- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueAthlon
senior tag
F2A85-M tulajok : itt az 5107-es BIOS, akinek van ideje és ereje, próbálkozhat a 2400-IGP vonallal.. Kicsi a remény, de sose tudni...
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Milyenek ez a A8-A10 processzorok? Vagy ebben vagy Bulldozerben gondolkodom, játékra illetve 3D tervező rendszerhez. Melyiket ajánlanátok erre a célra?
-
wwhy
veterán
A4-e CPU-val lehet 1866-os /gyorsabb/ RAM-okat használni
Csak mert a speckójában az van, hogy max. DDR3 1600.
-
Findzs
addikt
válasz
BlueAthlon #1476 üzenetére
elég gyanús is volt
túl jó lett volna, bár 20-22 körül is van még az is jó vétel lehet egy 740 athlonal -
Succor
csendes tag
Mi az az XMP és honnan tudom, hogy tudja-e a Ramom?
Corsair XMS 3 4Gb 1600 Mhz
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Megrendeltem a cuccost, nem tudjátok véletlenül, milyen gyorsak szoktak lenni a PCX-es fiúk? Kb hány nap alatt rendezik le a szállítást?
Köszi, Troszti
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
agent11 #1451 üzenetére
Nem megy 2400-on stabilan IGP-vel egyelőre, én is játszottam már vele eleget ( ugyanilyen összeállításom van, de járt már benne másik 5800K, és 2400 as ramból is vagy 2 szett és egyikkel sem volt stabil ).
Remélhetőleg 2-3 BIOS verizót még adnak a laphoz, ami megoldja ezt a problémát, addig felesleges vele próbálkozni..
NB feszt automatán is emel rendesen ( 2133 - 1.35v, 2400 - 1,425 v ), de nem stabil vele a 2400, hiába emeled feljebb még ennél is.
Maradj egyelőre 2133- Auto NB ( 1,35V ), és kicsit szoríts az időzítéseken.
-
BlueAthlon
senior tag
7750 DDR5 18 körül csak nigger error volt, mivel valaki rosszul bevételezte a beszállítónál a terméket így készleten is fals értékesítési árral adta tovább az A4team rendszerének, ergo az árgép általi linkelés is hibás.
Direkt kipróbáltam 2 darabot rendelve, már vissza is mondták ma reggel hibás árképzés miatt... Bár a rendszerben még nem javították az árat
-
toyone
őstag
válasz
atti_2010 #1473 üzenetére
Furcsa. Egy 2000 CL6-s kitről beszélünk ami IGP-vel nem vinne 1866Mhz-t CL9-ben? Egyetlen modulal sem. Más típusú, beton stabil 2000Mhz-s ramokkal is ugyan ezen a helyzet. Megnéztem, pusztán a referencia órajel emeléssel hol fagy, és két kitnél is 1700Mhz a vége IGP-vel.
Külön VGA-val pöcre megy.
Biost próbáltam másikat, más slotokat, NB órajel növelését/csökkentését. Nem értem a problémát igazából. -
toyone
őstag
Belefutottam egy érdekes jelenségbe amire még nem találtam meg a megoldást.
5800k+MSI FM2 A85X GD65, diszkrét VGA-val simán megy 2200Mhz+ ramokkal. De amint az IGP-re váltok 1866Mhz-s ramokkal már nem indul el. Természetesen kap feszt a ram és az NB is.
Találkozott már valaki ilyennel? -
mickemoto
őstag
Egy HD 4670-es kártya teljesítménye hogy viszonyulhat egy A10-5800K-hoz?Esetleg egy A8-5600K-hoz?
-
attiati
veterán
szerintetek mennyire megbízható ez a teszt?
az athlon II x4 760k elírás? valóban megveri egy G860?
és eleve az, hogy 1080p ultra beállítás mellett ekkora fps különbségek vannak és i3 ennyire elhúz? -
eastone1
senior tag
válasz
Eugene2 #1432 üzenetére
Szerintem rakd újra a wint, ne telepíts semmilyen szutyok asrock drivert csak a helyet foglalja és annyira nem lesz jobb a géped, sőt!
Csak az AMD chipset drivert
a catalyst, új biost, Bios-ban a a déli híd fesztkóját kettőre, a memóriák ét alapból, 1.7V-ra állítani.időzítéseket, ha nem akarsz egy egész napos meccset akkor autora. -
Ghotto
csendes tag
válasz
atti_2010 #1461 üzenetére
én kettő zalman hűtő mellett vacilálok...amik az alábbiak :
Zalman CNPS14X
és egy
CNPS10X Extremeegy Zalman Z11 Plus házba szánnám, atx alaplapra, egy amd a10 5800k hűtésére, mert igp-t húzni akarom, amíg nem veszek mellé majd egy 6670es vga-t, vagy egy nagyobb vga karit ( talán 7770et majd idővel), és egy eléggé magas memóriát néztem ki, ami kingston hyperx beast, de ha a processzor hűtő megköveteli, akkor low profilosra váltok akár...
-
Ghotto
csendes tag
hallo
érdeklődhetek hogy ki milyen hűtőt használ fm2-re?
-
El Kebir
őstag
3dmark11 P2132 a gpu stabilságáért nem tenném tűzbe a kezem... szóval csak érdekesség.
-
El Kebir
őstag
válasz
attiati #1453 üzenetére
"De ha árban ugyanannyi az 1866-os CL9-es predator, mint a Te 1600-os cl9-es Low voltage Kingston-od, akkor miért jobb az?"
várjál már, én a 2400-as predator-hoz hasonlítom a LoVo-t
, nem holmi 1866-os 1,65V-os predatorhoz, amit te linkeltél!
(az nem tűnik túl jó vételnek, ha az 1866 CL9-hez 1,65V kell neki)
de egyébként igen, a listádból abból a három CL9-es közül választanék, de az a predator a maga 1,65V-os feszültségigényével annyira nem szimpatikus, a másik kettő 1,5V-os.
-
attiati
veterán
válasz
El Kebir #1452 üzenetére
A patriot-oknál egyébként elírták az árlistában az időzítést az ip*n-osok. Azok valójában CL10-esek.
De ha árban ugyanannyi az 1866-os CL9-es predator, mint a Te 1600-os cl9-es Low voltage Kingston-od, akkor miért jobb az?
Ha jól értelek, akkor spórolósra vett figuránál vigyem a cl9-es 1600-os corsairt.
Ha belefér a keretbe, akkor meg vigyem az 1866-os cl9-es predatort? -
El Kebir
őstag
válasz
attiati #1449 üzenetére
szerintem a CL11-es ramokat hanyagold, azok helyett érdemesebb 1600-as CL9-et venni... (a 1600-as CL9 szinte biztosan menni fog 1866-on CL10 vagy CL11-en )
low profilosnak itt van még az általam is használt Kingston "LoVo" 1,35V-on 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GX ~12,300 Ft
1,65V-on széttunigolható 2400MHz-et is mehet, a kingston 2400-as predator-hoz tartozó időzítésekkel simán jó, 2400-on és 2133-an is...
agent11
ha még nem tetted meg, akkor NB-nek adj 1,35V-ot. (egyébként az SPD-ben is benne van, ha megnézed aida64-gyel, hogy 2133-hoz ramnak 1,6V, NB-nek 1,3V ... 2400-hoz RAM 1,65V, NB 1,35V)
predator spd -
agent11
tag
Öcsém gépét nem igazán bírjuk belőni... Egy ASUS F2A85-M alaplap, 2x4GB Kingston Predator 2400-as memó és egy A10-5800K proci. A RAM időzítéseket az SPD alapján manuálisan beállítottam és 1.7v-ot adtam neki. A
CPU és az IGP alapon van. A gyári hűtés helyett egy Samurai ZZ lett felszerelve ami bizonyos gondokat megoldott,
de az újabb játékok futtatásánál viszonylag hamar jön a kékhalál...Milyen beállításokra kellene figyelnünk a BIOS-ban, hogy megszüntessük a problémát?
Nekem nagyon gyanús, hogy a RAM beállítások körül lesz a gond, de nem tudom mit kéne
még beállítani? Esetleg NB fesz emelés vagy mi legyen a következő lépés? -
attiati
veterán
Asrock FMA75 Pro4-el melyik stabil ezek közül? (mind 8gb ddr3)
Athlon II X4 740 vagy 750k jön mellé (később APU is jöhet, így ha kompatibilis az adott márka ezzel a lappal, akkor inkább az 1866-os ramok közül vinném valamelyiket)
CORSAIR 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B ~10,900
KINGSTON HyperX Predator 1866MHz CL9 KIT KHX18C9T2K2/8X ~12,500
PATRIOT Intel Extreme 1866MHz CL11 KIT PVI38G186C9K ~13,100
PATRIOT Viper 3 1866MHz CL11 KIT PV38G186C9K ~12,400
CORSAIR Vengeance 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9 ~13,200A két patriot között mi a különbség? Mi az az Intel extreme jelölés?
Egyedül a legelső corsair low profile-os. Az utolsó corsairnek nagyon magas a hűtője. Ez hol lehet hátrány?
A patriot-ok és kingston sem low profile, de nem annyira magas a hűtő, mint az utolsó corsairnek. Ezek jók lehetnek? -
Succor
csendes tag
GTA 4-el valakinek tapasztalata IGP-vel?
Játszható ?
-
attiati
veterán
Asus F2A85-M LE vs. Asrock FM2A75 Pro4?
milyen lényegi különbség van?
azt látom, hogy asus-on kevesebb a memóriafoglalat, pci és usb csatlakozó -
Repsol600
addikt
Üdv!
Az A4 5300 procit lehet valamennyire tuningolni? Vagy egyáltalán nem lehet?
-
Chp
őstag
válasz
BlueAthlon #1431 üzenetére
Egyébként jobban belegondolva, hihetetlen, hogy már ~7750 szintű IGP lesz a következő generációban. Mi lesz 1.5 - 2 év múlva?!
(#1432) Eugene2 Ugyanilyen lapom van, gond nélkül működik.
-
Eugene2
csendes tag
Sziasztok,
Csak egy tapasztalatom szeretném megosztani az AsRock FM2 Pro4-M alaplap kapcsán.
Csatlakozom trosztihoz, ugyan az a problémám, ATI vga driver telepítés után a monitor ki-be kapcsolgat különböző időközönként.http://itcafe.hu/tema/amd_a10_a8_a6_a4_5xxx_trinity_apu_socket_fm2/hsz_919-919.html
Egyelőre keresem a probléma okát, de ha valaki már tudja a megoldást, az legyen szíves elárulni.
Előre is köszönöm!
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
atti_2010 #1430 üzenetére
Mivel a Richlandben kvázi egy 7750 magja lesz, ezért nagy valószínűséggel az asztali 7750/7770 lesz a párja. Nagyobbnak semmi értelme nem lenne, a túlzott teljesítménybeli asszimmetria miatt..
Más kérdés, hogy már a DDR5-ös Cape Verde XT mennyire fog szenvedni a DDR3-as Cape Verde Pro miatt..
Mivel egyre valószínűbb hogy a Richland VGA oldala egy 7750 DDR3-nak fog megfelelni... Egy picit előnyben lesz tán az APU, mivel a diszkrét megoldásokat főként 1600-as ramokkal láttam ( néhány szadista gyártó 1333-asokkal fojtja agyon még jobban ), APU fronton meg legalább 1866 lesz a hivatalos, 2133/2400-at meg nem hivatalosan, de támogatja... Ugyan ez csak egy picit lazít majd a várható memória-sávszél limiten, de még mindig több, mint a semmi
-
eastone1
senior tag
válasz
atti_2010 #1427 üzenetére
bár elég korai, de azt lehet sejteni, hogy vahjon melyik fog dolgozni dualban a caverivel?
7850 vga -t szeretném megvenni.
Cél a 3D játék lenne ehhez már kinéztem a nem olyan régen kiadott LG passzív megjelenítőjét, viszont A további rendszerigényről gőzöm sincs.
Azért gondoltam az APU ra mert energiatakarékos és olcsóbb mint az inteles megoldás.
am3+ ra mint, ha azt olvastam volna, hogy nem terveznek hozzá újabb procit.
A buldozerről meg riasztó véleményeket csipkedtem össze.
FM2 a legújabb fejlesztés, jön majd a kaveri és ha szerencsém van dualban működik majd a 7850 el.
szóval ezért választottam ezt a platformot, csak azt nem tudom, 3D játékhoz elegendő-e.
Vagy spéci kártya kell hozzá? -
eastone1
senior tag
válasz
Konfigos #1417 üzenetére
Ez a dobálgatás az energia megtakarítás miatt lehet? Csak nem úgy dolgozik ahogy kellene?
Ha az általad említett beállítást használjuk akkor lőttek a takarékosságnak?
Vagy én értettem félre valamit?addig addig olvasgattam a teszteket, hogy teljesen bekavartam magam
És már azt a részt sem találom ahol azt taglalják, hogy az A10 5800K turbón, dualban 6670 dvga val melyik HD7000 vagy nvidia kártyának felel meg.
Melyikkel gyorsabb a dual 2Gb ddr3 vagy 1Gb ddr5 és gondolom a legnagyobbh a 6670 es ami működik dualban.
Vajon miért nem tudták már megoldani valamelyik 7000-el, ha már új az alaplap is. -
eastone1
senior tag
régebben jártam olyan oldalon ahol ranglistában voltak felsorolva a különböző összetevők csak mára kiugrott a fejemből.
Találtam ezt az anandtech oldalt, de ott elég "szűkös" volt a választék.
esetleg valaki ismer ilyet? -
Konfigos
őstag
válasz
ígyvanferi #1422 üzenetére
Aida 2.60.2100,kupakhő totál fals,maghőbe próbálok bízni hogy legalább kicsit is pontos.De nagyjából helyén lehet,mert csak langyos a cső.Elég érdekes lenne ha helytálló lenne a 65fokos kupakhő,annak idején amikor deneb procim volt vízzel és terhelés közbe felment 55-60 fokra a maghő akkor sokkal melegebb volt a folyadék a csőbe mint ez, ezért gondolom hogy nagyjából helyén lehet a maghő,de a kupak hülyeség.
-
Konfigos
őstag
válasz
Konfigos #1417 üzenetére
Feszültség értékek lemaradtak,hátha másnak is megy ezzel kb és nem kell annyit keresgélni a stabil értékeket.
Cpu: 4.0Ghz 1.350V
Nb/GFX: 1.8Ghz 1.40V
IGP: 1013Mhz 1.370V minimum kell nálam,alatta 30 perc után kb újraindul a gép prime+furmarktól
Memória: 2400mhz 1.65VFogyasztás ezzel kerek 220watt nálam(prime+furmark),persze ezt normál esetbe nem igazán lehet elérni.Maghő maximum 40fok ameddig feltudott kúszni egy óra alatt így.
-
Konfigos
őstag
válasz
FullGas #1418 üzenetére
Azért nem kell felmagasztalni ezt se,egy komolyabb lég elveri,játék vízhűtés
Viszont bátran dobok neki 1.5V is akár,45 fok felett még nem voltak a magok egyszer se full load alatt se.Jelenleg 1.2Ghz-es igp-t próbálok stabilizálni,de nem akarja az igazságot,lehet be kell látnom hogy ebbe a lapba ez nem fog menni sajnos.
-
Konfigos
őstag
Nos megvannak a végleges beállításaim,stabil mennek szerencsére.
2 profilt csináltam magamnak,egyik az energiahatékonyság felé megy,másik a teljesítmény felé.Amit megfigyeltem és amire már BlueAthlon kolléga is felhívta a figyelmet,számomra érthetetlen okból dobálja a rendszer a cpu órajelét függetlenül attól hogy mi van engedélyezve,letiltva stb.Példaképpen belövöm biosba 4400mhz-re a cpu-t aztán windowson belül ha megnézem cpu-z programmal szintén 4400mhz,de ha megnyitom az overdrive-ot ott már látszik terheléskor hogy bizony csak 2 mag megy 4400mhz-en másik kettő változik össze vissza,néha fel is cserélődnek,szóval dobálja ide oda az órajeleket(ennek hatására általába még lassabb is a proci mint alap 3800mhz-en).
De szerencsére megtaláltam a megoldást,a turbó zavar be neki nálam(kikapcsolása se segített). Semmi mást nem kellett tennem(bár erre rájönni volt 30 perc) minthogy az AMD PSCheck nevű programmal a kikapcsolt turbó órajeleket magasabbra állítani mint a Pstate P0,tehát ha 4.4ghz-et szeretnék legmagasabb órajelnek akkor a turbo legalább 4.5ghz legyen(lényeg hogy magasabb legyen mint a p0),ennek hatására azonnal eltűnik az órajeldobálás.
Végét még nem néztem meg az igp-nek és a cpunak se,már ez is bőven elég szerintem,nem bántam meg hogy fm1-et leváltottam,közel akkora teljesítménye van az igp-nek így(1013mhz) mint egy a-3870k alapon+egy 1gb ddr3-as 6670 dualba,szóval kb 10%-al gyorsabb mint egy 1gb ddr5-ös 6670-es kártya.
-
Ghotto
csendes tag
válasz
BlueAthlon #1414 üzenetére
értem
...akkor nekiesek vissza olvasgatni! remélem hogy még lesznek bios up-ok és megoldódik az az 1-2" probléma"
-
BlueAthlon
senior tag
Ár/érték-ben kellemes a beast 2400, ami lényegében a ua. mint a predator 2400, csak más hűtőbordával.
Ha egy kicsit visszább olvasgatsz a hozzászólások között, akkor vannak Asrock tesztek Predatorral ( jómagam is írogattam pár hozzászólásban, de mások is ). Közös jellemző, hogy 1.80-as BIOS felrakása kötelező, cserébe 1Ghz IGP és 2133 RAM beállításokig stabilan működik... 2400-as ram beállításokkal egyelőre csak CPU oldalról stabil, még néhány bios revízióra szükség lesz, hogy IGP -vel se legyenek problémák...
Az APU CPU moduljai nem profitálnak az 2400 as ramokból, csupán az IGP, de az is főként akkor, ha húzva van. IGP olyan 75-80%-ban a nagyobb órajel által biztosított sávszélességre bukik, maradék 20-25%, ami az időzítés számlájára írható...
-
Ghotto
csendes tag
sziasztok, megválaszoltam magamban a kérdést h 1866mhz-nél nagyobb memóriát vegyek-e , arra jutottam hogy hát az alapap bírjaAsrock FM2A75 Pro4 2400ig, így 2400mhz ddr3 ramot szeretnék bele illeszteni, és táplálni az igp-t, mivel nem 2 évre tervezem a gépet így erre a memóriára esett a választás, valakinek esetleg van tapasztalata ezzel a memóriával és Asrock lappal ?
Esetleg egy 1866mhz memóriához képest többet ad az apu-nak? ( itt a cl9 vs cl11 re gondolok, kezdő vagyok ezen a téren)
Kingston HyperX BeastVálaszokat előre is köszönöm!
Üdv Ghotto!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #1406 üzenetére
Dehogy, a HD 6850-el, ha úgy menne az APU-val ki a fene venne még diszkrét VGA-t, én biztosan nem.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #1404 üzenetére
A fiam kedvenc játéka és ő játszik vele, 5%-nál tart Boston városában maxon van a játék és 27FPS körül megy, nem mondhatnám hogy annyira belassult.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #1402 üzenetére
Min beállításokkal 1080p ment az FM2 konfigon 30-40FPS, az FM1 konfigon megy egy HD 6850-el max beállításon 35 FPS, közepes 65 FPS felett 1080p.
-
FireKeeper
nagyúr
esetleg a tulajok közül valaki meg tudná lesni az Assassin's Creed 3 teljesítményét APU-n, ha szépen kérem?
az sem baj, ha dVGA van mellette, sőt, az külön érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- weiss: Pant* rant
- Diablo IV
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest