- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
agszabv
csendes tag
Buta kérdéseim lennének :
- Kis fogyasztású masinát raktam össze és A10 5800k processzort vettem A10 5700-at akartam mert annak csak 65W a TDP-je, de nem volt. Azt szeretném kérdezni hogyha vissza veszem a processzort és a video kártya órajelét az 5700 processzoréra, akkor elvileg az 5800-as proci is 65W TDP-s lesz, vagy van valamilyen strukturális eltérés is ?
- Az FM1-es alaplapra jó processzor hűtők az FM2-re is jók ? -
ati3x
senior tag
válasz
FireKeeper #1874 üzenetére
Tájékozódom..
Ha jól értelmezem, akkor egy 6670-el lehet duál módban hajtani a prociban található igp-t.. Így viszont milyen teljesítményt ér el? Érdemes? Mert pl egy 6670-es ddr5-el szerelt kari 680 SEK (svéd korona) az A10 5800K pedig olyan 1000 SEK. Deviszont egy AMD 750K 650 korona, egy 7770-es kártya pedig 1000.. Tehát árban ugyanott vagyok.. Viszont az igp és a 6670 nem hiszem hogy hozza a 7770-es szintet, ráadásul gondolom ez a duálos megoldás nem annyira kiforrott.. Gondolom néhány progi használja, néhány meg nem olyan jól..
A másik dolog: fogyasztásban idle-ben, netezésnél gondolom nem sok különbség van a két rendszer között.. Magyarul ez sem lehet tényező.. Magyarul arra gondolok, hogy fm2-es lap, 750k, 8 giga memo. Később egy 7770, addig pedig bepattintom a 8800GT-t..
-
Sziasztok
Ugyanolyan ramom van mint wwhy kollégának, (2x4GB 1600-as Kingston Hyperx Blu XMP).
Beállítottam az XMP profilt, a feszt (1,7-re) és felnyomtam 1866-ra, a win mégsem indul.
Hogyan bírhatnám rá hogy menjen 1866-on?
A lap egy Asrock FM2A75-Pro4-M. (UEFI-s)
-
csebi
tag
válasz
kenyervagyok #1882 üzenetére
nem én rakom, de majd meglesem!
-
Vartanus
őstag
Hali!
Na végre nekem is megvan az FM2 konfigom
De egy problémába már belefutottam....(vagyis 2)
1: ha zenét akarok hallgatni csak az első 2 sztereó hangszóróból jön hang...de ha játszok vagy más akkor szól mind az 5+subwoofer...ez mitől lehet és mi lenne megoldás??
Másik hogy a windows sem a mediaplayerrel sem a mediacenterrel nem látszik le mp3-at mert kiírja hogy a winyfos nemismeri a kodeket...pedig az AM3-as konfig rendszere van fenn amit régen lejátszott...(közben volt valami DirectSound leállás vagy mi....A hiba egy MSI-A85XA-G65-ös deszkánál van...
más:hol lehet beállítani hogy az IGP-nek mennyi memória jusson
-
ati3x
senior tag
válasz
FireKeeper #1874 üzenetére
A gondom az, hogy a legszimpibb az amd FX6100-as proci lenne.. Ami egálba van árban kb az A10 5800K-val..
De nem nagyon találok microATX-es lapot AMD 970, vagy AMD990FX-es vezérlóvel.. Meg nem is nagyon vagyok képben, hogy az AMD meddig tartja meg az AM3+ os foglalatot.. Ezért gondolkodom FM2-ben.. Gondolom később "combosabb" procik is jönnek (i5 teljesítmény körül) vagy hogy? -
HeavyToys
senior tag
Asrock Extreme 6-os lapja itt van már a gépemben. Egyenlőre nagyon elégedett vagyok vele. De azért még 1 hét múlva visszatérek a témára
.
-
FireKeeper
nagyúr
CPU teljesítményben mindenképp előrelépés lenne a mostani konfigodhoz képest, grafikus fronton kb egál, néhol a diszkrét 8800gt lenne előnyben, néhol az APU.
7770-et simán, röhögve kihajt.
kikapcsolni nem fog, mert a zero-core technológia csak GCN-es GPU-k között működik, a Trinityben pedig sajnos nem az van. emiatt összedolgozni sem fognak tudni. azért mondjuk remélhetőleg egyre több olyan cím fog érkezni a jövőben, ahol a szunnyadó IGP-t egyéb számításolkra (AI, fizika, egyéb) is ki lehet használni, amíg a dVGA a grafikát számolja.shinren: mivel nem használsz IGP-t (mivel ebben nincs is
) ezért kb konkrétan tök mindegy, hogy milyen ramot pakolsz mellé.
-
El Kebir
őstag
-
shinren
csendes tag
sziasztok, lenn egy egy kérdésem... egy AMD Athlon II X4 750K processzor mellé leskelődök memóriát, és a kiszemelt áldozatom egy 8Gb (2db kit) 1600MHz Kingston HyperX ... mennyire lényeges az hogy ehhez a processzorhoz cl9es legyen? mert sajna a honlapon nincs feltüntetve, ezért lehet h csak cl10 vagy 11es... nagyon érezhető a késleltetés a cl9 és a 11között?
Viszonyítási alapom sajnon nincs, a jelenlegi vaskóban egy ddr2 800MHz memória pörög... -
ati3x
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy lecserélem a konfigom ami egy C2D E4600 + geforce 8800Gt +2 giga ddr memória.. A kérdésem, hogy viszonyul ehhez egy A10 5800K, egy gigabyte GA-F2A85XM-D3H alaplappal, mármint teljesítményben? Asszem pattintanák bele 8 giga 2400 memót is.. Tuning egyenlőre nem fontos.. Játszogatnék néha, meg általános célra lenne.. Később terveznék bele egy Radeon 7770-es kártyát, meg egy 128-as ssd-t.. A kérdésem, hogy fogja kihajtani a 7770-es vga-t? Böngészésnél pl kikapcsolja? És akkor csak a prociban található fog dolgozni? Vagy hogy? Játéknál pedig átkapcsol? Esetleg összedolgoznak?
-
csebi
tag
na én a következő konfigot rendeltem meg:
ASUS F2A85-M LE
AMD A10-5700 3.40GHz FM2 BOX
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
LG GH24NS95 Fekete OEM
THERMALTAKE VO100K1W2N Commander GS-III
FSP FSP400-60APNaz Asrock alaptól nagyon féltem, ezért vettem az Asust!
remélem hétvégére megkapom.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Tomi0703 #1856 üzenetére
Felkapott de most FM2 -ben gondok vannak velük, több is elfüstölt az itt fórumozók asrock lapja közül és minek kockáztatni ha van alternatíva, a mostani MSI lapok nagyon megbízhatók már nyúztam AM2+, 1156, FM1 közülük és semmi gond nem volt velük, a bios memória stickről egyszerűen újratölthető ha megsérülne, nyugodtan vedd meg.
wwhy A memóriaszorzót megemelted?
-
troszti
aktív tag
válasz
ígyvanferi #1853 üzenetére
De mást mégiscsak jobb szidni...
Persze igazad van, de ennyi erővel nincs az egész fórumnak értelme.
Nekem is ajánlották az utolsó pillanatban az Asrock-ot és szar volt.. -
Tomi0703
addikt
válasz
troszti #1850 üzenetére
A két legolcsóbb közül kell választanom pcx-en. AsRock vagy MSi.
(#1852) troszti: AsRock.tól nem parázok már mert mostanában elég jó lapokat gyártanak (Intelre tuti). Szóval megbízok bennük. Ráadásul olcsóbb is valamivel. Tesómnak lesz a gép és most kéne. Hidd el én is több pénzt adnék érte azt akkor valami olyat ami többet nyújt.
-
troszti
aktív tag
válasz
ronnie03 #1846 üzenetére
Nekem írták, hogy küldjem vissza és ha tényleg hibás, cserélik. Viszont rájöttem, hogy valamit mindig kitalálnak, és nem volt kedvem ide-oda rohangálni, intézkedni, így inkább az elállást választottam.
Visszaküldtem nekik a lapot és a procit, kb 3-4 napra rá jött a levél, hogy minden rendben van, 30 napon belül utalják vissza a pénzt.Most inkább egy FM1-es konfigba ruháztam be, olcsóbb, és majdnem ilyen teljesítményt érhetsz el vele
-
ronnie03
csendes tag
válasz
ígyvanferi #1845 üzenetére
A táp tesztelve lett.
-
ronnie03
csendes tag
válasz
troszti #1844 üzenetére
Szia!
Már én is a teli vagyok ideggel a gép miatt, mert még mindig nem működik, de már jó lenne használni.
Már egyszer visszaküldtem nekik, de ők visszaküldték, hogy frissítettek biost és így jó, de nálam ugyanaz a hiba továbbra is.
Neked kicserélték egy másik asrock lapra, vagy egy másik márkára cseréltetted?
-
ronnie03
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy AMD trinity-s konfigot. Nálam folyamatosan villog a kép. Más is tapasztalt már ilyet?
A konfigom lerása:
AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOXASROCK FM2A75 Pro4-M
KINGSTON 8192MB HyperX Red DDR3 1600MHz CL10 KHX16C10B1R/8
LG GH24NS90 Fekete OEM
SPIRE Panther - SP3205B 420W
és egy 2 TB WD GREEN winyó
A memóriák tesztelve lettek, a tápegység is elbírja, ha rakok rendes videókártyát, szval sztem azzal sem lehet gond. Win7, és Win 8 alatt is ez a probléma.
Valahol olvastam, hogy a D-SUB analóg monitor csati miatt villódzik valakinek. Ez igaz lehet?
Különben DVI monitorra is rákötöttem egy hete és annál is ugyanezt csinálja. Vagy most akkor nem minden DVI csati küldi digitálisan a jelet?
Vagy mi lehet a probléma?
-
Tomi0703
addikt
Üdv.
Az érdekelne, hogy az A8 5500 és az A10 5700-ben integrált "videókártya" milyen konkrét típusnak felel meg kb. Továbbá érdekelne, hogy a két proci milyen videó kártyát hajtana ki?
Ha már itt vagyok akkor megkérdezném, hogy mi a vélemény Asrock FM2A55M-DGS lapról?
Köszönöm előre is!
-
wwhy
veterán
Megöl az ideg ezekkel a RAM-okkal.
Kicsit elnéztem, gyárilag 1600, de röhögve kellene menniük 1866-otstb.
A konkrét BIOS-ról ITT vannak képek (3. sor), valaki segítene, h miket kell beállítani? Ez a vacak UEFI BIOS nagyon kifog rajtam
Amit kipróbáltam, h az OC menüben (bal oldalt) a "Dram Freq"-t értelemszerűen átállítottam 1866-ra illetve a "DRAM Voltage"-ot 1,700-re - ekkor elindult, de CPU-Z szerint még mindig NB Freq 1599/DRAM Freq 799 MHz.
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül valami progit, amivel a tálcán ki tudom jelezni a processzor hőmérsékletét? Valamiért a Core Temp, amit eddig használtam nem működik.
Köszi, Troszti
-
Findzs
addikt
esetleg valaki nem próbált egy 5800K -val mass effect 3 -at játszani?
milyen beállításokat "bír" a cpu+apu?bocs, hogy zavargatlak titeket a hülyeségeimmel de próbálom eldönteni, hogy nekem megfelelne -e egy ilyen konfig és a neten nem találtam erről infót
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #1819 üzenetére
És esetleg arról lehet valami sejtésed, hogy a legkisebb Trinity, az 5300-as mennyit produkálhat 2x4GB 1600 MHz-es memória mellett?
Vagy valakinek vannak játékbeli tapasztalatai az A4 5300-as APU-val? Ha 720p-ben, low-on kellemesen futna pl. a FC3 az A4-en, az azért elég korrekt lenne...Tervezem egy ilyen kisfogyasztású pc összeállítását a mostanim helyett és érdekelne, hogy az 5300-as miként muzsikál játékokban, mivel nincs róla neten review.
-
wwhy
veterán
válasz
atti_2010 #1822 üzenetére
Értem. a szorzót melyik menüpontban keressem
(Előző alaplapomnál (Gigabyte 755ös) minden egyértelmű volt, ezt kicsit szokni kell
Profil nincs (legalábbis nem tudok róla, de majd rákeresek).További érdekesség, h a BIOS-ban a beállított menüpontban marad az 1866 (Click BIOS-al nézve is) de mind az Aida, mind a CPU-Z NB-frequency-hez 1599-et ír ki.
-
wwhy
veterán
MSI alaplapban (A75MA-E35) az 1866-os memóriák sehogyse akarnak (CPU-Z) működni csak 1600-on.
Hiába állítom a frekvenciát 1866-ra;Ezen a képen látható a BIOS menüje (az A75-ösé az újabb, UEFI, de uezek a menüpontok vannak), hogyan/mit módosítsak még az "Adjusted DRAM Frequency" ponton kívül
-
csebi
tag
Asrock alaplapokról kérnék véleményt!
Most ez a kettő versenyez:
Asrock FM2A75 Pro-4
Asus F2A85-M LEfélek az asrock-októl mert voltak itt hibák többeknél (ennél a példánynál senkitől sem hallottam amúgy)
az Asus micro azt tudom, de arról még nem jött panasz (bár azt sem tudom, hogy rendelkezik-e ezzel)
azt szeretném kérdezni és kérni, hogy mki írja le akár a személyes tapasztalatait...
nem szeretném, ha 2 hét múlva elfüstöl a rendszer (tuningolni semmit sem fogok, 1866Mhz-es memóriát veszek, 1 HDD, 1 ODD lesz, meg egy hordozható vinyó USBről...)
-
Findzs
addikt
valaki próbálta már a10 5800 -on a far cry 3 -at ?
-
Vartanus
őstag
Hali!
Na megrendeltem az időtálló FM2-es konfigom melynek elemei ezek lesznek:
A10-5800K
MSI FM2-A85XA-G65
Corsair Vengeance 2x4Gb 1866Mhz DDR3 KIT 1,5VAnnyit kérdeznék hogy ezen APU-t próbálta már valaki alul-feszelni és ha igen milyen feszültségeken mire jutott? Illetve ha tuningolom az IGP-t majd mire figyeljek esetlegesen,tudja valaki akinek szintén ez a deszkája van milyen feszültségek kellenek az IGP-hez 1Ghz+-hoz és a RAM-ok 21-2200as tempójához....Iponnál ahol vettem a ramoknál azt írta valaki hogy ő a P7P55-ös ASUS-aban 1,5ös gyári értékek mellett CL10-ben nyomatta 21-2200Mhzen...kíváncsi leszek én mire jutok...
-
lee56
őstag
válasz
margithid #1802 üzenetére
Konkrétan Piledriver v1 modulosak ("magosak"). Ha bővebben érdekel a téma, ásd bele magad a teszbe ->
http://prohardver.hu/teszt/amd_trinity_apu_ujratoltve_a10_a8/regi_tervek_uj_apu-ja.htmlA lényeg viszont az, hogy a CPU része a Trinityknek, az új szériás FX-ekhez (x3xx) áll közelebb, persze minusz az L3. Hogy az mekkora veszteség az erősen feladatfüggő, de átlagosan 5-15%ra tippelnék.
-
kenyervagyok
csendes tag
Véleményeteket kérném. Új PC vásárlás előtt állok. Szerintetek melyik érné meg hosszú távon?
Ezek a lapok lennének azok.
ASUS F2A85-M LE
ASROCK FM2A85X Extreme4Félek az ASROCK a lapoktól. Nagyon sok helyen írták hogy hibásak. De jöhet még hasonló kaliberű MSI lap is azt mondják azok is sokáig bírják.
Kösz előre!
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest