- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghotto
csendes tag
Sziasztok... esetleg erre valami?
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Tudom hogy ez az FM2-es topik, de az FM1 nem ilyen aktív
A hétvégén tervezek rendelni, gondoltam megosztom veletek, és ha van ötletetek, meghallgatom
Tehát a gép:Asus F1A55-V alaplap
AMD A8 3870K processzor
Corsair Vengeance 2x4GB 1866MHz DDR3 memória
MS-TECH MS-N450-SYS táp, amit ha szerintetek érdemes cserélnék egy FSP HEXA 400W ATX tápraA tápot és a ramot már megvettem (tápot tudom cseréltetni).
Ha kérhetném, ne írjatok olyat hogy az FM1 hülyeség, nem érdemes azt venni, halott foglalat, stb. Ezeket tudom, de még is FM1-et fogok venni. Más jellegű tanácsok/ötletek miatt írtam nektek.
Köszönöm, Troszti
-
maxmanus
tag
válasz
atti_2010 #1331 üzenetére
Hát remélem jól fog muzsikálni,a tesztekben csak jókat írtak!
Azért bízom benne hogy jó vétel volt azért a 7 e ft-ért! 2009-ben még16 e volt ez atáp több mint duplája!http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001754
Szerdán jön a cucc,kaptam értesítést! a házba rakok egy AeroCool előlapi kijelzőt és biztos sokat dob majd az amúgy szépen kinéző olcsó házamon!
Ez maradt a régi gépből,és drága volt ahhoz hogy ne használjam! (feketében van)
üdv.
-
FullGas
aktív tag
Vettem egy használt Benq g922HDL monitort(az ezeréves régi helyett)
Kipróbáltam Far Cry 2-t
1366X768-as felbontás, minden maxon(Very High)
Az eredmény:
Avg: 54.631 - Min: 35 - Max: 83
Szerintem elég korrekt -
Enxtheone
tag
Hi,
az lenne a kérdésem hogy a legerösebb tirnity intergrált gpu teljesitményének melyik "sima" gpu felel meg amd, és nvidia oldalrol? -
maxmanus
tag
(#1364) miresz : "Én az 5. Asrock FM2A55M-DGS lappal rakok össze gépet,de eddig én,meg akiknek csináltam, tökéletesen meg vagyok/vannak elégedve. Nagyon jól konfigurélható az UEFI-rajt. A mostaniba egy A6 5400K lett rakva,és ezzel is pozitív csalódás ért. Q memóriákkal sem volt gond még eddig,pedig szinte mindegyikbe másféle lett rakva.Majd dobok fel teszteket."
(#1364) miresz
Talán ez segít!
-
Ghotto
csendes tag
hallo hallo
szeretnék érdeklődni hogy valaki Asrock FM2a75 Pro4 alaplappal használ e 2133mhz vagy a fölötti ramot ? és ha igen stabil-e vele a rendszer, decemberben szeretnék memóriát venni, és mivel úgy néz ki h az igp-t elég sokáig fogom használni ( max DualGraphics ban 6670el) ,így szeretnék neki adni elég sok kakaót hogy bírja majd a " kiképzést"
egy AMD A10 5800K proci mellé kellene memória !
Válaszokat előre is Köszönöm!Üdv Ghotto!
-
maxmanus
tag
válasz
zsolt320i #1366 üzenetére
Erre nem is gondoltam!
Az én jelenlegi konfigom olyan hangos mint 1 rakéta! már 6 éves és ha kikapcsoljuk a nejem mindig megjegyzi hogy na végre! pillanatok alatt csend lesz. Tényleg nagyon zavaró a hangos gép,de nálam pl most a teljesítmény a fontosabb és a régi gépemhez képest 5800k-val is megváltás lesz!
üdv.
-
eastone1
senior tag
válasz
atti_2010 #1378 üzenetére
ahh vágom. A szokásos mindegy mit csak csináljunk valami újat az se baj ha minden marad ugyan az efektus.
Ez olyan mint mostanában az éttermekben a kaják elnevezése.
Némelyik 2-3 mondatot is elér annyira hangzatos és a végén kiderül mikor leteszik az asztalra, hogy csak egy sima rántott csirke. -
eastone1
senior tag
az általam választott dgva pci express 3.0 támogatja, viszont az alaplap csak 2.0.
Gondolom visszafelé kompatibilis.
Érezhető a különbség a két formátum között játékoknál? -
miresz
veterán
Én az 5. Asrock FM2A55M-DGS lappal rakok össze gépet,de eddig én,meg akiknek csináltam, tökéletesen meg vagyok/vannak elégedve. Nagyon jól konfigurélható az UEFI-rajt. A mostaniba egy A6 5400K lett rakva,és ezzel is pozitív csalódás ért. Q memóriákkal sem volt gond még eddig,pedig szinte mindegyikbe másféle lett rakva.Majd dobok fel teszteket.
-
atti_2010
nagyúr
Gyerekek mondom hogy az Asrock hadilábon áll az FM2 foglalattal de nem hiszitek.
eastone1
Azt a Virtu kellene csinálja de egy szemét bugahalmaz, felejtős.Ugyan az a memóriavezérlője mint az A10-5800K-nak egy hajszállal sem másabb, lényegében olyan a10-5800k prociból csinálják aminek a videó része hibás.
-
eastone1
senior tag
válasz
atti_2010 #1347 üzenetére
Ha jól látom csak az 1866Mhz es memóriákat támogatja. [link]
Olvastam valahol, hogy szoftveresen lehet változtatni, hogy melyik vga dolgozzon ha játszol vagy ha csak netezel, bár nem értem hogy oldják meg, ha a monitor csatlakozás a dvga- ból jön.
A dvga lenne az utolsó láncszem és legalább addig tréningezek. -
Succor
csendes tag
Elfüstölt az egyik chip az Asrock M-ITX-es alaplapomba
Remélem él a gari minden gyárilag volt hagyva.....
4 hétig ment egyszer csak win 7 telepítés közbe szépen felgyulladt :S
-
-
eastone1
senior tag
Az én tervezett konfigom:
Alaplapnál lehet változik asrock extreme6 ra csak még nem árulják.
SSD-hez nem értek a legolcsóbb 120Gigást vállasztottam.
Memóriánál nem tudtam eldönteni raptor vagy beast, ha jól olvastam a raptor a széria csúcsa.
VGA -hoz se nagyon értek csak találomra választottam a 2gigásat.
A házba beleszerettem, tetszik ez a minimal stílus, a csicsás úgy nézek ki mint maximus fővezér stílus nekem nem jön be. Viszont a define r4 ből lehet ellopom a hangcsillapítós ötletet és ragasztok vékony szivacsréteget a nagyobb csupasz felületekre.
Táp esetében szintén homály, úgy gondoltam, hogy ha már fractal a ház legyen fractal a táp is, nem tudom belefér e abba a 80+ os akármibe.
Bár a konfig ára egy picit borsosra sikeredett, de csak apránként veszem meg a hozzávalókat.
Remélhetőleg 2-3 hónap alatt összejön. -
zsolt320i
senior tag
Sziasztok. Milyen, illetve melyik ramot tudnatok ajanlani az a10-5700-as apu-hoz?1866 fole erdemes menni?
2X2 gb szeretnek, es 8-9 ezret szanok ra.
Udv. -
Sziaszok
Mekkora növekedésre lehet számítani, ha memóriákat 1600-ról 1833-ra cserélem? (%-ban)
-
troszti
aktív tag
válasz
maxmanus #1332 üzenetére
Azt nem tudom hogy mit tud a 75 amit az 55 nem. Nekem valaki azt írta itt hogy nyugodtak vehetem az 55 öt is, gyakorlatilag semmi különbség nincs. (azt hozzáteszem, és olyan 55 ös lapot veszek, amin van usb3)
Viszont azt tudom hogy ezzel a lappal minden lehet csinálni. Volt nálam pár napig, a biosba szinte mindent lehet
Viszont vigyázz a memóriákkal, nem mindegyiket szereti (nekem is ez volt a bajom) -
maxmanus
tag
válasz
troszti #1330 üzenetére
Köszönöm a választ! Igen szeretném legalább ha 5-évig kiszolgálna,és csak 1,5 év mulva 1 vga-t akarunk bele hogy duálba menjen és ezáltal a teljesítménye jobb legyen! Max annyi hogy picit húzni amit itt Nálatok okosan el lehet sajátítani!
Most találtam ilyet,és csak 2e-vel lépném túl a keretet!
17600.-ft
Gondolom ez jobb lenne a tuninghoz a későbbiekben!
Az A 55-el lehet egyáltalán valamit kezdeni ilyen téren? lehet hogy mellé nyúltam volna? Azért ezek fontos dolgok mert így teljesítmény terén hosszabb ideig életben lehet tartani a gépet! (vga kártya bővítés,proci+ram húzás meg ilyesmi) és mindjárt időt állóbb!
üdv.
-
troszti
aktív tag
válasz
maxmanus #1328 üzenetére
Szerintem a piros ár csak az akcióra utal
Rendelj és örülj
A tápokhoz annyira nem értek, de igényesnek néz ki és ha az FSP gyártja, szerintem jó lesz
Mindenesetre jobb mint az előző!
Én alsó tápos házat akartam, és azt is vettem. Igaz hogy a legolcsóbb, 8k de úgy voltam vele, hogy egyszer kell megvenni. Sok jó extraság van benne, ilyenek mint porszűrő a tápnál, kábel menedzsment, a hdd-knél ilyen gyors-zárak. Ja és adtak hozzá egy ventit is
Amúgy valóban megéri bújni a topicokat, gondolom te se pár évre veszed a gépet...
-
-
maxmanus
tag
Elfogytak az alaplapok pcx-nél ! vagy szerintetek attól elküldhetem a rendelést hogy piros a bruttó ár a termék mellett?
Tudom hogy nem táp topik de eddig majd kiszúrta a szemem pedig a hkc 450w-től csak 1 ezressel drágább!
Ezt a Thermaltake LitePower LT-450PCEU 450W tápegységet az Fsp gyártja és sok tesztben is jó értékelést kapott! 80+-os ami itt szintén elhangzott hogy fontos!
http://www.overclockersclub.com/reviews/tt_lite_450w/
http://www.hardwaresecrets.com/article/Thermaltake-Litepower-450-W-Power-Supply-Review/730
http://www.pureoverclock.com/Review-detail/thermaltake-litepower-450w/
Ha erre áment mondotok úgy érzem egy heti munkám,kutatásom nem hiába való volt,és végre nyugodt szívvel rendelhetem a gépet mert ez miatt a drága tápok miatt kurva ideges voltam! ja és ez mellé találtam egy olcsó kis pofás házat ami szerintem jól is néz ki mindössze 4474.- ft-ért!
Köszönöm az eddigi segítséget várom a választ!
üdv.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Thocy a ZAGY #1322 üzenetére
Arctic Alpine 64 Plus sokat segíthet, 2,5 k körül meg lehet vásárolni. Sokkal halkabb, mint a gyári.
A csendmániáról sokat lehetne mesélni, nekem a Brazos-os időkben, csak SSD-s gépen is, mindössze egy 8cm-es, 8,5dbi hangosságú ventilátor volt, leszabályozva(!!!) és azt is hangosnak éreztem
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
ígyvanferi #1323 üzenetére
Igen, az alap 9-es (itt tényleg brutál) mellett próbáltam az 1, 2 és 4-es fokozatot is, végül a srác az 1-es mellett döntött, hogy ezt akarja leginkább elviselni hosszútávon (a hangszíne nekem is 4-esen jött be a legjobban, de nem én fogok mellett ülni órákat - hanem az unokatestvérem felesége, szóval neki is mindegy volt 5 év házasság után
)
Nyilván itt már sokan el tudják viselni, én pedig sajnos csendmániás vagyok, de ez az én bajom (és persze a pénztárcámé).
-
eastone1
senior tag
Sziasztok.
Visszaolvasva látom, hogy sokan 2400Mhz-es memóriával próbálják gyorsítani a konfigot.
Ilyen rendszert szeretnék építeni és az érdekelne, hogy gyorsabb lenne e a gép ha inkább 1600 vagy 1800Mhz es memóriákat vennék alacsonyabb késleltetéssel 32 gigát és ramdrive ként használnám a játékokhoz.
Segítségeteket köszönöm. -
ígyvanferi
addikt
válasz
Thocy a ZAGY #1322 üzenetére
Visszavettétek a ventilátor fordulatát? Mert alapjáraton is 9-es fokozaton pörög BIOS-ban, ezt 4-re levéve nekem már megfelelő a hangja. Terhelés hatására felpörögve persze tényleg marha hangos.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Gabesz26 #1282 üzenetére
Az AMD gyári hűtő hangjához:
Most rendeltem az unokatestvéremnek egy Asrock FM2-es alaplapot és egy A4-5300 procit gyári hűtéssel, mert itt többen is úgy vélték, hogy alapjáraton nem hangos, de ez bizony alap fordulaton is zavaróan brummog (felpörögve meg visít
), bár kétségtelen, hogy az eddigi noname vackához képest ez is felüdülés lesz neki.
Persze kinek a pap, kinek a papné, ahogy eleink mondották vala, s biztosan az is közrejátszik az ítéletemben, hogy az Antec ház + táp páros mellett a 800-as fordulatra leszabályozott AC Freezer 7 pro (bőven elég az első generációs E6300 core 2 duo mellé, hülyére terhelve is csak langyos a borda) elkényeztetett az elmúlt hat év során, mióta itt duruzsol (ha direkt figyelek, néha meghallom a hangját) nálam, de ettől függetlenül is zavarónak tűnt a telepítés és beállítás/kipróbálás alatt.
Szóval ha fontos a halk működés (játék vagy filmnézés alatt nem fog zavarni, de egyébként szerintem igen), akkor pár ezer forintot még érdemes lehet rááldozni egy normális - úgy értem halkabb, mert legalábbis ehhez a procihoz a teljesítménye bőven elég a gyárinak is - hűtőre.
Egyébként pedig:
A proci viszont kellemes meglepetés, egy SSD-vel és 4GB memóriával megsegítve úgy dobálja Ubuntu 12.10 alatt az ablakokat, hogy öröm nézni (a zárt meghajtó telepítése után a full HD film és flash röccenésmentes, ahogy kell, az ezer éves Q3 motorra építkező Open Arena mindent maxra állítva nyilván tökéletesen játszható, de ennél keményebb dolgokra nem fogja használni), a többnyire jobban támogatott Windows alatt pedig gondolom még frankóbb.
-
-
Ice&Lime
veterán
Valaki tesztelte pár játékkal a 7660d-t hogyan teljesít magában?
pl. dirt 2,3, nfs shift 1,2, grid, wrc 2, tr u -
Goose-T
veterán
válasz
attiati #1313 üzenetére
Szerintem elég, ha nagyjából hasonló a termékkód, akkor már jó eséllyel ugyanaz a PCB és ugyanolyan márkájú chipek vannak a modulon. Legalábbis én ezen az alapon vettem Kingston KHX1866C9D3K2/8GX-et (HyperX Genesis XMP 1866MHz, 2x4GB), mert az alaplap által támogatott modulok listáján találtam KHX1600C9D3K2/8G jelzésű Kingston modult, ami nagyjából ugyanez, csak 1600MHz-es és nincs benne XMP profil. A feltételezésem bevált, mert pöccre indult vele a gép, és az 1866MHz-es XMP profil beállítása után sem volt vele semmiféle problémám.
-
El Kebir
őstag
válasz
ígyvanferi #1312 üzenetére
ezek is kékek
1866MHz CL9-et 1,5V-tal tudja, 2133MHz CL11-et 1,65V-tal első próbálkozásra, majd még dolgozok rajta, hogy mehet-e kisebb feszültséggel. (de még ez se sok)(nincs abban semmi élvezet, ha megveszi az ember a tuti 2400-as memóriát, jobb ez az oc-s módi
)
-
kopidoo
senior tag
válasz
attiati #1307 üzenetére
Az ASRock weboldalán megtalálod a választ.
-
attiati
veterán
válasz
ígyvanferi #1308 üzenetére
tökéletes, pár hete már pont őt néztem ki
egyébként hogyhogy 1600-os ramokat vettél APU-hoz?
boeing:
Azokat honnan szerezted be?
-
boeing
őstag
Kingmax DDR3 1600MHz CL9 Hercules.Ez nálam hibamentes.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
attiati #1307 üzenetére
Én ezt a Corsair Vengeance 1600MHz-es CL9-es 8GB-os kitet vettem hozzá, A gyári XMS profillal megy szépen, gond nélkül. Most épp 1866MHz-en használom, bár csak CL10-es időzítéssel, 1,6V-tal. Lehetne még szűkíteni kicsit az időzítéseken, de egyrészt lusta vagyok, másrészt így is gyorsult az a két játék (DOTA 2, WoW), amivel játszom.
-
attiati
veterán
Melyek azok az 1600 vagy 1866-as memóriamodulok, amik jelenleg problémamentesen mennek egy Asrock FM2A75 Pro4-el?
-
attiati
veterán
csak jelzem, hogy megérkeztek hazánkba a (várva várt) Athlon II X4 750k processzorok
esetleg találkozott már valaki teszttel külföldi oldalon, hogy hogy muzsikál dvga-val?
-
atti_2010
nagyúr
Amúgy ki menyi feszt adott az IGP-nek és menyin hajtja, már aki tuningol, egy kis tapasztalatmegosztás nem árthat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- E-roller topik
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest