit a crimson enged és csak 1050/1500-on használom.(nincs annyival több FPS hogy feszegessem a határait)
Na meg gyakorlatilag nem igazán van különbség az X meg a sima között a gyári órajelen kívül.(talán az hogy az enyémen csak 6pin-es tápcsati van)
-
CirrMee
addikt
válasz
bajzal #56475 üzenetére
A fagyás nem power limit okozta dolog. Az kvázi azt jelenti, hogy az adott órajelen, az adott feszültséggel instabil a működés. Ha stabilizálni akarod az adott órajelen, a feszültséget kell emelni (jó hűtést feltételezve). Feltéve, ha bírja fizikailag a chip, illetve elbír a többlet hővel a hűtője.
Vissza kell lapozni, sokan leírták, náluk meddig lehetett tolni az órajelet. Szvsz annyira nem érdemes ezeknél erőltetni, elég sok elhullik mostanában közülük. Az itthonit én sem kergetem 1.1GHz fölé, azt még kényelmesen tudja hűteni nyáron is a hűtője.
Mindenesetre túl sokat ne akarj tőle: az egy gyárilag erősen OC -zett 7870, kb a technológia határáig kihajtva. Anno azért vettem én is sima 270 -est, mert azon még lehet okozni értékelhetőnek nevezhető túlhajtást.
-
CirrMee
addikt
válasz
bajzal #56473 üzenetére
Hasonló.
Ha eléri a limitet, az órajel visszavételével igyekszik korláton belül tartani a fogyasztást. Mivel ilyen kártyát nem pár forintokkal való spórolás miatt veszünk, az az érdekünk, hogy a kártya a lehetőségekhez képest ne fogja vissza magát. Pláne, ha toltunk rá némi pluszt is... -
-
válasz
bajzal #56397 üzenetére
Az a fő indok a meghibásodásokra hogy a forraszok nagy hőmérsékletingadozásra hamar megrepednek, törnek. Szóval nem kell annyira visszahűteni a gpu-t mint ahogy az egyedi venti profilokkal csinálnák.
Bőven jól érzi magát 75-80 fok körül, és elég visszahűteni 50 fokig a kártyát a profilnak a többi simán fokozatosan magától hűljön ki. Legalábbis én így értelmeztem, korábban volt itt ilyesmiről szó. -
-
pengwin
addikt
válasz
bajzal #56394 üzenetére
Érdemesebb valamilyen benchmarkkal tesztelni, és nézni a hőmérsékleteket, órajeleket. Ha mondjuk 5-10 perc alatt elfogadható marad a hőmérséklet és nem fagy ki, akkor lehet továbblépni.
Az elérhető órajel meg... sors bona, nihil aliud... pl. az én MSi R7870-2GD5T/OC-m az alap 1050MHz-es órajele helyett vígan elszaladgált 1200MHz-en is, beton stabilan, míg a te ugyanilyen GPU-s kártyád nem bírja már 1150-et se, pedig a tiédre már elvileg jobb GPU kellett volna kerüljön. -
-
CirrMee
addikt
válasz
bajzal #55075 üzenetére
Kb ezek miatt döntöttem a sima mellett.
Egyrészt a sima 270 korlátja is (technikailag) ugyanott van, Overdrive & BIOS hekk meg a lételemem, és hát nem kerül semmibe az a pár kattintás. Miért fizettem volna többet az X verzióért, ha ebből is meg lehet csinálni ugyanazt az eredményt?
ASUS meg azért, mert erről eleve tudtam, hogy 1500 -as Elpida chipekkel szerelik, magyarul eddig garantáltan és büntetlenül lehet azt is húzni.Bevallom egy dologtól azért tartottam, hogy az 1db 6pin betáp mennyire fogja lekorlátozni. Szerencsére ilyen probléma fel sem merült.
-
CirrMee
addikt
válasz
bajzal #55073 üzenetére
Menne 1150 -el is stabilan, csak 1100 felett drasztikusan elkezd hangoskodni a hűtése, azért nem tolom feljebb.
i7 nem hiszem hogy sokat tesz a produkcióhoz. Egyrészt két generációval öregebb, másrészt a +4 szállal nem tud mit kezdeni a program. A 4.5GHz -es üzemi freki viszont szvsz már beleszól... -
Apollo_21
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz
bajzal #52283 üzenetére
Ha jól értem, adott egy grafikus mag, ami az "eredetihez képest" (7870) emelt órajelen üzemel (270X), amire gyárilag pakoltak is tuningot, és az a gond, hogy nem lehet tuningolni? Hát bakker ez bukó, legközelebb talán olyat vásároljál, amit nem húztak gyárilag a képességei határáig - már ha annyira tuningolni szeretnél.
A memóriák viszont ha jól rémlik azon is 1500 -as Elpida chipek.
-
-
Steve198310
őstag
válasz
bajzal #52025 üzenetére
mehet simán 85C ig is. teljesen egészséges a 75C.
Nem stabilan megy 1230Mhz de nincs nagy javulás. Stabil 1180Mhz de 1100 ról nem sok a változás. Felesleges a húzásuk. Ha mennének 1350-1380Mhz-t akkor lenne értelme. de így ,hogy 100Mhz tartományban lehet stabilan mozgatni az kevés. Ja mondjuk alap 1000Mhz a 270x a 1200Mhz már 200Mhz + . Ebböl a nézetből OK de 1100+100 a lóbréKattttt hol látsz te stabil drivert? Ezt bukta az NV is. Fogyasztása rendben
-
blu79
addikt
válasz
bajzal #51773 üzenetére
szia , nekem ugyanilyen karim van , nem nagyon szoktam tuningolni és nem is használom így a kártyát, de nem rég probáltam én is mit bír, én a catalystot használtam tuningra és a power limitet tettem 20%ra a gpu órajelet pedig 1200 ra emeltem a mem órajelet 1450 re , én játékok alatt teszteltem és ezzel a beállítással stabil volt nálam, csak az az igazság , hogy nagyon minimális fps növekedést hoz
-
Steve198310
őstag
válasz
bajzal #46428 üzenetére
El tévedtél kolléga! Ez nem a 280 topik. Ne keverjük ideért csak márka testvérek de a specifikációjuk teljesen más. Legyél szíves mellőzni ezt. Ha majd lesz 270 vs. 280 topik akkor oda be tolhatod. De akkor sem lesz valósmert nem egy kategória. Mint ahogy ez a cikk sem ide való
Köszi -
Steve198310
őstag
-
kovsol
titán
válasz
bajzal #46414 üzenetére
Nekem a Sapphire 7870 kártyám teljesen hangtalan volt. MSi 7850 kártya hanja 50% fölött megjött, de csináltam venti profilt rá és nem volt gond. Giga 7870 3ventis kártyám 30% venti fordulattal is hűvös maradt és hangja nulla.
A sapphire 7870xt kártyám is csak tuninggal hangosodik fel, 1000/1600Mhz amin használom halk marad még auto venti vezérléssel is.
Giga kártya baja az volt, hogy idle se vette vissza a venti forulatot, de ezt könnyedén lehet orvosolni egy saját venti profillal és halk. -
Sondi1986
addikt
válasz
bajzal #46361 üzenetére
Minden kártyánál változó. Az az egészséges tuning ameddig nem emelsz feszt.
power limitet húzd fel 20% és szép apránként emeljél a GPU órajele miközben leteszteled valami játékon hogy stabil.
Ha már nem stabil akkor állítsd vissza az utolsó stabil órajelre, és csináld meg ezt a memóriával is. -
Monya78
veterán
válasz
bajzal #42081 üzenetére
Én kérdeztem a ventilátor fordulatot.
Biztos velem van a baj, vagy nagyon halk géphez szoktam hozzá, de manuálisan beállítottam 1630 rpm-re és Nekem ez már erőteljesen hallható sőt zavaró, ha 48%-ra (ez MSI-n 1880 rpm) ... inkább nem is mondok semmit
.
Most már látom nagyon jó választás volt az MSI R9 270x hangerő ügyileg, főleg úgy hogy sikerült kifognom rendelésileg december elején azt az egy napot míg 50eFt volt ez a kártya az Iponon
-
Monya78
veterán
válasz
bajzal #42060 üzenetére
Ventillátor fordulatszámát láthatod pl a GPU-Z neveztű progi Sensors részénél. Kíváncsi lennék a fordulatszámra 2d és 3d-ben.
Hát ez a semmi hangja sincs dolog erősen szubjektív, vagy külső zajok, vagy a számítógép többi ventilátora mellett nem tűnik fel neked a hangja. Én csendes környezetben az 1m-re lévő gépben (nyitott oldalfal) ezt a 950-990rpm videókártyát hallom. Gép többi ventilátora jóval halkabb a videókártyáétól.
Techpower Up-os tesztben elég nagy különbség van a két kártya hangjában
MSI gaming: 27dB
Asus DirectCU II: 38dB -
katt777
félisten
-
Pancsermeste
őstag
válasz
bajzal #41289 üzenetére
Nem hőmérséklet, az biztos!
Viszont, az is biztosnak látszik, hogy erősen köze van a Tesselation-hoz, mert elindítottam a Metro L.-ot, és hibátlan volt, viszont abban ki volt kapcsolva a Tesselation, amint bekapcsoltam, jött is a hiba, kikapcsolva megszűnt!
No most van a Ccc-ben is olyan opció, hogy Tesselation ki, de arra nem reagált, ugyan úgy hibázott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Windows 11
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 24 Hours of Le Mans
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest