Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2698 üzenetére
Én azért gyanakodtam rá, mert van öcsém haverja a proci megegyezik, az alaplap is majdnem (ugyanaz a márka, és a fő modell szám is), a vga különbözik, nekik 4850-es nekünk nem, Ramban mi vagyunk a jobbak jelentősen, de nem hinném hogy a HDD lenne a ludas.
ASUS F2A85 sorozatról mit gondolsz? Anno volt 2db ugyanaza modell alaplap, ugyanakkor véve, az egyik megadta magát a garancia után, a másik még bírta tovább. Csak jött egy nagy villám a közelbe (Az aksis ízé, minek hívják... védte, de a net kábel bedugva maradt... ) és a netkábelen keresztül kapott az alaplap a sokból. (netkábelt kellett cserélni, upc-s dobozt, szóval azóta netkábel az első ami elvan távolítva
)
De még bírta utána fél évig és semmi másnak nem lett baja, szóval a többi alkatrésznek nem lett baja, ezért van az, hogy neki szavazok először bizalmat. Bár mindig kiakartam próbálni a GigaByte-ot, de ez a villámos eset nagyon ragoszkodóvá tett.És köszönöm neked és x_o_n-nak is az eddigi válaszokat!
-
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2694 üzenetére
Én most egy alap játékgépet akarok és APU-val, írtam anno, hogy ATI 4670-est és X2 250-t fog váltani és azt teljesíti nagy ívben is.
Én majd az A10-5700-ra hajazok, még Karácsony előtt. Csak hát majd ha nem lesz elég a teljesítmény alatt, akkor mi lesz, lehet beraknák egy HD 6670-et mellé de inkább nem, max majd akkor beszerzek egy A10-5800K-t még mindig energia hatékonyabbnak gondolom, mint az inteles megoldásokat + dVGA páros.De szerintem feleslegesen félek, gondolom még jönni fognak az amd driverek azok is dobhatnak plusz fps-eket. Meg ha összvissz közepes minőségben felbontásban adjuk meg a beállítást, akkor még élvezhető marad a játékok futattása. Bár öcsémék csak most panaszkodtak, de szeretnék mégis egy jó alapot összerakni.
Meg hátha jön majd egy A12 is ki
Bár szerintem van egy olyan érzésem, hogy az alaplapból lejjebb adok, egy A85-ös chipsettel rendelkező bőven elég lesz.
Az a GCN alapú a HD 77xx-esek lennének?
-
maxmanus
tag
Fm2 teszt! friss!
http://www.youtube.com/watch?v=IdS1nxXIGCc
-
Lacces
őstag
Belemélyedtem egy kicsit a Dual Graphicba.
Kérdésem, hogy ha az alaplapi vga kimenetre teszem a monitort és bent van egy dVGA is, akkor igaz hogy csak akkor segít be a dVGA az IGP-nek a számítási teljesítménybe ha kell?
Szóval ha oda van a csatlakoztatva akkor ugye takarékosabb a rendszer. -
Lacces
őstag
eleje, közepe, vége az évnek?
-
Vartanus
őstag
Azt hiszem sikerült egy gyengébb példányt kifognom az MSI A85X G65-ös palettájáról ugyanis semmilyen beállítással nem sikerült a win7-sem stabilizálnom Ghz fölött:S:S Míg Borokoafa kolléga a sajátján a CPU_1.2V 1.32V-ra állításával elérte az 1013Mhz-et nos én ugyanezen opciónál a maximumra állítható 1,5V-al sem tudtam 1013Mhezen működésre bírnom:S
taán később újabb biossal sikerül
-
lipido
senior tag
Sziasztok,
összeraktam, majd nyúztam kicsit az új FM2-es "szörnyetegemet". A "sok hiba" ellenére beruháztam egy Asrock FM2A85X Extreme4-M lapba. Nagyon nem bántam meg. Van benne egy 5400k-s proci, és 2x2gb kingston 1600-as ram! (igen, tudja 1600-on, nem kapcsolja vissza magától, nem villog, nem kapcsol ki...stb) Hasít rendesen. Nekem irodai munkára és 3d-s filmnézésre kellés hát... több is mint kellene! Jövőhéten kipróbálom játékokkal is, meglátjuk ott mit tud a "kicsike"
Ezzel csak azt szeretném leírni, h óckodtam az elején a laptól, mivel több elfüstölt már,de bevállaltam, mert nekem még sosem volt vele bajom! Csak ajánlani tudom!
Remélem tudtam segíteni valakinek! -
El Kebir
őstag
válasz
juszuf11 #2670 üzenetére
nem rossz az a ram, csak be kellene állítani.
másodlagos időzítések mennyin mennek?
pl aida64-gyel megnézheted az spd tartalmát és beállíthatod azokat is, előfordulhat, hogy ott bukik el a magas órajellel, hogy azok rosszul vannak beállítva. (vagy esetleg a memóriavezérlőnek kellene egy kis plussz feszültség a magasabb órajelhez)itt egy aida64-ból összevágott kép, segítségnek, hogy mire gondolok. (felső kép az spd tartalma, alsó meg az aktuálisan beállított, amit a biosban egyesével be lehet állítani... jobb alaplapoknál)
-
Lacces
őstag
Hali,
Mennyire érdemes most beruházni A85-ös alaplapra? Ha most veszek egy közép-felső kategóriát, az bőven kifogja tudni szolgálni a jövőre érkező Kaveri-s AMD procikat?
-
csebi
tag
na próbáltam az ingyenes metro 2033 steam verziót!
mikor kimegy az ember nagy területre a játék elején lemegy 17 fps-re, de 2-3 mp múlva már 25 fps, amúgy átlagban 30 körül van, 1280*1024 felbontáson, high beállításokon
-
juszuf11
csendes tag
válasz
StSanya #2669 üzenetére
próbáltam már úgy is.
Adtam neki 1.65 feszt mert annyi van a dobozán írva.
ok ezt elfogadja. Ha azonban beállítom az időzítéseket és 1866-ra állítom a ramot akkor már nem fogadja el.
Szerintem rosszul választottam ramot.
Köszönöm hogy foglalkozol a problémámal nagyon rendes tőled.
Most nem tudom mit tegyek mert 8000 pénz volt a ram és úgy látom vehetek másikat.
igazából félek hogy rosszat választok ismét.
üdv -
juszuf11
csendes tag
-
attiati
veterán
eddig hány ember panaszkodott itt, hogy elfüstölt az asrock lapja?
és hány olyan volt, ami normál atx méret volt? (nem mATX és nem ITX) -
Goose-T
veterán
Kicserélték, most jónak tűnik egyelőre. Az EZ OC-t Auto módból Manulba kapcsoltam, nem tudom, hogy emiatt-e, vagy esetleg az új venti miatt, de sokkal kevésbé melegszik a proci. Még annyi, hogy az új lap sorozatszáma 2B-vel kezdődik, a régié 2A-val kezdődött. Mondjuk azt sem értem, hogy miért raknának az alaplapra olyan automata túlhúzási opciót, ami megégeti a VRM-et.
-
StSanya
senior tag
válasz
Cingáriusz #2662 üzenetére
Az a max. VGA. Ezenkívül még a 6570-el is tudja a dualt-t.
-
Goose-T
veterán
Szereztem fogyasztásmérőt, és lemértem a trinitys konfigom fogyasztását. Itt írtam róla bővebben, szerintem az idle 30W egész jó.
-
válasz
Cingáriusz #2661 üzenetére
Jelenleg csak a HD6670-el képek dual módban működni az A10 7660-asa?
-
-
StSanya
senior tag
válasz
Cingáriusz #2653 üzenetére
Arra készülj fel, hogy elég nagy különbség van köztük. Mondjuk fogyasztásban is, ott az A10 javára...
Kihajtja a procid azt a VGA-t? Mennyi 3DMark11-ben a pontszámod? Olyan 3k körül kéne lennie, ha a CPU-d nem fogja vissza jobban, a HD7660D meg 2k körül teljesít:
-
StSanya
senior tag
válasz
juszuf11 #2655 üzenetére
Az eléggé rossz, hogy csak egy modult vettél... Ilyenkor nincs dual üzemmódban, csak single -ben a memória. Ez azt jelenti, hogy a sávszélesség a lehetségesnek a fele.
A M.I.T. Current Status-on belül, az Advanced Frequency Settings-ben nem lehet memória profil-t választani pl. XMP (ExtremeMemory Profile)-re? A lapod elvileg támogatja, kérdés, hogy pontosan milyen az a modul...
-
StSanya
senior tag
Szerintem az A85 annak éri meg, aki sok HDD-t, illetve RAID5-öt akar. Adatbiztonság miatt ez ok, merevlemezelérés gyorsítása miatt manapság már inkább SSD vásárlás javasolt.
Méret az attól függ itt is, hogy akarsz-e több bővítőkártyát beledugni a lapba, illetve esetleg több VGA-s rendszert kiépíteni. Ha nem, illetve helyszűkében vagy, akkor nyugodtan meg lehet venni egy mikroATX-s lapot. Házból lehet ilyenkor kisebbet is venni, bár én abból az ATX méretűt javaslom, hogy kényelmesen lehessen szerelni, illetve legyen légtér is benne. Gondolni kell arra is, hogy ha veszel egy normálisabb CPU hűtőt (pl. Coolermaster TX3 vagy hasonlót) az elférjen. Meg esetleg később egy külön VGA-val se legyen probléma, soha nem lehet tudni.
-
janika77
csendes tag
Köszönöm a képeket atti_2010.Végre egy"normális" viszonyítási alap.Én egy ilyen procit készülök venni:AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX online játékokra és internetre kell.Az alaplapnál még ingadozok. Asus és Giga között.
-
juszuf11
csendes tag
sziasztok!
Elég amatőr vagyok jól jönne némi segítség.
Gigabyte F2A75M-D3H a lap a ram 1 db 4 gigás kingston 1866mhz. a cpu A10 apu
Bármit is teszek nem tudom 1866-ra állítani csak 1333 -on fut.
Adtam neki 1.65 -ig feszültséget és el is fogadja de ha átállitom 1866-ra mindig hibaüzenet és visszaáll 1333-ra.
Időzítéseket ellenőriztem.
Lehet hogy az a baj hogy 1 db 4 gigás a és nem 2x2 giga?Amatőr vagyok elnézést ha nem szakszerűen fogalmaztam, de a hozzáértők bizonyára értik a problémát.
üdv
Juszuf -
Vartanus
őstag
válasz
Borokafa #2627 üzenetére
Ezek:
- Update AGESA code.
- Update onboard Realtek UEFI driver.Bár nálam ezzel az új 1.4-esela régi RAM beállítások nem mennek 1,56V-on, most egyelőre 1,635V-on van 2133Mhz 2T-10-11-10-28-as időzítésekkel...de legalább a Core C6 State mód bekapcsolásával nem indul újra mindig a gép a win7 bejelentkezés közben és némiképp a fogyasztás is csökkent.
Esetleg lehet más oka is hogy nekem 1,5-ön sem megy mikor neked 1,32V-on már megy
-
Sziasztok!
Tervezgetem, hogy kicsit egyszerűsítem a gépem felépítését ha már modernizálom és a következő kérdésem lenne.
Jelenleg egy Phenom II X2 3200Mhz-s CPU mellett egy ATI 5850 vga van
Ha ezt egy AMD A10 Series 5800K X4 3800Mhz-s és 7660 APU-ra cserélem, az mennyire lesz elmaradva teljesítményben? Már nem annyira játszok de azért nem lenne baj ha lenne egy kis 3D-s kapacitás ha netán mégis néha rámtör a játszhatnék. -
StSanya
senior tag
Az A85 összesen 8 SATA3-at támogat (A75 6-ot) és tudja a RAID5-t is. Van, akinek kellenek ezek, de szerintem nem jellemzően.
Az alaplap (chipset) nem tartalmaz VGA-t, az a CPU-ba lett integrálva. Jelenleg van két FM2-es processzor, az Athlon X4 740 és 750, amiben nincs VGA, ilyenkor külön VGA szükséges a lapba.
-
FullGas
aktív tag
Anyagi gondok miatt meg kell válnom a gépemtől
Ha valakit esetleg érdekelne: Gép -
zol71
tag
Üdv. Segítséget szeretnék kérni Tuningolásban. Alaplapom: ASRock FM2A75 Pro-4 . Proci A10 5800K.
MemR3 CORSAIR 8Gb/2133 KIT Vengeance Red (CMZ8GX3M2X2133C9R). Szeretném a procit 4200-on az IGP 1000-ren a memót ha lehet 2400-en járatni.Ehhez kellenének a beállítások meg az is hogy a bioszon belül hol kell elvégezni.Ha lehet estleg képek. Skype:na_na_001
Vágigolvastam már többszőr az összes hozzászólást de mindig belekeveredtem. Segítséget előre is köszönöm. -
StSanya
senior tag
Éppen 20k alatt...
USB3 miatt mindenképpen A75 chipsetes lapot vennék, az A55 csak nagyon olcsó gépekbe javasolt. Az A85-sök meg már 23k körül vannak, pl:
-
zedok
őstag
Hali!
Milyen alaplapot ajánlanátok most A10- 5600K-hoz?
Max egy 20.000 a keret rá.
-
törölt tag
válasz
El Kebir #2637 üzenetére
Hoppáré, az fel sem tűnt, hogy ez nem kit. Persze dual channel memóriában gondolkodom. Hülyeség, amit linkeltem.
Igazándiból az érdekelne, hogy a mostani rendszerem lecserélésével (C2D E4500, 2x1GB DDR2, Radeon 3850) legalább ugyanilyen számítási teljesítményem legyen, nyilván a proci résznél még az A4 is megeszi az E4500-at reggelire, azonban GPU résznél is szeretnék egy 3850 szintet. Tudom, hogy ezt az A4 még nem üti meg, de ha megjelennének az új generációs APU-k, akkor lecserélném az A4-et valami komolyabbra, attól függően lesz-e rá pénzem.
Azért gondoltam, hogy addig ezzel az A4-gyel is kihúzom egy két régebbi játékban, meg esetleg most a FC3-mal, később már csak a GTA V érdekelne, de ahhoz nyilván kevés lesz az A4, addigra kellene az új generációs APU.
Az 5800K azért nem érdekel annyira, mert a következő generációs APU-k lesznek a nagy durranás a GCN miatt szerintem, és azok körbe fogják verni az 5800K-t is.Azt lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a Kaveri?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#40731136 #2636 üzenetére
Hát eleve érdemesebb lenne 5800K-t használni grafikára de 1 modul eseten majdnem megfeleződik a teljesítmény és igen nagyon profitál a 2133-2400-as ramokból.
Ha rossz akarnék lenni azt mondanám hogy értem én hogy lespórolod a VGA-t meg az 5800K-ból is meg a ramokból de ez nem vihető a végtelenségig.
-
törölt tag
Ez mennyire lehet jó párosítás egy A4-5300 mellé? Ár/érték arányban szerintem elég jó, kérdés hogy ez az 1600 MHz nem fogja-e vissza a GPU-t.? Vagy még az A4 mellé is érdemes 1866-os RAM-ot dobni?
-
Trebron09
őstag
-
stratova
veterán
válasz
Mahrenburg #2624 üzenetére
Üdv!
Llano A8 IGP egy csökkentett órajelű HD 5570 DDR3 szintjén van, gyári állapotban.
A6 valahol egy visszafogott HD 5550 DDR3 körül.HD 4670 GDDR3
Core config: 320:32:8
GPU clk: 750 MHz
MEM clk: 1600 MHz (eff.) DDR3 -> 28,8 GB/sHD 5570 DDR3
Core config: 400:20:8
GPU clk: 650 MHz
MEM clk: 1600 MHz (eff.) DDR3 -> 28,8 GB/sHD 6550D (A8)
Core config: 400:20:8
GPU clk: 600 MHz
MEM clk: max.* 1866 MHz (eff.) DDR3 -> 29,856 GB/sHD 5550 DDR3
Core config: 320:16:8
GPU clk: 443 MHz
MEM clk: 1600 MHz (eff.) DDR3 -> 28,8 GB/sHD 6530D (A6)
Core config: 320:16:8
GPU clk: 443 MHz
MEM clk: max.* 1866 MHz (eff.) DDR3 -> 29,856 GB/s*A K-s APU-kál külön tuningolható a GPU és a CPU rész ill. szerencsés esetben 1866-osnál gyorsabb RAM-okkal is etethetők.
A8-3870K teszt PH!
A8-3870K teszt HardwarecanucksSzámszerűsítve itt is össze tudod mérni a VGA-kat. Megj.: itt GDDR4-es HD 4670 szerepel (35,2 GB/s) [ezt 2133-2400-as DDR3-mal érnéd el]
-
salieri.
őstag
Ez a beállítás engem is érdekelne.
-
kenyervagyok
csendes tag
válasz
headhunter #2614 üzenetére
Amióta először elkezdtek sülni az olcsó Asrock lapok, onnantól kezdve jöttek a pénzelt tesztek a csúcslapjukkal... Nem vagyok meggyőzve a felől hogy egy Asus-nál vagy egy MSI-nél jobb lap lenne az asrock extreme 6. De legalább kompenzálta a negatív híreket.
-
salieri.
őstag
894Mhz
milyen teszteket futtassak?
15 percig nyomtam a stress testet neki amúgy
Mobillal 41 decibel zajszintet mértem az házban lévő ventinek, mert a CPU hütő gyakorlatilag csenben alpine 64 -
salieri.
őstag
No forudlatot ennyire sikerült beállítani CPU ~ 1050 rpm
system venti, 2 db: ~750 rpm
ez így ok? -
HeavyToys
senior tag
válasz
Szkeptik #2601 üzenetére
Totál felesleges ilyen oldalakat nézni, 99%-ban a régi játékokkal tesztelnek. Az AMD pont ezt nyomatná, hogy legalább már ne 3 éves Maffia 2-vel futtassanak teszteket az oldalak, hanem aktuális 2012-es AAA címekkel. Régebbi játékokban nem teljesít annyira jól a 7660D, a meglévő kártyádnál amúgy így is jobb, de az újabb játékokban lényegesen jobb, főleg az AMD által szponzorált játékok vannak jól optimalizálva. Pl: Far Cry3 - full hd felbontásban mediumon simán fut ezen az APU-n.
Update:
De mivel nem aranyáron van a 2133 Mhz-es Cl10-es Evo Laggera, ezért ne foglalkozz 1600-as meg 1866-os memóriákkal, ha jön tavasszal a Richland és fejlesztesz akkor kelleni fog a memória sávszélesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest