- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini-ITX
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz
Vartanus #2790 üzenetére
Nem kábel kell hanem az a műanyag kis kocka azzal lehet a 2db lábat össze zárni,lehet akkor neked nem adtak alaplap mellé olyat.
Igen a törlőre de ahoz tápkábelt ki kell húzni majd elemet ki venni és utánna jön jumper.
Arra értem hogy próbàltad biost újra flashelni usb ről stb.Meg gondolom volt pár újra indítás ezek azok amik később nehezítik hogy egy újraírásal helyre hozzák(tapasztalat mert egyből azt kérdezték tőlem is hogy próbáltam e újra rakni biost meg hogy sokat indítottam e újra és mivel igen,próbáltam szépen el is csesztem egészet mert csak chip cserével tudják most meg csinálni így az 5-6 ezer helyett most fizetek 15ezret(9ezer az új chip).Anno jártam így asztalival,tudtam jumperel elsőre törölni biost. -
zsola32
őstag
használ valaki Gigabyte GA-F2A75M-D3H alaplapot?
még mindíg nagyon vacilálok az asrock FM2A75 PRO4-M és ez között.
-
Vartanus
őstag
válasz
Gubu0101 #2787 üzenetére
Utánanéztem azok a jumperek tényleg BIOS flashelésre vannak ott,de ehhez kéne egy ilyen kábel....meg némi hozzáértés..
Egyéb iránt melyik jumperre kéne ráhúznom? A CMOS törlő jumperre gondoltál? Egyébként mit értesz az alatt hogy: "mennyire lett már bele piszkálva" ?
-
Gubu0101
veterán
válasz
Vartanus #2785 üzenetére
Tápkábel ki,elem ki,azok a tűk szerintem a jumper miatt van de nem biztos,lenni kellene egy kus müanyag kockànak azt rá kell húzni majd várni ~10 percet,jumper le,elem vissza,táp kábel vissza és be kapcs.
Egy szomorú hírem viszont van mivel a sok újra indítás nem tesz jót és nehezebb vissza àllítani biost.
Ha ezekjel a tanácsokal nem megy amiket mindtak többiek is akkor marad a szakember,1-2 óra és helyre is teszi feltéve ha epromal újra tudja még írni ha nem akkor chip csere.Az újraírás is azon múlik mennyire lett már bele piszkálva. -
csebi
tag
nekem a következő teszt alany a dishonored lesz. mammutban voltam és egy játékbolt-ban ki volt téve, hogy 5.500 ft a steam verzió, meg is vettem magamnak ajándékként...
már tölti is a steam
amúgy nekem meglepően vlc film nézés alatt fagyott ki megint egyszer... de mivel nem állandó probléma nem foglalkozom vele, utóbbi 4-5 napban nyüstölöm azért (folyamatosan 10-12 órát be van kapcsolva, torrent, játék vlc megy) és egyszer fagyott ki, eddig meg vagyok elégedve nagyon!
-
atti_2010
nagyúr
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #2779 üzenetére
Na megoldottam csináltam egyik winyóra egy 100mbos FAT32es kötetet fel is raktam rám szépen az AMIBOOT.ROM ra átnevezett 1.1-es Biosfile-t kihúztam minden más meghajtót a rendszerből bekapcsoltam a gépet de így sem akarja az igazságot....szóval maradt a lap felhurcolása pestre Vinibali kollégához....
-
Gubu0101
veterán
Én a toshi laptopal jártam így op rendszerből frissítette volna biost(csak így lehet) erre fagyás.
15 ezer a javításAmúgy meg 2. Variációm közt az A10 5800K van,sok jót olvastam róla meg írtak itt fórumon.
-
maxmanus
tag
Csak nem mennek stabilan 1600-on a ramok,mindig lefagy a gép! Már mindent kiprobáltam!
Szerintetek visszaveszik gariba a ramokat,és ha igen mire hivatkozzak?Vagy valami ötlet?
üdv. -
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #2775 üzenetére
mielőtt flasheltem volna nyomtam egy CMOS resetet újraindítottam és full alap biossal csináltam és így fagyott ki....
Rámentem egyik winyóra ahol mondtad, nyomtam hogy kötet zsugorítása 10mb-al,és kiírta hogy nincs elég hely,mikor a windows intéző és a totalcmd szerint is 1,5giga szabad hely van még....
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #2774 üzenetére
Elég nehéz Win 7 alatt megcsinálni én az Acronis Particion Manegert használom sokkal egyszerűbb, win7 start menü jobb klik a számítógépre majd tarolók kiválasztod a HDD-t majd megint jobb klik a módosításhoz.
A dual bios is csődöt mond néha ezen kár keseregni, amúgy egy FAT partíciót nem nagy ördöngösség összehozni.
És ahogy már írtam biosz frissítést nem 1100 Mhz-es IGP órajelen csinálunk mert 90% hogy lefagy.
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #2773 üzenetére
És Win7 alatt miként tudok létrehozni mondjuk egy 20mbos FAT32-es partíciót? bocsi ha dilettáns a kérdés,de ilyet még nem alkottam win7 alatt csak régi DOS-os időkben
Am. most eszembe jutott milyen jól jönne az a DualBios opció ami minden Giga lapon fennvan és a drágább Z77-es MSI deszkákon...Asusokon meg van ez a Crassfree BIOS de ezen semmi ilyesmi:S
-
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #2764 üzenetére
Köszi a tippet, ki is próbáltam, de semmi
Borokafa: átnéztem a könyvet de sajnos ilyen rész nem volt benne, amúgy is hiányos kicsit az a füzet...de beszéltem Vinibali kollégával szerintem az lesz hogy viszem hozzá...
Amúgy sikerült 1100mhz fölé stabilizálni a kis IGP-t? -
-
Vartanus
őstag
Nah peches vagyok nagyon úgy tűnik:S Ki akartam próbálni egy régebbi UEFIvel az IGP tuningot hátha megy de bios flashközben megállt a gép>>bios totális fail....szerintetek ez lehet ok a garanciális cserére vagy most már kuka az egész deszka?
-
HeavyToys
senior tag
Általában nekem is pozitívak a tapasztalataim a márkával. FM2 ITX-es lap nálam leégett. Akkor nagyon gondolkodóba este, hogy mi legyen, aztán rábólintottam az Extreme6-ra, és nagyon nem bántam ám meg!
Én csak környezetemben raktam össze gépeket, de 95%-ban Asrock alaplap lett véve, mivel ugye költséghatékonyság miatt ez kellett. Igazából egy elhalálozásról sem tudok, szóval tényleg általában nem problémás. Azért az FM2-ITX-es lapját egy Rev 2.0-ig kerülném.
-
MaddeNNNN
addikt
Bár én nem ilyen konfiggal rendelkezem, de egy jó ideje már követem a topicot.
Szerény véleményem szerint egy kis + pénzzel jóval jobb gépet tudnál összerakni, főleg ha játékról van szó.Az A10 5800K 6000 Ft,-tal kerül többe, míg egy CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT ára 13300 Ft. Így összesen dúrván 12.000 jó magyar forinttal kellene többet költened a gépre, de jóval időtálóbb is lenne. Az A10-ben erősebb az IGP, és ez az erősebb IGP többet profitál a magasabb órajelen működő ramokból
Ha esetleg valami hülyeséget mondtam volna, akkor úgy is kijavítanak
-
maláj
addikt
öcsémnek épülne 1 masina de az alaplapot nem tudom eldönteni melyik legyen
ha tudtok esetleg jobbat akkor ne habozzatokLAP: MSI FM2-A55M-E33 vagy ASROCK FM2A75M-DGS sFM2
CPU: AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX
RAM: Corsair 4GB DDR3 1600MHz Vengeance (idővel még 1 ugyanilyen belekerül)
TÁP: FSP- 400APNSATA3, USB3, stb. kell, tuning nem lesz, semmi extra dolog csak játszana
idővel esetleg belekerülhetne 1 HD7750 (ha szükséges) -
daredar562
tag
sziasztok, érdeklődnék hogy AMD Athlon II X4 750K val van valakinek esetleg tapasztalata? egyelőre csak az alaplapom van meg , ami Asrock FM2A75 Pro4
-
zsola32
őstag
gigabyte alaplaphoz - GA-F2A75M-D3H - néztem ki ezeket a ramokat
Kingston 8GB 1866MHZ DDR3 NON-ECC CL9 DIMM (KIT OF 2) XMP
mit szóltok hozzá?
(htpc célokra használnám elsődlegesen) a6 5400k-s procival lenne összeépítve -
Findzs
addikt
ram freki összehasonlító teszt a A10 5800K
[link]attiati:
eddig még csak MSI és Asus fordult meg a kezeim között fm2-ből
szerda-csütörtök magasságában fogom összerakni a gépemet akkor majd kiderül füstöl -e vagy nemHeavyToys:
persze én is így gondolom
pont azt fejtegettem, hogy mennyire jók az asrock lapokpl: volt olyan hogy iskolának raktunk össze 35 olcsó gépet asrockból és mind jó volt és még mindig jó kb. 1 éve
és ugyannak a sulinak raktuk össze jobb gépeket asus lapokkal azokból kapásból 3 nem indult és később is elhalálozott 2, ők kértek asust pályázati előírás volt az alkatrészek típusaraktunk össze háziorvosoknak gépeket elég sokat használják persze asrock lapokkal kb. 2 évesek semmi bajuk
és még sorolhatnám...
persze ez nem jelenti azt, hogy az asus xar lenne csak arányaiban több baj van velük de ha mennek akkor évekig nincs bajuk (többségben)
és ez nem készpénz csak személyes tapasztalat, másnak biztos pont az asrockokkal van rossza tapasztalata -
Findzs
addikt
na csak összejön a gépcsere (anyagi okok miatt kell váltanom és így minden forint számít sajnos)
asrock FM2A75M-DGS lapom lesz egy 5600K és egy 1866 T1 -es 2x4GB -os memória kitt társaságában ram (ez a ram megy a jelenlegi konfigomban is 1866, 9 9 9 10 1T, 1,65V-on, remélem az asrockban is fogja hozni ezt a szintet)
persze tudom, hogy az asrock xar de mivel 2 év garos és piszok olcsón veszem bevállalom, sosem volt még asrock lapom de mivel számtech boltban dolgozom 13 éve ezért pozitívak a tapasztalataim velük, legnagyobb mennyiségben eladott és a mennyiséghez képest kevés visszahozott példánnyal rendelkeznek
(inkább asrock mint asus azokból hihetetlenül sok rossz példánnyal volt már dolgom)egyébként meg minden gyártótól ki lehet fogni hibás lapokat, a jelenlegi gigabyte -om is 1-2 óra játék után bemelegszik a chipset és kifagy/újraindul
(persze nem ezért adom el és orvosolva lesz a probléma úgy lesz eladva) -
HeavyToys
senior tag
Mai napon játszadoztam az APU alulfeszelésével, egyenlőre a 3,8Ghz-es értékhez 1,325V-os érték tűnik stabilnak, még lehet van benne kis tartalék, majd próbálkozok későbbiekben. Az 1400-as Idle értékhez pedig 0,8V-ot használok.
-
cyrix
csendes tag
Délben dobtam össze az új gépemet A10-5800k APU-val és Asrock FM2A75 Pro4-M lappal!
Nagyon szépen megy a kicsike, eszem megáll mekkora kakaó van az igp-ben (8600gt után).
A 8Giga Predator 2133MHZ-en ketyeg XMP profillal. A régi AM2-es gépről átmentettem a halk Thermaltake TMG A2 hűtőt, 47C volt a max amit mértem játékok alatt. -
zsola32
őstag
gigás lapom lesz, úgy néz ki a történet.
ezt találtam: GA-F2A75M-D3H
gondolom nincs alaplapnak semmilyen problémája...
(már meg akartam rendelni az Asrock-ot, még jó hogy rátaláltam erre a fórumra)
-
válasz
zsola32 #2743 üzenetére
HTPC-be elég az A6-os, de én akkor is inkább A8-ast vennék, több benne az erő, ha szükség van rá. 25k körül beszerezhető. Lehet inkább olcsóbb lapot tennék alá, hogy ne szaladjak túl a keretemen.
Ezzel az APU-val elég szépen futtatható a Dirt3. Keresd a diagramon az A8-5600K-t. A6-5400K-val nem lenne ilyen jó az eredmény, bár tesztet nem tudok mutatni. -
válasz
zsola32 #2739 üzenetére
Erősebb apu-t vennék a helyedben. Az A6 szerintem túlárazott. Inkább egy A8-ast néznék, erősebb igp, dupla annyi mag, mint az A6-ban. (A8-5600K)
A6-osból tudtommal csak K-s végződésű van, ami azt jelenti, hogy szorzózármentes, könnyen tuningolható. A BOX azt jelenti, hogy adnak hozzá hűtőt is. Ez igaz a többi FM2-es procira is. -
zsola32
őstag
sziasztok
az utolsó pillanatban találtam meg a topicot.
egy Asrock FM2A75 Pro4-M alaplap beszerzésén gondolkodtam, de látom itt nem ajánljátok különféle okok miatt.nekem a gigabyte alaplapok szimpatikusak, jelenleg is ilyent használok.
FM2-es lapot keresnék, matx méretben.
a proci amit kinéztem, AMD A6 5400K lenne.
ha jól láttam ebből kétféle dobozos kiszerelés van, az egyik valamilyen "black box" néven fut.
meg tudnátok mondani hogy ez mennyiben más a másiktól?köszi a válaszokat
-
Wolfan
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni.
Egy A10-5800k proci mellé szeretnék választani valamilyen jó alaplapot+memóriát.
Ezeket néztem ki:
Alaplap: FM2A85X Extreme4
Memória: DDR3 CORSAIR 8Gb/2133 KIT Vengeance Blue LP.Az alaplapról sajnos nem találtam teszteket.De itt a fórumon többen is írták hogy eddig nagyon rendben van.
De vajon nem érné meg a többlet pénzt az extreme 6 ami már több tesztben is bizonyított ?
Igazából tuningolni egyelőre biztos nem akarom,illetve max. annyira amennyit alapfeszültségen engedni fog,de extrém módon biztos nem fogom nyúzni, mert olyan hűtése úgysem lesz soha amivel kivitelezhető lenne.
A memóriából pedig azért választottam a 2133 Mhz-es verziót mert egy teszt szerint nagyon súlyos FPS-ket lehet nyerni vele a játékokban.Ha jól rémlik néhol ilyen 8-10 Fps volt a többlet az 1600Mhz-es verzióhoz képest.Köszönöm a segítségeteket előre is!
-
quazar
csendes tag
Elírtam 3;4 --> 1;2 a helyes számozás.
-
quazar
csendes tag
Sziasztok!
Megosztanám egy érdekes tapasztalatomat.
Alaplap: Gigabyte F2A85XM-D3H, Proc.: A10 5800k, mem.: 2* 2 GB KINGSTON 1600 HYPERX BLU.
Az istennek sem bírtam feltornázni a memória frekit. az alap 1333MHz -ről, állandóan kifagyott a BIOS már a bootolásnál. A fesz felemelve a gyári ajánlott 1.65 V -ra, az időzítés az ajánlott 9,9,9,27.
A megoldás: A RAM -ok a 2 -es, 4 -es slotba voltak bedugva, miután át helyeztem őket az 1 -es, 3 -as slotba simán ketyeg az 1600 MHz ! -
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #2723 üzenetére
Gyanítom a deszka sem lehet nagyon hibás..mivel azzal beállítom az APU feszültségeket amit betonstabilan tart néha 1-2százados kiingásokkal. Most két nagyon hülye kérdés jön, előre is bocsi
Memóriának mi köze lehet ahhoz hogy én az IGP-t mennyire tudom húzni? HT alatt mit értesz amúgy?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
attiati #2724 üzenetére
Így van. Személy szerint nekem volt az egyik elfüstölt ITX-es Asrock lapom, de ezt is többször leírtam már. Én A85X Extreme6-ra váltottam tőlük, és nagyon elégedett vagyok a lappal. Kiváló a stabilitása, a memóriákat is biztosan kezeli, akár 2400mhz-en is, a ventilátor vezérlése is kiváló, szóval nagyon elégedett vagyok vele.
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #2718 üzenetére
Azért ugyanannyiért nem kapsz. És jóval bővebb termékskálával is kijöhettek volna.
Illetve egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve, hogy en bloc minden asrock fm2 rossz. Elfüstölt 3 itx lap. És 2 ugyanolyan matx-el volt képmegjelenítési gond. (legalábbis amíg napi szinten követtem a topikot) -
Vartanus
őstag
Köszi,akkor nem görcsölök
...csak tudod kissé zavar a kudarc érzése másnak ugyanezekkel a komponensekkel simán megy...nekem meg nem,de hát kifogtam egy gyengébb IGP-s 5800K-t...
meg mondom a régi játékkal 2 órát toltam 1010mhzen... után jött volna wot de lehalt tőle,utána már win7sem volt stabil...érdekes és fura akkor 2óráig ment sem előtte sem azóta nem
-
zedok
őstag
Sok a gond az Asrock A75-ös lapokkal?
Erről mi a vélemény? MSI
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #2714 üzenetére
Nem haragszom,de nem tudom épp azért mert mai napom ráment összes beállítással és feszültségértékkel kipróbáltam mindenféle kombinációt amit csak az uefiben lehetett de én 894mhz fölé nemtudtam belőni az IGP-t,pont ezért kérdeztem,mert ha mondjuk neked sem jön ki számottevő különbség hagyom a francba a tuningot és nem próbálkozok tovább.
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #2716 üzenetére
Nem tudom, hogy rosszak e (vagy jók). Ezért is érdeklődtem éppen ma délután.
Korábban még napi szinten követtem a topikot és nekem úgy rémlik, hogy itx-el volt gond és A75 pro4m-el.
Tele vannak a külföldi fórumok az asrock lapok meghibásodásaival? -
bilijo
csendes tag
Sziasztok!
Egy a10-5700 mellé az ASROCK FM2A75M-DGS alaplap, és a KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz ram jó választás lenne? -
Vartanus
őstag
Esetleg valaki letudná nekem mérni mennyit hoz a konyhára mondjuk WoT-ban ha az IGP az alap 800 helyett 1013Mhzen robog? Ha csak 2-3fsp-t akkor ne strapálom túl magam hogy nálam csak alap megy
-
Vartanus
őstag
válasz
Borokafa #2686 üzenetére
Igazából csak a deszka van,az APU,RAMok,2HDD+1SSD,DVDíró,X-Fi hangkari és a táp...de nem hiszem hogy ezek miatt nem megy. Alap IGP-n a 2133as ramokkal napot ment a gép semmi,így a ram is kizárva szóval vagy a deszka nem bírja vagy maga az 5800K...és gyakorlatilag minden létező feszültségbeállítást igen maxra toltam...CPU 1,45V-RAMok 1,7V-NB 2,5V- CPU PLL 2,7V- CPU 1.2V 1,5V.....azt hiszem jobb ha belenyugodok nálam az IGP csak 800Mhz-es alapon működik
Szerk.: Érdekes, hogy azért az ősrégi Praetorianssal végig jéátszottam 2 órát és ment az IGP 1013-at...meg ha netezek stb akkor sem indulgat újra már folyton,de teszem azt egy modern Bf 2 vagy WoT már lefagyasztja..
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,nagyon sokat emlegetitek a GCN teknologiát,meg lehet tudni mit takar ez?
-
zedok
őstag
Heyho!
Végső soron A10 5800K mellé tettem/teszem le a voksomat egy Asrock FM2A75 Pro4 (-M) [még nem döntöttem el, hogy melyiket, van-e nagy különbség a Pro4 és Pro4-M között vagy ez a méret lenne?] És az érdekelne, hogy van egy 425W-s tápom, az elég lesz-e neki?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest