Új hozzászólás Aktív témák
-
domnorbi
csendes tag
Sziasztok! Egy a10 5800k képes kihajtani egy 7870-et? Ha nem, akkor melyik legerősebb kártyát képes kihajtani, akár egy kis tuninggal is?
-
StSanya
senior tag
válasz
senki66 #2492 üzenetére
A Win 7 beépített Microsoft drivere tudja az AHCI-t. Gondolom a Win8-nál is. Emiatt már telepítéskor AHCI módban van, tehát csak ezért nem szükséges AMD driver, amit amúgy itt érhetsz el:
Ezzel talán hajszállal gyorsabb lesz, hiszen optimalizálva van az AMD chipsetekre, míg az MS-é egy általános driver.
-
StSanya
senior tag
válasz
Gery85_03 #2485 üzenetére
PL: [link]
A második bordája piros, más különbség nincs köztük. Ami jó bennük, hogy alacsonyak (low profil), így bármilyen CPU hűtést felszerelhetsz. A másik, hogy az 1866 MHz-et 1,5 V-on tudják (nem 1,65-ön, mint általában pl. a Kingstonok), azaz ha esetleg kell, még van hova emelni.
-
Gery85_03
csendes tag
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOKSZ
MSI FM2-A75MA-E35
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2133MHz CL11 KITEzt a gépet néztem ki, de a memória jelenleg nem elérhető. Az érdekelne hogy ha 1600 Mhz es memóriát teszek bele az mennyire fogja visszavenni az IGP teljesítményt? Az alaplap memória ajánlatában csak 1db 1866-os van ami 40e ft körül van.
Tudok ajánlani ebbe a lapba valamilyen memóriát amivel jó lesz 1866 Mhz-en? Vagy vegyek 1600 Mhz-est.
A stabilitás is fontos nem csak a sebesség.
A válaszokat előre is köszönöm!szerk.
az alaplap memória táblázata:
[link] -
szdavid
tag
Sziasztok!
Amd AthlonII X4 740 proci és 7770VGA páros vásárlását tervezem.
Milyen alapot/Ram-ot ajánlanátok hozzá?
Én Asrock FM2A75 Pro4-M lapot és Kingmax 1600MHz ramot néztem ki.
Tuning csak minimális(amit feszemelés nélkül bír a proci).Előre is köszönöm.
Dávid
-
FullGas
aktív tag
Erősen gondolkozom azon hogy kéne venni egy 6670-es kártyát.
Viszont nem tudom hogy megéri-e az a plusz 5000 Ft a GDDR5. Egyértelmű hogy gyorsabb, de mégis mennyivel, nincs valami teszt erről? -
mutter61
tag
sziasztok adott:egy 4800+ os proci 3gb ddr2 ram 800mhz es 8800gtx vga +assasins creed3
enyhén szaggatott
nagy változást érek el ha egy Phenom 2 X2 545 3000 mhzes procit + 2x2 gb DDR3 Geil Black dragon 1333 mhz es ramot használok a 8800gtx mellé?Tudom nem itt kéne kérdeznem de a megfelelő topickban sose kapok választ ki van halva ezt nézzétek el nekem
-
atti_2010
nagyúr
válasz
shinren #2470 üzenetére
hibás lapokat bármelyik gyártó közzé tud rakni a szállítmányoknak egy tömeggyártás közepén...
Akkor majd azokról is leírjuk hogy nem jók, amúgy nem csak mini itx volt, nekem most Giga lapom van de mikor sz@rok voltak akkor azokról is megírtam amit gondoltam, meg mindig jobb bevállalni egy kevésbé kockázatos markát +1-2000 forintért mint heteket várni a cserére.
-
shinren
csendes tag
am am , miért gondolja mindenki hogy ha Asrock alaplapja van fm2 konfighoz, és valami gík van, akkor egyből az asrock alaplap a rossz? ismerőseim körében kb 5 új gépet pakoltunk össze, asrock fm2 pro4 és pro4-m lappal , egyikkel sincs probléma , hasítanak mint forró kés a vajban ...
-
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2447 üzenetére
Igen, igazad van. Csak úgy vagyok vele, ha youtube-ot + videót néznek, akkor is inkább az APU működjön a vga meg legyen idle módban, csak akkor használja, ha tényleg kell.
Meg figyeltem teszteket is az 5700-5800-ról, és meglepően jó az 5800-as energiagazdálkodása vegyes használat esetén (játék, net stb), de ha mindig terhelve van akkor az 5700-as.
Még mindig e kettő apu között mérlegelek. A külső videokártya lenne most meghatározó, hogy ha azt az APU tudja kontrollálni, csak akkor indítja el, ha kell. Akkor az 5700-as mellé állnék, ha nem akkor 5800-as, még nézeledődök, olvasgatok a témábanx_o_n köszi! (Öcsémék pont emiatt vannak kiakadva, hogy nem megy most)
-
-
senki66
senior tag
válasz
atti_2010 #2345 üzenetére
Szia,
Végül is megrendeltem a z X4 -750K-t, de az olcsóbb GA-F2A85X-D3H lappal. Az én lapomnál meg a Tiédnél is a drivereknél van egy AMD AHCI Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy) Kérdésem az lenne hogy Te felraktad ezt, kell/érdemes a W8 telepítés közben és ha igen, hogyan hisz ezen a lapon nincsen már floppy vezérlő ? -
Shummo
senior tag
Akinek véletlen van Corsair 2-4Gb 1866Mhz Low profilos memoriája (CL9), és megtudta hajtani 2133Mhzn, az megmondanám milyen időzítéseket használt?
11-12-11-30nál 1.7Von már elindult, de amint megmozdítom az egeret, újraindul a gép.
-
rob2174
tag
Sziasztok!
A10 5800k alulfeszelve 1.280 V ra fogyasztásban kb megfelel az A10 5700 fogyasztásának?
-
Gery85_03
csendes tag
Sziasztok!
Összeállítottam egy gépet és a arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek így megfelelő lesz-e, vagy kell benne valamit cserélnem. A 350w-os táp elég bele? Az alaplap ugye jó, úgy olvastam hogy az MSI lapok jók.
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOKSZ
MSI FM2-A75MA-E35
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2133MHz CL11 KIT KHX21C11T2K2/8X
SHARKOON MS140
ENERMAX NAXN 350W
ASUS DRW-24B5ST Fekete OEM
WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEXPlusz lesz még egy HDD benne.
Válaszokat előre is köszönöm. -
atti_2010
nagyúr
Nem az asztalin még nincs, vagyis van egy Virtu nevű szoftver de csak galibát okoz mindenkinek, már ha egyáltalán beindul, de gondolkozz el egy dolgon, egy 6670 kb 7W eszik IDLE, teljesen nem lehet lekapcsolni így akkor is zabál vagy zabálna 3-4W, különbség 7-4=3W érdemes érte cécózni?
-
Lacces
őstag
Már csak kíváncsiságból lenne egy buta kérdésem
.
Olyan lehetséges tud az AMD APU, vagy chipsetje, hogy berakok egy AMD videokártyát 7670-es alattit. És azt csak akkor kapcsoljba (használja a rendszer), amikor nagy grafikus megterhelés van? Esetleg szoftveresen kapcsolható?
Kis terhelés alatt pedig kikapcsolja. -
atti_2010
nagyúr
Ha nincs memória szorzód akkor csak szimplán állítsd be az 1600 -at de a feszültséget se feledd ki és az XMP-t.
-
maxmanus
tag
válasz
atti_2010 #2431 üzenetére
Minden gyári értéken van! Ha 1333mhz -re rakom a gyári 1600 kingston hyper-x blut akkor stabil minden!
gondoltam azért ennek 1600.on kellene menni hisz erre tervezték,de bárhogy próbálom autón,vagy én rakom 1600-ra vagy xmp 1.3 profilba rakom instabil lesz a cucc! a cpu 38x100-on 3800mhz-n van! Rakjam esetleg 42x 100ra és úgy 1600 ra?Vagy jó lenne ha valaki letudna menüpont szerint egy uefi beállítást ide rakni,hogy összetudjam hasónlítani!
Nagyon megköszönném! (asrock fm2)
üdv -
Lacces
őstag
-
Vartanus
őstag
A CPU,NB,RAM,IGP-nél szerintetek milyen fesz.érték fölé nem érdemes menni a gép épségének érdekében?
-
atti_2010
nagyúr
1280 felbontáson biztos fog menni a Crisys 3 közepes beállításon A10-5800K-ra gondolok, pláne a Trinity után következő APU-val még sokkal jobban is, az is FM2 foglalat lesz.
7670 ért kár pénzt adni hiszen egy az egyben 6670 csak át lett nevezve és nem is árulják csak OEM-eknek, az semmivel sem erősebb vagy egy hangyányit mint a Trinity.
-
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2415 üzenetére
A Felbontás terén úgy vannak öcsémék, hogy csak menjen
Most a Star Wars Old Republic MMO akadt ki, sötét képernyő.
Többnyire szerepjátékokkal nyomulnak, oda elég szerintem.Én nem vagyok nagy játékos, de lehet, hogy Rome Total War befigyel. (Max felbontás szerintem 1600x1200, de az 1280-as is bőven jó mifelénk).
Öcsémék biztosan kipróbálnának néhány demot Crysis vagy a Batman-nél (ha van stream-en).
Inkább nekik lenne, és az APU meggyőző, főleg, hogy ha ők rákezdenek az iskolai szünetekben játszani, akkor max napi 4-6 órát pihen a gép.
Szóval valamilyen szinten örülnék neki ha a jövőre megjelenő néhány nevesebb játékot is bírna. Aztán a gépfejlesztést átadom az ők kezükbe.
Meg ugye az amd driverekben bízok, hogy majd tudnak adni 10% pluszt is akárAmúgy annyit, hogy jelenleg sikerült beszereznem 8GB ramot, 1866mhz-en pörögnek.
Bocs, hogy így kifejtettem, de eléggé körbe kérdezem a népet, hogy kinek mi a meglátása ez ügyben.
Én elsősorban a fent említett APU-ra szavaznék (második körben egy intel i3 sandybridge + hd7670-es vga kombóra)x_o_n, majd nézegetek párat, ezt már tanácsolták.
-
maxmanus
tag
Mint látjátok 1600mhz-n jobb lett az eredmény de azóta minden kifagy! min állítsak?
xmp profil vagy autóra rakjam amikor 1333-1600 ra rakom a ramokat?
üdv -
törölt tag
válasz
atti_2010 #2427 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, hogy ha most veszek egy A55-ös alaplapot, megjön az új APU generáció, és jönnek hozzá új chipkészletek is, de még belemegy a jelenlegi FM2 foglalatba, de nem fogjuk tudni kihasználni pl. az összes új funkciót? Mittudomén az új integrált GPU képességeit csak a modernebb lapok fogják kihasználni vagy ilyesmi...
Bocs, ha noob kérdés, csak szeretnék tisztán látni.Szerk.: Ok, köszi.
-
törölt tag
-
Trebron09
őstag
-
maxmanus
tag
-
senki66
senior tag
Sziasztok,
Athlon II X4 750k lesz a proci, Gigabyte GA-F2A85X-D3H lappal most már csak egy kérdésem lenne. Fogja a tápom bírni Corsair VX 450. A vga karim Gigabyte 777 OC, aminek a leírásában az van "System power supply requirement: 450W" de nem tudom a valós fogyasztása mennyi?
Ehez jön még 7 sata device( 1 ssd, 1 dvdrw, 5 disk) meg
memóriák, ventik, pci-os kártyák. Vajon elég lesz a VX 450? -
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2408 üzenetére
Esetleg még van olyan játék amelyiket nem futattná ez az APU?
(Azért örültem volna meg, mert akkor tényleg lehetett volna spórolni az árammal és a hőtermeléssel, én ezért vagyok inkább oda az amd apu-ért).Crysis3 esetében még ott van, hogy esetleg egy HD7670-est még melléje berakunk crossfire-be.
(Bár a Crysis2-nél meglepődtem, hogy meglepően jól vitte a laptop i3(első generáció) és amd 5470m, háthat itt is).
Rome : Total War 2-re mit tippeltek?Mert lehet, hogy akkor inkább egy másik energiatakarékosabb megoldást próbálnék meg mint a jelenlegi konfig.
-
x_o_n
veterán
hello
inkább alap és közepes között,de még nem tudni.
a 4670 nél biztosan,sőt elég sok játékban 4850-4870 /512 mb felett teljesit,de nem kell csodát várni bár régi játékokat akár fullban is viszi.
ha jövöre tervezel akkor érdemes 85-ös lap ha tunning és a sok sata fontos.ha nem akkor 75 ös.
de a gigabyte már 22k is kinál 85ös lapot.
ram ddr3-1600/1866 minimum kell én ajánlom a 2x4gb bár én kihasználom ebböl 1gb kap az igp(egyre több játéknak kevés az 512mb)valaki kérdezte mik a Llano nyügjei,pld hajlamos kifogyni a ramból konkrétan 4gb nekem kevés volt.
-
Warter
addikt
Találkozott már olyannal valaki, hogy TMT5-tel filmlejátszás közben fagyi, majd reboot után hangyaháború fogad a Win8 helyett? És egészen addig hangyaháború van, mig ki nem húzom a tápot pár percre. Nem elég neki a sima reboot, se a "sima" táp ki-be. A8-as Trinity az alany.
-
Lacces
őstag
Hello,
A10-5700 (65W), magában az IGP képes lehet majd futattni a Crysis3-at? (közepes grafikán)
Nagyon gondolkozom játékban ezen a procin és semmi diszkrét vga-val.
Ahogy néztem full beállíátsoknál felfut szépen a mai játékok többsége. 1-2 évig is bírná-e az más kérdés.
Azt gondolom erősebb, mint a jelenlegi ati 4670-es vga-nkMásik kérdésem, hogy A75-ös chipset elég a jövőre érkező újabb trinity-s cpu-knak?
A válaszokat előre köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged