Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #296 üzenetére
Az is pofátlanság, hogy szinte minden gyártónál csak a legdrágább lapon van DisplayPort - holott ez ugye nem jogdíjas, ellentétben a HDMI-vel, ami ehhez képest talán csak a legolcsóbbakon nincs.
-
toyone
őstag
válasz
FireKeeper #296 üzenetére
Mi gondod a Pro4-el?
Engem is az zavar hogy már azért egy jó ideje hozzá lehet jutni a CPU-hoz, de alaplaphoz nem.
Asus-nak már A55 / A85 elérhető majdhogynem a kezdetek óta, aranyáron
Gigabyte a nagyon alap és a csúcs lapja beszerezhető
Asrock mától, 3 lappal a 6 ból.
MSI sehol sincs még.
Biostar alap és a közép szint elérhető -
FireKeeper
nagyúr
iponnál felbukkantak az Asrock lapjai is. az FM2A75 Pro4-nek nagyon kellemes ára van, de az elrendezése azért nem hibátlan, és az Etron helyett is lehetett volna rá más USB3 vezérlő... annyira gáz, hogy (szerintem) az egyetlen igazán jó elrendezésű lap a marha drága asustól jött. illetve az MSI várós még mindig nagyon.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
FireKeeper #293 üzenetére
Igen, Asus eléggé magasra árazta a lapjait... Gondolkodtam én is rajta, de inkább választottam a kisebbiket egyelőre...
2000+ NB / 2400 Mhz memória magasságában van már valakinek stabil eredménye ? Próbálkoztam hétvégén párszor gyorsban, de 2000 /2200 felett állandóan elbuktam. A sima 85-M offset feszkó állítgatása kicsit zavaró, 85-M Pro esetén van lehetőség pontos értékek beállítására.
Esetleg cseréljem le Giga/Asrock lapra ?
-
vinibali
őstag
itt egy nagyon jó teszt, linux alatt, olvassátok!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
BlueAthlon #292 üzenetére
kíváncsi lennék mennyiben tér el az F2A85-M és az F2A85-M PRO teljesítménye. mert árban azért érezhető a különbség.
-
BlueAthlon
senior tag
Egy kis tuning info : Asus F2A85-M gond nélkül ment rövid próba erejéig 150-es host clock mellett is. Egyelőre szimpla HDD-vel és DVI kimenettel persze...
-
Vartanus
őstag
Hali!
Gondolkodom hogy veszek egy 5800K-t...Kérdezem én aki már tulaja a procinak az mikre használja és milyen eredménnyel,megelégedéssel?Én havi szinten 10-20 fullhdfilmet enkódolnék 720p-s formátumban,hogy a telóm is emészteni tudja valamint szoktam heti 1-2 albumot MP3-ból M4A-ba konvertálni(ez kb heti 20-30mp3 szám) kevés office alkalmazás netezés főként filmnézés meg zenehallgatás,ezekre elég lenne az 5800K CPU ereje
Valamint próbálta már valaki az IGP-t játékra és ha igen milyen felbontáson,beállításokkal milyen megelégedéssel?
Válaszokat előre köszönöm
-
atti_2010
nagyúr
Most merevlemezt, házat, SSD-t neked kellene választani mert bizony ez teljesen mindegy vagy nem sokat számít, viszont neked kell tudni milyen haz tetszik, mekkora lemez kell (teljesen mindegy hogy WD, vagy Segatte), az SSD -nél meg megint inkább a tárhely számít mint a csillagaszati sebességek amit soha nem használsz ki, én most Samsungot vennék.
-
Borokafa
őstag
Holnap én is rakok össze egyet 5600k-val egy Giga F2A75M-D3H lappal
-
Valdez
őstag
válasz
BlueAthlon #279 üzenetére
Valamelyik tesztben írtál is, hogy nem támogatja vagy mi.
-
Valdez
őstag
válasz
BlueAthlon #275 üzenetére
Az miért van egyébként, hogy 1866 felett nem mehet a cr1? A Llano-nál is ez volt?
-
vonyarc
tag
Az A10 5700 miért drágább-,még ha minimálisan is- mint az A10 5800K?
Az olcsóbb Asrock alaplapok jók hozzá? -14,16 ezer Ft.?Előre is köszönöm!
-
Szkeptik
tag
Sziasztok!
Jelenleg Egy HD 4670-em van és azt szeretném megtudni, hogy az A10-be integrált videókártya van-e olya jó, mint ez, és ha igen, jobb-e annyival, hogy megérje lecserélni?
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Oliverda #272 üzenetére
Igen, ott egy kit az asztalomon, hétvégén fogok oda jutni, hogy megkapja az A10 5800K maga mellé...
Anno az EVO corsa esetében játszottam az időzítésekkel, Llano esetében 2400 -nál kb 4-5% lehetett a differencia egy lazább és egy szorosabb beállítás között..
Kedvencem egy régebbi verziós MSI kombustor ( szőrös fánk - MSI változata ), amivel szoktam nézegetni, hogy az adott Northbirdge / memória beállítás hogy fekszik az IGP-nek.. ( mutatja hány FPS-sel fut éppen ). Elég érzékeny a frame buffer sebességére, GPU-ra alig.
Pl Llano esetében alapból DDR3-1866 6-9-6-24-1T mellett 67-72 FPS-t ment 1366x768-ban ( 600 v. 900 mhz GPU, az mindegy volt neki ), Trinity esetében ugyanezek a beállítások 76-80-at eredményeztek.
Llano esetében a max amit kicsavartam 96-97 FPS lehetett 2500 magasságában, csak akkor más összefosta a bokáját a magas NB órajel miatt ( ASUS supportnál próbáltam megérdeklődni - szépen, érthetően leírva mit-miért -, hogy más gyártókhoz hasonlóan tervezik-e betenni a biosba az NB órajel osztót, de többszöri jóhiszemű próbálkozás után ellenére elakadtam a magyar telefonfelkapkodó, "ticket insert into CRM/Service desk database" versenyzőkön, akik többszöri kérés ellenére sem forwardolták a direkt angolul megírt kérést ( nyelvi és technikai tudatlanságból adódó félrefordításokat elkerülendő ) a developer teamnek ....
Trinity esetében idáig egy 2x2GB-os 9-10-9-28-2T-s DDR3-2200-es Geil Kittel tudtam játszani kicsit, de egyelőre 2200 a max ami stabilan kijött belőle ( Llano mellett ez 2333 9-11-9-28-2T volt ).
-
Oliverda
titán
válasz
Salvador20 #273 üzenetére
Amiket itt használtunk abból bármivel. Alkalmazás vagy akár játék.
-
Oliverda
titán
válasz
BlueAthlon #271 üzenetére
Neked ilyened van?
Tuning? Hát szerintem nem sokan akarják 2400 fölé húzni őket. Jelenleg ez az órajel már alapból igen nagy tuningnak számít az összes platform esetében.
11-13-13-30-2T és a 10-11-11-30-2T között mennyi mérhető teljesítménybeli különbség volt?
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Oliverda #270 üzenetére
Ár / értékben nem rossz.... Persze azért valamit valamiért, mert a 2400-at szolid 11-13-13-30-2T-vel adja elő, valamint tuningban sem erős... tehát lehetséges, amit nyerünk a réven, azt elveszítjük a vámon..
Még az is megfordult a fejemben, hogy visszavásárlom Leoneltől az a hirdetett Evo Corsa 2400-asokat, mert azok 10-11-11-30-2T-n is tudják a 2400-at... Sőt 2500 sem volt akadály számukra egy F1A75-V EVO-ban...
-
Oliverda
titán
válasz
Salvador20 #267 üzenetére
Arra én is kíváncsi leszek, mert tényleg baromi jó áron van.
-
Salvador20
őstag
válasz
headhunter #266 üzenetére
reggel vettem egy ilyen, majd kiderül holnap.
-
Tompie
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy egy ASUS F2A85-M lap jó vétel egy Trinity procihoz? Van akinek már van vele valamilyen tapasztalata? Illetve ehhez a laphoz ez a memória jó? Vagy ipon kínálatából melyik ajánlott?
Köszönöm -
x_o_n
veterán
válasz
BlueAthlon #260 üzenetére
uhh,tényleg
azt elnéztem..de a lapot én is azt vettem,és elég pozitiv..
mellesleg azért furcsa az 580k mert a cpu listákban külön is látható 580k és 5800k -
x_o_n
veterán
válasz
BlueAthlon #249 üzenetére
naná,sokkal gördülékenyebb,rögtön érezhető a változás,igy utolag vissza is vonnám,megéri a8-ról-a10ra váltani ha az anyagi részét nem nézzük.
de sokkal pengébb,az élményindexre nem adok de meglepő.
azért érdekes hogy a dobozán az igp 6670 van irvaa 7670 helyett
és hirtelen az 580k is meglepő,na de majd ha lesz idöm belevetem magam én is,de érezhető a különbség.
-
Valdez
őstag
válasz
BlueAthlon #255 üzenetére
Gondoltam hogy kevesebb és több, csakhát pontos értékek is érdekeltek volna... Milyen ramod van?
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
headhunter #254 üzenetére
Még szép, hogy dualban, 1 GHZ+ IGP könyörög a memória sávszélességért. Llanohoz képest már most tapaszlatom, hogy a rendelkezésre álló sávszélt hatékonyabban használja ki. Még az előzőnél kb azonos memória órajelen 10% differenciát mértem a diszkrét megoldások hasonló órajelű vram beállításaival kapott eredményekhez képest, itt ez meg is szűnt...
Dual 1866 a hivatalos, unofficial meg amit akarsz ( 2133/2400 a biosban ).
-
headhunter
addikt
válasz
Teszt "várós"!
2400Mhz-es ram duálban lesz? (Duálban 1866Mhz max.-t olvastam a lapoknál)
Grafikának mennyi RAM-ot adtál? (512-2048MByte)
-
Valdez
őstag
válasz
BlueAthlon #252 üzenetére
Fejből emlékszel a 10-envalahány aida benchmark eredményeire? Végülis ha a trinityt leteszteled aida-val akkor az már nekem jó, csak kiváncsi vagyok hogyan szerepel egy x6 ellen ha a trinity is megvan rángatva.
-
BlueAthlon
senior tag
A Llano már nincs meg egy ideje, de fejből emlékszem az eredményeire, tehát van mihez hasonlítanom.
Nagyjából 25%-kal kellene erősebbnek lennie a széthúzott Trinity-nek, mint amit anno a Llano tudott. CPU fronton ez nem lesz meg biztosan, de úgyis VGA oldalról érdekel inkább, azt meg bőven kiszolgálja a 4,5-4,6 magasságában szaladgáló két piledriver modul..
-
Hisztogram
tag
válasz
blogot belőle!
-
Valdez
őstag
válasz
Hu ez jó lenne!
Llano mellé is beteszed azokat a ramokat? Érdekelne egy teljeskörü aida64 benchmark, mindkét proci részéről, megoldható?
-
BlueAthlon
senior tag
Itt egy Asus F2A85-M és egy A10 5800K az asztalomon, DDR-2400-as ramok társaságában. Hamarosan megtudjuk, hogy mire képes a régebbi agyonhúzott Llano-m ellenében..Fejlesztettek-e az AMD azokon a pontokon, amit kifogásoltam a Llano esetében...
-
Valdez
őstag
válasz
headhunter #246 üzenetére
Az csak attól függ, hogy az adott játéknak mekkora vram kell adott felbontáson és beállításokkal. FullHD-n 1024 a minimum már szerintem. Bár szűrök meg miegymás nélkül elég lehet annál kevesebb is.
-
headhunter
addikt
Mennyit "dob" az APU sebességén a memória növelése?
Asrock : Max. 512MB
MSI : Max. 1024MB
Asus: Max. 2048MB
Biostar : Max. ?MB
Giga : Max. ?MB
ECS : Max. ?MB
Sapphire : Max. ?MB
Zotac : Max. ?MB
_____________________________________________________Zotacon kívül egyik gyártó sem jött ki, "Dual Gigabit LAN" lappal?
-
Sziasztok
Mennyi idő kb. míg a Biostar FM2-es lapjai megjelennek nálunk?
-
Goose-T
veterán
válasz
szabi80sz #239 üzenetére
Épp én is keresgéltem ma, és ezt találtam. Az Amazon szállít Magyarországra, de ott 2-5 hetet írnak kiszállításra, szóval mindenképpen várni kell rá. Addigra talán itthon is lesz.
-
Ryudo
csendes tag
Üdv!
Lenne egy nagyon hülye kérdésem.Ha az APU mellett van egy PCIE-s videókártyám lehetséges az,hogy átváltsak?Úgy értem,hogy az APU-t használja a gép és nem a slotos kártyát.Mivel ASUS F2A55-s alaplapom van így azon nincs az APU-nak saját vga csatlakozója. -
szabi80sz
tag
válasz
kircipeti #220 üzenetére
Mit lehet tudni az A10-5700 megjelenéséről? Az alaplapom már megvan (Gigabyte-ot vettem) , de a processzort nem látom sehol. Illetve látom két helyen, de nem kapok felvilágosítást, hogy be tudják szerezni, vagy majd csak később jelenik meg, vagy mi a helyzet vele. Telefonon és e-mail-ben is próbáltam elérni az ilyen boltok ügyfélszolgálatát, eddig sikertelenül. K jelzésűt nem veszek (már minden K-s típusból láttam, hogy megrendelhetők) , de a 65W-os változatra nem tudom, hogy mennyit kell várni. Gondoltam hátha itt okosabb lesz valaki a témában és tud valami felvilágosítást adni.
-
dezz
nagyúr
válasz
attiLANte #236 üzenetére
Jahh, hogy a második képen volt... Átnézem még1x őket, de valahogy nem vettem észre (lehet, túl gyorsan "dobáltam ki" őket másik tabra nyitásra [mouse gestures] és nem is nyitotta meg).
Amúgy igen, nem kicsi a veszteség a VRM-eken, digitális ide vagy oda... Megjegyzem, az előzőhöz kapcsolódóan, a több fázis nem csak a teljesítményt növeli, hanem a hatékonyságot is, meg persze a stabilitást. De persze az sem mindegy, hogy milyen jó FET-eket alkalmaznak.
-
Vartanus
őstag
válasz
FireKeeper #232 üzenetére
Szerintem ez az idő előrehaladtával egyre így lesz mivel az AMD hosszútávú tervei azok(ahogy olvastam)hogy egy platform alá fogni a kategóriákat,mint tudjuk előzetes tervek alapján már a 2nd gen FX-ek is FM2-be jöttek volna,de mégis úgy döntött az AMD,hogy ezt majd jövőre lépik meg 2013-ban,mikor a 2modulos Kaveri APU mellé jönnek(ha jól láttam) FX procik is..de idővel már amúgy is csak APU (FMx) platform lesz...
-
attiLANte
tag
"Persze. A bruttó is leolvasható (Input)"!
Az alapján írtam a bő 10% (néhol 14-15% körüli) veszteséget a VRM-nél. Bár nem tudni, mennyire pontosak ezek az értékek - gondolom nagy eltérés nem lehet.
A GPU fogyasztásával kapcsolatban az emelt órajeles Prime95-ös mérést érdemes nézni, ott szerepel 32,625W-os érték a táblázatban >link<. Nem tudni, milyen mértékű terhelés eredményezte, de remélem páran rárepülnek a témára és elkényeztetnek minket adatokkal. -
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #234 üzenetére
Nem hinném, hogy ha pl. kevesebb fázis lenne egy csúcs FM2 lapon, az azért lenne, mert annyival jobb VRM-eket alkalmaznak, egy csúcs AM3+ laphoz képest...
Persze itt most nem wattra pontos becslésekről beszélek.
-
FireKeeper
nagyúr
az a baj, hogy csak a fázisok számából nem lehet pontosan következtetni a VRM teljesítményére. de azért a csúcs deszkák VRM-jei elég komolynak néznek ki, én különösen az MSI-t emelném ki. talán volt is róla szó, hogy kb 30-32k körüli áron tolják majd ki a csúcsmodellt, amin még V-Check pontok is lesznek, szóval valószínűleg nem lesz gagyi. de az asus féle digi VRM is bizonyított már AM3-nál, hogy tudja etetni a nagy dögöket.
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #232 üzenetére
Csak remélem, az alaplapgyártók is tudják, hogy nem 100W az elvi plafon, hanem 125...
Illetve, hogy mindez a mai lapokra is vonatkozik.
Meg kellene nézni, mennyi fázis van egy komolyabb AM3+ lapon és mennyi egy hasonló FM2-esen...
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #230 üzenetére
Tegnap láttam valahol egy AMD-s slide-ot, most sehogy sem találom, amin az FM2-nél 125W szerepelt a max. TDP-re! Ami mondjuk nem csoda, tekintve, hogy később FX-es procik is jönnek ide - vélhetően nem csak 2-modulosak... Szóval, a komolyabb lapoknál ez lehet az alap, és erre tesznek még rá valamekkora ráhagyást. Szerintem nem keveset...
-
dezz
nagyúr
válasz
attiLANte #226 üzenetére
(Ezt most azért nem az előzőbe írtam, mert először úgy gondoltam, nincs mit hozzátennem a #226-oshoz, de aztán mégis.)
"Azt azért a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy ezek - ha jól értelmezem - a nettó értékek, tehát amiben az alaplapi VRM hatásfoka/vesztesége nincs benne."
Persze. A bruttó is leolvasható (Input)!
"Kíváncsi lennék azért a GPU aktivitás közbeni fogyasztásra is: ha a proci tuningolva benyel 70+(6÷9)wattot, akkor az IGP-nek marad kb. 21-24W. Elég lesz az minden esetben?!"
A 9W-ban benne van az idle GPU fogyasztás is. Hogy pontosan mekkora része, azt nem igazán lehet tudni. Hogy elég-e az összesen 30W, nos, az a 100%-os IGP terhelés... Annál már csak akkor lesz több, ha tuningolod. 70W+30W=100W, így pont belefér a TDP keretbe. (Pontosabban nyilván úgy választották meg az órajelét, hogy beleférjen.)
"A Prime95-ös képen 32,625W-os maximum szerepel, de ugye nem tudni, mekkora/milyen terhelés eredményezte."
Én nem látok ilyet, melyikre gondolsz?
"Tudom, nem jellemző, hogy a CPU + GPU egy időben 100%-on menjen, de azért kialakulhat energetikai limit, főleg ha mindkettőt tuningolják, nem?"
Ha tuning nélkül mennek 100%-on, akkor 70W+30W eset áll fenn. Tuning esetén pedig normál programokkal ~85W+(30+x)W, az x-t egyelőre nem tudjuk, mennyi, de nem túl sok. Tegyük fel, max. 10. 125W összfogyasztás még "semmi", bizonyára minden jobb lap viszi.
Megjegyzem, a Turbo Core 3.0 tud olyat, hogy a CPU rovására ad több kakaót az IGP-nek, miközben benne kell maradnia a 100W-ban. Mondjuk ezt csak ilyen Prime95-ök alatt lépné túl - ha közben az IGP is erősen terhelődik...
Tényleg kár, hogy az illető nem tesztelt ilyesmit. De ezt bármikor megteheti majd más is, akinek az említett GB alaplapja lesz!
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #227 üzenetére
Persze, de arra elég lehet az a 136 MHz is.
-
attiLANte
tag
Baromi jó, hogy nem kell külön méregetni táp előtt (vagy mögött) és visszaszámolni / megsaccolni az idle értékből a növekményt, hanem egyből leolvasható az aktuális fogyasztás. Tetszik...
Azt azért a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy ezek - ha jól értelmezem - a nettó értékek, tehát amiben az alaplapi VRM hatásfoka/vesztesége nincs benne. A tápegység felől nézve ennél bő 10%-kal többet kér a proci, így főleg a TDP keret miatt van jelentősége az adatoknak.
Kíváncsi lennék azért a GPU aktivitás közbeni fogyasztásra is: ha a proci tuningolva benyel 70+(6÷9)wattot, akkor az IGP-nek marad kb. 21-24W. Elég lesz az minden esetben?!
A Prime95-ös képen 32,625W-os maximum szerepel, de ugye nem tudni, mekkora/milyen terhelés eredményezte. Kár, hogy nincs külön GPU intenzív teszt, pedig érdekes lenne.
Tudom, nem jellemző, hogy a CPU + GPU egy időben 100%-on menjen, de azért kialakulhat energetikai limit, főleg ha mindkettőt tuningolják, nem? -
dezz
nagyúr
Ja igen, ugyanitt (és későbbi postokban) arról is ír, hogy a chipsetben lévő (internal) PLL használata esetén a BCLK teteje 136 MHz-nél van. Egyes lapokon (pl. a két előző postomban említett, de pl. az ASRock FM2A85X Extreme6-on nincs!) viszont külső PLL is van, amivel efölé lehet menni. Ez mondjuk leginkább a nem-K-s prociknál fontos, bár a külső PLL stabilabb BCLK-t is szolgáltat.
(Az előzőben írt adatok egyébként az 5800K-ra vonatkoznak, alapórajelen. Nem tudom, hogy a turbó teljesen kihasználja-e az adott TDP keretet?)
-
dezz
nagyúr
Egy igen érdekes postot találtam egy kinti fórumban (XS) a Trinity fogyasztásával kapcsolatban. Több érdekesség is van itt. A CPU része 3,8GHz-en Prime95 alatt pontosan 70W-ot eszik és még 4,6GHz-en sem éri el a 95W-ot. Az összes többi CPU-s alkalmazás pedig rendre jó 10W-tal kevesebbet kér.
Mint a későbbi postokból kiderül, a proci többi része (NB+IMC+GPU) GPU aktivitás hiányában ~9W-ot fogyaszt, azaz a összfogyasztás alapórajelen Prime95-tel max. 80W, más (CPU-s) programokkal max. 70W! (Vélhetően a normál turbó módokban is ez a helyzet, )
A GPU max. terhelésen ~30W-ot eszik (pontosabban az NB+IMC+GPU együtt).
Azt egyébként tudtátok, hogy az újabb digitális VRM-vezérlők monitorozzák a fogyasztást és ez (jó esetben) ki is olvasható, pl. a HWiNFO64 nevű programmal (de gondolom, a többi hasonlóval is), mégpedig külön a CPU részre és a NB+IMC+GPU-ra!
Viszont azt írja, miközben pl. a Gigabyte F2A85X-UP4-n szabadon kiolvashatóak ezek az értékek, az Asus F2A85-M PRO-n nem, valamilyen idióta jelszavas védelem miatt.
-
x_o_n
veterán
mindig találok újat
AMD A10-5700 (AD5700OKA44HJ, rev.A1, 3.4GHz, L2:4M, 65W)
AMD A10-5800B (AD580BWOA44HJ, rev.A1, 3.8GHz, L2:4M, 100W)
AMD A10-580K (AD580KWOA44HJ, rev.A1, 3.8GHz, L2:4M, 100W)
AMD A4-5300 (AD5300OKA23HJ, rev.A1, 3.4GHz, L2:1M, 65W)
AMD A4-5300B (AD530BOKA23HJ, rev.A1, 3.4GHz, L2:1M, 65W)
AMD A6-540B (AD540BOKA23HJ, rev.A1, 3.6GHz, L2:1M, 65W)
AMD A6-540K (AD540KOKA23HJ, rev.A1, 3.6GHz, L2:1M, 65W)
AMD A8-5500 (AD5500OKA44HJ, rev.A1, 3.2GHz, L2:4M, 65W)
AMD A8-5500B (AD550BOKA44HJ, rev.A1, 3.2GHz, L2:4M, 65W)
AMD A8-560K (AD560KWOA44HJ, rev.A1, 3.6GHz, L2:4M, 100W)
AMD AthlonX4 730 (AD730XOKA44HJ, rev.A1, 2.8GHz, L2:4M, 65W)
AMD AthlonX4 740 (AD740XOKA44HJ, rev.A1, 3.2GHz, L2:4M, 65W)
AMD AthlonX4 750K (AD750KWOA44HJ, rev.A1, 3.4GHz, L2:4M, 100W) -
Tidus
addikt
válasz
FireKeeper #216 üzenetére
Mert azon agyaltam ha beruháznék egy ilyen ASrock ITX-be, és egy prociba, akkor mennyi t fogyasztana, ha állandóan menne. Adat le-fel- ben.
-
-
Tidus
addikt
Alapjáraton MINI-ITX-ben, mekkora fogyastás várható az FM2-es prociktól?
-
toyone
őstag
válasz
FireKeeper #211 üzenetére
MSI várós még mert elviekben 31k lesz a csúcslapjuk.
Biostarral kapcsolatban tudok neked infóval szolgálni.
3db lap van hivatalosan, ebből úgy néz ki csak kettő lesz itthon a TA75MH2 és a HI FI A85W az X azaz a csúcs lapjuk ezidáig úgy néz ki nem lesz. -
HookR
addikt
válasz
Salvador20 #193 üzenetére
"Mikorra várható az asrock FM 2-es Mini-itx-et fogadó lapkája?"
Cipőt cipőboltból, mini-ITX híreket a mini-ITX-es topikból
-
toyone
őstag
1866-s memóriák átlag 2000Mhz-t fognak szaladni CL9-ben. Szerintem feljebb már drága a normális időzítésű, magas órajelű ramkit.
F2A85X-UP4 34k ért nem rossz.
-
kisza25
félisten
válasz
FireKeeper #206 üzenetére
ebből kiindulva ár/érték/teljesítményjavulás tekintetében,egy 1866Mhz RAM kit-el jár az ember a legjobban Trinity mellé
-
Valdez
őstag
válasz
Világos, csak próbáltam adni magyarázatot arra, hogy 1866 felett miért nem olyan látványos a gyorsulás.
-
kisza25
félisten
válasz
+1
-
miresz
veterán
válasz
FireKeeper #200 üzenetére
Ezzel én is így vagyok,de horror drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest