Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
vick33 #50770 üzenetére
Hibásat bizony mindegyikből lehet kapni. A kérdés, hogy mekkora az esélye, hogy Asus-ból vagy MSI-ből hibásat kapsz és mennyi a Sapphire-nek?
Ha maradsz a Sapphire-nél akkor min Vapor-X-et vegyél. Azokkal tényleg nem nagyon van gond. Ugyanezt biztos, hogy nem venném a helyedben. Semmi értelme. Eredetileg is kár volt.
Hátmég másodszorra.
A vram hűtéseket meg felejtsd el a pi...ba. Semmi értelme ha az ember nem akarja szénné húzni a kártyát. Semmi szükség rá gyári órajeles használat esetében.
Ha meg így is cpu limites vagy, akkor gondolom úgyse fogod még tovább húzni a kártyát... Tehát emiatt aggódni felesleges.
Egy normálisan szellőző házban nem fog túlmelegedni a kártya ha a gyártó által beállított alapórajeleket használod. -
Dany007
veterán
válasz
vick33 #50748 üzenetére
Hát nézd, a Sapphire-ről már volt itt anno egy pár nagyobb vitánk. Kár belefolyni megint, mert a vége ugyanaz lesz.
Jók a Sapphire termékeke is, de nem a legolcsóbb dual-x verziók.
Van belőle a Toxic meg a másik aaa nem is tudom már mi a neve. No de azokkal még nem volt probléma.Gondolom neked is az egyik legolcsóbb Dual-x-es verzió van. Azokkal már több probléma is volt itt a fórumozók között.
Szóval na, a vita egyoldalú. Nem véletlenül a legolcsóbbak egyike ha nem a legolcsóbb...
Hát, amit tudsz tenni, hogy drivert cserélsz - ahogy olvasom már megvolt - plusz visszaveszed gyári órajelre a gpu-t. Ha ezek után is hibázik a kártya, akkor az sajnos garanciális probléma lesz. Mást nagyon nem tehetsz.
Sőt, ha nem tudja a gyári órajeleket, az is garanciális probléma. Tehát igazából az underclock sem megoldás, csupán segít kitalálni a hibát.Persze, én se attól félek ilyen esetekben, hogy nem cserélik ki vagy nem fizetik vissza stb... hanem pontosan attól, hogy mondjuk 3 hét a bevizsgálási idő és ha szarakodnak akkor ez lehet simán akár 1-1,5 hónap is. Na nekem már csak ez a szívás elkerülése is megért pár ezer forinttal többet, mert kb ennyi különbség van a gyártók között.
-
Dany007
veterán
Hehe, ahogy látom a jó öreg Sapphire még mindig ontja magából a
"minőségi"kártyákat.
Már akkor is ez volt, mikor rendszeresen voltam a topikban, de most, hogy pár napja megint figyelem, még mindig ugyanaz megy.
Hát igen, nem véletlenül a legolcsóbb gyártó... -
Dany007
veterán
Na, felraktam a 14.7-et és sebességben még jó is lehet, talán egy kis javulás érzékelhető volt...
Ellenben Rivals alatt előjöttek ilyen random megakadások. Van hogy másodpercre is mintha lefagyna a kép... érthetetlen...
Mindegy, egyelőre marad. Úgyse voltam oda azért a játékért.
Egyébként a gyári 13.12 -nél ilyen nem volt. -
Dany007
veterán
Üdv!
De régen jártam erre.
Olyan kérdésem van, van értelme (Mantle-n kívül) 14.4-es drivernek?
Tegnap raktam fel, mondom hátha dob valamit pár játékon (konkrétan NFS-Rivals-t és NFS MW(2012)-t próbáltam), de abszolút semmi különbséget nem éreztem a gyári 13.12 és az "új" 14.4 között.Ellenben most 14.4 alatt a ccc.exe windows indulásnál beakassza a rendszert pár másodpercre... nem tudom mért, de 13.12 alatt nem csinált ilyet. Tapasztalt még valaki hasonlót?
Nem tragédia persze, csak idegesít. -
Dany007
veterán
válasz
DanielLong #46942 üzenetére
Respect neki!
FC3-at még nem próbáltam.... majd eljön az is egyszer.Nem sietek. : ) Most épp a Crysis 2 lesz terítéken.
-
Dany007
veterán
válasz
DanielLong #46940 üzenetére
Hát hogyafenébe de ne!
Kicsit furán hangzik negatív hangulattal, de végre egy érdekes esemény. Nem csak fps hajhászás
No akkor viszont ezek szerint azért korrekt volt az eladó meg kell hagyni! Remélem sikerül gariztatnia és akkor lesz egy "új" kártyád. Ő pedig igazán korrekt eladóként kerül be a "köztudatba".
-
Dany007
veterán
válasz
Gstyler #46927 üzenetére
Hát jó kérdés. 5k-ért azt mondom mért ne. De többet meg minek fizetnél? Pár fps-ért? Ugyanúgy 2GB ram, ugyanakkora sávszélességgel.
Ha nem sürgős a dolog, akkor én még gyűjtenék 7950-re picit. Nem mondom, 5k-t megér, mert nem vesztesz vele semmit, lesz egy frissebb kártyád azt kész. De 10k-ért már..
Ráadásul a 7950-es 3GB-ramja és nagyobb sávszéle tovább lesz elég, mint a 270-esé. Ha hosszabb távon gondolkodunk. Plusz ugye azt is meglehet rántani 7970 közelébe...Így meg már mindjárt jobban hangzik a dolog.
De mondom, 5k-t megér a váltás mert később többet fog érni egy 270 mint egy 7850 ha eladásra kerül a sor. Tuning potenciál ide vagy oda... Frissebb kártya, sokan inkább ezt nézik, mint a szénnéhúzhatóságot.
Vagy még azt tudod csinálni, hogy a fogod a 7850-edet és felhúzod ameddig még egészséges. Futtatsz játékteszteket... és azokat az eredményeket összehasonlítod a neten található R9-270 -es játékteszt eredményeivel. És akkor meglátod, hogy mennyi az annyi. Vannak 270 tuning tesztek is. Szóval nagyon nem lőhetsz mellé. Aztán akkor végre látni fogod konkrétan, hogy XY játékban hány fps-re számíthatsz pluszban. Aztán már eltudod dönteni, hogy megéri-e.
@Gstyler:
A 270x-ek kb mindegyik gyári OC-val érkezik. Onnan már nemsokat lehet húzni rajta. Max 10%-ot egészséges határig, ami meg a valóságban játékban olyan 6-8%-ot jelent, ami általában pár fps+ nem több..
-
Dany007
veterán
válasz
Gstyler #46920 üzenetére
Szerintem kevés lesz az előrelépés.
A 7850 is jól tuningolható. Legalábbis az itteni gyakorlati tapasztalatok alapján, igen jól.
A 270-es szintjére felhozható. Onnantól meg +10% a 270x. Ergo szvsz nem ér annyit a dolog.Max ha nem 2GB-os a 7850-ed akkor. Illetve ha max +10k-ért jutnál sima 270-hez. (Szerk: kérdés mennyi az a pár ezer? Illetve ha a 7850-ed is 2GB-os akkor szvsz nem lenne olyan látványos a különbség) Akkor esetleg. De egy 7950-nel már látványosabb különbséget kapnál, szerintem.
-
Dany007
veterán
válasz
Sondi1986 #46907 üzenetére
Igen igen ez érdekes.
Mert ugye 7870=270x. Ahogy a 7970=280x. Ráadásul mivel a 280x nem nagyon kapható, ritka darab, nyilván a saját topikja se lesz olyan pörgős, mint mondjuk ez.Bár azt meg kell vallani, hogy egy ideje már csak olvasgatom a topikot. Ritkán van 1-1 érdekes eset, amihez érdemes hozzászólni. Mint pl pár napja az a túlmelegedő VGA problémája. Kíváncsi vagyok mi lett a történet vége... De amúgy meg rém unalmas ha lehet így nevezni. Szokásos lovaglás 3-4 fok hőmérséklet különbségeken, 5-7% fps növelés miatti szénnéhúzáson és így tovább... : ) Az ajánlások meg kb ugyanazok, mint 3 hónappal ezelőtt.
No, de végülis ennek is örülni kell, hiszen azt jelenti, hogy alapvetően nincs túl sok probléma ezekkel a kártyákkal. -
Dany007
veterán
válasz
- = Zk = - #46882 üzenetére
Nem véletlenül mondjuk mindig, hogy a CF csak szívás... =/
-
Dany007
veterán
válasz
BoneDragon #46867 üzenetére
Hehe, ezért (is) vásárolok a PCX-nél ha kell valami. Igen az első két linken szereplő kártya egy és ugyanaz. Csak a PCX-nél olcsóbb amint látjuk.
A másik már T jelzésű. Az a gyári tuningolt változat.
-
Dany007
veterán
válasz
scream #46836 üzenetére
Jó, de nekem az volt a max..
Igaz nem Furmark alatt, hanem pár órás játék alatt... Szóval lehet, hogy azzal tényleg nincs gond. Egy játék se izzasztja meg úgy a kártyát, mint a furmark.
Szerintem csekkold az értékeket egy másik progiban is. Mondom, nekem egyszer 261 fokot írt.
Ha nem a tüske volt a 127 fok, akkor még durvább a helyzet... mármint a lehetséges bug, mert akkor képzeljük el a tüskék max értékei mekkorák lehettek? Az arányokat nézve 250-300 fok... : )
-
Dany007
veterán
válasz
scream #46830 üzenetére
A 100 fok szerintem is sok tartósan. Nem arról van szó, hogy nem viseli el, mert látod elviseli... Csak csúnyán csökkenti az élettartamát.
A gpu még elmegy... De nekem nagyon furcsa... mért ennyi ez? Nézem 2400rpm-n megy a venti? Wow!
Nálam a max 64 fokos gpu mellé 1900rpm a venti. Érdekes.Szerk.: amúgy lehet akár hibás kijelzés is. Ellenőrizni kell másik progival is valahogyan. Nekem egyszer vrm-nek 261 fokot írt ki a gpu-z.
Ami nyilván kamu.
No mindegy, egy biztos, én nem merném tartósan 100 fok környékén hagyni.
-
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #46815 üzenetére
Nemrég néztem a PCX-nél. 54k a Vapor. Egyáltalán nem sok. 2k-val drágább, mint a sima x. Teljesen jó vétel.
-
Dany007
veterán
Az sem túl jó ha a dioda rossz, nem? Mert akkor meg a kártya throttling-olhat, visszafoghatja saját magát ha érzi hogy kritikus a hőmérséklet, nem? Legalábbis cpu-nál van ilyen. Persze kérdés hol van ez a határ és, hogy játékok közben eléri-e. Mert ha nem akkor minden okés.
-
Dany007
veterán
válasz
DanielLong #46784 üzenetére
Érdekes... De mi lehet szar egy hőcsőben? Az csak egy darab tömör réz... (ööö lehet tévedek ám nagyot
) Ha rendesen érintkezik akkor vezetnie kell a hőt azt kész... Érdekes.
@babicsbalu:
Köszönöm az infót!
Érdekes... akkor ez mégis egy lehetséges opció. Be kell rakni víz alá és megnézni buborékozik-e valahol
mármint hogy ereszt-e.
@szimi57: Korrekt. Hogy én erre nem gondoltam...
-
Dany007
veterán
válasz
DanielLong #46776 üzenetére
Figyu, hőcsövek vannak a hűtőn? Most nincs előttem a képe hirtelen...
De ha vannak ,azokat fogd meg ne a bordát.
Nálam a hőcső még kikapcsolás után is tűz forró tud lenni! Ha az nem forró, akkor nincs baj a kártyának... Illetve akkor nem problémás a dolog, rossz a mérés.Elvileg ilyen hőfokoknál a hőcsövet meg se tudnád fogni mert szétégetné a kezedet.
Szerk.: ja de most látom vannak hőcsöveid. Na az milyen meleg?
-
Dany007
veterán
válasz
DanielLong #46725 üzenetére
Nehéz eset... tehát akkor ha jól értettem már újrapasztáztad? ... és volt matrica a csavarokon?
Nem tudom mi lehet ez... de érdekelne mi az oka. -
Dany007
veterán
válasz
DanielLong #46703 üzenetére
Tessék lenyugodni mindenkinek.
Egyetértek Steve kollegával - félig-meddig
- tessék sorban átmenni az ellenőrző listán.
1. kiszűrni a programhiba lehetőségeit
- többféle hőmérséklet monizorozó programmal tesztelni, első körben játékokkal, furmark elég durva ilyen esetben, ha nem muszáj ne szivassuk mégjobban azt a kártyát
- aztán próbáljunk egy új biost / gyári biost feltenni, esetleg drivert cserélni bár nem hinném, hogy a driver erre megoldás. Bios lehet, de driver nem hinném
- közben végig figyeljük a gpu kihasználtságot, nincs-e véletlenül valami alapterhelés üresjáratban is
2. ellenőrizzük szemmel(!) magát a kártyát.
-A hűtést. Próbáljunk meg benézni a gpu közelébe. Ellenőrizzük jól csatlakozik-e a hűtő a nyákra stb... Neten talált képekkel lehet ellenőrizni kb milyennek kell kinéznie ha a hűtő korrektül a helyén van. Ha még mindig minden okés, akkor próbáljuk meg nagyon finoman megmozgatni magát a hűtőbordát. Nem erővel! Csak épp annyira, hogy érezzük ha magától mozog. Ha nem rögzül megfelelően akkor kb a legkisebb erőhatásra is éreznünk kell elmozdulást.
Persze az, hogy a komplett hűtő, hűtőborda / vetni tiszta, por és koszmentes az alap! Ezzel kezdjük. De az az igazság, hogy a full poros hűtő sem okozhatna átlag 30 fokot pluszban a normálistól. 10-15 fokot még talán, de 30-at biztosan nem. Annyi ideje nem volt porosodni a kártyának.
Meg persze órajelek és feszültségek(!) is alapon legyenek. Nem gyári OC-n, hanem referencia kártyának megfelelő alapfeszeken és órajeleken.3. ha még mindig mindent rendben találunk, akkor elkezdhetünk gondolkodni a következő lépésen.
- érvényesítsük-e a garanciát - mi magunk, illetve Te.
- vagy vissza kéne vinni annak akitől vettük.
- esetleg érdemes-e szétszedni, újrapasztázni és rendesen (!) összeszerelni.A harmadik pontban már nem tudok objektív tanácsot adni. A magánvéleményem az, hogy ilyen melegedés nem lehet architektúrális probléma. Tehát maga a kártya és a gpu jó. A hűtés rendszerrel lehet valami gebasz. De mivel az egy aránylag pofonegyszerű szerkezet - borda meg hűtő - így túl sok probléma nem lehet vele. Max ha rosszul rögzül illetve nem elég szorosan csatlakozik a gpu-ra.
Ha nem elég készséges az eladó visszavenni a kártyát és maga intézni a garanciát, akkor azért én első körben megpróbálnám a garanciát magam érvényesíteni.Felhívni a boltot, megdumálni mi a helyzet és, hogy nekik milyen bizonyítékra van szükségük. Esetleg bevinni géppel együtt(!) a kártyát a boltba és ott a szemük láttára elindítani egy játékot... Bár ez meg azért necces, mert ha nem kapcsol le a kártya a túlmelegedéstől akkor v.színűleg nem fogják visszavenni. De egy próbát megér.
Na aztán ha minden kötél szakad, akkor lehet szétkapni a hűtést. Mert lehet, hogy ettől még nem ugrik a garancia, de ha pl matrica van a csavarokon, akkor igen. Illetve még anélkül is beleköthetnek a szervizben ha megbontod a kártyát.
Szóval utolsó és csakis utolsó lépésként szét lehet kapni a hűtést. Mondom, pofonegyszerű szerkezet. Nem nagyon lehet tévedni ha odafigyel az ember.@Steve198310:
Alapvetően egyetértek veled. De 30 fokot egyik hűtőpaszta se fog hozni neked a kártyán! Ennyit nem romolhat a hűtés szar paszta miatt. Max ha nincs paszta.
De tényleg... Egy szar, száradt pasztás gpu újrapasztázásával lehet nyerni 5-8 fokot is talán. De max ennyit. 30 fokot az életbe se... Ugyanígy a poros borda tisztításával lehet nyerni még 5 fokot, max. Összességében talán egy 10-15 fokot, de ahhoz tényleg nagyon trágya állapotban kell lennie annak a hűtésnek.
Szerintem sanszosabb, hogy nincs rendesen rögzítve a hűtés a gpu-ra vagy nem fekszik fel teljesen a borda a gpu-ra! Ezt bizonyítaná az is, hogy piszkosul gyorsan eléri a 90 fokot a hőmérséklet!
Mert ha koszos is a hűtő, akkor is kell neki egy kis idő, mire átmelegszik mire előjön a rossz hővezetésből eredő melegedés. De az ennél több idő.
Én legutóbb akkor tapasztaltam ilyet, mikor az 1,7-es Celeron hűtőjének egyik sarka eltört (magától(!)) és lifegett az egész borda a hűtőn, félig-meddig érintkezve csak... alapból 75 fokon indult a gép...Mikor szétkaptam és megláttam majdnem hanyattestem.
-
Dany007
veterán
válasz
#20844032 #46694 üzenetére
Én nem mondtam, hogy te lennél a hibás vagy hogy hibás lenne a kártya.
Sőt, azt is mondtam, hogy a több programmal, több játékkal is ki kell próbálni. Ugyanígy másik biossal másik driverrel stb...
Ha játék közben nem nagyon megy 70 fok fölé akkor nincs gond.De ha játék közben több programmal mérve, többféle driverrel, biossal próbálva is kijön az a 90 körüli fok akkor ott valami nem stimmel.
Nem kell egyből leszedni a hűtőt meg elveszteni a garit ez nyilvánvaló nem is ezt mondtam. Viszont ha kiderül hogy valósak az értékek akkor így még mindig az esetek többségében könnyedén orvosolható a dolog. -
Dany007
veterán
válasz
#20844032 #46689 üzenetére
Pedig az biztos nem normális működés.
Ilyen rövid idő alatt nem tuningolt órajelekkel 96 fokig felmelegedett gpu biztos nem okés.
Pedig én is mindig azt mondom, hogy sz...ok a hőmérsékletekbe, de ez már tényleg a határt közelíti.Mert azt mondom, ha szénnél enne húzva, zárt szar szellőzésű házban akkor okés. De a kollega leírása szerint szellőztetett házban próbálta.
Az a gond, hogy ilyen hőfokon jobban használódnak az alkatrészek, csökken az élettartamuk. Ki kell próbálni komolyabb játék alatt is, mert persze a furmark durva terhelést ad, de akkor se szabadna ennyire felmennie. Itt már nem 4-5 fok eltérés van az átlagtól, hanem minimum 25-30 fok! Az pedig durva.
És nem biztos, hogy a gari bármit is számít, mert erre v.színűleg nem veszik vissza amíg konkrét játék alatt le nem kapcsol a VGA. Ellenben az állandó magas hőmérséklet csökkenti az élettartamát.
Persze ezt több programban és játékban is le kell mérni. De ekkora eltérések azért igen ritkák ok nélkül. V.színű csak a hűtővel van valami. Nincs korrektül rögzítve? Pasztázás? Nem tudom.
-
Dany007
veterán
Na de várjál, tényleg a számla sincs meg ami igazolná hogy igen ő ezt megvette?
A gyártóit meglehet próbálni, de sok esélyt nem látok rá. Kb az Apple és a hozzá hasonló nagycégek, mondjuk egy Logitech amiről még tudok, akik megcsinálják ezt, hogy beszólsz és cserélik / szervizelik neked mindenféle garancialevél vagy számla nélkül is.
De így sok esélyt nem látok rá. Viszont nem kerül semmibe se a próba.Az viszont 99%, hogy az itthoni bolt, ahol vette nem fog semmit se csinálni számla és garilevél nélkül.
-
Dany007
veterán
válasz
belinho #46050 üzenetére
Az lehet, de amit írtál arra a válasz egyértelmű! A válasz pedig az, hogy egy durva i5 4670k naná, hogy jobb lesz játékban is, mint egy APU. Nem is tudom kinek fordult meg a fejében hogy ez nem így van. Ezt Katt777 kollega se tagadja.
A nagy kérdés az, hogy mennyivel jobb? Mennyire jön ki a különbség single 1080p-ben full grafikán? Nem tudom, erre én is kíváncsi lennék a tesztekből (amúgy a net rogyásig van ilyen és hasonló tesztekkel), de abban biztos vagyok, hogy az árbeli különbség, vagyis az általam korábban írt hsz-ben látható módon +80% biztosan nincsen meg!
Tehát hiába jobb játékban egy 4670k, ami ugye bizonyos, nincs meg +80%-os előny ami árban bizony ott van. -
Dany007
veterán
válasz
belinho #46044 üzenetére
Kompromisszumos megoldásnak teljesen jó a 6800k is. Főleg amíg nincs multi.
Majd ha egy 4670k is 30 ezer forint környékén lesz újonnan(!), mint a 6800k, akkor lehetne igazán csúnyán nézni egy 6800k-ra.Persze ha egy 4670k-val 80%-kal nagyobb FPS-t tudok elérni ugyanazon játékban azonos vga mellett, mint egy 6800k-val akkor nem szóltam. Lefordítva a játékok nyelvére, ha a 6800k-val (meg mondjuk egy 270x-el vagy 7870XT-vel) Crysis 3 alatt 40fps-t érsz el átlagban, akkor a 4670k-val átlag 72fps kellene, hogy az ár-teljesítmény arány 1:1 legyen.
Persze ha gyárilag játékos gépet rak össze az ember, akkor inkább i5. Én is szívesen lecserélném az 5800k-t egy i5-re. De a jelenlegi új és használt piaci árak (amikor is az új és a használt termék ára között kemény 5-10%-os a különbség) mellett egyszerűen nem ér annyit pár fps. Mondjuk én nem multizom.
-
Dany007
veterán
válasz
Gaboman #46041 üzenetére
Ez szerintem valami v-sync probléma lehet... Esetleg meglehet keresni van-e olyan beállítás a lejátszóban, vagy ha hardveres gyorsításra képes a lejátszó akkor a Catalyst szoftverében érdemes beállítani a force v-syncet.
Persze nem biztos hogy ez a probléma, de a leírás alapján u.a. mint ami játékoknál is előszokott fordulni és ott ez a vsync hiánya miatt van. -
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #45967 üzenetére
Aztán számold meg hány darab van belőle a topikban?
Talán 2.
Egyébként meg most elég drága lett a vapor-x. -
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11 #45778 üzenetére
De ba..meg! Mért nem raktad vissza a gyári biost? Linkeltem neked egy oldal ahol le lehet tölteni. Megadtam a program nevét. 2 perc lett volna én is megcsináltam!
Most képes voltál leadni másik biosszal... :S Uh
Nem lett volna nagy dolog visszarakni és akkor most nyugodtabb lehetnél. -
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11 #45759 üzenetére
Az úgy nem fog menni. Kell hozzá egy progi.
Asszem Atiwinflash a neve.
Leszeded a bios-t, biztos fent van a neten... és azzal visszatöltöd.
Aztán visszaviszed a kártyát és megmondod, hogy legutóbb csak vicceltél... igazából gyári bios van rajta és az is volt... Aztán bizonyítsa be hogy most tetted vissza két napja...Amúgy ha jólemlékszem az Asus programja felajánlja az új biost! Úgyhogy szvsz bullshit hogy csak szerviz rakhatna rá új biost... főleg mikor 2 kattintás és elcseszni se lehet semmit...
De tényleg nagy fail volt ezt mondani. : /Meg sajnálom hogy így rászúrtál ezzel a kártyával... is. Nem lehet, hogy a géped valamely komponense szarakodik ami nyírja ki a vga-kat?
szerk.: Bios - remélem ez az.
-
-
Dany007
veterán
Szvsz amíg nem tapasztalsz anomáliákat addig nincs értelme bios-t mókolni.
Esetleg a weboldalon ha megtalálod a letölthető bios-t, akkor ott talán le van írva mit javítottak benne. És akkor eltudod dönteni kell-e vagy sem. De ha nincs gond a kártyával akkor szvsz nem kell.szerk.: na látom megelőztek.
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #45597 üzenetére
Na jó, ha mondjuk lekapcsol furmark alatt akkor az már nem olyan jó jel.
De tény, hogy a furmark olyan terhelést ad, amit játék közben sose fog kapni a kártya... De már legalább egy jel arra, hogy tényleg jobban melegszik az átlagnál. Egyébként azt hittem 270x-ről van szó.Aztán most látom, hogy 7870 még a régi fajta dcu hűtéssel.
És látszólag tényleg nincs sok minden ramokon.szerk.:
A képen a GPU körül lévő kis csipek, összesen 8db, azok a ramok. 8x256MB így jön ki a 2GB vram.
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #45594 üzenetére
Tyú, hát nem tudom, de szvsz te magad megválaszoltad amit "kérdeztél". Túlreagálod.
Úgy emlékszem nálam is elment 70-77 fokig a vram GPU-z szerint átlagban.De nem igazán kell vele foglalkozni. Leégni nem fog tőle a kártya. Ha tényleg gond van, akkor úgyis lekapcsol. Na ha már lekapcsol valószínű túlmelegedés miatt, na akkor van gond!
Fix 55%-on a venti fordulat? :S Heh? Nekem 40% fölé alig megy max terhelés mellett... 1800-1900rpm maximum.
Szerk.:
@szasanyi:
Szvsz ha Throttling-olna játék közben akkor azt a vak is észrevenné és egyből kezdené keresni a hiba / probléma forrását.
De jelenleg ha jól veszem ki a kollega szavaiból, csupán a szemét zavarja a magas(nak tartott) hőfok. /70-80 fok vramnál nem vészes. Jó följebb ne menjen már, de még nem ok a throttling-ra/ -
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #45592 üzenetére
Hehe, nekem egyszer a GPU-z azt írta ki vrm-re játék után, hogy 255 fok!
Na mondom ez igen, Asus, ezt is kibírja!
De amúgy nem igazán foglalkozom már a hőfokokkal. Az első pár napban figyelgettem aztán kész...Más.
Tegnap este felraktam a Grid 2-t. Nemtom mért, biztos ráuntam a sok hentelésre a black ops2-ben az MW1-MW3-ban BF3-ban GTA4-ben...
Na mindegy, a lényeg, hogy teljesen fullosan megy full beállítások mellett. Nyomattam benchmarkot, de 10fps-sel kevesebb lett, mint a tesztekben. Mire rájöttem, hogy azért, mert a tesztekben csak 4xMSAA-val teszteltek mindenhol! Én viszont az AA-t is fullra raktam, a 4xMSAA mellett még van vagy 4 szint amivel följebb lehet menni. Van 8X aztán jön valami 4f8AEQQA fa..om se tudja már mi... Na és abból is fel lehet menni 8x16x szintre is és én ott toltam benchmarkot. Ezért lett kevesebb 10 fps-sel az átlag. De még így is megvan a fix 60 bőven...Csak én azt hittem, hogy a tesztekben ahol azt írják hogy full, ott tényleg mindent fullra raknak... De ezek szerint nem egészen. Ja és a lényeg, hogy bizony elég szép az a játék. : ) Tetszik. Bár az irányítás bill-el kissé nehézkes még...
-
Dany007
veterán
válasz
szasanyi #45538 üzenetére
Érdekes elgondolás. Mármint, hogy 770-et is akarnál az időtállóság miatt. Szvsz abba a kategóriába már tényleg kéne a 2+GB vram.
De akkor válaszd a 280X-et. Ahhoz van 3GB vram. Tudom nem lehet kapni... de majd csak lehet egyszer... : ) Az szerintem már van 770 szintjén csak 3GB rammal, bár tesztet nem néztem róla.Amúgy most láttam a pcx oldalán Sapphire 270x-et 4GB-ost 60k-ért.
Az is lehet amit mondasz, hogy előbb elfogy a gpu teljesítmény, mint a vram. Ez alól most pl kivétel a Titanfall ami amúgy nem túl megerőltető grafikailag de a texturák miatt mégis elkél a 2+GB.
-
Dany007
veterán
válasz
szasanyi #45536 üzenetére
Az a legnagyobb gond a 270x 4GB memóriájával hogy a sávszélessége ugyanaz maradt, mint a 2GB-os verziónak. Ami viszont 4GB dinamikus "mozgatásához" már kevés.
Ha megnézed az alapból 3-4GB memóriával szerelt kártyákat akkor láthatod, hogy az átviteli sebességük jóval nagyobb, mint a 270X-nek. Még a 3GB-os 280X-é is jóval gyorsabb. Akkor a 256bites 270X 4GB memóriával vajon mennyit érhet.
Nem mondom hogy nem lehet hasznos bizonyos esetekben, de abban az időben, amikor már tényleg elvárás lesz a 3+GB memória, mint ma az 1-2GB, oda már biztosan kevés lesz az a sávszélesség és hiába van nagyobb tárhely ha szűk a keresztmetszet.Amúgy szvsz most te a Titanfall-ra gondolsz. Ami régi motoros dögnagy textúrákkal talán oda még jó lehet. De ezt nem tudom alátámasztani. Az viszont szinte biztosra mondható, hogy a jövőbeli játékok esetében az a sávszélesség kevés lesz.
Meg hát gondoljunk bele, egy Crysis 3-nak is elég a 2GB, pedig az napjaink egyik legszebb grafikájú játéka. Sőt, még a csúcs 780Ti-be is "csak" 3GB-ot építettek 384bites sávszél mellé... pedig azt szvsz jóval időtállóba tervezték, mint a 270X-et.
De meglehet nézni egy 290X-et is, ahol már gyárilag 4GB memória van a referenciamodellben is. 512bites sávszéllel. Nyilván nem véletlenül, akkor most képzeljük egy 270X 256bites sávszélét ugyanennyi memóriával.Persze ha csak párezer forintos különbség van a 2-4GB-os verzió között akkor hajrá mert bajod nem lesz tőle.
Vagy ha Eyefinityben vagy érdekelt, nagyobb felbontáshoz is kell a több memória.
-
Dany007
veterán
válasz
soomen #45526 üzenetére
Attól függ milyen játékkal akarsz játszani, milyen felbontáson és grafikai részletességgel illetve multi vagy single...
Nekem is olyan procim van és van mellette egy Asus 270x-em. A legújabb játékokkal még nem próbáltam, mert időrendben hátulról megyek előre... De single-ben eddig nincs semmi probléma. Mondjuk én csak single-ben játszom. Eddig korrekt. BF3 volt talán a max gépigényű játék amivel toltam. Minden maxon 1080p-ben átlag 50-60fps, bár v-sync be van kapcsolva így 60 fölé eleve nem mehet... No egy a lényeg van ahol lemegy 60 alá, de nem igazán észrevehető.Ami még talán picit komolyabbnak számít az a BlackOps 2 - én nem láttam csúnyábbnak a BF3-nál - na ott pl nem tudtam már mit följebb állítani hogy egyáltalán megrezzenjen a fix 60fps-ről... Full maxon, driverből is ráadott minden maxon is zökkenőmentes 60fps volt - v-sync-kel megint, de ott egy fps-sel se ment lejjebb. Valószínű v-sync nélkül ilyen 70-85-ös átlagot menne így hasra ütve.
Ami necces az a GTA4. Na oda lehet kicsit kevés a proci. Ott is max közelben 1080p-ben megvan az átlag 40-50fps, de ott azért be tud menni 40 alá is néha talán 30-ig is. De oda egy i7 +gtx780-al is bemegy...
-
Dany007
veterán
válasz
Shepherdke #45510 üzenetére
Mivel alapból is OC-s kártyákról van szó nem jelentős. De meglehet próbálni. Ártani nem fogsz vele.
A legjobb ha te kitapasztalod. : )
Tesztek alapján 10%OC olyan 7-8% fps növekedést eredményez. Vagyis ha te 1170-re húzod a kártyát meg 1550-re a ramokat akkor 40fps helyett lesz mondjuk 43 fps, 60 helyett lesz 65fps. -
Dany007
veterán
válasz
Shepherdke #45508 üzenetére
"Két kérdésem is lenne.
Ennek a kis tuningnak lenne értelme?
És ez veszélyeztet azzal, hogy túlmelegszik a kártya?"Nem.
Nem. -
Dany007
veterán
válasz
-Gabesz- #45496 üzenetére
Úgy olvastam hogy az az érték minél alacsonyabb annál nagyobb a tuningpotenciál a kártyában.
De amúgymeg nem tökmindegy ha közben eleve jól tuningolható és jó értékeket mutat? :S@Steve198310:
Egyetértek az előttem szólóval. Semmi szükség sincs Win8-at telepíteni. A hetes is kifogástalanul működik. Egyelőre majdnem nulla az előnye a 8-nak a 7-tel szemben játék szempontból.
-
Dany007
veterán
válasz
Turbolada II #45406 üzenetére
Mire gondolsz?
Most én is elgondolkoztam ezen... Azért összességében brutális teljesítményről van szó. Mindezt értelmetlen számításokra felhasználni... kb mintha lefuttatnám 125x a superPí-t és kapnék érte egy coint. -
Dany007
veterán
válasz
Turbolada II #45394 üzenetére
Megjegyzem éppen itt volt már az ideje... Ekkora egy b...ságot már régen láttam. Egy virtuálisan kitalált semmi gyakorlatilag. Mindenféle fedezet nélküli nem létező dolog, amit piszkosul sok számítás révén állítanak elő mocskosul sok energiát felhasználva hogy előállítsa a nagy semmit... Röhej. Színtiszta energiapocsékolás.
-
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11 #45375 üzenetére
Huzas miatt akarod jobban huteni vagy csak a szemednek jobb ha par fokkal alacsonyabb a homerseklet?
Mert sok ertelme nincs... 10-15%-ot alapon is lehet huzni rajta tobbet meg nem erdemes mert max 4-5fpst nyersz vele.. par napja beszeltuk ki a temat.
Szal szvsz teljesen folosleges hutesre koltened a penzt. -
Dany007
veterán
válasz
Sanyi2134 #45307 üzenetére
A 4k tényleg nem tétel. Én is azt választanám.
Viszont az igazi gond a gyenge memória sávszélességgel van. A 7950-es 384bites memória sávszélességgel rendelkezik míg a 270x csak 256bitessel. A 4GB-os verzió is. Mégis a 7950 is csak 3GB-ot kapott. Szóval az a gond, hogy lassú az a memória a 4GB dinamikus mozgatásához... Ezért nem ajánlott. Persze ha 4K különbség van akkor én se haboznék. Valamire csak jó lesz. -
Dany007
veterán
válasz
Nuada herceg #45292 üzenetére
Valószínű azért, mert a Splash Pro gpu gyorsítást használ a filmekhez.
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #45256 üzenetére
Persze nem multira gondoltam, csak sima single.
-
Dany007
veterán
válasz
Nuada herceg #45254 üzenetére
Na de milyen gépen futtatod?
Én még ugyan nem próbáltam, de állítólag a 270X-en a BF4 ultrán 4x MSAA-val is 40-50fps-t produkál átlagban. Mantle nélkül! -
Dany007
veterán
válasz
katt777 #45211 üzenetére
Igen, ezert is irtam korabban hogy nekunk nincs sok ertelme tuningolni...
De azt se felejtsuk el hogy ez a kartya mar alapbol tuningolt. Ugye az alap 1050 helyett 1120-on megy mar eleve. Ez igy is egy kb 8%-os tuning. Majd ennek a 8%-nak meg a 6% ara kepes. Tehat osszesitve egy olyan 15-20% tuning biztos kihozhato belole az alaporajelekhez merten. Ami annyira nem rossz.
-
Dany007
veterán
válasz
LógaGéza #45149 üzenetére
Én azért itt még mindig inkább valami alaplapi inkompatibilitásra gyanakodnék.
Ahogy előttem is mondták, ezek a kártyák alig fogyasztanak 10-12W-ot idle. Elméletben egy tápcsatiról is el kellene hogy menjen.
Attól nem fog többet enni a kártya idle hogy felrakja a drivert. Viszont hardveres ütközéseket idézhet elő...Első körben szvsz kérje kölcsön a haver tápját akinél ment a vga. Ha azzal gond nélkül működik akkor táp hiba. Ha nem akkor deszkát kéne cserélni. Ha másik deszkával és táppal is fagy akkor..... visszaküdném a kártyát a p...ba.
-
Dany007
veterán
válasz
Picturemaker #45135 üzenetére
"mint ahogy számítottam rá."
Ööö miért? Más eredményeket kaptál, mint amiket a tesztekben leírtak? : o
Nemtom, de nekem a 270X pont azokat az eredményeket hozza, mint amiket a tesztekben előzetesen olvastam, láttam. Még úgy is hogy jó gyenge procim van hozzá... -
Dany007
veterán
Mindkettőtöknek igaza van!
De komolyan, mindkettő lehetséges.Ismerősnél is volt olyan, hogy a spórolt a tápon.
Mondtam hogy azon aztán tilos spórolni. Így a második tápcsatit már csak 1 ágas molexból tudta összekukázni. Naná hogy nem bírta a táp... fagyott, restartolt stb...
Úgyhogy muszáj volt egy rendes tápot venni neki.De olyan is volt már, hogy véletlenül nem kötöttem rá az egyik tápkábelt a vga-ra és elindult gond nélkül.
-
Dany007
veterán
válasz
Prince1 #45106 üzenetére
Ha kevés neki a táp akkor legtöbb esetben terhelésre kifagy a p...ba a gép. De attól még idle működnie kéne. Anno a két csatis VGA-k véletlenül csak 1 bedugott csatival is simán elindultak. Persze mikor játékban kellett volna neki a kakaó akkor kifagyott a rendszer.
Bios-ban próbáld beállítani hogy a PCI-E-s VGA legyen az elsődleges. HDMI-vel, DVI-al próbáld ha lehetséges az a tuti... Aztán kb ennyi.
Más ötletem nincs. De a ventikből szvsz mindkettőnek egyszerre kéne mennie.
-
Dany007
veterán
válasz
RMZ250 #45100 üzenetére
Ez jólhangzik. De ha már FC3, hadd kérdezzem meg, ez nem unalmasodik el úgy, mint a FC2? Ott egy idő után mocskosul ráuntam arra, hogy menj el ide irts ki mindenkit, aztán menj oda, ott is. Aztán a harmadik helyen is... Persze útközben belebotlasz pár ellenőrzőpontba akkor ott is... És valami piszkosul meguntam pár óra után.
Jó, persze minden fps-nek az a lényege, hogy irts ki mindenkit, meg szeretünk is irtani meg minden.. de valahogy ezt biztos fel lehet dobni. Most mittomén MW1 jut csak eszembe hirtelen meg a Crysis 1. Ahol különféle lehetőségek voltak. Lehetett lopakodni, lehetett irtani pisztollyal csendben, vagy dögnagy fegyverrel, késelni stb.. Lehetett innen-onnan bevenni egy-egy támaszpontot stb... szóval ha nem is nagyon de volt egy kis változatosság. Plusz nem voltak annyira nagyon csőjátékok mint a napokban kipróbált MW3 meg BF3.
-
Dany007
veterán
Én is ugyanígy vagyok vele.
Bár C3-at még nem próbáltam.
Viszont MW3, BlackOps2, BF3 mind ugyanaz. Agyatlan hentelés, dögunalom... Most visszatértem kicsit az MW1-hez. Ez még érdekes volt anno, nem csak agyatlan hent az egész - legalábbis az előbbiekhez képest egyáltalán nem - és még a hangulata is jobb, mint bármelyik fent felsoroltnak.
No de majd ha összefutok egy jó mai fps-sel szólok! -
Dany007
veterán
+Steve198310
Akkor jó. Örülök hogy nem vagyok egyedül a dologgal. Végülis később azért eszembe jutott, hogy nekünk ugye már eleve OC verzió van. 1120mhz-en fut a gpu alapból is. Na most az már önmagában is majdnem 10% OC-t jelent a gyárihoz képest. Ha most erre képes még 10%-ot rádobni az OC OC-val együtt akkor úgy már nem olyan rossz összességében.
Viszont tény, hogy 1120-ról nincs sok értelme a további OC-nak meg OC négyzetnek... csak azért a pár fps-ért cserébe. És így legalább nem kínozzuk a kártyát.Talán az élettartama is növekszik.
-
Dany007
veterán
Akartam már kérdezni, hogy ki hány % sebességnövekedést ért el 270X OC-vel?
Csak mert pár napja próbáltam húzni, 1200gpu 1500 ram viszont feszemelés nélkül kifagyott.
Na most néztem teszteket, hogy nekik hogy s mint sikerült és 1250mhz gpu és 1550mhz ram órajelig tudták húzni. Viszont mindössze 8-10%-os sebességnövekedést értek el a játékokban.
Ami kb azt jelenti, hogy 50 fps helyett 55 lett, 30fps helyett 33 fps lett. Na most ezért nem éri meg húzni szvsz...
Szóval van valaki aki mért adatok alapján játékban(!) 10%-nál nagyobb növekedést ért el?szerk.: mondjuk ezt úgy kell érteni, hogy nálam ugye a gyári órajel 1120mhz. Kb ehhez képest érdekelne a sebességnövekedés.
-
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #44997 üzenetére
Hidd el nekem, hogy normál hétköznapi működés közben egy LCD sem képes beégni. Az meg, hogy valaki 3 órán át otthagyja u.a. a képet na az már nem a normális kategóriába tartozik!
A 90-es évek közepe óta nem volt képernyőkímélőm! Egyik monitoromon se és egyik se égett be! Igaz nem is hagytam órákon át fent a képet mert pazarlás...
Az oled monitoroknál ha majd egyszer bejönnek... na ott majd ez komoly gond lesz. -
Dany007
veterán
válasz
Kephamos #44994 üzenetére
Az a van esély rá 3 óránál kezdődik! 3 óránál! Ki az a b...om aki 3 órán át ugyanazt a képet hagyja a kijelzőn?
Amúgy nekem nem váltogatja az OSD a helyét. Sem a monitoron sem a 42-es LG-n.Próbáljátok ki ugyanezt egy plazmatévén.
Ott külön ki van írva, hogy 2 percnél további állókép már beégést okoz.
-
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11 #44989 üzenetére
Persze, hogy biztos. Nézz utána szaktopikokban. Kár erre fecsérelni az időt annyira triviális.
Már a régi CRT-k se égtek be. Volt 14-15-17-21 colos CRT-m egyik se égett be.
A képernyővédőt még az ősidőkben használt CGA monitorokhoz találták ki, mert azok tényleg beégtek.
Ma már csak az oled és a plazma képes beégni...Most gondolj bele, ha böngészel / fórumozol egy - két órát akkor a firefox menüsávja vagy akármilye folyamatosan ott van kint a kijelzőn. Nincs képernyővédő amíg írod a hszt... mégsem ég bele..
Nekem 42-es LG-m van az se ég be... -
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #44933 üzenetére
Ez azért elég nagy butaság volt. Már nem a CRT-k korát éljük ahol beleég a kép a kijelzőbe.
Ez max Plazamtévéknél aktuális még ma is. De egy LCD / TFT monitor / tévébe az életbe nem fog beleégni semmi.
-
Dany007
veterán
válasz
hellboy0415 #44923 üzenetére
Fogalmam sincs, de a 95 fok már lekapcsolás közeli érték. Mi lesz nyáron...
Persze ha egy R9 290X-ről van szó akkor lehet nem szóltam.De 270x-nél biztos mocskosul sok.
Más.:
Asus GPUTweek 5600mhz-et ír ramra. Gondolom ez az effektív és azért nem 1400 van. No de akkor ezt mennyire kell tenni hogy 1500mhz legyen a valós? Jó számolom 4-el kell osztani? Tehát 1500x4 = 6.000-re kell állítani hogy 1500mhz legyen.
-
Dany007
veterán
válasz
hellboy0415 #44918 üzenetére
"az R9 a havernál 90-95 között szokott megállni "
Az már azért problémás!
Nekem 65fok a max 1600-as fordulat mellett... R9-270x
-
Dany007
veterán
OC szempontból elég ha Catalys-t-ban húzom fel a kártyát?
Kíváncsi vagyok mit tud a kis 270X feszemelés nélkül... De nincs kedvem az Asus programját feltenni.Szal elég ha csak Catalystban feltolom a csúszkákat?
-
Dany007
veterán
válasz
Alister71 #44813 üzenetére
Nemtom mi az igazság, de a proci kihasználtságot is nézzétek. Ahhoz képest hogy u.a. a típus igen eltérő a kihasználtság.
Nála átlag 90% (kiszámoltam
) nálad meg csak 63%.
Most ebből arra következtetek hogy nálad van jobban kihasználva a vga. Erre utal a magasabb vram is. Ami még feltűnt, hogy nálad élesebb a fű, nála meg mosottabb.
Aztán hogy ebből milyen végkövetkeztetést lehet levonni, azt nem tudom.
-
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11 #44800 üzenetére
Nekem 1440x900-ban minden low-on se volt limites. CPU 70%-on pörgött végig. És az fps-em szépen megnőtt átlag 75-80-ra.
Amúgy 1080p-ben megy minden high vagy veryhigh beállításon. Csúszkák 30-30-60-ra vannak állítva. Plusz van fent a Reallity Mod v2 mint grafikai mod, plusz HQ roads mod, plusz SMAA mert alapból nincs benne AA...
Így van átlag 40-55 fps. De ugye a v-sync be van kapcsolva, így 56 fölé nem is megy. A minimum fps-em viszont 30 alatt van. De meglehetősen ritka. Leginkább városrész függő. Robbanások, lövöldözések ilyesmit meg se érzi. Proci alapórajelen van. Kipróbáltam 20% OC-val de semmi változás. Fps-ek ugyanazok, procikihasználtság sem változott.
Ami problémás egyedül az a timeframe. Egy kicsit sok és kicsit "zajos", "zizis". Tehát érződik nálam is, hogy elkélne egy jobb proci. De csak ehhez a játékhoz.
Mert BF3 full-full-full grafikán 1080p-ben fix 50-60fps (V-sync) és olyan sima a timeframe görbe mint a fene (nem tudtam ide frappáns hasonlatot...). -
Dany007
veterán
válasz
F e Z o #44746 üzenetére
"Hardveraprón is kellemes árakon mennek az új, garis 270x-ek."
Hehe, ez most nem tudom irónia-e vagy sem.
De itt az aprón az új garis cuccok is pontosan annyiért vagy még drágábban(!) mennek, mint hivatalos boltban. Pont ezen akadtam már ki párszor, kaptam is érte tempbann-t egyszer...
Mikor megmertem kérni az eladótól, hogy magyarázza már el nekem mért kerül többe nála az apróhirdetésben, mint a boltban...PCX-nél most 54.800 Ft az Asus 270xTop.
hardveraprón új bontatlanban egyik helyen 56.000 Ft, másik helyen 58.600 Ft (!).
De használtan találtam 1db-ot ami 50.000 forint egy másikat meg amit 55.000 forintért adnak. Okés hogy 3 év gari meg 1 hetet lett használva, de használt akkoris...
Ha gondolod privátban belinkelem, mert nem akarok megint üzletet rontani, de rá is lehet keresni egyből kiadja, nem tart sokáig...
Szóval ami a hardveraprón megy az minden csak nem kellemes ár.
Inkább botrányos, röhejes, nevetséges.
-
Dany007
veterán
válasz
juve600 #44741 üzenetére
Na igen, ezért írtam, hogy az a ref. hűtő annyira nem tetszik. +10k egy hűtő rá. Még úgy se olyan rossz ár.
@aginor:
De, szerintem jóval gyorsabb. Persze attól függ mennyire cibálod a 270x-et.
20%-kal több számolóegység van az XT-ben. Több textúrázó... Magasabb a memória alapórajele is. Ja és ezt is meglehet cibálni.Ja meg a tranzisztorok száma is bő 1,5x-ese. Azért ez különbség.
@ALONSO11:
Szerintem nem bios függő. A 13.12-t tedd fel és nézd meg előjön-e a hiba. Nekem gyári biosos mint mondtam és nem jött elő.
Pedig ha jól emlékszem másnál előjött 270x Toppal, de ő felrakta az új biost és a 13.12-t is. Én viszont csak az új drivert. Szóval szvsz elég lesz az új driver hozzá.Amúgy amióta mondtátok ezt a flickeringet, megfigyeltem, hogy itt a céges gépen a Firefox néha néha bevillantja az asztalt. Így bevillog a böngésző két szélén egy tizedmásodpercre az asztal.
Pedig itt intel GMA vga van a gépben...
Szerk.2.:
Hehe most nézem, iponban 64.000 forint az Asus 270x Top. PCX-ben meg 54.000 ugyanaz.
Azé' nem gyenge.
-
Dany007
veterán
válasz
z0l1ka #44739 üzenetére
Ezen mondjuk én is meglepődtem az Asus kapcsán, hogy ott magától egyből 1120mhz volt az "alap".
Amikor írták, hogy 1050 az alap és 1120 a boost órajel. Namost én még nem láttam nála más maximumot, mint az 1120. Akkor minek van külön boost-ként megjelölve?
Nemtök mindegy ha eleve azon megy?
Én azt hittem amúgy, hogy lesz hozzá egy progi (amit azóta se raktam fel) és majd ott ha rányomok a boost gombra, majd akkor fog boost órajelen járni. De nem.
Na mindegy mert tényleg lényegtelen a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPad topik
- Itt a részletes One UI 7 frissítési ütemterv
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SHADOW 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gigabyte AORUS RTX 3080 MASTER 10G
- SAPPHIRE Radeon RX 6750 XT 12GB DDR6 Pulse
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest