Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
headhunter #3086 üzenetére
Kipróbáltuk ez a 2x8 és 4x4-eset is. Line of Age-ben semmi különbség nem volt még FPS számban sem, Star Wars MMO-ban sem tapasztaltak semmi különbséget. Bár ez lehet alaplapja válogatja.
-
Lacces
őstag
CSak észrevétel nálam, hogy a "TurboCore-t" biztosan lehet állandó szinten tartani az ASUS alaplapom stabilan belőtte 3713mhz-re mint állandóra.
Lehet ha tovább játszanék vele, akkor stabilan tartaná akár a 4.0Ghz-et is. Bár az alaplap egész jól bírja a tuningokat a Win7 az ami nálam kék halált hal
Bár nálam van az alaplap biosában 3 beállítási lehetőség "energiatakarékos, normál, turbó", bár ahogy külön még az EPU-t (energia takarékosság valósidőben) is bekapcsoltan, akkor tényleg nem nyúlt a TurboCore-hoz. -
Lacces
őstag
Szerintetek az alaplaphoz kapott szoftvert leszedem, akkor előfordulhat, hogy kevésbbé lesz energia hatékony a proci kezelése, vagy BIOS szintjén is megoldja?
Sajnos a win7-es UAC nyert ellenem -
Lacces
őstag
Bár mondjuk azt nem tudom, hogy mi a különbség az alaplaphoz adott vga driver és a hivatalos amd catalyst driver között?
AMD Graphics Driver V8.982.0.0 for Windows Vista 32bit & Win7 32bit---(WHQL) (ez 450mb-os telepítővel van), amit az alaplaphoz adtak.
Ezt felrakjam, vagy csak a natúr hivatalos amd catalyst?Én már összevagyok zavarodva.
-
Lacces
őstag
Hali,
Lehet lüke kérdés, de az APU-hoz is kell catalyst driver-t feltelepíteni igaz?
Illetve ha kell a 12.11 bétát is feltelepíthetem igaz? -
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2698 üzenetére
Én azért gyanakodtam rá, mert van öcsém haverja a proci megegyezik, az alaplap is majdnem (ugyanaz a márka, és a fő modell szám is), a vga különbözik, nekik 4850-es nekünk nem, Ramban mi vagyunk a jobbak jelentősen, de nem hinném hogy a HDD lenne a ludas.
ASUS F2A85 sorozatról mit gondolsz? Anno volt 2db ugyanaza modell alaplap, ugyanakkor véve, az egyik megadta magát a garancia után, a másik még bírta tovább. Csak jött egy nagy villám a közelbe (Az aksis ízé, minek hívják... védte, de a net kábel bedugva maradt... ) és a netkábelen keresztül kapott az alaplap a sokból. (netkábelt kellett cserélni, upc-s dobozt, szóval azóta netkábel az első ami elvan távolítva
)
De még bírta utána fél évig és semmi másnak nem lett baja, szóval a többi alkatrésznek nem lett baja, ezért van az, hogy neki szavazok először bizalmat. Bár mindig kiakartam próbálni a GigaByte-ot, de ez a villámos eset nagyon ragoszkodóvá tett.És köszönöm neked és x_o_n-nak is az eddigi válaszokat!
-
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2694 üzenetére
Én most egy alap játékgépet akarok és APU-val, írtam anno, hogy ATI 4670-est és X2 250-t fog váltani és azt teljesíti nagy ívben is.
Én majd az A10-5700-ra hajazok, még Karácsony előtt. Csak hát majd ha nem lesz elég a teljesítmény alatt, akkor mi lesz, lehet beraknák egy HD 6670-et mellé de inkább nem, max majd akkor beszerzek egy A10-5800K-t még mindig energia hatékonyabbnak gondolom, mint az inteles megoldásokat + dVGA páros.De szerintem feleslegesen félek, gondolom még jönni fognak az amd driverek azok is dobhatnak plusz fps-eket. Meg ha összvissz közepes minőségben felbontásban adjuk meg a beállítást, akkor még élvezhető marad a játékok futattása. Bár öcsémék csak most panaszkodtak, de szeretnék mégis egy jó alapot összerakni.
Meg hátha jön majd egy A12 is ki
Bár szerintem van egy olyan érzésem, hogy az alaplapból lejjebb adok, egy A85-ös chipsettel rendelkező bőven elég lesz.
Az a GCN alapú a HD 77xx-esek lennének?
-
Lacces
őstag
Belemélyedtem egy kicsit a Dual Graphicba.
Kérdésem, hogy ha az alaplapi vga kimenetre teszem a monitort és bent van egy dVGA is, akkor igaz hogy csak akkor segít be a dVGA az IGP-nek a számítási teljesítménybe ha kell?
Szóval ha oda van a csatlakoztatva akkor ugye takarékosabb a rendszer. -
Lacces
őstag
eleje, közepe, vége az évnek?
-
Lacces
őstag
Hali,
Mennyire érdemes most beruházni A85-ös alaplapra? Ha most veszek egy közép-felső kategóriát, az bőven kifogja tudni szolgálni a jövőre érkező Kaveri-s AMD procikat?
-
Lacces
őstag
Hello,
Lenne egy kérdés, hogy az mennyire jó megoldás, ha egy teljesen más gyártó / sebességű memória modult adok az APU IGP részének, mármint tudok-e így adni?
Lenne dual channelben 2x4GB ram (1866) és még 2GB (1333) -és ez utóbbi ha kell menne az IGP-nek. -
Lacces
őstag
A lucid virtu gpu-s (alaplapoknál van APU + dVGA esetén) támogatásról mi a véleményetek?
-
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2447 üzenetére
Igen, igazad van. Csak úgy vagyok vele, ha youtube-ot + videót néznek, akkor is inkább az APU működjön a vga meg legyen idle módban, csak akkor használja, ha tényleg kell.
Meg figyeltem teszteket is az 5700-5800-ról, és meglepően jó az 5800-as energiagazdálkodása vegyes használat esetén (játék, net stb), de ha mindig terhelve van akkor az 5700-as.
Még mindig e kettő apu között mérlegelek. A külső videokártya lenne most meghatározó, hogy ha azt az APU tudja kontrollálni, csak akkor indítja el, ha kell. Akkor az 5700-as mellé állnék, ha nem akkor 5800-as, még nézeledődök, olvasgatok a témábanx_o_n köszi! (Öcsémék pont emiatt vannak kiakadva, hogy nem megy most)
-
Lacces
őstag
Már csak kíváncsiságból lenne egy buta kérdésem
.
Olyan lehetséges tud az AMD APU, vagy chipsetje, hogy berakok egy AMD videokártyát 7670-es alattit. És azt csak akkor kapcsoljba (használja a rendszer), amikor nagy grafikus megterhelés van? Esetleg szoftveresen kapcsolható?
Kis terhelés alatt pedig kikapcsolja. -
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2415 üzenetére
A Felbontás terén úgy vannak öcsémék, hogy csak menjen
Most a Star Wars Old Republic MMO akadt ki, sötét képernyő.
Többnyire szerepjátékokkal nyomulnak, oda elég szerintem.Én nem vagyok nagy játékos, de lehet, hogy Rome Total War befigyel. (Max felbontás szerintem 1600x1200, de az 1280-as is bőven jó mifelénk).
Öcsémék biztosan kipróbálnának néhány demot Crysis vagy a Batman-nél (ha van stream-en).
Inkább nekik lenne, és az APU meggyőző, főleg, hogy ha ők rákezdenek az iskolai szünetekben játszani, akkor max napi 4-6 órát pihen a gép.
Szóval valamilyen szinten örülnék neki ha a jövőre megjelenő néhány nevesebb játékot is bírna. Aztán a gépfejlesztést átadom az ők kezükbe.
Meg ugye az amd driverekben bízok, hogy majd tudnak adni 10% pluszt is akárAmúgy annyit, hogy jelenleg sikerült beszereznem 8GB ramot, 1866mhz-en pörögnek.
Bocs, hogy így kifejtettem, de eléggé körbe kérdezem a népet, hogy kinek mi a meglátása ez ügyben.
Én elsősorban a fent említett APU-ra szavaznék (második körben egy intel i3 sandybridge + hd7670-es vga kombóra)x_o_n, majd nézegetek párat, ezt már tanácsolták.
-
Lacces
őstag
válasz
atti_2010 #2408 üzenetére
Esetleg még van olyan játék amelyiket nem futattná ez az APU?
(Azért örültem volna meg, mert akkor tényleg lehetett volna spórolni az árammal és a hőtermeléssel, én ezért vagyok inkább oda az amd apu-ért).Crysis3 esetében még ott van, hogy esetleg egy HD7670-est még melléje berakunk crossfire-be.
(Bár a Crysis2-nél meglepődtem, hogy meglepően jól vitte a laptop i3(első generáció) és amd 5470m, háthat itt is).
Rome : Total War 2-re mit tippeltek?Mert lehet, hogy akkor inkább egy másik energiatakarékosabb megoldást próbálnék meg mint a jelenlegi konfig.
-
Lacces
őstag
Hello,
A10-5700 (65W), magában az IGP képes lehet majd futattni a Crysis3-at? (közepes grafikán)
Nagyon gondolkozom játékban ezen a procin és semmi diszkrét vga-val.
Ahogy néztem full beállíátsoknál felfut szépen a mai játékok többsége. 1-2 évig is bírná-e az más kérdés.
Azt gondolom erősebb, mint a jelenlegi ati 4670-es vga-nkMásik kérdésem, hogy A75-ös chipset elég a jövőre érkező újabb trinity-s cpu-knak?
A válaszokat előre köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest