- Gaming notebook topik
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
Igen de ott AM3 AM3+ -ról volt szó, vagy AM2, AM2+ de itt színplán marad FM2 és kész, ha FM2+ -ra váltanának akkor lehet hogy meglépnék.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #3696 üzenetére
De, sajnos én úgy látom, meg merik csinálni. Csak hogy az én alaplapommal példálozzak, inkább kiadtak belőle egy 3.1-es revíziót egy egyszerűbb BIOS frissítés helyett, ami támogatná az AM3+ processzorokat. Itt egy ellenpélda ASUS oldaláról, ahol egy 760G-be még a 8300-as Vishera is belemegy.
Aztán lehet, a sok kritika után már tényleg nem fogják merni meglépni, ki tudja. De mint lehetőség részükről, sajnos, adott. -
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #3696 üzenetére
AM3-as Asusokban és MSI-kben simán megy az AM3+-os FX(még sok középkategóriás deszkában is bios frissítés után) míg egy Giga AM3-as fullos 890FX UD7-esben ami egy kész vagyon...nem fut el egy FX-sem, mert nem óhajtottak új biost írni gigáéknál...de ugyan ez van AM2 és AM2+nál...sok AM2-es Gigában nem megy az AM2+-os 1.gen. Phenom, ugyanezen ok miatt
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #3695 üzenetére
.Gigát főleg azért nem vettem,mert megeshet hogy a mostani gigákban a Richland 6800K-k nem futnak majd el bios frissítés hiánya miatt,
Ezt nem meri megcsinálni a Giga mert itt nem foglalat váltásról van szó (FM2+, FM3) hanem egy egyszerű APU frissítésről ami szintén FM2 lesz, a csipkészlet lényegtelen mert az APU-ban van a déli híd meg nem számít. Hát akkor kifogtál egy antituningos APU-t.
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #3694 üzenetére
Akkor vagy kifogtál egy jó 5800K-t vagy ennyivel jobb a Giga lapod az én MSI-mnél...de hát más MSI-n is elfut 1100 körül az IGP..neten is láttam hogy egy ITX-es MSI-vel is ment 1giga fölött...minden esetre eléég zavaró számomra főleg hogy azért gyakorta játszom is...Gigát főleg azért nem vettem,mert megeshet hogy a mostani gigákban a Richland 6800K-k nem futnak majd el bios frissítés hiánya miatt, én pedig egyrészt ezért vettem FM2-t hogy majd jövőben szimpla APU cserével tudjak fejleszteni
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #3692 üzenetére
Első dolgom volt letesztelni a mérőpontokat a deszkán,mivel ez volt az egyik fő ok amiért MSI-t vettem
ééés a multiméter ,0002-es eltérést mutatott a proci feszültségeknél ahhoz képest amit uefiben beállítottam, így ez kizárva, de ez a táp a régi AM3-as gépemnél is betonstabil feszültségeket adott le
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #3689 üzenetére
Arra is gondoltam hogy a tapod kisebb feszt ad a lapnak és nincs meg a kellő feszültség azért lenne jó megmérni egy kézi voltmérővel a mérési pontokon.
f_sanyee Kísérletezgetni kell, vidd lejjebb a frekvenciát a CPU-n és az IGP-n, északi hídon és egy ideig használd úgy ha csak kékhalálozik akkor nem az APU a hibás..
-
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #3687 üzenetére
háátt ha merek még 1x belefogni uefi frissítésbe miután egyszer már egy alapra állított gépben megölte az uefit a frissítés..
DE ha másnak ugyanolyan márkájú,típusú,uefi verziójú lapban megy rendesen az IGP 1giga fölött, akkor nem lehet hogy az én 5800K-m IGP-je nem bírja, mert kifogtam egy gyengébb procit?
-
zedok
őstag
Ez a cicerges csak Asus-lap tulajdonosoknál jött elő?
-
törölt tag
Akiknek cicereg, ciripel, sípol a gépük, azok megpróbálták azt, hogy kikapcsolják a BIOS-ban, UEFI-ben az összes energiatakarékos opciót, majd a Windows 7-ben, 8-ban az energiagazdálkodási sémát teljesítménycentrikusra állítják, akkor mi történik?
Valaki írta, hogy terhelésre nála abbahagyja a muzsikát, ebből jött az ötlet. -
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #3678 üzenetére
Kipróbáltam hogy minden auton az IGP feszt emeltem 1.35V-ra meg a ferkijét 1013mhzre a ramokat leraktam auto 1333mhzre és úgysem.....
DE ez még haggyán....a hangkodek meg bármit csináltam csak 2.0ás szeterót nyomott ki magából az 5.1es rendszeren...ja és 2percenként úgy érzékelte hogy a fejest csatlakoztattam előre,pedig az előlap jack kivezetéseket nem is csatlakoztattam a deszka tűsorára...
báárr annyi előny van hogy mikor szinte minden feszültséget amit lehet maxra emeltem..sem volt semmi ciripelés
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #3676 üzenetére
Hát atti kolléga ha én ezt tudnám nagyon örülnék neki
akkor lehet már a megoldást is tudnám
gyakorlatilag az IGP-hez rendelt CPU_1.2V-ot maxra emeltem a PLL feszt is maxra az NB fesz is emelve volt a CPU é is a ramoké 1,7V..NB 2000Mhz-en volt CPU 4,1Giga...követtem Borokafa utasításait aki ugye szintén ilyen deszkával bír....de még Oliverdáék 894Mhz-ét sőtt még a 844Mhzet sem tudtam IGP-nél stabilizálni....báárrr ez nem biztos hogy a deszka hibája...csak nincs másik 5800K hogy teszteljem azzal....
-
Borokafa
őstag
Nálam csak annyi a mérgelődés , vagy az igp-t tudom húzni, vagy a procit, a kettő együtt nem annyira sikres,mintha valami limitbe ütköznék. Más gondom nincs a lappal. Lehet egy jobb bios majd megoldja.
-
zedok
őstag
Nekem Asus soha nem vállt be eddig sajnos. Se alaplap(ok), se laptop terén.. Ezért már nem is fektetek bele bizalmat..
-
Borokafa
őstag
Ezzel a fránya msi-vel nincsenek ilyen gondok
-
attiati
veterán
válasz
Intelligencs #3663 üzenetére
hm, akkor ez már nem tudom hányadik asus lap ciripelés...
-
törölt tag
válasz
Visszarakva a régi biost a ciripelés sokkal halkabb lett, de megmaradt. Sajnos ma reggelre megint valami szellem szállta meg a gépet, bekapcsoltam és nem találta a HDD-t, a ramok pedig visszaálltak 1333 MHz-re... aztán újraindítottam, akkor elindult a merevlemez is, de kattogott :| Szóval beadtam szervizbe, nézzék meg másik táppal is, mi a szitu mert én már nem tudom követni az eseményeket. Ha a táp a ludas, akkor az sok mindenre magyarázat lehet. Ha viszont valamelyik új alkatrész az alaplap-proci-ram trióból, akkor nagyon mérges leszek.
-
kopidoo
senior tag
válasz
Nekem teljes képernyős 3D játékoknál ciripelt, amikor kissé megugrott az fps (100+). Pl amikor az elején a kiadó és fejlesztő meg vga támogató logo-s intrók mennek.
Egy V-sync bekapcsolás megoldotta -
válasz
#40731136 #3600 üzenetére
Az apámnak összerakott gép is ciripelt! A10 5800K + ASUS F2A85-M + 2x4 GB Kingston 1866MHz. Én határozottan azt hittem, hogy a táp ciripel (FSP 400W), pedig nem volt öregebb 2 évesnél. Ezért vettem egy Chieftec 450W-ot, de a ciripelés ugyanúgy megmaradt.
Ráadásul ugyanúgy ciripelt, ahogy Te írtad, amikor valami terhelés volt, vagy bootolt a gép. Én betudtam annak, hogy akkor biztosan az SSD ciripel, és elvittem faterhoz a gépet. Azóta csak kétszer használtam a gépet, de nem tűnt fel, hogy különösebben ciripelne. Igaz, azóta felraktam rá a legújabb BIOS-t, és csak utána nyomkodtam egy kicsit. De most felkeltetted az érdeklődésemet, és ha megint megyek faterékhoz, akkor megvizsgálom a problémát.
-
Findzs
addikt
válasz
Thomas1 #3660 üzenetére
most volt egy rammos teszt itt a ph-n:[link]
játékok alatt pár fps különbség van így az én véleményem az, hogy amihez kevés az 1866-os ahhoz kevés lesz a 2400 -as is
igen az a75 az usb3 és sata3 -mal tud többet
azért éri meg az fm2 -es a többletet mert az fm1 -esekbe már nem jön új proci halott ág, az fm2 -be még fog(nak) jönni proci(k)
ha nem akarsz tuningolni és van klíma a lakásba a nyári meleg idejére akkor elég lehet, egy közepes táp vagy egy hdd hangja mellett nem vészes
-
Thomas1
addikt
Köszi a választ.
Az IGP nem profitál a gyorsabb ramból?
Az A75-ös elvileg a natív USB3 és 6Gbps-os Sata porttal tud többet?Játékhoz tudom hogy inkább az 5700, de megéri a 8k többletet a 6550D vs. 7660D?
Szerk.: és még egy kérdés? A gyári procihűtő mennyire hangos? Milyenre érdemes cserélni, ami halk?
-
djpetar
tag
Korrekt válasz, köszönöm!
-
djpetar
tag
Sziasztok!
Kedden fog megérkezni végre az alaplapom. Asrock FM2A75 Pro4 mellett döntöttem. A tápegységemen 4 pin-es csatlakozó található a 8 pin-es helyett. Többféle véleményt olvastam, hogy használható-e így a gép, vagy sem, ezért a ti véleményeteket is ki szeretném kérni. A tápegység 450 W-os, Chieftec márkájú.
-
Findzs
addikt
írtam korábban, hogy ciripel a lapom a vrm környékén
pár napja arra lettem figyelmes, hogy teljesen megszűnt, semmi változást nem eszközöltem sem a hardverben sem a szoftverben, egyszerűen elmúlt
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Szeretnék FM1 vagy FM2-re váltani.
Mindenképpen 65W-os proci lenne a kiszemelt.A8-3820-at tudnék valószínűleg 19k-ért, és A10-5700 lenne a másik választottam, 27k-ért. Esetleg A8-5500, de ebben gyengébb az IGP.
A kérdésem annyi lenne, hogy megéri a 8k felárat a Trinity?
Általános felhasználásra lenne, net, office, kevés Adobe Premier Pro, némi játék.És milyen alaplapot válasszak hozzá? A55 simán elég hozzá, igaz? Ram 2x4 giga DDR3 2100 vagy 2400 MHz lesz mellé.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
x_o_n
veterán
az asus f2a85 ös alaplapokon lévő gpu-boost kapcsolóról van valakinek tapasztalata?
én még nem próbáltam és hirtelen infót-sem lelek róla -
atti_2010
nagyúr
válasz
drmazsi #3648 üzenetére
Az IGP-t próbáld meg 1000 Mhz -en hajtani a memóriákat pedig 1866 -on ha nem tudod kicserélni nagyobbra ráfizetésessel akkor nem éri meg a 2400 Mhz -est venni, tuninghoz nem jó a gyári hűtő viszont ha beraksz mellé egy 6670-es VGA -t nem éri meg nagyobb memóriát venni.
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Először is szeretnék Boldog újévet kívánni nektek!
Most raktam össze egy gépet, és szeretném kicsit feltuningolni. Remélem tudtok ebben segíteni.
Alaplap : Asrock FM2A85x Extreme 4
Proci: AMD A10-5800K
Memória: KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8GNincs külön videókártyám, csak a prociba integrált.
Memóriát szeretném 1866 mhz-en járatni, a processzor órajelén is emelni közben, és az IGP-jén is ha lehetséges.
Videókártyán gondolkozok, hogy rakok be mellé egy sapphire hd 6670 1gb -osat, szerintetek megéri?
Másik kérdésem, hogy APU mellé magas mhz-en ketyegő memóriát ajnálanak. Ez miért van? EZ a proci ha jól tudom csak 1866MHZ.et támogat, az alaplap viszont 2400-at.
Ha memória cserét ajánlotok, akkor melyiket/melyikeket, illetve gigabájtra mennyi?
Elnézést ha sok mindent kérdeztem.
Válaszotok előre is köszönöm
Üdv
doktormazsi -
zsola32
őstag
feltettem a win7-et és az alaplapi progikat
a cpu hőmérséklet 34Ca memória mhz-et most fogom feltolni 1833-ha, eddig 1333 mhz-en volt
bazi gyorsnak látom a gépet, igaz az ssd is közrejátszik benne - ez az első használatomaztán csak nézek mint a moziban
közben megtaláltam a ludast: fast boot enabled
-
zsola32
őstag
újraindításkor nem tudok belépni
kikapcsolatm majd ismét vissza, így most működik
gondolom biosban be le lőnni, meddig legyen választható a BIOS képernyő -
zsola32
őstag
sziasztok
most teszem fel a rendszert a gépemre
(asus f285-M - A10 - 8 giga ram - 120 gigás ssd)
indításkor hogyan tudok belépni a bios-ba?
mert kapcsiból indul a win7köszi
-
Borokafa
őstag
Rászántam magam, hűtőt cserélek:[link]
-
ovecs
senior tag
válasz
atti_2010 #3632 üzenetére
Azt nem tudod esetleg, hogz az Asrock FM2A75 Pro4 lapon van -e ilyen ? Es ha igen akkor mibol keszult
-
ovecs
senior tag
Sziasztok
Ismeri valaki ezt a hutot : Alpenföhn GrosClockner
Valaki azt irt aa hirdetesben, hogy ez felmegy am3 -ra.
Tehat akkor ez jo lenne FM2 -re is ?
Ajanlott huto ?
Legyszi segitsetek, ugy nez ki ma erkezik az athlon II 750K , es nem akaroma gyari hutot ratenni... -
attiati
veterán
válasz
BlueAthlon #3626 üzenetére
meguntad?
-
BlueAthlon
senior tag
Volt Asus FM2 lapom, a 2.70-es AIDA az általad írt kapitális baromságokat olvasta nálam is. 2 másodpercig sem hittem neki, egyszerűen a gyári szoftvercsomagjából felraktam a PCprobe / Temperature monitort és csókolom..
Lehetséges, hogy a legfrissebb béta AIDA-ban már javíthatták, de egy ideje már nem Trinity vonalon mozgok.
-
törölt tag
Háromnegyed óra Far Cry 3 után az az ASUS Sensor Recorder 52 fokos proci hőmérsékletet mutat. Ha ez valós, akkor nem rossz.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #3622 üzenetére
De sajnos még mindig nem szűnt meg teljesen. Holnap rákukkantok a tápra, hogy szemre rendben vannak-e a dolgok.
Köszönöm mindenkinek a mai segítségét!!Még egy kérdés: Mennyire normális, hogy a southbridge-en lévő pici hűtőborda süt? Nagyon meleg, mondjuk nem csoda, az a csepp kis hűtőborda, ami rajta van, az nem sok.
-
törölt tag
Feltelepítettem minden programot az asus ai suite-ból. a vrm-eknél nincs sok állítási lehetőség, fixre semmit sem tudok ott állítani.
Viszont az asus saját programja, az Asus Sensor recorder szerint is 1.38-1.44 volt között változik a vcore, prime 95 mellett. szóval szerintem a feszültség értékek rendben lehetnek.
-
=HG=
addikt
válasz
#40731136 #3605 üzenetére
Valószínű nem sok az esélye, de ez most összejött ! A cicergés ugye egy rezgésszám hallható tartománya. Lehet az új bios máshogy kéri a tápáramköröknek a terhelést, ezért jött hirtelen elő a hang, de ez egy hosszabb folyamat volt.
(#3606) atti_2010 : Én nem nevezném egyszerű mérési hibának, bár az igaz, hogy a progik ugyan azokra a szenzorokra támaszkodva mérnek, de a cicergés az egyértelművé teszi a dolgot...
-
atti_2010
nagyúr
-
törölt tag
És ennek mekkora az esélye, hogy pont akkor fosott be a tápon az a kondi, mikor a biost frissítettem?
atti_2010: az alapból enabled-ön van, szóval okés.
Nekiállok kicsit far cry-ozni, akkor terhelés alatt van a proci is meg minden, aztán ha kikapcsol, akkor tudjuk, hogy tényleg nagy feszültséget kap.
-
Müszi
senior tag
válasz
Hát akkor mégis lehet az tápgond, csak nem a 12V-os ágon. Lehet, hogy pukkadóban van egy kondi benne. Ezt meg tudod nézni könnyű szerrel, ha lekapod a tetejét. Látványos szokott lenni. Az 1,45V is sok szerintem, az 1,35V már jónak tünik. Nem értem miért írnak ezek a progik ilyen eltérő értékeket. Nálam pl. bármivel nézem nagyjából ugyanazt kapom.
-
=HG=
addikt
válasz
Az AIDA-ban minden fesz érték rossz nálad..12V ágon meg "trial version"
. Szerintem kezdj el aggódni a tápod miatt! A cicergés kiszáradt kondi, vagy tekercs miatt van. Ha a kondi elszáll, vihet mást is magával a gépben...
Nekem is van kint egy FSP 500-as tápom a garázsban, az is cicergett....és kb 5 éves...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gaming notebook topik
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest