- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
- Teclast Tablet Topic
- Everest / AIDA64 topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Findzs
addikt
válasz
#40731136 #5188 üzenetére
nem mond már tényleg az is cincogott?
pont most fogom lecserélni az asrock fm2a85x extreme4-m -re az fm2a75m-dgs lapomat és nézegettem azt a gigabyte -ot is ami neked van, meg az olcsóbb tesóját a hd3-at bár az 4+1 -es ezért, meg a 2 ram foglalat miatt tuti nem (nem fér el a ramom a cpu hűtőtől csak ha leveszem a ramról a bordát a 4 -es ram foglalatnál meg átrakhatom a 2-4 be vagy a 3-4 -be még utána kell olvasnom, hogy fogja szeretni a rendszer )
akkor lehet jobb, hogy nem őket választottam
mindenesetre próbáld ki az újabb biossal is a cicergést hátha megszűnik
többek között pont a cincogás miatt cserélek igaz, hogy kikapcsoltam a c6 -tot és megszűnt de tuningolni nem mertem a gyenge vrm áramkör miatt
meg hosszú távra szeretném a lapot (bízom benne, hogy a kaveri bele fog menni) és az fm2a75m-dgs -ben viszont nem bízom hosszú távon, elég kis nyomi szegénybár nálam sosem tudni, lehet kijön a crysis 3 és annyira megtetszik, hogy kidobom az 5800k -t is és belerakok egy 750k -t egy 7770 -el
kicsit eltértem a tárgytól bocs
-
attiati
veterán
válasz
#40731136 #4856 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
Gondolom a sata és tápkábelt is rá kell csatlakoztatni frissítés közben. Jumper-t nem volt a vinyóhoz és a jumper állások sincsenek ráírva. Gondolom jumperelés nélkül alapból masteren van?Az a vicc, hogy anno 3 éve mikor megvettem a vinyót, még olvastam is róla, hogy driver gondok vannak a samu f3-akkal, de mivel nem volt gondom a régi gépen, így nem is foglalkoztam vele. Most meg erre nem is gondoltam volna. Egyébként nekem is elkezdett egyszer kattogni.
Milyen érdekes, hogy egy szoftveres gond képes olyan tüneteket produkálni, mintha rossz lenne hardveresen és aztán a hdd sentinel is hardveres problémának érzékeli. És innentől félrevezet mindenkit és jön a gyanakvás a tápra, alaplapra, minden másra...
-
attiati
veterán
válasz
#40731136 #4853 üzenetére
Hú bocs, nem. Erre gondolsz?
végigcsináltad? egyszerű volt?
-
Vebber
tag
válasz
#40731136 #4078 üzenetére
Nem egy konkrétan előre meghatározható dolog.
Csupán egy példa, újabb processzorok mikrókódjait pl. nem kapják meg régi lapok.Nyák áttervezést nem csak a Giga alkalmaz. Ez nem egy új dolog.
Az pedig nem garancia biosra, hogy egy alaplapból az első tervnél megáltak.
Ha változtattak annak oka van, érdemes az újabbat keresni.
-
válasz
#40731136 #3600 üzenetére
Az apámnak összerakott gép is ciripelt! A10 5800K + ASUS F2A85-M + 2x4 GB Kingston 1866MHz. Én határozottan azt hittem, hogy a táp ciripel (FSP 400W), pedig nem volt öregebb 2 évesnél. Ezért vettem egy Chieftec 450W-ot, de a ciripelés ugyanúgy megmaradt.
Ráadásul ugyanúgy ciripelt, ahogy Te írtad, amikor valami terhelés volt, vagy bootolt a gép. Én betudtam annak, hogy akkor biztosan az SSD ciripel, és elvittem faterhoz a gépet. Azóta csak kétszer használtam a gépet, de nem tűnt fel, hogy különösebben ciripelne. Igaz, azóta felraktam rá a legújabb BIOS-t, és csak utána nyomkodtam egy kicsit. De most felkeltetted az érdeklődésemet, és ha megint megyek faterékhoz, akkor megvizsgálom a problémát.
-
=HG=
addikt
válasz
#40731136 #3605 üzenetére
Valószínű nem sok az esélye, de ez most összejött ! A cicergés ugye egy rezgésszám hallható tartománya. Lehet az új bios máshogy kéri a tápáramköröknek a terhelést, ezért jött hirtelen elő a hang, de ez egy hosszabb folyamat volt.
(#3606) atti_2010 : Én nem nevezném egyszerű mérési hibának, bár az igaz, hogy a progik ugyan azokra a szenzorokra támaszkodva mérnek, de a cicergés az egyértelművé teszi a dolgot...
-
Müszi
senior tag
válasz
Hát akkor mégis lehet az tápgond, csak nem a 12V-os ágon. Lehet, hogy pukkadóban van egy kondi benne. Ezt meg tudod nézni könnyű szerrel, ha lekapod a tetejét. Látványos szokott lenni. Az 1,45V is sok szerintem, az 1,35V már jónak tünik. Nem értem miért írnak ezek a progik ilyen eltérő értékeket. Nálam pl. bármivel nézem nagyjából ugyanazt kapom.
-
=HG=
addikt
válasz
Az AIDA-ban minden fesz érték rossz nálad..12V ágon meg "trial version"
. Szerintem kezdj el aggódni a tápod miatt! A cicergés kiszáradt kondi, vagy tekercs miatt van. Ha a kondi elszáll, vihet mást is magával a gépben...
Nekem is van kint egy FSP 500-as tápom a garázsban, az is cicergett....és kb 5 éves... -
Müszi
senior tag
válasz
#40731136 #3597 üzenetére
Ha nem melegszik túlzottan, akkor biztosan nem sok a feszt, viszont akkor miért cicereg vajon? Ilyesmit akkor csinál a táp, ha túlterhelődik, vagy "fáradt". Milyen tápegységed van?
Közben megnéztem az adatlapodon. Azzal nem hiszem, hogy gond lenne.
Honnan jön a cicergő hang? -
HeavyToys
senior tag
válasz
#40731136 #3589 üzenetére
Nekem így csinált az A75-ITX, mielőtt elfüstölt, csak az a gyengébb VRM-ek miatt gondolom hamarabb elszállt. Szerintem pihentesd a lapot. Próbáld minél kisebb feszültségen járatni, akár a PsCheck nevezetű progival is!
Valószínűleg az alaplapod hibás lehet, azért ad ekkor feszültség értékeket. Ha most vetted én bejelenteném gariban és cseréljék mihamarabb.
-
Müszi
senior tag
válasz
#40731136 #3579 üzenetére
1,92V
Ott valami nagyon nem stimmel. Ennyit még extrém tuningnál sem adnak neki, pedig olyankor nitrogénnel hűtik. Itt is 1,744V-ot mertek neki max adni, igaz ez egy A10-es. Ennyi nem lehet, mert normál hűtő nemigen tudná kezelni, meg a lapod is kifeküdne előbb-utóbb. Inkább arra gondolok, hogy valami szenzor gond van. Meg kéne nézni aidával ill. más hasonló programmal. Ha tényleg ennyit ad neki a lap alapértelmezett beállításokkal, akkor vissza kéne tenni rá az eredeti biost és visszavinni garba.
-
törölt tag
válasz
#40731136 #3584 üzenetére
Az XMP profilt sikerült aktiválni, az AI tweaker fülön belül az egyik auto-t (
) kellett D.O.C.P-re váltani és már megy is. Az előbb valószínűleg azért nem skerült, mert akkor csak a freki változott, az időzítések nem. De most már ezt legalább letudtam.
Már csak 2 dolog aggaszt: a magfeszültség és ez a rohadt cicergés a tápból. Köszi az eddigi gyors segítséget srácok! -
zsola32
őstag
válasz
#40731136 #3451 üzenetére
kíváncsi leszek a véleményedre, a konfigoddal kapcsolatban.
a proci és a ramok, nekem is ezek, az alaplapom is asus, sima M-es.
nekem is hét második felére jön csak meg a proci, el..szták, a csomag feladását, ezért várnom kell nagyjából egy +1 hetet.
nekem noctua procihűtőm van, igaz most még 1 másik gépen.
jó lenne ha erre az új konfigra rá tudnám mókolni.
ha nem, tényleg marad a fűrész -
atti_2010
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz
#40731136 #3451 üzenetére
Hűtő miatt ne parázz.
Saccra elfér, ha nem max veszel 200Ft-ért vasfűrész lapot és lecsapod a borda szélét az ominózus felén.
Tudom sokan most kuncoghatnak, de ez a legolcsóbb és legbiztosabb megoldás.
Esetelg írd le majd a tapasztalatod ilyen téren, sokat segíthet másoknak. -
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#40731136 #2636 üzenetére
Hát eleve érdemesebb lenne 5800K-t használni grafikára de 1 modul eseten majdnem megfeleződik a teljesítmény és igen nagyon profitál a 2133-2400-as ramokból.
Ha rossz akarnék lenni azt mondanám hogy értem én hogy lespórolod a VGA-t meg az 5800K-ból is meg a ramokból de ez nem vihető a végtelenségig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Autós topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest